Találatok a következő kifejezésre: Két hete a (1549 db)

Amniocentézis? ! Ha eltelt két hét a vizsgálat óta, megnyugodhatok, hogy egészséges a babám?

Mindenhol azt olvasom, hogy két héten belül telefonálnak, ha netán baj van. Igaz ez? Ha igen, akkor hogy tudnak el?bb telefonálni? A rossz kromoszómák el?bb szaporodnak?

Legjobb válasz: Szia. Igaz, tényleg így van. Két éve én is átestem rajta. Igaz, nálunk majd 4 hét volt az "átfutás", de két hétig görcsben volt a gyomrom. Aztán a 4. héten szépen beballagtam a jó eredményeinkért :) Rendben lesz Nálatok is minden! :) Gratulálok a babához!

Szia. Igaz, tényleg így van. Két éve én is átestem rajta. Igaz, nálunk majd 4 hét volt az "átfutás", de két hétig görcsben volt a gyomrom. Aztán a 4. héten szépen beballagtam a jó eredményeinkért :) Rendben lesz Nálatok is minden! :) Gratulálok a babához!
Nagyon nagyon örülök és gratulálok!!! :) ))) Sok boldogságot Nektek! :) ))
A kérdező hozzászólása: Meglett az eredmény. Egészséges a kisbabám!!!!!! 3 hét + 1 napra postázták ki. A leleten a mintavételhez képest 15 nap telt el, amikor lezárták az egészet.
Rossz.Mármint várni és közben rettegni.
15.23 vagyok.JAJ!Ráadásul én nekem bevérzésem is volt és azt mondta a doktornõ a mintavétel közben, hogy ilyenkor lehet lassabb a tenyésztés.:(((Pedig így is annyira rossz.
A kérdező hozzászólása: Most éppen ezt találtam egy fórumon: Hááát, nem nyugtatott meg..... "Jöttem kicsit panaszkodni... Nem bírtam tovább és felhívtam a genetikai labort, igaz még csak 3 hete volt a mintavétel. Még mindig a termosztátban van a minta, mivel túl sötét a citoplazmája a sejteknek, nem jól látható a genetikai állomány... A laboros szerint ez csak nekik jelent rosszat, mert nem látják és nem tudnak eredményt adni, és még tovább kell tenyészteni a mintát. A bab felé ez semmi rosszat nem jelez elõre. Sajnos azt mondták nagy valószínûséggel talán 2 hét múlva lesz csak eredmény. " Ennyit arról, hogy két hét múlva szólnak, ha baj van.....
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó válaszoló. Mindenhol ezt olvasom, de te honnan tudod ezt? Teljesen biztos, hogy így van?
Ne aggódjatok, ha rossz az eredmény, akkor már egy héten belül jelentkeznek, és visszahívnak, hogy megismételjék a mintavételt. (Mert nem mondanak "halálos ítéletet" azonnal.)Én úgy tudom, hogy azért kell a 4 hét, mert a bevatkozás protokolja szerint 4 hét után felülvizsgálat szükséges. Nyugi lányok, ezek szerintminden rendben az eredményetekkel! ;-)
Hasonló cipõben járok, csak nekem még hétfõn telik le a két hét.Nagyon ideges vagyok.Rettegés, mióta megkaptam a rossz véreredményt.Jó, hogy ezt kérdezted, mert én is ezt hallottam, de azt hiszem nem leszek én még nyugodt a jövõ héten sem.Engem is 4 hétre hívtak vissza uh-ra és eredményért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ez a 17. nap és most 3 napos hétvége jön. Kedden lesz éppen 3 hét. Akkor szerintetek rendben van a baba? Borzasztó volt az elmúlt két és fél hét.
Jaj, annyira örülök nektek!15:23 vagyok-azóta én is megkaptam az jó eredményt!:) Boldog kismamaságot kívánok!

Három és féléves és húsz hónapos kisgyerekeket normális dolog két hétre a nagyszülőkhöz adni?

Nagyi vagyok és a lányommal nem tudunk közös nevez?re jutni ebben a kérdésben.A piciket nyaralni hagyta a másik mamánál.Nem féltékenységb?l mondom mert nekik ugyanolyan joguk van a piciket szeretni, de ezer km-re laknak és most jön a picinek a foga. Szerintem ez a nyaralás korai az anyja mellett van a helyük legalább 3-4 éves korukig.

Legjobb válasz: A két hetet sokallom. Egyébként, pár nap, max 1 hét szerintem rendben van. De ez azért függ a gyerekektõl is. Nem egyformák, van akinél ez probléma, van, ahol semmi gondot nem okoz.

A két hetet sokallom. Egyébként, pár nap, max 1 hét szerintem rendben van. De ez azért függ a gyerekektõl is. Nem egyformák, van akinél ez probléma, van, ahol semmi gondot nem okoz.
2 hetet kicsit én is sokallom, de azért valljuk be, a szülõknek is joguk van egy évben legalább egy hétre felnõttes életet élni.
Ha amúgy szoros a kapcsolat a nagymamával, ez a két hét nem okoz akkora gondot. A három és fél éveset elengedném két hétre, a húsz hónapost még nem, õ valóban elég pici még a két hetes nyaraláshoz. Bajuk nem lesz belõle, késõbb meg kiderül, hogy jó öltet volt-e vagy sem. Tényleg nincs két egyforma gyerek. A fiam két évesen akkor sírt, mikor haza kellett menni a nagymamától, a lányom két évesen már akkor kétségbeesett, ha egyedül elmentem a boltba, és csak apa vigyázott rá. Az unokákat te ismered jobban. :)
Ez az õ döntése, ebbe sok beleszólásod nincs. Gondolom a férjével megbeszélték, és így gondolták jónak. Az, hogy duzzogsz, meg veszekszel vele, attól se neki, sem a gyerekeknek, de még csak neked sem lesz jobb. Fõleg, hogy már megtörtént az otthagyás... Az egy másik dolog, hogy messze vannak, én biztos nem hagynám ott ennyi idõre, mert nem tudnék bármikor menni, ha valami gond lenne. Nem is a fogzás miatt, hanem tényleg bármikor bármi gond lehet. Azért 1000 km nem egy órás autóút. A másik kérdés meg az, hogy mennyire ismerik a másik nagyszülõt... Ha csak évente 1-2szer találkoznak, akkor felelõtlenség otthagyni õket, mert még lehet, hogy az elején tök jól elvannak, de lehet, hogy holnap már sírnak az anyjuk után...
Ezen felesleges itt rágódni. A lányod így döntött, szerinte ez így jó, és helyes. El kell fogadnod a döntését, mert ha folyamatosan hisztizel Neki a vége az lesz hogy jól összevesztek, és akkor az unokáidat se fogja rádbízni többet
Attól hogy jön a foga nem beteg. Ha a gyerekek elvannak az anyjuk nélkül 2 hétig miért ne lehetnének a másik nagyinál. te bizony féltékeny vagy :)
Nekem 3 éves lesz a nagyobb lányom, a kisfiam 20 hónapos. Lányom elég önálló, kisfiam anyás (de azért elvan másokkal is, nem sír utánam, csak késõbb csapódik le a dolog). Két hónapja született meg a legkisebb lányom. Az én anyukám vigyázott rájuk otthon reggel 7-tõl, este 6-ig. Utána az apjukkal voltak. Mire az 5. napon hazaértem a kisfiam teljesen kifordult magából, gyakorlatilag hisztigörcsök tömkelege ment át rajta kb. 2 nap alatt. A nagyobbik lányom egyszerûen csak bepisilt, illetve szorította folyamatosan a kezemet. Délelõttönként amúgy bölcsõdébe járnak (sosem sírtak miatta), a nagyival naponta beszélnek, kéthetente töltünk Náluk egy napot. Szóval én abszolút nem engedném el két hétre õket. Nekik még az ANYJUK MELLETT A HELYÜK!
Már bocsi, kedves válaszolók, de ki mondta, hogy a nagymama "hisztizik" meg "veszekszik"??? Csak van joga megkérdezni mások véleményét, végtére is ez egy kérdezõs oldal!! Ha gondotok van saját anyukátokkal / anyósotokkal, azt vele oldjátok meg.... Mennyire utálom, mikor így arctalanul, az internet mögé bújva vezetik le az emberek tök ártatlan idegeneken a saját maguk kreálta nyomorukat! Elárulom, attól nem fogjátok jobban érezni magatokat, ha õ rosszabbul érzi majd magát. Bocsánat, de ez régóta kikívánkozott belõlem.
Ha ezer km-re laknak, nyilván ritkán találkoznak, ahogy írta is. Emiatt sokallom a két hetet. Ha a gyerekek hozzászoktak, hogy néha egy-egy napra a nagyinál vannak, és nem viseli meg õket, és amúgy közel áll hozzájuk a nagyi, akkor szerintem belefér. Én mindenesetre nem érezném jól magam, ha két hétig nem látnám a gyerekemet. A fogzás valóban nem betegség, de ha az embernek fájdalmai vannak, nehezebben viseli az egyéb megpróbáltatásokat, türelmetlenebb, még felnõttkorban is, nem igaz?
2 hét szerintem is sok, max pár napra, de én sajnos, nem vagyok az az odaadogatós anyuka, én napközben addig vannak vele amíg akarnak, de amíg ilyen pici addig az éjszakák, velem töltik, sajnos én ilyen maradi vagyok, most 2 éves fiam, még 2 év és már mehetnek is nyaralni ha akar, de addig nem.Nem igazán értem a lányod döntését, hiszen mit írod alig találkoznak év közben, szinte nem is ismerik, én nem lennék nyugodt, de nem vagyok hála senki helyébe.De ebbõl ne csinálj magatok közt vitát, ha szükség lesz rájuk csak hívják majd õket.
A kérdező hozzászólása: Elég ritkán találkoznak a másik nagyiékkal.egy évben 2-3x.Nem vagyok féltékeny hiszen õk is ugyanúgy szeretik õket mint én.Csak két hét szerintem sok.Én jobban aggódós anya voltam, vagyok. A gyerekeimet 4 éves korukban hagytam a mamánál hosszabb idõre.Inkább a kicsi miatt aggódom, mert õ nagyon anyás.
A kérdező hozzászólása: Tegnap fotót küldtek róluk és én úgy látom mindkettõ szomorú. Szerintem a pici még nem tudja mi is történik vele csak egyszerûen anya hova lett?? a kislány unokám a fotón /a nagyapa készítette/ tövig kinyújtja a nyelvét mérgesen.Én nagyon nagyon gyerekpárti vagyok és aggódom a kis lelkivilágukért. Talán Mira már õ tudja hogy a nagyi szereti õt de én is a két hetet sokallom egy hét úgy okés lenne. A pici miatt aggódom õ kisfiú és nagyon anyás.Most jön a zápfoga ..olyankor kell anya!
a két hét szerintem is rengeteg...fõleg ha jön a foga..
2 hét sok, de 1 hét szerintem rendben lenne. A helyedben tuti elmennék és megnézném az unkáimat ha ennyire paráznék miattuk.

Első két hétben ízesített ásványvizet (Jana epres) fogyasztottam, ami tartalmaz szénhidrátot, ill. egyszer gombástésztát ettem szénhidrát napon az baj? Hosszabbítsam meg két héttel a diétát?

Legjobb válasz: Ha így is értél el eredményt,akkor szerintem nem kell újra kezdeni,mindenkinél elõfordul idõnként egy kis bûnözés.Mindenesetre ezentúl próbáld meg betartani,mert csak így van eredménye.

Ha így is értél el eredményt, akkor szerintem nem kell újra kezdeni, mindenkinél elõfordul idõnként egy kis bûnözés.Mindenesetre ezentúl próbáld meg betartani, mert csak így van eredménye.
Egy fõtengelycsere nem kis mûvelet. Légy türelemmel azt tudom mondani. Fõtengely csere az nem semmi dolog.
A kérdező hozzászólása: Csak ugye megrendelték, csak még nem jött meg, csak arra lennék kíváncsi vajon meglesz jövõhét szerdára szerintettek?

Ha késik a menstruációm több mint két hetet, a testhőm 37-37, 5 kb 2hetes terhes lehetek. Már csináltam egy Lily és egy Maria Romed tesztet, de sohasem reggeli vizeletből, mindíg negatív. Lehetek még terhes?

Befolyásolhatja a tesztet, hogy a nagyon sok folyadékot ittam és nem volt koncentrált a vizeletem? Reggel csináljam inkább?

Legjobb válasz: Két hét késés után már bármilyen vizeletbõl kimutatná a teszt.

Két hét késés után már bármilyen vizeletbõl kimutatná a teszt.
Szia! Szerintem is ki kellene már mutatnia a tesztnek, de én vennék még egyet és reggeli vizeletbõl tesztelj!
Elõzõ vagyok! Ha már két hete csúszik a mensid, akkor te már 6 hetes vagy, nem kettõ! Az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni!
Igen, befolyásolja a teszt eredményét, ha elõtte sok folyadékot iszol. Szóval jobb, ha reggel csinálod meg a tesztet, mert akkor tutira nem iszol elõtte semmit. Mondjuk 6 hetes terhességet szerintem már minden teszt, bármilyen napszakban bõven kimutatna. Minden jót Need!
Szerintem is ki kellene mutatniuk már ilyenkor. A nem vártam elõtt 2 nappal csináltam meg az elsõt reggeli vizelettel, kimutatta, másnap megint egyet délben, akkor is kijött, és rendes erõs csík, nem is halvány.
Fontos, hogy a reggeli elsõ vizeletbõl csinálj tesztet - ahogy a többiek is írják! A ROMED megbízható, kimutatná ha terhes vagy. Ha azonban nem bízol benne, ne tesztre költs szerintem, hanem menj el dokihoz - egy kontroll sosem árt :)
CSINÁLTÁL BABÁS VAGY?

Két hete a doki azt mondta, hogy 7 hetes terhes vagyok, de a tegnap is azt mondta, hogy szűk 8 hónaposnak mondaná. Van okom aggódásra, vagy nyugodtan kivárhatom, hogy elteljen ez a két hét?

Két hete 12mm volt akkor az embrió. A tegnapi vizsgálatkor nem látta már olyan tisztán, hogy mi a helyzet, hüvelyi ultrával kellett megnézzen, hallottam a szívdobogását is a kicsinek. Méretet most nem mondott. Két hét múlva kell visszamennem újra. Szerintetek van okom aggódásra, vagy nyugodtan kivárhatom, hogy elteljen ez a két hét?

Legjobb válasz: hónapos? nem hetes? szerintem nincs okod aggodásra! én 10 hetes voltam 30mm..szóval az is jónak mondható. Egyébként meg ilyen korban amúgy is hüvelyi uh-t csinálnak. Grat a babádhoz:) egy 12 hetes kismama:)

hónapos? nem hetes? szerintem nincs okod aggodásra! én 10 hetes voltam 30mm..szóval az is jónak mondható. Egyébként meg ilyen korban amúgy is hüvelyi uh-t csinálnak. Grat a babádhoz:) egy 12 hetes kismama:)
Szerintem egyáltalán nincs miért aggódnod. Nekem azt mondta a doki hogy az elején még lehet variálni a méretébõl adódóan hogy most pontosan mennyi idõs. Mert ugye a terhességet az utolsó menzesz elsõ napjától számítják de lehet hogy csak két héttel késõbb fogant a baba. A 12. hét körül már pontosat fog mondani szerintem.
Nincs okod az aggodalomra, hiszen egészen pontosan nem lehet megállapítani, hogy mikor fogant meg a baba, hiszen van, akinek középidõben van ovulációja, van, akinek elõtte vagy utána, és a ciklusok sem egyforma hosszúságúak mindenkinél. Ebbõl kifolyólag "változhat" a baba kora! =o) Ne aggódj, biztosan semmi gond nincs. Napról napra erõsödni fog!

Ket napja rakattam koldok pc-t, tudom h ket het a gyogyulasi ido, de mennyi ido utan szabad strandra v szolizni menni?

Legjobb válasz: minek rakattál verjem, ha nem tudsz csinálni semmit mellette? vagányabb lettél?

minek rakattál verjem, ha nem tudsz csinálni semmit mellette? vagányabb lettél?
A kérdező hozzászólása: Jaj na nem tudsz olvasni? Amit irtal semmi koze a kerdesemhez. Amugy neked a strand meg a szoli a minden? Azon kivul rengeteg mas dolgot lehet csinalni, nem kell ennyire bekorlatozodni :)
kb egész nyáron nem mehetsz strandvízbe, készülj fel ;)
A kérdező hozzászólása: Koszi az infot:P Hat akkor megleszek valahogy a nelkul :)
1hetet azért birj ki:) Ha már nem fáj, nincs genny semmi, utána simán:) Bár a szolit még két hétig hanyagolnám:) Én mikor csináltam 3 nap utan kivettem, de én nagyon gyorsan gyogyulos vagyok, szoval tök oké volt.:) És hülyeség, mehet strandvizbe. Max az elején még fertötlenitgesd:)
ja, akkor te a nagyon szerencsések közé tartozol, ugyanis kb. 80%-ban 3 hónapon túl van a gyógyulási idõ.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, hat akkor majd elvalik h az en sorsom h alakul, hatha en is szerencses vagyok :P
Nekem is van és aki csinálta azt mondta, hogy strand 2hónap szoli is kb így, és ez a legnehezebben gyógyuló piercing 4hónapig gyógyul kb.Tisztaszesszel kenekesd

Szerintetek miért kisebb majdnem két héttel a babám BPD-je? Másnak is volt így?

Pesten voltam genetikai uh-n alacsony afp miatt.Rendelleneset nem találtak de itthon néztem hogy sokkal kisebb a BPD-je a többi jó méret. BPD:39mm OFD:55mm HC:152 mm AD142mm AD2 46mm AC:139mm FL:31mm Magzati súly :280 G(+-10 %) Ugye nincs baja? Menstrució szerint 19+1 napos voltam Így viszont az ultrahang is csak 18+5-t írt.

Legjobb válasz: a táblázatok csak az átlagot mutatják, és az attól való eltérés egyáltalán nem biztos hogy bajt jelent nálunk a másik véglet volt, a 36. heti uh-n már 4 héttel !! nagyobb volt a feje az átlagnál, a combja meg 1 héttel kisebb (én tudtam a fogantatás napját) (a 4 D uh meg azt írta a koponyához, hogy "abnormal", de a doki nagyon átnézte, és azt mondta minden rendben) és született egy teljesen egészséges babám, az átlagnál valamivel nagyobb buksival ne izgulj, pár nap eltérés semmit nem jelent, és ha a doki azt mondja minden rendben akkor higgy neki!

a táblázatok csak az átlagot mutatják, és az attól való eltérés egyáltalán nem biztos hogy bajt jelent nálunk a másik véglet volt, a 36. heti uh-n már 4 héttel !! nagyobb volt a feje az átlagnál, a combja meg 1 héttel kisebb (én tudtam a fogantatás napját) (a 4 D uh meg azt írta a koponyához, hogy "abnormal", de a doki nagyon átnézte, és azt mondta minden rendben) és született egy teljesen egészséges babám, az átlagnál valamivel nagyobb buksival ne izgulj, pár nap eltérés semmit nem jelent, és ha a doki azt mondja minden rendben akkor higgy neki!
Szia. Ne aggódj, nincs semmi baj. Nálunk 2 héttel kisebb a BPD-je folyamatosan. Most vagyok a 37. hétbe, teljesen szépen fejlõdik, de a doki azt mondta, hogy hosszukás feje lesz. Genetikailag ilyen, valamelyik felmenõnkre fog hasonlítani, mert mindketten "golyó fejûek" vagyunk. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat így már nyugodtabb vagyok valamivel:)

Mit csinaljak a harmadik hete tarto szaraz kohoesemmel? Kicsinalt, faj tole a hasam, a legutjaim es nem alszom. Ket hete a doki adott gyogystertde nem mult el.

Legjobb válasz: Nekem is volt egyszer olyan köhögésem, hogy fél évig nem múlt el: tippek: Stodal szirup éhgyomorra(szájban tartani, mert szájnyálkahártyán szívódik fel) + Biomare: Cápamájolaj kapszula (ettõl minden betegség totál elmúlik, de a köhögés tutira!) és ha akarod még lehet: Lándzsás útifû szirup is (ezt azonnal is lenyelheted). (A cápamájolaj kapszula mehet 1-2 hónapig is, de a többi is min. 3 hétig.) Jobbulást!

Nekem is volt egyszer olyan köhögésem, hogy fél évig nem múlt el: tippek: Stodal szirup éhgyomorra(szájban tartani, mert szájnyálkahártyán szívódik fel) + Biomare: Cápamájolaj kapszula (ettõl minden betegség totál elmúlik, de a köhögés tutira!) és ha akarod még lehet: Lándzsás útifû szirup is (ezt azonnal is lenyelheted). (A cápamájolaj kapszula mehet 1-2 hónapig is, de a többi is min. 3 hétig.) Jobbulást!

Szombattól két hétig a Balcsin leszünk, jövő hétre már 37-38 fokot is mondtak oda, ennek most örüljek?

(az még vízparton is sok, nem?)

Legjobb válasz: Iszonyat, pláne páratartalommal dúsítva, a víz viszont kellemes meleg. Szúnyoginvázióra készüljetek!

Iszonyat, pláne páratartalommal dúsítva, a víz viszont kellemes meleg. Szúnyoginvázióra készüljetek!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a választ!
Vigyázz, fel ne égj a vízben és mindig legyen valami a fejeden. Kellemes nyaralást!:)
A kérdező hozzászólása: Vigyázok, és köszi!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!