Találatok a következő kifejezésre: Két hetes is fel (11 db)

3 babomat várom(7 hetes)még nem voltam dokinál mert mivel volt egy mola terhességem a két lányom születése között azt javasolta, hogy ráérek menni az ünnepek után, hogy mindent jól megtudjon nézni. Más is fél ennyire? Annyi rosszat hallani, olvasni!

Az 5.héten volt egy kis hányinger,mellfeszülés,most meg puffadás szer? érzés.De megcsináltam már 4 tesztet hogy kimutatja e rendesen mert annyira bizonytalan vagyok hiszen alig van tünetem és a lányokkal ilyenkor már nagyon hánytam.Félek,hogy nehogy megismétl?djön vagy jön valami újabb.Meg ez a tünetmentesség hihetetlen.

Legjobb válasz: Szia!Én is a harmadik babámmal vagyok most 6 hetes.Most csütörtökön megyek dokihoz.Van már két fiam,akikkel nagyon rosszul voltam a terhesség elején.Most mintha egy kicsit jobb lenne,néha émelygek kicsit.Remélem így is marad.Nagyon drukkolok,hogy ne legyen semmi baj veletek!

Szia!Én is a harmadik babámmal vagyok most 6 hetes.Most csütörtökön megyek dokihoz.Van már két fiam, akikkel nagyon rosszul voltam a terhesség elején.Most mintha egy kicsit jobb lenne, néha émelygek kicsit.Remélem így is marad.Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj veletek!

A ket hetes babam ha felkel tobb orat is fenn van, de ha elalszik kepes aludni 5 orat is, keltsem fel 3 vagy 4 orankent vagy hagyjam aludni, vagy mit tegyek?

Legjobb válasz: a két hetes baba felébred magától ha éhes lesz, általában másfél 2 óránként ébred, kivéve ha besárgult, mert akkor aluszékonyabb, de 5 óránál tovább nem szabad hagyni,akkor kell felébreszteni. de ne aggódj, ébred magától, hisz szoptatni igény szerint kell.

a két hetes baba felébred magától ha éhes lesz, általában másfél 2 óránként ébred, kivéve ha besárgult, mert akkor aluszékonyabb, de 5 óránál tovább nem szabad hagyni, akkor kell felébreszteni. de ne aggódj, ébred magától, hisz szoptatni igény szerint kell.
Hagyjad nyugodtan, tudja õ mikor éhes:-) Lányom is sokat aldut egyben, már 2 hetesen végigaludta az éjjelt:-) Örülj neki és pihenj te is addig!.-)
5 órát még aludhat nyugodtan. Az én kisfiam is ilyen volt, én csak akkor keltettem fel, ha már nagyon sok idõ telt el (több mint 5-6 óra). 2 hónapos kisfiú anyuja
Szia!Mi is 2 hetesek vagyunk.Mi azt póbáljuk bevezetni h nappal 3 óránként hami akkor ha nics fennt éppen akkor felkeltem de este hagyom aludni kel magától.Már szépen kialakult h az esti fürcsi után az elsõ hami hajnal 1-2 körül van és legközelebb reggel 7kor kel.Ez a napirend majd késõbb lesz hasznos állitolag.

Két hetes babát is fel lehet kapatni? Ha sír fel kell venni vagy várjunk még egy kicsit, lássuk komolyabb-e a baj?

Legjobb válasz: Nem szabad sírni hagyni! 6 hónapos koráig nem tudod elkényeztetni. Ha sír szüksége van rád valamilyen formában. Lehet, hogy csak a közelséged, szereteted vagy biztonság kell neki. Azután a 9 hónap után, amit a meleg, puha, tuti pociban töltött...

Nem szabad sírni hagyni! 6 hónapos koráig nem tudod elkényeztetni. Ha sír szüksége van rád valamilyen formában. Lehet, hogy csak a közelséged, szereteted vagy biztonság kell neki. Azután a 9 hónap után, amit a meleg, puha, tuti pociban töltött...
Ha kicsinek megszokja, hogy ott vagy és reagálsz, ha valami baja van, azzal megalapozod a késõbbi bizalmát! NEM KÉNYEZTETED EL! Ez nagyon elavult nézet! Egy ilyen kicsi babát még nem lehet elkényeztetni!
Ha sírni hagyod és egy idõ után abbahagyja, az ebben a korban még nem azt jeleni, hogy megvigasztalódott, hanem azt, hogy feladta! Valami baj volt, de anya nem jött, feladta. NE hagyd sírni! És ne hallgass senkire, ne akard "tudományosan" nevelni, hanem CSAK a saját anyai ösztöneidre hallgass! Amikor úgy érzed, fel kell venned, akkor vedd fel! Amikor úgy érzed, simogatásra vágyik, simogasd! Ne törõdj vele, mit mondanak mások, csak magadra hallgass, az ösztöneidre!
Szia szerintem el lehet kényeztetni(nekem is sikerült).De abban biztos vagyok, hogy ok nélkül egy baba sem sír.Én sosem tudom sírni hagyni még ha tudom hogy csak hiszti, akkor sem hagyom.(lehet ezért van reggeltõl estig kézben)
Nem hagyd sírni. Tudnia kell, hogy bármikor számíthat rád, bízhat benned, és késõbb pedig általában az emberekben.


26 hetes terhes vagyok és kb két napjy feszit a hasam elégé görcsölök is de nem a petefeszkem inkabb mint ha tagulnék. Mi lehet ez? Holnap megyek orvoshoz de van miert aggodnom? Ellege felek

Legjobb válasz: szia.nekem elsõ terhességemnél voltak ilyesmi görcseim a végén,azt hittem tágulok,de semennyit sem tágultam.most a második terhességemnél is elõjöttek ezek a görcsök,nem is ijedtem meg mert eszembe jutott h az elsõnél sem a tágulás miatt volt.hát erre mit ad isten,kedden voltam dokinál és kiderült h kinyílt a külsõ méhszájam 1 ujjnyira.szóval jobb félni mint megujedni.szedj magnéziumot és pihizz amennyit tudsz. 28 hetes km

szia.nekem elsõ terhességemnél voltak ilyesmi görcseim a végén, azt hittem tágulok, de semennyit sem tágultam.most a második terhességemnél is elõjöttek ezek a görcsök, nem is ijedtem meg mert eszembe jutott h az elsõnél sem a tágulás miatt volt.hát erre mit ad isten, kedden voltam dokinál és kiderült h kinyílt a külsõ méhszájam 1 ujjnyira.szóval jobb félni mint megujedni.szedj magnéziumot és pihizz amennyit tudsz. 28 hetes km
Szerintem ne aggodjal, holnap ugyis mindent megtudsz. Ha esetleg ma rosszabbodna, nagyob lenne a fajdalom, netalan vereznel, menj meg ma dokihoz! En terhesseg eleje ota ilyeneket erzek, allandoan faj, gorcsol, huzodik, kemenyedik a pocakom. Eleinte ezt hittem, elvetelek, kesobb azt, h koraszules lesz. Mindezek ellenere mar 34 hetes vagyok es meg egyben vagyunk, megcsak a mehszajam sem nyilt meg. Mindenkinek maskepp reagal a szervezete a terhessegre, van aki megussza minden gorcs, fajdalom nelkul, es van aki ugy jar mint en. Szep babavarast!
Én ezt olyankor érzem, amikor nyomja magát valamerre a pici. Kedvenc helye a májam, még mindig nem fordult be és ott a feje. Na az nem kellemes, amikor felnyomja magát. 29 hkm.

Kb mennyibe kerül a skót juhászok szûrése betegségekre? Ha jól tudom akkor ezt két féle módon is el lehet végezni 8 hetes koráig.

Szeretnék egy ilyen kutyát de nem tudok érte kiadni 70-80 ezreket.arra gondoltam hogy a kiválasztott kiskutyának fizetném a vizsgálatot ha a gazdi belemegy. Csak az a baj hogy még kb-ra sem tudom hogy ez mennyibe kerûl. Valakinek tapasztalat?

Legjobb válasz: 8hetesen elég kevés dologra lehet még szûrni. Általában a szülõket szokták szurni es abbol állapítják meg h milyen lesz a kicsi.. Nekünk a röntgen 20ezer volt most annal a kutyánál akinel nem kertem h hiteles legyen a masiknak 40ezer körül ott meg kértük. Egyeb vizsgálatok meg gondolom genetikai vizsgálatok lennének valószínûleg meghaladná a teljes kivizsgálás egy kölyök árát.

8hetesen elég kevés dologra lehet még szûrni. Általában a szülõket szokták szurni es abbol állapítják meg h milyen lesz a kicsi.. Nekünk a röntgen 20ezer volt most annal a kutyánál akinel nem kertem h hiteles legyen a masiknak 40ezer körül ott meg kértük. Egyeb vizsgálatok meg gondolom genetikai vizsgálatok lennének valószínûleg meghaladná a teljes kivizsgálás egy kölyök árát.
Elsõ körben még olvasgass egy kicsit utána, eszik vagy isszák-e ezeket a szûréseket, meg úgy egyáltalán hogy öröklõdnek ezek a betegségek. Skótjucit egyébként nem fogsz kapni 70-80 körül tenyésztõtõl, 100 felett gondolkozz.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.:) azért írtam a 8 hetet mert a skót juhászok ha jól tudom hajlamosak a szem betegségekre és azt olvastam hogy az idõhöz van kötve. Sajnos pontos árat sehol sem találtam:( akkor marad a gyûjtögetés:)
Amire Te gondolsz az a CEA, collie eye anomaly és ott az a lényeg ha szülõk szûrve legyenek - létezik olyan h mentes egy kutya, hordozó vagy beteg. Két mentesnek mentes kölykei lesznek, egy mentesnek és egy hordozónak is-is és hordozó-hordozóból mindhárom lehet, tehát beteg is és akkor van gebasz... Az alapötlet eléggé elvetélt ötlet mivel Magyarországon nem csinálnak ilyen szûrést, a legtöbbször a tenyésztõk is összeállnak h többet küldjenek ki egyszerre mert úgy olcsóbb. Optigenben csinálnak pl. De nem gondolom, h ezt megcsinálnád - ráadásul mire kész az eredmény a kutya már 4-5 hónapos....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tényleg erre gondoltam csak a menete nem volt tiszta:) nagyon köszönöm!
A skótokat általában csak klinikailag szokták szûrni CEA-ra és egyéb szembetegségekre, ez 10-15 ezer körül van, emellett van még a DM és az MDR1, az is legalább 15-20 ezer forint(ha a szülõk eredményei ismertek, akkor ezeket megspórolhatod, a szemszûrést NEM). De ez csak egy dolog, hogy mentes ezekre a dolgokra, diszpláziára például nem tudsz leszûrni egy 8 hetes kölyköt, illetve ez nem mutatja meg, hogy milyen idegrendszerû és mennyire fajtatiszta a kutya. Ne vegyél szaporítótól, ne támogass olyanokat, akik kizsákmányolják a kutyáikat! Skótot 80-100 ezer körül már lehet venni normális tenyésztõtõl, szerintem ez egyáltalán nem magas ár egy minõségi kiskutyáért. Jó esetben 15 évig fogsz vele élni, gondolom nem mindegy, hogy lesz egy gyönyörû, egészséges, jó idegrendszerû skót juhászod, vagy egy beteges, idegbajos, csúnyácska kis keveréked.

7 hetes babám pár napja fele mennyiséget szopizik, mint elõtte-most már 2 mellbõl. Addig egybõl is 90-120ml. Között evett, most a kettõbõl 80körül eszik-így fogy el szép lassan, mit tehetek? Csak azt szívja ki ami könnyen jön.

Lefejem a maradékot,de akkor a köv.etetésre nincs még annyi sem.Hogy van ez?Mitõl lustult be és még visszaváltozhat?

Legjobb válasz:
Mi változott meg a babád körül? (Azon kívül, hogy valószínûleg növekedési ugrásban van.) Használsz üveget, cumit vagy bimbóvédõt? Mert ha igen, az okozhat ellustulós tüneteket. Bár most egyszerre kevesebbet eszik, de nem eszik gyakrabban? Mert akkor az összmennyiség lehet, hogy kb. ugyanott van. Biztosan akkor váltasz csak mellet, amikor az elsõ jól kiürült? Ha tudsz még fejni szopatás után és egyébként a babád elégedett a szopott mennyiséggel, akkor igen valószínûtlen, hogy kevés lenne a tejed. (Sõt, fejéssel együtt akkor még bõven van is.) Egyébként szerintem valószínûleg csak az ugrás miatt tapasztalod most ezt, de pár nap gyakoribb kétmelles szopi után vissza fog állni a rend, nyugodj meg. És nem méregetjük a szopikat, mert elkezdünk helytelen következtetéseket levonni belõle és aztán becsavarodunk..! ;)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mi változott meg a babád körül? (Azon kívül, hogy valószínûleg növekedési ugrásban van.) Használsz üveget, cumit vagy bimbóvédõt? Mert ha igen, az okozhat ellustulós tüneteket. Bár most egyszerre kevesebbet eszik, de nem eszik gyakrabban? Mert akkor az összmennyiség lehet, hogy kb. ugyanott van. Biztosan akkor váltasz csak mellet, amikor az elsõ jól kiürült? Ha tudsz még fejni szopatás után és egyébként a babád elégedett a szopott mennyiséggel, akkor igen valószínûtlen, hogy kevés lenne a tejed. (Sõt, fejéssel együtt akkor még bõven van is.) Egyébként szerintem valószínûleg csak az ugrás miatt tapasztalod most ezt, de pár nap gyakoribb kétmelles szopi után vissza fog állni a rend, nyugodj meg. És nem méregetjük a szopikat, mert elkezdünk helytelen következtetéseket levonni belõle és aztán becsavarodunk..! ;)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, azért mérem, mert nem tudom mért sír(ordít)az elsõ mell után, (kb.50ml)aztán a másikból még 20-30at hozzátesz.Az elsõt lefejem, még jön 30.40ml, tehát simán ki tudná szedni ö is.Ezért gondolom, hogy lusta lett. Ha ugrás van, nem enne inkább többet? cumizik, de már a 2.héttõl. Ja és eddig egy mellbõl evett csak-90-120körül, de pár nap alatt fogyogatott ezért. :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha cumizik, akkor esélyes, hogy ez esetleg megzavarta. Mindegy, mióta használjátok gond nélkül, zavar bármikor kialakulhat minden elõjel nélkül is. Én azt javaslom, hogy tedd el teljesen a játszócumit és hagyd, hogy annyit szopizzon a babád, amennyi csak belefér. Ne mérd most (legalább) pár napig a szopikat, ne is nézd az órát. Csakis õrá figyelj és próbálj meg rájönni, mit szeretne. Ne várd meg, amíg sírva jelez, már az elsõ jeleknél nyugodtan kínáld meg a cicivel; valószínûleg el fogja fogadni. ;) Ha "félbehagyja" a melled és nagyon reklamál, tedd át a másikra, de ha azzal is végez, kínáld meg újra az elsõvel, mert így könnyeben kiürülhet a hátsótej is. Sokat segíthet az is, ha hagyod elaludni a cicin, mert akkor is megindul idõnként a tej, ha a baba már félig alszik (de közben cumizik), ill. üresnek tûnik a tej. - Minél többször ki tudja alaposan üríteni a melled, annál jobban megszokja, hogy meg kell dolgozni a tejért és a termelés is fokozódni fog. Vagyis, most pár napig biztosan összevissza fog menni a szopi:) , de ne aggódj, hamar rá fogsz jönni, mikor mire van szüksége. Bármikor lehetnek ilyen zizisebb korszakok, de ha igény szerint szoptatunk, jó eséllyel túl lehet rajtuk jutni. Tej mindig akad a ciciben, szóval senki nem fog éhen halni. ;)
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, hogy hiába van a mellemben tej, õ csak a felét eszi meg, aztán ordít és utána se az egyik nem kell se a teli másik.Ezt miért teszi?(tuti van még benne, mert még le tudok fejni utána 30-40ml-t.)Általában este csinálja ezt, de úgy ordít, hogy alig bírjuk már, aztán ha közeledek a cicivel felé akkor még jobban rákezdi...lassan együtt sírunk-kivagyok, hogy van tejem, õ éhes és mégsem eszik.. A cumit elvettem, de így a kezét eszi-ha megpróbálom megetetni, ugyancsak ordít.Kivagyok.
Esetleg hasfájós?
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy fáj a hasa, de ha cumisüvegbõl adom, sírás nélkül eszik simán 130-140et.nem akarom rászoktatni az üvegre, hogy a cici kelljen neki, de akkor meg éhes marad, hogy lehet vajon ebbõl az ördögi körbõl kilépni?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ha üveget is kap a babád (ezt nem írtad feljebb), nemcsak cumit, akkor máris nagyon valószínû, hogy ellustult a melleden. Azért nem szívja ki a tej végét, mert ahhoz már türelmetlen. Az üvegbõl folyamatosan jön a hami, akkor is, ha kislyukú cumit használsz - a cicibõl viszont szakaszosan ürül! Elõször csak pár csepp, aztán jön az áradat (híg elsõtej), majd megint csak csordogál és végül még egy tejleadás (zsíros hátsótej). A legtöbb baba az üvegen megszokja, hogy folyamatosan nyel és jóllakik, így a cicin türelmetlenné válik, nem akarja már megvárni a tej végét. Ez sajnos nagyon gyakori probléma; nem véletlenül javasoljuk, hogy ne használjanak az anyukák üveget, cumit, mert tömegesen okoznak cumizavart és szopási sztrájkot, amit nem könnyû kezelni... Erre a helyzetre "sajnos" csak egy megoldás van: azonnal elteszed a zavaró eszközöket és kitartóan próbálkozol a szopival. Tudom, ez idõnként piszok nehéz, az én fiam is sztrájkolt egyszer a túl erõs tejfolyás miatt két hétig, hát jól megõszültem bele én is... De nem adtam fel és sikerült túljutnunk rajta. Nekem az a gondolat segített a nehéz pillanatokban, hogy a sztrájk egyfajta jelzés, hogy "Anya, baj van, segíts nekem!". Mivel csak én tudtam megoldani a dolgot, egyszerûen nem adhattam fel, mert a fiamnak szüksége volt az én kitartásomra és "ügyességemre", hogy tovább tudjon szopizni. Fontos volt a szopis segítõ barátnõm mondata is, miszerint minden baba szopizni akar, õk ösztönösen tudják, hogy nekik ez a jó (jobb), ebben kell nekik segíteni. Ha valami megzavarja õket, akkor rajtunk áll a megoldás - de ha elég kitartóak vagyunk, elõbb-utóbb minden baba visszaszokik a cicire. A saját tapasztalataim is ezt igazolják: akármennyire is nehéz szerepet ruház ez rád, de legnagyobbrészt rajtad múlik, hogy vissza tudod-e õt szoktatni a melledre. Csak soksoksok türelem, idõ és nyugalom kell hozzá. Át kellhet esni azon a bizonyos holtponton is, amikor úgy érzed, nem bírod már... de csak azért is kibírod... és aztán egyszer csak újra jobb lesz. Szóval nehéz munka, de ha sikerül, hatalmasat nyerhetsz vele!
A kérdező hozzászólása: Tegnap adtam csak neki üvegbõl, azért nem írtam. Igen nálunk is az lehet, hogy nagyon jön a tej a reflex megindulásakor, fulladozik is, aztán már nem akarja kipróbálni, gondolom fél, hogy megint telemegy a szája.Ma próbáltam teljesen igény szerint, de mivel hasfájós is nehezen tudom mikor mért sír, 2x csak 70ml-t evett, aztán 140-et, utána megint70ml.Estére megint kevesebb, nem tudom mi lesz, de ha így megy kénytelen leszek üvegbõl adni neki megint, hiszen éhes lesz.
De miért gondolod, hogy éhezik? A mellben mindig van valamennyi tej, még ha nem is annyi, hogy a babád teljesen jól lakjon. De ilyenkor meg alapból többet szopizik, így növeli meg a tejmennyiséget. Van valami okod, hogy mérjed a szopásokat? Mert ebbõl necces, hogy fals következtetéseket fogsz levonni... Az igény szerinti lenne a legjobb irány - és ne aggódj, hogy nem mindig tudod, mit akar, ez normális. :) Figyeld õt és lassan meg fogod tanulni, mikor mit szeretne. Egyikünk se úgy születik, hogy kapásból ismerné a babáját, max. a második gyerektõl már jobban ráérzünk, de ennyi. ;)

Tisztelt Doktor Úr! Én tizenhat hetes terhes vagyok, és van egy visszatérő folyásom. A múlt héten voltam az orvosnál, írt fel nekem kúpot és el is múlt, és utána a párommal együtt voltunk és két napja megint előjött a folyásom! Lehet, hogy a páromtól kaph

Tisztelt Doktor Úr! Én tizenhat hetes terhes vagyok, és van egy visszatérő folyásom. A múlt héten voltam az orvosnál, írt fel nekem kúpot és el is múlt, és utána a párommal együtt voltunk és két napja megint előjött a folyásom! Lehet, hogy a páromtól kaphatom el a folyást? Mit csináljak most?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos a várandósság alatt gyakori panasz a hüvelyi folyás. Mivel azonban fertőzés is állhat a háttérben, amely kezelést igényelhet, csak nőgyógyászati vizsgálattal lehet tájékozódni a pontos háttérről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos a várandósság alatt gyakori panasz a hüvelyi folyás. Mivel azonban fertőzés is állhat a háttérben, amely kezelést igényelhet, csak nőgyógyászati vizsgálattal lehet tájékozódni a pontos háttérről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Én tizenhat hetes terhes vagyok, és van egy visszatérő folyásom. A múlt héten voltam az orvosnál, írt fel nekem kúpot és el is múlt, és utána a párommal együtt voltunk és két napja megint előjött a folyásom! Lehet, hogy a páromtól kaph

Tisztelt Doktor Úr! Én tizenhat hetes terhes vagyok, és van egy visszatérő folyásom. A múlt héten voltam az orvosnál, írt fel nekem kúpot és el is múlt, és utána a párommal együtt voltunk és két napja megint előjött a folyásom! Lehet, hogy a páromtól kaphatom el a folyást? Mit csináljak most?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos a várandósság alatt gyakori panasz a hüvelyi folyás. Mivel azonban fertőzés is állhat a háttérben, amely kezelést igényelhet, csak nőgyógyászati vizsgálattal lehet tájékozódni a pontos háttérről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos a várandósság alatt gyakori panasz a hüvelyi folyás. Mivel azonban fertőzés is állhat a háttérben, amely kezelést igényelhet, csak nőgyógyászati vizsgálattal lehet tájékozódni a pontos háttérről. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
A 2 éves már nem kell szoptatnod! A kicsinek kell legyen elég a tejed. Neki még szükséges, a nagyobb igyon tehéntejet!
Utolsónak:ha helyes technikával szopik, nem lehet érezni a fogait.:) Utolsó elõtti vagy.Én tandem is szoptattam, másfél volt a fiam mikor az öccse született, fél évig tandemszopiztak, semmi gond nem volt, bõven elég volt a tej.
Uramisten, én nem bírnék ki annyi fogat:) De én félnék, hogy nem marad a kicsinek, nem adnék a nagynak.
Ha a kicsit mindig az egyikbõl szoptatod, akkor abban lesz elég tej neki.Én szoptattam ikreket is, 6 hónapig csak anyatejesek voltak, aztán 3 éves korukig szopiztak.
Jól teszed, hogy engeded a nagyot is egy kicsit, hisz lelkileg amúgy is megrászkodtató neki a kistesó. Tedd a kicsit többször mellre, vagy fejjél, így több tejed lesz és elég lesz a picinek. De ha úgy érzed, hogy nem, akkor próbáld a nagyot leszoktatni finoman errõl.
Szerintem elég, én hónapok óta csak egy mellbõl szoptatok. Gondolom elsõre a picúrt szoptatod.
Konyorgom ne most mondja meg .A nagy igy is sokkban van a teso miatt.Nyugodtan szoptassa legalabb most az eljen amig uj az elmeny a pici erkezese miatt, nem fogja megbanni igazi jo tejtestverek lesznek.Persze szabajokat lehet felallitani hogy mikor van szopi O mar megerti.
2 évesen már ne szoptasd a gyereket! A babának kell a tej, a nagynak már nincs rá szüksége. Mondd meg neki, hogy õ már nem kisbaba, mint a tesó.
Szerintem a testverfeltekenyseg elkerulese veget nem baj ha a nagy is kap egy pici tejcsit.Termeszetesen a kicsi legyen elonyben. Szerintem nalunk is igy lesz, szeptemberben szulok 2 eves fiam meg 1x szopizik, ha meglessz a pici biztos egy darabig surubben keri majd, nem baj nekem mindin nagyon sok tejem van.
Szerintem igen a tobblettszopihoz alkalmazkodik a tejtermeles
Ha kicsi es nagy testver is szopizik arra is ervenyes a kereslet kinalat.
Csak nehogy parvo legyen! Oltásokat rendben kapják meg, ez a legfontosabb.
Evás után nem szabad egyetlen kutyát sem zavarni, átfordulhat a gyomra és abba belepusztulhat. Evés után hagyd õket pihenni.
A kérdező hozzászólása: azert mosdatom oket mert mindig osszemaszatoljak magukat, belelepnek a tapba, magyaran osszebasszak magukat
Etetés után pár óráig ne mosdasd meg õket, még ha kajába léptek akkor sem, max egy ronggyal töröld le a nagyját.
Picik még, az anyjuk mellett lenne a helyük, az mosdatná (nyalogatná) õket. Evés után hagyd békén õket.
féreghajtva ugye voltak már? Evés után ne piszkáld a babákat, hagy õket aludni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!