Találatok a következő kifejezésre: Kétsávos körforgalomban van (2 db)

A kétsávos körforgalom szabályát és lényegért értem, de mi van akkor ha? .

1., ...ha a külsőbe soroló autós (szabálytalanul) nem hagyja el körforgalmat az első kijáratnál és én a másodiknál szeretnék kimenni, ezért elé szeretnék sorolni. Mindenképpen elsőbbségem van, vagy a külsőben haladónak van továbbra is elsőbbsége? A logikus az lenne, hogy bukta a kisorolást, így a továbbiakban nincs létjogosultsága a külsőben fenntartani az elsőbbségét. 2., mi van akkor ha egy meddő, használaton kívüli lehajtó(pl. megszűnt áruház vagy építés alatt levő útszakasz) miatt nem akar kihajtani, de ő már a külsőbe sorolt? Hivatkozhat arra, hogy ő ezt belekalkulálta?

Legjobb válasz: Tehat, Te belulrol meg szeretned elozni es kihajtani, csak mert nem hagyta el a korforgalmat? Ezt meg video jatekba se! Szerinted ilyenek vannak a kreszbe hogy "bukta az elobbseget, innentol jogosan keresztbe vaghatsz ele"? Ezt gondold meg at egy parszor

Tehat, Te belulrol meg szeretned elozni es kihajtani, csak mert nem hagyta el a korforgalmat? Ezt meg video jatekba se! Szerinted ilyenek vannak a kreszbe hogy "bukta az elobbseget, innentol jogosan keresztbe vaghatsz ele"? Ezt gondold meg at egy parszor
A gond ott kezdõdik, hogy attól, hogy a külsõben megy még nem kell az elsõ lehetõségnél lekanyarodnia.
1. A külsõ sávból sem kell az elsõnél kisorolni. Például teherautó nem is mehet a belsõ sávban, mégis tehet egy kört is. 2. A körforgalomban is érvényesek a sávváltás szabályai. Tehát, ha a belsõbõl ki akarsz sorolni, elsõbséget kell adnod az "egyenesen" haladók számára.
Nehezen elõznek jobbról, ha eleve nem váltottak sávot elõtte. Mert ugye elõzésnek az számít, ha direkt azért térsz át másik sávba, hogy megelõzzél valakit. Ennyi erõvel városban a külsõ sáv nem mehetne gyorsabban amint a belsõ. Mi van ha belsõben tötymörög valaki? Akkor a külsõnek le kell lassítania a belsõ sebességére? Hülye vagy. Folyamatos külsõ sávban haladáskor nincs olyan, hogy elõzés. Elhaladás a másik mellett olyan van. És annyi kört tesz meg amennyit akar. Mi a fenét nem lehet érteni egy sima párhuzamos körfogalom szabályain? Olyan mintha párhuzamos úton mennél, csak ez kör alakú. Egyenes párhuzamos úton is a belsõbõl kanyarodsz jobbra? Tényleg igaz, hogy a magyarok nem értik a körforgalmat. Pedig nem hittem volna.
A kérdező hozzászólása: Eklatáns példa a magyar morálra a felhajtónál, gyorsító sávoknál történõ besorolás - akárhol, lehet az belterület is. Pl. 3 autó megy a felhajtón, de az elsõ kettõ nem tud besorolni, mert megy valami jármû a normál forgalmi sávban, természetszerûen a leghátul közlekedõnek szabadul fel az út, így õ kezdi meg a besorolást függetlenül attól, hogy az elõl haladók is jelezték szándékukat. Azok onnantól fogva peches szerencsétlenek, mehetnek állóra fékezve a gyorsítósáv végéig, mellettük meg elsuhan a nevetõ harmadik, hogy õ milyen fasza gyerek... Ha ez a harmadik én vagyok, besorolok, de tartom a sebességet és beengedem az elõttem haladó besorolni kívánókat, hiszen a tér folyamatosan bõvül.
A kérdező hozzászólása: Kedves 10-es. Valamit nem jól értelmezhettél. Pontosan az a baj, hogy nem én elõzök a körforgalomban, hanem nagyon sokan a külsõbõl elõznek, holttérbe hajtanak, mintha a belsõben haladók valami alsóbbrendû bénák lennének, holott pontosan õk alkalmazzák a többsávos körforgalmat annak a szellemében aminek az valójában készült: a nagyobb forgalomelnyelés érdekében. Aki pl. Szentendre felõl érkezik, simán be tudna hajtani a körforgalomba, ha az az idióta, aki az M0 felõl érkezik egybõl a belsõbe megy, majd mögé sorol amikor ki akar hajtani pl. Csillaghegy felé. De nem mer kijönni, mert jön egy majom a külsõben. Ha az Auchanba hajt le, oké, menjen is a külsõbe és várakozzon a szentendrei. De 10 esetbõl 8x ez nem így van. Az a baj, hogy itt még nincs meg ez a morál, vagy túl új ez a rendszer annak aki 30-40 éve vezet, a túl friss jogsisok meg inkább a gázpedál használják, nehogy hogy a másiknak is hagyjunk esélyt besorolni. Angliában ezek a külsõben haladó emberkék elvesznének, mert ott bizony körforgalom rendszerek vannak és senki nem tol le senkit.
A kérdező hozzászólása: Értem, tehát amennyiben nincs záróvonalos felfestés ( márpedig édes fiam, ha a szélsõbõl érkeztél, és/vagy ott haladsz, akkor menj ki az elsõnél), ebben az esetben a párhuzamos közlekedés szabályai lépnek életbe, vagyis jobbról elõzni tilos... Tehát aki mögöttem jött be a budakalászi körforgalomba, az nem szoríthatna le elvileg a külsõ körforgalmi sávban haladva, ugye? 1. Én mentem be elõbb, 2. elõzni csak balról lehetne. Más kérdés az, hogy én sem vághatok be azok elé balról, akik továbbmennek szélsõben és elõttem érkeztek a körforgalomba. Ez olyan, mintha én egy kamionkonvojt az autópálya lehajtón elõznék meg és csodálkoznék ha az egyik kamionos a szélsõ sávból felpaszíroz a szalagkorlátra, mert egyébként neki is le kell hajtania.
Az a baj kedves kerdezo hogy pontosan te vagy az aki nem teljesen erti a dolgokat, es te mondod hogy mi lenne masokkal... Ha valaki ugyetlen es felos, inkabb menjen egy kort a kulsoben es kapja meg az elsobbseget, mint hogy lezuzza sajat magat meg masokat. Te pedig csak ne akarj elozni se jobbrol se balrol a korforgalomba, hova sietnel annyira? Tudod mennyivel ersz oda elobb? 5 masodperccel. Kozbe megkockaztatod hogy atvagsz egy a kulso savban benazo emberke elott aki lehet hogy egy gyerekkel ul az autoban... Elozd meg (joval) elotte vagy majd utana, a korforgalmat meg hasznald az eloirtak szerint, ne azzal foglalkozzal hogy "de hat a masik mit csinalt en ezert szegtem szabalyokat"...
A lényeg: Körforgalomból kilépõ jármû csak a (jobb) szélsõ sávból léphet ki. Tehát nem átvágva a külsõ sávon hagyod el a körforgalmat, hanem elötte a sávváltás szabályait alkalmazva szépen kisorolsz - Ha engednek. Ha nem , akkor újabb kör következik. - és csak a külsõbõl hagyhatod el. Kivéve, ha a felfestésbõl más következik. (Az újabbak már ilyenek).
A kérdező hozzászólása: Aki még a 2 sávosat sem képes használni, akkor mit csinálna egy 3 sávosban? http://www.youtube.com/watch?v=KJa-JWTr4dE Továbbmenne a szélsõben vagy kihajtana?
A kérdező hozzászólása: Akkor vegyük újra: http://autovezetes.network.hu/blog/kozlekedes_klub_hirei/a-k.. Tehát a 2 sávos körforgalom az párhuzamos közlekedés szabályaival párosul. Aki nem hagyja el a külsõben az elsõ lehetõségnél a kijáratot, az kvázi megzavarja a forgalom rendjét. Vannak a KRESZ-teszteknél "számíthat-e" típusú kérdések. És ez esetben a nemet kell beikszelni, hogy számíthat-e arra, hogy kétsávos körforgalomban jobbról fogják megelõzni ha egy sáv vezet be a körforgalomba.
A kérdező hozzászólása: A másik értelmetlenség, hogy külsõ sávból tilos az elõzés, körforgalomban meg balról sem lehet. Vagyis ha én jó szándékkal behajtok a belsõbe, hogy a másodiknál kihajtsak, a mögöttem jövõ a külsõbe sorolva ugyanezt szeretné amihez nagyobb sebessége révén utolér, akkor még nekem kell elsõbbséget adnom? Elvileg nem kéne ha õ nem akar megelõzni, hiszen a külsõben nagyobb utat kell megtenni, vagyis ha mellém ér, akkor nemcsak gyorsabb is, de elõz is.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor minden béna kapásból a külsõbe sorol és õ ezzel már védve is van, 1. lefogja a behajtók esélyét a gyorsulásra, 2. elsõbbséget élvez mindenki felett, kvázi így a kétsávos körforgalom léte értelmetlen, mert nem nyeli jobban a forgalmat mint egy egysávos. Jobb helyeken - pl Zalaegerszeg - már ezek a körforgalmak kényszerítik a külsõbe érkezõ autóst az elsõ kijáratnál való kihajtásra beton félgömbökkel.
Kedves Kérdezõ! Remélem nem találkozunk forgalomban! A körforgalomból NEM HAJTHATSZ KI a belsõ sávból! Elõször ki kell sorolnod a külsõbe! És nem eltaposva az ott haladókat, hanem elsõbbséget adva nekik! És miért is kötelezõ kihajtani az elsõ lehetõségnél?

Kétsávos körforgalomban kinek van elsőbbsége, ha el akarja hagyni a körforgót? A külső, vagy a belső sávban haladónak?

Legjobb válasz: Úgy értem, ha én a belsõ sávban haladok, akkor a külsõben haladónak elsõbbséget kell-e adnia nekem, ha el akarom hagyni a körforgalmat?

A kérdező hozzászólása: Úgy értem, ha én a belsõ sávban haladok, akkor a külsõben haladónak elsõbbséget kell-e adnia nekem, ha el akarom hagyni a körforgalmat?
a belsõ sávból nem hagyhatod el a körforgalmat. elöbb ki kell sorolnod a külsõbe. Azaz nincs elsõbbséged. Sõt.
A kérdező hozzászólása: Ez így leírva minden nagyon szép, de ha nem nem engednek ki a belsõbõl, akkor megállok és várok, vagy megyek körbe-körbe órákig, mint abban a bizonyos filmben? Vakáció Európában, ha jól emlékszem.
Megállni semmiféleképpen ne állj meg körforgalomban, hiszen azért körforgalomnak csinálták meg a nagy keresztezõdéseket, mert igy rendõrlámpa nélkül, és gyorsabban lehet a megfelelõ irányba haladni. Tehát ha nem tudsz kisorolni, addig mehetsz körbe-körbe, amig nem sikerül. Aztán ha sikerül (csak beenged valaki, vagy épp nemjön senki...) a kör bármelyik részén legyél, ki tudsz jönni a megfelelõ útra.
Annak is homályos volt a gondolata, aki kitalálta ezt a fajta körforgalmat. Amúgy annak van elsõbbsége ilyen helyen, aki megkapta!!!
Igen körbe körbe ha olyan mazsola vagy. Be fognak engedni föképp ha kéred .Elöször index , hatarozott mozgás, ez alatt gondolok én kenyszeritésre durván fogalmazva, magyarul dugod a kocsid orrát befelé. Sok esetben ha nem igy csinálod 1-hetig körözöl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!