Találatok a következő kifejezésre: Két hete szedek (72 db)

Két hete szedek gyógyszert, de a ható ideje egy hónap lenne. Igy is teherbe eshetek?

Mert nem védekeztünk

Legjobb válasz: Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!

Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!
Szia! Ha fogamzasgatlora gondolsz (gondolom, arra:) akkor ne izgulj. A gyogyszerszedes elso napjatol vedett vagy, tehat ha szepen, szabalyosan el kezdted szedni a ciklusod elso napjatol a gyogyszert (az elso honapban tudod, a cikuls elso napjan kell kezdeni, utana 7 nap szunet, majd ismet gyogyszer, attol fuggetlenul, megjott-e vagy eppen meég megvan-e) akkor semmi gond. Es a gyogyszer a ket honap kozotti szunetben is ved.
Szedd vegig rendesen, aztan legkozelebb talan figyelj oda es vegyel be minden szemet.
Elõzõ vagyok: ...van olyan nõ, aki... Elnézést!
A kérdező hozzászólása: 14 vagy 15.-én kel megjönnie. bocs 3 tabit hagytam ki.barátnõm szerint meg mások szerint is megvan az esély rá hogy babás vagyok.
Kulonben is, ha ket hete szeded, nem ertem, miert kene megjonnie. A dobozban 21 szem van, ha a mensid elso napjatol elkezdted szedni, ahogy kell, akkor szeded 3 hetig, majd a 7 nap szunet, na az alatt jon majd meg.
Ez az egy hónapos dolog hülyeség. Ha rendesen szeded, akkor védett vagy az elejétól. Ha kihagytál, az már más tészta.
szia! Ha nem szeded elvileg megnõ az esélyed a teherbeesésre. A szervezetedtõl függ... bár szerintem azért kicsi az esély rá. Mikor kellene megjönnie?
A kérdező hozzászólása: De azóta még még nem jött meg.És 14 napja ha szedem, ebbõl két nap kiesett (véletlenül).És nem szabadott volna még ugy együtt lenni, csak egy hónap után.mert addig nem véd.tudom utólag okos az ember...
Az esélyed megvan rá. tényleg peteérés környékén vagy, de a tabi miatt meglehet, hogy nem, illetve nem is volt rendes pé-d. Tényleg a szervezetedtõl függ a leginkább. Várj türelmesen még kb két hétig, ha akkor megjön, nem kell aggódnod! Szerintem most sem nagyon...

Miért van hogy már két hete szedem a vastabeltátt, de nem múlnak a panaszaim?

égebben fáradékony voltam elmentem dokihoz, azt mondta vashiányom van, felírt vasat. Egy darabig szedtem, utána abbahagytam mert folyton székrekedésem volt. Rá félévre megint visszamentem, most már vérszegény is és vashiányos is vagyok. Ugyanazt írta fel, szedem, rendeszeresen kb két hete napi egyt, már nincs t?le székrekedésem, viszont még mindig fáradt vagyok, ha hirteln mozgok szédülök, bizseregnek az ujjaim, ég a nyelvem, alig van er?m vmihez. Mikor legutóbb voltam azt mondta hemoglobinem is alacsony. sztetek miért lehet ez h nem múlnak a panaszok? talán nem szívódik fel a tabletta?

Legjobb válasz: hát, még nem mentem vissza dokihoz, azt mondta szedjem három hónapig és menjek vissza vérvételre, újra, de még kb csak két hét telt le. Mikor régen szedtem rögtön joban lettem, most meg olyan mintha egyre rosszabb lenne... ha folsavat szednék jobb lenne?

A kérdező hozzászólása: hát, még nem mentem vissza dokihoz, azt mondta szedjem három hónapig és menjek vissza vérvételre, újra, de még kb csak két hét telt le. Mikor régen szedtem rögtön joban lettem, most meg olyan mintha egyre rosszabb lenne... ha folsavat szednék jobb lenne?
Hát két hét után ne várj csodát, hónapokig-fél évig kell szedni, hogy helyreálljon a normális szint. Persze ez függ attól, mennyire vagy hiányos, napi hány szemet, milyen tablettából kell szedned. Csak szedd tovább, nem lehet mindent 3 nap alatt...
A kérdező hozzászólása: napi egyet szedek, a neve pedig Maltofer Fol
Az nem sok, én anno napi 3 neo-ferro-folgammát szedtem, és abban még több a vas is. Folsavval se járnál elõrébb, ugyanis ha elolvasod a betegtájékoztatót, az is van benne. :P Lassan, de biztosan hatni fog, ne aggódj, nem megy ez gyorsan, mert azért nem veszi fel a szervezet korlátlanul azonnal. :)
Hatni fog, de arra figyelj, hogy koffeintartalmú italokat ne nagyon fogyassz, mert azok csökkentik a vas felszívódását. Ha nagyon muszáj kávéznod, akkor várj két órát a tabletta beszedése után. C-vitamint viszont szedj, az is segít egy kicsit.

Tisztelt Doktor Úr! Kb. két hete szedem a premens tablettát menstruáció előtti hangulatingadozásaim miatt, valamint mellette még yadine fogamzásgátlót is. Nos mióta a premenset szedem tulajdonképpen nincs hangulatingadozásom, hanem folyamatosan rosszkedvű

Tisztelt Doktor Úr! Kb. két hete szedem a premens tablettát menstruáció előtti hangulatingadozásaim miatt, valamint mellette még yadine fogamzásgátlót is. Nos mióta a premenset szedem tulajdonképpen nincs hangulatingadozásom, hanem folyamatosan rosszkedvű, unott, kedvetlen vagyok. Érdeklődnék, hogy Ön szerint folytassam a tabletta szedését, ez meg fog változni? Előre is köszönöm válaszát: Edit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg a fogamzásgátló tabletta, vagy valamilyen más tényező okozhatja. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg a fogamzásgátló tabletta, vagy valamilyen más tényező okozhatja. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Kb. két hete szedem a premens tablettát menstruáció előtti hangulatingadozásaim miatt, valamint mellette még yadine fogamzásgátlót is. Nos mióta a premenset szedem tulajdonképpen nincs hangulatingadozásom, hanem folyamatosan rosszkedvű

Tisztelt Doktor Úr! Kb. két hete szedem a premens tablettát menstruáció előtti hangulatingadozásaim miatt, valamint mellette még yadine fogamzásgátlót is. Nos mióta a premenset szedem tulajdonképpen nincs hangulatingadozásom, hanem folyamatosan rosszkedvű, unott, kedvetlen vagyok. Érdeklődnék, hogy Ön szerint folytassam a tabletta szedését, ez meg fog változni? Előre is köszönöm válaszát: Edit

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg a fogamzásgátló tabletta, vagy valamilyen más tényező okozhatja. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A problémát valószínűleg a fogamzásgátló tabletta, vagy valamilyen más tényező okozhatja. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Két hete szedek antidepresszánst, azóta sokkal-sokkal rosszabb a kedvem, mint előtte. Ez lehet kezdeti mellékhatás?

...plusz fáradt vagyok, folyton csak aludnék, semmihez sincs kedvem. Tapasztalt már más is ilyet? Két hét múlva megyek vissza a dokihoz, addigra félek, hogy teljesen befordulok.

Legjobb válasz: Így szokott lenni, légy kitartó! Nem véletlenül hívott a doki négy hétre. Ezek a gyógyszerek nagyon lassan hatnak, türelmesnek kell lenni. Jobbulást kívánok! :)

Így szokott lenni, légy kitartó! Nem véletlenül hívott a doki négy hétre. Ezek a gyógyszerek nagyon lassan hatnak, türelmesnek kell lenni. Jobbulást kívánok! :)
Ez természetes, kezdetben felerõsödnek a tünetek. Àllítólag akkor jó gyógyszert kaptál, ha kezdetben rosszabbul vagy. Nekem 3 hét után múltak el a mellékhatások, onnantól kezdve szép lassan elkezdett hatni! Kitartás! :)
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm, most megnyugtattál! :)
Ne fordulj be. Iratkozz fel a http://www.bura.hu ra, ott hasonló emberek leveleznek. A problémájuk is hasonló, a gyógyszereik is. És akik ott vannak, azok a betegség legkülönbözõbb stádiumában vannak. Most te leszel a kezdõ. A többiek leírják, hogy õk más x hónapja szedik a gyógyszert, és most így megy így állnak. Ez ad reményt a kiútra. Késõbb meg már te lehetsz a segítõ Nem befordulni kell, hanem bízni a gyógyszerekben, magadban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tényleg megnyugtattak a válaszok, türelmes leszek :)

Két hete szedem a Premens tablettát, menzesz beállítás céljából, két napja barnázok. Ez már a tabletta hatása?

abát szeretnénk,ezért kezdtem el szedni,folyamatosan"rajta vagyunk az ügyön"

Legjobb válasz: Szia! Ezt én is szedtem, de nem beállításra hanem a rossz tünetek (görcs már elötte,fejfájás..stb)enyhítésére.Semmi barnázás nem volt alatta. Nekem doki írta,neked?

Szia! Ezt én is szedtem, de nem beállításra hanem a rossz tünetek (görcs már elötte, fejfájás..stb)enyhítésére.Semmi barnázás nem volt alatta. Nekem doki írta, neked?
Én olvastam rola hogy menses beállitására is használhato.A ciklus idején bármikor elkezdhetö a kura.
sztem dokihoz mej vissza v telizz neki
szia, Mindenképpen menj dokihoz, hogy megvizsgáljon... Reméljük, hogy ártalmatlan dologról van szó..de inkább nézzen meg a doki, mint hogy baj legyen... szorítok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Két hete szedek fogamzásgátlót, Velgynt. Ezek csak a mellékhatásai vagy terhes vagyok?

A menstruáciom első napjától szedem. Rendesen megvolt 5 napig de azóta erős sötétbarna folyásom van, és néha nemtudom miért sirni kezdek, és volt hogy fájt a fejem és vele együtt egy kis hányingerem is volt. Lehetek esetleg terhes? Vagy ez csak a gyógyszer hatása hogy még hozzá kell szoknia a szervezetemnek.

Legjobb válasz: nem vagy terhes. ezek a mellékhatások.. egyre rosszabb lesz, üdv a klubban.. én már abbahagytam

nem vagy terhes. ezek a mellékhatások.. egyre rosszabb lesz, üdv a klubban.. én már abbahagytam
Drága arany picike bogárkám! Szerinted miért van a tabletta mellett az a hosszú papír? Nem dísznek, meg nem is a maradék hely kitöltésére, hanem arra, h OLVASD EL! Ha elolvastad volna, akkor tudnád, h ezek csak mellékhatások, mert ezek a tünetek fel vannak oda tüntetve...-.-
A fogamzásgátlók álterhes állapotot hoznak létre a testedben . Ezért nem lesz peteérés, terhesség. Szóval most a tested azt hiszi, hogy terhes, ezért produkálsz ilyen tüneteket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat. Tényleg egyre rosszabb, mostmàr tele van a testem kiütéssel is.
akkor meg rohanj orvoshoz!!!!

A Bromocriptontól lehet halucinálni? Két hete szedem, és mintha szédülnék is.17/f

Legjobb válasz: A hatásmechanizmusa alapján elképzelhetõ. Fel kellene hívni az orvost aki felírta hogy mit tegyél.

A hatásmechanizmusa alapján elképzelhetõ. Fel kellene hívni az orvost aki felírta hogy mit tegyél.

Ha egy-két hete szedem a magne B6-ot, mert néha szúrkált, keményedett a hasam. Ha már nem szúrkál, keményedik egy ideje, akkor is kell szedni a 2*2-t?

Az az igazság, hogy ahogy le is írtátok, itt több kismamának is, nekem is egy id? után elkezdett t?le menni a hasam(pedig el?tte székrekedésem volt), bár csak egy kicsit.

Legjobb válasz: Szia! Én is kaptam, Elevit mellé(!) 3*2-t kellene. Rákérdeztem, azt mondták, szedjem végig, legfeljebb ha nem fáj a hasam, akkor kevesebbet.. A magnézium a keményedés ellen kell, a B6 a magnézium felszívódását segíti.

Szia! Én is kaptam, Elevit mellé(!) 3*2-t kellene. Rákérdeztem, azt mondták, szedjem végig, legfeljebb ha nem fáj a hasam, akkor kevesebbet.. A magnézium a keményedés ellen kell, a B6 a magnézium felszívódását segíti.
Nekem az orvos mondta, és elég határozottan. Nem szívesen szedek ennyi bogyót :P
Szia! Nekem kiütéseim lettek az egyik fajta magnéziumtól, és hasmenésem is volt, így váltanom kellett.A doki szigorúan megmondta, hogy napi 500-at meg kell ennem.Nálam a Magnesii citrici vált be, mert abban nincs festékanyag.Elég belõle egyet bevenni.Gyógyszertárban lehet kapni, 310 Ft körül van.Ha megkéred a dokid, akkor fel is írja, így olcsóbb.Akkor is szedni kell, ha nincs keményedés.
A kérdező hozzászólása: Én is Elevitet szedek, bár az orvosom nem gyógyszerpárti, ezért kiegyeztünk 3 naponta egy Elevitben. Nem mondta, hogy mellé kellene szednem, csak keményedett a hasam és a védõnõ, meg a doki asszisztense is javasolta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!