Találatok a következő kifejezésre: Két nap el (212 db)

Ha tehetnéd, elmennél dolgozni két pici gyerek mellett heti két napot?

Mindkettőt bölcsibe kellene adni heti két napra, és kétszer hat- vagy nyolc órát dolgozni. Tudom, hogy ilyen nincs Magyarországon, de ha lenne, vállalnál ilyen munkát?

Legjobb válasz: Nekem csak 1 kisfiam van o 1 evesen kezdte a bolcsit es sajnos nem heti 2 napot hanem heti 5 napot van ott 6 orat. Ugyhogy en osszetennem a ket kezem ha csak 2 napot lenne ott 6 vagy 8 orat. Tehat ez nezopont kerdese es attol fugg milyen helyzetbe vagy. Nallunk is anyagi okokbol kerult bolcsibe es nem utolso sorba orultem, hogy visszajohetek dolgozni mert manapsag mar az is nagy szo ha valakinek jo munkahelye van es visszavarjak. Nekem nagyon jol kereso munkam van igy az eletunk teljesen megvaltozott anyagilag pozitiv iranyba de neha meg mai napig lelkiismeret furdalasom van, hogy ennyi idosen bolcsibe kellett adnom. Ha lett volna mas valasztasom akkor nem adtam volna bolcsibe.

Nekem csak 1 kisfiam van o 1 evesen kezdte a bolcsit es sajnos nem heti 2 napot hanem heti 5 napot van ott 6 orat. Ugyhogy en osszetennem a ket kezem ha csak 2 napot lenne ott 6 vagy 8 orat. Tehat ez nezopont kerdese es attol fugg milyen helyzetbe vagy. Nallunk is anyagi okokbol kerult bolcsibe es nem utolso sorba orultem, hogy visszajohetek dolgozni mert manapsag mar az is nagy szo ha valakinek jo munkahelye van es visszavarjak. Nekem nagyon jol kereso munkam van igy az eletunk teljesen megvaltozott anyagilag pozitiv iranyba de neha meg mai napig lelkiismeret furdalasom van, hogy ennyi idosen bolcsibe kellett adnom. Ha lett volna mas valasztasom akkor nem adtam volna bolcsibe.
Elsõ vagyok! Elsõ baba lesz, de nem értem a második válaszadót. Mert az elsõ mondata, hogy "HA lehetne én vállalnék ilyen munkát, a gyerekek 1 éves kora után. Elõbb nem. " Ezt a mondatot pontosabban, mert engem leosztottál, pedig ugyan ezt mondtam :D Én úgy nyilatkozok, hogy nincs alternatív megoldásom, nagyszülõk és testvérek nincsenek :( 1 éves kora elõtt én sem adnám be bölcsibe, sõt..2 éves koráig sem csak utána.A másik, meg senki nem beszélt a gyerekek koráról, A pici gyerek akár lehet 2, 5 éves. Akkor viszont valószínû beadnám, mert a gyessel kitörölhetem a fenekemet.
Én simán bevállalnám. Én még most is dolgoznék 8 hósan, de sajna veszélyeztetett terhesen itthon kell lennem :( De már várom hogy menjek dolgozni. Nem azért mert sztahanovista vagyok, hanem azért mert sok a kiadásunk.
Elsõ vagyok. Igen, ha tehetném akkor végig dolgoznám a terhességem ameddig csak lehet. tehát, addig dolgoznék, amíg az orvos nem vesz fel szülési szabadságra. De mindegy, hagyjuk. Biztos én értetlenkedem, hogy nem írom szépen körbe a válaszaimat :D A kérdezõnek még egyszer. De szerintem õ érti mit írok! Igen, ha tehetném és lenne módom rá elmennék dolgozni ha pl. rossz lenne az anyagi helyzetünk. De csak akkor, ha a baba már betöltötte a 2 évet. Elõtte nem tudnám itt hagyni.
Elsõ, neked van már gyereked, vagy az elsõt várod? Ha nincs akkor csak utána nyilatkozz. HA lehetne én vállalnék ilyen munkát, a gyerekek 1 éves kora után. Elõbb nem. És inkább nem adnám õket bölcsibe erre az idõre, hanem keresnék alternatív megoldást, hogy vigyázzon rájuk valaki.
Bocsi, de te azt írtad hogy 8 hónapos terhesen is dolgoznál, de otthon vagy veszélyeztetett terhesként. Egy szót sem írtál a gyerekek koráról, vagy hogy adnád-e bölcsibe vagy sem. Én meg nem vagyok gondolatolvasó. A gyerek megváltoztat mindent. Majd te is rájössz nemsokára.
Elsõ! Amúgy olvasd már el mit írtál az elsõ válaszodban.
Pont errõl beszéltem, (valahonnan ismerõs ez a stílus. hmm? bár nagy az Isten...) ok, akkor inkább nem is olvasom. töröltem
Igen sajnos nagy. És alacsony a kerítés. Ráadásul áram sincs benne. Látszik, mert te is itt vagy. De ha én olyan hülye vagyok mondd már meg hogy az elsõ hol írta le azt a válaszában amit utána bõszen emleget, és hol válaszolt a kérdésre? NEm én értettem félre, úgyhogy nem nekem kell beismerni.
jó, akkor mégis megpróbálom elmagyarázni: - elsõ válaszoló a "gyerek" szóból már eleve nem babára gondolt, ezért nem írt bele kort - te pedig, mivel nem írt bele kort, arra gondoltál, hogy már kisbaba mellõl is elmenne. nem õ értett félre téged, nem te értetted félre õt, hanem "egymást" értettétek félre, pedig ugyanazt akartátok mondani. (az, hogy neki még nincs gyereke, nem volt feltétele, hogy válaszolhasson a kérdésre, nyugodtan válaszolhat) így rendben van
Én nem pontoztam le az elsõ válaszolót, bár a válasza semmilyen formában nem kapcsolódik a kérdéshez, de mégis 100%-ban hasznos. Az enyém jól le lett pontozva. Komolyan mondom, az emberi hülyeségnek nincs határa. Kedves utolsó! Neked meg nem muszáj elolvasni. Tököm kivan már a sok okos babavárós kismamától aki azt hiszi õ szarta a spanyolviaszt, és akinek már van gyereke az csak hülye lehet. Mindegy, megtudják majd õk is. Lehet ezt is lepontozni, majd regisztrálok más néven :) )
fejezzétek már be! annyira unom már, hogy itt bármin össze lehet kapni. nagyon nehéz beismerni, hogy félreértettétek egymást?
Elsõ te tényleg sötét vagy. Nem bírod felfogni hogy más terhesen dolgozni, és más akkor ha a pici gyereked is ott van? A kettõt nem lehet egy lapon említeni.
Ha nem kenyérre kellene a pénz, így nem. Bölcsibe semmiképp nem vinném.
A kérdező hozzászólása: Én konkrétan úgy kérdezem, hogy az egyik gyerek még egy év alatti, a másik kettõ körüli. Heti két napot kellene bölcsiben lenniük, többet nem. Így vállalnátok munkát?
?

Elfelejtettem két napig bevenni a fogamzásgátlómat és közen meg beteg lettem. Ilyenkor mit tegyek? Pedig még lenne vissza két hetem a rendesg Mar öt napja igy megy és mások azt mondták h már rég el kellett volna múlnia

2 napig elfelejtettem és utánna pótoltam h egy nap ketot vettem be és azóta egyfolytában fáj a hasam.

Legjobb válasz: Elvileg ha két nap kimarad a gyógyszer, akkor abba kell hagyni, ha már szexeltél adott hónapban, felhívni a nõdokit hogy mi van. A hasfájás a betegségtõl van? Esetleg arra írod hogy beteg lettél, hogy görcsölsz? Elméletben az átlagos tünetek fogigátló össze-vissza szedésekor többek közt a fejfájás, hányinger, görcsök, pecsételõ vérzés, satöbbi. Szerintem azért kérdezd meg a dokit.

Elvileg ha két nap kimarad a gyógyszer, akkor abba kell hagyni, ha már szexeltél adott hónapban, felhívni a nõdokit hogy mi van. A hasfájás a betegségtõl van? Esetleg arra írod hogy beteg lettél, hogy görcsölsz? Elméletben az átlagos tünetek fogigátló össze-vissza szedésekor többek közt a fejfájás, hányinger, görcsök, pecsételõ vérzés, satöbbi. Szerintem azért kérdezd meg a dokit.

11 napja késik a menszim. Elsö két napon volt egy kis görcsöm de el mult, és azota semmi.36.8 volt a höm, két napja le esett 36.3 ra, de a menszim mégsem jött. Tesztet nem merek csinálni, mert félek a csalodástol. Van még esély?

Legjobb válasz: Rendszeres a ciklusod? Elvileg ha leesett a hõd akkor nincs baba! De én már annyi mindent olvastam ezzel kapcsolatban hogy szerintem nem is érdemes mérni! Bár az hogy leesett tényleg arra utal hogy nincs baba,ezt mindenhol alátámasztják! Biztos meg fog jönni pár napon belül! Nekem a legutóbbi mensim 3. napján esett le a hõm!Csodálkoztam is!

Rendszeres a ciklusod? Elvileg ha leesett a hõd akkor nincs baba! De én már annyi mindent olvastam ezzel kapcsolatban hogy szerintem nem is érdemes mérni! Bár az hogy leesett tényleg arra utal hogy nincs baba, ezt mindenhol alátámasztják! Biztos meg fog jönni pár napon belül! Nekem a legutóbbi mensim 3. napján esett le a hõm!Csodálkoztam is!
Na az jó! Sok sikert kívánok nektek és minél hamarabbi babázást!:)
A kérdező hozzászólása: A férjem most kint van német országbann, megprobálja ott ki vizsgáltatni magát ha össze jön.
pfff!Hát igen, ennyit az orvostudományról!:S És nem tudtok Magyarországra jönni?Hátha itt adnak normális gyógyszert!
A kérdező hozzászólása: Semmi komolyabb kezelést nem csinálnak vele, beszedettek egy csomo reklám gyogyszert és annyi.Romániábann élünk, sajna ez van!
Akkor meg van a bibi! És nem tudják a férjed kezelni? Ha gond van vele akkor nem fog össze jönni!
A kérdező hozzászólása: Lassán három éve probálkozunk.Állitolag a férjemmel van gond, de nem hormonális, ugy hogy minden honapbann ez van nálunk, már egy gyogyszertárnyi tesztet elhasználtam.Mindig reménykedem hogy hátha!!!
Nyugodtan tesztelj! Ez a hõmérõs dolog nem mindenkinek jön be. Ennyi késés után már tuti kimutatja a teszt, ha van baba. De ha esetleg nincs, azt is jó megtudni. Jobb, mint a bizonytalanság, nem?
A kérdező hozzászólása: Igen általábann rendszeres aciklusom.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépenn!

Két napja kezdten el fogamzásgátlót szedni Sensonettét. Mennyit kell várni hogy gumi nélkül szeretkezhessek a barátommal (anélkül hogy teherbe esnék)?

Menzesz alatt kezdtem el szedni.Ne mondjátok hogy olvassam el a betegtájékoztatót, mert akár hiszitek akár nem, nem volt benne betegtájékoztató.Az orvosom meg szinte nem mondott semmit. Az értelmes válaszokat és saját tapasztalatokat megköszönöm.

Legjobb válasz: Az rendben van, hogy a menszeszed alatt kezdted el szedni, de az nem mindegy, hogy melyik napon. Én is fogamzásgátlót szedek (Laurina), sõt a legjobb barátnõm is (Corenelle). Mindkettõnk betegtájékoztatójában ugyanaz áll. Ha a ciklusod elsõ napján vetted be az elsõ szemet, akkor azonnali védelmet nyújt, nem szükséges semmilyen kiegészítõ védekezés. Ha a ciklus 2.-5. napján kezdted el, akkor pedig 7 napig kiegészítõ védekezés kell (pl. óvszer). Ez a mostani fogamzásgátlóknál így mûködik. De egyébként hiába ez van írva a betegtájékoztatóba, az én orvosom pl. 1 hónap óvszert ajánlott mellé, hogy tuti-biztos legyen a védelem.

Az rendben van, hogy a menszeszed alatt kezdted el szedni, de az nem mindegy, hogy melyik napon. Én is fogamzásgátlót szedek (Laurina), sõt a legjobb barátnõm is (Corenelle). Mindkettõnk betegtájékoztatójában ugyanaz áll. Ha a ciklusod elsõ napján vetted be az elsõ szemet, akkor azonnali védelmet nyújt, nem szükséges semmilyen kiegészítõ védekezés. Ha a ciklus 2.-5. napján kezdted el, akkor pedig 7 napig kiegészítõ védekezés kell (pl. óvszer). Ez a mostani fogamzásgátlóknál így mûködik. De egyébként hiába ez van írva a betegtájékoztatóba, az én orvosom pl. 1 hónap óvszert ajánlott mellé, hogy tuti-biztos legyen a védelem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat :)
Egy ciklus hosszan még nem árt gumizni.

Szeretkeztunk a baratommal es elelvezett bennem, harom napja mult el a menstruaciom, es mar ket napja szedem a fogamzasgatlot. Lehetek terhes ha csak ket nap mulva veszem be kovetkezot?

Falun lakom es alberletben a varosban es hazautaztam a tabletta meg ott maradt.

Legjobb válasz: Hát az gáz. Meglehet, hogy most sikerült. Mióta szeded?

Hát az gáz. Meglehet, hogy most sikerült. Mióta szeded?
hát drágám, nagy bajban vagy.
És igen, mióta szeded a gyógyszert? Oké, h 2 napja de a mensid elõtti hónapban is szedted már?
a két napi fogigátló nem ér semmit ha a következõ ké napot kihagyod, úgyhogy jó eséllyel teherbe eshetsz.
18:05ös, a spermiumok egy hétig is elélhetnek a nõben, tehát nem csak közvetlenül az aktus után eshet teherbe a nõ. az én fogigátlómra a van írva hogy ha az elsõ héten hagyok ki szemet akkor szarban vagyok, azon okból kifolyólag amit az elõzõ mondatban leírtam.
Akkor viszont szerintem nincs nagy gáz...én 10 hónapja szedem, úgy a 3-4.hónap körül antibiotikumot kellett szednem és a háziorvosom azt mondta, nem kell kiegészítõ védekezés. Aztán én jobban utánanéztem, és mindenhol azt írják, hogy kell. Gyorsan orvost kérdeztem mi van ilyenkor, mert akkor már 3 napja szedtem az antibiotikumot is, azt mondta nem lesz még baj, de használjunk mostantól mást is. Nem is lett semmi...na ebbõl azt akartam kihozni, hogy szerintem fél év alatt hat már annyira a gyógyszer, hogy nem indít be 1-2 nap alatt peteérést. Úgyhogy szerintem nem vagy terhes, de mostantól használjatok gumit is, ha vmit akartok csinálni, és amikor elkezded (gondolom hétfõn) szedni tovább, akkor is használjatok legalább 1 hétig még. De ez szerintem benne van a tájékoztatódban, mi kihagyott szemnél a teendõ.
hát, kockázatos. bár attólfügg mikor szeretkeztetek. ha aznap, amikor a tablettát nemtudod bevenni, akkor az rosszabb. ha viszont tegnap, vagy tegnapelõtt, de akkor bevetted a tablettáidat, akkor nincs nagy gáz.
A kérdező hozzászólása: Mar fel eve szedem, de meg ilyen nem fordult elo velem soha.Meg fel orat sem kestem vele.Soha nem volt gondom.Nem tudom hogy felejthettem el.
Lehetsz! Az én fogamzásgátlóm(Samba) tájékztatójára rá van írva, hogy ha az elsõ héten elfelejtetted bevenni és az azt megelõzõ 7 napban volt szexuális kapcsolatod akkor lehetsz terhes. A két tabi kihagyástól pedig bármikor lehetsz terhes. Próbáld meg hazaküldetni valakivel vagy beszerezni egyet.

Jogosan vonhat le ezért pénzt a bank? Szerettünk volna nagyobb összegű eurót felvenni a számlánkról, be kellett előre jelenteni, pedig elég nagy fiók, annyira meg azért nem nagy összeg, de két nappal előtte kellett szólni.

Közbejött valami, nem tudunk aznap menni, és a kért összeg 0,25-át le akarják vonni, de ezt csak akkor mondták, amikor le akartuk mondani. Amikor bejelentettem telefonon, 3 ügyintézővel is beszéltem, ezt egyik sem említette.

Legjobb válasz: Ez nem a szerzõdésben szerepel (hogy reagáljak az elõzõ hozzászólóra). Minden banknak van egy hirdetménye, amiben benne van hogy MINDEN mennyibe kerül. Ez általában a bank honlapján érhetõ el .PDF formátumban, de ha nem találod guglizz rá az "X Bank hirdetmény" szövegre. Teljesen jogos tehát a levonás. A hirdetményben benne van, hogy ha nem teljesül a nagy összegû, elõre bejelentett készpénzfelvét, akkor levonhatnak. El is mondom miért. Azért mert a banknak ***i sokba kerül a készpénzforgalom. A pénzt, amit fel akartatok venni, aznap vagy elõzõ nap a bankfiókba kellett szállítani, majd miután nem vettétek fel, természetesen nem maradt a fiókban záráskor. Nyilván nem csak a ti pénzeteket vitték oda külön, de ez akkor is rengetegbe fáj a banknak, sokkal többe, mintha egyszerûen utaltátok volna.

Ez nem a szerzõdésben szerepel (hogy reagáljak az elõzõ hozzászólóra). Minden banknak van egy hirdetménye, amiben benne van hogy MINDEN mennyibe kerül. Ez általában a bank honlapján érhetõ el .PDF formátumban, de ha nem találod guglizz rá az "X Bank hirdetmény" szövegre. Teljesen jogos tehát a levonás. A hirdetményben benne van, hogy ha nem teljesül a nagy összegû, elõre bejelentett készpénzfelvét, akkor levonhatnak. El is mondom miért. Azért mert a banknak ***i sokba kerül a készpénzforgalom. A pénzt, amit fel akartatok venni, aznap vagy elõzõ nap a bankfiókba kellett szállítani, majd miután nem vettétek fel, természetesen nem maradt a fiókban záráskor. Nyilván nem csak a ti pénzeteket vitték oda külön, de ez akkor is rengetegbe fáj a banknak, sokkal többe, mintha egyszerûen utaltátok volna.
A szerzodesetekben, amit alairtatok, ez benne van?
Természetesen nem kerül annyival többe, sõt semennyivel sem kerül többe, hiszen a bankba és a bankból minden nap szállítanak pénzt. 10 millió forint belefér egy kis táskába, tehát nem olyan, mintha 2 köbméter sittet kellene elszállítani, és ezért a bank mégis levonhat 25 ezret. Hogy miért? Mert azt csinál, amit akar.

Két napja vesztettem el a szüzességem, akkor nem vérzett, de ebben a két napban véreztem egy kicsit. Ez mitől lehet?

(menzeszemet nem hiszem, mert 20. el?tt nem kéne megjönnie.)

Legjobb válasz: Valami utóhatás lehet.

Valami utóhatás lehet.
Teljes normális a dolog...
Nem lesz gond elvesztetted utána még pár napig jöhet pici vér

Ha két napra főztök előre, de már első nap nem eszi meg a gyerkőc akkor másnap mást adtok? És mi lesz a felesleggel?

Legjobb válasz: Másnap még meg lehet kínálni vele,legfeljebb változtass a tálalásnál picit a kaján,díszítsd,ízesítsd azzal,amit õ is szeret és ami másabbá,érdekesebbé teszi az ételt,mint amilyen elõzõ nap volt.

Másnap még meg lehet kínálni vele, legfeljebb változtass a tálalásnál picit a kaján, díszítsd, ízesítsd azzal, amit õ is szeret és ami másabbá, érdekesebbé teszi az ételt, mint amilyen elõzõ nap volt.
A kérdező hozzászólása: Sajnos az enyémeket nem lehet így "átvágni". Ha valamit nem akarnak megenni, akkor inkább nem esznek.

Szülésem után 6 hétig folyamatosan véreztem elmúlt egy két napra utána megint megjött a dokim akkor megvizsgált azt mondta normális most megint megjött de már 9-ik napja vérzek mitől lehet? El kezdtem a gyógyszert megint lehet attól?

Legjobb válasz: Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.

Milyen gyógyszert? Fogamzásgátlót? Annak éppen hogy el kellenne mulasztani a vérzést a kihagyásos napokig. Szerintem nem tisztult ki a méhed rendesen a szülés óta! Menj vissza a nõgyógyászodhoz mert ez nem normális! Ha megint azt mondja hogy minden rendben, keress fel egy másikat is!És feltétlen szedj Maltofer Fol tablettát mert ebbõl vérszegénység is lehet.
Igen, lehet a fog. gátló hatása is. Amikor én elkezdtem szedni, nekem is 1-2 hét után megjött(azaz nem normálisan, csak vérezgettem), egyébként az Azalia betegtájékoztatóján rajta is van, hogy vérzést okozhat...Azt hiszem a Cerezettenél is így van..legalábbis már több ilyen kérdés volt az oldalon. Egyébként tényleg normális, ha szülés után a 6 hét vérzés után ismét vérezgetsz..valószínûleg olyankor többet mozogsz, megerõlteted magad..addig, míg nem nagyon erõs a vérzés és nem élénk piros vér ürül, nincs gond.
Én is végig véreztem a 6 hetet, majd felhívtam a dokim, õ erre azt mondta azonnal menjek be!Nem normális ez!Keres másik dokit szerintem is.
Az én dokim szerint normális, akár nyolc hétig is, és az is nagyon gyakori, hogy abba marad a vérzés, aztán néhány nap (akár egy hét) kihagyás után "újra kezdi", de az még nem a menstruáció, hanem azzal lesz "végleg vége" a tisztulásnak. Ez egyénenként lehet gyenge vérzés, vagy menstruáció szerû erõs vérzés is, ami egy hétig tart. Hogy egy fogamzásgátló hogyan kavar ebbe bele, azt nem tudom...

Normális dolog az, hogy alig múlt el a mensim rá két napra az Lh tesz már halványan de pozitív? Egyébként 25 naposak a ciklusaim.

Legjobb válasz: 25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!

25 napos ciklusnál a 25-14=11. napon van PÉ-ed valószinuleg. És elotte 3 nappal már pozitiv az ovuteszt. Vagyis a 9. napon. Ha a mensid 5-6 napos, rá 2-3 napra egy pozi ovuteszt TELJESEN NORMÁLIS!
A kérdező hozzászólása: Köszike.
LH tesztnél csak azt értékeld pozitívnak, ha a tesztcsík legalább olyan erõs, mint a kontroll! Az LH hormon szinte az egész ciklus folyamán termelõdik kis mennyiségben, kivéve peteérés elõtt (olyankor hirtelen megugrik). Pont ezért kell a halvány csíkot negatívnak minõsíteni. Teljesen normális, hogy mensi után halvány csíkot kapj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!