Találatok a következő kifejezésre: Kölcsönadott autómat törte a kölcsönvevő (1 db)

Kölcsönadott autómat totálra törte a kölcsönvevő élettársa, a CASCo biztosítás alapján a biztosító nem igazán akar fizetni. Mit lehet tenni?

Kölcsönadás közjegyz?i okirattal. A CASCO teljeskör?. és kötvényben nincs tiltva kölcsönadás.Viszont a rend?rségen kiderült, a vezet?nek be van vonva a jogsija.

Legjobb válasz: Hát ez nagyon érdekes kérdés, ugyanis.... Ha van kölcsönadási okirat, és nincs tiltva a kölcsönadás, akkor a CASCO-nak fizetnie kell! Viszont, ha a vezetõnek nincs jogosítvány, akkor az nagyobb "vétek", így a CASCO nem köteles a kár rendezésére! Mindenféleképp valami kiskaput kell keresni, hogy fizessen! (a jogosítvány nélküli vezetés szabálysértésnek minõsül!)

Hát ez nagyon érdekes kérdés, ugyanis.... Ha van kölcsönadási okirat, és nincs tiltva a kölcsönadás, akkor a CASCO-nak fizetnie kell! Viszont, ha a vezetõnek nincs jogosítvány, akkor az nagyobb "vétek", így a CASCO nem köteles a kár rendezésére! Mindenféleképp valami kiskaput kell keresni, hogy fizessen! (a jogosítvány nélküli vezetés szabálysértésnek minõsül!)
De nem az vezette, akinek kölcsönadtad hivatalosan? Akkor szerintem az felel érte, aki tovább adta az élettársának. Ha más nem, tõle szerintem be lehet hajtani.
Megmondom a megoldást. Keresd fel a TOTALCAR weboldalát, az oldalon belül lehet írni az "autójogász" rovatba. Mivel érdekes a probléma jogi szempontból, tán még a fõoldalra is kikerül a válasz. Amúgy sajnálom.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Állítólag nem tudom most lemondani a lakásbiztosításomat, de mi van, ha nem fizetem a díját?

Januártól akartam lemondani, de ehhez állítólag novemberben kellett volna elkezdeni. Nem akarom fizetni, és nem akarok várni 2012 novemberig. Lehet valami káros következménye, ha egyszerűen nem fizetem be?

29

A helyi önkormányzattól lehet kérni, kérvényezni, hogy fizessék a TB-met mert nincs munkám?

10

Biztosításközvetítők! Hogy tudtok, milyen módszerrel kötni életbiztosítást?

6

Mik a feladatai egy biztosítási tanácsadónak? Akinek van ilyen jellegű munkatapasztalata, kérem, ossza meg!

Előre is köszönöm!

13

A férj fizetheti a feleségének a TB-jét az APEH felé?

3

Várjam ki ezt a négy hónapot a lejáratig?

Az Aegon életpálya programját kötöttem meg, lassan tíz éve. Azt a portfoliót választottam, ami legkevésbé kockázatos, azaz a pénzem kizárólag állampapírokba fektették be. A mostani zavaros időben én egyszerűen nem ismerem ki magam, amúgy sem vagyok eg született közgazdász. Mit lehet tenni? Ha idő előtt kiveszem, vissza kell fizetni az adójóváírásokat.

12

Mikor fog látni engem a társadalombiztosítás a rendszerben?

A TB-nél mikor leszek nyilvántartva? Amikor megkapom az első fizetésem az új munkahelyemről, vagy miután megkötöttük a munkaszerződést és bejelenntettek? Vagy van még plussz adminisztrációs csúszás. Fontos lenne tudnom, mert mennem kellene fogorvoshoz.
Egyébként több milliót fizettemm már (illetve vontak le) a TB-nek és csak az elhanyagolható töredékét vettem igénybe. Ennek ellenére POTYAUTAS vagyok, mert most huzamosabb ideig nem volt munkahelyem. Ki vagyok akadva.

8

Most akinek 2 évig nem volt munkája, annak arra a 2 évre utólag ki kell fizetni a TB-t az APEH-nek a huszonnégyszer 5 ezer forintot vagy sem?

2

Ha nincs munkám, de van férjem akkor az ő fizetéséből vonhatják le az én TB-met ami havi 5000 forint?

2

Kapok e valamit így?

Várom a 2. babámat és a 2 gyermek születése közt csak alkalmi munkáim voltak. Az utolsó 7 hónapig tartott,nem voltam bejelentve,csak "kiskönnyvvel". Szerintetek kaphatok bármilyen járandóságot? Gondolok táppénz,gyes,csp.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!