Találatok a következő kifejezésre: Két hetes olyan (34 db)

Mi baja lehet a csirkéknek? Kb.5 hetesen látszódott kakas-e vagy tyúk, most viszont a tarajuk lekonyult a testük is olyan fura lett. Két hetesen vettük őket, lehet valami hormongyógyszert kaptak? Igy lehet vágni őket?

Legjobb válasz: Szerintem várjatok még pár hetet s ha nem lehet kikülöniteni a nemét akkor el kell vinni állatorvoshoz, A hormongyogyszertõl nem változik meg a nemük hanem sokkal gyorsabban fejlõdnek.

Szerintem várjatok még pár hetet s ha nem lehet kikülöniteni a nemét akkor el kell vinni állatorvoshoz, A hormongyogyszertõl nem változik meg a nemük hanem sokkal gyorsabban fejlõdnek.

38 hetes vagyok, két napja olyan szinten feszül a mellem, lehet szülés előjele?

tudom tudom h fogok szülni , meg nem vagyok türelmetlen sem , de mit jelezhet ez?

Legjobb válasz: Készülõdik a melled a tejfakasztásra!:)

Készülõdik a melled a tejfakasztásra!:)
A kérdező hozzászólása: de jó lenne ha azt jelentené hogy tuti lesz tejcsikénk:-)

8 hetes terhes vagyok. A párommal szeretnénk elmenni egy rendezvényre, a Repülőnapokra. A repülőgépeknek van e valami káros anyag kibocsájtásuk ami veszélyes a magzatra? Repülőgépre nem ülök, de két napig olyan környezetbe leszek.

Legjobb válasz: IGEN! A repülõgépek dinitrogén trigáz hexakloridot bocsátanak ki, ami a kismamák agyi vérellátását befolyásolja Neked már nem árt,de a magzatra is hatással lehet. Feltétlenül javaslom a vegyvédelmi ruha, és gumicsizma viselését (kizárólag SAVALLO márkájú jó), valamint jól záródó bukósisak viselését. Az elkövetkezõ bõ 7 hónapban javaslom viseld ezeket, ha kilépsz a házból, és feltétlenül szerezz be babakocsira tehetõ oxigénsátrat, a majdani babás sétákhoz.

IGEN! A repülõgépek dinitrogén trigáz hexakloridot bocsátanak ki, ami a kismamák agyi vérellátását befolyásolja Neked már nem árt, de a magzatra is hatással lehet. Feltétlenül javaslom a vegyvédelmi ruha, és gumicsizma viselését (kizárólag SAVALLO márkájú jó), valamint jól záródó bukósisak viselését. Az elkövetkezõ bõ 7 hónapban javaslom viseld ezeket, ha kilépsz a házból, és feltétlenül szerezz be babakocsira tehetõ oxigénsátrat, a majdani babás sétákhoz.
Ne aggódj ennyire, semmi baja nem lesz!
Tényleg ne félj, semmi baja nem lesz, mi is megyünk (14 hetes vagyok). Egészen pici babákat is szoktunk kint látni :)
akkor a házból se tedd ki a lábadat mert a szmog és társai is hasonló káros anyagokat tartalmaz.. légyszi ne kezd te is, legközelebb az lesz a kérdés hogy : ehetek-e gyümölcsöt ??
Nyugodtan menj. Jó szórakozást.
Menj nyugodtan. Mi is megyünk a másfél éves gyerekünkkel. Füldugó, naptej, ez a lényeg.
Ne legyél paramami :) Érezzétek jól magatokat. Esetleg reggel vigyél magaddal zacskót, ha mentek, és rád tör a hányinger. Nem túl gusztusos a bokorba rókázni :) És legyen nálad mindig valami nasi, meg innivaló.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek, már alig várjuk!!akkor ottleszünk!


Normális. Az én hûtõm is ad ki néha elég érdekes hangokat, de évek óta megy hiba nélkül.
Amikor hozták, talán elfektették?Elképzelhetõ, hogy légbuborékos lett.Járasd néhány óráig folyamatosan , pl a sárga (folyamatos ) üzemet kapcsold be , a hangjelenség megszûnhet.
Lehet, hogy csak rezonál, pár centit húzd arrébb, vagy állítsd be a lábait.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! rezonáció kizárva, be van rakva rendesen, ezt a légbuborékot tartom valószínûnek... de járt már sokat egyszerre is, és nem hagyta abba, valami technikai légtelenítésre nincs lehetõség vajon!?
#2 a (légbuboborékos)vagyok. nekünk is Gorenje-kombi hûtõnk van.A hûtõ rendszere zárt, villáskulccsal nem lehet beleavatkozni.meg kell várni míg a feltételezett levegõ dugó magától felszáll.Talán meg lehetne próbálni kísérletképpen a folyamatos járatás helyett néhány napos pihentetést.Ha nem segít akkor garanciális szervíz csak mond valamit .

A 2 hetes babám fején találtam két helyen olyan részt ahol nagyon puha a feje, igy besüpped. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Meleg van. Keveset ivott! Azonnal szoptasd meg vagy itasd meg!

Meleg van. Keveset ivott! Azonnal szoptasd meg vagy itasd meg!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül:)
Én is csak a baba születése után pár héttel hallottam a kutacsról elõször, pedig olvastam sokat elõtte a terhességrõl, szülésrõl, csecsemõgondozásról.
A kérdező hozzászólása: De vettem olvasgattam sokat, neten is újságból is de errõl nem esett szó sehol.Látod ilyen is van.
Nem kell itatnod, csak szoptasd igény szerint. De tényleg nem tudtad mi az a kutacs??? Nem vettél terhesen magazinokat, könyveket, nem néztél utána gugliban az ilyesmiknek??? Nekem ez furcsa nagyon.
Az a kutacsa, ne ijedj meg. Itatni meg de, itasd sûrûn. Cicik közben is adj neki VIZET! :) Ne teát, ilyesmit, szimpla mentes (baba) vizet.
A kérdező hozzászólása: Elég szégyen de nem tudtam mi ez a kutacs és csak most fedztem fel ezt a két puha pontot a kisfején egyet elõl egyet hátul.Látszolag nincs behorpadva csak a kezemmel találtam rá miközben simogattam.Utána néztem a neten és meg is nyugodtam.Köszi nektek is.Ha látszolag nincs behorpadva akkor nem kell itatnom ugye?
A feje tetején? Az a kutacsa. Teljesen normális, hogy ott puha, mert még nem nött össze. Keress rá a neten! (ha a kutacsnál nagyon besüpped, akkor az kiszáradásra utal, de ha rendesen eszik, akkor semmi gond, akkor is puha)
Az a kutacs, több olyan hely is van a kisbabák fején, ahol még nem csontosodott össze a koponya és puha. Alatt ott az agyszövet, úgyhogy ne nyomkodd. És igen, ciciztesd jó sûrûn.
Folyadék hiány. Tedd sûrûn cicire, ha pedig tápszeres, akkor adj neki vizet. A kutacsnál érzed ugye?
Itasd nagyon nagyon sûrûn, akkor elmúlik.
kutacsánál? ne nyomkodd a 2 hetesed fejecskéjét, puha még a csontja, a szülés miatt
A lenyeg hogy meg idoben megtudtad, mint hogy tovabb nyomkodtad volna. Azt hiszem emiatt szoktak valakire mondani aki kisse bolondos, komolytalan, hogy meg nem nott be a feje lagya. :)
2. vagyok. Bocs elnéztem, azt hittem 8 hós.
Ilyen nekünk is volt. A védõnõ azt mondta, hogy ilyenkor ürülnek ki a baba szervezetébõl a nõi hormonok, amiket te adtál át neki. Na aggódj, 1-2 hét alatt elmúlik és nyoma sem lesz.
Elképzelhetõ, hogy ekcéma, de én inkább az orvostól kérdezném.
Fogzás jele is lehet. Nem duzzadt a foginye?
Pontosan, ürülnek ki a kis szervezetébõl a nõi hormonok, semmi gond, hamarosan elmúlik.
Szia. Lehet attól is amit az elöttem írók írtak.De ha esetleg nem múlik el 1-2 héten belül akkor mindenképpen orvos nézze meg.Sajnos nekem le kellett mondjak a tejtermékekröl mert az ütötte ki a babomat és kaptunk egy nagyon szupi krémet amit gyógyszertárban kevertek és pár nap alatt teljessen elmult töle.

Két hetes a pici babám! Sokat fáj a hasa, lehet, hogy olyan ételt ettem, amit nem kellett volna! Mi az amit lehet szoptatás alatt is enni?

Legjobb válasz: Nem kimondottan attól fájhat a pocija,hogy te mit ettél.Tud büfizni,pukizni rendesen?Mennyi idõnként eszik?

Nem kimondottan attól fájhat a pocija, hogy te mit ettél.Tud büfizni, pukizni rendesen?Mennyi idõnként eszik?
Ja, amúgy én mindent ettem, csak nagyon puffasztó nem:Bab, lencse és társai.
Az enyémnek a rostos õszilétõl fájt a hasa, igy szénsavmentes ásivizet ittam.
K betûs zöldségek puffasztanak.Vegyél neki Infakol szirupot.Nekünk használt.
A zöld kex zöldségnek számít?
Az idõjárás miatt belustulnak.
Ha tutira akarsz menni, menj be a kórházba, ott csinálnak CTG-t vagy ultrahangot.
szia! én 32 hetes vagyok és ugyanígy érzem! tegnap este csinált egy nagy hatalmas forgást (vagy a jó ég tudja mit :D) de olyat, hogy rendesen beleremegett a hasam! De elõtte, utána szinte semmi. Csak 1-2 kisebb feszergés van néha... Nyugi, csak akkor menj megnézetni, ha egyáltalán meg sem mozdul. Meg hát ilyen idõben nekünk is alig van kedvünk megmozdulni :) Eléggé kifogtuk ezt a nyarat, nagyon szeszélyes az idõ és ezt a picurok is érzik! Beszélgess vele, nekem arra mindig reagál... mondd neki, hogy szeretnéd, ha kicsit megnyugtatna! Sok boldogságot kívánok nektek és könnyû szülést! (már nem olyan sok van)

34 hetes vagyok és két napja olyat vettem észre, hogy a bal karom furán érzem, mintha zsibbadna meg fáj. Valakivel volt hasonló?

Legjobb válasz: Ezt már írtad valamelyik nap, ugye? Nem említetted az orvosodnak? Mármint a házidokinak elõször!

Ezt már írtad valamelyik nap, ugye? Nem említetted az orvosodnak? Mármint a házidokinak elõször!
Nekem mar vagy a 30.hettol zsibbad, nem is tudom pontosan.Mindenki azt mondja normalis jelenseg a terhessegnel, valoszinu a vizesedes miatt van.Te vizesedsz?
Nekem a 20. héten kezdett zsibbadni mindkét karom, aztán végig megmaradt, csak a szülés után múlt el. Én brutális mértékben vizesedtem, valószínûleg nálad is attól van, de orvosnak azért említsd meg.
A kérdező hozzászólása: sziasztok. Nem én írtam múltkor! Még idáig nem vizesedem vagyis nem vettem észre még. Vérnyomásom így is alacsony a súlyommal sincs úgy gond. De nem mondanám, hogy zsibbad csak olyan fura érzés mintha zsibbadna de mégse. Nem tudom mihez hasonlítani de remélem nincs semmi baj. Majd hétfõn megemlítem az orvosomnak.Mindenkinek jó egészséget kívánok

38 hetes vagyok, egy-két napja olyan erőssen belenyíllal a combtövembe, hogy meg kell állnom, le kell ülnöm, ez mitől lehet?

Eddig nem éreztem ilyent, nagyon fájdalmas, és a legrosszabb helyeken fordul el?, tegnap pl. NST-re menet.

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!
Sztem ilyenkor a baba hirtelen megnyomja a hólyagodat, és az sugárzik ki oda.Ilyenkor már Nekem is mindenfelé nyilalt, sokat lépni is alig tudtam.
szia, én 37 hetes vagyok, nekem elég gyakoriak az ilyen fájdalmak fõleg esténként. Belenyilal a comtövembe és felfelé a hüvelybe sugárzik olyan erõsen, hogy nem bírok lépni se. Nekem a doki erre azt mondta ez is jóslófájás, normális ebben a korban. (állítólag) Hát lassan itt az idõ! Könnyû szülést Neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!