Találatok a következő kifejezésre: Két hete 1 (113 db)

Hát ezzel még három hétig is húzhatod. (Tapasztalat) De ne így legyen!! :o) Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönjük szépen! :) Kistesót? Hát én mindenképp szeretnék, és a férjem is... bár õ sokkal gyakorlatiasabb... és erõsen befolyásolja az anyagi oldal is. Mármint, hogy hónapról hónapra rosszabb a helyzet és hát így még egyet vállalni???!!! Nem könnyû döntés.
Köszönöm válaszod. Gyönyörû lehet már Benett, remek adottságokkal született. Szép nevet választottatok neki. Azért terveztek neki tesót?
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Hát akkor ott éppenséggel ÉN magam kértem a dokit, hogy varrjon össze teljesen mert ott aztán soha többet se ki se be semmi! :) Most már persze nem így látom. Tény, hogy nagyon fájt a varrás és ha újjra ott lennék nem engedném elvinni a kisfiam, mert legalább lett volna mi elterelje kicsit a figyelmem, ehhez képest most pontosan tudom, hogy hány csavar van körben a mûtõslámpán (ezt számoltam közben oda-vissza elterelésként). Kisfiamat Benett-nek hívják, 3300g-mal, 51cm-rel, 33cm fejkörrel és majd 3cm-es sötét hajacskával született. Azóta már elmúlt 6 hónapos, nagyon jól fejlõdõ mosolygós, nyugodt kisbaba. Most éppen 7800gr és 68 cm. Hajacskája megszõkült, de már van két foga :)
húúúú. Örülök, hogy most már te is így látod. A varrás nekem is jobban fájt mint a többi. Fõleg, hogy azt hiszi az ember, hogy végre vége, és akkor jön még a java. Én is mondtam, hogy soha többet. Dokim még mondta is, hogy akkor bevarrja az egészet. Na azt azért nem, másra is jó lehet azért. De a lényeg, hogy rendben vagytok és hogy a pozitív élmény maradt meg. Sok örömöt a gyermekben (esetleg adatok? név, méret...)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Azóta megszületett a kisfiam, pótlom a beszámolót! Szóval a méhszájtágítás délelõtt 10-kor történt, délben már 10 percesek voltak az összehúzódások és barnázgattam. Este fél 8-kor már a szülõszobán voltunk 5 percesekkel. Egész éjszaka 3-4 perces fájásaim voltak, de semmit sem tágultam. Szülésznõvel bohóckodtunk (labda, bordásfal, fürdõ, masszázs, illóolajok, homeós bogyók, stb...) reggel már sírva könyörögtem a dokinak, hogy elfáradtam, aggódom. Ekkor burokrepesztés, oxitocin és óránként méhszájtágítás kézzel mert még ekkor sem tágultam. 10 körül már könyörögtem a császárért... Bekötötték az EDA-t, de csak fél oldalon hatott. Melegem volt, fáztam, szomjas voltam, izzadtam, hánytam, volt minden amit el lehet képzelni... Egy óra magasságában végre eljött a kitolás rész (szerintem ez már "jó volt" vagyis már látszott a vége, és nem is olyan borzasztó érzés) Délután 13:20-kor megszületett a kisfiam. Órási boldog pillanat volt. Sosem fogom elfelejteni. Mindent megért az a 25 és fél óra fájdalom! (A varrás ismét fájt...) Akkor azt mondtam, hogy soha többet még egy gyerek, de így 5 hónappal a szülés után máris másképp látom. Szeretnék még egy kisbabát majd :)
ezt én sem értem miért kellett belepiszkálni, még nem is hordod túl. Nem, nem ilyen lesz a szülés, hisz ott érezni fogod, hogy jön a fájás és (1másodperc alatt) de mégis fokozatos lesz, bár ugyanúgy azt fogod érezni, hogy belepusztulsz, de mégsem ilyen lesz. Nekem a szülés közben tágítottak így (2X), azt hittem megõrülõk és a harmadiknál rászóltam, hogy most azonnal vegye ki onnan a kezét (el tudod képzelni milyen hangnemben). (mondjuk nekem azért volt rá szükség, hogy elkerüljük a száraz szülést, de a 3.-nál már éreztem, hogy nincs rá szükség és már nem is bírtam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást! Ebédeltem és most megyek pihenni, mert igazad van, most nem netezni kell. :)
Nem értem ezeket a dokikat... :o( Minden esetre Neked szép szülést! És bírni fogod! Ne is jusson eszedbe, hogy nem. Minden fájásnál arra gondolj, hogy "most megy elõre a babóca" Amíg meg még nem rendszeresek, addig ne netezzél, hanem inkább pihenj, és egyél, ha kívánod, kell az energia!
A kérdező hozzászólása: Ma voltam vizsgálaton. Méhszáj egy ujjnyi, de a dokim kézzel elkezdte tágítani. "Körbejárta a belsõ méhszájat", szerinte ettõl 1-2 nap és beindulnak a fájások. Nem tudom ilyen lesz e a szülési fájdalom, de ha igen, akkor nem fogom bírni!!! Azt hittem leszedem a csempét! Most barnázok és figyelek, mert akadnak összehúzódások...
A kérdező hozzászólása: Rendben! :) Köszi szépen!
írj azért, hogy mikor lett meg. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy nem húzom azért még olyan sokáig... Telítettség érzés is van és azt hittem normális, de még most a 25 fokban is lever a víz idõnként... Hát reménykedem. Köszönöm szépen a válaszokat!
persze, hogy elõjel, de nem a közvetlen elõjel ez ilyenkor normális. Nekem is nagyon fájt (folyamatosan) a szeméremcsontom az utolsó 2 hétben. Közvetlen elõjel (az egyértelmûek) hasmenés vagy gyakori széklet, hányás, meleged van indokolatlanul, esetleg izzadsz, telítettség érzés....
Hát igen, nálunk így volt ez a harmadiknál. Még szinte mai napig is vágyok rá. De mostanra sikerült elfogadnom, hogy nem lesz több "babám". Már meglévõ 2 gyermekemnek szeretném ezt a mostani szintet tartani. Ez sem könnyû. És tényleg ahogy nõnek úgy nõnek az igények is. Azzal bíztatom magam, hogy így mikor már betöltik a 18-at, még szinte fiatalok leszünk újra a férjemmel való kettes életre (46 leszek mikor a kicsi tölti). Ennek is van így elõnye. De azért a testvérrõl nem mondtam volna le. Én testvérpárti vagyok nagyon. Azért ezt is vegyétek figyelembe ti is. Sok boldogságot, és anyagi biztonságot kívánok nektek.

19. hetesek vagyunk. Az elmúlt két hétben hetente feljött +1 kg. Azt mondják csak a hasamon látszik, de azért aggódom. Ilyenkor normális heti 1 kg +?

Nem eszek sokkal többet, meg szedem az elevitet is. Lehet, hogy attól van? Vagy ez lehet a cukornak is a jele? Volt valakinek hasonló "problémája" ennyi id?sen?

Legjobb válasz: Szia! Ez terhesség alatt kiszámíthatalan. Nem kell izgulnod, nekem is volt olyan hónap, hogy 4 hét alatt több mint 5 kg-ot híztam az elején, aztán meg egy hónap alatt jóindulattal másfelet. 8. hónap végén vagyok, összesen 13 kg-ot szedtem fel. Az elõzõnél több, mint huszat. Sok függ attól, hogy elõtte milyen volt az alkatod. Ha nem folytatódik ez több héten keresztül, akkor szerinem nincs miért aggódni.

Szia! Ez terhesség alatt kiszámíthatalan. Nem kell izgulnod, nekem is volt olyan hónap, hogy 4 hét alatt több mint 5 kg-ot híztam az elején, aztán meg egy hónap alatt jóindulattal másfelet. 8. hónap végén vagyok, összesen 13 kg-ot szedtem fel. Az elõzõnél több, mint huszat. Sok függ attól, hogy elõtte milyen volt az alkatod. Ha nem folytatódik ez több héten keresztül, akkor szerinem nincs miért aggódni.
Az egészséges súlygyarapodás Az, hogy mekkora súlygyarapodás számít normálisnak a terhesség alatt, függ a babavárás elõtti súlytól és a magasságtól, valamint természetesen attól, hogy egy babát vagy ikreket vár valaki. Egy normális súlyú nõnél kb. 11-15, 5 kg az ajánlott súlygyarapodás, ennél többet az orvosok már egészségtelennek tartanak (általában ennél kevesebbet is). Mi lesz a plusz kilókból? A 11-15, 5 kg-ból körülbelül: 3-3, 5 kg a baba, ugyanennyi a testedben megnövekedett tápanyagraktár, kb 50-80 dkg a méhlepény. Csaknem 1 kg-nyival nõnek a melleid és ugyanannyival a méhed. Majdnem 2 kg-nyival több folyadék van a testedben a babavárás végén (elsõsorban vér, amelynek a mennyisége 50%-al is megnõhet), és 1 kg körül van a magzatvíz súlya. Épp ezért nincs okod aggodalomra: ugyanezt a súlyt minden fogyókúra nélkül is leadod majd a szülés után, körülbelül 6-7 hónap alatt. Mikor mennyit gyarapodsz Az összes súly körülbelül egynegyedét az elsõ harmadban, a többit pedig a második kettõben szeded majd fel - a harmadik harmadban valamivel többet, de az utolsó 1 hónapban a gyarapodás lelassul. A lényeg a folyamatos testsúlynövekedés: a babavárás mindegyik szakaszában káros a fogyókúra illetve a testsúlyvesztés. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=print&sid=66 boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:)
Szia! Szerintem is nagyon egyéni, illetve idõszakos, hogy ki mennyit hízik. Nekem a 20. hétig szinte tilos volt hízni (vérnyomásproblémák miatt), a 21. hétig 3-4 kg-ot mégis híztam. Most 31 hetesen 9-nél tartok, igaz más problémák miatt ágynyugalom, és nagyon kevés mozgás mellett! Ne aggódj, amíg neked és a babának nem okoz valamilyen egészségi problémát, addig nem lesz baj! Boldog babvárást!
Szia! Nálam szinte ugyanaz a helyzet, mint Nálad: a 20. hétig én kb. 2 kilót híztam, majd a 20. és a 27. hét között további 6-ot (tehát most vagyok 8 kilónál). Vagyis a 20-27. hét között én is szinte hetente 1 kilót híztam. Viszont a szakirodalom szerint is lehet ennyit (egész pontosan 8-9 kilót) hízni a 28 hét végéig. Egy majdnem 28 hetes kismama
Szia, Nálam teljesen ugyanez volt, csak elindult a hízás már a 17. héten.Most a 21. hétben vagyok és van rajtam 6 kg plusz.Tudom nem kevés, de adokim mondta, hogy számoljam a kalóriákat napi 1800 amit megszabad ennem.Hozzáteszem én sem zabáltam nem ettem édességet sok rostosat fogyasztottam és mégis.Rajtam se látszik csak a pocimon, gondoltam is, hogy azért van mert has tájékon annyira gebe voltam, hogy ráfért a hízás.Mindenesetre beütemeztem heti 1 nap gyümönapot, sokan ajánlották, ez majd vizesedés ellen is jót fog tenni állítólag, de a beleimnek biztosan.Sajnos sosem voltam megelégedve az emésztésemmel, de most aztán fõleg nem.Biztosan sokminden közrejátszik, én próbálok odafigyelni, de ha továbbra is ugrálnak fel a kg-k akkor nincs mit tenni...Amúgy te hány kg-nál tartasz? Boldog babavárást.
Újra én...a lényeget kifelejtettem.Miután szépen felugráltak a kilók rám akkora nagy gyönyörû pocakom lett, hogy sokan azt hiszik a végén járok....ez van :oD

26. hétben járok, és az elmúlt két hétben nem híztam sőt, fogytam 1 kg-t. A baba mozog elég aktívan, szerintetek nincs miért aggódnom?

Egyébként 52-vel kezdtem, két hete 58 voltam, de azóta 57. Enni eszem rendesen, jó az étvágyam, mégsem jön több. Rettegek, hogy a baba nem fejl?dik rendesen, hiszen csak kéne híznia.

Legjobb válasz: Az 1 kiló egyáltalán nem jelent semmit, olyat nem ettél, nem ettél sokat, több víz volt benned, de lement, sok oka lehet, de az 1 kiló jelentéktelen.

Az 1 kiló egyáltalán nem jelent semmit, olyat nem ettél, nem ettél sokat, több víz volt benned, de lement, sok oka lehet, de az 1 kiló jelentéktelen.
Szerintem nagyon eltérõ, hogy ki hogyan hízik. Én a 19. hétig nem híztam semmit, aztán hirtelen 1-2 hét alatt feljött 4 kg. Ez beállt a 23. héten, most 25 hetes vagyok, és még mindig ez a 4 kilo van rajtam. Nem egyenletesen hízunk. 1 kg meg semmi. Az ember pisil egyet és máris kevesebb a súlya. Úgyhogy ne aggódj.
A baba hízik élég egyértelmû , neked me nem kell feltétlenül híznod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Gyorsan be is nyomtam egy nagy adag tejbegrízt. :)
Örülj neki!

A TSH 4.9 lett a lombikhoz 1-2 közé kéne levinni, kaptam rá euthyrox-ot napi 1 szemet, leviszi nekem két hét alatt 1-2 közé?

28.án megyek vissza a Káliba, nagyon izgulok hogy jó legyen az eredményem.

Legjobb válasz: Írtam már neked, a másik TSH-s kérdésnél! Még annyi, hogy a TSH-t nekem a stressz felvitte 20 fölé, mikor idegeskedtem!! 2 hét alatt!! Úgyhogy lélegezz mélyeket, jógázz, meditálj, és ne stresszelj azon, hogy mekkora lesz a TSH!!! És akkor jó lesz minden. Sõt, már a nyugalommal lejjebb viszed. És nyugodtan szedj többet, nem lesz belõle baj. Ha 50-et írtak, akkor ha nem is 100-at, de 75 mikrogrammot szedhetsz!

Írtam már neked, a másik TSH-s kérdésnél! Még annyi, hogy a TSH-t nekem a stressz felvitte 20 fölé, mikor idegeskedtem!! 2 hét alatt!! Úgyhogy lélegezz mélyeket, jógázz, meditálj, és ne stresszelj azon, hogy mekkora lesz a TSH!!! És akkor jó lesz minden. Sõt, már a nyugalommal lejjebb viszed. És nyugodtan szedj többet, nem lesz belõle baj. Ha 50-et írtak, akkor ha nem is 100-at, de 75 mikrogrammot szedhetsz!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a bíztatást, úgyhogy úgy szedem ahogy írtad.
1. vagyok. Csak tartsd titokban mindenképp, hogy kicsit módosítottál az adagon! :) Minden jót, és sok sikert a lombikhoz!

Két hete csak 1 es kódú kajákat eszem. Mikor mutat már valamit a mérleg?

Két kicsi gyerek mellett nem nagyon van id?m tornázni. Edzés nélkül is beindulhat a fogyás?

Legjobb válasz: Fogyni lehet torna nelkul is csak sokkal lassabban indul be a fogyas es az eredmeny sem lesz valami szep latvany mert rengeteg izmot fogsz vesziteni es puha lesz a tested. Az 1 es kodu kajakkal csak az a baj hogy az ember azt hiszi mivel fogyokuras kaja mertektelenul lehet enni. A gyomrod akkora mint a ket oklod, ha ennel tobbet eszel akkor elkezd tagulni. Figyelned kell a tested...eves kozben amikor eloszor sohajtasz akkor kezd el tagulni a gyomor ami azt jelenti hogy amit addig ettel annyi eleg csak a szemed kivanja a tobbit. Egyel 3 orankent keveset es este 7 utan mar semmit (ha nagyon ehes vagy igyal meg lefekves elott egy pohar tejet). Ami a tornat illeti ket kicsi gyerek mellett nem hiszem hogy van idod lustalkodni szerintem egesz nap aktiv vagy. A mindennapi teendokkel eleg kaloriat egetsz. Sok sikert!

Fogyni lehet torna nelkul is csak sokkal lassabban indul be a fogyas es az eredmeny sem lesz valami szep latvany mert rengeteg izmot fogsz vesziteni es puha lesz a tested. Az 1 es kodu kajakkal csak az a baj hogy az ember azt hiszi mivel fogyokuras kaja mertektelenul lehet enni. A gyomrod akkora mint a ket oklod, ha ennel tobbet eszel akkor elkezd tagulni. Figyelned kell a tested...eves kozben amikor eloszor sohajtasz akkor kezd el tagulni a gyomor ami azt jelenti hogy amit addig ettel annyi eleg csak a szemed kivanja a tobbit. Egyel 3 orankent keveset es este 7 utan mar semmit (ha nagyon ehes vagy igyal meg lefekves elott egy pohar tejet). Ami a tornat illeti ket kicsi gyerek mellett nem hiszem hogy van idod lustalkodni szerintem egesz nap aktiv vagy. A mindennapi teendokkel eleg kaloriat egetsz. Sok sikert!
esélytelen...... sajnálom, mozgás, diéta, aerob edzés, update hülyeségek esélytelen, azért sok sikert!!!
most megnéztem mik azok az 1-es kódú kaják... hát... ezeken élek fél éve de nem vagyok vmi vékony.
Nekem 1 hónap kellett mire a fogyás megindult. A 2 gyerek ideális edzõpartner. Jön a tavasz, menj velük rengeteget sétálni. A gyaloglás tuti fogyasztószer és a kicsik is jól bírják.
Fogsz, de valószínû kirugnak
50%-os táppénzt fogsz kapni, és kb 1 hónap után lefog járni a táppénz jogosultságod.

A darkorbitban ha két hétig nem jácok, akkor tényleg 10000uriiumot és 1 hó prémiumot, valamint 100 eurót kapok?

Legjobb válasz: JA de most a magyarnál más van ott kapsz 2 hét után egy lf2-t 2000 urit egy hónap prémiumot és 50 jacpotot a 4 hetet még nem tom

JA de most a magyarnál más van ott kapsz 2 hét után egy lf2-t 2000 urit egy hónap prémiumot és 50 jacpotot a 4 hetet még nem tom

Máris menstruálnék? Két hete szültem császárral, alig 1-2 napig volt utána folyásom, nagyon enyhe és egyáltalán nem vörös színű, csak halvány.

Aztán teljesen megsz?nt a folyás, se vörös, se fehér, se semmi, erre ma egy nagy adag véres, "mesi állagú" (tehát nem nyákos mint szülés után) érkezett a bugyimba. Máris elkezdtem volna mensturálni? (szoptatok)

Legjobb válasz: Szerintem még csak tisztulsz. Nekem is szülés után egy hétig abbamaradt a vérzés és folyás, aztán megint egy hét múlva újra. Dokim szerint ez természetes folyamat volt.

Szerintem még csak tisztulsz. Nekem is szülés után egy hétig abbamaradt a vérzés és folyás, aztán megint egy hét múlva újra. Dokim szerint ez természetes folyamat volt.
Nálam is úgy tûnt, hogy abbamarad a vérzés, aztán 1-2 hét múlva újra véreztem. Én is azt hittem mensi, de kiábrándítottak a gyakorikérdéses anyucik, és igazuk volt, nem mensi volt... Én is császáros voltam. Gratulálok a babádhoz! 11hós kislány anyukája
Szerintem is tisztulsz. Èn 5 hétig véreztem. habár rendes szülés volt. De mikor a doki megvizsgált nem volt neki furi hogy csak 2 napot véreztél?
Ez a tisztulás.6 hétig számíthatsz rá, akkor is, ha pár napra úgy tûnik, hogy elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Hát, jó akkor tisztuljak csak. Mondjuk furi, mert a kísérõ tünetek is ismerõsek, derékfájás, nyûgösség. A dokinak nem volt fura, programozott császár volt, és gondolom elég rendesen kipucoltak mielõtt összevarrtak...
Ez nem függ a kipucolástól...a méhlepény helye vérzik, és annak kell tisztulnia, gyógyulnia.Ezért is mindegy, hogy valaki császárral, vagy hüvelyi úton szül.A méhlepény leválásának a helye így is úgy is sebet hagy maga után, aminek be kell gyógyulni.

Kislányom 9 hetes, a bal szeme duzzadt, kb.3 hete. Két hétig kamilláztam, 1 hete használunk brullamicyn szemcseppet. Néha teljesen szép neki, aztán megint duzzadt. Mitől lehet?

Nem váladékozik,csak a szeme sarka piros egy kicsit.A cseppet az orvos írta fel.

Legjobb válasz: Szerintem ezt csak az orvos tudja megmondani!

Szerintem ezt csak az orvos tudja megmondani!

Férfiak! Nálatok is az van, hogyha nem szexeltek kb. két hétig, akkor kb. fél perc vagy 1 perc alatt elsültök?

Lányok is írhatnak, hogy a párjuknál hogy van! Kort és nemet égyszi írjatok. Köszi!

Legjobb válasz: nekem pont forditva van, ha egy hétig kb nem szecxelek akkor alig birok elmenni, és mégcsak nem is élvezem annyira, de ha rendszeressé válik mindig visszaáll a normálisba. fiu (16)

nekem pont forditva van, ha egy hétig kb nem szecxelek akkor alig birok elmenni, és mégcsak nem is élvezem annyira, de ha rendszeressé válik mindig visszaáll a normálisba. fiu (16)
nem, hónapok után sincs így 30+
Nem.
Nálam csak annyi történik, hogy amikor végre megtörténik a dolog, akkor csak egy sima kis kommersz ürülés van, és a párommal megszokott egetrengetõ robbanás elmarad. Mintha csak idegenben, érzelmek nélkül dugtam volna. Olyankor le kell nyomni még egy numerát, hogy helyreálljon a rend. 55F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!