Találatok a következő kifejezésre: Két hete doki (63 db)

Már két hete tart a menstruációm, fáj az alhasam, a családorvosom szerint lehet terhesség is. Dokihoz csak holnapután sikerült előjegyeztessem magam, érdekelne, hogy valóban lehet szó terhességről is?

voltatok hasonló cip?ben és mégis terhesen?

Legjobb válasz: Ha két hete vérzel, akkor hogy lennél terhes?? Ajjaj, ez a doki... Menj el a nõgyógyászhoz, meg kell nézni, mi a hosszú vérzés oka.

Ha két hete vérzel, akkor hogy lennél terhes?? Ajjaj, ez a doki... Menj el a nõgyógyászhoz, meg kell nézni, mi a hosszú vérzés oka.
A kérdező hozzászólása: Nekem is furcsa volt, sajnos nõdokik nagyon zsúfoltak, alig várom már a hétfõt, hogy lássam mit mond. Sürgösségre semmi szín alatt nem mennék.
Ha mész, kérdezz majd rá a vaspótlásra is. Mert az erõs és hosszan tartó vérzéssel sok vas kimegy a szervezetbõl, lehet, hogy jó lesz egy kicsit rásegíteni, de majd a doki megmondja. (A vas amúgy is vényköteles)
Ha már 2 hete menstruálsz akkor biztos hogy nem vagy terhes.

8+5hetes kismama vagyok, két hete voltam uh. Minden rende taltált a dokim, de csak 10+5hetesen rendelt vissza, máj 31-én. Nincs ez sokára? Utána meg 12hetesen is vissza rendel?

Legjobb válasz: Szia! egyáltalán nincs sokára szerintem, van akit a 8.hét után csak a 12.héten rendel vissza legközelebb a doki és igen a 12.héten visszafog rendelni, mert akkor van a genetikai ultrahang! :) jó babavárást! :) 19h km

Szia! egyáltalán nincs sokára szerintem, van akit a 8.hét után csak a 12.héten rendel vissza legközelebb a doki és igen a 12.héten visszafog rendelni, mert akkor van a genetikai ultrahang! :) jó babavárást! :) 19h km
A kérdező hozzászólása: Ezért is kérdeztem, mert tudtam, hogy genetikai vizsgálat lesz.Csak aggodom mert nincs terhességi tüneteim.Attól félek, hogy már nincs baba.
Elsõ vagyok, mért gondolsz ilyenekre? :S ha ilyen félelmem lenne akkor elmennék abba a kórházba ahova tartozom és megnézetném ultrahangon... mért nem mész el? nem tesz jót az aggodalmaskodás, legalább megnyugodnál.
Egyáltalán nincs sokára. Ami kötelezõ: 12-18-26-32-38
nekem hetente kell mennem de énegy éve vetéltem és most 1x véreztem is...most vagyok 8+5 ha igaz és ezalatt 4-5 UH-m volt már... de ha minden rendben lenne akkor is minimum 2-3nál járnék már mert annál nincs rosszabb mint otthon rettegni hogy mi van!

Két hete még volt miómám, ma meg már nincs? Két hete egy fiatal doki szerint 21 mm-es miómám volt, most meg egy másik doki azt mondta, semmi ilyen nincs nálam.

A második orvos aki nem látott semmit, 40 év tapasztalattal rendelkezik, osztályvezet? f?orvos, természetesen szívesebben hiszek neki.

Legjobb válasz: MEgnézetném magam egy harmadik orvoassal is - lehet, hogy a fiatal jól látta, csak az idösebb féltékeny, lehet, hogy egy kisebb ciszta volt és felszivódott, stb. Egy újabb vélemény tisztázhatná a helyzet. Az, hogy egy orvos idösebb, még nem jelenti azt, hogy tévedhetetlen, elvégre ha 40 éve orvosként dolgozik, akkor már lehet szenilis is (40+30=70).

MEgnézetném magam egy harmadik orvoassal is - lehet, hogy a fiatal jól látta, csak az idösebb féltékeny, lehet, hogy egy kisebb ciszta volt és felszivódott, stb. Egy újabb vélemény tisztázhatná a helyzet. Az, hogy egy orvos idösebb, még nem jelenti azt, hogy tévedhetetlen, elvégre ha 40 éve orvosként dolgozik, akkor már lehet szenilis is (40+30=70).
A fõorvosnak.Egy ismerõsömnél egy fiatal orvos kezdõdõ daganatot állapított meg.A vizsgálat kiderítette, hogy csak kemény székletet gondolt daganatnak a fiatal.
A kérdező hozzászólása: A fõorvos azt mondta, hogy vannak olyanok akiknek jól jön, hogy ijesztgetik a nõket, visszahívják kontrollra, további vizsgálatokra, hogy fizessenek...
Nézesd meg egy harmadikkal anélkül, hogy elmondanád neki az elõzményeket. Két különbözõ szakvélemény esetén mindig ez a teendõ korra való tekintet nélkül.

12 hetes vagyok, egy rendelőintézetbe járok (nem magán) terhesgondozásra, hát nem túl beszédes a doki. Hüvelyiuh. -ot nem csinált. Az baj? De minding megvizsgál. Két hete voltam először uh. -on, de nem adott képet. Vajon a pénzt hiányolja?

Legjobb válasz: Én is így vagyok, mint te! Nekem sem beszédes fajta a doki, de ha kérdezek válaszol! Nekem úgy van, hogy csinál uh-t, de a komolyabbakhoz be kell menni a kórházba. Eleinte csak hüvelyi uh-m volt, majd a 12.hetin elõször hüvelyi majd hasival is megnézték a kórházba, utána már csak hasin. Nem hinném, hogy hiányolja a pénzt, de ha gondolod, adj neki valamennyit!

Én is így vagyok, mint te! Nekem sem beszédes fajta a doki, de ha kérdezek válaszol! Nekem úgy van, hogy csinál uh-t, de a komolyabbakhoz be kell menni a kórházba. Eleinte csak hüvelyi uh-m volt, majd a 12.hetin elõször hüvelyi majd hasival is megnézték a kórházba, utána már csak hasin. Nem hinném, hogy hiányolja a pénzt, de ha gondolod, adj neki valamennyit!
Azt írod, nem adott képet. Szerintem az elején jelezd neki legközelebb, hogy szeretnél képet kapni.
Dehogy adj neki! Ha nem a magándokid és a kórházba jársz, akkor nem kell adni. Ha elvárja, akkor egy tuskó!!! Ha magánhoz jársz, akkor ok, hogy fizetsz. De a kórházban meg az a dolga és megkapja érte így is a nem kevés fizetését! Ez olyan, minta a buszsofõrnek dugnál oda a jegy árán kívül még pénzt, hogy elvigyen az adott helyre! Nekem hüvelyi uh volt a 12. hétig, a 12. hetin volt hüvelyi és hasi is. A hüvelyi azért jobb a kora terhességnél, mert jobban látnak vele. Késõbb bõven jó a hasi is! Ha a doki azzal is látott rendesen, akkor nincs gond! Amúgy én sem kaptam képet akkor, mert pont egy olyan dokit fogtam aki, akinek épp büdös volt a munka. Amikor mondtam, hogy szeretnék képet, akkor õ erre azt felelte, hogy minek, még olyan felesleges, mert alig látszik valami és csak a pénzünket pocsékoljuk. Na szép. Ja és nem láttam semmi az egész uh alatt, mert nem érdekelte. A férjem bent volt, legalább õ látott mindent. Ha legközelebb mész, kérj képet! Ha azt mondja, hogy nem, akkor kérdezz rá, hogy miért. 23 hetes kismami
Nálunk csak annak adtak képet, aki magán dokihoz járt uh-ra és fizetett érte:( 12. héten a nyaki redõt nézik, ez elég fontos, mert támpontot adhat a Down-kór felismeréséhez. Ha a doki nem tájékoztat magától, kérdezz rá arra, ami téged foglalkoztat. Sajnos ahova én jártam, ott a kérdésre se kaptam mindig választ, de te próbálkozz..))
Szia! Én sem magándokihoz járok, nekem egyszer se volt hüvelyi ultrahang, mindig hason át nézték. Ha szeretnél képet kapni, kérdezz rá hogy lehet-e? Néhány helyen 4-500 ft-ért csinálnak. Szerintem ingyen sehol nem adják. Üdv:32 hetes pocis
Szia A 12.héten a nyaki redõ vizsgálat van amit kizárólag uh-val néznek és egybe az szokott az utolsó hüvelyi uh-vizsgálat is lenni
Szia! Akinél elõször voltam UH-n elküldött a búsba üvöltve, hogy minek mentem én oda ilyen korai (6 hetes) terhességgel... Szóval néha jobb is ha nem beszél a doki:D Ahova most járok ott a doki nem tud képet adni, mert a kórház nem csináltatja meg a nyomtató részét az UH-nak... Mondjuk mi lefényképezzük a monitort, és ezzel meg van oldva a probléma:)

Most voltam 24. heti uh-n, és a babám bal pyleonja 10 mm-re tágult. A dokimhoz csak délután megyek, addig csak idegeskedek, hogy ez sok-e? Két hét múlva kell visszamennem.

Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Legjobb válasz: A vesetágulat ált.10mm-ig normális,visszahúzódik/hat,ezért nem nagy jelentõséget tulajdonítanak neki Pesten a SOTE-n. Rám rámijesztettek itt vidéken az elõzõ terheségemnél volt a babának mindkét veséjében 3-4mm tágulat,de a klinikán nem foglalkoznak vele 1cm alatt. Szerintem te még beleesel. Az is lehet,hogy felküldenek egy UH-ra a biztonság kedvéért oda a genetikára. Ne aggódj. Hívd fel a dokid ha gondolod.

A vesetágulat ált.10mm-ig normális, visszahúzódik/hat, ezért nem nagy jelentõséget tulajdonítanak neki Pesten a SOTE-n. Rám rámijesztettek itt vidéken az elõzõ terheségemnél volt a babának mindkét veséjében 3-4mm tágulat, de a klinikán nem foglalkoznak vele 1cm alatt. Szerintem te még beleesel. Az is lehet, hogy felküldenek egy UH-ra a biztonság kedvéért oda a genetikára. Ne aggódj. Hívd fel a dokid ha gondolod.
Nekünk is volt, 10-14 mm- ig nem foglalkoznak vele max annyit hogy 3hetente van ultrahang.Lett aztán mindkét oldalon 6, 5 volt a nagyobb, de aztán a 28.hétre teljesen elmúlt. Valószinû neked is el fog a terhesség alatt múlni.De ha mégsem akkor sincsen komolyabb jelentõsége, akor szülé után majd meg fogják azthiszem röntgenezni a babát.Fiúknál gyakori a pyleon tágulat..
A két csík az bizony pozitív. Neked egyértelmû pozitív! Igaznak kell lennie, remélem holnap a doki már látni fogja :-)
Nagyon nagy gratula!!!!!!Boldog babavárást!Vigyázz magatokra! :)
A kérdező hozzászólása: Engem rögtön meg ultrahangozott, de biztonság kedvéért volt egy vizelet teszt, ami pozitív lett. Határtalanul boldog vagyok, mondta, hogy pihenjek sokat.
A kérdező hozzászólása: 4 hetes és 5 napos kismama vagyok!!!! :DDD petezsákot látott. 14mm. Az én kis pöttyöm!!:DDD
Na, mi volt a dokinál? :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a bítatást! már csak másfél óra és kiderül..
Igen, nagyon valószínû, hogy baba van a dologban, de ezt csak orvos erõsítheti meg, hiszen mi nem látunk beléd. Nekem 10 napja késett, mikor az x-epil teszt azonnal pozitív lett. Mikor mentem orvoshoz, el se küldött már vérvételre, mert ultrahangon is egyértelmûen látszott a baba. :) És hidd el, igaz lesz. :)
A kérdező hozzászólása: tudom. de jól esik a támogatás! :) )
99%, hogy terhes vagy, de ezt csak a doki erõsítheti meg, mi nem!
A kérdező hozzászólása: Az orvos a kórházba, azt mondta minden rendben van velem. Cisztám nincs.
A kérdező hozzászólása: Nagyon félek, mert novemberben 5 pozi tesztem lett és a vizelet, vér teszt negatív lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Igyekszem!

Ez mi lehet? A dokim szerint szerdán volt peteérésem a bal oldali p. Fészkemben, a jobboldaliban pedig van egy beékelődött cisztám amit két hét múlva akarnak laparoszkópiával eltávolítani.

Együtt voltunk a férjemmel 3.-án és most a bal oldalon napok óta érzek valamit, szurkákat kisebb fájdalmat. (ugyanakkor a jobb oldalon is érzem a fájdalmat néha a ciszta miatt)A kérdésem a következ?: Összejöhet-e a baba annak ellenére, hogy a jobb oldalon ciszta van? A peteérés egyébként lezajlott a baloldalon a doki látta ma uh-n. A mensimnek jöv? hét végén (nem) kellene megjönnie. Ha teherbe esnék akkor is m?teni kellene, vagy akkor nem? Volt már valaki hasonlóképpen?

Legjobb válasz: Köszi :) Még két hét a mûtétig, azért reménykedek hátha mégis valami csoda folytán addig felszívódik. Nagyon nem szeretném ezt a mûtétet.

A kérdező hozzászólása: Köszi :) Még két hét a mûtétig, azért reménykedek hátha mégis valami csoda folytán addig felszívódik. Nagyon nem szeretném ezt a mûtétet.
Szia. Nekem nincsen cisztám és nem is volt de azt tudom hogy simán babás lehetsz a ciszta nem kizáró ok a keresõben vissza tudod keresni sokan lettek babásak cisztával, csak nehezíti a teherbeesést , és szerintem de ez szigorúan az én véleményem hogy ha babás lettél akkor nem mûtenek meg. Sok sikert.
Szia!Nekem is volt cisztám de kifakadt!És ráadásul nekem is a jobboldali petefészkemen!Tehát nem mûtöttek!Lehetséges hogy neked is kifakad majd.Én úgy hallottam hogy ettõl még teherbe lehet esni csak nehezebben.Szerintem ha kiderülne hogy terhes vagy akkor nem mûtenének meg.
Szia! Nekem már 2x is volt cisztám, mindig magától elmúlt, fel sem merült, h mûteni kell. Nem értem, téged miért akarnak egybõl a kés alá fektetni..
A kérdező hozzászólása: Hát azért ez nem igazán így van, hogy egybõl kés alá akarnak fektetni.... Alapos vizsgálatok után döntött így a doki, mivel babát szeretnénk. Azt mondta kb. 5% az esély rá, hogy a következõ mensim alkalmával esetleg felszívódik(olyan az állaga), és ahogy érzem egy ideje már ott lehet, csak nem tudtam hogy ez ennek a tünete. Jó annak akinek magától hipp-hopp felszívódik, sajnos nekem nem.
Elõzõ vagyok. Azért én is idegeskedtem ám rendesen, mert a doki felvetette az endometriózis lehetõségét a ciszta kapcsán, de szerencsére mivel felszívódott, ezt kizárták :) Mielõbbi gyógyulást kívánok!

10 hetes terhes vagyok, egy hete küldött el a doki vérvételre. Azt mondta azzal az eredménnyel menjek a védőnőhöz, ami 3-4 nap alatt megvan. A laborban viszont két hetet mondtak. Miért? A másik : vajon 12 hetesen is elküldenek vérvételre megint?

Legjobb válasz: Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.

Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.
A toxoplazma van meg ebbõl sokára, a többi tényleg meglesz 3-4 nap alatt! Engem pl a védõnõ küldött csak erre a laborra! 12 hetesen uh van: megnézik a tarkóredõt, végignézik a babát, fejét, testét, gerincét, arcocskát! Én akkor láttam elõször a szívdobogást is! Nagyon nagy élmény volt látni így egészében, meg hogy integetett! Nem volt labor már, de ha a kórház, ahol a vizsgálatot végzik le van szerzõdve a sejtbankkal, kombinált teszthez vehetnek vért! Csak egy ampulla volt, és nem éhgyomori! Aztán 16 hetesen lesz AFP miatt vérvétel, akkor lehet, hogy mást is szûrnek mindjárt!

Két hete a doki azt mondta, hogy 7 hetes terhes vagyok, de a tegnap is azt mondta, hogy szűk 8 hónaposnak mondaná. Van okom aggódásra, vagy nyugodtan kivárhatom, hogy elteljen ez a két hét?

Két hete 12mm volt akkor az embrió. A tegnapi vizsgálatkor nem látta már olyan tisztán, hogy mi a helyzet, hüvelyi ultrával kellett megnézzen, hallottam a szívdobogását is a kicsinek. Méretet most nem mondott. Két hét múlva kell visszamennem újra. Szerintetek van okom aggódásra, vagy nyugodtan kivárhatom, hogy elteljen ez a két hét?

Legjobb válasz: hónapos? nem hetes? szerintem nincs okod aggodásra! én 10 hetes voltam 30mm..szóval az is jónak mondható. Egyébként meg ilyen korban amúgy is hüvelyi uh-t csinálnak. Grat a babádhoz:) egy 12 hetes kismama:)

hónapos? nem hetes? szerintem nincs okod aggodásra! én 10 hetes voltam 30mm..szóval az is jónak mondható. Egyébként meg ilyen korban amúgy is hüvelyi uh-t csinálnak. Grat a babádhoz:) egy 12 hetes kismama:)
Szerintem egyáltalán nincs miért aggódnod. Nekem azt mondta a doki hogy az elején még lehet variálni a méretébõl adódóan hogy most pontosan mennyi idõs. Mert ugye a terhességet az utolsó menzesz elsõ napjától számítják de lehet hogy csak két héttel késõbb fogant a baba. A 12. hét körül már pontosat fog mondani szerintem.
Nincs okod az aggodalomra, hiszen egészen pontosan nem lehet megállapítani, hogy mikor fogant meg a baba, hiszen van, akinek középidõben van ovulációja, van, akinek elõtte vagy utána, és a ciklusok sem egyforma hosszúságúak mindenkinél. Ebbõl kifolyólag "változhat" a baba kora! =o) Ne aggódj, biztosan semmi gond nincs. Napról napra erõsödni fog!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!