Találatok a következő kifejezésre: Kókuszmatrac vagy matrac (6 db)

Kókuszmatrac vagy "sima" matrac legyen a kiságyba?

Nem tudom milyen matrac legyen, vettünk egy kiságyat abba lesz sima matrac, de nem tudom érdemes lenne e vennünk bele kókuszmatracot? Melyikkel mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: szia. Amire pénzed van??!! De! Tökéletesen megfelel a hagyományos matrac is, ha nem puha. Ezért legalább 7-10 cm vastag legyen. Csak 2-3 évig van szüksége rá az új családtagnak.

szia. Amire pénzed van??!! De! Tökéletesen megfelel a hagyományos matrac is, ha nem puha. Ezért legalább 7-10 cm vastag legyen. Csak 2-3 évig van szüksége rá az új családtagnak.
Nem sokkal drágább a kókuszmatrac mint a sima. attól függ hol veszed. Én 5900-ért vettem 120*70 ágyba tavaly októberben. Nem atkásodik, szerintem nem is süpped a baba annyira bele. Szerintem mindenféle képpen megéri.
Bár a kókuszmatracot egészségesebbnek mondják, nekem inkább negatív tapasztalataim vannak. Elõször is kókuszrostnak van egy elég speciális szaga. Engem nagyon zavart. Úgy éreztem, hogy a kókuszmatrac túl kemény, télen talán hideg is (ez most nem lenne gond! :o) és nagyon vékony az a vatelinszerû anyag, amivel bevonják magát a kókuszt, ezért szerintem még szúr is! Mi épp ezért csak derékaljjal használtuk, de mikor megszületett a kislányom úgy döntöttem, hogy továbbadom a kókuszt és vettünk egy hagyomásnyos szivacsmatracot.

Ha utazo agyat vettem a babanak akkor a felso szint nem bir el kokuszmatracot? Vagy barmilyen mas vastagabb matracot?

Akartam venni kulon matracot bele,mert ugye az eredeti csak egy vekonyabb betet,az elado holgy viszont azt mondta hogy biztos nem birna el.

Legjobb válasz: szerintem se bírná el, másrészt nem is utazóágyba való. Szerintem elég az ami van hozzá.

szerintem se bírná el, másrészt nem is utazóágyba való. Szerintem elég az ami van hozzá.
A kérdező hozzászólása: Azert szerettem volna venni bele valamit, mert az eredeti olyan hogy harom reszre ossze lehet hajtani, nehogy rontsa majd a pici hatat.
Én egy plédet hajtottam bele, bár amiatt, merthogy keménynek találtam. Nem tudom milyen nehéz egy kókuszmatrac, de szerintem el kéne, hogy bírja.
elsõ vagyok. tudom milyen, nekünk is olyan van, szerintem nem vészes annyira. mondjuk nincs is benne túl sokat a baba.
Én pici korában az utazóágyban altattam napközben a nappaliban, és mindig beletettem a kókuszmatracot. semmi baja nem lett tõle, az utazóágy egyébként ABC design. Nyugodtan tedd bele!
Anyósomnál sima snassz neve nincs utazóágy van amibe tett kókuszmatracot és jól bírja!Semmi gond vele!

Kokuszmatracot, egyszerü szivacsmatracot vagy az örült dräga "legäteresztös" matracot erdemes megvenni?

külföldön elek,sajnos nagy ärkülömbsegek vannak a matracok között.Dupla annyiba kerül a "legäteresztös" szivacsmatrac,mint az egyszerü vagy a kokuszmatrac,ami az elärusitok szerint egeszsegtelen a baba gerincere!Teljessen tanäcstalan vagyok!

Legjobb válasz: mi a kókuszmatracunkat hétvégén cseréljük le sima kemény szivacsra.kókuszmatrac nagyon szívja magába az elektroszmogot!!!

A kérdező hozzászólása: Elöször is köszönöm a välaszokat! Pl.kokusz matrac 56 euro -szivacsmatrac 69 euro -legäteresztös 119 es 149 euroert kaphato! Szerintem azert ez magy ärkülömbseg!
mi a kókuszmatracunkat hétvégén cseréljük le sima kemény szivacsra.kókuszmatrac nagyon szívja magába az elektroszmogot!!!
Kókuszmatrac. És az is légáteresztõs. Én nem tudom milyen az a baromi drága légáteresztõs, milyen anyagból van? VAgy azt csak küldöldön lehet kapni?
szia én csak ennyit írok Összefoglalva a kókuszrost legértékesebb tulajdonságait: természetes anyag nagyfokú természetes rugalmassággal rendelkezik nedvességet nem szív magába kitûnõen szellõzik atka-, moly- és baktériumálló gátolja az asztmás megbetegedést kedvezõ hatású az allergiával szemben a hátgerincet stabilan alátámasztja felfekvéses betegeknek, illetve a dekubitusz kialakulásának megelõzésére különösen ajánlott különbözõ keménységben készül használat után a környezetbe kikerülve maradéktalanul lebomlik.Ja és a szivacsrol semit se találtam, mi is kókuszmatracot használtunk, nekünk bevált.
Olyan emberke mondta, aki az elektro szmoggal foglalkozik. nekünk még a kiságy a nappaliban van és itt a számítógéptõl kezdve a tévéig minden. kisfiam nem is alszik jól. kíváncsi leszek mi változik vasárnaptól!! már nagyon várom!!!
Szia, 32 hetes vagyok szinten "kulfoldi". Engem is erdekelne a dolog. NEkem azt mondtak a sima szivacs nem jo :S. (En kaptam pedig egyet a bababutorhoz.) A kokuszra azt mondjak h. allitolag 100%-ban allergia mentes, es barmikor moshatod, es par ora alatt megszarad, ami tok jo, DE! nagyobb boltoknal nem lehet kapni, mert allitolag a sima legateresztos a legjobb, ami kb. £120. En meg nem dontottem :S.
A kérdező hozzászólása: magäba szivja az elektroszmogot, az mi?Bocsi, de nem ertem...e teren sajnos tudatlan vagyok!
A kérdező hozzászólása: a sima szivacsmatracra mondtäk, hogy nem egeszseges a baba gerincere, a kokuszmatracra viszont hogy beletelepedhetnek valami atkäk vagy mik?!(sajnos azt a szot nem ertettem meg teljessen)
mármint a 3.-nak szántam a kérdést..
utolsónak: ezt honnan tudod?
Nekünk sima szivacs van. Teljesen jó, kemény, nem süpped be a gyerek alatt.
mi kókuszmatracot vettünk 10 ezerért. szerintem nagyon jó.
Bocs, hogy visszakérdezek, de a kókuszmatracra mondták, hogy egészségtelen a baba gerincére?


Babaágyba jó a sima matrac is vagy kókuszmatracot érdemesebb venni?

Legjobb válasz: Jó a sima is(ha nem lenne jó,nem lehetne kapni),de a kókuszmatracnak vannak hasznos tulajdonságai is!

Jó a sima is(ha nem lenne jó, nem lehetne kapni), de a kókuszmatracnak vannak hasznos tulajdonságai is!
A kérdező hozzászólása: Igen például a gerinc miatt úgy tudom .
igen a kókuszmatrac a gerincnek sokkal egézségesebb...a szivacsmatrac "behorpad"a kókusz sokkal tartosabb
A kókuszmatrac természetes anyagból van.Légáteresztõ.Ha esetleg pisis lesz, az is tökéletesen kiszellõzik belõle, a huzat mosható.Én a kókuszra szavazok.
Én neten vette babaágyat és hozzá kókuszmatracot. Amikor kiszállították volt hozzá.... Kókuszmatrac. :) így most kettõ van. Én aludtam már az egyiken, mert rákényszerültem, nem részletezem de én belehalnék ha ilyenen kéne aludnom jó pár évig. Viszont amióta újra a saját ágyunkban alszom azóta fáj a hátam szal biztosan jó a gerincnek a kókuszmatrac. Amúgy szerintem a babaágyakba alapvetõen kemény matracot tesznek úgyhogy ha csak ez a szempont akkor teljesen mindegy. :)
Én úgy tudom, hogy ahogy a kókusz törik, akkor a baba, állandóan a porban fog feküdni. Ez allergiát okoz. Mi a cardo-tól vettük a holdfény matracot.
Ma már a sima habmatracnak is van kemény változata és az antiallergénebb mint a kókusz.A kókuszra többen allergiásak mert természetes anyag.A pamut anyagra is többen allergiásak mint a mûszálasra.Természetesen ezért még nem rossz a kókusz, de szerintem a sima hideghab sem.Viszont, ha a kókusz nem latexált(ezáltal drágább is) könnyebben törik, dohosodik és nem lehet átmosni ha pisi van.

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szerintetek a kiságyba milyen matracot vegyünk? Kókuszmatracot (amit én nagyon keménynek tartok) vagy olyant aminek az egyik fele kókusz a másik sima szivacs?

Legjobb válasz: Nekünk a hálószobai ágyunkban van fele kókusz fele szivacs matracunk, de a kókuszt imádjuk, azon alszunk. Elõször tapintásra keménynek tûnt, egy éjszakára kipróbáltuk, hogy mégis milyen, és azóta eszünk ágában sincs megfordítani. Nagyon jót lehet rajta aludni. A kisbabákat nem ismerem, az igényeiket sem, az elsõt várjuk és ennek még nem olvastam utána, de valahogy fel sem merült bennem, hogy ne kókusz legyen, annyira szeretjük mi.

Nekünk a hálószobai ágyunkban van fele kókusz fele szivacs matracunk, de a kókuszt imádjuk, azon alszunk. Elõször tapintásra keménynek tûnt, egy éjszakára kipróbáltuk, hogy mégis milyen, és azóta eszünk ágában sincs megfordítani. Nagyon jót lehet rajta aludni. A kisbabákat nem ismerem, az igényeiket sem, az elsõt várjuk és ennek még nem olvastam utána, de valahogy fel sem merült bennem, hogy ne kókusz legyen, annyira szeretjük mi.
Nekünk kókusz van, 13 hónapos a fiam, az elsõ naptól nagyon jókat alszik rajta. Nem olyan kemény az.
Nálunk szivacsmatrac van a kiságyban, decubitus matrac, és teljesen jó.
Nem minden kókusz kemény. Mi elõször örököltünk egyet, az nagyon kemény volt, mint egy priccs. Ráadásul valami méregdrága volt. Tapasztalat híján én azt hittem, hogy mindegyik ilyen, aztán vettünk egy másikat, és az jóval puhább volt. Én teljes kókusz vennék, mert azt tisztítani is könnyebb egy esetleges balesetnél, jobban kiszárad, szóval higiénikusabb is szerintem.
Ahogy az elõzõ írja, nem minden kókusz kemény. Mi is megfogdostunk párfélét a bababoltban, végül a puhábbat választottuk, még így is keményebb azért, mint egy szivacsmatrac és ezt a fajtát lehet mosni is.
Ha kókuszt veszel ügyelj arra hogy latexált legyen(már ritka éa becsaphatnak) akkor nem dohosodik, valóban nem mindegyik kemény.Ha szivacsot akkor nagysûrûségû hideghabot az elég kemény a babának, de mégsem nagyon.Nekünk mindkettõ volt és az utóbbi vált be.
A kisfiam kókuszmatracon alszik, nem volt gond vele. Szerintem a gyerekek nem érzik keménynek.

Babaágyba hol lehet venní olcsón matracot vagy kókuszmatracot Dunaújvárosban?

Legjobb válasz: Szerintem a jysk-ben érdemes megnézni. Ha a lényeg, hogy olcsó legyen, akkor a használt holmikat áruló üzletekben kell megkérdezni, hátha valaki pont el akarja adni a sajátját. Ilyen bolt van a Zöldkereszt patika mellett vagy az Intersparban a DM mellett.

Szerintem a jysk-ben érdemes megnézni. Ha a lényeg, hogy olcsó legyen, akkor a használt holmikat áruló üzletekben kell megkérdezni, hátha valaki pont el akarja adni a sajátját. Ilyen bolt van a Zöldkereszt patika mellett vagy az Intersparban a DM mellett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!