Találatok a következő kifejezésre: Két nap már tiszta (2 db)

Lanycsecsemot talaltak Madarasz utcai korhazban, az inkubatorba teve, tisztan es szepen feloltoztetve ket nappal ezelott. Mi a velemenyetek az anyarol? Mit gondoltok, miert tehette? Erdemelhet buntetest, vagy mar "megkapta" egy eletre?

Legjobb válasz: Mert érdemelne büntetést? inkabb dobja a Dunaba vagy eheztesse halálra Agárdon? Esetleg Tegye a fagyasztóba évekre? De meg bejatszhatja a párnával megfolytom játékot is... Egyaltalan nem bûnös az anya, jol cselekedett es valószínûleg nem tudta volna Biztosítani a gyermek jövõjét normalis keretek között. Miutan rendezetten hagyta el, megfelelõ helyen, igy nem gondolom azt, hogy bûnös lenne es felelõtlen. A legjobb, amit tett. Szerintem borzasztóan megviselheti es fájhat neki, hogy ezt kellett tennie, foleg -mint mar irtam- rendezetten hagyta el a gyermeket. Egy hete pedig van, hogy meggondolja magat.

Mert érdemelne büntetést? inkabb dobja a Dunaba vagy eheztesse halálra Agárdon? Esetleg Tegye a fagyasztóba évekre? De meg bejatszhatja a párnával megfolytom játékot is... Egyaltalan nem bûnös az anya, jol cselekedett es valószínûleg nem tudta volna Biztosítani a gyermek jövõjét normalis keretek között. Miutan rendezetten hagyta el, megfelelõ helyen, igy nem gondolom azt, hogy bûnös lenne es felelõtlen. A legjobb, amit tett. Szerintem borzasztóan megviselheti es fájhat neki, hogy ezt kellett tennie, foleg -mint mar irtam- rendezetten hagyta el a gyermeket. Egy hete pedig van, hogy meggondolja magat.
Miért érdemelne büntetést, jó helyre vitte nem ölte meg és nem húzta le a wc-n. Senkik vagyunk mi ahhoz, hogy egy anya fölött ítélkezzünk! Számtalan oka lehet, hogy miért tette, fiatal volt, megerõszakolták, pillanatnyi elmezavar, nem érezte magát készen egy babaára stb. Nekem volt szerencsém pont akkor az egyik kórháznál sétálni mikor egy édesanya betette a babáját a kihelyezett inkubátorba, amint feleszméltem mit látok egy bokorba bújtam mert rosszkor voltam rossz helyen, ez az õ dolga az õ döntése, hiába szakadt meg a szívem és néztem utána végig ahogy néhány perc múlva jönnek az ápolók és elviszik a babát. Büntetésre visszatérve, igen megbünteti õt az élet, mert ettõl a gondolattól soha nem fog megszabadulni, hogy valahol a világban van egy gyermeke, szerintem ez rosszabb élmény mint az abortusz.
Több okból tehette: - anyagi okok - a férje/párja nem akarta a gyereket - van már x gyereke, többet nem tudna felnevelni - alkoholista, agresszív emberekkel él együtt és nem tud elköltözni, de a babát nem akarja ennek kitenni Sajnálom szegényt, nagyon nehéz döntés lehetett :-( Semmiképp nem büntetném. A büntetésnek csak az lenne az eredménye, hogy ha legközelebb egy nõ ilyen helyzetbe kerül akkor nem kórházba viszi a gyereket, hanem a kukába/pöcegödörbe dobja...
Miért érdemelne büntetést? Nem bántotta. Talán a kislány majd jó családba kerülhet, ahol régóta vágynak gyerekre.
Mi a véleményem az anyáról? Tisztelem és becsülöm, hogy képes volt rá! Elõször is, mert megtartotta, és nem abortuszra rohant... Aztán 9 hónapig növekedett benne egy kis élet, ami - mi anyák - tudjuk, hogy milyen érzéseket kelt egy nõben, még akkor is, ha nem tervezett gyermek volt... Az, hogy szépen, tisztán hagyta ott szintén arra utal, hogy valószínûleg nem jó kedvébõl vált meg a vérétõl, hanem valamilyen kényszerhelyzet miatt... Büntetést semmiképp nem érdemel, jót tett a kislánnyal is, és egy babára váró családdal is, miközben õ valószínûleg a poklok poklát éli át!
Én nem ítélem el. Fõleg azért nem, mert fogalmam sincs, hogy ki õ, hogyan él, milyen helyzetben tette ezt. Nyilván jól átgondolta a döntését és tisztelem azért, hogy legalább nem egy kukába dobta, hogy majd lesz vele valami. Sajnos erre is van példa :( Remélem, hogy szép és jó élete lesz a kislánynak. Hiszem, hogy az édesanyja is így gondolta.
A legjobbat tette a gyerekkel, ha nem tudja felnevelni!!! Inkább tegye inkubátorba, mint a kukába stb. Nem érdemel büntetést!!!!!
Gondoskodott a gyerekérõl, amennyire tõle telt. Gondolom nem jókedvébõl tette oda a babát.
Büntetést? Nem ölette meg, míg a testében volt, nem szülte a kerti budiba és nem verte agyon mint a szomszédunk, nem hagyta élve valahol magára, hanem olyan helyre vitte ahol el tudják látni.Remélhetõleg a baba azonnal bearanyozza majd egy örökbefogadásra váró meddõ pár életét.Életet adott, jobb lenne ha ezen túl is gondozná, de ha ezt nem tudta megtenni, a következõ legjobb döntést hozta a sorban.
Azt gondolom, hogya zt tette, ami a babanak a legjobb es nem büntetést, hanem jutalmat érdemelne. Az a kicsi most lehetõséget kapott arra, hogy boldog, szeretõ környezetben nõjön fel.
én se ítélném el látszik rajta, hogy amit tudott, megtett érte...utána nézett, és megtalálta a módját, hogy ne essen baja

Két nap után már tiszta zsír a hajam! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Több dologra is oda kell figyelni: - nem szabad sokat nyúlkálni a fejbõrhöz, hajhoz, turkálni a hajat - nem szabad túl meleg vízzel hajat mosni, mert a forró víz serkenti a faggyúmirigyek mûködését - ne használj 2-in-1 balzsamos sampont, lehetõleg külön balzsamot használj, azt is csak a haj végére kend, a tövére ne - a hajszárító se legyen túl forró, a legjobb a szakaszos szárítás - nyirkosra szárítsd, vár 10 percet, majd szárítsd készre - a csalános és egyéb gyógynövényes samponok jót tesznek a zsíros haj ellen, sokkal jobbak, mint a zsíros hajra ajánlott sima samponok, mert ezek természetes úton hatnak a fejbõrre, nem kemikáliák útján

Több dologra is oda kell figyelni: - nem szabad sokat nyúlkálni a fejbõrhöz, hajhoz, turkálni a hajat - nem szabad túl meleg vízzel hajat mosni, mert a forró víz serkenti a faggyúmirigyek mûködését - ne használj 2-in-1 balzsamos sampont, lehetõleg külön balzsamot használj, azt is csak a haj végére kend, a tövére ne - a hajszárító se legyen túl forró, a legjobb a szakaszos szárítás - nyirkosra szárítsd, vár 10 percet, majd szárítsd készre - a csalános és egyéb gyógynövényes samponok jót tesznek a zsíros haj ellen, sokkal jobbak, mint a zsíros hajra ajánlott sima samponok, mert ezek természetes úton hatnak a fejbõrre, nem kemikáliák útján
Használhast száraz sampont is ha világos a hajad.Ez egy finom hintõpor szerû dolog, ami felszívja a felesleges zsírt.A másik, hogy ne egyél olajos magvakat, chipset stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!