Találatok a következő kifejezésre: Két hete jött (91 db)

Egy barátnőm szombat hajnalban szült, a baba kicsi 2kg 40 50 cm, két héttel jött előbb neki. mindig alszik nem akar szopni. Hogy tudná rávenni?

most jöttem t?le a korházbol, panaszkodott hogy nem birja felébreszteni akármit csinál vele. allandoan alszik a gyerek, nagyon pici,láttam, azt mondták amig nem szopik nem jöhetnek haza. a n?vér nem valami segit?kész, azt mondta neki azokból a mellekb?l lehet nem is tud szoptatni. szegény kiakadt segitsetek tanácsokkal,hogy én is tudjak segiteni neki. köszi

Legjobb válasz: Szia! Ismerõs a helyzet. én ugyanígy jártam a kisfiammal. az a gond, hogy minél késõbb kezd szopni, annál inkább be fog sárgulni, méginkább aluszékony lesz. nem a leghelyesebb tanács, de próbálja meg lefejni a tejet és kiskanállal, vagy üvegbõl adni neki. én ezt tettem, mert sehogy sem lehetett felébreszteni a picit. ne keseredjen el, mert az nem tesz jót a tejtermelésnek. a cumisüveges kezdet ellenére 9 hónapig szoptattam a fiamat. Kitartást! Jó egészséget nekik!

Szia! Ismerõs a helyzet. én ugyanígy jártam a kisfiammal. az a gond, hogy minél késõbb kezd szopni, annál inkább be fog sárgulni, méginkább aluszékony lesz. nem a leghelyesebb tanács, de próbálja meg lefejni a tejet és kiskanállal, vagy üvegbõl adni neki. én ezt tettem, mert sehogy sem lehetett felébreszteni a picit. ne keseredjen el, mert az nem tesz jót a tejtermelésnek. a cumisüveges kezdet ellenére 9 hónapig szoptattam a fiamat. Kitartást! Jó egészséget nekik!
Védõnõtõl hallottam: ébresztéshez, kicsit lejjebb vetkõztetni, simizni a hátát, csiklandozni a talpát. Cicire rakni, és segíteni neki, a mellbimbó mellé az udvart is kapja be. Kb. 10-15 percig lehet, hogy semmi nem fog történni, de utána valószínûleg rájön a baba mit is kell tennie. Ha nem szopizik, akkor meg meg kell próbálni fejni, mert a tej akkor termelõdik, ha szopizik a kicsi. Kereslet-kínálat elv alapon mûködik a dolog. Akár 1, 5 óránként meg kell próbálni etetni. A nõvért meg elküldeni a francba! Remélem sikerül nekik!

Mikor érdemes tesztet csinálni, ha két hete jött meg egy kicsit, és előtte négy nappal voltunk együtt a párommal? (mármint mensi előtt)

Legjobb válasz: Hát akkor már érdemes. És bármilyen lesz az eredmény, nem árt egy nõdokit is felkeresni, mert attól, hogy nem jött meg rendesen, lehet mástól is (ciszta vagy ilyesmi). Sok sikert!

Hát akkor már érdemes. És bármilyen lesz az eredmény, nem árt egy nõdokit is felkeresni, mert attól, hogy nem jött meg rendesen, lehet mástól is (ciszta vagy ilyesmi). Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Voltam nõdokinál, múlt hét csütörtökön, õ nem talált semmmit. akkor csnáltam tesztet, az negatív lett. De azóta fáj a hasam, fõleg bal oldalt. szédülök, fáj a fejem, és a mellem. Köszi a választ! Ha tudsz még valami okosat mondani megköszönöm! :-)
Ha nem magadért csinálod a legjobb, ha abbahagyod.
Az elsõnek teljesen igaza van. Még annyit tennék hozzá, hogy az éneklést én mindenképpen külön kezelném a gitározástól. Sajnos egyes embereknek jó énekhangja van, másoknak kevésbé, ez gyakorlással némileg javítható, de csodákat nem szabad várni. Sajnos nekem sincs túl jó hangom, ezért nem is török énkesi babérokra. A gitározásról viszont azt tudom mondani, hogy az tipikusan olyan dolog, amiben megfelelõ technikájú és mennyiségû gyakorlással bármi, de tényleg szinte bármi elérhetõ. Szóval ha a gitárt sokat és módszeresen gyakorlod, hatalmasat fejlõdhetsz. Valószínûleg õ is ezért jobb, és nem a semmitõl.

Idõ elõtt két héttel jött meg a havim, és nagyon fura a szine, már a 8-ik napom és még mindig nagyon jön. Ilyen még nem történt velem. Ennek mi lehet az oka? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Természetesen nõgyógyász. Nem kell megválni a vérzés végét, a fura szín akár érdekelheti is a dokit.

Természetesen nõgyógyász. Nem kell megválni a vérzés végét, a fura szín akár érdekelheti is a dokit.
Hány éves vagy? Mióta menstruálsz?
Lényeges a korod.
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok és 3 éve van

Pánik? 16 éves vagyok, és kb két hete jött egy hülye gondolat ami megmaradt. Vagyis nem egészen gondolat, inkább egy kép, amitől teljesen bepánikolok.

Mikor eszembe jut. Sajnos nagyon nehezen tudok arra koncentrálni h ne gondoljak rá, és félek h ezzel közelebb vonzom magamhoz ezt a dolgot. Régebben is voltak hasonlóak de azok elmúltak max egy hét után, és ha most eszembe jut nem kelt bennem aggódást, félelmet. Akkor ez miért nem múlik?

Legjobb válasz: Valószínûleg ez most azért múlik el nehezebben, mert nagyobb fajsúlyú dolog lehet mint az eddigiek. Amúgy elárulod hogy mi az? Ne szégyelld, úgy is név nélkül vagy... És így a válaszoloknak is könnyebb lenne megválaszolni a kérdésed.

Valószínûleg ez most azért múlik el nehezebben, mert nagyobb fajsúlyú dolog lehet mint az eddigiek. Amúgy elárulod hogy mi az? Ne szégyelld, úgy is név nélkül vagy... És így a válaszoloknak is könnyebb lenne megválaszolni a kérdésed.
Ez inkább kényszerképzet. velem is volt már olyan, hogy befészkeli magát valami hülyeség a fejembe, de elmúlt, amint lekötött más.
Elsõsorban milyen kép jön elõ, és milyen gyakran? A lelki állapotod mostanság zaklatott, esetleg feszült, ideges vagy vmiért? Mert lehet, h lelki oka van annak, h látod azt a bizonyos képet! Remélem a suli eltereli a figyelmedet a képrõl!!! :)
A kérdező hozzászólása: Hát egyébként hipochonder vagyok. Akép pedig engem ábrázol kopaszon..:S Biztosan a betegségekkel áll összefüggésben... És arégebbi kényszerképezetek is de azok elmúltak, mitán megnyugodtam.
Érdemes lenne orvoshoz menni. Ez teljesen úgy hangzik, mint egy OCD (kényszerbetegség), ami egyébként kezelhetõ. Ez nem pánikbetegség, a pánik csak a következménye a kényszergondolatnak.
A kérdező hozzászólása: igen tudom hogy így hívják, de én nem vagyok kényszertbeteg max 1 icipicit, mert a kényszerbetegeknek maguktól jönnek elõ a képek. viszont ha én belemerülök valamibe, vagy el vagyok foglalva akkor meg is feledkezem róla. A baj csak azzal van h félek sokat gondolok és valóra válik:S Ha tudnám h nem számít semmit, akkor el múlna, de mivel egyre többet hallja az ember h ne gondolj mert bevonzod, ezért nem múlik.

Rettentően zörög a laptopom a ventillátornál. Kb. két hete jött vissza szervízből (töltéssel volt gond), utána kezdte el néha-néha, mostanra folyamatosan zörög, nem csendesedik el egy percre sem. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Vagy a ventillátor csapágyából száradt ki a kenõanyag, vagy hibásan rakták össze és bele ér valami azért zörög. Vidd vissza ha garanciás, hogy nézzék meg!

Vagy a ventillátor csapágyából száradt ki a kenõanyag, vagy hibásan rakták össze és bele ér valami azért zörög. Vidd vissza ha garanciás, hogy nézzék meg!

Két éve szültem, azóta rendszeres a ciklusom, most először két héttel előbb jött meg. Lehet megint baba?

Az még fontos, hogy másfél hete aktus közben kilyukadt a gumi, de észre vettük, úgyhogy nem fejeztük be. 13án kéne megjönnie. Teszt ilyenkor még biztos nem mutat semmit.

Legjobb válasz: Ha két héttel elöbb jön meg az nem terhességet jelez hiszen akkor pé-d nek kellene lennie. ha 13. ra várod még most volt peteérésed 11.-tõl tesztelj.. vagy rosszul fogalmaztad meg vagy nem érted a lényeget. ha hó elején menstruálsz akkor hó közepén vagy termékeny - 11-16. napig és a 28-30. nap várható a vérzés ha nincs akkor lehet hogy terhes vagy de a vérzés elött leghamarabb két nappal elötte érdemes tesztelni vagy utánna bármikor ha nem jött meg.

Ha két héttel elöbb jön meg az nem terhességet jelez hiszen akkor pé-d nek kellene lennie. ha 13. ra várod még most volt peteérésed 11.-tõl tesztelj.. vagy rosszul fogalmaztad meg vagy nem érted a lényeget. ha hó elején menstruálsz akkor hó közepén vagy termékeny - 11-16. napig és a 28-30. nap várható a vérzés ha nincs akkor lehet hogy terhes vagy de a vérzés elött leghamarabb két nappal elötte érdemes tesztelni vagy utánna bármikor ha nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Szia! Kösz a választ. Jól fogalmaztam. Nem tudom mikor van peteérésem, sosem foglalkoztam ezzel mert az elsõ babánk is egy ilyen "baleset" következménye. Akkor sem a terméken idõszakban estem teherbe. Azzal tisztában vagyok, hogy felesleges tesztelni, még úgysem mutatna semmi, ezt írtam is. Csak tudni szeretném, hogy tapasztaltat-e valaki hasonlót. Az is lehet, hogy valami betegségnek a tünete, csak furcsa volt nekem ez a véletlen egybe esés.

Késett a menzeszem két hetet, így akkor jött meg amikor elvileg már a következő peteérésem lett volna pont. De mi így is végigszeretkeztük az egészet. Akkor most mikor lehetett a peteérésem? Lehetek így is terhes?

Legjobb válasz: A legtermékenyebb korban levõ nõknél is (20-30 év) évente van legalább egy-két olyan ciklus, amelyikben nincs peteérés. Egy ilyen ciklust követõ ciklusban bármikor kilökõdhet az a pete, amelyik az elõzõben "bent maradt",tehát az ilyen ciklusban a nõ végig termékenynek számít. Amennyiben nem követed a magad ciklusait, nem tudhatod mikor vannak ezek, tehát a válasz: igen, akár terhes is lehetsz, de ez egyelõre nem biztos. Viszont kérdés, hogy miért jött meg két héttel késõbb, ha amúgy szabályosak a ciklusaid, akkor ennek is utána kellene nézetni orvosnál.

A legtermékenyebb korban levõ nõknél is (20-30 év) évente van legalább egy-két olyan ciklus, amelyikben nincs peteérés. Egy ilyen ciklust követõ ciklusban bármikor kilökõdhet az a pete, amelyik az elõzõben "bent maradt", tehát az ilyen ciklusban a nõ végig termékenynek számít. Amennyiben nem követed a magad ciklusait, nem tudhatod mikor vannak ezek, tehát a válasz: igen, akár terhes is lehetsz, de ez egyelõre nem biztos. Viszont kérdés, hogy miért jött meg két héttel késõbb, ha amúgy szabályosak a ciklusaid, akkor ennek is utána kellene nézetni orvosnál.
A kérdező hozzászólása: igen követem a cilusaimat, fogamzásgátlót szedtem júliusig, talán az borította fel a ciklusom még most is, eddig nem késett mondjuk egyáltalán azóta. Köszönöm a választ mindenesetre
Ha késett a menzeszed, akkor pé is késöbb volt! Bár nehezebb így kiszámolni, de nem lehetetlen, ha vezetsz görbét!
A kérdező hozzászólása: nem vezetek görbét de nem tudom hogy kell...ez a hõmérõs dolog? minden reggel megmérem és kész?
Ha 14 nappal késöbb jött meg, akkor a késett mensinek az elsõ napját vedd alapul és arra rászámolva kb.11-14 nap múlva van ovuláció.A reggeli hõmérõzés abban segít, hogy a ciklusod összes napján reggelente ugyan abban az idõben megméred, feljegyzed, diagramon vezeted, és látni fogod mikor mi történik a testedben.Pl ha a hõd napok óta 36, 5 de egyik reggel azt látod, hogy leesik 36, 3 ra, és következõ nap reggel a hõd visszaugrik 36, 5 re és innen csak felfele megy, akkor megvolt a tüszõrepedésed .De sajnos ez csak mindíg utólag látod ha egy ciklusod teljes görbéje ott lesz a diagramon.Remélem segítettem.
Az, hogy nem jött meg, nem jelenti, hogy terhes vagy.
Ha nem védekeztél az is elõfordulhat.

Már két hete nem jött meg a vérzésem. Csináltam egy tesztet ami negatív lett. Ebben a két hétben attam vért. összefügghet a véradással hogy ne jött még meg?

Amúgy párommal nem védekezünk. Id?ben kiszáll. és mostanában nagyon fáradt vagyok. Mindig aludni tudnék, és megérzek minden illatot.

Legjobb válasz: ezek a tünetek,amiket leírtál nagyon babára utalnak! várj egy pár napot,és érzékenyebbel tesztelj!

ezek a tünetek, amiket leírtál nagyon babára utalnak! várj egy pár napot, és érzékenyebbel tesztelj!
Tesztelj reggeli elsõ vizeletbõl, az mutatja a legbiztosabb eredményt!
nemhiszem hogy baba. mert a teszt már kimutatta volna.
Ha baba lenne már kimutatta volna a teszt! Nagyon sok minden oka lehet a vérzés kimaradásának. Várj mégegy hetet és ha továbbra sem jön meg, menj orvoshoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!