Találatok a következő kifejezésre: Két napja lázam (26 db)

A három napos láz tarthat két napig?

Kislányomnak két napig nagyon magas, 39 feletti láza volt. Általában estére ment fel ennyire, de nap közben is 38 körül mozgott. Közben a szája körül megjelentek apró piros pöttyök is, amik kb két nap alatt elmúltak. Lehetett ez a három napos láz?

Legjobb válasz: lehetséges,nálunk is 2 napig tartott,de egész nap 40 körüli lázzal amit max 38-5re tudtam levinni,mivel teljesen tünetmentes volt igy a doki szerint a 3 napos láz volt nála

lehetséges, nálunk is 2 napig tartott, de egész nap 40 körüli lázzal amit max 38-5re tudtam levinni, mivel teljesen tünetmentes volt igy a doki szerint a 3 napos láz volt nála
Ugyanez volt nálunk is, nekünk is azt mondta a doki, hogy ez a 3 napos láz. Már elõtte nap is látszott rajta, hogy valami nem oké, de még nem volt láza.
A kérdező hozzászólása: Igen, nálunk is ez volt, mint az utolsó válaszolónál! Látszott rajta hogy valami nem oké, meg mintha kicsit melegebb lett volna, de nem tûnt betegnek!

Két napja magas lázam van, ma voltam dokinál, írt ki gyógyszert, viszont nem merem elkezdeni, mert két hete próbálkoztunk a babával, és mi van ha terhes vagyok. A teszt kimutatja már a biztos eredményt? 17. én voltunk "úgy" együtt, ma 31 van.

Legjobb válasz: Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!

Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!
A láz nagyon veszélyes terhesség alatt. Ha nem veszed be a gyógyszert, sokkal nagyobb bajt csinálsz.
Szia! Egy genetikus azt mondta nekem, hogy az elsõ 14 nap alatt nincs biologiai kapcsolat az anya és a magzat között. Nyugodtan vehetsz be gyógyszert, a lázzal jobban ártasz mintha gyógyszert veszel be.
mindenképp csillapítani kell a lázat, mert az terhesség alatt nagyon veszélyes.gyógyszer /nem említetted a dokinak, hogy talán babás vagy?/ mellé ajánlatos a hütõ fördõ, borogatás. mielöbbi gyógyulást és sok sikert
Én is hûtõ fürdõt és borogatást ajánlok! A láz nem tesz jót, sem neked sem a babának! A dokinak mondhattad volna, hogy lehet, hogy baba van a dologban, és úgy adott volna gyógyszert! De szerintem ha bemész egy gyógyszertárba elmondod a panaszokat, és azt, hogy lehet, hogy babát vársz, fognak tudni segíteni neked! Ne aggódj, ott értenek hozzá! Szorítok neked! Jó babavárást, és gyógyulj meg!

Két nappal az ovuláció ellőtt gyomorrontásom lett, lázam is volt, miközben már terveztük a babát. Káros ilyenkor ez nagyon?

Legjobb válasz: Lazas lettem probalkozos idoszakban, nem tudom, hogy akkor mar megfogant a Babank vagy meg csak keszulodoben volt, de az eredmeny 14 hetesen terhesseg megszakitas... Nem fejlodott nyaka, se testileg se ertelmileg nem lett volna egeszseges! Az orvos es a genetikus is azt mondta, hogy a laz okoz "retardalt" fejlodest... Ahogy ok mondjak... Ne haragudj, hogy rossz peldaval szolgalok!

Lazas lettem probalkozos idoszakban, nem tudom, hogy akkor mar megfogant a Babank vagy meg csak keszulodoben volt, de az eredmeny 14 hetesen terhesseg megszakitas... Nem fejlodott nyaka, se testileg se ertelmileg nem lett volna egeszseges! Az orvos es a genetikus is azt mondta, hogy a laz okoz "retardalt" fejlodest... Ahogy ok mondjak... Ne haragudj, hogy rossz peldaval szolgalok!
A kérdező hozzászólása: jézusom.hát kb egy fél órán át voltam lázas aztán lement.vtg ugye gyógyszert is ittam.vajon mi lesz
A kérdező hozzászólása: valaki irjon már egy pici jót is
Bizzunk a legjobban! Ha gyorsan lement a lazad az jo! A tartos laz okoz gondot! Megegyszer bocsanat! Azert annyira ne sokkolj ra! Ha ovu utan mar nem volt magas lazad akkor biztos minden oke!!!
nekem kétszer volt hasmenõs-lázas izém, egyszer a 12. hét elõtt, egyszer meg vmikor a 30 körül, semmi baj, konzultáltam a dokimmal is, bevettem Panadolt - csak paracetamolost lehet szedni ilyenkor - két nap alatt rendbe jöttem, babám pedig egészséges :) Szerintem semmi baj sincs, fõleg hogy még nem is volt ovulációd sem. A terhesség alatt is lehetsz beteg, akkor kell aggódni
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek.igen még ovum nem volt szerintem mert agusztus 1 volt az utolsó menstruáció elsõ napja akkor még nem igaz. csak már próbálkoztunk.

Háromnapos láz kezdődhet két napig tartó hőemelkedéssel vagy a hőemelkedést más okozta?

két napig hőemelkedése volt, rosszul aludt 14 hónapos fiam, majd tegnap délutánra magas láza lett, amit csak egy-két órára sikerül csillapítani. egyébént folyamatosan visszaugrik 39-re. a kedve egész jó, nem nagyon viseli meg egyelőre. étvágya elmegy, itatható és a lázon kívül más tünete egyelőre nincs. néháy kucckucc és nagyon enyhe orrfolyás talán, ami akár az időnkéti nyűgösséggel is összefügg, tehát attól is lehet, hogy néha azért eltörik a mécses

Legjobb válasz: azért a néhány kuckuc és levertség, rossz közérzet, enyhe orrfolyás több mint semmi tünet! a három napos lázat nem véletlenül így hívják. és annál nincs enyhe orrfolyás és néhány kuckuc, én más vírusra gondolnék, dokinéninek megmutatnám, lehet fáj a torka, most mandulagyulladás terjeng mifelénk

azért a néhány kuckuc és levertség, rossz közérzet, enyhe orrfolyás több mint semmi tünet! a három napos lázat nem véletlenül így hívják. és annál nincs enyhe orrfolyás és néhány kuckuc, én más vírusra gondolnék, dokinéninek megmutatnám, lehet fáj a torka, most mandulagyulladás terjeng mifelénk
Nekünk is volt 3 napos lázunk, tavaly, de se orr folyás, se köhögés nem volt! És a 3 napos láznál a 3.-4. napon apró pici kiütések jelennek meg a törzsön! Ez a legbiztosabb jele! Ha nem jönnek a pöttyök nem az volt! Ne aggódj a pöttyök minden kezelés nélkül 2-3 nap alatt eltûnnek nyomtalanul! Nagyon hirtelen jönnek ki szó szerint egyik pillanatról a másikra.Hozzá teszem én is megijedtem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! doktornéni volt kint, szerinte is a 3napos láz :-( a hõemelkedés meg valószínû, fogzási tünet. de majd meglátjuk. holnaputánra várjuk a pöttyöket, de a lázzal nagyon nem bírunk :-(

Mitől lehet láza? Két napja lázas, és nem tudom az okát!

16 hónapos kislányom már második napja lázas.

Legjobb válasz: Nekünk egy hete volt hasonló. Rohantunk vele az ügyeletre délben. Vírusos torokgyulladást diagnosztizált a doki. Semmi mást, csak láz- és fájdalomcsillapítót írt fel. Jobbulást!

Nekünk egy hete volt hasonló. Rohantunk vele az ügyeletre délben. Vírusos torokgyulladást diagnosztizált a doki. Semmi mást, csak láz- és fájdalomcsillapítót írt fel. Jobbulást!
fogaitól simán lehet ha felugrik és nem tudod lejjebb vinni, ügyeletre is elmehettek... nem kapott esetleg napszúrást?
A kérdező hozzászólása: Hát én is gondoltam arra is, hogy napszúrás, szombaton strandon voltunk, de három óra után, este hatig. Az 3 óra kint, és nem a tûzõ napon voltunk, csak amíg a vízben voltunk kétszer fél órára. Egyébként árnyékban voltunk. Ha napszúrás lenne, akkor hányt volna, nem? Fura, mert jó a kedve, jön-megy, mintha semmi baja nem lenne. Nem értem. A torokgyulladás még nekem is gyanús... kicsit fehérnek nézem a nyelvét, de nem tudom eldönteni, hogy csak belemagyarázom, vagy tényleg az... Na, majd holnap megmondja a doki.
Ivott eleget?Ha fehér a nyelve arra utalhat, hogy nem.Mi is jártunk már igy.Lázas volt és bágyadt.Kórházba kerültünk, tüszös mandula gyulladással és kiszáradással.Addig is itasd, itasd.Majd ird meg mit mondott a doki.
A kérdező hozzászólása: Igen, szerencsére rengeteget iszik... sajna evés helyett is inkább csak iszik... Ezért is gyanús, hogy a torka fájhat. Nem eszik semmit, ami darabos. Mondjuk tápot is alig. Tegnap 2x100 ml táppal "üzemelt" egész nap. Nem is értem, hogyan. Na, majd ha visszajöttünk az orvostól, megírom, mit mondott. Köszönöm a válaszokat!
22:49-es vagyok.Mikor kórházban voltun a professzor asszony azt mondta soha semmit nem lehet erõltetni a gyereknek.Ha éhes akkor eszik, ha szomjas iszik.Az idõ miatt is lehet, a tv-ben is mondták a frontok miatt lehet a gyerekeknél étvágytalanság.Viszont az tényleg pozitivum, hogy iszik.

Ha fáj a torkom és náthás vagyok az árthat a babámnak? Lázam csak két napig volt.

Szedek a torkomra homeopátiás szert,de nem használ.29* hetes kismama

Legjobb válasz: Nem lesz a babának semmi baja,nyugodj meg.A 38,5 feletti lázat kell csillapítani, de azt a dokitól kérdezd meg neked mit ajánl.Jobbulást!

Nem lesz a babának semmi baja, nyugodj meg.A 38, 5 feletti lázat kell csillapítani, de azt a dokitól kérdezd meg neked mit ajánl.Jobbulást!
Nem, ettõl semmi baja nem lesz a kicsinek. Csak arra figyelj, hogy ne vegyél be semmi mást a homeopátiás bogyókon kívül, és pihenj minél töbet, mert akkor hamarabb rendbe is jössz. Igyál csalánteát mézzel, nekem az segíteni szokott, és jól is esik ilyenkor.

Van mostanában csak lázzal járó vírus? Kisfiamnak csak a lába fájt egy napig, aztán lázas lett. Ennek két napja, de még mindig fáradékony és ma reggel a hasát is fájlalta, a hasa nem megy.

Volt orvosnál,lepedékes, piros volt a torka, de ennyi, nem náthás.Tapasztaltatok ilyet?

Legjobb válasz: Az enyém 3 napig iszonyat lázas volt 39,5, és nem is akart neki lemenni 38,5 alá, pedig 2 óránként kapta a lázcsillapítót és fürdettük. A doki szerint vírus fertõzés okozta. A szomszéd gyerektõl kaptuk el, neki ugyan ez volt, csak afta jött ki a szájában, és piros volt az ínye. Tegnap már bent tartották a kórházban a nagy folyadékvesztés miatt, mert semmit nem evett és ivott. Jobbulást!

Az enyém 3 napig iszonyat lázas volt 39, 5, és nem is akart neki lemenni 38, 5 alá, pedig 2 óránként kapta a lázcsillapítót és fürdettük. A doki szerint vírus fertõzés okozta. A szomszéd gyerektõl kaptuk el, neki ugyan ez volt, csak afta jött ki a szájában, és piros volt az ínye. Tegnap már bent tartották a kórházban a nagy folyadékvesztés miatt, mert semmit nem evett és ivott. Jobbulást!
6, 5 eves lanyom csutortok este ota lazas. Hol magasabb, hol alacsonyabb, de lazas. Semmije nem faj, nem is latszik rajta semmi. Jokedvu, jatszik. 2X fajlalta a hasat rovid idore, de az is elmult.Voltunk dokinal, ma vervetelen. Virusnak tunik, holnap viszem meg egy vizsgalatra. Majd kiderul. Ma este 38, 1 volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!Egyik gyerkõc se sántikál?Nálunk ez maradt, remélem csak a vírustól.
Az en lanyom nem santikal, a labaval semmi gond. Kullancs nem csipte meg, atnezted? Mi ma voltunk a korhazban, ujabb vizsgalatok (mellkasrontgen, ful-orr-gegeszet), vegul garatgyulladast allapitottak meg, es antibiotikumot irtak fel neki. Most is meg 37, 1 a homerseklete, ebboleste tuti lesz 38. :-(
Nem sántított. Doki mit mondott rá?

Létezik, hogy a 3 napos láz után két nap tünetmentesség után jelentkeznek a kiütések?

Kisfiamnak múlt héten három napon keresztül 38,5 és 39 fok körüli láza volt, amelyet Nurofen sziruppal és kúppal le is tudtam vinni. Más tünete nem volt. 3 nap után elmúlt, majd két napig még csak hőemelkedése sem volt, tegnap viszont néhány helyen foltszerűen hólyagos kiütések jelentek meg a testén. Láthatóan nem zavarja, nem viszket Neki, de nem valami szép látvány. Végiggondoltam mindent: semmi újat nem evett, oltást nem kapott, a mosószer születése óta ugyanaz... Lehet, hogy ez még a 3 napos láz utóhatása? Volt Nálatok is hasonló helyzet?

Legjobb válasz: Amiért mindenképpen elvinném, hogy holyagos a kiütés és nem csak egy hanem több is. Lányomnak volt hasonló amikor napokig lázas volt és kiütéses (de az nem volt holyagos), elvittem orvoshoz, és valami bakteriális fertözés volt, amit antibiotikummal kellett kezelni. 3 év alatt ez volt az egyetlen antibiotikum amit kapott.

Amiért mindenképpen elvinném, hogy holyagos a kiütés és nem csak egy hanem több is. Lányomnak volt hasonló amikor napokig lázas volt és kiütéses (de az nem volt holyagos), elvittem orvoshoz, és valami bakteriális fertözés volt, amit antibiotikummal kellett kezelni. 3 év alatt ez volt az egyetlen antibiotikum amit kapott.
Szerintem mindenképp az orvost hívd fel. A kislányomnak is volt kiütése vírusos fertõzés és láz miatt. De nálunk szinte a lázzal egyszerre jelentkezett. Nálunk arra is gondolt az orvos, hogy Algoflex baby miatt van, mert akkor kapott elõször, de végül kiderült, hogy vírusfertõzés miatt volt.
Nálunk 3 napos láz után azonnal 3 napig pöttyök, de nem hólyagos!!!! Úgyhogy ez más lehet!
A kérdező hozzászólása: Voltunk az orvosnál, ez még sajnos a vírusnak "köszönhetõ". Mivel a kisfiamnak érzékenyebb a bõre, néhány kiütés hólyagosabb lett, ami azonnal elmúlt, amint adtam Neki fél ampulla Calcimuscot. Azért voltam bizonytalan, mert én is így tudtam, hogy a láz megszûnése után azonnal kijönnek a kiütések. De mint most megtudtam: az is elõfordulhat, hogy pár nappal késõbb jelentkeznek. Köszönöm a válaszaitokat!

Két napja erős feszítő fájdalmat érzek a hasam jobb alsó részén, nincs lázam, nem hányok, így remélem nem vakbél.25 hetes terhesen elképzelhető, hogy a méhszalagok nyúlása okozza ezt az erős fájdalmat? Más is tapasztalt hasonlót? Aggódom.

Legjobb válasz: Szia!Én ugyanezt éreztem,írtam is pár kérdést akkor,csak én volt hogy menni nem bírtam,és egyik nap ügyeletre kellett menni,úgyfájt,(2napig húztam),le is toltak hogy miért csak most mentem...egybõl azt mondták vakbél,bent is akartak tartani,másnap mentem kontrollra,ott kizárták a vakbelet,és a dokim megvizsgált,és valami gyulladás van a jobboldali petefészkembe,attól fáj azt mondta,így kaptam antibiotikumot,ami ma fogy el,remélem használt rá...(17h)

Szia!Én ugyanezt éreztem, írtam is pár kérdést akkor, csak én volt hogy menni nem bírtam, és egyik nap ügyeletre kellett menni, úgyfájt, (2napig húztam), le is toltak hogy miért csak most mentem...egybõl azt mondták vakbél, bent is akartak tartani, másnap mentem kontrollra, ott kizárták a vakbelet, és a dokim megvizsgált, és valami gyulladás van a jobboldali petefészkembe, attól fáj azt mondta, így kaptam antibiotikumot, ami ma fogy el, remélem használt rá...(17h)

Két éves kislányunk két napja lázas, hol csak hőemelkedése van, hol láza. Eddig nem köhögött, de ma elkezdett. Minek lehetnek ezek a tünetei?

A doki nénivel eddig gyomorgyulladásra gondoltunk mert pár nappal korábban hányt is. Ma mikor elkezdett köhögni még nem hívtam vissza, így várjuk mi lesz az éjszaka. Remélem nem túl komoly probléma áll a háttérben.

Legjobb válasz: 14 hós a kisfiam. szombat este és vasárnap reggel hõemelkedése volt. és száraz köhögése de nem volt vészes. adtam rá neki köptetõt. ma reggel már felszakadozott a köhögése de annyira elkezdett pillanatok alatt köhögni hogy délután mentünk az orvoshoz. ja és kicsit folyik is már az orra. továbbra is adom a köptetõt és cedax babyt kaptunk. estére az összes váladok amit ma felköhögött és lenyelt azt most kihányta szegénykém:( remélem ezek után már jobban lesz mert most megnyugodott és a kimerültségtõl ülve elaludt. remélem ti nem jártok így. ha holnap is köhög akkor vidd orvoshoz szerintem

14 hós a kisfiam. szombat este és vasárnap reggel hõemelkedése volt. és száraz köhögése de nem volt vészes. adtam rá neki köptetõt. ma reggel már felszakadozott a köhögése de annyira elkezdett pillanatok alatt köhögni hogy délután mentünk az orvoshoz. ja és kicsit folyik is már az orra. továbbra is adom a köptetõt és cedax babyt kaptunk. estére az összes váladok amit ma felköhögött és lenyelt azt most kihányta szegénykém:( remélem ezek után már jobban lesz mert most megnyugodott és a kimerültségtõl ülve elaludt. remélem ti nem jártok így. ha holnap is köhög akkor vidd orvoshoz szerintem
A kérdező hozzászólása: Köszi gyors válaszod. Erre gondoltam án is, hogy ha még mindig köhög holnap is, akkor feltétlenül irány az orvosnõ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!