Találatok a következő kifejezésre: Két nap után (242 db)

10 hetes kismama vagyok voltam rákszűrésen amitől elkezdtem erősen vérezni két nap után már csak barnázok a doki azt mondta normális. Tényleg normális? És meddig az?

Kicsit parázok miatta.

Legjobb válasz: Szia! Én majdnem minden vizsgálat után vérzek, még akkor is ha "csak" a méhszájamat vizsgálja a doki.Elõször nagyon megijedtem, azóta minden vizsgálat után napokig pihenek a biztonság kedvéért!Szerintem a nyálkahártyánk érzékenyebb az átlagnál, nekem pl. az orrom is napi szinten vérzik! Nyugalom, bár én is idegeskednék ám! Boldog babavárást!:-) 29 hetes kismama

Szia! Én majdnem minden vizsgálat után vérzek, még akkor is ha "csak" a méhszájamat vizsgálja a doki.Elõször nagyon megijedtem, azóta minden vizsgálat után napokig pihenek a biztonság kedvéért!Szerintem a nyálkahártyánk érzékenyebb az átlagnál, nekem pl. az orrom is napi szinten vérzik! Nyugalom, bár én is idegeskednék ám! Boldog babavárást!:-) 29 hetes kismama
Hát fura, nekem ilyen sose volt, szóval szerintem nem normális. De amíg nem vérzel, nincsenek görcseid, addig ne aggódj. 23 hetes kismama
Szia Mikor nekem vették le a rákszûrést 11 hetes voltam, én is barnáztam 2 napig, nekem is azt mondta a doki h elõfordul sokmindenkinél. Ne erölködj, nyugi de fõleg ne stresszelj az a babának árt. Biztos minden rendben a babód tudja hogy kell neked!!! :) Boldog babavárárst 23 hetes kismama ui: ha nem múlik azért szólj ismét a dokinak
Biztosan igaza van a dokidnak, de jól tennéd, ha most hétvégén sokat feküdnél, kerüld a szexet, mert az egy újabb erõfeszítés...és meglátod hétfõre elmúlik. Ha nem múlna el, esetleg görcseid vannak, akkor menj be egy ambulanciára és ott megnézik uh-n.
Én is véreztem rákszûrés után 2 napig, de elõtte szólt is a doki, hogy ne ijedjek majd meg. Ne izgulj, minden jót, 30 hetes kismami

Nagyon zsírosodik a hajam, megőrülök tőle. Két nap után olyan csapzott a hajam, mint másnak két hét után. Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Sajnos semmit, mosod két naponta, én már 5 éve mindennel próbálkozok, de igazán semmi nem használ. Néha használok szárazsampont, az annyira nm rossz.

Sajnos semmit, mosod két naponta, én már 5 éve mindennel próbálkozok, de igazán semmi nem használ. Néha használok szárazsampont, az annyira nm rossz.
A kérdező hozzászólása: Leírnád milyen samponokat próbáltál már?
Ezzel én is így vagyok sajnos. Voltak olyan samponok amik egy idõre segítettek, de aztán visszatért a zsírosodás. Amik egy idõre megoldást jelentettek: Csalán-sampon, http://natur-bolt.hu/product_info.php?products_id=482 Bojtorján-sampon, http://bolthely.hu/arcanum/id/02177_Bojtorjan_sampon_zsiros_.. kamillás öblítés( kamillát fõztem vízben 10-15 percig, leszûrtem, hagytam kihûlni és hajmosás után ráöntöttem a fejbõrömre, aztán leöblítettem).
Szia, nem lapítod véletlenül a hajad? Szoktál rárakni vmit, pl sprayt vagy ilyesmi?
Én is így vagyok ezzel. Ha teheted ne mosd meg a hajad, csak minél késõbb, és akkor utána tovább bírja. Minél sûrûbben mosod, annál hamarabb lesz zsíros. Ezt sajnos én sem tudom mindig megtenni.:( Nyáron(úgyis mindjárt itt van.:) ), vagy hosszú hétvége van és nem mész sehova. próbáld ki. A másik, amit most szeretnék kipróbálni, a száraz sampon. Ez csak egy nappal hosszabbítja meg a két hajmosás közötti idõt, de mint írtam, az is számít valamit.:) 14/L
bojtorján sampon

Kislányomat skarlátosnak diagnosztizálta a doki. Két nap után meggyógyulhatott?

Els? nap hányt egyszer, estére lázas lett, másnap vittem dokihoz, mert 39,2-vel ébredt. A doki azt mondta, hogy a nyelvén egyértelm?en látszik, hogy skarlát, a hányás is ezt er?síti, plusz a magas láz is. Augmentin antibiotikumot kapott. Tegnap egész nap lázas volt, hol lejjebb ment, hol visszament 39 fölé. Ma már viszont semmi baja, tele van energiával, nem lázas, skarlátpöttyök sincsenek. Ez az antibiotikumnak köszönhet?? Vagy mégsem skarlátos volt? Járt más is így?

Legjobb válasz: 2. vagyok: Mi pontosan így jártunk, mint Ti. Hányás, hasmenés egy napig, két napra rá magas láz. Az ügyeletes doki pont gyerekgyógyász volt, azonnal rávágta, hogy skarlát. Nagyon hamar elkezdõtött a kezelés, szinte egyáltalán nem volt pöttyös a lányom.

2. vagyok: Mi pontosan így jártunk, mint Ti. Hányás, hasmenés egy napig, két napra rá magas láz. Az ügyeletes doki pont gyerekgyógyász volt, azonnal rávágta, hogy skarlát. Nagyon hamar elkezdõtött a kezelés, szinte egyáltalán nem volt pöttyös a lányom.
Általában két nappal az elsõ tünetek után jelentkeznek a szájnyálkahártyán a jellegzetes - skarlátvörös - foltok, a nyelven pedig szintén vörös, szemölcsszerû képzõdmények (papillák) figyelhetõk meg. A betegség tizedik napja körül a bõrön már kicsit világosabb, de még mindig vöröses-rózsaszín kiütések jelennek meg, elsõsorban a hason, a mellkas két oldalán és a hajlatokban. A gyógyulás elsõ megbízható jele, amikor ezek a kiütések öt nap múlva hámlani kezdenek, de mivel a skarlát szövõdményekhez vezethet, érdemes továbbra is betartani az orvos utasításait, a teljes felépülésig.
A skarlátnak ma már olyan minimálisak a bõrtünetei, hogy van, amikor egy laikus észre sem veszi. Az augmentint 10 napig KELL szedni! Örülök, hogy már jól van a babád, de azért néhány nap "karanténre" szükség van!
A kérdező hozzászólása: Nem hagyom abba az antibiotikumot, csak attól féltem, hogy esetleg félrediagnosztizált az orvos.
Szia! Én csak azt tudom leírni, hogy velem hogy volt. Anno 20 éve voltam skarlátos, 1 hétig a kórházban voltam, és utána 2 hétig még nem mehettem suliba. A kórházban napi 2 injekciót és sok gyógyszert kaptam. Nem hiszem, hogy a kislányod ennyi idõ alatt meggyógyult volna.
A kérdező hozzászólása: Estére megint belázasodott, de minden más rendben, nincsenek pöttyök, csak a karján száraz és "tüskés" a bõre, az arcán is ilyen lett.

Két nap után is meg tudják állapítani, ha terhes vagyok?

K*rvára nem érdekel,hogy mennyire idióta vagyok,mert nem figyeltem bioszon meg ilyen sz*r rágalmazások. Csak arra lennék kíváncsi,hogy nem vagyok biztos benne van-e baj vagy nincs,de feleslegesen pedig nem akarom megvenni az esemény utáni tablettát. Nem állok úgy anyagilag plusz a hormonháztartásom se szeretném tönkretenni. Annyi történt,hogy kétszer szexeltünk egymás után,második esetben gumi nélkül kezdtük el és megfordult a fejemben,hogy esetleg maradhatott sperma a hímvessz?jén. köszi a válaszokat..

Legjobb válasz: 2 nap után még nem lehet megállapítani a terhességet. Szerintem ne kockáztass és menj el nõgyógyászhoz, inkább most adj ki kevesebb pénzt a tablettáért, mint hogy abortuszra 5-ször annyit költs. Még ha a második menet elõtt meg is mosta a hímvesszõjét, akkor is maradhatott sperma az ondóvezetékben, ami gondot okozhat. Még ha nem is élvezett beléd másodszor akkor is van elõváladék szex közben, ami spermiumot tartalmazhat. Ne kockáztass, menj orvoshoz!!

2 nap után még nem lehet megállapítani a terhességet. Szerintem ne kockáztass és menj el nõgyógyászhoz, inkább most adj ki kevesebb pénzt a tablettáért, mint hogy abortuszra 5-ször annyit költs. Még ha a második menet elõtt meg is mosta a hímvesszõjét, akkor is maradhatott sperma az ondóvezetékben, ami gondot okozhat. Még ha nem is élvezett beléd másodszor akkor is van elõváladék szex közben, ami spermiumot tartalmazhat. Ne kockáztass, menj orvoshoz!!
Még nem lehetsz terhes. Terhességrõl a BEÁGYAZÓDÁSTÓL kezdve beszélünk, ami az aktus után kb. 6-7 nappal kezdõdik. Utána kezd el termelõdni a HCG hormon, amit a teszt kimutat. De annak is el kell érnie egy szintet, szóval a legérzékenyebb teszt is csak. kb. 3 napos TERHESSÉGET mutat ki, azaz aktus után kb. 10 nappal mutat eredményt. De inkább 14 nap után. Az esemény utáni tabletta pedig NEM szakítja meg a terhességet, csak megakadályozza. Ha már terhes vagy, akkor nem ér semmit. Olyan nincs, hogy "aktus után gyors csinálok egy tesztet, és ha pozitív, akkor beveszem a tablettát". Ez egy baromság. Ha így lenne, mindenki ezt csinálná.
Javítok, tényleg találtam olyan híreket, ahol ezt írják, hogy eltörölték a vénykötelességet, ennek ellenére sok adatbázisban szerepel a "vényköteles" jelzõ, de lehet, hogy ezeket nem frissítették...
1 nem vagy terhes - 2 nappal a szex után még az is elõfordulhat, hogy megtermékenyített petesejt sincs - terhességrõl meg akkor beszélünk, amikor a megtermékenyített petesejt beágyazódik - ez, ha figyeltél volna biológia órán (sic!), akkor tudnád, hogy akár 10-14 nappal a szex után is lehet 2 ha a péniszén maradt a pasasnak ondója, akkor a második szexre már valószínûleg nem maradt életképes spermium, mivel a levegõn elpusztulnak ;)...ellenben az ondóvezetékben maradtak életképesek is 3az esemény utáni - hála istennek és az ez esetben értelmes törvényhozásnak - nem kapható Magyarországon vény nélkül 4 ha kefélni van eszed, akkor szépen el lehet menni nõgyógyászhoz is és fel lehet íratni tablettát is ill el lehet járni az évenkénti rákszûrésre és a nõgyógyászt fáraszthatnád a hasonló hülye kérdésekkel is - nem mellesleg csak annyi ész kellene, hogy a 150 forintos gumit ne dísznek tartsátok
Jól írják fentebb. 1. A tesztek csak a minimum 10-14 NAPOS terhességet mutatják ki. 2. Az eseményutánit 72 ÓRÁN belül be kell venni. Ezekbõl következik, hogy az eseményutánit nem lehet akkor bevenni, amikor már valaki kimutathatóan terhes, mivel akkor már hatástalan... Kizárt, hogy ezekre eltörölték a vénykötelességet. Amúgy "csak" 84%-ban hatásosak, és ez a szám az eltelt idõ függvényében csökken (vagyis a 72 órán belül minél hamarabb veszed be, annál jobb).
Anyagilag egy gyerek sokkal jobban meg fog terhelni, mint egy esemény utáni tabletta.
A kérdező hozzászólása: most olvasom egy honlapom, hogy 2011.aug.1-tõl már vény nélkül is ki lehet váltani. ez igaz szerintetek?
Mint írtam, erre nem is fogod megtudni a választ. Vagy beveszed, és nagy eséllyel nem leszel terhes (de a tabi sem 100%), vagy nem veszed be, és kicsit nagyobb eséllyel leszel terhes.
A kérdező hozzászólása: el fogok menni, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. még van idõm bevenni a tablettát, hogy MEGAKADÁLYOZZAK bármit is, de csak akkor szeretném bevenni, ha tényleg szükséges, de erre sajnos nem tudom a választ. :(
Így van, sokmindenre odafigyelek - ettõl sikerült a szakmámban is jómesszire eljutni :)

24 hetes kismama vagyok, szerdán kihúzták a bal alsó 6-os fogamat. Aki járt hasonló helyzetben, mit szedett/szedhetett fájdalomcsillapítóként? (mivel hogy nekem még így két nap után is nagyon fáj, sőt egyre jobban fáj)

Legjobb válasz: Szia!Én is jártam már így sajnos.Kihúzták a fogam decemberben,és annyira begyulladt,hogy pár nap múlva vissza kellett mennem.És megint két fogat ki kellett húzni.Nekem a doki a Panadolt mondta ha nagyon fájna.De sokszor az sem segített,meg jegeztem.Szerintem próbáld meg a Panadolt.Inkább,mert nem jó a babának sem ha a fájdalomtól szenvedsz.Remélem tudtam segíteni.Boldog babavárást!

Szia!Én is jártam már így sajnos.Kihúzták a fogam decemberben, és annyira begyulladt, hogy pár nap múlva vissza kellett mennem.És megint két fogat ki kellett húzni.Nekem a doki a Panadolt mondta ha nagyon fájna.De sokszor az sem segített, meg jegeztem.Szerintem próbáld meg a Panadolt.Inkább, mert nem jó a babának sem ha a fájdalomtól szenvedsz.Remélem tudtam segíteni.Boldog babavárást!
Megint én vagyok.Paracetamol tablettát vehetsz be.Remélem nemsokára a fájás is elmúlik.
Szia! Nekem hétfõn húztak. Én Cataflam-ot vettem be, 2x. Annak van gyulladáscsökkentõ hatása is. Corsodyl szájöblögetõt is használok, ami fertõtlenít és segíti a gyógyulást. Ja igen, és jegeld. Jobbulást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Itthon volt Paramax rapid 500 mg (paracetamol hatóanyagú tabletta) és abból bevettem mert már nem bírtam, de arra rá is volt írva hogy terhesség alatt is alkalmazható. De ezt nem szeretném sokáig szedni mert talán nem is a legalkalmasabb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Göndör a hajam és hajmosás után tök jó göndör de mikor egy két nap után kifésülöm akkor olyan semmijen és töl szar. Nem tudtok tanácsot adni h mit tegyek?

Legjobb válasz: A göndör hajat nem kell kifésülni, csak hajmosás után. Én be szoktam szárítani, amikor már csúnya (ha huzamosabb ideig göndören van hagyva, de általában kivasalom).

A göndör hajat nem kell kifésülni, csak hajmosás után. Én be szoktam szárítani, amikor már csúnya (ha huzamosabb ideig göndören van hagyva, de általában kivasalom).
ne fésüld monden nap, csak akkor, ajikor kimosod. Hidd el, sokkal jobb lesz.
ne fésüld, mert szanaszét fog állni. Hajmosás után vizesen megfésülöd, rá hab vagy valami formázó és megszárítód, jó ha van olyan hajszárítód, amibõl pöckök állnak ki, az való göndör hajra. Következõ hajmosásig csak a kezeddel rendezgesd, ne fésüld.
Szerintem is max csak a tövét fésüld, ha nagyon hülyén áll, bár én azt is legtöbbször kézzel el szoktam rendezni. Hajtógáz nélküli formázó habot használhatsz még rá, attól szebb esésûek lesznek a fürtjeid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) ))
csatlakozom, göndör hajat tilos szárazon kifésülni, mert olyan lesz, mint a söprû. és használj rá göndör hajra való habot, vagy sprayt. vagy vizezd be két hajmosás közt is. mert a göndörsége az a nedvessége, csak ugye, megszárad:) meg lehúzza a súlya az enyémet legalábbis, ezért kinyúlnak a hullámok.

Menses első napjától számított 21. napon, nagyon húzódott a méhem, kicsit fájt is. De aztán két nap után elmúlt. A ciklusaim 30 naposak. Szerintetek mi lehetett ez?

Legjobb válasz: Akár lehetett beágyazódás is. Mert ha 30 naposak a ciklusaid és a peteérésed a 15. napon lehetett, 19. naptól lehet már beágyazódás.

Akár lehetett beágyazódás is. Mert ha 30 naposak a ciklusaid és a peteérésed a 15. napon lehetett, 19. naptól lehet már beágyazódás.

Szélcsövet használó anyukák. Milyen gyakran használjátok a babátoknak? Kisfiam sajnos nagyon nehezen kakil, két nap után már minden baja van, sír, nyügös, nem alszik. Már mindent próbáltunk, de csak a szélcső segít. Lehet 2 naponta használni?

Legjobb válasz: Találtam egy oldalt, ahol két szélcsõvel kapcsolatos kérdésre válaszol egy orvos. Belinkelem ide, mert bemásolni hosszú lenne nagyon. http://www.babanet.hu/faq/gasztro05.php

Találtam egy oldalt, ahol két szélcsõvel kapcsolatos kérdésre válaszol egy orvos. Belinkelem ide, mert bemásolni hosszú lenne nagyon. http://www.babanet.hu/faq/gasztro05.php
Szia!Nem tudom hogy mennyi idõs a babád de én nem használtam sokszor a szélcsövet az enyémnél mert úgy tudom egy idõ után hozzászokik, már mint ahoz hogy ingerelni kell a kakilásnál.Glicerines kúppal, hõmérõvel is csak 1-2 alkalommal próbálkoztam, inkább adtam neki Senna levélbõl készült teát.Nekünk az segített.Volt olyan anyuka a környezetemben mondjuk az õ babája 4 hónapos volt hogy Levolacot ajánlott a gyerekorvosa.
szia, én mindkét kisfiamat szélcsöveztem, mert volt, hogy 5 napig nem volt kakija. Csak anyatejes volt. A 2. kisfiamat pedig azért, mert iszonyatosan hasfájós volt, és csak ettõl tudott éjszaka aludni. Egyébként Õ is csak anyatejes volt 6 hónapos koráig.
azt elfelejtettem odaírni, hogy mi mindennap használtuk, semmi bajuk nem lett tõle.
szia! mi is minden nap használtuk a kisfiamnál és semmi baja sem lett tõle. nem szokott hozzá. régen amíg nem volt szélcsõ addig lázmérõt használtak és ahhoz sem szoktak hozzá a babák. de mi csak akkor használtuk ha hallottuk hogy szenved. ez általában éjszaka volt. nem sírt csak erõlködött. ilyenkor használtuk és egybõl volt kaka, apát le is kakilta egypárszor:) kb három és fél hónapos koráig használtuk. de nem kellett minden nap.
13:55 ös vagyok az elején minden nap használtuk aztán egyre kevesebbszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Én sem hagyom szenvedni, akkor próbáljuk 2 naponta. De remélem hamarosan segítség nélkül is menni fog.
Mi kb. minden másnap használtuk, mert nagyon sok levegõt nyelt a kislányom és a kaki sem ment. Tápszeres. Ezért kezdtük el 4 hónaposan a hozzátáplálást, azóta minden rendezõdött. Napi 3 kaki van és nyugodt éjszakák. A szélcsõ már csak emlék :)
Nem írtad, mennyi idõs a babád, de próbáld ki, hogy Laevolac szirupot adsz neki, vagy cukros kamillateát, ezek biztos segítenek.

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csa

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csak ilyen pöttyök. Három hétig vártam, utána elmentem a nőgyógyászhoz, aki norculotot írt fel. A vérzésem megszűnt, viszont az alvászavar ugyanúgy megmaradt és most már az altatót sem merem szedni nehogy valami probléma legyen. Előre is köszönöm Kata

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csa

Tisztelt Doktor úr! 42 éves vagyok már elég régóta küzdök alvászavarral. Nemrég altatót és nyugtatót írattam fel a háziorvosommal, de egy hét szedés után elkezdtem vérezni. Már az első két nap után gyanús volt, mert nem a szokásos menszesz volt, hanem csak ilyen pöttyök. Három hétig vártam, utána elmentem a nőgyógyászhoz, aki norculotot írt fel. A vérzésem megszűnt, viszont az alvászavar ugyanúgy megmaradt és most már az altatót sem merem szedni nehogy valami probléma legyen. Előre is köszönöm Kata

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Véleményem szerint az altató szedése és a vérzés között nincsen összefüggés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!