Találatok a következő kifejezésre: Két hónapos babám és (78 db)

Két hónapos babám annyit eszik és nő, mint egy öt hónapos. Két hónaposan léteznek ilyen adatok?

5x200 ml-t eszik és már 61 cm. A súlya most 5,5 kg. 3650 grammal és 51 cm-rel született. Megnyugtatást várok, hogy másnak a babája is ilyen rohamosan fejl?dik és nincs ezzel semmi baj.:)

Legjobb válasz: szia, a lányom 3720 és 50 cm volt mikor született. a két hós oltáson kérdezte a dokinéni, hogy ugye most három hós? akkor volt 5510 gr és 58cm. szóval ne aggódj nem vagy egyedül, én örülök, hogy ilyen jól eszik és gyarapszik heti kb 25dgk-ot. jó babázást mi most vagyunk 10hetesek

szia, a lányom 3720 és 50 cm volt mikor született. a két hós oltáson kérdezte a dokinéni, hogy ugye most három hós? akkor volt 5510 gr és 58cm. szóval ne aggódj nem vagy egyedül, én örülök, hogy ilyen jól eszik és gyarapszik heti kb 25dgk-ot. jó babázást mi most vagyunk 10hetesek
A hosszúság megmérése egyáltalán nem biztos , hogy pontos.Elég ha a kicsi jobban megfeszíti magát, már más lesz az eredmény mint rendesen.Az is lehet, hogy az elõzõ mért adat volt rossz, de az is hogy a mostani.Ha nem látsz rajta vagy a viselkedésén furcsát akkor csak örülj a szép eredményeknek!
Az én kislányom még nincs 2 hónapos, de 2710 grammal született, a kórházból 2640 grammal jöttünk haza és 4 hét múlva a tanácsadáson 4120-at mértek.A dr-nõ szerint ez 2 havinak felel meg :) Szerintem mi is hasonló súlyben leszünk a 2 hónapos tanácsadáson.Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Engem nem is a súlya aggaszt, mert az szerintem normál tartományban van, de a 200 ml tápszer és a két hét alatt öt centis növés...???
A 200ml tápszert szerintem beszéld meg a védõnõvel.A súlygyarapodás és a növekedés nem lesz mindig ilyen intenzív.A negyedik hó környékén kezd lelassulni egy picit.
Hi! Szerintem sem kell aggódnod, sõt! Egyetértek az elõttem szólóval, a hosszmérés egyáltalán nem pontos!!! Az én babám ugyan anyatejes, de 5 hetesen 180 ml-t szopott többször is egy nap (7x szopik még mindig egy nap). Mindenki csak nézett. :-) A lányom 3 kg-val született és most 3 hós, 6, 20 kg. Minden anyuka ismerõsöm azt mondta eddig, hogy 3-4 hó körül lelassul a fejlõdés (mármint a gyarapodás, nem a szellemi.)
Fúúú, megnyugodtam!!! Pont ma beszéltem a védõnõmmel, hogy 200ml-t eszik 5ször a fiam, és mi 7 hetesek vagyunk. Azt mondta, hogy ha nem fáj tõle a hasa, akkor egyen ennyit. Mondjuk kicsit félek a következö "adagemeléstõl". Anyatejes, vagy tápis?

Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Legjobb válasz: szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.

szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
Rajtam is jött ki véranyajegy, születésem után néhány hónappal a hónaljamnál, egyre nõtt, ezért a dokik úgy döntöttek lemûtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt. Azt mondták a heg elfog tûnni, azóta is megvan. Most 23 éves vagyok, terhes, és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon, ami aztán kezdett felszívódni, majd újra feltöltõdött, most megint leapadóban van, de nagyobb lett.Doki szerint normális, majd eltûnik.Engem nagyon zavar, mert csúnya, és ijesztõ, remélem hamar eltûnik.

Van egy 10 honapos babam es most varom a 2. -at. Ki hogy egyeztette ossze a ket babat? Ugy ertem hogy vannak alap dolgok amit erdemes betartani a 2 gyereknel? Tapasztalatok, otletek, jo tanacsok?

Legjobb válasz: Bocsi de ez OFF lesz!Erre én is kiváncsi vagyok mert az én babáim közt sem lesz egy év sem és nagyon be vagyok [email protected] hogy hogy tudom majd megoldani,nekem is jól jönne a jó tanács vagy tapasztalat.A te babáid közt hány hónap különbség lesz?

Bocsi de ez OFF lesz!Erre én is kiváncsi vagyok mert az én babáim közt sem lesz egy év sem és nagyon be vagyok [email protected] hogy hogy tudom majd megoldani, nekem is jól jönne a jó tanács vagy tapasztalat.A te babáid közt hány hónap különbség lesz?
Jaj de jó, tehát van remény hogy ép ésszel megússzuk! :-) Egy 4 hós kisfiú és egy 7 hetes pocaklakó anyukája (elsõ válaszoló voltam amúgy)
Szia!Én is off leszek :(.Nekem 11 hónapos, és 14 hetes kismami vagyok..kiváncsi lennék én is tapasztalatokra, mert néha megrémülök ám, hogy mit is vállaltunk :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Semmi baj... De jo, hogy ennyien vagyunk! :D:D Akkor gyerekektol fugg , hogy milyen konnyu vagy eppen milyen nehez lesz. :O Az en kisfiam 9, 5 honapos nagyon eleven baba!! :D Most meg en nagyon az elejen vagyok valahogy a 8.hetben. :D Csak bele gondoltam, hogy 2 kisgyermek az nem minden esetben lehet egyszeru... Az elso gyerekre se lehet kelloen felkeszulni, sokat tanultam kozben es ugy gondolom 2 kisgyereknel is vannak alap szabalyok amiket ha betart az ember akko konnyebb... "gondolom".. :D:D Varjuk a tovabbi valaszokat is am .... :) )

Két hónapos babának mit kellene tudnia. és a tiéd mit tud?

Legjobb válasz: Jóízûeket enni, sokat aludni, rendesen kakis pelust produkálni, és sokat mosolyogni!Egy 2 hónaposnak még semmi egyebet nem kell tudnia! :) és az enyémek ennél többet nem is produkáltak ilyen korukban.

Jóízûeket enni, sokat aludni, rendesen kakis pelust produkálni, és sokat mosolyogni!Egy 2 hónaposnak még semmi egyebet nem kell tudnia! :) és az enyémek ennél többet nem is produkáltak ilyen korukban.
Némelyik ebben a korban hason fekve kinyomja magát. Mást még nem szoktak produkálni, és ezt sem kötelezõ.
Amiket leírtak a többiek. Mi nagyon szeretünk hason lenni, már 2 hetes kora óta. Ezért szerintem erõsebb a keze, mint az átlag, mert sokat nyomja ki magát. Rágcsálja az öklét. Van egy játszószõnyegünk, amiben nagyon szeret lenni, ott lóg egy maci meg egy béka, azokat szokta lökdösni, és ha megmozdítja akkor annak nagyon örül. Védõnõnk azt mondta, hogy tudatosan próbálja már mozgatni. :) Minden baba másképp fejlõdik! Lehet egy ideig ezen a szinten maradunk! Ki tudja:)
Pont amit az elsö leír. Evésen, alváson, kakiláson kívül semmi mást. 2 hósan már elkezdheti nézegetni a kezeit, de a konkrét fogás 3-4 hós kor között jön csak el. A hason kinyomás is kb 3-4 hós kor körül van. Talán ami ebben a korban kialakul, hogy középre behuzza a kezeti és elkezdi az öklét rágcsálni.
2 hónapos babám hason fekve szépen emeli a fejét, nézelõdik. Néha maga alá húzza a kezét és rágcsálja. Ha fölé lógatok egy játékot és felfedezi, hogy csörög, akkor tudatosan próbálja mozgatni, de nagyon ritkán. Van, amikor rá sem hederit, és csak akkor ha közel teszem a kezéhez. Szoval ha pl a feje fölé lógatom, oda nem nyúl érte. De mozgatni már tudatosan is szokta. Hát ennyit tud, többet nem is kell neki még.

Mi adjak rá? Olyan bizonytalan vagyok ebben a nyirkos időben. Mit adjak a két hónapos babára sétához, hogy biztosan ne fázzon és ne is legyen melege?

Legjobb válasz: Muszáj kimennetek? Ebben a nyálkában nem vinném ki a kicsit, de ha muszáj menni, hát nincs mit tenni:) Adj rá levegõztetõ zsákot (ha van - ha nincs, akkor kiskabát, hosszú ujjú body, harisnya, nadrág, sapka), takard be, tedd fel a lábzsákot, és elé az esõvédõt. Megfázni nem fog, annyira nincs hideg, de ez a nyálka még a bõrünkbe is beeszi magát:(

Muszáj kimennetek? Ebben a nyálkában nem vinném ki a kicsit, de ha muszáj menni, hát nincs mit tenni:) Adj rá levegõztetõ zsákot (ha van - ha nincs, akkor kiskabát, hosszú ujjú body, harisnya, nadrág, sapka), takard be, tedd fel a lábzsákot, és elé az esõvédõt. Megfázni nem fog, annyira nincs hideg, de ez a nyálka még a bõrünkbe is beeszi magát:(
A kérdező hozzászólása: Tegnap sem voltunk kint, egy kis garzonban lakunk, szellõztetni sem tudok nagyon, mert féltem a babát, hogy megfázik. Gondoltam, hogy azért ma már menni kellene egy kicsit a levegõre.Utálom ezt a hülye idõt. Köszönöm a válaszod.

Nem szopik eleget a két hónapos babám, öt perc után leáll, és semmiképp nem hajlandó folytatni. Bukik, sápadt, minden pelenkában van nyálkás, folyékony és darabkákkal teli széklete. Mi lehet a baj, és mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem akarlak megijeszteni, de indenképpen lássa orvos minél hamarabb(a székletes pelusból készülhetsz mintával is)! Laktóz-intoleranciának tûnik, de egyéb szervi oka is lehet.

Nem akarlak megijeszteni, de indenképpen lássa orvos minél hamarabb(a székletes pelusból készülhetsz mintával is)! Laktóz-intoleranciának tûnik, de egyéb szervi oka is lehet.
Remélem, mire olvasod a válaszom, már elmentél orvoshoz. Ha nem, akkor tedd meg minél hamarabb. Nálunk ugyanez volt a helyzet, vagyis egy kicsit súlyosabb, mert semmit nem evett a babám két szopi alatt sem. Kiderült az orvosnál, hogy fáj a torka, és nem tud nyelni. Majdnem kórház lett belõle, mert amit cseppentõvel nehezen beletukmáltunk, az hasmenéssel kijött. De szerencsére az Augmentintõl és a Normaflore-tól - ezeket írta fel az orvos - már majdnem rendbe jöttünk.
Lehet, hogy elkapta ezt a hasmenéses hányós vírust. Sajnos mi is, csak az én babám 10 hónapos. Szerintem menjetek ma orvoshoz mindenképp, pláne ha nem szopizik, nagy a kiszáradás veszélye. Minden jót!

Normális az, ha a két hónapos babám anyatejes úgy, hogy lefejem, és úgy kapja az anyatejet, és már megjött a menstruációm?

Legjobb válasz: nagyon is normalis! en 1 eves koraig szoptattam a lanyomat, volt bosegesen tejem meg most is jon belole pedig mar fel eve nem szopizik,es mikor megszultem 2 hetig vereztem,utanna rendesen mindenhonapba megjott a menszeszem!

nagyon is normalis! en 1 eves koraig szoptattam a lanyomat, volt bosegesen tejem meg most is jon belole pedig mar fel eve nem szopizik, es mikor megszultem 2 hetig vereztem, utanna rendesen mindenhonapba megjott a menszeszem!
Szia! A mennzesz megjövetele mindenkinél változó, nekem négy hónapos volt a lányom amikor elõször megjött. És miért nem adod neki a tejet cicibõl? Nem tudja rendesen kiszopizni vagy van valami más oka? Sokkal jobban fog hozzád kötõdni ha mellbõl szoptatod és nem cumisüvegbõl. De ez a Te dolgod. tymy

Miben altanátok egy két hónapos babát 23-24 fokos szobában? És ehhez még mivel takarnátok?

Legjobb válasz: De jó akiknél ilyen meleg van!Nekünk a gatyánk rámenne ha ennyiben aludnánk ill. élnénk a lakásban...

De jó akiknél ilyen meleg van!Nekünk a gatyánk rámenne ha ennyiben aludnánk ill. élnénk a lakásban...
Vékony rugiban, betakarva egy kis paplannak vagy pléddel. Nem kell semmi vastag, az egy kellemes hõmérséklet. Ha melege van/fázik úgyis jelzi
Rövidujjas body, vékony rugdalódzó és nem túl vastag pléd.
Nálunk 25 fok van: vagy hosszú ujjas rugi vastagabb takaró, vagy ujjatlan rugi bodyval plussz polár takaró.
Nálunk olyan 22 van, de én vastag pehelypaplannal takarózom, pizsamában alszom. Ezért a babát is úgy, ahogy magamat. Inkább vastag rugi, és egy gyerekpaplan. Ezt nem is rúgja le, jó nagy. 5 hónapos.
Nekem 4 hónapos a fiam, de én adok rá egy bodyt+h.ujjú rugi+közepesen vastag takaró. Mivel még fával fûtünk, ezért reggelre 22 fok volt, akkor rátettem még egy vékonyabb takarót a vastagra.
Hosszú ujjú body és vastag, de ujjatlan hálózsák. Vagy amiben még szoktam: rövid ujjú body és vékony, hosszú ujjú rugdalózó hozzá. akaró egy vékony pehelypaplan, de kb két perc után mindig lerúgja magáról, bármivel takarom be!:)
Rövid body+vékony rugi. Babatakaró. Nálunk is 23 fok van este, 21-re hûlik vissza reggelre. (Amúgy mi fával fûtünk, igaz, 80.000 ft-ból kijön a fûtésünk októbertõl áprilisig, de ezzel meg elég sokat kell dolgozni, megszervezni jól a napot, hogy ha egyedül vagyok itthon a két picivel (25 és 3 hónaposak) akkor úgy tüzelni, hogy egyik se sírjon, ne legyenek éhesek, aludjanak, stb. Szóval hiába olcsó, de nagy meló.)
en raadok egy hosszuuju pamut kezeslabast, es paplannal betakarom.es a feje körül van a szoptatos parna, mert csak igy tud aludni.maskülönben tul nagy helye van, amit nem szeret, mindig felkel es sir.(nalunk is 23-24 fok van)

Váltsak tápszert? Két hónapos babám a kevés anyatej mellé Milupa Milumil HA Start Optima tápszert kap, azóta zöld, híg és bűzös a kakija. Napi 1-2-szer kakál, jól fejlődik, hízik, nem fáj a hasa.

Gyerekorvosnak mondtam, de nem tulajdonított neki jelent?séget.

Legjobb válasz: Az én kisfiam is azt eszi, most 4hós!Neki sötét zöldes a kakája, de annyira nem híg, inkább olyan krémes állaga van!Szintén 1-2 alkalommal van kaka!

Az én kisfiam is azt eszi, most 4hós!Neki sötét zöldes a kakája, de annyira nem híg, inkább olyan krémes állaga van!Szintén 1-2 alkalommal van kaka!
A zöldes kaki általában a túlevésre utal. Szerintem próbáld meg egy kicsit csökkenteni az adagot, mert a tápszernél nem mindig érzik a pontos mennyiséget. Ha kér még, azt úgyis látni fogod, de egyébként nagy probléma nincs, ha a pocija nem fáj.
A kérdező hozzászólása: Túletetve tuti nincs, mert mérem is, meg õ is keményen jelez, amikor már nem kell neki. A súlya szerinti napi kiszámolt adagja éppenhogy megvan, de általában kevesebbet eszik. Tehát akkor azt vettem ki a két válaszból, hogy ne erõltessem a váltást. Ha még van valakinek hasonló tapasztalata, szívesen venném. Az eddigi válaszokat nagyon köszönöm, minden jót!
milupa ha startot eszik a kislányom is ( 3 hos) és neki is néha higabb és zöldes a kakija. a tápszer dobozára rá van irva hogy mivel hipoallergén jellegû ezért okozhat ilyen tüneteket. szerintem az orvos is ezért nem igazán mondott rá semmit. teljesen természetes nyugodj meg.
A HA tápszerektõl is zöld szokott lenni a kaksi. Nekünk is olyan volt, ahogy váltottunk simára, nem volt zöld, pedig ugyanannyit evett belõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!