Találatok a következő kifejezésre: Kölcsönadott autómat törte a kölcsönvevő (1 db)

Kölcsönadott autómat totálra törte a kölcsönvevő élettársa, a CASCo biztosítás alapján a biztosító nem igazán akar fizetni. Mit lehet tenni?

Kölcsönadás közjegyz?i okirattal. A CASCO teljeskör?. és kötvényben nincs tiltva kölcsönadás.Viszont a rend?rségen kiderült, a vezet?nek be van vonva a jogsija.

Legjobb válasz: Hát ez nagyon érdekes kérdés, ugyanis.... Ha van kölcsönadási okirat, és nincs tiltva a kölcsönadás, akkor a CASCO-nak fizetnie kell! Viszont, ha a vezetõnek nincs jogosítvány, akkor az nagyobb "vétek", így a CASCO nem köteles a kár rendezésére! Mindenféleképp valami kiskaput kell keresni, hogy fizessen! (a jogosítvány nélküli vezetés szabálysértésnek minõsül!)

Hát ez nagyon érdekes kérdés, ugyanis.... Ha van kölcsönadási okirat, és nincs tiltva a kölcsönadás, akkor a CASCO-nak fizetnie kell! Viszont, ha a vezetõnek nincs jogosítvány, akkor az nagyobb "vétek", így a CASCO nem köteles a kár rendezésére! Mindenféleképp valami kiskaput kell keresni, hogy fizessen! (a jogosítvány nélküli vezetés szabálysértésnek minõsül!)
De nem az vezette, akinek kölcsönadtad hivatalosan? Akkor szerintem az felel érte, aki tovább adta az élettársának. Ha más nem, tõle szerintem be lehet hajtani.
Megmondom a megoldást. Keresd fel a TOTALCAR weboldalát, az oldalon belül lehet írni az "autójogász" rovatba. Mivel érdekes a probléma jogi szempontból, tán még a fõoldalra is kikerül a válasz. Amúgy sajnálom.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Visszaírt jutalék?

Már nem dolgozom a biztosítónál. Vissza kell fizetnem egy szerződésem jutalékát, amit állítólag az ő hibájukból 2x írtak nekem jóvá...

Én nem tudom visszanézni, mert a fizetési papíromon nem tételesen vannak feltüntetve az összegek, hanem egy teljes összeg szerepel...

Fizessem vissza, vagy kérjek valamiféle igazolást, amin megmutatják, hogy 2x fizették nekem?

Sztem nincs igazuk...

Járt már más is így? (gyanítom...)

8

Kulfoldon hogyan tudok egeszsegugyi biztositas kotni?

a tbt otthon nem fizetem nehany honapja, de most be kell fekudnom kulfoldon korhazba, hol csinaltathatok biztositast?

1

Hogyha megveszek egy segédmotort kötelező biztositás nélkül?

Akkor hazahozhatom lábon? Hétvégén fog megtörténni a vétel. Hogy oldhatom meg hogy büntetést ne kapjak mikor megállit a rendőr? Neten megtudom kötni?

1

A fenntartás jutalék az minek van? Miért vonogatják le a fizetésemből?

1

Ebben az esetben van esély, hogy az önkormányzat szociális alapon rendezze a tb-met? (20 éves vagyok, családommal élek (4ből 3an dolgoznak), munkám nincs, pályakezdőként regisztrálva vagyok a munkaügyön.

..., és van a nevemen egy lakás, ill. üzembentartója vagyok egy kocsinak)

néztem a szociális törvényt, de nem lettem okosabb

4

Szociális és vagyoni helyzet alapján, mi (k) az (ok) a helyzet/értékek, amik meggátolhatják azt, hogy az önkormányzat átvállalja a tb kötelezettségem fizetését? (pályakezdő, regisztrált munkanélküli vagyok)

2

Van a neten olyan dokumentum, amit akkor kell kitölteni amikor azt szeretnénk h az önkormányzat vállalja át a tb fizetést, mert nincs az egyénnek jövedelme? Tudom h majd az önk. -on adnak, csak kíváncsi vagyok h milyen kérdésekre lehet számítani

1

Hogyan tudom rendezni a Társadalom Biztosításomat?

2 éve nincs bejelentett munkahelyem és a TB-et nem fizettem. Ezalatt az idő alatt nem is voltam orvosnál, de most nagyon el kellene mennem egy vizsgálatra. Aziránt érdeklődnék, hogyan tudnám úgy rendezni, hogy visszamenőleg ne keljen kifizetnem? Van-e erre esetleg megoldás? Vagy valamilyen kiskapu?

5

Mit csináljak szerintetek? érdemes kivárnom a pert?

Az egyik biztosítónál dolgoztam, de már 2 éve eljöttem. jelenleg GYED-en vagyok. most kaptam egy felszólító levelet egy behajtó cégtől, hogy jutaléktartozásom van. ezzel kapcsolatban egyébként a biztosító már írt, kb 1,5 éve, de akkor visszaírtam, hogy nem ismerem el, és annyiban hagyták, még választ sem kaptam. a biztosítások egy részét ismerőseim kötötték és azt mondták őket senki nem kereste, hogy miért akarják felmondani. egy biztosításközvetítő feladata ugyanis még az állományápolás is, nem csak új szerződések kötése. ha egy dolgozó eljön, megkapja valaki az ügyfeleit, amik fenntartásáért is kap pénzt, bár nem sokat. tehát ha valaki próbálta volna megtartani az ügyfeleimet, most nem tartanék itt. járt már valaki úgy, hoigy kivárta a pert? mik az esélyek?

1

Szerintetek megéri életbiztosítást kötni?

Régebben szerettem volna egyet kötni de annyi rosszatt hallottam mostanság róla hogy már nem vagyok biztos benne. Van aki jól jött ki belőle? Unit link megtakarításról lenne szó.

18

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!