Találatok a következő kifejezésre: Két napja van, megy (19 db)

It's two days till the fight.
There are only two days left to the fight.
A kérdező hozzászólása: köszi, pontoztam!
lealltak. a 404 szerveroldali hiba, nem talalja a kert oldalt.
A kérdező hozzászólása: létezhet, hogy egyszerre három ilyen oldal is leállt?

Három hónapos lesz a lányunk, és a párom januártól külföldre megy dolgozni. Két hét munka, két nap itthon. Teljesen el vagyok keseredve, és nagyon félek. Semmiféle segítségem nincs sajnos. Van valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Nincs tapasztalat, csak elolvastam az elsõ hozzászólást és elég lelketlennek találtam. Ismerõsöm férje vendéglátó iparban dolgozik, õ is nagyon keveset van otthon, szinte mindent a barátnõmnek kell csinálni. Biztos nem lesz könnyû hozzászoknod, hogy nincs veletek, fõleg, hogy rád marad minden. Próbálj most megtanulni mindent egyedül csinálni; egyszerûsíts le dolgokat szerintem. Keress a környezetedben más kismamikat, hogy ha kell, tudj tõlük tanácsot kérni vagy csak lenni valakikkel. Ja, és próbáld ne éreztetni a frusztráltságodat a pároddal, nyilván ez neki is kihívás, de gondolom, azért megy külföldre, mert itthon nem talált megfelelõ munkát. Minden jót!

Nincs tapasztalat, csak elolvastam az elsõ hozzászólást és elég lelketlennek találtam. Ismerõsöm férje vendéglátó iparban dolgozik, õ is nagyon keveset van otthon, szinte mindent a barátnõmnek kell csinálni. Biztos nem lesz könnyû hozzászoknod, hogy nincs veletek, fõleg, hogy rád marad minden. Próbálj most megtanulni mindent egyedül csinálni; egyszerûsíts le dolgokat szerintem. Keress a környezetedben más kismamikat, hogy ha kell, tudj tõlük tanácsot kérni vagy csak lenni valakikkel. Ja, és próbáld ne éreztetni a frusztráltságodat a pároddal, nyilván ez neki is kihívás, de gondolom, azért megy külföldre, mert itthon nem talált megfelelõ munkát. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves, támogató válaszokat, sokat segített!!!Én is inkább az elejétõl félek, Gondolom , remélem hogy bele lehet jönni idõvel, csak megszokás kérdése.
Ugyanígy élünk már évek óta. A kislányom két éves múlt, semmi gond nincs abból, hogy csak ketten vagyunk itthon. Most kezd nehezebb lenni, mert egyre többet hiányolja az apját. Nagyszülõk, vagy más segítség nálunk sincsenek, de ne aggódj, csak az eleje lesz nehéz. Hamar hozzászoksz, és simán megoldod majd. Fel a fejjel!
Elsõ! Elég kemény vagy a kérdezõvel! Nyugi nem lesz semmi baj, hamar hozzászoktok az új helyzethez és mindent meg fogsz tudni oldani! Bízz magadban! :)
Nem egészen értem, hoyg ezen miért kell kétségbeesned - EGY gyereket el tudsz egyedül is látni, ehhez nem kell a férjed, a legtöbb nö két-három gyerekkel is elboldlgul, ha szükséges. A párod NEM szórakozni megy, neki még rosszabb, mert még csak otthona sincs ez idö alatt. NE nyavalyogj, hanem szedd össez magad, és te is csinálj valamit, amit ö miattatok kidolgozza a lelkét is.
Ugyanígy vagyok, csak 2 gyerekkel. 3 éves és 1 éves. A legközelebbi mama is 45 km. Nem könnyû, de meg lehet "szokni". Telenként keméynebb, mert ugye sokkal több a munka kinnt, bár nyáron ott van a kert. De télen azért nehezebb a fizikai munka. De megoldható. Nem mondom hogy nem fáradok el, de õ értünk dolgozik, nekem kutya kötelességem itthon mindent megcsinálni, de el is telik a nap. Biztos más lenne ha panelba laknánk...bár akkor meg csavarognánk, azzal telne a nap :) Ne aggódj! A baba még pici, nem nehezíti meg a dolgodat, hoyg nagyon hiányolni fogja az apját. Nehezebb amikor egy 2, 5 éves állandóan kérdi apa mikor jön már haza.Õ már ezt fogja megszokni!!!! Egy 3 hónapos mellett még a házi munkák is könynebbek, nehezebb amikor már mindent fel akar fedezni, és nem veheted le róla a szemed, de megszokod, beleszoksz! Értetek csinálja. Sajnos szar világot élünk. Úgy fogd föl, hogy sokkal jobb mintha munkanélküli lenne, csak pozitívan!Sok sikert!
2, 5 éve így megy, hamar hozzá lehet szokni:D
Ugyanígy vagyok mint a 14.47es. Ugyanilyen korú gyerkõcökkel:) Sajnos nálunk nem élnek a nagyszülõk. Segítségem nincs, szomszédokkal barátokkal nem árt jóban lenni, hogy legyen kit "riasztani" ha olyan szituáció van. Ne aggódj, sokan csináljuk ezt így. Nem a legjobb helyzet de nekünk muszáj volt, mivel sok hitelünk van, itthoni munkából nem tudnánk fizetni :(
Elsõ, tényleg elég szigorú vagy.Nem bírja mindenki ugyan úgy a gyûrõdést mint pl:Te.Van aki hamarabb kiborul és nem annyira talpraesett, én ismerek is ilyen anyukát.1 hétre ment el a párja és teljesen kikészült.Kedves kérdezõ!Nem hiszem, hogy ne tudnál megbirkózni ezzel a problémával.Erõs és ügyes leszel, ne keseredj el.Azt a két napot meg élvezzétek ki együtt.Vannak olyan párok, akiknek az apa csak akkor ér haza, amikor már alszik a gyerkõc és már elmegy dolgozni, mire felkel.Ez kb olyan rossz, mint a Ti helyzetetek.Elõször biztos nagyon nehéz lesz, de nem leszel egyedül.Fel a fejjel.

Van mostanában csak lázzal járó vírus? Kisfiamnak csak a lába fájt egy napig, aztán lázas lett. Ennek két napja, de még mindig fáradékony és ma reggel a hasát is fájlalta, a hasa nem megy.

Volt orvosnál,lepedékes, piros volt a torka, de ennyi, nem náthás.Tapasztaltatok ilyet?

Legjobb válasz: Az enyém 3 napig iszonyat lázas volt 39,5, és nem is akart neki lemenni 38,5 alá, pedig 2 óránként kapta a lázcsillapítót és fürdettük. A doki szerint vírus fertõzés okozta. A szomszéd gyerektõl kaptuk el, neki ugyan ez volt, csak afta jött ki a szájában, és piros volt az ínye. Tegnap már bent tartották a kórházban a nagy folyadékvesztés miatt, mert semmit nem evett és ivott. Jobbulást!

Az enyém 3 napig iszonyat lázas volt 39, 5, és nem is akart neki lemenni 38, 5 alá, pedig 2 óránként kapta a lázcsillapítót és fürdettük. A doki szerint vírus fertõzés okozta. A szomszéd gyerektõl kaptuk el, neki ugyan ez volt, csak afta jött ki a szájában, és piros volt az ínye. Tegnap már bent tartották a kórházban a nagy folyadékvesztés miatt, mert semmit nem evett és ivott. Jobbulást!
6, 5 eves lanyom csutortok este ota lazas. Hol magasabb, hol alacsonyabb, de lazas. Semmije nem faj, nem is latszik rajta semmi. Jokedvu, jatszik. 2X fajlalta a hasat rovid idore, de az is elmult.Voltunk dokinal, ma vervetelen. Virusnak tunik, holnap viszem meg egy vizsgalatra. Majd kiderul. Ma este 38, 1 volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!Egyik gyerkõc se sántikál?Nálunk ez maradt, remélem csak a vírustól.
Az en lanyom nem santikal, a labaval semmi gond. Kullancs nem csipte meg, atnezted? Mi ma voltunk a korhazban, ujabb vizsgalatok (mellkasrontgen, ful-orr-gegeszet), vegul garatgyulladast allapitottak meg, es antibiotikumot irtak fel neki. Most is meg 37, 1 a homerseklete, ebboleste tuti lesz 38. :-(
Nem sántított. Doki mit mondott rá?

Már régóta tervezünk babát a férjemmel. Már késik két napja a mensim, ennek örülnék is viszont néha olyan görcseim vannak mint ha megjönne, aztán elmúlik. Ez igy megy lassan 3 napja. Lehetek babás vagy ne is álmodjak róla?

Legjobb válasz: Naná, hogy lehetsz! Tipikus kora terhességi tünet a mensiszerû görcs. Én azt figyeltem meg, hogy míg a valódi menstruációnál az elsõ 1-2 napban - ha enyhén is - de folyamatosan görcsöl a hasam, a terhességnél ez idõszakos, ahogy írtad, néha elmúlik. Tesztelj egyet, és máris kiderül! Drukkolok nektek!

Naná, hogy lehetsz! Tipikus kora terhességi tünet a mensiszerû görcs. Én azt figyeltem meg, hogy míg a valódi menstruációnál az elsõ 1-2 napban - ha enyhén is - de folyamatosan görcsöl a hasam, a terhességnél ez idõszakos, ahogy írtad, néha elmúlik. Tesztelj egyet, és máris kiderül! Drukkolok nektek!
Nekem is voltak görcseim, sõtt amikor már bitosra tudtam, hogy terhes vagyok egy éjszaka nagyon begörcsöltem, azt hittem nem marad meg a baba, de nem lett semmi baja:) Máskor is késett már?? Csinálj egy tesztet.Lehetsz te is terhes.Sok sikert:) 14 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!Mindig pontos szokott lenni, na de teszteltem is éspozitiv lett:)
Szia! Sajnos lehet, hogy csak valami baci játszik veled! Hanyadik napon vagy? Mikorra nem várod?

Van egy kan kilenc éves uszkár és az egy éves pincsi. A pincsi tavaly december óta van a nagy jól fogadta. Két napja összeverekedtek a kicsi nagyon fél a nagytól, nem mer ránézni remeg állandóan és morog a nagyra ha a közelébe megy. Mit tehetnénk?

Legjobb válasz: Egyrészt elkerülöd az olyan helyzeteket, amikor összeverekedhetnek. Pl. Külön eteted õket. Külön csont, külön játék. Ha pedig a kicsi szemtelen a naggyal akkor az öreg meg fogja rendszabályozni. Ha mindkettõ fiú, akkor elõfordulhat, hogy a pincsi most lett csak igazán nagyfiú. Dominálni akar a másikon. Majd lerendezik, hogy ki a fõnök. Általában nem viszik az ilyen harcokat túlzásba, de ha nagyon bevadulnak rájuk szólhatsz. Az ivartalanítás is segít. Ha végsõ soron nagyon domináns mindkettõ, akkor lehet az egyiktõl el kell búcsúznod.

Egyrészt elkerülöd az olyan helyzeteket, amikor összeverekedhetnek. Pl. Külön eteted õket. Külön csont, külön játék. Ha pedig a kicsi szemtelen a naggyal akkor az öreg meg fogja rendszabályozni. Ha mindkettõ fiú, akkor elõfordulhat, hogy a pincsi most lett csak igazán nagyfiú. Dominálni akar a másikon. Majd lerendezik, hogy ki a fõnök. Általában nem viszik az ilyen harcokat túlzásba, de ha nagyon bevadulnak rájuk szólhatsz. Az ivartalanítás is segít. Ha végsõ soron nagyon domináns mindkettõ, akkor lehet az egyiktõl el kell búcsúznod.

6, 5 hónapos a lányom.3 napja van hőemelkedése, megy a hasa, és nagyon nyűgös. Voltunk a Dokinál, azt mondta a két alsó foga jön, és hogy érzi hogy ki van már púposodva de még nem tört át. Mennyi idő kell, (púposodástól) hogy kibújjon a foga?

Legjobb válasz: Szerintem ezt így nem nagyon lehet megmondani. 15 hónapos kisfiam szemfogai és hátsó fogai hetek óta ebben a stádiumban vannak. Talán most kezdi áttörni. De az elsõ 4 fogát szinte észre sem vettük. Ha adsz neki hûthetõ rágókát és harapdálja, akkor gyorsabb.

Szerintem ezt így nem nagyon lehet megmondani. 15 hónapos kisfiam szemfogai és hátsó fogai hetek óta ebben a stádiumban vannak. Talán most kezdi áttörni. De az elsõ 4 fogát szinte észre sem vettük. Ha adsz neki hûthetõ rágókát és harapdálja, akkor gyorsabb.

Az arcmonon volt egy kis vízhólyag, ami két napja kifakadt. Fontos találkozóra megyek holnap este, fel kéne gyorsítani a gyógyulást. Van ötletetek?

Legjobb válasz: Mitõl volna az arcodon vízhólyag? Ami ugyebár a bõr mechanikus dörzsölése köv. alakul ki. Nem herpeszed van inkább?

Mitõl volna az arcodon vízhólyag? Ami ugyebár a bõr mechanikus dörzsölése köv. alakul ki. Nem herpeszed van inkább?
Sajnos, akkor semmi ötletem:( Talán másnak eszébe jut valami.
A bárányhimlõ jár hólyagos kiütéssel, annak tényleg vízhólyag szerû a teteje. H át akárhogyan is gyorsítod, az legalább 3 hét. Egyébként a sebhintõpor kicsit gyorsít a gyógyuláson, ha sütéskor leköpött az olaj és hólyagot csinált rajtad.
A kérdező hozzászólása: Ez nem herpesz volt. Olyan volt, mint egy éretlen pattanás, víz jött belõle.

38 hetes vagyok. Már két napja fáj a hasam mint ha meg akarna jönni, megy a hasam, nehezen tudok menni nagyon be van dagadva a lábam. Ez már a szülés jelei?

Legjobb válasz: Lehetnek, bár nekem már 4 hete vannak ilyen tüneteim, de még egyben vagyunk 39+5 hetesen.-)

Lehetnek, bár nekem már 4 hete vannak ilyen tüneteim, de még egyben vagyunk 39+5 hetesen.-)
Szia én 39 hetes vagyok, és nekem is ezek a tüneteim vannak.Elõbb írtam ide, mert már annyirra idegesít mindenem bevan dagadva, meg napról napra erõsödnek a jóslófájások.Remélem már hétvégén szülni fogok.Vasárnap töltöm a 40 hetet.Szerintem lehet hogy hamarossan szülni megyünk.Gyors gondmentes szülést kívánok!!!!
Szia!Igaz nekem nem fáj a hasam, de én még szedem a amagnéziumot meg görcsoldót , mert nekem bennt kell, hogy maradjon még a kicsi, de a hasam nekem is megy3napja és nem értem mitõl a lábam kezem nekemis dagad 3napja, pedig eddig nem volt semmi ilyen tünet.Sztem ez utóbbi a melegtõl van, a hasmenés nem tudom mitõl lehet.35hetes kismama
Én is 38 hetes vagyok és 3-4 napja mennsi szerûen görcsöl és húzódik össze a hasam, de nem rendszeresen. A lábfejem és a bokám olyan, mint az elefánté, és reggelre sem megy lejjebb. Az arcom reggelre 2-szer akkora, mint szokott lenni, de ez utána normalizálodik. Amikor elindulok valahová többször megkell állnom úgy feszít és szúr a medencélmnél a szemérem csontomnál. A dokibácsi C3211 méhszájat állapított meg. Azt mondta bármikor szülhetek. Tegnap keveset motgott a bab, de a 10 mevolt. Ma még kevesebbet. remélem hamarosan kibújik a drágám Szerintem te is hamarosan szülni fogsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!