Találatok a következő kifejezésre: Két hónapos hátán (10 db)

Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Legjobb válasz: szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.

szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
Rajtam is jött ki véranyajegy, születésem után néhány hónappal a hónaljamnál, egyre nõtt, ezért a dokik úgy döntöttek lemûtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt. Azt mondták a heg elfog tûnni, azóta is megvan. Most 23 éves vagyok, terhes, és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon, ami aztán kezdett felszívódni, majd újra feltöltõdött, most megint leapadóban van, de nagyobb lett.Doki szerint normális, majd eltûnik.Engem nagyon zavar, mert csúnya, és ijesztõ, remélem hamar eltûnik.

Hát ebbe bele lehet pusztulni! Két hónapos az unokánk, a menyünk miért változott úgy meg?

Van, hogy meg kér arra,hogy vigyázzak a babára, míg elmennek vásárolni, minden rendben zajlik. Másik alkalommal áthív, hogy menjünk kicsit beszélgetni, mire átérünk, már is kitalálja, hogy etetni, fürdetni vagy épp altatni kell a kicsit és magára csukja az ajtót. Mi meg csak nézünk és nem tudunk magunkhoz térni a döbbenett?l. Ugy megyünk el, hogy nem is láttuk ?ket.Hát mi ez?

Legjobb válasz: De hiszen õ hív. És rátok meri hagyni a kéthónapos babát. Nincs semmi probléma. 9 hónapig hordta az unokátokat, megszülte, két hónapja fenn van minden éjszaka. Legyetek megértõek!

De hiszen õ hív. És rátok meri hagyni a kéthónapos babát. Nincs semmi probléma. 9 hónapig hordta az unokátokat, megszülte, két hónapja fenn van minden éjszaka. Legyetek megértõek!
Én nem látok semmi drámát a leírtakban. Mibe kell belepusztulni? Hiszen hívnak, és vigyáztok a babára. Ne feledd el, hogy a menyed nemrég szült, a hormonjai még az egekben vannak, nekem kb. 7 hónap kellett, hogy újra "normális" tudjak lenni. Én pld. a saját anyám elõtt sem szerettem szoptatni, valahogy frusztrált, hogy ott ül és néz... És ezt most elképzeltem anyósom és apósom elõtt... egyszerûen elképzelhetetlennek tartom, hogy elõttük tudtam volna szoptatni. Nincs a menyetekkel semmi baj. Viszont kérlek, ti vigyázzatok, hogy nehogy a gyerekeket egymás ellen hangoljátok azzal, hogy elégedetlenkedtek a menyed miatt.
Lehet, hogy még nem álltak helyre a hormonjai, esetleg kicsit depressziós is és fáradt. De elhív benneteket, megkér, hogy vigyázzatok a babára, elhív benneteket. Azért nincs akkora baj, szerintem.
Péládul azért változott meg, mert 2hónapja szült, a testében kicsit megkavarodtak a hormonok.. Szülés utáni depressziós is lehet.
Van, aki nem szeret mások elõtt szoptatni.
Igen szülés utáni depresszió lesz. Oda kell figyelni rá, mert ha nem jön helyre akkor bizony szaksegítség kell. Sajnos az alany sokszor nem realizálja, hogy baj van. Most egyenlõre legyetek ott minél többet és segítsetek többet, adjatok neki egy kis idõt. A családi kapcsolat az apával amúgy rendben van?
„mire átérünk, már is kitalálja, hogy etetni, fürdetni vagy épp altatni kell a kicsit és magára csukja az ajtót” lehet, hogy amikor áthívott, még nem volt nyûgös a baba, de amire odaértetek, már igen. vagy ti is azt csináljátok, amit sokan, hogy hívnak, erre odamentek két órával késõbb, amire már nem aktuális :) 2 hónapja nem nagyon aludhatott, szerintem érthetõ, ha most nem mindig van abban a hangulatban, hogy veletek foglalkozzon.
Ha elõtte is így sopánkodsz, mint itt folyamatosan, nem véletlen, ha igyekszik elbújni :) Bocs!
szülés utáni depresszió tipikus tünetei
A kérdező hozzászólása: Még, hogy rendben van a kapcsolat az apukával.A tenyerén hordozza, csak hát vele is gyakran olyan, van mikor semmi sem jó.Ha éjjel fel kell kelni az a baj, ha nem akkor az a baj, hogy biztos nincs valami rendben a babával.
Egyet értek a többi válasszal, hogy megértõnek kell lennetek, hiszen azért nem kis dolgon ment át a hölgy nemrégiben. Mondjuk amikor rátok csukja az ajtót, addig belepusztulás helyett nézd meg nem kell-e elmosogatni, fõzni, van-e wc papír, egyebek. Mindenki másképp éli meg ezt az idõszakot, de a család dolga a mindenkori támogatás és kitartás a másik mellett! Sok sikert! És gratulálok az unokához! :)
1. Hormonok 2. Szülés utáni depresszió 3. Fáradt, kimerült, nyûgös 4. Túl késõn értetek oda, amikor már nem volt aktuális. Nehogymár ebbe pusztulj bele...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat. Gondolom, hogy a hormonok még dolgoznak.Azért irtam ezt a kérdést, hogy mások szerint ilyen esetben, hogyan viselkedjünk, úgyan úgy mintha mi sem történt volna és menjen minden a maga útján, ne lássa rajtunk, hogy ez most nekünk rosszul esett.
A kérdező hozzászólása: Amit fontos tudni:annál sokkal, de sokkal jobban szeretjük õket, inkább aggódunk, mintsem bántanánk.Csak hallottam a szülésutáni depresszióról és ezek a gondolatok járnak a fejembe.Tolakodni nem szeretnék, inkább a véleményekre lennék kíváncsi.
Nagyon jó, hogy így állsz hozzá(juk) és hogy szereted õket. Teljesen normális állapot, nincs mit tenni. Ahogy egyik hozzászóló írta, nézd meg addig, hogy miben tudnál segíteni. Nem akkora tragédia, hogy pont akkor nem láthatod az unokádat, mert épp eszik, vagy altatja. Én még emlékszem, mikor az enyém volt 2 hónapos...húú, hát nem könnyû idõszak, és nem is sírom vissza. Úgy látom, hogy alapvetõen jó a hozzáállásod, és jó anyós vagy, szerintem nem lesz gond, csak türelemmel kivárni, hogy nagyobb legyen a picur. Ha most ennyiszer hívnak, késõbb számíthatsz rá, hogy rengeteget kell majd rá vigyáznod! :)
A menyednek szerintem kisebb gondja is nagyobb annál most, minthogy azzal törõdjön, hogy neked mi esik rosszul. Ne essen rosszul. Fáradt, ingerült, el van foglalva. Nem ér rá veletek bájologni.
Ne izgulj! Egy nõnél, ha "nem normális", az normális. :) )

A két hónapos fiam korábban hamar büfizett, de az utóbbi napokban általában fél órát ütögetem, simogatom a hátát és még akkor sem biztos a siker. Ennyi idős babát lehet már ülve büfiztetni?

Legjobb válasz: Lehet azért nem büfizik, mert már megtanult ügyesen szopni és nem nyel annyi levegõt. Ûlve hogy gondoltad? Szerintem, ha pár perc alatt nem büfizik, akkor hagyd, nem kell neki.

Lehet azért nem büfizik, mert már megtanult ügyesen szopni és nem nyel annyi levegõt. Ûlve hogy gondoltad? Szerintem, ha pár perc alatt nem büfizik, akkor hagyd, nem kell neki.
Hasonló helyzetben azt csináltam, hogy a hassal a térdemre fektettem. Így kicsi nyomás érte a pociját és kijött a böfi. Védõnõ mutatta, mert a babám az elején abszolút nem volt hajlandó böfizni.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem, hogy ülõ helyzetbe kitámasztva lehet-e büfiztetni.Egyébként sajnos kellene a büfi, mert hallom, hogy levegõt nyel. Kipróbálom a térdre fektetést. Köszi!


Kisfiunk 4, 5 hónapos. Még csak két alkalommal fordult hasról hátra. Ez nem gond? Kinek mikor fordult meg a babája hasról hátra? Hátról hasra már 3 hónapos kora óta szépen fordul.

Legjobb válasz: Kislányom 4 és fél hósan fordult hasról hátra, egy hónappal késõbb vissza!! Hét hósan felállt a kiságyban, és ha fogtam a két kezét úgy sétált hogy aki látta elájult tõle, milyen édi (66 cm volt). Persze nem csináltuk sokszor. Megtanult mászni, 8 hósan ült meg és fel 2 nap különbséggel, 11 hós most és már néha egy kézzel vezetve is ügyesen megy. Nincs gond a babáddal!!!

Kislányom 4 és fél hósan fordult hasról hátra, egy hónappal késõbb vissza!! Hét hósan felállt a kiságyban, és ha fogtam a két kezét úgy sétált hogy aki látta elájult tõle, milyen édi (66 cm volt). Persze nem csináltuk sokszor. Megtanult mászni, 8 hósan ült meg és fel 2 nap különbséggel, 11 hós most és már néha egy kézzel vezetve is ügyesen megy. Nincs gond a babáddal!!!
Szia.Mi 2, 5 hóssan kezdtünk ide-oda forgolódni, de ne aggódj semmi baj. Úgy tudom 6 hónapos korukig kell hogy forgolódjanak.Nincs lemaradva. Talán tedd többet pocira.Igy lehet hogy tudod kicsit ösztönözni.
Ha már kétszer megcsinálta, akkor nyilván tudja, ne aggódj. Az én fiammal is ez volt a probléma, hogy hátról szépen fordult hasra, de fordítva szinte soha. Be is panaszoltam a védõnõnél, aki azt mondta, hogy semmi baja, csak szerinte UTÁL háton feküdni. És valóban, igaza volt, most 8 hónapos, és ahogy leteszem a hátára, már fordul is hasra. Soha nem fekszik a hátán. Babaúszáson még a háton úszást se tûri :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Köszi a válaszokat. Igazából a mi kis törpénk is utál háton lenni. hogy lerakom két pillanat alatt hasra vágja magát. Általában hason is alszik, ekkor is õ fordul meg. Nagyon ritkán van meg háton. Már lassan a babakocsiban sem akar háton feküdni, ott is vagy oldalt vagy hason fekszik, vagy üldögél. :)
Lenyirta a fuleit??? ..szegeny kutyu:D
A fogváltás szokott bezavarni mert olyankor a kálciumot elvonják az újonnan növõ fogak.
6 hónaposan már a fogváltás végén jár, vagy túl is van rajta. Kérdezõ, nézd meg a fogait, ha még látsz tejfogat (ki tudod guglizni, hogy az milyen) akkor valószínû a fogváltás miatt dõltek össze a fülei. Ha minden foga megvan már, akkor kérd a tenyésztõ segítségét, esetleg állatorvossal konzultálj. A kozmetikus meg ne csonkítsa a kutyát :DD
A tejfogait már leváltotta?
Szia hívni kell egy ilyen szakértõt mert nem áll fel magától .
gondolom hogy a kozmetikus nem a füleit vágta le, hanem a fülérõl a szõrt hogy ne legyenek nehezek a fülei!
Semmivel, vegyél Nan tápszert azt majd enni fogja remélhetõleg ! Sok sikert!
Beba is HA? Mert a HA-nak van egy igen rossz mellék íze.
Erdekes mert az en fiam csak a Beba HA -t issza az osszes tobbit kikopte. Amugy vegigkostoltam en is, es nekem is ez izlett leginkabb :) ) Kedves kerdezo: vegig kell kostoltatni mas tapszereket is, bar tudom, ez igen koltseges de ezen nekunk is vegig kellett mennunk :( a kukaban landolt rengeteg tapszer es tejpep :(
Ugyanígy vagyunk :) És sajna vagyunk még így egy páran. Az enyém elõszõr 2-2 napig megette úgy, hogy kétnapont különféle tejpépet kevertem vele, de még ki tudta szívni a cumisüvegbõl. AZtán már az sem kellett. Aztán higítottam teával, gyümilével. Ez is kb. 2 napig kellett neki. Aztán turmixoltam bele gyümölcsöt, leszûrtem. Aztán zöldséget, leszûrtem. Aztán valamikor csak sima hipp gyümit vagy fõzeléket keverek bele, nem sokat csak pár kanállal, hogy még ki jöjjön a cumiból. Ennyi jutott most eszembe.
Banánt / öszibarackot /körtét szoktam beleturmixolni, vagy DM - es almapürét szoktam belekeverni. 3 dl -es bögrével szokott így meginni a 6 hós kisfiam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Boldog ünnepeket kívánok!

Kisfiam 23 hónapos, ma voltunk orvosnál, mert egy hatalmas kék-zöld folt volt a hátán, ami mint kiderült mongolfolt. Normális, hogy majd' két évesen jött elő és nem csecsemőkorban?

Legjobb válasz: A mongolfolt vörös nem kék-zöld.Az én lányomnak is van,igaz õ sokkal kisebb mint a tiéd. Tuti,hogy az?Mert sem színre sem korra nem gondolnám ezt.Születéssel jön ez és úgy 6 éves korukra növik ki, na meg vörös mint írtam.

A mongolfolt vörös nem kék-zöld.Az én lányomnak is van, igaz õ sokkal kisebb mint a tiéd. Tuti, hogy az?Mert sem színre sem korra nem gondolnám ezt.Születéssel jön ez és úgy 6 éves korukra növik ki, na meg vörös mint írtam.
A kérdező hozzászólása: http://www.google.hu/images?um=1&hl=hu&tbs=isch%3A1&sa=1&q=m.. Kérlek olvass utána, lehet, hogy nektek nem az van....
A kérdező hozzászólása: vagy http://en.wikipedia.org/wiki/Mongolian_spot
Nekunk szuletestol fogva van es szurkes kek szinu. A neten azt irjak, hogy 2 eves kor korul eri el a max intenzitasat es utana kezd el fokozatosan eltunni. Lehet, hogy eddig is volt nektek, csak nagyon halvanyan???

Majdnem hat honapos kislanyom hasra fordul ket napja de ugy hogy az egyik kezet nem tudja kihuzni maga alol<hogy segitsek neki?

Persze az a vege hogy elkezd sirni,hiaba huzom ki alola.Es minden kezdodik elorol...

Legjobb válasz: Pár nap, és rájön magától, minden baba így csinálja, az enyém is sírt:)

Pár nap, és rájön magától, minden baba így csinálja, az enyém is sírt:)
Ugy segíthetsz neki, hogy a vállát finoman megemeled egy kicsit, így majd kitudja húzni.Aztán néhány alkalom után majd magától is fog menni a dolog.Én az ikerlányaimmal babatornára járok, és ott mutatták ezt.
Szia! Nekem a gyógytornász azt mondta, hogy finoman csipkedjem (azt az oldalt ahol a keze beszorult) a gerince mellett (ingereljem) és akkor érzi, hogy használnia kell azt a kezét is. Nálunk bevált.Sok sikert! 5hós baba anyukája

Lassan két hónapja próbálkozom a hozzátáplálással, még semmit nem eszik meg. Mit tegyek? Hat hónapos, tápszeres.

Legjobb válasz: Ne add fel,mindig egy kis kanállal próbálgasd. A gyümölcsök leve sem kell neki? Vagy pl. répalé,ezekkel lehet meg tudod szerettetni vele,vagy csak a fõzikkel van gond. Az a lényeg mindig kis adagot próbálj meg neki,hátha egy idõ után elfogadja,eljön az ideje,csak õ még nem áll rá készen úgy látszik.

Ne add fel, mindig egy kis kanállal próbálgasd. A gyümölcsök leve sem kell neki? Vagy pl. répalé, ezekkel lehet meg tudod szerettetni vele, vagy csak a fõzikkel van gond. Az a lényeg mindig kis adagot próbálj meg neki, hátha egy idõ után elfogadja, eljön az ideje, csak õ még nem áll rá készen úgy látszik.
Nem vagytok elkésve, egyik ismerõsöm lánya most 7 hónapos, de csak cicin lóg, inni sem iszik semmit.Nem kell neki semmi. Van ilyen azt mondják, akkor nem jött el az ideje, de hidd el, menni fog az.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, kedves vagy! Próbálkozunk, szerintem nincs olyan módja az etetésnek ahogy ne próbáltuk volna. Pl.: ettem vele-ennek az lett a következménye, hogy szép nagyra nyitotta õ is a száját, a kanálról a szájába vette a falatot és kb háromszor olyan messzire köpte mint elõtte bármikor. Szóval talált egy új játékot.....most leginkább kiköpni szereti a hamit...szépen nevetgél a "sikerein"
A kérdező hozzászólása: Volt kanálból, cumiból, kanalas-cumiból, lé, pép, barack, alma, répa, s.tök, krumpli, ezek keverékei, a répából evett keveset, de nagyon durva szorulása lett, keverve sem vált be. Ugye még nem vagyunk elkésve? Egyáltalán meddig nem jelent gondot, ha csak tápszert kap?(ja tápszerrel keverve sem kell neki semmi, és tejpép sem)
Amikor már kellene használnia a fogacskáit, de addigra biztos hogy kialakul nála is, azért csak próbálgasd továbbra is, de ne erõltesd semmiképp.(1.és 2.)
És ha esetleg a táphoz kevernél neki egy kis levet? Így ismerõsebb lenne az íze számára. Ha a kanállal való evést õ már összekötötte ezzel a köpködõs-mókával, akkor esetleg néhány napig ne kanalazzatok, add neki cumisüvegbõl, ahogy a tápot is, hátha nem folytatná a köpködést, mikor újra a kanál kerül sorra.
ja bocs, most olvasom, hogy már cumisüvegbõl is próbáltad * bocsi* ja, akartam kérdezni, hogy evés elõtt , vagy után kóstoltatsz?
A kérdező hozzászólása: Evés elõtt, utána egyáltalán nem érdekli. Néha ha türelmesebbnek tûnik, két evés között. Így jutottunk el eddig, szóval egy-két kanállal már az összes felsoroltból lecsúszott, innen tudom, hogy nem allergiás. Mondjuk csak "véletlenül" nyelte le a falatokat, ahogy ráeszmél, hogy mi történik már ki is köpi. Tápszerrel már kevertem, ha megérzi az idegen ízt addig sír amíg meg nem kapja a hagyományos formában.

Kislányom nem szopik öt percnél tovább. Általában két-három percig szopik, de az öt perc már rekord. Most hat hónapos. Ez normális? Van ilyen?

Legjobb válasz: Igen, a barátnõm kisfia 5 perc alatt kiszopizta az adagját, és nõtt mint a gomba.

Igen, a barátnõm kisfia 5 perc alatt kiszopizta az adagját, és nõtt mint a gomba.
Szia!Az én kisfiam is most hat hónapos és bizony Õ is kb.5 percig szopizik. Amíg nem sír szopi után addig biztos kiszopizza az adagját.Remélem megnyugtattalak egy kicsit.Üdv:egy boldog anyuka
Szia! Az én kislányom (5 és fél hónapos) is gyorsan elintézi, neki a rekord olyan 6-7 perc, de akkor abban már van egy kis cicizés is. :) És õ is gyönyörû szépen fejlõdik. Tényleg, csak ha sír utána, akkor kezdj el pótolni valamivel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!