Találatok a következő kifejezésre: Két napja lázam van, (11 db)

Két hetes a kisbabám.3 napja magas lázam van, begyulladt a mellem. Mit tudok tenni, hogy jobb legyen?

Orvosnál voltam,8 óránként rubofent mondott, maszirozást, fejést. A véd?n? nem foglalkozik velem. A fenti irtakat csinálom, maszirozást kezdetekt?l fogva. A doki és véd?n? is azt mondta, hogy lázasan és gyulladt mellel szoptathatok, de én félek hogy ártok a babámnak.

Legjobb válasz: Szia.Én most lábaltam ki belõle.Nekem 39,5 volt a lázam 4 napig és 37 alá 1 hétig se ment le.Augmentint szedtem,amelett lehet szoptatni.Nagyon sokat sírtam a szoptatatások altt annyira fájt,már véreset bukott a babám.Pedig jó lenne ha foglakozna veled a védõnõ, mert õ megtudja nézni nincs e genny a tejedbe,mert akkor nem szoptathatsz.Lázasan lehet.melegvizes borogatást tegyél rá minden szopi elött,de nagyon meleget,utána fejj és maszírozz,majd megint fejj.Ha fáj 2 szopi között langyosvizes borogatást tegyél rá,az apis mellifica homeopátiás bogyó aranyat ér,nem kerül sokba,de tényleg segít,nekem segített.lázra algopirint napi 4-et bevehetsz,az sem árt.ezeket a dokim és védõnõm tanácsolták nekem, igy menekültem meg a kés alol.Ha nem megy le a lázad mindenképp menj orvoshoz,ne várd meg még nagyon nagy lesz a fájdalom és a csomó benne. sok sikert és kitartást neked.Gyógyulj meg minél hamarabb.

Szia.Én most lábaltam ki belõle.Nekem 39, 5 volt a lázam 4 napig és 37 alá 1 hétig se ment le.Augmentint szedtem, amelett lehet szoptatni.Nagyon sokat sírtam a szoptatatások altt annyira fájt, már véreset bukott a babám.Pedig jó lenne ha foglakozna veled a védõnõ, mert õ megtudja nézni nincs e genny a tejedbe, mert akkor nem szoptathatsz.Lázasan lehet.melegvizes borogatást tegyél rá minden szopi elött, de nagyon meleget, utána fejj és maszírozz, majd megint fejj.Ha fáj 2 szopi között langyosvizes borogatást tegyél rá, az apis mellifica homeopátiás bogyó aranyat ér, nem kerül sokba, de tényleg segít, nekem segített.lázra algopirint napi 4-et bevehetsz, az sem árt.ezeket a dokim és védõnõm tanácsolták nekem, igy menekültem meg a kés alol.Ha nem megy le a lázad mindenképp menj orvoshoz, ne várd meg még nagyon nagy lesz a fájdalom és a csomó benne. sok sikert és kitartást neked.Gyógyulj meg minél hamarabb.
ha budapesti vagy szerintem menj el szoptatási ambulanciára mindenképp Õk megmentenek Titeket!! (szent István kórház tel: 216-0350/1644 vagy 455-5700/1644 ill. nem emlékszem, hogy az Ies vagy IIes klinikán is van ilyen) én is átéltem a 2.babámmal, de sajnos a sok hideg borogatástól elapadt a tejem, és nem is jött vissza... JObbulást , tudom, hogy milyen szörnyü.... ajánlom még a http://www.lll.hu oldalt elolvasni, felhívni szoptatási tanácsadót!! mindenképp kérj segítséget!!
ne hagyd abba a szoptatást, neked is és neki is a legjobb, ha szopik! még ajánlanám a Garmastan kenõcsöt, ezzel masszírozd a melledet, segít a gyulladást elmúlasztani
én is nagyon beteg voltam kétszer is a kicsi babám mellett, de a szoptatást nem hagytam abba, õ mos egy éves és még nem volt beteg ha nem ment lejjebb a lázad, menj el újra az orvoshoz, létezik olyan antibiotikum, ami mellett lehet szoptatni, és hûtõfürdõzz addigis ha most nem szoptatod a kicsit, többé valószínûleg nem is lesz hajlandó elfogadni a cicit
Algopirint vettem én is be, mikor belázasodtam szülés után pár héttel. Jó meleg citromos-mézes gyümölcsteát ittam, és nyakig betakaróztam, hogy kiízzadjak. A párom is kérdezte a gyerekorvost, hogy szoptathatok-e ilyen állapotban, és azt a választ kaptuk, hogy igen. Nem lett tõlem baja a babának, csak nekem volt rossz betegen szoptatni. Legalább 4 hónapon keresztül én bimbóvédõvel szoptattam, mert úgy nem fájt annyira, mikor szopizott. Már nem használok bimbóvédõt, mert már nem fáj, amikor szívja a cicit.
Szia! A gyógyszer mellett még a következö módon segíthetsz. Szoptatás illetve fejés elött melegíteni kell. Zuhanyozz, vagy Weleda olajjal masszírozd át. Olaj és infrarót lámpa is segít. Szopi után pedig hüteni kell, jégakuval vagy pl. nekem túrót tettek rá a kórházban. Sok sikert!
Ha hiszed vagy sem, nekem a krumpli segített levenni a lázam!Néném nõvér és õ mondta, hogy ezt tegyem. A férjem meghámozta, kettévágta és szorítottam a kezemben.Ez így nem volt jó, hanem a talpamra tettem, zoknit húztam és összetoltam a talpaimat hogy nyomják egymást és közben fejtem, meg tusolás közben langyos vízzel masszíroztam!39, 4 fokról lement 38-ra és aztán fokozatosan lement!De fejni és szoptatni kell!

Két napja magas lázam van, ma voltam dokinál, írt ki gyógyszert, viszont nem merem elkezdeni, mert két hete próbálkoztunk a babával, és mi van ha terhes vagyok. A teszt kimutatja már a biztos eredményt? 17. én voltunk "úgy" együtt, ma 31 van.

Legjobb válasz: Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!

Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!
A láz nagyon veszélyes terhesség alatt. Ha nem veszed be a gyógyszert, sokkal nagyobb bajt csinálsz.
Szia! Egy genetikus azt mondta nekem, hogy az elsõ 14 nap alatt nincs biologiai kapcsolat az anya és a magzat között. Nyugodtan vehetsz be gyógyszert, a lázzal jobban ártasz mintha gyógyszert veszel be.
mindenképp csillapítani kell a lázat, mert az terhesség alatt nagyon veszélyes.gyógyszer /nem említetted a dokinak, hogy talán babás vagy?/ mellé ajánlatos a hütõ fördõ, borogatás. mielöbbi gyógyulást és sok sikert
Én is hûtõ fürdõt és borogatást ajánlok! A láz nem tesz jót, sem neked sem a babának! A dokinak mondhattad volna, hogy lehet, hogy baba van a dologban, és úgy adott volna gyógyszert! De szerintem ha bemész egy gyógyszertárba elmondod a panaszokat, és azt, hogy lehet, hogy babát vársz, fognak tudni segíteni neked! Ne aggódj, ott értenek hozzá! Szorítok neked! Jó babavárást, és gyógyulj meg!

Van mostanában csak lázzal járó vírus? Kisfiamnak csak a lába fájt egy napig, aztán lázas lett. Ennek két napja, de még mindig fáradékony és ma reggel a hasát is fájlalta, a hasa nem megy.

Volt orvosnál,lepedékes, piros volt a torka, de ennyi, nem náthás.Tapasztaltatok ilyet?

Legjobb válasz: Az enyém 3 napig iszonyat lázas volt 39,5, és nem is akart neki lemenni 38,5 alá, pedig 2 óránként kapta a lázcsillapítót és fürdettük. A doki szerint vírus fertõzés okozta. A szomszéd gyerektõl kaptuk el, neki ugyan ez volt, csak afta jött ki a szájában, és piros volt az ínye. Tegnap már bent tartották a kórházban a nagy folyadékvesztés miatt, mert semmit nem evett és ivott. Jobbulást!

Az enyém 3 napig iszonyat lázas volt 39, 5, és nem is akart neki lemenni 38, 5 alá, pedig 2 óránként kapta a lázcsillapítót és fürdettük. A doki szerint vírus fertõzés okozta. A szomszéd gyerektõl kaptuk el, neki ugyan ez volt, csak afta jött ki a szájában, és piros volt az ínye. Tegnap már bent tartották a kórházban a nagy folyadékvesztés miatt, mert semmit nem evett és ivott. Jobbulást!
6, 5 eves lanyom csutortok este ota lazas. Hol magasabb, hol alacsonyabb, de lazas. Semmije nem faj, nem is latszik rajta semmi. Jokedvu, jatszik. 2X fajlalta a hasat rovid idore, de az is elmult.Voltunk dokinal, ma vervetelen. Virusnak tunik, holnap viszem meg egy vizsgalatra. Majd kiderul. Ma este 38, 1 volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!Egyik gyerkõc se sántikál?Nálunk ez maradt, remélem csak a vírustól.
Az en lanyom nem santikal, a labaval semmi gond. Kullancs nem csipte meg, atnezted? Mi ma voltunk a korhazban, ujabb vizsgalatok (mellkasrontgen, ful-orr-gegeszet), vegul garatgyulladast allapitottak meg, es antibiotikumot irtak fel neki. Most is meg 37, 1 a homerseklete, ebboleste tuti lesz 38. :-(
Nem sántított. Doki mit mondott rá?

Két éves kislányunk két napja lázas, hol csak hőemelkedése van, hol láza. Eddig nem köhögött, de ma elkezdett. Minek lehetnek ezek a tünetei?

A doki nénivel eddig gyomorgyulladásra gondoltunk mert pár nappal korábban hányt is. Ma mikor elkezdett köhögni még nem hívtam vissza, így várjuk mi lesz az éjszaka. Remélem nem túl komoly probléma áll a háttérben.

Legjobb válasz: 14 hós a kisfiam. szombat este és vasárnap reggel hõemelkedése volt. és száraz köhögése de nem volt vészes. adtam rá neki köptetõt. ma reggel már felszakadozott a köhögése de annyira elkezdett pillanatok alatt köhögni hogy délután mentünk az orvoshoz. ja és kicsit folyik is már az orra. továbbra is adom a köptetõt és cedax babyt kaptunk. estére az összes váladok amit ma felköhögött és lenyelt azt most kihányta szegénykém:( remélem ezek után már jobban lesz mert most megnyugodott és a kimerültségtõl ülve elaludt. remélem ti nem jártok így. ha holnap is köhög akkor vidd orvoshoz szerintem

14 hós a kisfiam. szombat este és vasárnap reggel hõemelkedése volt. és száraz köhögése de nem volt vészes. adtam rá neki köptetõt. ma reggel már felszakadozott a köhögése de annyira elkezdett pillanatok alatt köhögni hogy délután mentünk az orvoshoz. ja és kicsit folyik is már az orra. továbbra is adom a köptetõt és cedax babyt kaptunk. estére az összes váladok amit ma felköhögött és lenyelt azt most kihányta szegénykém:( remélem ezek után már jobban lesz mert most megnyugodott és a kimerültségtõl ülve elaludt. remélem ti nem jártok így. ha holnap is köhög akkor vidd orvoshoz szerintem
A kérdező hozzászólása: Köszi gyors válaszod. Erre gondoltam án is, hogy ha még mindig köhög holnap is, akkor feltétlenül irány az orvosnõ.

7 hónapos kisfiunk 3ik napja taknyos. Nincs láza, nem köhög de nagyon tele van a kicsi orra. Két napig nem mentünk ki, de ma már szeretném kivinni kicsit. Lehet?

Legjobb válasz: Ha nem lázas nyugodtan kiviheted. Nekünk kifejezetten ajánlotta a gyerekorvos, hogy jót tesz neki a levegõ. Csak egy kicsit jobban öltöztesd fel.

Ha nem lázas nyugodtan kiviheted. Nekünk kifejezetten ajánlotta a gyerekorvos, hogy jót tesz neki a levegõ. Csak egy kicsit jobban öltöztesd fel.
A kérdező hozzászólása: De jó. Köszi a gyors választ :-)
Menj el még ma orvoshoz.
Ha nem menzesz, vagy nem pecsételõ vérzés, menj orvoshoz, mert akár komoly betegségre is utalhat, jobb ha megnéznek!!
Voltál már dokinál? Rendes piros vér vagy esetleg barnás a folyás? Igazából lehet hogy csak így jön meg a menstruációd, de hormonális elváltozás is okoz ilyet! Én ugyanígy voltam, elejében csak aktus/orgazmus után tapasztaltam enyhe vérzést, majd pár nap múlva már nem csak aktust követõen hanem egész nap tapasztaltam nagyon enyhe vérzést/barnás folyást. Már az alhasam is érzékeny volt, fájt. Ekkor orvoshoz mentem, és vizsgálat közben gombát látott. Valószínleg így eldurvult a hüvelygombám, amit egyébként azt hittem hogy sikeresen kikezeltem Canestennel, mert elmúltak a tünetek, de mégsem...
A kérdező hozzászólása: Eddig nekem is csak szeretkezés után volt ilyen hogy véres volt a folyásom. Akkor azt hittem hogy a kicsit durvább szex miatt volt ez. De most úgy jött hogy nem is voltam a párommal. Eddig gombám még nem volt, vagy is nem tudok róla. Orvoshoz még nem mentem el. Anyukám már volt így és azt mondta ez elõfordul neki is volt egy két nap múlva jele se volt. De ha nem múlik el orvoshoz megyek.
A kérdező hozzászólása: Amúgy mindenkinek nagyon szépen köszönöm a választ. Remélem nincs komoly baj.
Szerintem hormon eltérés okozza!
Nekem is volt ilyen, és kiderült, hogy chlamydia fertõzésem van :(

Két napja 38, 5 fokos lázam van. Elmenjek orvoshoz? 21/L

Legjobb válasz: Hát ha feljebb megy akkor szerintem igen egyébként szerintem nem kell egyél sok c vitamint és pihenj jobbulást:)

Hát ha feljebb megy akkor szerintem igen egyébként szerintem nem kell egyél sok c vitamint és pihenj jobbulást:)
Még véletlen sem. Ha tényleg beteg vagy, még megfertõzöl valakit a váróban, vagy magát az orvost! Lehet, hogy gyógyíthatatlan teknõsinfluenza! Csak vicc volt. Menyj el hozzá, nem vesztesz vele semmit. Lehet, hogy nem csak egyszerû megfázás vagy influenza.
A kérdező hozzászólása: köszi
Tekintve, hogy influenzajárvány van, igen.
igen eltarthat, vegyél be lázcsillapitót!ORVOS!
A kérdező hozzászólása: Ma van Szombat és még a himlõben 3. napja vagyok benne.Hétfõn lenne egy színpadi fellépésem.Visszamondjam?tegyük fel a lázam ha elmúlik, visszamondjam akkor is?
A lázcsillapítót fájdalomcsillapítóval(mondjuk algopyrin)együtt vedd be, az használni fog!
Kombinálj 2-3 féle lázcsillapitót.egyiket beveszed mondjuk 6-kor, másikat 9-kor, 3-at délben+hûtõfürdõ(langyos vizbe ülj, és lassan hûtsd amig nem vacogsz.Sok c-vitamin, bõ folyadék, mert a kiszáradás miatt is lázasodhatsz késõbb!Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Szerintetek ha 3-4 napon belül nem javul az állapotom, bemenjek a kórházba?
Igen!
1. Mitõl van a láz? 2. Google:priznic lázcsillapítás Google:priznic alkalmazása
A kérdező hozzászólása: Tüdõgyulladás. Köszönöm a válaszokat, azt hiszem kipróbálom amiket mondtatok, hátha beválik valamelyik.

4 hónapos babámnak már két napja hőemelkedése (néha láza) van, és nyálkás a böfije. Mitől lehet ez?

Már beszéltem az orvossal, azt mondta ha három napig nem múlik vigyem el hozzá, addig adjak neki Nurofent. Esetleg ha magasabb a láza akkor kúpot. Nem folyik az orra, nem köhög, csak egész nap alszik és nagyon ny?gös.

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy a foga jönn?

Nem lehet, hogy a foga jönn?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!