Találatok a következő kifejezésre: Két hete a gyerekek (3 db)

Válás esetén, ha a házastársak megegyeznek, hogy a gyerekek két hétig az anyukájuknál, két hétig az apukájuknál vannak, a feleségnek jár gyerektartás?

Legjobb válasz: A lehetõ legjobb ez a felállás a gyermekek szempontjából, hiszen ugyanakkora szükségük, van az anyára, mint az apára. Nyugat-Európában, ahol nem a sztálinista családjogi törvény tükörfordításának toldozott-foltozott változata van érvényben ez már nem kérdés, sõt már Szlovákiában is bevezették. Az egyik fél kizárásával teremtett "állandóság" valójában nem az. Próbálja ki a válaszoló, hogy nem nála vannak a gyerekek. Ebben az esetben is elõfordul, hogy valamennyit fizetni kell, de általában szerzõdésben rögzítik, hogy ki mit vállal.

A lehetõ legjobb ez a felállás a gyermekek szempontjából, hiszen ugyanakkora szükségük, van az anyára, mint az apára. Nyugat-Európában, ahol nem a sztálinista családjogi törvény tükörfordításának toldozott-foltozott változata van érvényben ez már nem kérdés, sõt már Szlovákiában is bevezették. Az egyik fél kizárásával teremtett "állandóság" valójában nem az. Próbálja ki a válaszoló, hogy nem nála vannak a gyerekek. Ebben az esetben is elõfordul, hogy valamennyit fizetni kell, de általában szerzõdésben rögzítik, hogy ki mit vállal.
Egyik fél sem fizet semmit, vagy mindkettõ ugyanannyit fizet, hiszen a hónap egyik felét itt, a másikat ott töltik a gyerkek.
Nekem a kérdésedrõl az a vicc jutott eszembe, amikor az idõs házaspár üldögél, majd megszólal a férj: "Ha majd megöregszünk és valamelyikünk meghal, én beköltözöm a városba." Ha a gyerekek a bírósági végzés szerint hivatalosan azonos idõt töltenének mindkét szülõnél válás után, akkor jogilag mi alapján járna az anyának gyerektartás? Olyat pl már hallottam, ha az egyik fél igazoltan jóval többet keres, mint a másik, akkor a szegényebb kérhet gyerektartást arra hivatkozva, hogy õ nem tud ugyanolyan körülményeket biztosítani a gyereknek, mint a másik fél, de ez is elég ritka, hogy összejön.
A gyerekek hamarosan meg fognak õrülni. A gyereknek állandóság kell. Ha az anya nem tudja biztostani a nélkül a gyerekeknek a megfelelõ ellátást, akkor igen.A gyerektartás a gyerek miatt kell. Sok családban az apa biztosítja az anyagiakat, az anya gondoz.
jár, de az apának is az anyukától amúgy meg ne [email protected] így ki a gyerekekkel
Egyiknek sem kell fizetnie a másiknak semmit. Gyermektartásdíjra a gondozó szülõ jogosult, aki a gyermeket a saját háztartásában neveli. Mivel itt mindketten a saját háztartásukban nevelnék havonta azonos ideig, így egyiknek sem jár semmi
Ne haragudj, de ez a legrosszabb amit tehettek a gyerekeitekkel. Két hetente költözködnek majd?
A kérdező hozzászólása: Már külön élünk fél éve, és a gyerekeknek tetszik ez az új felállás. Jól érzik magukat itt is, ott is..
Elvileg jó ötlet, de ez hogy mûködhet a gyakorlatban? Nálunk az exférjem autóval egyórányira lakik, a gyerekek sulija itt van pár utcányira. Két hétig utazgassanak napi másfél órát? így is rohanunk reggel, este ahogy hazaérünk alig van idõ mindenre. Ha ehhez 1, 5 óra utazást hozzáadok, akkor két nap után ki lenne ütve az egész csapat a fáradtságtól, a volt férjemmel az élen.

Férj elmegy külföldre két hétre. Gyerekekkel vasárnapra várjuk haza. Hétfõn este hazajön, és a szó nélkül hagyja az egészet. És azóta sem érti, hol a hiba, illetve miért is kellene bocsánatot kérnie? Szerintetek?

Hozzátenném, lekéste a vonatot, tehát semmi borzasztó dolog nem jött közbe. És eszébe sem jutott a vonatállomásról telefonálni.

Legjobb válasz: 1. hívhatott volna. 2. én biztosan felhívtam volna a férjem, amikor nem ért haza idõben, mert aggódtam volna. TE nem aggódtál, szóval szerintem tudta õ, hogy minek telefonáljon, annyira nem hiányzik...

1. hívhatott volna. 2. én biztosan felhívtam volna a férjem, amikor nem ért haza idõben, mert aggódtam volna. TE nem aggódtál, szóval szerintem tudta õ, hogy minek telefonáljon, annyira nem hiányzik...
Én párom is külföldön dolgozik .. a múltkor õ is lekéste az éjszakai vonatot hazafelé , de hívott is egybõl . Nem tenné/tette volna meg amit a te férjed .De én sem bírtam volna ki , hogy ne hívjam .Amikor úton van , akkor is szoktunk beszélni , hol tart stb ...
biztos vagy te benne, hogy csak a vonatot késte le? magamból kiindulva, ha lekésem a vonatomat, akkor idegbetegen telefonálok körbe mindenkit, hogy nem érek oda, amikorra terveztem, aztán megnézem, mikor megy másik...
Tényleg kétoldalú a dolog. Egyrészt érdekes, hogy eszébe nem jutott volna szólni, hogy 1 nappal késõbb ér haza. Normális embernél, normális kapcsolatban ez magától értetõdik. Másrészt mint feleség, a fene megevett volna, hogy mi történt a párommal, miért nincs otthon? Vagy te hívtad?
egy telefont megért volna mindkettõtök részérõl...
Vagy mégsem a vonatot késte le...
Ahelyett hogy hisztizel, örülnél hogy épségben hazaért! Tényleg hibás mert legalább szólhatott volna, de te meg hisztizve fogadod, ahelyett hogy a nyakába ugranál hogy semmi baja nem történt. Lépj túl rajta, hazaért, ez a lényeg.
biztos azért hagyta szó nélkül, mert elege van a hisztidbõl, amit az miatt csaptál, h lekéste a vonatot
Basszus, nekem a volt férjem is telefonál, ha késik fél órát...
Hát ne is haragudj, de ha apa késik, és a gyerek erre azt kérdezi, hogy nem szereti-e, ott azért lehetnek bajok. Az én férjem is volt, hogy késõbb jött haza külföldrõl, de a lányunknak ilyen soha eszébe nem jutott volna. VAjon mit hallanak tõled a gyerekek?
Ugyanez jutott eszembe, mint a 18-asnak, hogy egy normális családban élõ gyerek nem kérdez ilyet. Biztos, hogy a gyerekeknek jó, ha miattuk vagytok együtt? Nekem nem úgy tûnik.
Próbáljátok meg kicsit felmelegíteni, helyrehozni a kapcsolatotokat, mert ez így nagyon nem oké!
én is megyek ki külföldre, kint vár egy ismerõsöm én sem igen jelezgetem neki elõre mikor indulok, mikor vagyok ott, stb, mert õ mindig kérdezi, néha fáraszt már, hogy mindig be kell számolnom, de jelzem õ ismerõs, és nem életem szerelme vagy hasonló.... a másik a barátomnál szerintem nagyobb link alak nincs is, van, hogy 3-5 napig haza sem jön, azt sem tudom hol van, de érdekes, írni mindig írja, estére jövök, aztán írja, á mégsem, majd holnap, holnap megint ír, hogy holnap, de szóval ír.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, én is inkább lakótársaknak gondolom magunkat... igazándiból azt szeretném megérteni, hogy miért nem érti, hogy egy ilyen után magyarázattal/bocsánatkéréssel tartozna.. és nem érti... és hogy miért vagyunk együtt? két gyerek + a hitelek... csak én kezdek belefáradni!
basszus, akkor minek vagytok együtt? ti lakótársak vagytok, nem pedig házaspár... amúgy meg mi akkor is telefonálunk egymásnak a férjemmel, ha bent kell maradni 1-1 órát pluszban a munkahelyen, nem ez a normális?
Akkor itt már régóta elég nagy problémák vannak, nem csak a kommunikáció terén. De úgy látom, ez neked is feltûnt.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyjából egy éve történt, azóta elvagyunk valahogy, bár eléggé zárkózott, magának való, leginkább a számítógép érdekli, de ez mellékes. A téma arról merült fel, hogy jó egy hete tudja, hogy holna pspanyolba utazik egy napra... és nekem még nem szólt.... a barátnõmtõl tudom!!!
12:46-os vagyok. Én is pipa lennék marhára akkor, ha még fel sem vette a telefont, pedig te hívtad. Nem féltékenységbõl, de mit gondol ilyenkor rögtön az ember? Hogy valami baj érte... Mindenesetre nyilván volt valami oka, amiért nem jelentkezett. Ezt próbálnám meg kideríteni és ennek függvényében alakítani a továbbiakat. Otthon most hogy viselkedik? Úgy, mint szokott, vagy furcsa veletek?
A kérdező hozzászólása: Már nem vagyok biztos semmiben... lehet, hogy nem a vonatot késte le, elképzelhetõ.... és igen, nálunk is az a szokás, hogy tudjuk egymásról, mikor érek haza, és kb merre vegyok.. hogyha baj van, tudjam merre kell keresni...
A kérdező hozzászólása: Továbbá, 2 gyerek várta haza... a fima azt kérdezte vasárnap este, hogy akkor most Apa nem szeret minket???
A kérdező hozzászólása: Elnézést mindenkitõl, nem voltam egyértelmû. Természetesen próbáltam hívn, éppen csak nem vette fel!!! És nem hívott vissza!!! És nem hisztiztem mikor hazaért, éppen csak úgy gondoltam, valamiféle magyarázattal tartozna azért, hogy mégis hol volt.. esetleg, egy ne haragudj... de semmi!!!
Szerintem természetes lenne, hogyha a családom, vagy a párom, vagy bárkim vár haza és én kések, akkor hazatelefonálok, hogy ne aggódjon értem. Én az a típus vagyok, aki nem kombinál, hogy tuti valami nõvel van, hanem tövig rágom a körmeim és közben vele együtt az ujjaimat, hogy mi a fene történhetett vele, remélem nem érte baleset, vagy bármi... Ha pedig én megyek valahova és lekésem a vonatomat, ami miatt ott kell dekkolnom valahol fél napot pluszban, akkor úgy felmegy bennem a pumpa, hogy már csak azért is telefonálok valakinek, hogy kiadhassam magamból a dühömet. Egyszer mentem dolgozni külföldre, ahol állták az útiköltségemet és a repülõjegyeimet is õk foglalták. Késett a gépem, így kb fél órám volt átszállni egy olyan terminálon, ahol még életemben nem jártam és azt sem tudtam mi merre. Amikor már egyértelmû volt, hogy necces lesz a helyzet, mert másfél órás késéssel szállítottak be minket, akkor még Budapesten felhívtam a munkáltatómat, akik megígértek, hogy a reptéren várnak majd, hogy elképzelhetõ hogy le fogom késni a csatlakozást. Megköszönték, hogy szóltam és biztosítottak róla, hogy akkor sincs semmi gond, csak jelezzek és megoldják. Szóval nekem még az is abszolút alapnak tûnik, hogyha vadidegen emberek várnak, nekik is szóljak, hogy kések, nem hogy a családomnak, szeretteimnek!
semeddig. panaszt kell tenni.
A kérdező hozzászólása: De hová forduljak?
helyi gyámhatóság
A gyámhatóság és a bírság tud segíteni. Aki kiadta a láthatási papírt oda menj és mond, hogy mi van. Nem csinálhatja mert elveszik tõle is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!