Találatok a következő kifejezésre: Két hetes babám (169 db)

Két hetes babám rengeteget alszik. Mennyi a normális alvás igény?

Három óránként kel fel szopizni, kb 25 percet van mellen és megint bealszik. Még a pelenkázás ideje alatt van ébren különben alszik.

Legjobb válasz: Két hetes korban ez teljesen normális. 20 óra az alvásigényük.

Két hetes korban ez teljesen normális. 20 óra az alvásigényük.
Mázlista vagy, örülj neki! Az én babám hasfájós volt, evett és sírt, evett és sírt, aludni csak éjjel aludt...
Lehet hogy lesz egy növekedési ugrásotok, 2-3 hetes kor körül van egy, és úgy szokott lenni hogy 1-2 napot szinte végigalszik, aztán meg 1-2 napig hihetetlenül sokat kér enni. Ha szoptatsz, ne ijedj meg, ne adj neki tápszert csak szoptasd sokat, és pár nap alatt beáll a termelés az õ igenyeinek megfelelõen és már majd megint kevesebb idõközönként kér enni.
Az enyém is így volt kb. 10 hetes koráig: evett és aludt, evett és aludt. Akkor volt a legtöbb idõm mindenre.

Két hetes babát mibe kell felöltöztetni ilyen "hidegben" (16-18fok)?

Második baba, az els? téli volt, ott egyértelm? volt a dolog.

Legjobb válasz: Nekem is két hetes a kislányom, van rajta egy body egy rugdalózó egy vastagabb kabátka, vastagabb takaróval van betakarva, benne van a mózesben, aminek teteje is van, rá van zipzározva. Én még a lábzsákot nem tettem fel. elég lesz majd télen.

Nekem is két hetes a kislányom, van rajta egy body egy rugdalózó egy vastagabb kabátka, vastagabb takaróval van betakarva, benne van a mózesben, aminek teteje is van, rá van zipzározva. Én még a lábzsákot nem tettem fel. elég lesz majd télen.
Szerintem ha hosszú ujjú body-t adsz rá meg hosszú ujjú rugit arra elég egy kis kabát pulcsi nem kell. Egy vékony nadrág mehet még a rugira meg kis kocsicipõ, mert lábról fáznak meg a legkönnyebben.Viszont ha felteszed a lábzsákot (ez a pontos neve):) akkor ez sem kell.Téli bundazsák még semmiképp sem kell.
A kérdező hozzászólása: LÁbzsák!!Ha agyon ütöttek volna se jutott volna eszembe:) :) köszii
Szerintem túl sokat adsz rá. rugi+body+pulcsi+kabát+betakarás+mózes+lábzsák?????? Huh, ez rengetek 16-18 fokban. bõven elég még egy réteg+vékony takaró. gondolj bele, kb3 3-4 fokkal van kevesebb, mint bent. és ráadásul most a nap is süt (legalábbis nálunk)
A kérdező hozzászólása: Nálunk fúj aszél, hideg van:(:( De félreértettetek, vagy én fogalmaztam rosszul, a babakocsi merevmózeses, tehát nem babakocsi+mózes+takaró+lábzsák--azt már tudom, hogy sok lenne:) :)
Szia az én kislányom is 2 hetes ! Én hosszú ú. bodyt + rugdalozó de nem a plüsõt ha nem pamutot arra rá kocsi kabátot , és a babakocsiba betakarom pléddel , ja meg sapka a fejére , meg rárakom a lábzsákot ennyi nálunk is 14-16 fokvan , de ha beizzad a gyerek attól csak megfázik , úgy , hogy nem kell nagyon beöltöztetni . Ja meg egy kis kocsi cipõ mindig van rajta

Mitől mozog koordinálatlanul a keze két hetes babámnak? Eddig is remegett, de most este nagyon, felébred rá, ahogy fejbe vágja magát. Mit tegyek?

Legjobb válasz: 2 hetesen még csinálnak ilyesmit, ne aggódj! régen ezért pólyálták be õket, eddig be voltak biztonságosan csomagolva, most meg itt ez az ijesztõ tér és ezek az ijesztõ végtagok és nem tehet róla, mozog és nem tudja, hogy kell irányítani.

2 hetesen még csinálnak ilyesmit, ne aggódj! régen ezért pólyálták be õket, eddig be voltak biztonságosan csomagolva, most meg itt ez az ijesztõ tér és ezek az ijesztõ végtagok és nem tehet róla, mozog és nem tudja, hogy kell irányítani.
A pólya gáz, mert nem tud mozogni benne. Ha gondolod, próbáld meg lazán egy plédbe bugyolálni. Vagy egyszerûen fordítsd hasra.
Na. Nekünk annak idején azt mondta gyerekdoki, hogy a remegést a reflexes akaratlan mozgásoktól úgy lehet megkülönböztetni, hogy fogd meg a kis karját, amikor mozog. Ha abbahagyja, nincs gond, akkor reflex. Ha nem hagyja abba, akkor annak lehet neurotikus oka. (hozzáteszem ez jóval ritkább!) Egyébként nem kell pólyába tenni, remélhetõleg "kinövi", ahogy más babák is.
a megoldás a hasonalvás!!!!!!Komolyan. Nálunk mindkét kisfiunk így nyugodott meg. miután hasra tettük õket, nem volt ilyen gond...... a másik, meg hogy ha megfogod a kezét és úgy is "remeg" akkor az már nem csak a reflex, de amúgy nyugi, az lesz, az átölelõ reflex. ne aggódj!
Aludjon hason, és akkor nem ébreszti fel magát a karjaival. Sokkal jobban fog aludni hason.
22:19-es vagyok, állítólag 6 hós korig elmúlik ez a refelex, de nálunk tovább is volt.
úgy csináld, hogy leteríted a pokrócot, az egyik sarkához tedd a fejét, így a karjainál is egy-egy sarok lesz. az egyiket fogd meg és gyûrd be a teste alá (a karjára figyelj, a test mellett legyen különben kibújtatja :) ) aztán a másikat is hajtsd rá, majd gyûrd alá :) tetszeni fog neki, emlékezteti a pocakodra és nem tudja mozgatni a kezét ami még nem zavarja hiszen tudatosan még nem igen tudja mozgatni :)
Nálunk is "gond" volt, hogy sokáig felébredt az ölelõ reflexére. Én az oldalán altattam (pléddel megtámasztva a hátát), vagy a hasán, nem tûrte a bugyolálást, mint én, nem bírja a kötöttséget. :) Bár a remegésre nem tudok mit írni, azt én nem tapasztaltam soha.
teljesen normális, egy finom puha pokrócba bugyoláld be éjszakára :)
Nem derül ki, hogy a moro reflexre gondolsz, amikor a remegést említetted. (Mindkát karját hirtelen kitárja, ha megijed valamitõl. Ez normális. (a fiam jó pár hónapos koráig csinálta, gyakran félálomban, és olyankor õ is felébresztette magát. Ha másfajta remegésrõl van szó, azt meg kéne mutatni orvosnak. Ha bizonytalan vagy, vegyétek fel "a remegéseket" kamerával, és azt mutasd meg a gyerekorvosnak. Így tudja fogni mirõl van szó, és normális-e.
Nekünk nem volt pólyánk, de a szüleink (meg a természeti népek) esküsznek rá. Csak egy pár hétig. Egy gyermeket ismerek, akit pólyáltak mostanában, nagyon szerette õ is, a mamája is. Amúgy én begyürködtem alá kétoldalt a takarót, az is jó volt.
A kérdező hozzászólása: És mit lehet tenni? Pólyáljam be? Nem fog sírni, ha nem tudja mozgatni a kezét? A reflexrõl lehet szó egyébként...
Két hetesen még nem tudja koordinálni a mozgását egyetlen baba sem. Ne aggódj, nincs vele semmi baj.
Ez teljesen természetes (mármint a koordinálatlan kézmozgás)- még "nem ura" a saját kis testének. Vmilyen reflex miatt csapkod vele... Az én kisfiam is épp így csinált (nagyon sok babáról tudok, szóval ne aggódj, nem kivételes/problémás a dolog)- épp ezért nem is tudtam háton altatni. Kezdettõl fogva hason aludt, mert mikor háton próbáltam altatni, mindig felébredt a saját mozdulataitól. Bizonyára álmodott/hallott valamit, amitõl megrezzent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Reflex lesz, mert amint hozzáérek, elmúlik. Oldalt fekve nem ébred fel rá. Hason viszont nem tudom altatni, mert mindig sír.. nem szeret hason lenni...


A ket hetes babam ha felkel tobb orat is fenn van, de ha elalszik kepes aludni 5 orat is, keltsem fel 3 vagy 4 orankent vagy hagyjam aludni, vagy mit tegyek?

Legjobb válasz: a két hetes baba felébred magától ha éhes lesz, általában másfél 2 óránként ébred, kivéve ha besárgult, mert akkor aluszékonyabb, de 5 óránál tovább nem szabad hagyni,akkor kell felébreszteni. de ne aggódj, ébred magától, hisz szoptatni igény szerint kell.

a két hetes baba felébred magától ha éhes lesz, általában másfél 2 óránként ébred, kivéve ha besárgult, mert akkor aluszékonyabb, de 5 óránál tovább nem szabad hagyni, akkor kell felébreszteni. de ne aggódj, ébred magától, hisz szoptatni igény szerint kell.
Hagyjad nyugodtan, tudja õ mikor éhes:-) Lányom is sokat aldut egyben, már 2 hetesen végigaludta az éjjelt:-) Örülj neki és pihenj te is addig!.-)
5 órát még aludhat nyugodtan. Az én kisfiam is ilyen volt, én csak akkor keltettem fel, ha már nagyon sok idõ telt el (több mint 5-6 óra). 2 hónapos kisfiú anyuja
Szia!Mi is 2 hetesek vagyunk.Mi azt póbáljuk bevezetni h nappal 3 óránként hami akkor ha nics fennt éppen akkor felkeltem de este hagyom aludni kel magától.Már szépen kialakult h az esti fürcsi után az elsõ hami hajnal 1-2 körül van és legközelebb reggel 7kor kel.Ez a napirend majd késõbb lesz hasznos állitolag.

Két hetes babám, néha erőlködik, húzkodja a lábát, nehezen kakál. Adhatok neki Espumisant?

Legjobb válasz: Hát meg lehet próbálni. Lányom is kb. 2 hetes volt amikor hasfájós lett, de neki semmi sem használt. Aztán ha ez alábbhagy, akkor nem kell adni neki, és utána majd meglátod, hogy viseli.

Hát meg lehet próbálni. Lányom is kb. 2 hetes volt amikor hasfájós lett, de neki semmi sem használt. Aztán ha ez alábbhagy, akkor nem kell adni neki, és utána majd meglátod, hogy viseli.
A kérdező hozzászólása: És ezt folyamatosan kell használni, vagy ímikor javulást látok abbahagyni??
ha nagyon nehezen kakil akkor hõmérõzni szoktak vagy szélcsövet használni, de ne rendszeresen, de néha egyszer egyszer segíthetsz neki. Ha hasfájós nekünk az infacol vált be, nekünk is húzta a lábát felfelé és nagyon sokat sírt, bár kakilni tudott. Az espumisan nem vált be, de attól nem fog kakilni, de adhatod 2 hetesnek mi is kipróbáltuk orovosi tanácsra, de nem vált be

Két hetes babának hasfájásra milyen teát adjak?

Szoptatok szerencsére, bár a puffasztó ételeket kerülöm, de amúgy mindent meg eszek, muszáj, mert vékony testalkatú vagyok és ha kihagynám a tiltólistás gyümiket, zöldségeket, akkor egy hét múlva már csak a csontjaim maradnának:-), és csak két cickó járkálna lakásban.! Hogy hasfájós -e a babám nem mindig vagyok benne biztos de úgy látom néha er?lködik, pedig a széklete normális. Milyen fajta teát adjak neki ami csillapítja ezt? Kinek mi vált be? Esetleg a homeopátiás szerek jobbak? Válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: A dm ben van alnature(vagy valami hasonló kiskasák vannak a dobozon)Magyarul az van ráírva hogy négy hótól.De aki tud németül az megtudhatja ,hogy 2 hetes kotól van és hasfájásra jó.Nekünk bevált

A dm ben van alnature(vagy valami hasonló kiskasák vannak a dobozon)Magyarul az van ráírva hogy négy hótól.De aki tud németül az megtudhatja , hogy 2 hetes kotól van és hasfájásra jó.Nekünk bevált
Írass a háziorvosotokkal görcsoldót, a legjobb és a legolcsóbb. 1 hónapos kortól meg kaphatja a gripe watert , nálunk a másik csodaszer még ez volt. Infacol, espumisan semmit nem ért , csak felesleges pénzkidobás.
Én édeskömény teát adtam annó. Abból is az vált be a legjobban amit csomagba lehet kapni a patikába, nem a filteres, és nem is a mindenféle drága babatea.
Én a biotékába vettem rendes(nem filteres)édesköményt meg kamillát.És abból fõztem a kislányomnak teát, õ is nagyon hasfájós volt.Nekünk nem használt semmi(Infacol, Kapormagolaj)a doktornõ írt neki sima gyógyszertári(gyógyszertárban csinálják)cseppeket attól múlott el.

Ha úgy néz ki, fáj a két hetes babám hasa, mit csináljak? Meddig tarthat ez? Órák óta nyugtalan, nyöszörög, akármit csinálunk. Sokszor teszem mellre is, de csak addig jó, míg szopizik. Ölben fogom, akkor nyugodtabb, de látszik, hogy szenved.

Legjobb válasz: Ismerõs, mi 5 hetesek vagyunk, és ma kb. ha 45 percet akudt....Espumisan vagy Infacol cseppek, (Infacol nekünk jobban bevált, de kinek mi...), meg a DM-ben kaptam melegíthetõ cseresznyemagzsákot, azt a hasára. Sok sikert!

Ismerõs, mi 5 hetesek vagyunk, és ma kb. ha 45 percet akudt....Espumisan vagy Infacol cseppek, (Infacol nekünk jobban bevált, de kinek mi...), meg a DM-ben kaptam melegíthetõ cseresznyemagzsákot, azt a hasára. Sok sikert!
Az én babám hasfájós volt. Nekünk az espumisan cseppek nagyon beváltak. Amit még próbálhatsz, tedd hasra, vagy az alkarodon fektesd végig hason és úgy fogd.
"zötyögj" vele kicsit. bár szerintem, ha a hasa fájna, szoptatáskor is feszengene....
3 hónapos koráig ált.-ban minden baba kinövi ezt!nekünk nagyon bevállt a babamasszázs!ált.ban a védõnõk ismerik a fogásait, kérd meg a tiédet hogy mutassa meg!ja és tud kakilni?mert az enyém 3 hónapos koráig csak úgy tudott ha "kinyomtam"belõle, egyedül nem ment neki!
Általában 3 hónapos koráig tart! :( Nekünk az Infacol vált be, de úgy kell használni ahogy a leírásban van, 4 napig tartott a hasfájás! Büfiztesd sokat, minden nap tornáztasd, és masszírozd a pociját! Kitartás!
Nálunk is volt ez vagy 3 hónapos koráig, ilyenkor hasrafektettem, és a hátát masszíroztam, így távoztak neki a szelek, ez mindig megnyugtatta. A cicin megnyugszik, csak az a "baj", hogy a hasfájást tetézi, ha újra eszik. De én is ezt csináltam, mert csak a cicitõl nyugodott meg. Én nem adtam neki erre semmit külön. Még bevált az is, hogy hason hordoztam az alkaromon, picit lötyögve. De a hasrafektetés tényleg jó!

Két hetes babámnak hangosan korog a gyomra és ahogy fogom érzem is hogy "dolgozik"! Ez normális? Más is tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Az én babáim 3 hónaposak és egyik nap az apukájuk megijedt, mert ahogy fogta egyikõjüket, a kezében érezte ahogy "fortyog" a pocakja. A védõnõ szerint ez teljesen normális. "Dolgoznak" a kis belecskék.

Az én babáim 3 hónaposak és egyik nap az apukájuk megijedt, mert ahogy fogta egyikõjüket, a kezében érezte ahogy "fortyog" a pocakja. A védõnõ szerint ez teljesen normális. "Dolgoznak" a kis belecskék.
Nálunk is ez volt! Elég sokáig ilyen, hogy hallani, ahogy beindul az emésztése, fõleg szopi közben. Szóval normális.
Igen, normális! Én pedig ma, amikor etettem a kisfiamat, az egyik kezem a pociján volt, és fizikálisan éreztem, ahogy lecsúszik a korty a gyomrába!! Tiszta horror!:) ))

Hogyan büfiztessem a két hetes babám?

Eddig felemeltük függ?legesbe és a kis fejét megtámasztottuk a vállunkon, de ma volt az anyukám látogatóba és azt mondta, hogy nem szabad így büfiztetni mert még picike, hanem hasra kell fektetni! Igaz ez?

Legjobb válasz: Igaz lehet! :) Vannak babák, akik hason büfiznek jobban! Ki kell próbálni!

Igaz lehet! :) Vannak babák, akik hason büfiznek jobban! Ki kell próbálni!
Ha eddig mûködött a módszer, és nem lett a babának semmi baja (természetesen nem lett, jól csináltátok), akkor most miért változtatnál? Jó lenne felkészülni, a tanácsadós idõszak következik! Mindenki elmondja, hogy õ hogyan csinálta, és hogy neked is úgy kellene, végül csak a fejed fogod kapkodni, és azt sem tudod, akkor most kire hallgass. Én is adok egy tanácsot: hallgass a kezdetben a védõnõre, utána pedig az ösztöneidre, és minden rendben lesz! Sok boldogságot a babával!
jahajj, halgass=hallgass és pozició=pozíció:) bocs, már elég késõ van:)
Szia Én is a vállamon büfiztettem , mert amint a hasán volt üvöltött, mikor már szépen felemelte a fejét és megtudta tartani onnantól szeretett csak hason lenni és akkor úgy büfizett
És közben "libikókáztunk" is vele. Hogy a levegõbuborékok a tej fõlé kerüljenek. A válladról egy kicsit hanyatt döntöd és pár mádodperc múlva vissza. Amúgy szerintem nem szabad hasára fektetni büfi közben, mert a gyomorsav is feljön a büfivel, ami irritálja a torkát.
Szerintem Te magad is hamar rá fogsz jönni, hogy mi a legjobb a babádnak. A lányomat én is a vállamon próbáltam büfiztetni, hiszen mindenkitõl ezt láttam, de nem akart/nem tudott büfizni soha. Aztán valahogy rájöttem, hogy sokkal jobban tud büfizni úgy, ha az ölembe ültetem, és kicsit elõre hajtom a felsõtestét (mielõtt lepontoznátok, nem ültettem hosszú percekig sosem, pláne nem pár hetesen, hanem egyszer csak, ahogy poziciót váltottam vele az ölemben, így büfizett, és utána ezt próbáltam és bevált). Aztán késõbb "megtanult" a vállamon is büfizni. De igaza van az egyik elõttem szólónak, minden baba más, mindegyiknek mások az igényei, mindegyiknek más a jobb, tapasztald ki, és halgass az ösztöneidre!:) Boldog babázást nektek!
Az is egy megoldás, hogy te ülsz egy picit hátra dõlve és úgy a mellkasodra fekteted. Nekem pár hetes koráig így büfizett, aztán jött a vállra vevõs pozíció.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Ma már kísérletezünk, hogy mi válik be jobban! :-)

Lehet a szél miatt nyűgös a két hetes babám?

Legjobb válasz: Akár lehet, hisz a pici babák is regálhatnak érzékenyen az idõjárás viszontagságaira.

Akár lehet, hisz a pici babák is regálhatnak érzékenyen az idõjárás viszontagságaira.
Az én kislányom 5 hetes és neki is vannak olyan napjai amikor nyûgös.Én mindig arra fogom, hogy unatkozik a kiságyba egyedül.Bele szoktam rakni a hordozóba és viszem magammal a konyhába is.Ugy el van. Szerintem nem a széltõl.A hasikája is fájhat.
Szia Elöfordulhat hogy a széltõl nyügi.Az én fiam már a pocakban sem szerette ha szeles idõben kint voltam.Tudom furcsán hangzik de tényleg.És mióta megszületett azóta is útálja.Olyan lármát csap hogy csak na.Idõvel ha mentek majd sétálni megszokja.Legalábbis ebben reménykedek.
Bizony megérzik a babák a frontot!Az én kislányom 4 hónapos és tegnap egész este olyan nyugtalan volt és sírt alíg bírtam megnyugtatni!
Nekem 4 hetes a babám, de a szeles idõtõl nagyon nyûgõs õ is! Már rosszúl vagyok amikor az idõjárásjentõ szelet jósól! Akkor már tudom, hogy mire készüljek...:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!