Találatok a következő kifejezésre: Két hónapos babám és még (16 db)

Két hónapos a babám és még mindig 2 óránként szopik. Hogyan tudnám leszoktatni róla?

Egyáltalán le kell szoktatni? Általában nem sikerül kihúzni a 3 órát,mert egyfolytában üvölt,csak a cicin nyugszik meg.

Legjobb válasz: Kicsit nyomasztó belátom mert én is ebben a cipõben járok, nekem van, hogy óránként kér 1 hós babám. Szerintem ne akard leszoktatni, leszokik õ magától,addig pedig kitartás. Nem rontottál el semmit.

Kicsit nyomasztó belátom mert én is ebben a cipõben járok, nekem van, hogy óránként kér 1 hós babám. Szerintem ne akard leszoktatni, leszokik õ magától, addig pedig kitartás. Nem rontottál el semmit.
Semmit se rontottál el! Többször eszik keveebbet az én lányom is. 4, 5 hós és óránként szopizik, ha elalszik napközben kibír 2-3 órát is, de ébren ledolgozza gyorsan. Semmi gond, örülj neki hogy szopizik! Ne akard leszoktatni róla én legalábbis nem tenném. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor nem idegesítem magam tovább.A lényeg, hogy a babáknak jó legyen. :-)
Dehogy rontottad el! Lehet keveset van egy alkalommal a cicin, és kevés hátsó (zsírdúsabb) laktató tej jut hozzá, ezért hamarabb megéhezik. Hagyhatod a cicin hosszabb ideig, ha csak cumizza, akkor is jön tejci. Semmiképp ne szoktatsd le róla!

Miben altanátok egy két hónapos babát 23-24 fokos szobában? És ehhez még mivel takarnátok?

Legjobb válasz: De jó akiknél ilyen meleg van!Nekünk a gatyánk rámenne ha ennyiben aludnánk ill. élnénk a lakásban...

De jó akiknél ilyen meleg van!Nekünk a gatyánk rámenne ha ennyiben aludnánk ill. élnénk a lakásban...
Vékony rugiban, betakarva egy kis paplannak vagy pléddel. Nem kell semmi vastag, az egy kellemes hõmérséklet. Ha melege van/fázik úgyis jelzi
Rövidujjas body, vékony rugdalódzó és nem túl vastag pléd.
Nálunk 25 fok van: vagy hosszú ujjas rugi vastagabb takaró, vagy ujjatlan rugi bodyval plussz polár takaró.
Nálunk olyan 22 van, de én vastag pehelypaplannal takarózom, pizsamában alszom. Ezért a babát is úgy, ahogy magamat. Inkább vastag rugi, és egy gyerekpaplan. Ezt nem is rúgja le, jó nagy. 5 hónapos.
Nekem 4 hónapos a fiam, de én adok rá egy bodyt+h.ujjú rugi+közepesen vastag takaró. Mivel még fával fûtünk, ezért reggelre 22 fok volt, akkor rátettem még egy vékonyabb takarót a vastagra.
Hosszú ujjú body és vastag, de ujjatlan hálózsák. Vagy amiben még szoktam: rövid ujjú body és vékony, hosszú ujjú rugdalózó hozzá. akaró egy vékony pehelypaplan, de kb két perc után mindig lerúgja magáról, bármivel takarom be!:)
Rövid body+vékony rugi. Babatakaró. Nálunk is 23 fok van este, 21-re hûlik vissza reggelre. (Amúgy mi fával fûtünk, igaz, 80.000 ft-ból kijön a fûtésünk októbertõl áprilisig, de ezzel meg elég sokat kell dolgozni, megszervezni jól a napot, hogy ha egyedül vagyok itthon a két picivel (25 és 3 hónaposak) akkor úgy tüzelni, hogy egyik se sírjon, ne legyenek éhesek, aludjanak, stb. Szóval hiába olcsó, de nagy meló.)
en raadok egy hosszuuju pamut kezeslabast, es paplannal betakarom.es a feje körül van a szoptatos parna, mert csak igy tud aludni.maskülönben tul nagy helye van, amit nem szeret, mindig felkel es sir.(nalunk is 23-24 fok van)


4 és fél hónapos babám két óránként szopik még mindig. Lehet, hogy nem elég tápláló már neki az anyatej?

Legjobb válasz: Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...

Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...
A kérdező hozzászólása: De tejem van bõven, meg is eszi és utána elégedett, látszik, hogy jól lakott.Akkor is lehet ilyen , ha nem a mennyiséggel van gond, egyszerûen már nem lakik jól tejjel?
Szerintem elég a tejed, az én kisfiam ugyan ilyen volt sõt az elején óránként szopizott.Én is azt hittem, hogy kevés a tejem és 1x csináltam neki tápszert, hogy jóllakjon, hát mondanom sem kell, hogy abból sem evett többet mint a szopizással.Szopi után egyébbként sokszor volt, hogy büfivel tejcsi is visszajött ebbõl is gondolom, hogy elég volt neki, szerintem a gyerek tudja mennyi kell neki.Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy hagyjak több idõt a 2 szopi között mert nem ürül ki a gyomra.Én meg erre akkor 1 órán keresztül üvöltsön hát azt nem.Ma 9, 5 hós és még néha ha nyügi vagy jön a foga van hogy csak anyatejet fogad el és néha most is igényli elég gyakran, sõt éjszaka 1, 5 óránként fennt van cicilni.
Nehogy hallgass az 1. tápszeres 5 hónaposra!!! Az anyatejes babák gyakrabban éheznek meg és ne aggódj, ez csak tévhit, hogy valakinek nem elég tápláló a teje, ilyen nincs, nekem ezt szoptatási tanácsadó is megerõsítette. Az én lányom 4 hónapos, van amikor 3 óránként eszik, de van, amikor már 1 óra múlva ismét kéri. Ne aggódj emiatt, jól csinálod! Nekem is tápszert írt fel a doki, de eszem ágában sincs kiváltani, amíg van elég tejem.(mellesleg le is váltottam azóta a dokit)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm, nagyon megnyugtató volt a válaszod.Ezt sem értem, hogy a védõnõ is azt mondja, legalább tartsuk a 3 órát, de az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy akkor, amikor a baba kéri.Akkor, hogy hagynám még egy órán keresztül sírni?...
Na a védõnõk a másik kategória...olyan felesleges szakma, én sokkal több mindent tanultam netrõl, könyvekbõl, mint a védõnõmtõl akinek még saját gyereke sincs. Õ is rágta a fülem a tápszer miatt, de az anyai megérzéseimre hallgatok, nem rá. Még a terhesség alatt meg eltiltott a dinnyétõl és közölte, havi fél kg-ot hízhatok, pedig normál testalkat vagyok. Ennyit róluk. A gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. Hallgass te is az ösztöneidre.
Nekem orankent evett 3-4 honapos koraig, most orulok, hogy 2 orankent eszik! Teljesen normalis, etesd ahogy keri. Nekem is sok a tejem csak ugy omlik.
Nehogy tápszerezz, nekem ugyanez volt, kb 5 hónaposan kezdte ritkítani!!
Marhaság... késõbb is lesz ilyen nálunk másfél évesen 10 foga volt most kettõ éves és 11 foga van....
Gátolni biztos nem gátolja!!!Én babaám 8 és fél hós, júl-ba jött ki alsó két foga, felül meg most két hete, majdnem egyszerre a 4.Ne izgulj, majd jönnek azok!
21:41 (ma), ott a pont!
A fiamnak 7 hónapos korára 8 foga volt. Aztán fél évig semmi, 14 hónapos koráig egy darab nem nõtt ki, de aztán egy hónap alatt újabb 8 bújt ki. Sosem használt borostyánláncot:)
te jó ég!Ha meg csiklandozod a talpát nem fog járni. Hülyeség.
Biztos nem gátolja.
A kérdező hozzászólása: én is tisztában vagyok vele mire jó a borostyánlánc!
uramisten, micsoda marhaság. a borostyánlánc nem gátolja a fogzást, nekünk is van, és már csak a 4 utolsó hiányzik. arra való, hogy a fogzási fájdalmakat csökkentse, ha nem is teszi, gátolni tutira nem gátolja. a fogak nem futószalagon jönnek, néha bizony várni kell rájuk!
Szerintem meg nem vagy tisztában azzal, hogy mire jó a borostyánlánc, sõt, szerintem azt sem tudod, hogy mi az. Ha megengeded, felvilágosítalak: a borostyánkõ megkövesedett fenyõgyanta, és testhõmérsékleten illóanyagok válnak ki belõle, amik idegnyugtató hatásúak. Mindössze ennyi a "titka". Nem segíti a fogzást, nem csillapít fájdalmat, nem csinál semmi mást azon kívül, mint amit az elõzõ mondat(ok)ban leírtam.
10 hónapos fiamnak 1 foga sincs. Nincs borostyánlánca. Akkor mitõl, he? Marhaság.
kkislányom 13hónapos.1éves koráig csupán 2foga nõt ki.azóta szinte egyszerre 3is kijött már, sõt, a következõ bizsikéje is készülõdik már.nyaklánca neki is van 4hós kora óta.hátráltatni biztos nem hátráltatja.
ha tisztaban vagy vele minek tetted fel a kerdest?
Biztosan nem gatolja!!Bar en abban nem hiszek, hogy segiti, de gatolni biztosan nem gatolja.Amennyiben Te hiszel benne hasznald!!! Lanyomnak 4.5 honaposan 1 nap elteressel jott ki az elso 2 foga.6.5 honapos koraig egy sem jott!!Akkor viszont 4 het alatt 5. Ez kiszamithatatlan!!Semmi baj nincs hidd el!!!

Miért csinálja ezt? Babám két hónapos anyatejes. Pótlásként szokott kapni anyatejet üvegből is. Pár napja nem hajlandó elfogadni az üveget, forgatja a szájában, rágja a cumit nem hajlandó szivni és közben ordit, ha elveszem akkor meg kéri.

Aventes egy lyukú cumit használunk. Talán már túl lassan jön neki? Különben a nap nagy részében csak szopizik és a pótlást is szopi után kapja

Legjobb válasz: Valószínûleg az zavarja, hogy nem ugyanúgy kell szopni a az üvegbõl, mint a mellbõl. Vagyis õ ugyanúgy szeretne cumizni, de nem sikerül neki. Talán ez még a kisebb rossz, mert vannak babák, akik a cumi után a mellet nem hajlandók elfogadni. Próbáld meg inkább elhagyni a cumit, ha lehet, és tedd gyakrabban mellre, hogy nõjön a tejmennyiség.

Valószínûleg az zavarja, hogy nem ugyanúgy kell szopni a az üvegbõl, mint a mellbõl. Vagyis õ ugyanúgy szeretne cumizni, de nem sikerül neki. Talán ez még a kisebb rossz, mert vannak babák, akik a cumi után a mellet nem hajlandók elfogadni. Próbáld meg inkább elhagyni a cumit, ha lehet, és tedd gyakrabban mellre, hogy nõjön a tejmennyiség.
Egyet értek az elõttem szólóval! A baba nem ugyanúgy szopik, mint cumizik. Ezért amikor üveggel kínáljátok nem tudja úgy szívni, mint a mellet! Hagyjátok el az üveget, ha nem muszáj, ne használjátok!
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Tényleg ez a kisebb rossz - de szerintem ne várd meg, amíg a nagyobb lesz belõle... Ha gyakrabban szoptatsz, ideális esetben pár nap után érezni fogod, hogy nõ a tejmennyiség. Egyébként miért kap pótlást, honnan gondolod, hogy nem elég a tejed?
A kérdező hozzászólása: Mert van olyan napszak amikor sûrübben és többet enne, kiszívja mindkét cicibõl és utána még sir.Igazából jó lenne, ha nem kéne potólni.Pl.mondjuk 16 órakor eszik 130-at és 17.30-kor eszik még 150-160-at és nem termelõdik addig annyi tejem.Általában mindennap van egy ilyen idõszak, amikor rövid idõ alatt sokat eszik.Régebben sokkal többet pótoltam, most már csak naponta egyszer kell, de jó lenne ezt is elhagyni.De hogy csináljam?
Az Avent egy lyukú cumija újszülött cumi, már a kétlyukú ("teás") jobb lenne, de azzal is lassan jön a tej. Igazából a tejes cumi a három lyukú az Aventnél. Ha mellette szoptatsz, szerintem a 2 lyukú a legjobb ebben a korban, akkor nem szokik le a cicirõl.
Jól gondoltam... Teljesen természetes, hogy a délutáni/esti idõszakra "elfogy" a tej (napközben elfárad a szervezetünk és estére már egyszerre csak kevesebbet tud megtermelni), de ennek nem az a megoldása, hogy bármivel is pótolunk. Semmi mást nem kell csinálnod, mint még gyakrabban szoptatni! Ezt azt fogja jelenteni, hogy néhány napig még többször, mint eddig, és valószínûleg éjszaka is kell majd szoptatnod. (Semmiféle minimum idõt nem kell betartani, csak arra figyelj, hogy mindig kiegyen a baba.) Néhány nap múlva várhatóan nõni fog a tejmennyiséged és el tudod hagyni a pótlást. Illetve azt azért még fontos tudni, hogy ez a délutáni/esti gyakrabb szopi lehet, hogy hosszabb távon is meg fog maradni, de ez is normális jelenség! A kb. 3-4 óránkénti szopi nem feltétlenül vonatkozik az egész napra! Sok baba szopik ebben a napszakban ennél gyakrabban, hosszú távon is (az én lányom is így volt).
Sajnos én is pótolok délután - estefelé, de én is "sajátból", amit éjjel-reggel lefejek (akkor sok van). Logikus lenne többször mellre tenni, de én mindig ezt is teszem, ha látom, van rá hajlandósága, és nekem így se lesz több estére. Azt pedig rossz látni, hogy vergõdik, rúgkapál, vörösödik a feje a dühtõl a cicin, ha nincs benne elég tej. Estefelé nincs is mit lefejnem szopizások után. Sztem ha saját tejbõl pótol az ember, az még egy optimális, jó megoldás. Esetleg próbálj meg nagyobb lyukú vagy más cumit (állítólag a MAM cumik is jók Aventes üvegekbe). Nekem akkor reagál így, ha már túl álmos és fáradt, de mégis enne, akkor ilyen ambivalens.
Nem, nem arról van szó, hogy a gyakori szopi után (ebben az esetben) estére egyszerre is több lesz és hogy ezzel a többel ugyanúgy ki lehetne húzni az egyébként szokásos idõt! Ahogy írtam, a nap késõbbi felében általában gyakrabban kell szoptatni, mint egyébként. (Én egy idõszakra konkrétan is emlékszem, amikor a lányom 2és3/4 óránként szopott, de estefelé általában már 2óránként jelentkezett.) Szépen egybecseng ezzel az is, hogy a babák is pont erre az idõszakra fáradnak el, lesznek nyûgösebbek, sírósabbak, ergo többször szeretnének mellen lenni. Szerintem legtöbbször nem is lenne szükség az éjjeli, reggeli fejegetésre és saját tejes pótlásra. Mert bár ez tényleg sokkal jobb, mint a tápszer, de még ez sem kell, ha valaki tudja, hogy ez a délutáni/esti "kevés"-tej jelenség élettani, természetes és hogy mi rá a megfelelõ megoldás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.xStefix megfogadtam a tanácsodat sürübben mellre tettem a picim, ma már nem kellett pótolnom.Remélem most már igy marad.Mégegyszer köszi

2 honapos a babam es ket orankent cicizik meg ejszaka is. Mit csinaljak? Hogy szoktasam? Felek hogy elapad a tejem. Vagy lehet keves neki amit kiszopizik?

Legjobb válasz: Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves

Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves
Háááát 2 hósan anyatejes babánál ez normál. lehet most leleleszek hurrogva de nálunk ezért volt az esti tej tápszer, így csak 1x kelt éjszaka. majd 2 hós korától átaludta rendesen az éjszakát. napközben volt cici mindig, este pedig csak tápszer. mindegyiket szopta, söt én szerintem a cicit sokkal jobban szerette, könnyebb volt belöle szopni, az aventes egy lyukas cumisüveggel meg küzdött, de elfogadta. ha nem akarod tápszerezni akkor ez teljesen normális, ki kell bírnod.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat azert gondoltam hogy kevesebb lehet neki a tej mert mar nem duzzad be annyira a mellem hanem olyan plottyedt pedig nem volt igy ez miert lehet?
Ez is normális. A melled nõtt, a bõröd is vele. Most nincs teli, csak annyi tej van benne, amennyi kell neki. Aztán amit az elõzõ hozzászóló is írt, lesznek idõszakok amikor majd több kell neki és ha igény szerint szoptatod, akkor megint "be fog durranni" és megint lesz olyan feszülõs érzés. Nálunk most fogzás van, ilyenkor lóg egy csomót a mellemen és megint duzzadt a mellem. De majd leszokik magától én is így vagyok vele. 1.voltam
Azért nem feszül már, mert beállt a kereslet-kínálat. Korábban még több tejet termeltél, mint amire szüksége volt, és azt is sokszor a szoptatások között (azaz kvázi egész nap). Mostanra viszont a tested megtanulta, mennyi kell, és ilyenkor már csak a szoptatások alatt termel fõleg, köztes idõben kevésbé. Ezért nem telik már úgy fel több óra alatt sem, mint korábban. De ez így van rendjén. Egyebekben egyetértek, szoptass bátran igény szerint. Ahogy nagyobb lesz a babád, majd lassan kitolódik a szopiidõ is.
panadolt vagy lázkúpot nem adtál neki?
A kérdező hozzászólása: 3napig nurofen szirupot kapott, attól picit jobban lett, de akkor sem akart enni.
homeos szert próbáltál?? Elsõ körben chamomilla vulgaris 15 ch
Az én kisfiam se akart enni. Õ még most is csak 4, 5 hónapos. Csak szopizik. Minden evés egy kínszenvedés volt. Rákapott, szívott kettõt, aztán sírva elfordult, majd kezdõdött elölrõl.Volt, hogy 1, 5 órán keresztül szenvedünk így, hogy bele tudjak valamennyi tejet "tömni". Mi még nem gondoltuk, hogy a foga lenne.A védõnõ javaslatára Viburkol kúpot adok neki, reggel és este 1-1-t. 2 nap után helyre állt a rend. Szépen eszik azóta is. Most kezd kitapintható lenni az ínye alatt a fog teteje. remélem nem sok idõ és kint is lesz.
Mi is ebben a helyzetben vagyunk csak mi 5, 5 hónaposak vagyunk napközben alig akar enni éjjel meg fel kell hogy éhes pedig kezdetektõl átaludta az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!Még mindig nincs egy fogunk se, és túl vagyunk homeopátián különbözõ géleken kúpokon.Nem alszunk éjszaka már vérágasak a szemei, vannak jobb és rosszabb napok, de enni továbbra is nagyon nehezen akar.Úgy látszik ez már így marad míg ki nem bújnak azok a fogacskák.

A két hónapos fiam korábban hamar büfizett, de az utóbbi napokban általában fél órát ütögetem, simogatom a hátát és még akkor sem biztos a siker. Ennyi idős babát lehet már ülve büfiztetni?

Legjobb válasz: Lehet azért nem büfizik, mert már megtanult ügyesen szopni és nem nyel annyi levegõt. Ûlve hogy gondoltad? Szerintem, ha pár perc alatt nem büfizik, akkor hagyd, nem kell neki.

Lehet azért nem büfizik, mert már megtanult ügyesen szopni és nem nyel annyi levegõt. Ûlve hogy gondoltad? Szerintem, ha pár perc alatt nem büfizik, akkor hagyd, nem kell neki.
Hasonló helyzetben azt csináltam, hogy a hassal a térdemre fektettem. Így kicsi nyomás érte a pociját és kijött a böfi. Védõnõ mutatta, mert a babám az elején abszolút nem volt hajlandó böfizni.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem, hogy ülõ helyzetbe kitámasztva lehet-e büfiztetni.Egyébként sajnos kellene a büfi, mert hallom, hogy levegõt nyel. Kipróbálom a térdre fektetést. Köszi!

3 hónapos babám még nem tartja magát könyökölve. Hason sem nagyon szeret lenni, és csak a fejét emeli, de a két kezét nem használja?

A neurológus szerint ez gond és állandóan hason kell lennie a babámnak és mindennap többször mászatni. Akinél volt ilyen mikor tanulta meg magát tartani a baba könyökölve? És mivel segítettétek ?t, hogy rájöjjön hogyan kell a kezét is használni?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekel, nálam is szinte ugyan ez a helyzet.

Ez engem is érdekel, nálam is szinte ugyan ez a helyzet.
Nálunk is ez volt 3 hónaposan..a védõnõ gyógytornászhoz küldött, és oda csak 3 hétre rá kaptunk i.pontot.Mire eljött az idõ h vinnem kellene a gy.tornászhoz, szépen megtanulta tartani a fejét, és könyökölni is. Elvittem vissza a védõnõhöz, és mondta h szépen behozta a lemaradást. Fürdés elõtt félórával meztelen hason fektettük énekeltem közben neki h ne arra figyeljen h hason van. De nem görcsösen voltunk azon, h õ neki most hason kell lenni. Szerintem rá fog jönni a babád, h hogyan használja, nem kell aggódni:) Ugyanez lesz veletek is!
Nekünk volt ilyen 3 honaposan az en babäm is csak a fejet emelte kezevel meg nem tartotta magät. Viszont a gyerekorvosunk nem mondta hogy ez problema. Aztän 4 honaposan mär szepen tartotta magät könyökölve is. Naponta en is szoktam vele gyakoroltatni, bär csak pär percet mert uäna ältaläban sirni kezdett, nem szeretett hason lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtatok, egy kicsit megnyugodtam. Az idegesít, hogy a doki azt mondta, hogy ez gond, és a bátyja is tudott már könyökölni 13 hetesen egész sokáig. A picúr meg csak a fejecskéjét emeli és szinte belepirosodik annyira erõlködik, ha egy pár másodpercre kinyomja magát könyökölve. Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy neked mit mondott a doki, szoktatok tornázni és pontosan mennyi idõs a babád?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!