Találatok a következő kifejezésre: Köhögök, náthás de nincs lázam (5 db)

Köhögök, náthás vagyok, de nincs lázam. A háziorvos levett a torkomról mintát, és elküldte az ÁNTSz-hez. Azt mondta, hogy ha olyan vírust találnak, ami veszélyes, el kell vetetnem a babát. Nagyon el vagyok keseredve! Mit tegyek?

7-8 hetes terhes vagyok. Egy egyszer? megfázással mentem orvoshoz, erre ilyesmivel fenyeget!

Legjobb válasz: Hát én ilyet még nem hallottam, hogy egy egyszerû megfázással az orvos a baba életét veszélyesnek gondolná. Azt irod nincs lázad, hát akkor nem is biztos, hogy virus okozza a náthád. Keress másik orvost szerintem.

Hát én ilyet még nem hallottam, hogy egy egyszerû megfázással az orvos a baba életét veszélyesnek gondolná. Azt irod nincs lázad, hát akkor nem is biztos, hogy virus okozza a náthád. Keress másik orvost szerintem.
Ne foglalkozz ilyen bunkó orvossal. Jogilag meg is támadhatnád, hisz õ nem mondhat ilyet egy feltevés alapján, csak ha biztos alapja van rá. Ennél komolyabb dolgokat is átéltünk már terhesen, ne izgulj, nem lesz semmi baj!!! Igyál sok folyadékot, meleg teát, forró levest, egyél sok friss gyümit, és minden rendben lesz, meggyógyulsz!! És ne idegeskedj, az árt neked és a babának is!! A doki meg forduljon fel!!!
Én írtózok attól, hogy valaki azt mondja vetesd el a babát, fõleg, hogy nem is biztos hogy lesz baja. Volt egy ismerõsöm, terhessége alatt végig minden azt támasztotta alá hogy a kicsi dawnkóros azt mondták neki jobb ha elveteti, õ hallani sem akart errõl.. és mindenki hülyének nézte.. Mikor megszületett a baba kiderült hogy egy makk egészséges kisfiú! Én nem adnék az ilyesmire. Akár milyen is az én babám ha beteg akkor is. õ egy élet. Fõleg amikor már megmondják, hogy beteg e szinte már rég mozog.. kinek lenne szíve megölni??? Legyél nyugodt és valóban jó ötlet a másik orvos!
Komolyan mondom, az emberknek? fogalmuk sincs, hogy kell bánni egy kismamával. Nekem rossz lett a cytológiám és folyton ijesztegettek, hogy ha rosszabb lesz, akkor lehet, hogy nem szülhetem meg a babám. Most úgy néz ki (lekopogtam), hogy minden rendben. Nem adom a babámat! Fel a fejjel, nem lesz baj. Azonnal keress másik orvost, ha az elõzõt annak lehet nevezni egyáltalán. Nagyon boldog babavárást! 15 hetes kismami
Elõször is lehet, hogy van valamilyen járvány és azért vette le a mintát. Azt, hogy elvegyék a babádat, ahhoz meg mi a fene köze van? Hagyd a csudába a dokidat és menj el a nõgyógyászodhoz, õ csak jobban tudja. Vagy én a helyedben még esetleg elmennék az orr-fül-gégészetre, hisz azok a szakik.De ez rémálom, egy idióta lehet csak az aki ilyet mond fõleg egy kismamának.
Szia!Ha ez megnyugtat én is köhögtem sõt a fülem is be volt gyulladva meg még lázam is volt (37, 9) és nem vették el a babámat.Szerintem ez a doki egy hülye.Mi köze a torkodnak a méhedhez??????Ne foglalkozz vele.Azt úgy se õ mondja meg hogy mi a baba sorsa hanem a nõdoki.24 hetes kismami
Szerintem nyugodj meg. A háziorvosod "érdekes". Az lehet a háttérben, hogy egyes valóban nagyon veszélyes baktériumok, pl. lisztéria tünetei olyanok, mint a megfázásé. De 1. ez baromi ritka fõleg a megfázáshoz képest 2. az eü. "reform" óta nem is szûrik sehol, állítólag még az ÁnTSz-nél sem, tehát értelme nem lenne...szerintem válassz másik háziorvost, egy ilyen mondattal nálam eljátszaná magát, az biztos

Nathas vagyok. Nem kohogok, nincs lazam, de a hatam es a vallam faj. Ez lehet tudogyulladas vagy csak rosszalvas?

Legjobb válasz: de lehet hogy izomláz. nem emeltél tegnap valami nehezet?

de lehet hogy izomláz. nem emeltél tegnap valami nehezet?
A kérdező hozzászólása: Nem, miota beteg vagyok, 2 napja agyban fekszem.
hmm... voltál orvosnál? amúgy lehetséges hogy elfeküdted a hátad
A kérdező hozzászólása: voltam...de csak a szamba nezett bele, felirt valami antibiotikumot es ennyi...hatamat nem vizsgalta meg.Akkor meg nem fajt.
Az én lányom minden meghûléssel így szenved fájnak az izületei , ha lázas ha nem!:(
Képzeld nekem is ez volt náthás vok szakadozik de nem tom felköhögni , és fáj a hátam. Elmentem orvoshoz antibiltikumot , alergiagyógyszert és köptetõt írt fel. Lehet hogy a sok köhögés miatt érzed úgy hogy fáj a hátad

9, 5 hónapos kislányom csúnyán köhög, náthás, láza is volt, szerencsére már nincs! Már két éjszaka lefekvésnél 2 órát nyüglődőtt, fáradt, de nem akart aludni! Mi lehet ez? Mit adjak neki, hogy rendesen el tudjon aludni?

Még soha nem volt ilyen beteg, természetesen az ügyeleten is voltunk a hétvégén, meg ma a dokinknál is!Általában fél 8kor szokott szopizni és beteszem ezt követ?en az ágyába és elalszik, most meg fél 10ig fent van semmi se jó neki, nyügös és nem akar aludni, olyan mintha élénkit? bogyót adtam volna neki!Mit adjak neki, hogy ne legyen ilyen a többi esténk??Természetesen éjszaka is sokat fent van!

Legjobb válasz: viburcol kúpot (homeós)próbáld ki nagyon jó.

viburcol kúpot (homeós)próbáld ki nagyon jó.


Mikor viszitek már a babát orvoshoz? Pl. ha csak náthás, itt-ott kohog, de láza nincs és napkozben szépen, vidáman játszik?

Az orrát tudom tisztítani, a kohogésen is segít a szirup. persze, ha pár napon belul nem javul, elviszem. Ti mennyire siettek már orvoshoz?

Legjobb válasz: Eleinte én mindig vittem, ha beteg volt, de sokszor úgy jöttünk haza, hogy összeszedtünk a rendelõben valami súlyosabb bacit és rosszabbul lett. Ma már 14 hónapos, elõször mindig megpróbálom itthoni, babáknál használható, vény nélküli szerekkel kezelni, ha bizonytalan vagyok felhívom a dokit és megbeszélem vele, hogy ezt v. azt adhatom-e és csak akkor viszem orvoshoz, ha magas lázzal járó betegséget kap el. Közben pedig itthon próbálom erõsíteni az immunrendszerét, adom neki a Béres cseppet és a Cebiont.

Eleinte én mindig vittem, ha beteg volt, de sokszor úgy jöttünk haza, hogy összeszedtünk a rendelõben valami súlyosabb bacit és rosszabbul lett. Ma már 14 hónapos, elõször mindig megpróbálom itthoni, babáknál használható, vény nélküli szerekkel kezelni, ha bizonytalan vagyok felhívom a dokit és megbeszélem vele, hogy ezt v. azt adhatom-e és csak akkor viszem orvoshoz, ha magas lázzal járó betegséget kap el. Közben pedig itthon próbálom erõsíteni az immunrendszerét, adom neki a Béres cseppet és a Cebiont.
Szia! Nálunk a pici már a 4. baba. Így már azt mondhatom, hogy "rutinos" vagyok és nem aggódom túl a dolgokat. Egy nátha miatt nem viszem orvoshoz a gyerekeket, még a picit se. Akármilyen enyhe gyógyszert is ír fel az orvos, az akkor is csak a tüneteket fogja csökkenteni, megszüntetni, de bármikor visszaeshetnek, ha az immunrendszerük nem dolgozik megfelelõen. Inkább én is a recept nélkül kapható, fõleg homeopátiás szerekhez nyúlok, azokkal próbálom kicsit az immunrendszerüket megerõsíteni.Szerencsém van, mert a védõnõm homeós tanácsadó, így ha bizonytalan vagyok, felhívom õt és biztosan tud valamit ajánlani. Persze, ha a tünetek nem enyhülnek 3 nap múlva se, vagy lázasak lesznek, elviszem õket az orvoshoz.
Én nem vagyok az az õrülten aggódó típus, így csak akkor viszem dokihoz, ha láza is van. Amíg napközben elvan, nem különösebben nyûgös egy nátha miatt, addig nem szoktam vinni. Valahogy úgy vagyok vele, ha már beviszem, akkor tuti felír valamit neki, és nem akarom feleslegesen terhelni gyógyszerrel a szervezetét. Na meg lehet, hogy több bacit kap el a rendelõben, mint ha be sem vittem volna:-) Persze ez én vagyok, én magam is csak akkor vonulok orvoshoz, ha már nagy a bajom:-)
A kérdező hozzászólása: En leginkább az antibiotikumoktol tartok, kapott már a kicsi (egyszer sajna készultségre kellett vinni), aztán pedig rosszabbul volt, mint elotte. Van hogy tényleg szukséges, de nem kell mindenre azt adni. Persze, más, ha indokolt. A gyerekorvosunkat meg mostanában gyakrabban helyettesítik, az uj meg antibiotikumos doki. Megnyugtattál, hogy nem csak én nem rohanok rogton:) Persze, aggodok érte nagyon.

Adjak neki valamit? Kisfiam náthás, köhög, tüsszög. Megfázott, de láza nincs. Adjak neki valamit, hogy ne legyen rosszabb? Mit?

Legjobb válasz: C vitamin (Cebion csepp, pl.), és ha nagyon folyik az orra, akkor sokszor szívni, hogy nehogy a fülére húzódjon. Mielõtt szívod, jó Sterimar orrspray, fellazítja a trutyit, és könnyebben kijön.

C vitamin (Cebion csepp, pl.), és ha nagyon folyik az orra, akkor sokszor szívni, hogy nehogy a fülére húzódjon. Mielõtt szívod, jó Sterimar orrspray, fellazítja a trutyit, és könnyebben kijön.
Szia! Én c vitamint adok az enyéimnek és sok sok mézet.Nálunk ez bevállt ha nincs még komolyabb baj!
Szia! Mennyi idõs a kisfiad? Ha még egy év alatti, akkor a c-vitamin, és a Calcimusc amit a mi dokink ad. Ha már idõsebb mehet a mézes citromos tea. Jobbulást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!