Találatok a következő kifejezésre: Két ovulációm egy (6 db)

Két ovuláció egy hónapban? Olyankor melyiktől számoljam a 14 napot a mensire?

Ovuteszt szerint két olvulációm volt ebben a hónapban, az egyik alig egy héttel a mensi előtt. Eredetlieg szerdára nem várnám, de így akkor későbbre ne várjam? Az ovutesztem 3 napig pozitív volt, azóta megint csökken a második csík erőssége.

Legjobb válasz: Az én logikám azt diktálja, hogy a második ovutól kell számolni a 14 napot. Mégpedig azért, mert ugye az ovu után a petefészekben a petesejt helyén a sárgatest alakul ki. Az termeli a progeszteront, ami fenntartja a nyh-át. Kb. 14 nap az, ameddig olyan magas a progeszteron szint, hogy ne legyen vérzés. Így ha a második ovu is megvolt, akkor ahelyett a petesejt helyett is lett egy sárgatest, ami szintén termeli a progeszteront. De ez csak az én gondolatmenetem, nem biztos, hogy helyes.

Az én logikám azt diktálja, hogy a második ovutól kell számolni a 14 napot. Mégpedig azért, mert ugye az ovu után a petefészekben a petesejt helyén a sárgatest alakul ki. Az termeli a progeszteront, ami fenntartja a nyh-át. Kb. 14 nap az, ameddig olyan magas a progeszteron szint, hogy ne legyen vérzés. Így ha a második ovu is megvolt, akkor ahelyett a petesejt helyett is lett egy sárgatest, ami szintén termeli a progeszteront. De ez csak az én gondolatmenetem, nem biztos, hogy helyes.
A kérdező hozzászólása: Hát én is így logikáztam a dolgokat :)
A kérdező hozzászólása: viszont a kérdés akkor az, hogy mi lesz az elsõ sárgatesttel? mert annak is ki kell ürülnie...
A sárgatest az alapból egy ideig hormont termel, aztán elpusztul és szépen (hosszú idõ alatt) teljesen visszafejlõdik, és a helyén csak vmi kis heg marad.

Két ovulációm volt egy ciklus alatt, most mikor jön meg?

ut. mensim szept. 23, ovulacio okt. 11, es okt 27 mindig bizonyitottan(ov. fajdalom, nyak, teszt... )szeptemberben 11 en volt ovulaciom. mikor jon meg, mert en mar nem ertem, folyton ovulalok?

Legjobb válasz: Mindenképpen az utolsó mensit kell figyelembe venni,akárhány peteérésed is van egy ciklus alatt.

Mindenképpen az utolsó mensit kell figyelembe venni, akárhány peteérésed is van egy ciklus alatt.

Van arra reális esély, hogy egy ciklusban két ovuláció legyen?

Az egyik a rendes id?ben, aztán még egy egy hét múlva?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Léteznek úgynevezett extra peteérések, amiket nem lehet kiszámítani.

Szerintem igen. Léteznek úgynevezett extra peteérések, amiket nem lehet kiszámítani.

Létezik olyan készülék, ami pontosan meg állapítja az ovuláció idejét és segít, a baba nemének befolyásolásába? Két fiú után szeretnénk egy kislányt.

Az ovutesztr?l olvastam, de én másra gondoltam. Az ovu teszt is jó erre? Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: A kínai fogamzásnaptár állítólag 90% ban bejön ez alapján lehet talán a baba nemét befolyásolni. És van ovulációs teszt amit azt hiszem a drogériákba pl DM-ben Rossmanban lehet kapni.

A kínai fogamzásnaptár állítólag 90% ban bejön ez alapján lehet talán a baba nemét befolyásolni. És van ovulációs teszt amit azt hiszem a drogériákba pl DM-ben Rossmanban lehet kapni.
PA, http://www.mivelle.hu/product_13.html nekem ez a mikroszkóp 2x is nagyon bevált:) Tudom ajánlani nagyon! Sok sikert! Baba nemét illetõen sajnos nem tudok érdemleges válasz adni!
Szia! Az elõzõtõl kérdezném: Ezt a mikroszkópot rendeled vhonnan, vagy gyógyszertárban is meg lehet hozatni? Engem is érdekelne, hogyan tudnék hozzájutni? Köszi
PA, Szia, Rendeltem, de már nem emlékszem melyik cégtõl. elég nagy árkülönbségek vannak itt a neten. tizenegy ezer körül vettem anno, most már láttam hizenhatért is. van egy másik mikroszkóp is, ami PG/53 néven fut. ez is van nekem, de közel sem olyan szuper jó, mint a másik. ez 2500.- körül volt. De jobban megéri a másik! Maby Baby mind a kétszer megmutatta már peteérés utáni napokon a tuti terhességet!!! Nekem 2x bevált. Csak ajánlani tudom:) Sok sikert!

Egy hete volt ovulációm és két napja nagyon erős krémes folyásom van, mitől lehet?

Nem túlzok, olyan mint a testápoló, sosem volt még nekem ilyen.. Lehet ez a beágyazódás esetleg?

Legjobb válasz: Én ugyanilyen cipõben járok! csütörtök óta krémes folyásom van, de nagy mennyiségben. 7 napom van a nem vártig. Nem tudom hová tenni, mert nekem ilyen még sosem volt. Szerintem nem gombás fertõzés, mert akkor büdös lenne és túrószerû darabkás, az enyém pedig teljesen krémes és szagtalan. Remélem, hogy a terhesség miatti hormonváltozások váltották ki!

Én ugyanilyen cipõben járok! csütörtök óta krémes folyásom van, de nagy mennyiségben. 7 napom van a nem vártig. Nem tudom hová tenni, mert nekem ilyen még sosem volt. Szerintem nem gombás fertõzés, mert akkor büdös lenne és túrószerû darabkás, az enyém pedig teljesen krémes és szagtalan. Remélem, hogy a terhesség miatti hormonváltozások váltották ki!
Hogy vagy? Változott a fehér folyás? Egyéb tünetek? Nekem egyre magasabb a hõm! már 36, 9! Remélem, nem fog leesni jövõ héten :(

A mensim 11-én kezdődött, 17-én voltunk együtt a párommal védekezés nélkül, ugyanis tervben van két kislányunk mellé még egy bébi. Ma nyúlos folyásom van és a hasam is szúrkál, akkor ma van az ovulációm, szóval 17-én összejöhetett a mi 3. babánk?

Azért vagyok ennyire pontos a dátumokkal, mert a férjem külföldön dolgozik és 3 havonta jár haza és akárhogy is számolgatok , nem nagyon tudom, hogy most akkor jókor voltunk e együtt, vagy nem. A ciklusom se túl pontos. 28-32 napos.

Legjobb válasz: Hát ha 11-én kezdõdött, akkor szinte alig lett vége 17-ig. Peteérésed kb. 24 lesz (vagy volt), most nem tudom, melyik hónapról beszélünk. Peteérés a menstruáció elsõ napjától számított kb. 14. nap. Nem bántásból, de ezt azért 2 gyerek után csak kellene tudnod....

Hát ha 11-én kezdõdött, akkor szinte alig lett vége 17-ig. Peteérésed kb. 24 lesz (vagy volt), most nem tudom, melyik hónapról beszélünk. Peteérés a menstruáció elsõ napjától számított kb. 14. nap. Nem bántásból, de ezt azért 2 gyerek után csak kellene tudnod....
Drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem hamarosan már a 3. babánkkal a pocakomban kérhetem a jótanácsokat tõletek!
szerintem esélyes, hogy sikerült, mivel meg volt a nyúlós nyálka, és az ovu is. A spermák meg elég sokáig várakoznak odabenn, 3-5 nap! Drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ , remélem neked lesz igazad! Nem is gondoltam, hogy 5 napig is "várakozhatnak"!
Van esély, mert az ondósejtek kb. 5 napig "várakoznak" a petesejtre odabenn, így lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Bocs, szeptemberrõl beszélünk!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a választ, de az elsõ két gyerkõcöm minenféle számolgatás és hõmérõzés nélkül elsõre összejött, csak most nagyon kevés az alkalom, hogy összejöhessen a baba. Nekem nagyon rövid ideig tart a menzeszem és az a pár nap is nagyon gyenge, éjszaka pl. nincs is vérzésem, kb. 3-4 nap, úgyhogy bõven vége lett 17-re.Kitöltöttem a naptármódszert a ciklus.hu oldalon, aszerint 19-én volt pé-m és volt is nyúlos folyásom, engem csak az érdekel, hogyha ovuláció elõtti 2 -3 nappal voltunk együtt, akkor még van e esély hogy megfogant a baba. Egyébként eptmberrõl beszlünk.
Mármint 24-én (bocs)
A kérdező hozzászólása: Köszi, jólesik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!