Találatok a következő kifejezésre: Két hónapos füle (6 db)

Két hónapos kisbabám füle kb. két hete kezdett "elállni", szinte napról napra jobban. Ez már így marad, vagy változhat még?

Legjobb válasz: Szia! Az elálló fül genetika, tehát az már a pocakban eldõl és szerintem látszik a születésnél. Az is lehet, hogy õ gyûrögeti, ha így van, ne engedd, ha rajtakapod. Egyébként kérdezz meg egy pártatlan kívülállót, hogy valóban eláll-e, vagy az anyai aggodalom mondatja veled.

Szia! Az elálló fül genetika, tehát az már a pocakban eldõl és szerintem látszik a születésnél. Az is lehet, hogy õ gyûrögeti, ha így van, ne engedd, ha rajtakapod. Egyébként kérdezz meg egy pártatlan kívülállót, hogy valóban eláll-e, vagy az anyai aggodalom mondatja veled.

Két honapos kislányom fülében ki szeretném cserélni a fülbevalót egy másikra be kell áztatni valamibe elötte vagy elég ha alkoholos vattával áttörölöm kicsit?

Legjobb válasz: Ez érdekes, mert amikor belerakták a fülébe a kórházban, akkor is max. negyed órán át ázott a fülbevaló az alkoholban... Utána már be is tették a fülébe, ami ugye nyílt seb... Nem gyulladt be, nem is lett piros sem.. 2 hónap alatt már begyógyult a seb, olyan, mintha gyûrût húznál az ujjára (csak képletesen). Ha áttörlöd, bõven elég, különben az arany magát is fertõtleníti.

Ez érdekes, mert amikor belerakták a fülébe a kórházban, akkor is max. negyed órán át ázott a fülbevaló az alkoholban... Utána már be is tették a fülébe, ami ugye nyílt seb... Nem gyulladt be, nem is lett piros sem.. 2 hónap alatt már begyógyult a seb, olyan, mintha gyûrût húznál az ujjára (csak képletesen). Ha áttörlöd, bõven elég, különben az arany magát is fertõtleníti.
Én kifõztem.
Áztasd be egy órára legalább alkoholba.
Igazából 24 órás áztatás kellene az alkoholban. Nem elég az áttörölgetés, áztasd legalább pár órát benne.
Lenyirta a fuleit??? ..szegeny kutyu:D
A fogváltás szokott bezavarni mert olyankor a kálciumot elvonják az újonnan növõ fogak.
6 hónaposan már a fogváltás végén jár, vagy túl is van rajta. Kérdezõ, nézd meg a fogait, ha még látsz tejfogat (ki tudod guglizni, hogy az milyen) akkor valószínû a fogváltás miatt dõltek össze a fülei. Ha minden foga megvan már, akkor kérd a tenyésztõ segítségét, esetleg állatorvossal konzultálj. A kozmetikus meg ne csonkítsa a kutyát :DD
A tejfogait már leváltotta?
Szia hívni kell egy ilyen szakértõt mert nem áll fel magától .
gondolom hogy a kozmetikus nem a füleit vágta le, hanem a fülérõl a szõrt hogy ne legyenek nehezek a fülei!


Kislányom 13 hónapos, kb. két hónapja folyamatosan fogja a buksiját a füle mögött. Van valaki aki hasonló cipőben járt?

Voltunk mindenféle vizsgálaton, többször megjártuk a neurológiát, de semmit nem találnak, rámondják, hogy rossz szokás. MR-t nem csinálnak olyan indokkal hogy drága és nincs olyan tünete ami indokolná, én mégis aggódom.

Legjobb válasz: Az én kislányom 18 hónapos és most kezdte el ezt csinálni. Fogalmam sincs miért. Ha kérdezem tõle, hogy fáj-e , rázza a fejét, hogy nem. Naponta 3-4 x csinálja, még nem jöttem rá, hogy milyen helyzetekben.

Az én kislányom 18 hónapos és most kezdte el ezt csinálni. Fogalmam sincs miért. Ha kérdezem tõle, hogy fáj-e , rázza a fejét, hogy nem. Naponta 3-4 x csinálja, még nem jöttem rá, hogy milyen helyzetekben.
Az én kisfiam 14 hónapos kb. 11 hónaposan õ is ezt csinálta. Azt hittem talán fáj a füle, végighúztam az ujjam a füle körül de nem csinált semmit. (Akkor elvileg sírt volna ha fáj.) Azóta is gyakran fogja a fülét, de leginkább akkor ha álmos, vagy fáradt. Nem lehet, hogy nálad is ez az oka? Ha baja lenne akkor valamelyik vizsgálaton kellett volna valamit találjanak. Nyugodj meg egy kicsit és figyeld meg, hogy mikor fogja fülét. Az is lehet, hogy csak most kezdi el megismerni az arcát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a gyors válaszokat. kicsit megnyugodtam. szép napot mindenkinek
Jön a foga.
Inkább álmos lehet.
Elfáradt, álmos. Picit hamarabb nem tudod lerakni?
Fáradt. Ha fáj neki, akkor sûrûn odakap, és sír. Ha megnyomod a füle tövét és odakap, vagy felsír, akkor fáj. Plusz ha hõemelkedett, lázas, akkor a füle is lehet a ludas. De szerintem csak álmos, fáradt, az én lassan 3évesem is a fülét babrálja ha álmos.
A kérdező hozzászólása: Sajnos hamarabb nem nagyon alszik el. Nem sír ha odanyúl csak dörgöli de akkor biztos csak azért mert álmos.
Az is lehet, hogy ez is csak a testének való felfedezése. Nekünk is csinálta a kisfiúnk és a mai napig is csinálja. Azt is szokták mondani, hogy a fogzás kisugározhat a fülbe és hogy azért is piszkálhatják. De én inkább azt mondom, hogy csak fedezi fel a testét, mert nekünk néha még húzogatja is játékból.
Az én fiam akkor csinálja ezt ha álmos:) 10 hós, egész kicsi korától kezdve csinálja ezt.
Szia, valószínû álmos, csak itt megjegyzem hogy nekem felnõtt létemre most volt középfül gyulladásom és kezdetben nem fájt, csak olyan volt mintha víz ment volna bele. Hogy tudj mérlegelni leírom neked: Utána a gyerekek is betegek lettek, de szerencsére doki amikor látta hogy erezett a dobhártyájuk, irt fülcseppet és nem lett gond. A gyerekeknél nagyon hamar kialakul a rövidebb járatok miatt, és sírással jelzik, általában párnapos nátha után-ezt mondták nekünk.
sajnos ezt oxigén hiányos állapot idézte elõ szerintem, és az inkább a szülés körüli probléma lehet.
A kérdező hozzászólása: Annyit tudok, hogy méhen belüli oxigén hiány!De azt már nem tudom, hogy mit jelent , hogy Dystress Álapotban születet?!
Mellesleg ha a mama keringése összeomlott és ennek nem a terhessége volt az oka akkor azt a 36 órát a keringés rendezésével töltötték az orvosok. Mert nem lehet valakit úgy megcsászározni, hogy közben nem igazán van vérnyomása. Sajnos ez idõ alatt simán érhette oxigénhiányos károsodás a babát. Igazából lehet, hogy az is szerencse, hogy még él a mama. Úgy hogy nem tudja az ember mitõl omlott össze a mama keringése kicsit nehéz és helytelen ítélkezni.
Akkor sem biztos, hogy mûhiba miatt lett a baba süket, hanem lehet más oka is. Biztos, hogy a születés elõtt hallott a kicsi?
Nagyon sajnálom ami veled történt, elhiszem, hogy nehéz, de nem lehet rögtön ráfogni, hogy mûhiba. Gondolom semmiféle eü végzettséged nincs, szóval az orvosok valószínûleg jobban értenek hozzá. De ha úgy érzed, az orvosok voltak a hibásak, akkor keress meg egy szakembert (nõgyógyászt). De még ha igazat is ad neked, nem sok esélyed. Az orvosok ilyen ügyekben nagyon összetartóak. Ha pert indítsz vár rád több év szenvedés, megalázás, aztán meg kimondják, hogy nincs igazad, szóval fizesd a perköltséget is. Sajnálom, de ez van. Magyarországon orvos ellen szinte lehetetlen mûhiba pert nyerni.
A kérdező hozzászólása: Genetikailag Egészséges volt a baba, és ott mondták, hogy ha valami baja lesz a babának, Akkor orvosi mûhiba lesz!!!!!! A lányomat akkor vitték a szülõszobába amikor rosszul lett.És akkor vették észre, hogy nagy baj van!Ugy indultak, hogy az Anyát kell menteni.Én tudom, hogy ez mit jelent, mert szültem császárral én is, megmondták, hogy Én vagyok a fontosabb, mert gyerekem lehet még.De én is élek és a lányom"saját"is. Csak azt nem tudom, hogy mit csináltak majd nem 2 napig? Én erre lennék kíváncsi? Õ a NEVELT lányom, aki enyhén fogyatékos! És vajon a Klinikai papírok hova lettek?
A genetikai papíroknak pedig nem sok közük van az ügyhöz. Mert ha az áll bennük, hogy a gyermek genetikai okok miatt süket, akkor az a kórháznak kedvez. Ha pedig az, hogy a süketségnek nincs genetikai oka, attól még nem változik az elõzõ hozzászólásban említett helyzet. Vagyis ha meg is lennének, akkor sem lennének perdöntõek (arról nem is szólva, hogy jó eséllyel a genetikai eredményekrõl máshol is van nyilvántartás, így pótolhatóak).
Ha az anya keringése omlott össze és nem hajtottak végre azonnal császármetszést, akkor jó indokuk lehetett rá, mely nagy valószínûséggel "le is van papírozva". Én a pereskedés elõtt mindenképp beszélnék egy témában jártas szakemberrel (lehetõleg nõgyógyásszal, aki nem érintett az ügyben; ügyvéddel semmiképp mert õ nem ért hozzá, és mindenképp a perre próbál rábeszélni, hogy legyen óradíja), hogy ebben az esetben egyáltalán van-e értelme a per megindításának. Mert azt kellene bizonyítani, hogy a kórházba kerüléskor még egészséges volt a baba, és a késlekedés miatt károsodott. De ha volt egy 10 perces hypoxiás periódus (mely akár a mentõ kiérkezéséig is eltelhetett), mielõtt felvették a kórházba az anyukát, akkor a kórház joggal mondhatja, hogy õk mindent megtettek, de sajnos a károsodás már kialakult mielõtt a kórházba érkeztek. És jó eséllyel a dokumentációban is ez fog szerepelni, márpedig a bíróság csak a papírokat nézi...
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy a lányom volt oxigén hiányos amikor a mentõ bevitte a záró szerint.Az anya keringése omlott össze amit az ultrahang is kimutatott amikor bekerült a kórházba. Szerintem már akkor kellet volna a mûtét.Szerintem ez hatott ki a babára! A Bp-i genetikai papirok eltüntek a kórházban, a terhes kiskönyvbõl! VAJON MIÉRT?
És hogyha a fenti diagnózis miatt kellett császározni, akkor értelemszerûen nem a császármetszésnél szúrtak el valamit, mivel a baj már elõtte megtörtént...
Így kicsit másabb a helyzet. Azt kellene megtudni, hogy AMIKOR FELVETTÉK és csináltak ultrahangot, akkor annak mi volt az eredménye. Ha ott a dokumentációban benne van, hogy akkor (vagyis a felvételkor) minden rendben volt a babával, akkor nem valószínû, hogy mûhiba történt. (Mert a komplikáció késõbb is megtörténhetett, és ha akkortól amikortól észlelték a bajt szakszerûen jártak el, akkor nem történt mûhiba, hiába született betegen szegény baba.) De ha már felvételkor is látszott, hogy baj van, és ennek ellenére vártak 36 órát, akkor eredményesen lehet perelni.
A kérdező hozzászólása: A fenti diagnózis helyes, és ezért kellet császározni.
A kérdező hozzászólása: Az ultrahangot csak akkor reggel csináltak amikor a mentõ bevitte, vasárnap reggel 1/2-5-kor, 5-8 perces fájásokkal. Ezután betették 1 kórterembe/nem a vajúdóba/.Másnap hétfõn este vitték 20.-órakor, vitték be a szülõszobába, -és azonnal császározni kellet altatással!Ez idõ közben, csak azt vizsgálták, hogy mennyire tágul, de sajnos semmit.Vajon 36.-órán keresztül mit csináltak? Nem beszélve arról, hogy a lányom is oxigén hiányos lett, már akkor mikor a mentõ bevitte!!!Az orvos szerint a szülés miatt lett a lányom is hallás sérült!!!!!! Voltunk genetikán Bp, I.sz.Nõi Klinikán és ott azt mondták, hogy a baba EGÉSZSÉGES, és ha valami történik az csak orvosi hiba lehet.Gondoljatok csak bele, hogy mennyi mindenen fog keresztül menni ez a kis gyerek aki nem tehet semmirõl????? Õ CSAK 1 ÁLDOZAT!!! MÛTÉTEK SORA, REHABILITÁCIÓ, STB.Heteken keresztül nem lesz itthon.Ti, hogy élnétek meg ??????
Vannak ügyvédek, akik kórházi mûhiba pereket indítanak, de sajnos azért gáz, mert az orvosok nagyon levédik egymást, bizonyítható dologgal érdemes elkezdeni egy pert.elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: Szeretném tudni, hogy lehet -e Orvosi "mûhiba", mert a lányom már elõtte nap bekerült a kórházba , és betették 1 kórterembe.Másnap este altatásos császárral született az unokám! Az Amerikai Úti Ideg klinikán állapítoták meg, hogy teljesen süket mindkét fülére!És most át írányitottak a Heim Pálba, hogy, mûtéti konzultációra.Lehet ezért a kórházat hibáztatni? Esetleg beperelni? Hogy lehet elindulni?
Az i.u. rövidítés szerintem "intrauterin"-t jelent, azaz MÉHEN BELÜLIT.
A kérdező hozzászólása: Annyit már tudok, hogy Oxigén hiányos lett az unokám, -méhen belül.Mikor bekerült a lányom a kórházba, akkor a baba -MÉG Egészséges volt. UH.-szerint. VAJON MIÉRT NEM A VAJÚDÓBA TETTÉK-AHOL LEHET VOLNA JOBBAN ELLENÕRIZNI A MAMÁT ÉS A BABÁT. Mindkét fülére süket- mellette heveny hörgõ szûkülete is lett.Ezért kell HASZNÁLNUNK-INHALÁLÓ GÉPET napi 3x, hozzá gyógyszerrel, és még Baby Hallert is.A Pulmonológus és a Gégész szerint, HALLÁS károsodást és a légzés problémát az Oxigén hiány okozta! Vajon miért nem ellenõrizték ÕKET 36.-órán keresztül. Most holnap megyünk a HEIM PÁL KÓRHÁZBA, ahol az eddigi sok vízsgálat után, talán kiderül, hogy elég lesz-e a halló készülék, vagy mûtét lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!