Találatok a következő kifejezésre: Két hete új (59 db)

Mitől lehetett ez? Fél éven át egyszer betegvoltam és ahogy kigyógyultam rá egy két hétre újra beteg lettem

az orvos elküldött tejes kivizsgálásra de minden rendben volt.

Legjobb válasz: Mit értesz az alatt, hogy betegség? Megfázás? Ha igen, akkor a válasz egyszerû: rögtön miután az egyik - feltehetõleg - vírusfertõzést legyõzte nagy nehezen a szervezeted, és kiépítette ellene a védelmet, egy másik fajta vírustörzs kórokozói kerültek be a testedbe. Amelyek ellen nem volt kiépített védelem, sõt elõtte a hosszú lábadozás miatt le volt gyengülve az immunrendszered. Sajnos esélyed sem volt:( Próbálj egy kis C-vitaminos erõsítést kérni:)

Mit értesz az alatt, hogy betegség? Megfázás? Ha igen, akkor a válasz egyszerû: rögtön miután az egyik - feltehetõleg - vírusfertõzést legyõzte nagy nehezen a szervezeted, és kiépítette ellene a védelmet, egy másik fajta vírustörzs kórokozói kerültek be a testedbe. Amelyek ellen nem volt kiépített védelem, sõt elõtte a hosszú lábadozás miatt le volt gyengülve az immunrendszered. Sajnos esélyed sem volt:( Próbálj egy kis C-vitaminos erõsítést kérni:)

Útlevél meghosszabbításnál is csinálnak új képet? Elvileg ez lesz két hét, mire kiküldik? .

Legjobb válasz: Ilyen letezik? Szerintem csak uj utlevelet keszitenek, de nem hosszabbitanak. Minden uj utlevelnel keszitenek uj fenykepet, es nem 2 het, hanem 1 heten belul elkeszul. Az utlevel meghosszabbitas mit jelent kulonben? Mert ilyen nincs.

Ilyen letezik? Szerintem csak uj utlevelet keszitenek, de nem hosszabbitanak. Minden uj utlevelnel keszitenek uj fenykepet, es nem 2 het, hanem 1 heten belul elkeszul. Az utlevel meghosszabbitas mit jelent kulonben? Mert ilyen nincs.
Nincs olyan, hogy útlevélhosszabbítás. Érvénytelenítik a mostani útleveledet (levágják a sarkát, vagy lyukasztógéppel kicsit megcsócsálják), és kapsz egy újat, amibe természetesen újra fotót készítenek rólad.
Lehet hosszabbításnak nevezni, de mindenképpen újat kapsz! :) Az elõzõt kilyukasztják, jelezvén hogy érvénytelen, majd a papírok kitöltése, és igen, új fénykép készítése után küldik a következõt. Két héten belül szerintem bõven kiér. Én tavaly "hosszabbítattam" :)
De ha nagyon sietsz, kérheted sürgõsbe is, akkor csak egy nap.
Új képet nem csinálnak tudtommal...Nekem 4 nap után megjött postán
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Az még nagyon érdekelne, hogy arra nincs is mód, hogy egy általam hozott kép kerüljön be az útlevélbe?

Syasztok! Nekem olyan problémám van, hogy szünetet tartottam a fogamzásgátló szedésénél, most elkezdtem újra a szedését, és a menstruációm már lassan két hete tart. :S Tudom, hogy ilyenkor tovább szokott tartani, de ez a két hét már nem túl sok?

Legjobb válasz: csak hogy legyen egy épkézláb válasz is...elméletileg eltarthat sokáig is a kihagyás után, de az a legbiztosabb ha elmész a nõgyógyászodhoz...õ okosabbat tud mondani, mert itt nem hiszem hogy tolonganak a kommentelõk közt a nõgyógyászok...amúgy meg nem hülyeség szünetet tartani, a szedéssel, fél évente, vagy évente egy-két hét ajánlott ha jól tudom...de amint mondtam kérdezze meg kezelõorvosát :) XD 23F

csak hogy legyen egy épkézláb válasz is...elméletileg eltarthat sokáig is a kihagyás után, de az a legbiztosabb ha elmész a nõgyógyászodhoz...õ okosabbat tud mondani, mert itt nem hiszem hogy tolonganak a kommentelõk közt a nõgyógyászok...amúgy meg nem hülyeség szünetet tartani, a szedéssel, fél évente, vagy évente egy-két hét ajánlott ha jól tudom...de amint mondtam kérdezze meg kezelõorvosát :) XD 23F
jah és elfelejtettem.....nem feltétlenül a szex miatt szed valaki fogamzásgátlót...pl az exemnek még fiatalon írta fel a doki mert sok pattanása volt, és attól elmúlt...
Az ilyen vérzés elõfordulhat, az elsõ hónapban.Nekem végig volt az elsõ levél alatt, aztán elmúlt.Ha 3 hónap után sem múlik el a vérezgetés (mert lesz erõsebb és gynegén periódus is), akkor vissza kell menni a dokihoz, aki valószínüleg másikat fog felírni. Szünetet tartani 1-2 hétre nagyon nem szabad, mert többet árt, mint használ.Ha már szüneteltetni akarja valaki az több hónapra tegye. Írnak fel tablettát problémás bõrre is, de azok elsõsorban bõrgyógyászati készítmények és csak a mellékhatásuk fogamzásgátló.Általában erõsebbek is, mint a többi tabletták és nem is ajánlott évekig szedni.
Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen konzultáljon nőgyógyászával. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Párommal már nagyon szeretnénk kisbabát, viszont megszűnt a munkahelyem. Egy hetet voltam munkanélkülin bejelentkezve, két hete már dolgozok. Az új munkahelyről mennyi idő után mehetnék majd el babázni?

Legjobb válasz: Kicsit helyesbíteném az elsõ választ:) Valóban mehetsz bármikor, mert a szükséges 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, vagyis ha akár több hónap is lehet a két munkahely között. Plusz nem árt tudnod, hogy ha 41 nap van a két munkahely között, akkor már nem folyamatos a jogviszonyod, mert akkor az, ha 30 napnál hosszabb megszakítás nincs benne. A válasz pedig a kérdésre: mindenképp várd ki , hogy leteljen a próbaidõ, mielõtt bejelented a babát.

Kicsit helyesbíteném az elsõ választ:) Valóban mehetsz bármikor, mert a szükséges 365 napnak nem kell folyamatosnak lennie, vagyis ha akár több hónap is lehet a két munkahely között. Plusz nem árt tudnod, hogy ha 41 nap van a két munkahely között, akkor már nem folyamatos a jogviszonyod, mert akkor az, ha 30 napnál hosszabb megszakítás nincs benne. A válasz pedig a kérdésre: mindenképp várd ki , hogy leteljen a próbaidõ, mielõtt bejelented a babát.
bármikor :) nem kell egy munkahelyen ledolgozni, az a lényeg, hogy 2 munkahely között, vagyis te esetedben a munkanélküli és az új munkahely között ne legyen 41 napnál több, tehát nálad folyamatos :)
Be vagy jelentve? Szerzõdésed határozatlan ideig szól?
A kérdező hozzászólása: Igen, be vagyok jelentve.De még nem határozatlan, a próbaidõt töltöm.
Várjátok meg a próbaidõ végét. Ha akkor már terhes vagy, és utána jelented be, akkor a munkáltató hivatkozhat arra, hogy fontos információt elhallgattál és simán kitehet emiatt. Azon a pár hónapon már nem múlik!
Várd meg a véglegesítést. Ugyanakkor számíts rá, hogy ha majd babázás után visszamész akkor nagy valószínûséggel elbocsátanak. Felvettek egy embert (Téged), mert szükség volt rá, nem pedig azért, hogy passzív állományban legyen (akit helyettesíteni kell még egy emberrel). Láttam már ilyent.
Sok sikert a munkáltatód átvágásához, tudod, ezért nem szeretnek nõket felvenni, mert vannak, akik csak ugródeszkának tekintik a gyeshez...
Kedves utolsó teljesen egyetértek veled! A munkáltatók sem korrektek..... sõt! Amúgy meg annak a munkáltatónak bele kellene kalkulálnia, hogyha nõt vesz fel, az elõbb vagy utóbb gyermeket szeretne! De mivel Én akkor mondtam el, amikor papírom volt róla, érdekes eszükbe sem jutott akkor kirúgni! A gyes+csp-bõl nem lehet megélni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Nem szeretném a munkáltatómat átvágni, nem ez a cél, nem kihasználni akarom. De egy nõ nem teszi meg, akkor sosem lesz gyermeke. 27 éves vagyok, nem szeretnék kicsúszni az idõmbõl és a párommal is már régóta tervezgetjük a babát. jobban örültem volna, ha a régi helyemrõl mehetnék el. De hát egyik napról a másikra elküldte az embereit.....Ez van.

Ha két héttel előbb jött meg a menstruációm, akkor ettöl vagy az előzőtől (normáltól) kell számolni újra a ciklust?

Legjobb válasz: Ha két HÉTTEL elöbb jln meg, akkor menj orvoshoz, mert az NEM menstruáció, hanem valami betegség jele.

Ha két HÉTTEL elöbb jln meg, akkor menj orvoshoz, mert az NEM menstruáció, hanem valami betegség jele.
Ettõl kell, és nem kell orvoshoz rohangálni, nem vagyunk gépek, egyszeri alkalom semmit se jelent.
Ha csak egyszer ilyen, semmi gond nem atomórák vagyunk! Nem kell rögtön orvoshoz rohangálni. Amúgy nem lehet, hogy csak ovuláció?

Urtica urenset szedtem tejszaporításra két hétig, aztán szünet két hete, mikor szedhetem újra? Ti hogy szedtétek?

Legjobb válasz: Én úgy szedtem hogy 4 napig, reggel, délben, este. Majd addig hagytam szünetet amig nem éreztem, hogy kevesebb lenne a tejem.

Én úgy szedtem hogy 4 napig, reggel, délben, este. Majd addig hagytam szünetet amig nem éreztem, hogy kevesebb lenne a tejem.
Szia! Én 5 napig szedtem 3X5 golyót naponta, aztán 2 nap szünet...ha szükséges, akkor ismételni amíg elegendõ nem lesz a tej mennyisége.

Dec6.-án volt meg. Rá 2 hétre ujra megjött, ami nem várt volt, a két vérzés között egyszer voltunk együtt megszakitásos modszerrel. Elvégeztem a tesztet és azt mutatta, hogy nem vagyok terhes. Akkor mi ez? Miért jött meg 2-szer egy honapban?

Legjobb válasz: Szia! Ha jól sejtem elég fiatal lehetsz még (15-17)nem mondom, hogy minden nõnek vannak ilyen problémáim, de úgy gondolom egyszer az életben legalább minden nõnél megzavarodik a ciklus. Nekem pl legutóbb 54 napra jött meg, minden elõzmény nélkül, amugy 33 nap körüliek a ciklusaim. De egyik barátnõm egy idõszakban, úgy 3 hónapig 2hetente menszeszelt. Úgy értem: vérzett 7-8 napot (sok volt) 2 hét szünet után pedig megint 7-8at. De aztán elmúlt neki. Sok oka lehet, szerintem nem kell aggódnod egy percig se. Persze ha kóros, érdemes elmenni orvoshoz de biztos vagyok benne hogy helyre jössz, ne aggódj emiatt. A tesztet pedig hiába használod ilyenkor esély sincs arra hogy ilyen hamar kimutassa a terhességet, de nyugodj meg biztos nem vagy terhes, mert azoknál a vérzéseknél ahol a kettõ között túl kevés vagy túl sok nap van, nincs teljes peteérés, vagyis nemzõképtelen vagy ilyenkor. Nyugodj meg nincs semmi bajod :)

Szia! Ha jól sejtem elég fiatal lehetsz még (15-17)nem mondom, hogy minden nõnek vannak ilyen problémáim, de úgy gondolom egyszer az életben legalább minden nõnél megzavarodik a ciklus. Nekem pl legutóbb 54 napra jött meg, minden elõzmény nélkül, amugy 33 nap körüliek a ciklusaim. De egyik barátnõm egy idõszakban, úgy 3 hónapig 2hetente menszeszelt. Úgy értem: vérzett 7-8 napot (sok volt) 2 hét szünet után pedig megint 7-8at. De aztán elmúlt neki. Sok oka lehet, szerintem nem kell aggódnod egy percig se. Persze ha kóros, érdemes elmenni orvoshoz de biztos vagyok benne hogy helyre jössz, ne aggódj emiatt. A tesztet pedig hiába használod ilyenkor esély sincs arra hogy ilyen hamar kimutassa a terhességet, de nyugodj meg biztos nem vagy terhes, mert azoknál a vérzéseknél ahol a kettõ között túl kevés vagy túl sok nap van, nincs teljes peteérés, vagyis nemzõképtelen vagy ilyenkor. Nyugodj meg nincs semmi bajod :)
Azért a megszakításos közösülés nem a legjobb. De gondolom Te ezt jól tudod. Ha a teszt 2-szer azt mutatta ki, h nem vagy terhes, akkor nem vagy az, ennek eléggé nagy a valószínûsége. De ha továbbra is rakoncátlankodik a menszeszed, menj el nõgyógyászhoz!
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod. de nem vagyok fiatal már 34 éves vagyok és 3 gyermekem van. De nem szeretnék gyermeket és meg vagyok ijedve. másodjára miko megjött véreztem de nem ugy ahogy rendes mensesnél szoktam. és még mindig van egy kicsi pecsételö.
A kérdező hozzászólása: ja és fog fájásra dalacint szedtem , fejfájásra meg advil ultrát és arra gondoltam hogy ez zavarta meg a hormonokat
Szia! A gyógyszereknek ehhez szerintem semmi közük. A korod ellenére azt javasolnám hogy várj egy kicsit, hidd el nekem helyre fog állni. Ha mégsem, akkor viszont érdemes lenne tényleg elmenni orvoshoz mert ilyen korban már nem beszélhetünk tini-változásokról amikor mindenféle hülyeség megtörténik a szervezetben! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: szia. 27.-én ujbol megcsináltam a tesztet és az is azt mutatta ki hogy nem vagyok terhes.a vérzés elmult. csak még nem fordult velem elö ijen hogy 2 szer jött meg egy honapba
A kérdező hozzászólása: remélem nem is vagyok az.de majd még egyszer megcsinálom a biztonság kedvéért
A kérdező hozzászólása: a mellem se feszül és nem érzem azt hogy terhes lennék.de azért örülök hogy van valaki aki meghallgat. köszönöm
Kérdezõ: szívesen, ha tudtam kicsit is segíteni már megérte írni. Elõttem válaszoló: igen mindnyájan tudjuk hogy a megszakított közösülés nem a legjobb megoldás. Bár azt kell mondjam hogy kellõ odafigyeléssel ellehet kerülni a bajt így is. Én a párommal 2, 5 éve így szeretkezünk, ahhoz hogy gyógyszert szedjek, nem éri meg mert ritkán van lehetõségünk egymással lenni (1 hónapban mondjuk 1-2 alkalom vagy ritkán több) és pl én kiszoktam számolni mikor érdemes szexelnünk. Leggyakrabban akkor csináljuk amikor pont vége lett a menszeszemnek, vagy amikor megfog jönni a menszeszem és érzem a görcsölést már pár napja, így 100%ig ki lehet szûrni a bajt. Ez nem védõ beszéd akart lenni mert amigy igazad van, nem ez a legjobb megoldás. Kérdezõ! Neked szurkolok, de úgy hiszem nekem lesz igazam és rendbe fog jönni ez a menszesz ingadozás nálad!

Terhességem elején a 16. hétig nagyon rosszul voltam, aztán ez szépen elmúlt, de egy-két napja újra gyengének érzem magam, és ritkán rosszul is vagyok. A 20. hétben tart a terhességem! Normális ez?

Van olyan, hogy visszajönnek a rosszullétek? Kb. egy hónapig tudtam élvezni a terhességet

Legjobb válasz: Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km

Én is rosszul voltam a 16. hétig, mint te. Én a 26. héttõl kezdtem megint rosszul lenni, de más okból: a méhem felfelé nyomja a rekeszizmot, ezzel együtt szûkíti a tüdõt. Gyakorlatilag egész nap légszomjam van, a legcsekélyebb mozgás is iszonyúan kifáraszt, néha hányigerem is van. A nõgyógyászom elküldött belgyógyászhoz EKG-ra, de minden rendben van velem. Egyszerûen ezt csinálja a terhesség. Majd utána elmúlik. Javaslom, említsd meg az állapotodat a nõgyógyászodnak, majdõ eldönti, hogyan tovább, kell-e kivizsgálás neked, vagy sem. 35h km
A kérdező hozzászólása: Voltam már belgyógyászati vizsgálaton, ahol különösebb gond nem volt!Igaz tovább küldtek, mert volt egy kisebb szívzörejem, de csak április végére írták az idõpontot!remélem nem lesz baj!Köszi a választ!

Két hét után újra "bedurrantak" a szúnyogcsípéseim. Másnak is volt már ilyen?

Két hete jöttem haza egy több napos, Tisza melletti túráról, ahol a szúnyogriasztó spray-k ellenére hülyre csipkedtek a kis vérszívó dögök. 2 napig alig bírtam aludni, annyira viszkettek a csípések, nagy vörös duzzanat lett mindegyik. Fájni nem fájtak, de iszonyatosan viszkettek és álmomban 1-2t el is vakartam sajnos, nem egyszer kellett arra ébrednem, hogy vakarózom, mint egy bolhás kutya. Aztán 3-4 nap alatt normalizálódott a dolog, a ki nem vakart csípések lelapultak, a kivakart csípések besebesedtek szépen, már el is felejtettem őket, de tegnap arra keltem, hogy az összes - nem túlzok - újra "be van durranva", ismét fel vannak dagadva, van amelyik vöröses barna, van amelyik kicsit fehérebb/sárgásabb (de nem fáj egyik sem, tehát nem hinném, hogy gyulladásról van szó, nem gennyes, próbáltam nyomkodni is) és oltárian viszket megint. De tekintet nélkül arra, hogy korábban elvakartam-e vagy nem, mindegyik újra kijött. Iszonyat idegesítő és zavaró, a lábfejem is szét van marva, nem tudok tenni egy lépést anélkül, hogy ne akarnám csontig levakarni a bőrt. Ti is jártatok már így? Érdemes lenne dokihoz elmennem? Évek óta nem voltam semmivel, mivel semmi bajom nem volt, nem akarnék pár szúnyogcsípéssel elmenni hozzá, elég szégyenteljes lenne. :)

Legjobb válasz: ha gondolod elmehetsz dokihoz. Én úgyanígy vagyok kamaszkorom óta. Hülyére csípnek a szúnyogok, napokig viszket, ha sebes még akkor is. és bizony van, hogy egy idõ után elmúlik, aztán pár nap és újra viszket.

ha gondolod elmehetsz dokihoz. Én úgyanígy vagyok kamaszkorom óta. Hülyére csípnek a szúnyogok, napokig viszket, ha sebes még akkor is. és bizony van, hogy egy idõ után elmúlik, aztán pár nap és újra viszket.
A kérdező hozzászólása: Én viszont 25 vagyok és eddig soha nem tapasztaltam ilyet. Neked hány "kör" után múlnak el végleg a csípések?
A második kör után, ritkán a 3. után. Mindegyiket véresre marom, mert nem lehet kibírni a viszketést. Ja és hiába kenek rá viszketés ellen bármit. Én már 50 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Hihetetlen, nem tudom mi van a mai szúnyogokkal, sose volt ilyen bajom. Párom folyamatosan szívja a vérem, mert régen mindig én piszkáltam, hogy legyen felnõtt és ne vakarja, bírja ki. Most meg én vakarózom naphosszat, pedig nekem általában van akaraterõm. Francba. :) Most amivel úgy néz ki sikerül alkalmanként csillapítani a dolgot az az, hogy csap alá tartom és váltakozva hideg és forró vizet engedek rájuk. Fáj, de utána nem viszket legalább.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!