Találatok a következő kifejezésre: Két hete már (524 db)

Syasztok! Nekem olyan problémám van, hogy szünetet tartottam a fogamzásgátló szedésénél, most elkezdtem újra a szedését, és a menstruációm már lassan két hete tart. :S Tudom, hogy ilyenkor tovább szokott tartani, de ez a két hét már nem túl sok?

Legjobb válasz: csak hogy legyen egy épkézláb válasz is...elméletileg eltarthat sokáig is a kihagyás után, de az a legbiztosabb ha elmész a nõgyógyászodhoz...õ okosabbat tud mondani, mert itt nem hiszem hogy tolonganak a kommentelõk közt a nõgyógyászok...amúgy meg nem hülyeség szünetet tartani, a szedéssel, fél évente, vagy évente egy-két hét ajánlott ha jól tudom...de amint mondtam kérdezze meg kezelõorvosát :) XD 23F

csak hogy legyen egy épkézláb válasz is...elméletileg eltarthat sokáig is a kihagyás után, de az a legbiztosabb ha elmész a nõgyógyászodhoz...õ okosabbat tud mondani, mert itt nem hiszem hogy tolonganak a kommentelõk közt a nõgyógyászok...amúgy meg nem hülyeség szünetet tartani, a szedéssel, fél évente, vagy évente egy-két hét ajánlott ha jól tudom...de amint mondtam kérdezze meg kezelõorvosát :) XD 23F
jah és elfelejtettem.....nem feltétlenül a szex miatt szed valaki fogamzásgátlót...pl az exemnek még fiatalon írta fel a doki mert sok pattanása volt, és attól elmúlt...
Az ilyen vérzés elõfordulhat, az elsõ hónapban.Nekem végig volt az elsõ levél alatt, aztán elmúlt.Ha 3 hónap után sem múlik el a vérezgetés (mert lesz erõsebb és gynegén periódus is), akkor vissza kell menni a dokihoz, aki valószínüleg másikat fog felírni. Szünetet tartani 1-2 hétre nagyon nem szabad, mert többet árt, mint használ.Ha már szüneteltetni akarja valaki az több hónapra tegye. Írnak fel tablettát problémás bõrre is, de azok elsõsorban bõrgyógyászati készítmények és csak a mellékhatásuk fogamzásgátló.Általában erõsebbek is, mint a többi tabletták és nem is ajánlott évekig szedni.

Párommal már nagyon szeretnénk kisbabát, viszont megszűnt a munkahelyem. Egy hetet voltam munkanélkülin bejelentkezve, két hete már dolgozok. Az új munkahelyről mennyi idő után mehetnék majd el babázni?

Legjobb válasz: Kicsit helyesbíteném az elsõ választ:) Valóban mehetsz bármikor, mert a szükséges 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, vagyis ha akár több hónap is lehet a két munkahely között. Plusz nem árt tudnod, hogy ha 41 nap van a két munkahely között, akkor már nem folyamatos a jogviszonyod, mert akkor az, ha 30 napnál hosszabb megszakítás nincs benne. A válasz pedig a kérdésre: mindenképp várd ki , hogy leteljen a próbaidõ, mielõtt bejelented a babát.

Kicsit helyesbíteném az elsõ választ:) Valóban mehetsz bármikor, mert a szükséges 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, vagyis ha akár több hónap is lehet a két munkahely között. Plusz nem árt tudnod, hogy ha 41 nap van a két munkahely között, akkor már nem folyamatos a jogviszonyod, mert akkor az, ha 30 napnál hosszabb megszakítás nincs benne. A válasz pedig a kérdésre: mindenképp várd ki , hogy leteljen a próbaidõ, mielõtt bejelented a babát.
bármikor :) nem kell egy munkahelyen ledolgozni, az a lényeg, hogy 2 munkahely között, vagyis te esetedben a munkanélküli és az új munkahely között ne legyen 41 napnál több, tehát nálad folyamatos :)
Be vagy jelentve? Szerzõdésed határozatlan ideig szól?
A kérdező hozzászólása: Igen, be vagyok jelentve.De még nem határozatlan, a próbaidõt töltöm.
Várjátok meg a próbaidõ végét. Ha akkor már terhes vagy, és utána jelented be, akkor a munkáltató hivatkozhat arra, hogy fontos információt elhallgattál és simán kitehet emiatt. Azon a pár hónapon már nem múlik!
Várd meg a véglegesítést. Ugyanakkor számíts rá, hogy ha majd babázás után visszamész akkor nagy valószínûséggel elbocsátanak. Felvettek egy embert (Téged), mert szükség volt rá, nem pedig azért, hogy passzív állományban legyen (akit helyettesíteni kell még egy emberrel). Láttam már ilyent.
Sok sikert a munkáltatód átvágásához, tudod, ezért nem szeretnek nõket felvenni, mert vannak, akik csak ugródeszkának tekintik a gyeshez...
Kedves utolsó teljesen egyetértek veled! A munkáltatók sem korrektek..... sõt! Amúgy meg annak a munkáltatónak bele kellene kalkulálnia, hogyha nõt vesz fel, az elõbb vagy utóbb gyermeket szeretne! De mivel Én akkor mondtam el, amikor papírom volt róla, érdekes eszükbe sem jutott akkor kirúgni! A gyes+csp-bõl nem lehet megélni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Nem szeretném a munkáltatómat átvágni, nem ez a cél, nem kihasználni akarom. De egy nõ nem teszi meg, akkor sosem lesz gyermeke. 27 éves vagyok, nem szeretnék kicsúszni az idõmbõl és a párommal is már régóta tervezgetjük a babát. jobban örültem volna, ha a régi helyemrõl mehetnék el. De hát egyik napról a másikra elküldte az embereit.....Ez van.

Ha febr 18 felé voltam együtt valakivel, rá két hétre megjött. és msot április elején kellett volna, de két hetet már késett, mellfeszülés, hasfájás megvan, amikorra megkelett volna jönnie, akkor nem lehetek terhes ugye?

Nekem mindig rendszertelen ..nagy ritkán jött emg pontosan, általában 2-3 hetet csúszik...de valamikor csak 5 napot, legutóbb úgy volt..

Legjobb válasz: Ha akkor megjött, most már nem lehetsz terhes.

Ha akkor megjött, most már nem lehetsz terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!
én azért helyedben vennék egy terhességi tesztet!!!!!! Van amikor még egy két alkalommal kevés vérzéssel megjön! és mégis terhes!!!!!! Fogamzásgátlás?
A kérdező hozzászólása: Nem szedek fogamzásgátlót, de már bevagyok parázva, mert nem jól számoltam, most pénteken már harmadik hete..bár nekem sokszor késett ennyit..de akkor is:( Nem védekeztünk , de nem élvezett belém, remélem nem lett bajom, többször biztos nem csinálok ilyet:(
Ha netán újra "bûnbe esel" lehet kapni esemény utáni tablettát a gyógyszertárban. De vigyázz ez olyan dúrva szer, hogy könnyen felborítja a hormon háztartást és nem fogod tudni miért van annyi problémád. Tehát csak óvatosan az alkalmi partnerekkel. Ráadásul, ugyan csak sok nemi betegséget, fertõzést lehet összeszedni

5 hete szultem, azota verzek, ami tudom hogy normalis, de ket hete mar csak pottyozott, azt hittem lassankent lejar, erre a tegnap ota mintha menstrualnek, annyira verzek es mar nem barnas mint eddig, hanem piros. Miert verzek erosebben?

Legjobb válasz: Szerintem valami gond van.Na ne ijedj meg,de 6 hét után kell kontroll vizsgálatra menni addig elvileg mindennek el kell múlni,a házaséletet is kezdheted.Nekem 2 hét után elmúlt.Ez nem természetes ami nálad van,ha visszamész a dokihoz biztos vagy gyógyszert kapsz vagy egészségügy kaparás.Nem húzódhatott össze a méhed rendesen és a méhszáj.

Szerintem valami gond van.Na ne ijedj meg, de 6 hét után kell kontroll vizsgálatra menni addig elvileg mindennek el kell múlni, a házaséletet is kezdheted.Nekem 2 hét után elmúlt.Ez nem természetes ami nálad van, ha visszamész a dokihoz biztos vagy gyógyszert kapsz vagy egészségügy kaparás.Nem húzódhatott össze a méhed rendesen és a méhszáj.
Nem értek egyet az elõttem szólóval, ugyanis még van egy heted arra hogy kitisztuljon a méhed! Azért hívd fel a dokidat, de nekem is pont a hatodik hét végére múlt el teljesen. Azt nem írtad, hogy szoptatsz e mert az is számít ilyenkor. Nekem elapdt a tejem, tehát ezért tartott tovább a regenerálódás és mivel durva szülésem volt, még nyolc hét után is tilos a házasélet! Jobbulást kívánok: T.
én is 5 hete és 4 napja szültem(császárral)és már szinte teljesen abbamaradt a vérzés, erre tegnap ujra indult...ja és a dokim 4hétre elutazott...én csak remélni tudom hogy nincs gond, de a hasam is görcsöl.neked nem?

Abortusz utan ket hettel mar vissza lehet menni az orvoshoz kontrollra?

Sajnos a mult heten penteken muvi terhesseg megszakitasom volt.( Nem szeretnem reszletezni, hogy miert,annelkul is teljesen ki vagyok lelkileg)A jovohet vasarnap viszont vissza kell utaznom kulfoldre mert lejar a szabadsagom.Szerintetek nem baj, hogy ha nem varom ki a 6 hetet hanem 2 het utan vissza megyek ellenorzesre? A valaszokat elore is koszonom!

Legjobb válasz: Visszamehetsz, (nem fog elküldeni), de 6 hét múlva sem ártana. De ha nincs problémád, nem vérzel, a mensi is megjön utána, akkor minden rendben.

Visszamehetsz, (nem fog elküldeni), de 6 hét múlva sem ártana. De ha nincs problémád, nem vérzel, a mensi is megjön utána, akkor minden rendben.

Lányok! Két hete már folyamatosan megvan. Miért van ez?

Nagyon szeretném tudni!

Legjobb válasz: Ezt már orvosnak kell kideríteni. 10 nap után el kell menni.

Ezt már orvosnak kell kideríteni. 10 nap után el kell menni.
Ez már nem normális, menj el dokihoz.
Azért ez egy kicsit sok már, mennyi idõs avgy?
A kérdező hozzászólása: 15 éves!
Szerintem beszélj anyukáddal, mondd el, hogy mi a gond és kérd meg, hogy már holnap kísérjen el dokihoz. Lehet, hogy nincs semmi komoly, de jobb a biztonság, mert nem tudhatod, hogy mi van a dolog hátterében, ráadásul ez már akár a szervezeted számára is megterhelõ lehet, fõleg ha erõs a vérzés. Minden jót kívánok és remélem nem lesz semmi gond! 22/L
Még sose voltál nõgyógyásznál? Mert lehet hogy el kellene menned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a kedves válaszokat!

Már egy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedést, két hete már meg kellett volna jönnie. Mennyi a valószinüsége annak hogy gyerekem lehet?

Védekeztünk óvszerrel, de akkor is furcsa. Sosem volt meg rendesen rendszertelenül jött meg. De a tegnap volt egy kis vérzésem de abbamaradt.

Legjobb válasz: Ha a teszt negatív, akkor nem vagy terhes, fogamzásgátló után gyakori, hogy rendszertelenül jön meg.

Ha a teszt negatív, akkor nem vagy terhes, fogamzásgátló után gyakori, hogy rendszertelenül jön meg.
nekem bogyó abbahagyása után 38 napra jött meg, utána 26, ugyhogy lehet h neked is csak bekavart a bogyó abbahagyása.
én abbahagytam a gyogyszert 8.án, megkellett volnanjönnie 19.én, és 17.én poczitiv lett a tesztem. gyogyszer abbahagyása után könnyeb teherbe esni ugy tudom. 20hetes terhes
Szia! Ha a fogamzásgátló szedése elõtt is rendszertelen volt a mensid, akkor valószínûleg az a probléma visszatér nálad. Ha mostanában szeretnétek babát (nem kell várni tabi abbahagyása után, ilyenkor jobban mûködnek a petefészkek mint egyébként), keress endokrinológust, és rendbe teszi a hormonjaidat.

Milyen következménye lehet annak, ha valaki 72 órás tablettát vesz be, de előtte mondjuk egy vagy két héttel már teherbe esett? Tehát már nem fér bele a 72 órába, de a tablettát bevette?

nem személyes tapasztalat,csak kiváncsi vagyok

Legjobb válasz: Hogyne születhetne betegen a baba. Gondolj csak bele, egy várandós nõnek még antibiotikumot se nagyon írnak fel, nemhogy bõdületesen nagy hormontartalmú gyógyszert. De lehet belõle vetélés és más, az anyára is káros mellékhatás.

Hogyne születhetne betegen a baba. Gondolj csak bele, egy várandós nõnek még antibiotikumot se nagyon írnak fel, nemhogy bõdületesen nagy hormontartalmú gyógyszert. De lehet belõle vetélés és más, az anyára is káros mellékhatás.
Akkor már bszhatod :D terhes maradsz :D
Semmi. Akkor már nem hat. Azt nem tudom, a baba születhet-e betegen egy ilyen akciótól, de talán nem.
A kérdező hozzászólása: mondom h nem személyes tapasztalat...na jo ez egyértelmû, de arra lennék kiváncsi h valami baja ezen kivül a nõnek vagy a gyereknek nem e lehet tõle?vetélés vagy iesmikre gondoltam
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
vetélés és beteg gyerek is lehet a következménye.nyilván azért 72 órás és nem 2 hetes tabletta. és amúgy is nagyon kockázatos bevenni, hátha még már tuti, hogy baba van:S

Az elmúlt két hétben már másodszor ébredtem úgy, hogy nagyon erősen görcsölt a mellem alatt valami. Mitől lehet?

Mindkétszer rögtön ébredéskor volt, a baloldalon, közvetlenül a mellem alatt (de nem a mellem!), azt hittem, meghalok, végül er?s masszázzsal egy id? után elmúlt, de nagyon ijeszt? volt, f?leg, hogy terhes vagyok. Valami ideg csíp?dhetett be? És ha igen, az miért?

Legjobb válasz: Görcsölhetett a rekeszizmod, a mellkas izmaid. Nem tudom hány hetes terhes vagy, de lehet, hogy egy jólirányzott rugástól görcsöltél be, de te már csak a görcsre emlékszel. Lehet, hogy a baba elnyomott egy eret és a nem megfelelõ oxigénellátástól görcsölt be egy izom. És leget, hogy csak a szervezetedben történõ átalakulások következménye. Hogy megnyugodj én felhívnám a dokimat és elmesélném neki, kikérném a véleményét. Valószínüleg meg fog nyugtatni, hogy nincs semmi baj.

Görcsölhetett a rekeszizmod, a mellkas izmaid. Nem tudom hány hetes terhes vagy, de lehet, hogy egy jólirányzott rugástól görcsöltél be, de te már csak a görcsre emlékszel. Lehet, hogy a baba elnyomott egy eret és a nem megfelelõ oxigénellátástól görcsölt be egy izom. És leget, hogy csak a szervezetedben történõ átalakulások következménye. Hogy megnyugodj én felhívnám a dokimat és elmesélném neki, kikérném a véleményét. Valószínüleg meg fog nyugtatni, hogy nincs semmi baj.

Ha eddig menzesz előtt másfél-két héttel már feszült a mellem és mindig meg is jött, akkor ha ezt érzem, már ne is reménykedjek abban, hogy esetleg összejött a baba?

Legjobb válasz: Szia! Azt olvastam,hogy a terhesség korai szakaszában még nem biztos,hogy a mellek lesznek az elsõ jelek.Inkább a szagérzékenység,hányinger,fáradékonyság jellemzõ,de hozzá teszem,hogy nekem teljesen terhességi jeleim vannak menzesz elõtt és ez nagyon rossz,mert mindig azt hiszem babás vagyok.Lehet,ha semmilyen tünetem nem lesz akkor az lesz a jel:) A nemvártig szeritem van remény:D Remélem nem jön meg!!!! Nem hõmérõzõl?

Szia! Azt olvastam, hogy a terhesség korai szakaszában még nem biztos, hogy a mellek lesznek az elsõ jelek.Inkább a szagérzékenység, hányinger, fáradékonyság jellemzõ, de hozzá teszem, hogy nekem teljesen terhességi jeleim vannak menzesz elõtt és ez nagyon rossz, mert mindig azt hiszem babás vagyok.Lehet, ha semmilyen tünetem nem lesz akkor az lesz a jel:) A nemvártig szeritem van remény:D Remélem nem jön meg!!!! Nem hõmérõzõl?
nem, még lehet baa, de te is tudod, hogy a koraterhes tünetek és a mensis tünetek megszólalásig hasonlítanak.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hõmérõzök egyébként. A ciklus második felében mindig magasabb a hõm, aztán leesik és megjön. Minden hónapban ugyanaz.
Most is leesett?Mert ha nem akkor még jó lehet.
A kérdező hozzászólása: Fönt van, de még a ciklus második felének az elején járok. De már ilyenkor is érzékeny a mellem.
Értem.Nekem olyan szép terhességre utaló görbém volt és hiszek abban, hogy volt valami, de sajnos nem tudott megtapadni és megjött.Szeritem a szervezetem szokja a dolgokat, lehet nálad is errõl van szó.Hidd el babások leszünk!!!Csak nyugika!
A kérdező hozzászólása: Remélem. Neked is sok sikert kívánok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!