Találatok a következő kifejezésre: Két hónapos babám és még mindig (3 db)

Két hónapos a babám és még mindig 2 óránként szopik. Hogyan tudnám leszoktatni róla?

Egyáltalán le kell szoktatni? Általában nem sikerül kihúzni a 3 órát,mert egyfolytában üvölt,csak a cicin nyugszik meg.

Legjobb válasz: Kicsit nyomasztó belátom mert én is ebben a cipõben járok, nekem van, hogy óránként kér 1 hós babám. Szerintem ne akard leszoktatni, leszokik õ magától,addig pedig kitartás. Nem rontottál el semmit.

Kicsit nyomasztó belátom mert én is ebben a cipõben járok, nekem van, hogy óránként kér 1 hós babám. Szerintem ne akard leszoktatni, leszokik õ magától, addig pedig kitartás. Nem rontottál el semmit.
Semmit se rontottál el! Többször eszik keveebbet az én lányom is. 4, 5 hós és óránként szopizik, ha elalszik napközben kibír 2-3 órát is, de ébren ledolgozza gyorsan. Semmi gond, örülj neki hogy szopizik! Ne akard leszoktatni róla én legalábbis nem tenném. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor nem idegesítem magam tovább.A lényeg, hogy a babáknak jó legyen. :-)
Dehogy rontottad el! Lehet keveset van egy alkalommal a cicin, és kevés hátsó (zsírdúsabb) laktató tej jut hozzá, ezért hamarabb megéhezik. Hagyhatod a cicin hosszabb ideig, ha csak cumizza, akkor is jön tejci. Semmiképp ne szoktatsd le róla!

4 és fél hónapos babám két óránként szopik még mindig. Lehet, hogy nem elég tápláló már neki az anyatej?

Legjobb válasz: Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...

Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...
A kérdező hozzászólása: De tejem van bõven, meg is eszi és utána elégedett, látszik, hogy jól lakott.Akkor is lehet ilyen , ha nem a mennyiséggel van gond, egyszerûen már nem lakik jól tejjel?
Szerintem elég a tejed, az én kisfiam ugyan ilyen volt sõt az elején óránként szopizott.Én is azt hittem, hogy kevés a tejem és 1x csináltam neki tápszert, hogy jóllakjon, hát mondanom sem kell, hogy abból sem evett többet mint a szopizással.Szopi után egyébbként sokszor volt, hogy büfivel tejcsi is visszajött ebbõl is gondolom, hogy elég volt neki, szerintem a gyerek tudja mennyi kell neki.Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy hagyjak több idõt a 2 szopi között mert nem ürül ki a gyomra.Én meg erre akkor 1 órán keresztül üvöltsön hát azt nem.Ma 9, 5 hós és még néha ha nyügi vagy jön a foga van hogy csak anyatejet fogad el és néha most is igényli elég gyakran, sõt éjszaka 1, 5 óránként fennt van cicilni.
Nehogy hallgass az 1. tápszeres 5 hónaposra!!! Az anyatejes babák gyakrabban éheznek meg és ne aggódj, ez csak tévhit, hogy valakinek nem elég tápláló a teje, ilyen nincs, nekem ezt szoptatási tanácsadó is megerõsítette. Az én lányom 4 hónapos, van amikor 3 óránként eszik, de van, amikor már 1 óra múlva ismét kéri. Ne aggódj emiatt, jól csinálod! Nekem is tápszert írt fel a doki, de eszem ágában sincs kiváltani, amíg van elég tejem.(mellesleg le is váltottam azóta a dokit)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm, nagyon megnyugtató volt a válaszod.Ezt sem értem, hogy a védõnõ is azt mondja, legalább tartsuk a 3 órát, de az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy akkor, amikor a baba kéri.Akkor, hogy hagynám még egy órán keresztül sírni?...
Na a védõnõk a másik kategória...olyan felesleges szakma, én sokkal több mindent tanultam netrõl, könyvekbõl, mint a védõnõmtõl akinek még saját gyereke sincs. Õ is rágta a fülem a tápszer miatt, de az anyai megérzéseimre hallgatok, nem rá. Még a terhesség alatt meg eltiltott a dinnyétõl és közölte, havi fél kg-ot hízhatok, pedig normál testalkat vagyok. Ennyit róluk. A gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. Hallgass te is az ösztöneidre.
Nekem orankent evett 3-4 honapos koraig, most orulok, hogy 2 orankent eszik! Teljesen normalis, etesd ahogy keri. Nekem is sok a tejem csak ugy omlik.
Nehogy tápszerezz, nekem ugyanez volt, kb 5 hónaposan kezdte ritkítani!!

2 hónapos kis babám anyatejet kap. Mérlegelem, és sokszor azt látom hogy csak 50-60-at eszik, vagy jó ha két mellből 100-110-et. Mindezt több mint egy óra alatt. Utánna még tudok lefejni is. És 3 óránként kaját követel. Elrontottam? Mit tegyek?

Hízni hizik, de igy semmit sem tudok csinálni, nem tudunk sehová elmenni, mert mire indulnánk megint evés van!

Legjobb válasz: Ez van, jól csinálod. Ahogy nõ, ez majd ritkulni fog. Egyébként szoptatni nem csak otthon lehet.

Ez van, jól csinálod. Ahogy nõ, ez majd ritkulni fog. Egyébként szoptatni nem csak otthon lehet.
Nem fog mindig ilyen hosszan szopni. Egyre rövidülnek a szopival töltött órák, és egyre erõsebben és ügyesebben fog majd szívni. Fél éves korára náunk már kb. 10-, max. 15 perc volt 1 szopi, és kb. 200-t tudott kiszívni. Nemsokára könnyebb lesz! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást, azt hittem én csinálok rosszul valamit, és csak nekem van ilyen gondom. Egyébként mi a tapasztalat ez az idõ rövidül vagy amig szopik majd marad a 1, 5 óra?
Én azért aggódtam ilyenkor, hogy kevés ideig szopizik. (5-10 perc)Az állandó mérlegelést felejtsd el, egy héten 1-2 alkalom bõven elég. Az elindulást pedig én úgy csináltam, hogy szopi elõtt mindent elõkészítettem, puccba vágtam magam és szopi után egybõl elindultunk. Ha ilyen sokáig szopizik, kénytelen vagy valahol megetetni, döntsd el elõre hol lesz ez. Vagy ha van arrafele valaki ismerõs kéreckedj be oda.
Az én babám se eszik nagyobb mennyiséget mint a tiéd egyszeri szopira, és nappal 2-2, 5 óránként éjjel 3x szopik. 5 hónapos és csak anyatejet kap, gyönyörûen gyarapodik 8200 gr. Szoptass nyugodtan igény szerint mindegy hogy hányszor, és heti 1x elég mérni a súlyát, hogy lásd gyarapodik-e. Nézd hogy eleget pisil-kakil-e, nyugodt vidám-e a babád és minden rendben lesz.
EGyet tudsz csinálni: ne mérlegelj minden evéskor!!! TEljesen felesleges, és az irodalom sem javasolja. Bõven elég minden este megmérni, de hivatalosan a 2 hetente a védõnõnél való mérés is bõven elég. A baba nem eszik egyenletesen, van hogy csak 20-at eszik, 3 óra mulva meg 150-et...na jó, ez lehet tulzás, de nem egyformán eszik, és ez csak aggódásra ad okot.
Az én kisfiam is két hónapos. Kevés neki a tejem, pedig próbáltam már mindent: két mellrõl szopizást, kiskanalas tápszerezést, mindent. A különbség annyi, hogy õ nem nyugszik meg 50 gramm után, és nem várna 1 órát sem, hanem sír már böfizés közben, jelezve, hogy ez édeskevés volt. Így õ mindig kap kiegészítést. Szerencsére szopik még, de sajnos mostmár kezd rájönni, hogy van egyszerûbb útja is a tejhez jutásnak (l. cumisüveg). Én úgy gondolom, hogy ha egy hétig szoptatod minden étkezésénél mindkét mellbõl, és még így sem lakik jól, akkor adj neki tápszert is. Tudom, ezért most sokan megköveznek, de nekünk nem ment enélkül. Amúgy szerintem több mint egy óráig nem csak eszik, hanem közel akar lenni hozzád, vagy a szopási technikájával van baj. Picikém a szopizást (kb. 50-60 gramm nálunk is) elintézi 10 perc alatt, utána megeszi a tápszerét, és így kb. 3-4 óránként jelentkezik , kivéve az éjszakát, mert 21-tõl kb. 5-6 óráig alszik.
Szia! Szeret nyugisan enni, nem sieti el:) ) Ez sajnos így lesz egy darabig, mármint, hogy nem tudsz elmenni sehová. Én majdnem 4 hónapos korág nem tudtam elvinni messzebbre, csak a ház körül sétáltunk. Ha vásárolni mentünk, akkor autóval mentünk és úgy bírta egy darabig. Mivel mi csak ketten élünk, így tényleg mindánhová vinnem kellett, úgyhogy tudom milyen nehéz. Többen mondták, hogy vigyek magammal teát és azt adjak neki, de én nem akartam, akkor inkább hazasiettem szopiztatni, és utána újra indultunk.:) Szerintem legyél türelemmel, késõbb jobb lesz.:)
Ez így teljesen rendben van. A babád jól eszik és Te jól csinálsz mindent. Az igaz, hogy így nem egyszerû elmenni valahova, dehát egy baba ezzel jár... :) Azért lassan bele fogtok rázódni abba is, hogy ha elmentek valahova, az meg legyen úgy szervezve, hogy tudjál szoptatni is. Nem egyszerû, ez igaz, de kis gyakorlattal és jókora rugalmassággal mindent meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: És mennyirõl indultatok míg 15 perc lett a szopi?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!