Találatok a következő kifejezésre: Két napig rosszul (42 db)

Terhességem elején a 16. hétig nagyon rosszul voltam, aztán ez szépen elmúlt, de egy-két napja újra gyengének érzem magam, és ritkán rosszul is vagyok. A 20. hétben tart a terhességem! Normális ez?

Van olyan, hogy visszajönnek a rosszullétek? Kb. egy hónapig tudtam élvezni a terhességet

Legjobb válasz: Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km

Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km
A kérdező hozzászólása: Voltam már belgyógyászati vizsgálaton, ahol különösebb gond nem volt!Igaz tovább küldtek, mert volt egy kisebb szívzörejem, de csak április végére írták az idõpontot!remélem nem lesz baj!Köszi a választ!

Két napig nagyon rosszul voltam. Fájt a fejem és mindent kihánytam.10 hetes terhes vagyok, azt hittem ez már elmúlt. Nem lesz baja a babának, hogy két napig semmi nem maradt meg bennem?

Annyit hánytom, hogy már hasizomlázam van. Szörny?! Már kb. két hete nem voltak ilyen panaszaim. Normális ez, hogy most újra? Mit tehetnék? Ha valakinek van valami ötlete légyszíves írjon, mert nagyon aggódom! Köszi!

Legjobb válasz: Úgy tudom, a gyömbér jó a hányingerre,sajnos ez olyan dolog,hogy visszatérhet,megelõzni nem nagyon lehet esetleg csillapítani.Próbálj meg több folyadékot inni,egyél gyümölcsöket vagy amit megkívánsz,többször keveset,hogy ne terheld meg a gyomrod.A manónak nem lesz baja,ha több napig tartana,akkor érdemes orvosnak jelezni,nem lesz baja a babának,csak kevesebb vitamin jut neki is olyankor(és ásványi anyag).Esetleg a gyszertárban is érdemes megkérdezni,vagy orvostól,milyen vitamint szedj,pl a b6 jó hányingerre.

Úgy tudom, a gyömbér jó a hányingerre, sajnos ez olyan dolog, hogy visszatérhet, megelõzni nem nagyon lehet esetleg csillapítani.Próbálj meg több folyadékot inni, egyél gyümölcsöket vagy amit megkívánsz, többször keveset, hogy ne terheld meg a gyomrod.A manónak nem lesz baja, ha több napig tartana, akkor érdemes orvosnak jelezni, nem lesz baja a babának, csak kevesebb vitamin jut neki is olyankor(és ásványi anyag).Esetleg a gyszertárban is érdemes megkérdezni, vagy orvostól, milyen vitamint szedj, pl a b6 jó hányingerre.

Rosszul tettem? Férjem nem alkoholista de, vannak időszakai amikor akár két napig is iszik egyfolytában, már a kocsmáros is megkérdezte tőle, hogy miért nem tud megállni egy-két sörnél vagy felesnél? Többi lent.

Van úgy ,hogy két hónapig sem iszik,aztán újra kezdi.De akkor annyit amennyi belefér.Sajnos ilyenkor nagyon agresszív.18 éve vagyunk házasok borzalmas ezeket a napokat átélni a gyerekeimmel együtt.Hőbörög szid mindenkit,szó szerint beleköp a levesbe,mert ilyenkor semmi nem elég sós vagy túl sós,szóval sehogy se jó.Eddig csendbe tűrtem,mert részeg emberrel hiába vitatkozok.Kb hat hete megint egy ilyen napja volt.kidobott a házból mert ez az ő háza elven.tűnjünk a p..ba a gyerekekkel együtt.Hanyatt repültem ki a betonon a gyerekeim meg sírtak pedig már nagyok 17és14 évesek.Sokat kibírtam már de úgy érzem ez már mindennek a teteje volt.Szégyen nem szégyen kihívtam a rendőröket.Azóta nemhogy bocsánatot kért volna,de ha tőlem nem is legalább a gyerekektől de még ő van vérig sértve.

Legjobb válasz: Azt tetted rosszul, hogy eddig nem csináltál semmit. Én a helyedben már holnap beadnám a válást.

Azt tetted rosszul, hogy eddig nem csináltál semmit. Én a helyedben már holnap beadnám a válást.
Tudod az egy ALKOHOLISTA BUNKÓ. Megváltozni nemfog, így fog [email protected] a felsõbbrendüségi tudatával együtt. Viszont neked igenis legyen bûntudatod! Magyarán te két terhességet veszélyeztettél melette s két gyereket tettél félig lelkinyomorékká mert várod a bûntudatot tõle vagy, hogy egyszer már ne tudj felkelni a betonról. Élvezed? Mert 18 év álomvilágban éltél s elhiszed ez a normális, keresed neki a mentségeket. Õ piás, beszûkült tudatállapotú akinek már agya se maradt de te józanul nézed semmibe magadat s a gyerekeid! Az én apám is ilyen s így kelett felnõnöm, s megvetem anyám aki a mai napig nembír elválni tõle mert akkor ki gondozná, de nekünk meg az idegeit emlegeti, meg megkeseredést. Te nem tudod elhinni milyen érzés éjszakákon át rettegni, megse merni mukkani s csendben halgatózni mikor verik anyut s mikor kerül rád sor! Aztán reggel meg mindenki [email protected], a délután s este történtek tabu csak gyorsan rágsz s eszel, hogy mielöbb eltünj apuka látószögébõl aki vígan olvasgat épp. Gratulálok, neked is ennyi eszed van! Mert egy válás meg költözés oly nehéz lenne? Inkább dolgoznának õk is csak békésebben lehessenek.
"miért nem tud megállni egy-két sörnél vagy felesnél?" - mert alkoholista. Add be a válást minél elõbb és próbáld meg valahogy elküldeni, ha nem megy, akkor sajnos nektek kell menni. Azt most borítékolom, hogy a viselkedése jobb nem lesz, csak rosszabb, ezért kár bármin is agyalni, cselekedni kell! Sok erõt kívánok hozzá.
"Férjem nem alkoholista" - tévedsz, a férjed alkoholista. Bátyám édesapja is ilyen volt (féltesók vagyunk), édesanyám pont ezért hagyta el. Volt, hogy hónapokig nem ivott egy kortyot se, azonban mikor eljött a pálinkabefõzés ideje, hónapokon keresztül minden áldott nap részeg volt. És egy barátnõm apját is ismertem, szintén ilyen volt. Hónapokig semmi, aztán hetekig totál részeg volt folyamatosan. Õ azóta belehalt ebbe. Jól tetted amit tettél, a következõ lépés, hogy beadod a válókeresetet és mented a saját valamint a gyermekeid testi és lelki épségét.
Min töröd a fejed? Minden normális nõ elvált volna már 10 évvel ezelõtt! Megvárod, míg õ töri afejed? Vga yvalamelyik gyerekét? Eddig nem bántotta, de mi a biztosíték nála bármire is? Én elválnék, a köszönését sem fogadnám aztán.
Szerinted akkor ki az alkoholista. El kéne válni, ez agyerekenek nem élet. Még ha nagyok is.
Õt kellene kirugdosni a házból.
Ha lehetõséged van rá menekülj tõle minél hamarabb... egy 14 éves kamasznak egy részeges apa nagyon rossz példa, fõleg ha agresszív... Szerintem jól tetted, más is ezt csinálta volna a helyedben... Õszintén remélem hogy lesz elég erõd új életet kezdeni/ elviselni azt ami van...
A kérdező hozzászólása: Erõsen töröm a fejem.Az fáj a legjobban, hogy nincs bûntudata
Hihetetlen, hogy még nem hagytad el, és még mindig csak gondolkodsz a váláson... Ez neked miért jó? Miért nem adsz egy esélyt magadnak és fõképp a gyerekeknek az értelmes életre? Mégis min gondolkodsz? Fel tudsz sorolni több jó tulajdonságot a férjeddel kapcsolatban? Mert a leírtakból egy sötét parasztot tudok csak elképzelni...
A kérdező hozzászólása: Igazatok van.De nem olyan egyszerû eladni egy vidéki házat, fõleg olyan áron, hogy külön tudjunk költözni.elválni és mégis együtt maradni az is maga lenne a borzalom.Sajnos nem keresek olyan jól, hogy albérletbe menjünk.Azt az örömöt meg nem hagynám meg neki, hogy éljen mint a király az "õ" házában.Keresem a megoldást és kösz a megerõsítést.
Sok sikert és, ahogy tudsz menekülj!


Az bajra utalhat ha két napja nem jön meg és néha rosszul érzem magam? Kicsit meg vagyok rémülve mert terhes biztos nem lehetek de akkor miért késik?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális, hogy késik, sokakkal megtörténik. Nálam úgy van, hgyha kedve van, idõ elött kibújik, ha mogorva kedve van, benn marad még 1-2 napot a jó melegben. :) Hogy miért szokott késni, azt sajnos nem tudom megmondani neked... Szerintem ezekbe a szörnyû idõváltozásokban elkaphattál valamit, lehet, hogy attól vagy rosszul... Vagy talán mostanába kicsit sokat stresszelsz, nálam ez szokott lenni a baj. Mik a tüneteid? Hátha úgy jobban tudnánk segíteni ... :)

Szia! Teljesen normális, hogy késik, sokakkal megtörténik. Nálam úgy van, hgyha kedve van, idõ elött kibújik, ha mogorva kedve van, benn marad még 1-2 napot a jó melegben. :) Hogy miért szokott késni, azt sajnos nem tudom megmondani neked... Szerintem ezekbe a szörnyû idõváltozásokban elkaphattál valamit, lehet, hogy attól vagy rosszul... Vagy talán mostanába kicsit sokat stresszelsz, nálam ez szokott lenni a baj. Mik a tüneteid? Hátha úgy jobban tudnánk segíteni ... :)
A kérdező hozzászólása: hát leginkább hányinger és ilyen belsõ rossz érzés hogy valami nem okés bent:D furán hangzik de tényleg. és nem tudom mire vélni
Szia! Sajnos lehet, hogy csak valami baci játszik veled! Hanyadik napon vagy? Mikorra nem várod?
Nem tudom mennyit adtál azért a zacskó kavicsért, de jól átkúrtak:D
Ennyire rossz babot nem lehet venni szerintem, de 2 napot is fölösleges áztatni.
Nem kemény esetleg a vized? Ha nagyon kemény, akkor bármennyit fõzöd benne a hüvelyeseket, csak keményebb lesz.
Feltehetõleg valaki rád sózta a 2006-os babtermését, amit a padláson talált.. Bár 3 órás fõzési idõbe bele lehet futni tavalyi babnál is, de azért ennyi idõ alatt illene megpuhulnia.
A kérdező hozzászólása: 13kg 60dkg és 96cm sulyával magaságával nincs gond
az én 2 évesem nem rossz evö .12kg 92 cm .
Az én kétéves fiamnak (95cm 14, 5kg) változékony az étvágya. Van, hogy szó szerint egy kis zabagép, van amikor meg kevesebbet eszik. Erre sok minden hathat. Fogzás, idõjárási frontok, környezetbeli változás, székletürítési gondok.

Március 5-re nem várom. Jelenleg vagy két napja nagyon rossz a közérzetem, rosszulléteim vannak, hányingerem van, hangulatingadozásaim vannak, össze vissza ver néha a szivem. Ez lehet terhesség vagy csak egyszerűen tavaszi fáradtság és kimerültség?

Legjobb válasz: Babás tünetnek eszméletlenül korai. Március 5-re nem várod, igaz? Akkor március 5-én ki fog derülni. Addig még van 9 nap! Ha baba, akkor még be sem ágyazódott, mitõl lennének terhestüneteid?

Babás tünetnek eszméletlenül korai. Március 5-re nem várod, igaz? Akkor március 5-én ki fog derülni. Addig még van 9 nap! Ha baba, akkor még be sem ágyazódott, mitõl lennének terhestüneteid?
Mindkettõ is lehet.
Akár lehetnek babás tünetek, csak ahhoz nagyon koraiak. A beágyazódás utáni napokon termelõdik a hcg hormon, ami kiváltja a tüneteket, de ha neked még több mint 1 hét van a mensiig, tuti nem volt beágyazódás, hacsak nem volt nagyon korai petérésed.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek. Sajnos én is azt gondolom hogy még babás tüneteknek korai. Valószínû csak ki vagyok egy kicsit merülve....

Két napja szinte állandoan mozog a kicsikém, éjjel sokszor arra ébredek hogy jön-megy, mindegy hogy hogy fekszem, de ezt csinálja nappalis. Ugye nincs gond? Ez nem utal rosszra? Elsö baba, és 28 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia, Nekem ezek után tûnt el egy teljes napra:) Nem gond, max gy kicsit jobban kifárad, te meg 24óra után mehetsz az ügyeletre, aggódva, közben meg alszik:D Örülj, hogy mocorog. Ha nagyon unod, akkor kitartást, most már mindjárt vége!

Szia, Nekem ezek után tûnt el egy teljes napra:) Nem gond, max gy kicsit jobban kifárad, te meg 24óra után mehetsz az ügyeletre, aggódva, közben meg alszik:D Örülj, hogy mocorog. Ha nagyon unod, akkor kitartást, most már mindjárt vége!
Szia.Nekem pont az ellenkezõje van, picit lusta.De a sórnõmnek szintén ilyen kis aktív, és azt mondta a doki hogy az a jó, mert akkor erõsödnek az izmai.Én is megkérdeztem a dokim hogy mi a jobb, ha sokat vagy ha keveset mozog, és azt mondta hogy ha többet mozog, az a jó.Hát remélem még az enyém is belendül, imádom mikor "molyol"odabent.
Én is pont 28 hetes vagyok és az én kis babóm is ezt csinálja kb. 2 napja teljesen hiperaktív lett.Szinte nem tudok olyan pózt találni amibe egy kicsit is abba hagyná a mocorgást. Én örülök neki szerintem minden rendben lehet, tegnap voltam ultrahangon ott minden rendben volt. Már 1kg 30dkg a picike. A tied mekkora?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Utolsonak, nem tudom mekkora a kicsike mert 32hetesen megyek ujra.

Meddig fog ez tartani? Két hete minden nap rosszul vagyok.

Két hete egész álló nap rosszul vagyok, mindent?l hányingerem van, már nem tudom mit egyek, igyak, mert semmi nem esik jól. Én már teljesen ki vagyok. Meddig fog ez tartani? Még csak 8 hetes vagyok. Szedem a magne b6-ot de az is csak kicsit segít. Egyszer?en nem érzem jól magam. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nálam kb. a 12-13. hétig tartott. Volt, hogy napokig fel sem tudtam kelni. Kitartás!

Nálam kb. a 12-13. hétig tartott. Volt, hogy napokig fel sem tudtam kelni. Kitartás!
Szia! Kortyonként igyál hideg vizet, és sokszor egyél keveset!!, ha kell kétóránként rágcsálj el egy kekszet, vagy bármit, ami leköti a savadat!! Én is nagyon rosszul voltam, volt hogy napokig csak feküdtem, de mikor elkezdtem odafigyelni ezekre, sokkal jobb lett!! Mielõtt felkeltem elmajszoltam 1-2 kekszet, és napközben is sûrûn ettem keveset!! nekem a 11. hétig tartott!! Vigyázz magadra, és boldog babavárást neked 14 hetes kismami
Szia! en mar a 17. hètben vagyok, de mèg mindig hanyingerem van. Nekem a 6. hèten kezdodott a hanyinger, a 7. hèttol elkezdtem hanyni de nagyon durvan, minden nap tobbszor is egèsz kb a 12.-13. hètig ès azota is tart a hanyinger csak mar ritkabban hanyok, kb minden masnap-harmadnap 1x. remelem te szerencsesebb leszel
Hát nálam addig tartott az állandó rosszullét, és mindennapos hányás, míg a babám megmozdult. Ez a 16.héten történt, utána mint ha kicseréltek volna, minden tökjó lett.Nekem addig nem használt semmi.Ami jól esett az az üres kifli, és a banán volt.Kitartás!!! 30 hetes kismama
Szia! Nálam kb a 7. héten kezdõdött az iszonyú, szinte egész napos hányinger, és kb 2 hétig nagyom rossz volt. Most a 13. hétben vagyok, és nagyon jelentõsen mérséklõdött. Én a magne B6 vitamit reggelente szedem+folsavat és vasat. Amikor napközben érzem, hogy kezdõdik a hányinger, beveszek egy sima B6 és egy gyömbér tablettát, kb 2-5 perc múlva már múlik is a rosszullét. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Arra már rájöttem, hogy a meleg ételek nem esnek jól. Most a szinte fagyos gyümölcslevet akarom kipróbálni kortyonként, mert azt hallottam hogy az nyugtatja a gyomrot. Remélem segít, mert már kikészülök a sok fekvésbe. Kekszeket mostanában szoktam eszegetni, meg joghurtot. Nektek jó babavárást! Ja, még annyit, hogy ma azt mondta a doki, hogy 8 helyett csak 7 hetes nagyságú a baba, de szívverése van. Az jó, ugye?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!