Találatok a következő kifejezésre: Kölcsönadott autómat törte (1 db)

Kölcsönadott autómat totálra törte a kölcsönvevő élettársa, a CASCo biztosítás alapján a biztosító nem igazán akar fizetni. Mit lehet tenni?

Kölcsönadás közjegyz?i okirattal. A CASCO teljeskör?. és kötvényben nincs tiltva kölcsönadás.Viszont a rend?rségen kiderült, a vezet?nek be van vonva a jogsija.

Legjobb válasz: Hát ez nagyon érdekes kérdés, ugyanis.... Ha van kölcsönadási okirat, és nincs tiltva a kölcsönadás, akkor a CASCO-nak fizetnie kell! Viszont, ha a vezetõnek nincs jogosítvány, akkor az nagyobb "vétek", így a CASCO nem köteles a kár rendezésére! Mindenféleképp valami kiskaput kell keresni, hogy fizessen! (a jogosítvány nélküli vezetés szabálysértésnek minõsül!)

Hát ez nagyon érdekes kérdés, ugyanis.... Ha van kölcsönadási okirat, és nincs tiltva a kölcsönadás, akkor a CASCO-nak fizetnie kell! Viszont, ha a vezetõnek nincs jogosítvány, akkor az nagyobb "vétek", így a CASCO nem köteles a kár rendezésére! Mindenféleképp valami kiskaput kell keresni, hogy fizessen! (a jogosítvány nélküli vezetés szabálysértésnek minõsül!)
De nem az vezette, akinek kölcsönadtad hivatalosan? Akkor szerintem az felel érte, aki tovább adta az élettársának. Ha más nem, tõle szerintem be lehet hajtani.
Megmondom a megoldást. Keresd fel a TOTALCAR weboldalát, az oldalon belül lehet írni az "autójogász" rovatba. Mivel érdekes a probléma jogi szempontból, tán még a fõoldalra is kikerül a válasz. Amúgy sajnálom.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

élet biztosítás kötéssel kapcsolatban? Ajánlanátok?

olyant szeretnék,ami egyes kiemelt betegségekre külön fizet.nem dohányzom,nem vagyok ,túlsúlyos és tudtommal semmilyen betegségem nincs.26 éves nő vagyok.egyre többet hallani a rákról,szeretnék olyan életbiztosítást kötni ami nem csak halál esetén feizet,de kiemelten a rák betegséget bele tenném,az érdekelne kb mennyire jönne ez ki havonta ha 20 év futamidőre szeretném?

9

Kockázati biztosítást köthetek úgy, hogy a biztosított nem én, hanem az élettársam?

6

Generali Házörző Optimál biztosítás mennyit fizet csonttörése?

0

Mennyi tb- t kell befizetni havonta, nem dolgozó személy esetében?

8

Életbiztosításokkal kapcsolatos pozitív (már, ha van ilyen. ) vagy negatív tapasztalatokra, történetekre vagyok kíváncsi. Leírnád a tiéd?

Jah, és ügynökök lehetőleg kíméljenek, mert az ő fényezésükre EGYÁLTALÁN NEM vagyok kíváncsi :)

5

Van egy életbiztosításom a Generalinál. Havonta 15. 000 Ft-ot fizetek be. Jól tettem, hogy ebbe fektettem a pénzem?

- Azt a pénzt ami felhalmozódik x idő után azt én visszakapom, ha nem nyúlok hozzá jó sokáig és nem történik semmi bajom?

- Én a célból tettem be a pénzem, hogy majd ha családom lesz addigra jó sokat kamatozzon és kb. 10-15 év múlva felvegyem a pénzt. Jó megoldást választottam?

Ha valaki tud segíteni ezekben a kérdésekben azt megköszönném!

9

Ti sem éritek el a Biztositok.hu weboldalát pár napja? Karbantartás miatt nem elérhető. A telefont meg nem veszik fel, csak csörög, aztán szétkapcsol.

Mi a gond velük? Most kötöttem utazási biztosítást, átutaltam a pénzt, és sürgősen kéne a kötvényszám!

0

Hálás lennék, ha valaki közületek pontosan kormányrendeletek hivatkozásával megtudná mondani mi is a mai álláspont a külföldre költözés -nem végleges-, és ebben az esetben a TB fizetésével, ill. nem fizetésével? Köszönettel!

1

Az életbiztosítást foglalhatja a végrehajtó? és az autó nyereménykönyvet?

2

Hogy tudhatom meg, hogy mennyi a TB tartozásom?

Ebből mit kötelező befizetni? Mindent? Akár évekre visszamenőleg?

APEH-hez mindenképpen be kell menni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!