Találatok a következő kifejezésre: Két hónapja az (421 db)

Baj lesz abbaol, ha az egyik honapban diane-t szedek es a masik honapban yasminelle-t? Baj lenne abbol ha valtogatva szednem ezeket a gyogyszereket? Mondjuk ket honapig az egyiket, aztan meg a masikat?

Legjobb válasz: Szerintem nem igazán ajánlatos, de ha ki akarod próbálni mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét. Amúgy mi a jó ebbe? :)

Szerintem nem igazán ajánlatos, de ha ki akarod próbálni mindenképpen kérd ki az orvosod véleményét. Amúgy mi a jó ebbe? :)
nem, egyáltalán nem ajánlott így váltogatni a gyógyszereket. csak egy fajtát szedjél. ha átakarsz térni egy másikra, akkor áttérhetsz, de ezt nem lehet 2 havonta csinálni, mert nagy károkat okozol magadak
így ezt nem lehet csinálni. 3-4 hónap kell mire egy gyógyszerhez hozzászokik a szervezeted és meg bír békélni az összetételével te pedig kéthavonta kitennéd ennek. vagy az egyik vagy a másik, vesd fel az ötletet egy nõgyógyásznak aztán figyeld a reakcióját...
nem, ugyanmár, mért lenne baj? nyílván csak szerettek neveket kitalálni a gyógyszergyártók, de egyébként tökéletesen ugyanaz a 2 tabletta...
Baj. És nem ugyanolyan a hormonerõsségük sem.

Két hónapja az élettársam agyvérzést kapott, jelenleg én foglalkozom vele Aphasiaja van! (A párom 44 éves) Milyen otthon végezhető gyakorlatok, feladatok gyógyítási módok vannak?

Legjobb válasz: A finn kutatók szerint azok az agyér-megbetegedésekben szenvedõ páciensek, akik naponta egy-két órán át hallgatnak zenét, könnyebben épülnek fel mind a verbális emlékezet, mind a figyelemképesség tekintetében.

A finn kutatók szerint azok az agyér-megbetegedésekben szenvedõ páciensek, akik naponta egy-két órán át hallgatnak zenét, könnyebben épülnek fel mind a verbális emlékezet, mind a figyelemképesség tekintetében.
Volt-e rehabilitacion es meg lehet-e oldani, hogy gyogytornasz jarjon hozza? Az en nagypapam is fiatalon kapott agyverzest, a fel oldala le volt benulva, a betegseg kezdeten teljesen tehetetlen volt, az orvosok legyintettek ra, de a nagyi minden nap a hatara vette, ugy tanitotta jarni. Kesöbb bottal jart, a gondolkodasaval sem volt baj. Tehat erdemes mozgatni, maszirozni. Talan a youtube-on vannak videok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszait ! Igen volt Rehabilitáción de egy szûk hónap múlva hazaadták. A jobb oldala szépen helyre állt, de sajnos a beszéd zavar az elég súlyos és csak heti egyszer 20 percet foglalkozik vele logopédus ami nagyon kevés . Olvasmányaim szerint legalább napi 4-6 óra foglalkozásra lenne szükség. Én próbálok vele minél többet foglalkozni de nagyon kevés anyagot találok a neten.Jó lenne olyan emberrel kapcsolatban lenni akivel tapasztalatot tudnék cserélni. További szép napot ! Üdvözlettel: Gyöngyi

A kisfiam nyolcadik osztályos, és ballagás előtt két honappal az igazgatonő magántanulová szeretné tenni. KÖTELES VAGYOK BELEEGYEZNI? Mert ha igen akkor a gyerek nem vehet részt a ballagáson sem.

Legjobb válasz: Nem vagy köteles, a szülõ dönt.De valami oka biztosan van rá az ig-nak.Egyébként ballaghat az osztályával nyugodtan a magántanuló, hiszen az osztálynévsorban is benne marad.Lányom magántanuló 2 éve.

Nem vagy köteles, a szülõ dönt.De valami oka biztosan van rá az ig-nak.Egyébként ballaghat az osztályával nyugodtan a magántanuló, hiszen az osztálynévsorban is benne marad.Lányom magántanuló 2 éve.
Ha csak "SZERETNÉ", akkor szerintem nem kell beleegyezned. Szerintem ezt a két hónapot már igazán kibírja.
Érthetõ, hogy az igazgató nem akarja az iskolába engedni a fiadat, hiszen neki az összes többi tanulót kell védenie, hogy megadja nekik a nyugodt és biztonságos tanulási feltételeket. Ha magatartászavaros a gyerek, akkor szakemberrel (valószínûleg pszichiáter)kezeltetni kell, hiszen a saját érdekében meg kell tanulnia beilleszkedni a társadalomba. Viszont jogilag az igazgató nem kötelezhet a magántanulóságra, és ha azt kéri tõled, hogy ezt te kezdeményezd, akkor kössetek szabályos írásbeli megállapodást tanuk elõtt, hogy rendben van, te kéred a magántanulói státuszba vételt, de akkor cserébe õ garantálja, hogy a gyerek felkerül a tablóképre és részt vehet a ballagáson. Egyébként magánvéleményem, hogy ha ilyen rossz viszonnyal zárul ez a 8 év, akkor nem olyan fontos mindez (8.-ban nem is szokott tabló készülni), néhány év múlva semmi jelentõsége nem lesz, legfeljebb egy napi szomorúságot okoz.
MIÉRT AKARJA MAGÁNTANULÓVÁ TENNI?
Ha kicsit még húzod, akkor orvosi igazolással is hiányozhat a suliból, utána kell nézni mennyit lehet max.Ha van minden tárgyból 3 jegye, akkor le tudják zárni. A ballagásra meggyógyulhat.
A kérdező hozzászólása: Négy éve jár ebbe az iskolába mindig is voltak magatartási problémák.Kész tények elé állitottak magántanulo lesz vagy másik iskolába megy.Ebben az iskolában ahová most jár a magántanulok nem vehetnek részt a ballagáson és nem lesznek rajta a tabloképen.Tehetettlen vagyok.
250 órát hiányozhat, az két hónap, (a tanévbõl még több van) és nyilván már eddig is hiányzott, én nem kockáztatnám, hogy osztályozóvizsgát kelljen tennie.

Ha tgyáson is voltam tavaly (év utolsó két hónapja) azt melyik sorban kell feltüntetni a bevallásban?

Legjobb válasz: Ha a munkáltatónál van tb. kifizetõhely, akkor a bevallás 1. sorába, ha nincs (tehát az OEP-tõl kaptad az ellátást), akkor a bevallás 4. sorába.

Ha a munkáltatónál van tb. kifizetõhely, akkor a bevallás 1. sorába, ha nincs (tehát az OEP-tõl kaptad az ellátást), akkor a bevallás 4. sorába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Két hónap ismeretség után férjhez mentem. Két gyerekem van. Esküvő előtt azt mondta hogy szakít addigi életével, nem úgy fogja élni. Most 3hó esküvő után már megbánta hogy ezeket mondta. Nem is szeret engem?

közös program, caládi élet nincs amiről beszéltünk. őt csak az autója és a számítógép érdekli . Arra se válaszol hogy szüksége van rám . Szerintetek?

Legjobb válasz: nem vagyok benne biztos, de szerintem egy kicsit elsiettétek... két hónap után férjhez menni... miért volt ennyire sürgõs? én ennyi idõ után feküdtem le a barátommal. Jó nyilván van, akinek sikerül, nem vitatom, de azért nem ez az általános. Ha jól értem összesen 5 hónapja ismeritek egymást, azóta összeházasodtatok, ráadásul neked már van két gyereked. Szerinted mi lehet a gond??? ezt nagyon elrontottátok.

nem vagyok benne biztos, de szerintem egy kicsit elsiettétek... két hónap után férjhez menni... miért volt ennyire sürgõs? én ennyi idõ után feküdtem le a barátommal. Jó nyilván van, akinek sikerül, nem vitatom, de azért nem ez az általános. Ha jól értem összesen 5 hónapja ismeritek egymást, azóta összeházasodtatok, ráadásul neked már van két gyereked. Szerinted mi lehet a gond??? ezt nagyon elrontottátok.
gondolom nem akarta, bár azt sem értem, hogy miért ment bele? bocsáss meg, ha kicsit nyersen fogalmazok, de én sem értem a logikátokat.
És sose merült fel benned, hogy talán kicsit várni kéne az esküvõ elõtt és megismerkedni a pasival?
Hátr nem apróztátok el az ismerkedést. Várni kellett volna még azzal az esküvõvel.
Felelõtlen voltál hogy szinte nem is ismerted és összekötötted vele az életed! Erre most mit mondjak? Edd meg amit fõztél?!
Amúgy hogy a búbánatba kéne családi életnek lennie nálatok, ha összesen 5 hónapja ismered? Ennyi idõ alatt nem tud családtaggá válni senki!
Hát mit mondjak... Buta voltál, hogy finoman fogalmazzak. Kétgyerekes anyaként kicsit több felelõsségérzeted és realitás érzéked lehetne
M E G É R D E M L E D ha ha ha he he he hi hi hi
Ne akard, hogy a kedvenc autóját, és szg-et (ez persze ne legyen függõség) teljesen mellõzze! ha azt szereti.. Azért biztos neki is szokni kell, hogy hirtelen egy nagy családot kapott.. De jusson idõ, a kedvteléseire is. Finoman, kedvesen bevonni a családi programokba. Ne erõltesd..
ez nem igazi, valós érzelmeken alapuló házasság. legalábbis a viselkedése alapján a férfi részérõl semmiképp. válj el, ezen nincs mit megmenteni. mennyivel jobb ez a házasság annál, mint amikor tök egyedül voltál?
A kérdező hozzászólása: nyugodt voltam elõtte. most zaklatott vagyok.hátam mögött sároz az anyáéknak, már szóba se áll anyosom velem. én mindent betartok amit kért és amit megbeszéltünk.szarul esik hogy õ nem
A kérdező hozzászólása: bocsi :a szüleinek
biztos vagyok benne, h nem fogtok tudni együtt élni, váljatok el minél elõbb és szolgáljon tanulságul, h nem szabad ennyire elhamarkodni a dolgokat. legközelebb ne ted ki ilyeneknek se magadat, se a gyerekeidet. lehet együtt élni papír nélkül is. látod, egyedül is jobb, mint egy rossz kapcsolatban :-( szurokolok neked, h rendbe jöjjön az életed
Miért mentél ilyen hamar hozzá?Az hogy sokáig 1ül voltál még nem indok én is sokáig egyedül voltam de mégse mentem hozzá az elsõ pasihoz akinek kellettem.3 éve élek vele együtt, igaz közös házat vetünk, közös babánk is lett.De valahogy nekem eszembe nem jutott volna hogy pár hónap után hozzá menjek....Miért nem válsz el tõle, ha ennyire nem jó semmi vele?
23 vagyok Mennyi idõs vagy te és a férjed?
A kérdező hozzászólása: nincs pénze képzeld. az én házamban lakunk. fizetése van, nekem is
Biztos pénze is van a csókának.... Hát elég nagy felelõtlenség volt ez az egész az biztos. De most a te hibád is, mert a házassághoz 2 ember kell, ha nem tetszik válj el tõle. Szerintem jobb az egyedüllét, mint egy pocsék házasság. hát te tudod... de ezt rendesen elbaxtad...
A kérdező hozzászólása: belemenekültem e ? másfél évig voltam egyedül.
A kérdező hozzászólása: próbálom bevonni, de nehezen akar közös programot.
Elõszöris, ne törõdj azokkal akik itt osztják azt észt, õk a legszerencsétlenebbek! Valamilyen szinten belemenekültél a házasságba, ugye? Szereted? Neked is engedned kell! Ez a hobbija. Nem tudsz mit csinálni, vond bele közös dolgokba, amikor ketten vagytok, elõször úgy!
Elõször is, én ugyan nõ vagyok, de még én is falra másznék, ha valaki olyan kérdésekkel gyötörne, hogy "szükségem van-e rá". Õrjítõ, ezt szerintem hagyd abba. Másrészt meg szerintem is elsiettétek. Két hónap után összeházasodni úgy, hogy ráadásul neked két kisgyereked van? Szerintem fel sem fogta, hogy mibe vág bele, és most, hogy szembesül vele, megrémíti a dolog. Ez csak egy tipp persze, hisz nem tudhatom, de nem ártott volna, ha elõtte hosszabb ideig van veletek, meglátod, milyen a gyerekekkel, hogy viszonyul a közös élethez, stb... Alap, hogy ne próbálj megváltoztatni senkit, mert úgysem lehet. Az meg, hogy megígér ilyesmit... Szinte elõre lehet tudni, hogy ez lesz a vége. Most már nem tudom, mit csinálj, a gyerekek miatt sem teheted meg, hogy ennek is csak úgy vége legyen. Elég felelõtlen voltál, bocsi.
Ha függõsége lenne mindkettõ, akkor már az esküvõ elõtti 2hónapban is csak az autójával és a szám.gépével foglalkozott volna. Én is 1hónap 'igen't mondtam a férjemnek és utána össze is költöztünk, de egyikünk sem árult zsákbamacskát. Ha ilyen rossz vele, hogy nem látsz közös jövõt, akkor válj el. Nem várj addig, amíg megszokják a gyerekek, mert akkor csak nekik lesz rossz
A kérdező hozzászólása: de neki függõség mind a kettõ.mikor összejöttünk akkor mellõzte õket.már jó hamar megunta a házas életet.
Nekem a leírásból egyértelmû, hogy nem szeret téged. Ritka az az ember amúgy is, aki alkalmas arra, hogy elfogadjon és együttéljen 2 idegen gyerekkel. Szerintem válj el, és legközelebb légy óvatosabb! Elég ha barátod valaki, házasodni nem kell, vagy ráér 3 év múlva is. Fõleg a gyerekek miatt. Sõõõt, talán ráér akkor az egész amikor a gyerekek már nagyok lesznek.

Ha mondjuk 63kg-osan teherbe esnék de így is már duci lennék a 160cmeremhez képest, akkor az első 1 vagy 2 hónapban járhatnék futni vagy sportolni? Baj lenne ha az 1. két hónapban leadnék kb6kgot? Persze nem vok kismama csak kérdem kiváncsiságból!

Legjobb válasz: Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.

Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.
Semmiképp. Pont akkor vonnál meg mindent a szervezetedtõl, amikor más is függ tõle? Inkább fogyj le elõtte, és terhesen meg járj terhestornára, így szülés után könnyebb lesz visszafogyni. Sportolni is sportolhatsz alatta, de nem versenyszerûen, és szakemberrel konzultálni kell a terveidrõl.
Terhesség alatt nem szabad fogyni. Odafigyelhetsz magadra, és akkor kevesebbet szedsz fel, de fogyni nem szabad.
akkor elég onzo kismama lennél.

Elvetéltem és azt mondta a doki hogy várjak legalább két hónapot! De ha elöbb teherbe esek véletlenül akkor ismét ez lehet a vége?

ö mondta jo formán mosolyogva hogy meg halt a babám/

Legjobb válasz: szia már mi már két babát vesztettünk el és a kettõ között 3 hónap volt de mégis megtörtént, nem lehet tudni hogy a szervezet hogyan reagál volt lyan is akinek 1 hónap után sikerült lutri az egéaz én már félek úja próbálkozni nem tudom mit csináljak

szia már mi már két babát vesztettünk el és a kettõ között 3 hónap volt de mégis megtörtént, nem lehet tudni hogy a szervezet hogyan reagál volt lyan is akinek 1 hónap után sikerült lutri az egéaz én már félek úja próbálkozni nem tudom mit csináljak
A kérdező hozzászólása: köszönöm!az a baj hogy én már most is félek
Én tavaly vetéltem el és nekem azt mondta a dokim hogy 1 év az az idõszak amit ki kell várni mert a szervezetednek ennyi idõ kell a felépüléshez!Sõt még azt is mondta hogy ha 3 hónap után kezdünk el próbálkozni és össze is jön akkor a baba valószínûleg betegen fog megszületni...Én amondó vagyok hogy légy türelmes(tudom nehéz)Én szorítok neked hogy összejöjjön!!!!9 hetes kismama

Lehetséges, hogy első két gyerkőcömmel meg volt a havim? A harmadikkal meg csak az első két hónapban?

Legjobb válasz: Ay elsõ két gyerkõcömmel nem jött meg! De volt már valakinek olyan,hogy a harmadik gyereknél megjött két hónapig?

A kérdező hozzászólása: Ay elsõ két gyerkõcömmel nem jött meg! De volt már valakinek olyan, hogy a harmadik gyereknél megjött két hónapig?
A kérdező hozzászólása: Nyugodtan lehet mestruáció közben tesztelni, nem befolyásolja!
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Ez most kétesélyes! Akkor ezek szerint van akinek megjön terhesség alatt! vagy terhes vagy? Vagy nem! :-)
Szija nekem is positivot mutatott a tesztem kb 3 hetel ezelot es nekem is meg jott a menszenszem...Sajna en meg ehhez nem ertek mert meg sohanem volt babam...es agodom hogy valami baj van...az esetleg em ooz problemat ha menstruacio kozben tesztelek??? vagy az hamis eredmenyt adhat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-))
Hát a nagynéném addig menstruált mig meg nem mozdult az unokaöcsém:) de egészséges lett:) Én is elsõ hónapban mensiztem 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: hétfõn rendel a dokim!! Az elõzõbõl a vége lemaradt! :-)
A kérdező hozzászólása: Igen! Azért írtam mert valkinek nem tettszett a kérdésem és nagyon durvát írt nekem!! De mára eltûnt!! GOndolom levették!! Nagyon köszönöm a válaszodat! Nem tudom mi van velem, egyik nap negatív, másnap pozitív tesztjeim vannak! Nõ a hasam és nagyon fáj egy ideje, most nem is jött meg nekem! El fogok menni orvoshoz, de csak :-)
de hát az elsõ kommentet is te írtad!amúgy igen elõ fordulhat végeredményben azt mondják hogy minden terhesség más és más!nekem van olyan ismerösöm ötepasztalt(7gyereke van) és neki mind mind más volt!pl a 7.-nél végig minden hónapban meg jött neki!
A kérdező hozzászólása: Hát ez sem normális az tuti! Egy normális kérdésre egy ilyen válasz! Kár, hogy van aki így unatkozik!! Sajnálom õt! Csak nem tudom, hogy miért nem kezelteti magát!
Epp most csinaltam egy tesztet amin tisztan lathato a ket csik de akkor miert jon meg a menstuaciom?:S

Lenne egy nagyon fontos kérdésem! Azt akarom megtudni hogy lehetek-e terhe? Már két hónapja egyfolytában feszül a mellem hányok nagyon hamar elfáradok! De az az egy aggaszt hogy mind a két hónapban megvolt a menzeszem!

A tesztjeim negatívok lettek. Mit gondoltok reménykedhetek abban hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Nem valószínû,ha kétszer megvolt és a tesztek is negatívok lettek! :( De ne add fel,minden hónap ujjabb lehetõség!

Nem valószínû, ha kétszer megvolt és a tesztek is negatívok lettek! :( De ne add fel, minden hónap ujjabb lehetõség!
Reménykedj csak nyugottan, megengedem
Ha vér van, nincs baba. Ha volt is, már lehúztad a klotyón. Nem vagy terhes.

Úgy tudom h a bárányhimlő elleni oltás az két oltásból áll. A 2 oltó anyagot a doki egyszerre írja fel? V kiváltható az két lépésben h egyik hónapban az egyiket a másik hónapban a 2. -kat?

Csak mivel elég drága az oltások között meg ha jól tudom 6 hétnek kell eltelnie így azért kicsit jobb lenne.

Legjobb válasz: egyesével írja fel, talán kettõt nem is írhat egyszerre

egyesével írja fel, talán kettõt nem is írhat egyszerre
2 külön receptre írja fel az orvos. Kisfiam 3 hónap különbséggel kapta a 2 adagot.
Külön írja, nálunk nem is lehet egyszerre. Amikor beadta az elsõt, akkor adta a második receptet. 6 hét telt el a kettõ között.
Én egyszerre kaptam meg, de két külön recepten.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!