Találatok a következő kifejezésre: Két hónapos babám (212 db)

Két honapos babám egyik napról a másikra lényegesen kevesebbet akar enni. Ez normális?

Most hét kilós, négy kilóval szuletett. Eddig 150-200-akar evett, most 100-150 utan elkapkodja a fejet és nem kell neki több. Valakivel történt mar ilyen?

Legjobb válasz: Hát egyrészt a 200-nál a 150 nem "lényegesen kevesebb", csak egy kicsit kevesebb. Másrészt a babád elképesztõen sokat gyarapodott az elején, az átlagnál jóval többet (a havi minimum gyarapodás a 450g), hogy én nem aggódnék. A babád tudja, mire van szüksége! Bízz benne! Két hónaposan hét kiló, nem semmi! :o)) Ha ebben az ütemben hízna tovább, akkor számold ki, egy évesen mennyi lenne? (Ajjaj, inkább ne!) A babák gyarapodási tempója lelassul, és ez teljesen normális! Ne aggódj! És szerintem tedd el azt a mérleget gyorsan, elég, ha a védõnõ megméri havonta...

Hát egyrészt a 200-nál a 150 nem "lényegesen kevesebb", csak egy kicsit kevesebb. Másrészt a babád elképesztõen sokat gyarapodott az elején, az átlagnál jóval többet (a havi minimum gyarapodás a 450g), hogy én nem aggódnék. A babád tudja, mire van szüksége! Bízz benne! Két hónaposan hét kiló, nem semmi! :o)) Ha ebben az ütemben hízna tovább, akkor számold ki, egy évesen mennyi lenne? (Ajjaj, inkább ne!) A babák gyarapodási tempója lelassul, és ez teljesen normális! Ne aggódj! És szerintem tedd el azt a mérleget gyorsan, elég, ha a védõnõ megméri havonta...

Pár napja a két hónapos babám a kezét tömködi a szájába. Nem éhes, mert evés után csinálja. Miért?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is 2 hónaposan kezdte tömködni a szájába a kezét és azért mert megindultak a fogai! 4 hónaposan kis is jött kettõ! Neki a nyáltermelése is beindult akkor nagyon. A te babádnak nem folyik nagyon a nyála?

Szia! Az én kislányom is 2 hónaposan kezdte tömködni a szájába a kezét és azért mert megindultak a fogai! 4 hónaposan kis is jött kettõ! Neki a nyáltermelése is beindult akkor nagyon. A te babádnak nem folyik nagyon a nyála?
Az enyém 3 hónapos, ugyanezt csinálja, néha öklendezik is szegénykém. Jön a nyála is, lehet hogy indul a fogzás... Próbálok cumit adni, nem kell neki, van hogy így nyugtatja magát. Jó babázást.
Szia! Lehet, hogy csak játszik vele, hisz a kezük az elsõ játékuk:) de nem kizárható a fogak ágyazódása sem. Nekünk is elég korán jöttek az elsõk (sajnos)3, 5 hónaposan jött az elsõ, iszonyatosan nyáladzott is a drágám. Most 10 hónapos és 8 foga van. Boldog babázást:)
ebben a korban indul meg a fogzás, de csak a 6. hónap körül bújik ki az alsó 2 fog, addig idõnként intenzívebb a nyálzás is.az teljesen normális, hogy csócsálja az öklét, mivel ingerli, viszket az ínye.
mi hûthetõ rágókát adtunk neki, az sokat segített, ha a cumi nem kellett neki, a dentinoxot csak késõbb érdemes használni, 6 hó körül, amikor már át akarja az ínyt törni a fog
Mert szereti, hadd játsszon! Biztos szeret enni, és olyan jó utána úgy tenni mintha enne. Evõst játszik. Majd bonyolódik még mire nõ, lesz még ebbõl ipi-apacs :) Neki a legjobb érzékszerve a szája, s neki még a kezecskéje is érdekes. Szerintem a cuminál sokkal érdekesebb. Olvasd el ezt, nagyon jó: Frank Caplan: Az élet elsõ tizenkét hónapja
Az én gyerekeim is kb. 2 hónapos koruk körül "találták meg" a kezüket. A nagylányom elsõ foga ennek ellenére 11! hónaposan bújt ki, a fiaimé 6 hónaposan.. A 6 hónapos lányom ökle is kb. ennyi idõs korálól szinte állandóan a szájában van (kivéve, ha épp nem eszik, vagy nem mást dug bele:) ))) ). Ilyen pici korban ez az elsõ játékuk. Így ismerkednek a testükkel, a környezettel. Késõbb is mindent, ami a kezük ügyébe fog keülni, elõször a szájukba tömik. Ez természetes dolog. Ha nem nyûgös, akkor szerintem ne csinálj semmit, hagyd, hogy ismerkedjen magával. Az is lehet, amit már elõttem írtak, hogy a fogcsírák mozgolódnak.. bár sokmindent erre lehet fogni ilyen korban:) ) nagycsaládos anyuka

Két hónapos babám annyit eszik és nő, mint egy öt hónapos. Két hónaposan léteznek ilyen adatok?

5x200 ml-t eszik és már 61 cm. A súlya most 5,5 kg. 3650 grammal és 51 cm-rel született. Megnyugtatást várok, hogy másnak a babája is ilyen rohamosan fejl?dik és nincs ezzel semmi baj.:)

Legjobb válasz: szia, a lányom 3720 és 50 cm volt mikor született. a két hós oltáson kérdezte a dokinéni, hogy ugye most három hós? akkor volt 5510 gr és 58cm. szóval ne aggódj nem vagy egyedül, én örülök, hogy ilyen jól eszik és gyarapszik heti kb 25dgk-ot. jó babázást mi most vagyunk 10hetesek

szia, a lányom 3720 és 50 cm volt mikor született. a két hós oltáson kérdezte a dokinéni, hogy ugye most három hós? akkor volt 5510 gr és 58cm. szóval ne aggódj nem vagy egyedül, én örülök, hogy ilyen jól eszik és gyarapszik heti kb 25dgk-ot. jó babázást mi most vagyunk 10hetesek
A hosszúság megmérése egyáltalán nem biztos , hogy pontos.Elég ha a kicsi jobban megfeszíti magát, már más lesz az eredmény mint rendesen.Az is lehet, hogy az elõzõ mért adat volt rossz, de az is hogy a mostani.Ha nem látsz rajta vagy a viselkedésén furcsát akkor csak örülj a szép eredményeknek!
Az én kislányom még nincs 2 hónapos, de 2710 grammal született, a kórházból 2640 grammal jöttünk haza és 4 hét múlva a tanácsadáson 4120-at mértek.A dr-nõ szerint ez 2 havinak felel meg :) Szerintem mi is hasonló súlyben leszünk a 2 hónapos tanácsadáson.Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Engem nem is a súlya aggaszt, mert az szerintem normál tartományban van, de a 200 ml tápszer és a két hét alatt öt centis növés...???
A 200ml tápszert szerintem beszéld meg a védõnõvel.A súlygyarapodás és a növekedés nem lesz mindig ilyen intenzív.A negyedik hó környékén kezd lelassulni egy picit.
Hi! Szerintem sem kell aggódnod, sõt! Egyetértek az elõttem szólóval, a hosszmérés egyáltalán nem pontos!!! Az én babám ugyan anyatejes, de 5 hetesen 180 ml-t szopott többször is egy nap (7x szopik még mindig egy nap). Mindenki csak nézett. :-) A lányom 3 kg-val született és most 3 hós, 6, 20 kg. Minden anyuka ismerõsöm azt mondta eddig, hogy 3-4 hó körül lelassul a fejlõdés (mármint a gyarapodás, nem a szellemi.)
Fúúú, megnyugodtam!!! Pont ma beszéltem a védõnõmmel, hogy 200ml-t eszik 5ször a fiam, és mi 7 hetesek vagyunk. Azt mondta, hogy ha nem fáj tõle a hasa, akkor egyen ennyit. Mondjuk kicsit félek a következö "adagemeléstõl". Anyatejes, vagy tápis?


Két hónapos babának érdemes már csörgőt, illetve olyan "rángatós kendőt" venni?

Legjobb válasz: Az én babám kb 2,5 hónapos volt, amikor markolászta azt a kendõt és bevette a szájába. Van egy csörgõje is, de most 3 hónapos, de még nem tudja fogni hossszabb idejig, csak markolja azt is.

Az én babám kb 2, 5 hónapos volt, amikor markolászta azt a kendõt és bevette a szájába. Van egy csörgõje is, de most 3 hónapos, de még nem tudja fogni hossszabb idejig, csak markolja azt is.
Még nem tudja megfogni, majd kb 2 hónap mulva. De ha fel tudod akasztani, nézegetni szívesen fogja:-)
Olyan játékot vegyél neki, amit az ágya fölé tudsz lógatni, de úgy, hogy ha akarja elérje.És elõbb-utobb felé fog nyulni.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Milyen a napi rendetek (ha már kialakult) egy másfél-két hónapos babával?

Mi sehogy sem boldogulunk, nappal csak aludna, éjszaka fenn van. :-( Mikor alszotok, hogyan, mikor van a séta, mennyit eszik, felébresztitek enni stb.? Köszönöm a válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Két hónaposak múltunk. Nagyon nekünk sincs még, de már kezd egy-két dolog beállni. Pl. reggel 5-6 között ébred. Ilyenkor,ha éppen éhes, megetetem és visszaalszik,ha nem éhes, csak pelus csere és úgy alszik. Ilyenkor kb. fél órát alszik. Aztán szinte egész délelõtt fent van. 1-2 óra körül szokott még aludni szintén kb. fél órát, és úgy 5-6 körül ájul el!:) Szóval az enyém keveset alszik napközben. Viszont, ha elaludt 5-6 körül, akkor csak enni és fürödni kel fel. Kb. 10 körül etetem, utána csak hajnal 2-3 körül és ugye kell 5-6-kor! Séta akkor van, amikor az idõ engedi. Ma pl. másfél órát sétáltunk délelõtt! Enni nem keltem soha, ha éhes felébred úgy is!

Két hónaposak múltunk. Nagyon nekünk sincs még, de már kezd egy-két dolog beállni. Pl. reggel 5-6 között ébred. Ilyenkor, ha éppen éhes, megetetem és visszaalszik, ha nem éhes, csak pelus csere és úgy alszik. Ilyenkor kb. fél órát alszik. Aztán szinte egész délelõtt fent van. 1-2 óra körül szokott még aludni szintén kb. fél órát, és úgy 5-6 körül ájul el!:) Szóval az enyém keveset alszik napközben. Viszont, ha elaludt 5-6 körül, akkor csak enni és fürödni kel fel. Kb. 10 körül etetem, utána csak hajnal 2-3 körül és ugye kell 5-6-kor! Séta akkor van, amikor az idõ engedi. Ma pl. másfél órát sétáltunk délelõtt! Enni nem keltem soha, ha éhes felébred úgy is!
Kapcsolsz éjjel lámpát ha felkel? Beszélsz hozzá vagy cserélsz pelenkát? Ha igen, akkor ne tedd! 2 hónaposan nekünk is csak a fürdés volt fix. Most 4.5 hónapos és most kezd alakulni a dolog.
A kérdező hozzászólása: Szia!Enyhe fény van, sajnos hasfájós nagyon, ált. 2 kakis pelus is van, amit ki kell cserélni, ilyenkor kapcsolok csak.
Szia! Ilyenkor nincs pontos napirend. Nálunk a pici lány 2, 5hónapos általában 7-kor kell, aztán alszik 8-9, séta kb10-kor van, ekkor is alszik, 11-12között eszik újra, aztán "játék"13-kor ismét alszik, aztán 15-16körül felkel és fent van 19-ig, ekkor fürdés aztán 21-kor alvás. Éjszaka egész jól alszik 2-kor vagy 4-kor kell eszik és alszik. Az éjszakáknál ne oltsál villanyt még csak esti fény se legyen. Ha alszik ne keltsd fel enni(ha csak a doki nem mondja), amikor eszik ne beszélj hozzá, ne simogasd, tudja hogy este van és az más. Nappal pedig ne legyél csendbe, érezze a különbséget. Egyébként az egész gyermek függõ is. A fiam (2, 5éves) nehéz esett volt, nem aludt, és mivel kicsi volt a súlya szigorúan keltettem 3 óránként enni(doki mondta). Kb 1éves volt amikor volt átaludt éjszaka. Kitartás! Egyre könnyebb lesz ahogy növekszik a pici.
2 hónapos a kislányom (2 éves a fiam) - a lányom 6 körül kel, eszik, kevés séta, utána visszaalszik és alszunk kb. 8-ig. Akkor Apa kel, kelek én is, 9 körül ébred a fiam, 10 körül ébred a kislány, eszik, utána nézelõdik, játszik, mi a naggyal fõzünk, takarítunk, ágyat vetünk stb. Délben ebédel a fiam, lekeszik aludni. Utána kel a kislány, õ is eszik, velem van a konyhában, én csinálom a dolgom, õ játszik és nézi a hordozóból. Utána megint leteszem aludni és alszanak mindketten kb. 4.30-ig. Addig dolgozok. Utána kelnek mindketten, peluscsere, biliztetés, eszik egyik, eszik másik, játszanak. 8 körül fürdik a pici, vacsorázik, lefektetem, utána vacsorázik a nagy, majd fürdik és õt is leteszem 9.30 körül. A kislány kétszer kel éjjel, 2 és 6 körül, de volt már, hogy csak 3.30-kor vagy 5.30-kor ébredt elõször. Mi a férjemmel éjfél körül fekszünk. Sétatime nincs, mert nagy volt a hó, betegek voltak és két gyerekkel nem merek elindulni még. Ha dolgom van a városban, a nagyot viszem magammal, a kicsi marad anyósommal, õ ki szokta vinni. Most még az udvarra sem tudom õket kitenni, mert építkezünk, nincs talpalattnyi hely az udvaron.

Liliputi vagy nandu a jobb két hónapos babának? Miért? Melyiket tudjuk tovább használni?

Legjobb válasz: A liliputi egy rugalmas kendõ. 7-8 kg fölött már nem tart. Ezt a súlyt pedig maximum féléves korára, de akár már két hónapos korára eléri a baba. A Nandu kitarthat egészen a hordozós kor végéig. De ha nem akarod, hogy már az elején (amikor elolvasod a Nandu használati utasítását és abból próbálsz kötözni) elmenjen a kedved az egésztõl, akkor drágább, minõségibb kendõt vegyél. Girasolt, Hoppedizt, Didymost, Lanát. Vagy akár a Brendonban kapható Amazonas gépi szövésût. Olvasnivaló: http://mezeiorsi.blogspot.com/2010/06/kell-nekem-draga-kendo..

A liliputi egy rugalmas kendõ. 7-8 kg fölött már nem tart. Ezt a súlyt pedig maximum féléves korára, de akár már két hónapos korára eléri a baba. A Nandu kitarthat egészen a hordozós kor végéig. De ha nem akarod, hogy már az elején (amikor elolvasod a Nandu használati utasítását és abból próbálsz kötözni) elmenjen a kedved az egésztõl, akkor drágább, minõségibb kendõt vegyél. Girasolt, Hoppedizt, Didymost, Lanát. Vagy akár a Brendonban kapható Amazonas gépi szövésût. Olvasnivaló: http://mezeiorsi.blogspot.com/2010/06/kell-nekem-draga-kendo..

Két hónapos babám hátán úgy nevezett vér anyajegy van. Mitöl jöhetett ki neki? Már ott van két hete és én úgy látom hogy nöl. Mit tudnék vele kezdeni hogy eltünjön vagy leglább is ne legyen nagyobb?

Legjobb válasz: szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.

szia! A keresztfiamnál kb 2 hetes korában alakult ki a feje búbján, és elkezdett nõni. Majd abbamaradt a növekedés. Most 8 hónapos, és már csak egy pici folt látszik.
Rajtam is jött ki véranyajegy, születésem után néhány hónappal a hónaljamnál, egyre nõtt, ezért a dokik úgy döntöttek lemûtik.Ez pontosan a második születésnapomon történt. Azt mondták a heg elfog tûnni, azóta is megvan. Most 23 éves vagyok, terhes, és a terhességem elején megjelent egy újabb véranyajegy a combomon, ami aztán kezdett felszívódni, majd újra feltöltõdött, most megint leapadóban van, de nagyobb lett.Doki szerint normális, majd eltûnik.Engem nagyon zavar, mert csúnya, és ijesztõ, remélem hamar eltûnik.

Két honapos babának be lehet adatni a h1n1 elleni oltást? Milyen tunetekkel jár?

Legjobb válasz: Az oltás tünetei: láz,hányás,szédülés stb.Olyan,mint az influenza tünetei,két -három napig tart .Azt nem tudom,hogy ekkora babának már beadható-e?

Az oltás tünetei: láz, hányás, szédülés stb.Olyan, mint az influenza tünetei, két -három napig tart .Azt nem tudom, hogy ekkora babának már beadható-e?
6 hónapos korig ingyenes, bár én semmiképp sem merném beadni a gyermekemnek, pláne ilyen pici babának. Nagyon komoly szövõdményei is lehetnek késõbb.
A tévében azt mondták 1 éves kortól adható. A sima influenza elleni oltás onnantól adható az tuti.
A mi babánk 5 hónapos és nekünk azt mondták, hogy 6 hónapos kor alatt nem lehet beadni. Mondjuk én nem is adatnám be, akkor sem, ha lehetne.
1 éves kor alatt nem adható, mert nem tudták kisebb babákon tesztelni, mert kevés volt a jelentkezõ.

Két honapos babám eddig nem volt hasfájos kólikás meddig kell félni hogy előjöhet?

Legjobb válasz: A kisfiam 2 hónapos volt amikor elmúlt a hasfájása. 3 hónapos korban mondják a dokik, hogy megszûnnek az ilyenfajta fájdalmak, szerencsés vagy, szerintem már nem fog fájni a pocija.

A kisfiam 2 hónapos volt amikor elmúlt a hasfájása. 3 hónapos korban mondják a dokik, hogy megszûnnek az ilyenfajta fájdalmak, szerencsés vagy, szerintem már nem fog fájni a pocija.

Két hónapos babám egyedül is el tudja magát szórakoztatni. Aggódjak e miatt?

Két hónapos a kislányom, és nagyon sokszor elõfordul, hogy ha leteszem a kiságyába, pár percig beszélgetek vele, majd magára hagyom, akkor tökéletesen elvan egyedül is. Nevetgél, kacarászik a kiságy fodrainak, a plüssjátékainak. Sokszor ez akkor is így van, ha napközben alvásból megébred, és épp nincs senki a gyerekszobában. A nappaliból csak a "nevetését" hallom, erre megyek be. Persze örülök, hogy ilyen nyugodt baba (tényleg szinte csak mosolyog, ha ébren van, alig sír), de aggaszt, hogy nem mindig igényli apa, vagy anya közelségét. (bevallom, félek, hogy netán valami idegrendszeri - esetleg autisztikus - gond legyen.) Ha mi is ott vagyunk vele, akkor figyel ránk. Nekünk mosolyog, de elõfordul olyan is, hogy ölbe veszem (mert már nekem hiányzik, hogy babusgassam), és elkezd hisztizni. Visszateszem az ágyába, és ott rögtön vigyorog, mosolyog ránk. Ne parázzam túl? Amíg kommunikál velünk is, addig nincs baj? Bocsánat, hogy ilyen aggodalmas vagyok, de elsõ baba... Anyapara... :P

Legjobb válasz: Örülj neki! Vannak ilyen típusú babák is, meg olyanok is, akiket le se lehet tenni.

Örülj neki! Vannak ilyen típusú babák is, meg olyanok is, akiket le se lehet tenni.
Örülj neki:) Az én kislányom 5-6 hónapos koráig nagyon jól elvolt egyedül, nézelõdött, mosolygott, 3 hónapos koráig utált kézben lenni, egyedül aludt el, most 10 hónapos, és 3-4 hónapja folyton velem szeretne lenni, csak úgy játszik, ha ott ülök vele, és gyakrabban van kézben, mint nem. Minden idõszak más és mindegyiknek meg van a maga szépsége:) Ne aggódj, nincs semmi gond a babáddal, de ha bizonytalan vagy, kérdezz rá az orvosnál, védõnõnél!
ez már nem anyapara ne is haragudj :D egyrészt, azt, hogy visszamosolyog a 2 hónapos, még nem nevezném kommunikálásnak :) másrészt 2 hónaposan autizmusra gondolni mert elvan a baba azért elég meredek! :D én 2 évesen gondoltam autizmusra mert nem kommunikált a gyerekem és utána még 2 évig vizsgálták pár havonta, mert a pszichiáterek sem tudták még akkor... :) 2 hónapos babának az kell, hogy az éhségérzetét jelezze :) nincs semmi baj, tetszik neki a kiságy, érdekes a világ, most kezd rácsodálkozni! majd 15 hónapos kor körül jelentkeznek az autisztikus tünetek ha az lenne, addig ne agyalj ilyen marhaságon és kívánom, hogy azután se kelljen soha! :)
Baromira irugyellek! :) Kisfiam a tökéletes ellentétje volt a Te babádnak. Örülj, higy elvan, vissza fogod sírni még ezt az idõt! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!