Találatok a következő kifejezésre: Két hetes este (19 db)

Mitől mozog koordinálatlanul a keze két hetes babámnak? Eddig is remegett, de most este nagyon, felébred rá, ahogy fejbe vágja magát. Mit tegyek?

Legjobb válasz: 2 hetesen még csinálnak ilyesmit, ne aggódj! régen ezért pólyálták be õket, eddig be voltak biztonságosan csomagolva, most meg itt ez az ijesztõ tér és ezek az ijesztõ végtagok és nem tehet róla, mozog és nem tudja, hogy kell irányítani.

2 hetesen még csinálnak ilyesmit, ne aggódj! régen ezért pólyálták be õket, eddig be voltak biztonságosan csomagolva, most meg itt ez az ijesztõ tér és ezek az ijesztõ végtagok és nem tehet róla, mozog és nem tudja, hogy kell irányítani.
A pólya gáz, mert nem tud mozogni benne. Ha gondolod, próbáld meg lazán egy plédbe bugyolálni. Vagy egyszerûen fordítsd hasra.
Na. Nekünk annak idején azt mondta gyerekdoki, hogy a remegést a reflexes akaratlan mozgásoktól úgy lehet megkülönböztetni, hogy fogd meg a kis karját, amikor mozog. Ha abbahagyja, nincs gond, akkor reflex. Ha nem hagyja abba, akkor annak lehet neurotikus oka. (hozzáteszem ez jóval ritkább!) Egyébként nem kell pólyába tenni, remélhetõleg "kinövi", ahogy más babák is.
a megoldás a hasonalvás!!!!!!Komolyan. Nálunk mindkét kisfiunk így nyugodott meg. miután hasra tettük õket, nem volt ilyen gond...... a másik, meg hogy ha megfogod a kezét és úgy is "remeg" akkor az már nem csak a reflex, de amúgy nyugi, az lesz, az átölelõ reflex. ne aggódj!
Aludjon hason, és akkor nem ébreszti fel magát a karjaival. Sokkal jobban fog aludni hason.
22:19-es vagyok, állítólag 6 hós korig elmúlik ez a refelex, de nálunk tovább is volt.
úgy csináld, hogy leteríted a pokrócot, az egyik sarkához tedd a fejét, így a karjainál is egy-egy sarok lesz. az egyiket fogd meg és gyûrd be a teste alá (a karjára figyelj, a test mellett legyen különben kibújtatja :) ) aztán a másikat is hajtsd rá, majd gyûrd alá :) tetszeni fog neki, emlékezteti a pocakodra és nem tudja mozgatni a kezét ami még nem zavarja hiszen tudatosan még nem igen tudja mozgatni :)
Nálunk is "gond" volt, hogy sokáig felébredt az ölelõ reflexére. Én az oldalán altattam (pléddel megtámasztva a hátát), vagy a hasán, nem tûrte a bugyolálást, mint én, nem bírja a kötöttséget. :) Bár a remegésre nem tudok mit írni, azt én nem tapasztaltam soha.
teljesen normális, egy finom puha pokrócba bugyoláld be éjszakára :)
Nem derül ki, hogy a moro reflexre gondolsz, amikor a remegést említetted. (Mindkát karját hirtelen kitárja, ha megijed valamitõl. Ez normális. (a fiam jó pár hónapos koráig csinálta, gyakran félálomban, és olyankor õ is felébresztette magát. Ha másfajta remegésrõl van szó, azt meg kéne mutatni orvosnak. Ha bizonytalan vagy, vegyétek fel "a remegéseket" kamerával, és azt mutasd meg a gyerekorvosnak. Így tudja fogni mirõl van szó, és normális-e.
Nekünk nem volt pólyánk, de a szüleink (meg a természeti népek) esküsznek rá. Csak egy pár hétig. Egy gyermeket ismerek, akit pólyáltak mostanában, nagyon szerette õ is, a mamája is. Amúgy én begyürködtem alá kétoldalt a takarót, az is jó volt.
A kérdező hozzászólása: És mit lehet tenni? Pólyáljam be? Nem fog sírni, ha nem tudja mozgatni a kezét? A reflexrõl lehet szó egyébként...
Két hetesen még nem tudja koordinálni a mozgását egyetlen baba sem. Ne aggódj, nincs vele semmi baj.
Ez teljesen természetes (mármint a koordinálatlan kézmozgás)- még "nem ura" a saját kis testének. Vmilyen reflex miatt csapkod vele... Az én kisfiam is épp így csinált (nagyon sok babáról tudok, szóval ne aggódj, nem kivételes/problémás a dolog)- épp ezért nem is tudtam háton altatni. Kezdettõl fogva hason aludt, mert mikor háton próbáltam altatni, mindig felébredt a saját mozdulataitól. Bizonyára álmodott/hallott valamit, amitõl megrezzent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Reflex lesz, mert amint hozzáérek, elmúlik. Oldalt fekve nem ébred fel rá. Hason viszont nem tudom altatni, mert mindig sír.. nem szeret hason lenni...

Lehet valamit csinálni egy két hetes körüli babával az esti (5től kb 8ig) tartó nyűgös időszakban?

Napközben s?r?n(2 óránként)eszik mert sárga még:(. Ilyenkor végig ébren van, bömböl- nézeget- bömböl. Talán majd ha mehetünk sétálni a leveg?re jobb lesz?

Legjobb válasz: Nekünk az elsõ 2-3 hónapoban nagyon bevált a hordozókendõ erre az idõszakra (este). volt h apa is magára kötötte, és nagyon élvezte :) Pár percig sétáltunk vele így a lakásban, vagy gimnasztikai labdán ringattuk, és aludt egy picit.

Nekünk az elsõ 2-3 hónapoban nagyon bevált a hordozókendõ erre az idõszakra (este). volt h apa is magára kötötte, és nagyon élvezte :) Pár percig sétáltunk vele így a lakásban, vagy gimnasztikai labdán ringattuk, és aludt egy picit.
Egy 2 hetes baba 3 órát van ébren egyfolytában? Ez nagyon sok! Szerintem egyértelmû, hogy miért nyûgös: álmos. Ennyi. Vagy altasd mégegyszer az esti elõtt, vagy fektesd le korábban. Ennyi idõsen még max fél-1 órát szoktak ébren lenni.
Az Infacol-t akár minden evés elõtt adhatod neki én pl adtam is. Nem lesz neki baja ha adod és mégse a hasa a baj max jobban megy tõle a szél. Abban is lehet valami amit az álmosságról írt az egyik hozzászóló, próbáld meg altatni. Pl én kb ilyen idõsen jöttem rá a lányomnál, hogy nem szeret hanyatt aludni és azért sírt, azóta is hason alvó...
Ölbe lehet venni, sétálni vele. Hordozókendõ megkönnyíti ezt az idõszakot, mert szabad marad a két kezed. (Elölre könny megkötni.) A forgó bigyó jó ötlet, de igazán a babák 2 hónapos korukban kezdik el nézegetni a tárgyakat. Addig maximum a zenéje kötheti le õket.
A kérdező hozzászólása: Nnna! Ma kiálltunk az ablakba, sarkig nyitva és olyan jót nézelõdött Baba, hogy 10perc után elaludt. Felébredt ugyan sokkal fürdés elõtt, üvöltött is még de Így csak másfél óra volt három helyett:) . Most pedig hason durmol. Kókuszmatraca van, légzésfigyelõ is mûködik, eddig összesen a két hét alatt 6x ha bukott minimálisat, szóval remélem a praktikák segÍtségével ügyesedünk (mi szülõk) és Babának is jobban sgÍtünk:) . Köszi!
Nekem is mondták, hogy ne altassam úgy, de ha máshogy nem ment nem tehettem mást. Az elején mikor még olyan kicsi volt mint most a te kisbabád én is úgy voltam nyugodt, hogy elaludt hason és utána átfordítottam a hátára. De csak este volt így nappal hagytam akkor ott voltam láttam végig még aludt. Utána mikor már nagyobb volt kb 1 hónap akkor már nem forgattam. Az hogy miért nem alszik ha álmos, hiába teszel vele bármit az azért lehet mert túl fáradt és már ettõl nem tud aludni, az a baj hogy az se jó ha túl hamar akarod elaltatni az elsõ álmosságra utaló jelek megjelenésekor és az se ha túl késõn amikor már átesik a holt ponton mert akkor van az hogy a fáradtságtól nem tud elaludni. Sajnos ez nagyon nehéz és rossz mert ahogy nõl úgy változnak a jelek is amiket meg kell tanulnod. Én most 3 és fél hónaposan már tudom mikor kell altatni eddig csak kínoztam én is...
Én írtam a kevés alvást. Nekem 5 napos kora óta hason alszik, cirkusz volt, mikor háton akartam altatni, pedig elõtte evett, és csak így hajlandó azóta is elaludni. Amúgy nem akarlak megijeszteni, de ha esetleg bukik, akkor még célszerûbb hason altatni, mert háton meg is fulladhat tõle.
A kérdező hozzászólása: Huhh! Szegénykém ha simán álmos akkor miért nem alszik el annak ellenére, hogy ringatjuk, Apa hasán, én hasamon(bõrkontakt és miegymás)...A hason altatás eszembe jutott csak azt mondták, még ne. De tulajdon képpen miért is ne?! Kipróbáljuk ma:) Aztán ha semmi változás, meghatjtjuk a szeleket:) Köszönöm az ötleteket!
Az Infacol hatóanyaga nem szívódik fel a belekben, nem így mûködik, hanem fizikailahg. Espumisan dettó. A tekergés, feszítés, homorítás inkább refluxos tünet. A hasfájós baba evés/szopi közben tekereg és emelgeti a lábát. Illetve van még a hasfájós sírás, ami mögött nincs valós hasfájás. A délutáni-esti, csilapíthatatlan, látszólag indokolatlan sírást nevezik így. Na, most jól összezavartalak. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Nem tudom, a hasával kapcsolatban: nem látok olyan jeleket, amikrõl azt mondják, jellemzõek, mint pl. hogy "tekereg", feszÍti magát. Persze attól lehet(?) ez a baj. És az Infacolt szabadon lehet adni? Nem lehet baja ha kipróbáljuk annak ellenére, hogy nincs baja a hasának? Kell errõl vajon szólni a doktornõnek?
Ja és lemaradt... Ha mindennap 5-8-ig tart a nyûglõdés elképzelhetõ hogy a hasa fáj... Arra Infacol nekünk jó volt, de van akinek az Espumisan vált be és van akinek az édeskömény baba tea.
2 hetes baba még nem igazán lát, csak a fényeket és árnyékokat, téged is még csak hang alapján ismer fel, ezért a játékokkal nagyon nem tud még mit kezdeni. Inkább beszélj hozzá, szeretgesd neki még erre nagy szüksége van, idegen a kinti világ Te vagy egy biztos pont a számára. A levegõzés mindenféle képpen jó lesz majd általában az elnyomja a babákat az én kislányom is jókat alszik kinn. Ennyi idõsen minimálisat vannak fenn általában, fõleg hogy írtad hogy még sárga mi is besárgultunk de õ akkor szinte mindig aludt állítólag attól aluszékonyabbak a babák.
Örülök, hogy ezt írtad, és hogy javult a helyzet remélem most már jobb lesz! Jó babázást.

Szerintetek vissza vigyem a két hetes samsung galaxy s advance készülékemet mert kb 15-20 x lefagyott és ha feltöltöm este és lehúzom töltőről reggelre merül 5- 10 % ot?

Legjobb válasz: 5-10% normális lehet androidnál, mivel több alkalmazás is futhat háttérben. A fagyás viszont nem. Mielõtt visszavinnéd, próbáld meg gyári állapotba visszaállítani, és alkalmazások telepítése nélkül használni egy-két napig. Ha ekkor is fagy, akkor viheted szervizbe. (Ott úgyis resetet/szoftver frissítést fognak rátolni elsõ körben.)

5-10% normális lehet androidnál, mivel több alkalmazás is futhat háttérben. A fagyás viszont nem. Mielõtt visszavinnéd, próbáld meg gyári állapotba visszaállítani, és alkalmazások telepítése nélkül használni egy-két napig. Ha ekkor is fagy, akkor viheted szervizbe. (Ott úgyis resetet/szoftver frissítést fognak rátolni elsõ körben.)
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm a segítséget :D
Menj el dokihoz - biztos ami biztos. Az egészség nem játék. Itt aligha tudja bárki is "orvosolni" a problémát.
Menj el orvoshoz! ... valószínûleg most válik le a nyálkahártya múltkor megmaradt része, ez alvadt vér formájában távozik...

Két hetes kisbabát este már lehet sötét szobában hagyni elaludni?

Olvastam, hogy nappal legyen fény, éjszaka meg sötét az alvásnál.

Legjobb válasz: Szerintem mindenkeppen, minel elobb megtanulja a napszakok valtozasat annal jobb. Nekem meg nincs babam, most varom az elsot, de en biztos hagynam igy aludni, max kapcsolj be neki ejszakai fenyt, hogy ne legyen teljesen sotet. Ha almos a baba ugyis alszik, ha nem azt meg gondolom jelzi. Es gondolom nem hagyod egyedul a hazban csak a szobajaban... ja...ennyi erovel 15 evesen meg nem engedem osztalykirandulasra mert 15 eve meg a hasamban volt... :) Jo babazast!

A baba még nem fél a sötétben, és nem ismeri a szörny és többi fogalmat, amitõl a nagyobb gyerekek félnek éjszakánként.A félelmet se nagyon, max, ha te féltél várandóssg alatt, akkor van benne raktározva, hogy ilyan is van, de nem tart rá különösebb igényt.Csak nyugodtan.Mi is csak addig akarjuk, hogy a mi szobánkban legyen, amíg éjjel szopizik.Utána mehet át a saját kisszobájába, igaz az ajtók nyitva lesznek, hogy halljuk, ha valami nincs rendben, de neki is meg kell szokni.
Szerintem mindenkeppen, minel elobb megtanulja a napszakok valtozasat annal jobb. Nekem meg nincs babam, most varom az elsot, de en biztos hagynam igy aludni, max kapcsolj be neki ejszakai fenyt, hogy ne legyen teljesen sotet. Ha almos a baba ugyis alszik, ha nem azt meg gondolom jelzi. Es gondolom nem hagyod egyedul a hazban csak a szobajaban... ja...ennyi erovel 15 evesen meg nem engedem osztalykirandulasra mert 15 eve meg a hasamban volt... :) Jo babazast!
Persze hogy hagyhatod. Én nem is igazán értettem elsõre a kérdést, hiszen az alváshoz nem kell fény. Az én fiam is így alszik, nem akarom elrontani, mert olyan lesz, mint én voltam kiskoromban. Nekem még 12 évesen is égve kellett hagyni a lámpát, meg ajtót résnyire nyitvahagyni, de akkor aztán néma csend legyen ám a lakásban, szegény anyámék évekig nem tudtak este úgy filmet nézni, hogy hallani is lehessen belõle valamit, mert az engem már zavart. Nekem a fiam úgy alszik már az elsõ naptól kezdve, hogy leteszem az ágyba, és lekapcsolom a lámpát. És én olyankor nem vagyok bent természetesen. Most hat hónapos, hát õ nyolckor már alszik, én értelemszerûen nem. De amikor kisebb volt, akkor is így volt. Mondjuk egy szobában alszunk, de én külön szobába tettem volna már, ha van elég hely, csak hát sajna nincs.
Az elsõ válaszolónak írnám, hogy igenis egyedül lehet hagyni a babátaludni, mivel mindenki tud egyedül aludni már a születésétõl, csak mi, szülõk "kényeztetjük" annyira õket, hogy nem tesszük meg, mert nem vagyunk "szívtelenek". A kérdezõnek: nyugodtan hagyhatod mózeskosárban aludni a picit, késõbb könnyebben tudod majd egyedül hagyni aludni a saját szobájában és nem kell állandóan mellette lenned, amíg el nem alszik. Lehet, hogy rossz módszernek tûnik ez elsõre, de késõbb még sokat köszönhetsz neki.
Egyedül hagyod? Két hete még a hasadban volt...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és megerõsítõ válaszokat abban, hogy nem vagyok "rossz" anyuka mert otthagyom a babát sötét szobában. Amúgy egy kis fényt azért be van így is kapcsolva :-)
A kérdező hozzászólása: Nem egyedül, velünk alszik egy szobában mózeskosárban, de míg mi is elkészülünk lefekvéshez.
nekem a kisfiam már 6 hónapos korától külön alszik, mivel jön a kistesó, mindenképp muszáj volt. Persze van légzésfigyelõ, ajtók nyitva, de már kicsi korától sötétben aludt, mivel neki is érzékelnie kell a napszakok változásait.Ha lámpánál altatod, nem fog róla leszokni, évekig égetheted a lámpát neki. Nyugodtan hagyhatod sötétben, semmi baja nem lesz.
Nekem most 6 hetes a kisfiam, és a kezdetektõl fogva sötétben alszik esténként. Mi másik szobában, persze nyitott ajtóval. És van légzésfigyelõnk...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :-)
ahogy olvastam, a válaszolók többségéhez képest szemtelenül merészek vagyunk mi. Sötétben alszik 2 hetes kisbabánk, éjjelifény nélkül. Bár a holdacska besüt a szobájába :) a szobája szemben van a mienkel, amig mi nem fekszünk le becsukjuk az ajtót, hogy a fény ne menjen be.
A baba a pocakodban is sötétben volt! Ugyan mi gondja lenne vele? Hadd szokja csak meg, hogy este sötét van és olyankor alszunk. Késõbb sokkal könnyebb lesz, ha nem szoktatod rá feleslegesen hülyeségekre. Neki is szüksége van a pihenésre, és ezt sötét, csöndes szobában könnyebben megteheti, mint fény mellett.
Pont ezt akartam írni, amit az elõttem szóló is írt. Kilenc hónapig sötétben volt, inkább a világos az, ami szoktalan lehet neki, nem a sötét.

38 hetes vagyok az elmult két napba lassult a babaám mozgása (föleg amikor kettös front van) egész ap alig alig mocorog este meg beindul. Nektek is ilyen?

Legjobb válasz: Igaz én még csak 26+4 hetes vagyok,de nekem is már most 3. napja le van lassulva és nagyon lusta,alig akar mozogni.Eddig este amikor lefeküdtem ütött-vágott,virgonckodott,de most,hogy megint front van alig mozog.Tegnap este is megmozdult vagy 3x amikor lefeküdtem és ennyi volt..és az sem volt valami nagy mozgás.Hát majd beindul megint nemsokára,csak mennének már el ezek a frontok.Én is be vagyok lassulva teljesen :/

Igaz én még csak 26+4 hetes vagyok, de nekem is már most 3. napja le van lassulva és nagyon lusta, alig akar mozogni.Eddig este amikor lefeküdtem ütött-vágott, virgonckodott, de most, hogy megint front van alig mozog.Tegnap este is megmozdult vagy 3x amikor lefeküdtem és ennyi volt..és az sem volt valami nagy mozgás.Hát majd beindul megint nemsokára, csak mennének már el ezek a frontok.Én is be vagyok lassulva teljesen :/
Nekem pont a forditttja:-) majd ki ugrik belõlem annyira izgága:-) hol itt nyom ki valamit hol ott apa nagy örömére aki meg tapizik hogy mi is lehet az! A front minket is kikészit! Boldog babavárást:-) már nincs sok hátra! Üdv 37hetes kismama
Nálunk is inkább nagyobb a mocorgás pár napja, sztem attól is függ melyik baba hogy reagál a frontokra.Pedig nekem majd szét ment a fejem úgy fájt, de õ nagyon virgonc volt, ezekszerint õt nem nagyon zavarta anya fájdalma. Lehet nálad már a helyszûke is közrejátszik... :) 29hkm

24 hetes vagyok. Hogy lehet, hogy reggel mérem a súlyom akkor kb két kiloval kevesebb, mint este?

tegnap este csak úgy kíváncsiságból megmértem, akkor 82kg-t mutatott. Ma reggel pedig 80-t. Ezen elgondolkoztam egy kicsit. Ja 170 cm vagyok és 78-al kezdtem a terhességet. Tehát nem a hízás mennyisége miatt érdekel, azzal nem foglalkozok. :)

Legjobb válasz: Szia! én 27. hetes vagyok, reggel 58 kg, este:64 kg. Nem eszek csak gyümit meg joghurtot, mert ennyi viz összegyûlik bennem estére és diétáznom kell. Nem lehet,hogy neked is viz???

Szia! én 27. hetes vagyok, reggel 58 kg, este:64 kg. Nem eszek csak gyümit meg joghurtot, mert ennyi viz összegyûlik bennem estére és diétáznom kell. Nem lehet, hogy neked is viz???
Nyugi, ez nálam is így van, de terhesség elõtt is így volt. Éjjel megemészted felhasználod azt amit aznap megettél, s így reggel kevesebb a súlyod. Miután megreggelizel, eszel iszol, délben már ismét 1-2 kg-al többet mutat a mérleg.
Így van! Ez természetes dolog, hogy este többet mér a mérleg. Nekem is így van. 21 hetes kismami
Szia! Aki nem kismama annak sem állandó a súlya! Valószínû ha délben is megmérnéd, egy újabb eredményt kapnál!

35 hetesen hogy bírjátok a napi teendőket, ha még két kicsi (3 éves) is van otthon? Van segítség? Én nagyon kifáradok estére.

Legjobb válasz: Minden elismerésem Neked! Én 34 hetesen alig bírok menni, mindenem fáj, olyan mintha kb 50 kg-ot cipelnék magamon, és elsõ baba lesz...

Minden elismerésem Neked! Én 34 hetesen alig bírok menni, mindenem fáj, olyan mintha kb 50 kg-ot cipelnék magamon, és elsõ baba lesz...
18 éves vagyok, nincs itthon kicsi, de kösz jól. Van segítség.
34 hetes vagyok, nehezen megy minden már, fõleg hogy meg is vagyok fázva. Nekem van heti 1-2 alkalommal segítségem, 3. gyerek lesz a kicsi 5 éves. Nem bírnám egyedül az biztos, mondjuk elég nagy is a ház.

2 hetes babám sokat fel sír két etetés között. Lehet hogy a tejem miatt sír? 3 óránként kell kelteni etetni? Este 8kor fürdetünk.

Nappal anyatejet kap fejve éjjel tápot nincs elég tejem. Sajnos nem akar szopni mert császár alatt vért nyelt és át vitték másik kórházba ahol cumis üvegb?l etették. :-( 4200g-al és 53cm-el született gyönyör? kislány. :-))

Legjobb válasz: Szia! Az én babám 6 hetes, mondjuk csak anyatejet kap, de én nem 3 óránként adok neki enni, hanem amikor éhes, akkor mellre teszem, nem bírom hallgatni ha sír. Ez úgy néz ki, hogy nappal 2 óránként eszik, egész nap csak délután alszik 2-3 órát, majd éjszaka többet alszik, 2x max felkel enni. Nyugodtan adjál neki akkor amikor sír. Nem hiába sír, vagy éhes, vagy pisis ill, kakis a pelus, nálunk napi 8 pelenka elmegy, vagy ha evett, s tisztába is van téve, akkor azért sírmert ölbe akar lenni. Én így tapasztaltam ki a babámnál. De ha 3 óránként akarod etetni, akkor 3 óránként adjál neki, és ha közben felsír, akkor adjál neki vizet, vagy baba mecsek teá, én így csinálom, s ritkán sír, csak ha éhes, vagy pisis.

Szia! Az én babám 6 hetes, mondjuk csak anyatejet kap, de én nem 3 óránként adok neki enni, hanem amikor éhes, akkor mellre teszem, nem bírom hallgatni ha sír. Ez úgy néz ki, hogy nappal 2 óránként eszik, egész nap csak délután alszik 2-3 órát, majd éjszaka többet alszik, 2x max felkel enni. Nyugodtan adjál neki akkor amikor sír. Nem hiába sír, vagy éhes, vagy pisis ill, kakis a pelus, nálunk napi 8 pelenka elmegy, vagy ha evett, s tisztába is van téve, akkor azért sírmert ölbe akar lenni. Én így tapasztaltam ki a babámnál. De ha 3 óránként akarod etetni, akkor 3 óránként adjál neki, és ha közben felsír, akkor adjál neki vizet, vagy baba mecsek teá, én így csinálom, s ritkán sír, csak ha éhes, vagy pisis.
Elõzõ vagyok, ha alszik ne keltsd fel, ha éhes lesz felkel úgyis enni, addig aludj te is. Még 2 hét, s kialakul egy rendszer. Figyeld mikor eszik alszik.
Ha alszik igaza van az elõttem írónak, semmiképp ne kelstd fel. Ha éhes akkor úgyis jelzi, addig meg lehalább te is tudsz egy kicsit pihenni, vagy a dolgodat végezni. Majd meglátod minden kialakul magától, és majd fogod tudni mikor mit szeretne. Jó babázást!

32 hetes kismama vagyok. Már harmadik este, hogy nem tudok rendesen aludni, mert annyira fáj mind a két vesém. Napközbe nem fáj. Ráfekszik a baba? Vagy mitől lehet?

Legjobb válasz: Ugye nem hanyatt fekszel? Nem fáztál fel? Nekem 30 hetes terhesen vesegörcsöm volt,amivel az ügyeleten, majd a kórházban kötöttem ki. Sajna elõfodrulhat,hogy nyílik a méhszáj is, nekem egybõl azt nézték, nem-e a szülés indult meg. Menj el okvetlenül dokihoz!!!

Ugye nem hanyatt fekszel? Nem fáztál fel? Nekem 30 hetes terhesen vesegörcsöm volt, amivel az ügyeleten, majd a kórházban kötöttem ki. Sajna elõfodrulhat, hogy nyílik a méhszáj is, nekem egybõl azt nézték, nem-e a szülés indult meg. Menj el okvetlenül dokihoz!!!
A kérdező hozzászólása: Oldaltfekszem!Sokat pihenek és sok folyadékot is iszom. Tuti hogy baj van?
Szia.Én is hasonlóan jártam, nyolc napig korházba voltam, mert valami fertözést kaptam ami felvándorolt a vesémre.Probálj félhason feküdni hogy a pici ne nyomja a veséd, meg igyál nagyon sok folyadékot.De mindemelett keresd fel az orvosod is biztos ami biztos. 34hetis
Elözö vagyok!Ha már nagyon nem birsz feküdni, ereszkedj négykézlábra ugy hogy logjon a hasad, mert igy nem nyomja a pici a veséd.Nekem ezt a korházba ajánlották és ezért kevesebb injekciot meg infuziot kaptam!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! De ha sokat iszom nem lehet kigyógyulni belõle?
Ezt nem tudom...(Elsõ vagyok) Én a kórházbamenet az autóban négykézláb utaztam, mert már sehogy sem volt jó. Na, kétszer behánytam a fájdalom miatt, pedig életemben csak 3szor hánytam. Kaptam nospa-algopirin szurit vizsgálat után, és lökésterápiám volt. Fél óra alatt meg kellett innom 2 liter folyadékot. Gondolhatod... Este ismét kértem injekciót, hogy tudjak aludni, bár addigra már nem fájt annyira. Voltam másnap vese uh-n, nem láttak követ sem, így sajna meg sem tudták magyarázni, hogy mi okozhatta a vesegörcsöt. Csak találgattak, hogy a baba nyomhatta... Utána többször nem fordult elõ. Viszont vesegörcs elõtti nap megfázhattam, mert 1hét távollét után 6 fok volt a lakásban, mert bedöglött a kazánunk, kint mínusz 6. Lehet, hogy ez is közrejátszott. Szerintem tényleg menj el dokihoz, biztos ami biztos. És csak nyugi!!!! Majd írj, mi volt, hogy telt az éjszaka, mit mondott a doki, stb...
A kérdező hozzászólása: Szia!Nem sokat aludtam.Fõztem kamilla teát.Nekem nem fáj annyira a vesém mint neked csak mintha mindig nyomná a baba.Most már csak a bal oldali vesém fáj.Remélem nem komoly.Este megyek dokihoz majd írok mi volt.
A kérdező hozzászólása: Minden rendben!Azt monta a Doki hogy csak idegbecsípõdés.A méhszáj is teljesen zárt.Szóval nagyon boldog vagyok!!!!
Örülök neki, hogy minden oké:) További sok kitartást a hátralévõ kis idõre!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!