Találatok a következő kifejezésre: Két hónapja a babámat, (45 db)

Két hónap körüli babával egyfolytában foglalkozzak, beszélgessek, amíg ébren van, vagy hagyjam őt néha egyedül nézegetni? Van valami jól bevált "játék", ami ebben a korban már leköti, ha úgy érzem, hogy unatkozik?

Legjobb válasz: Ha leköti valami a figyelmét, akkor szerintem nem kell minden percét "beosztani". Ha el kezd unatkozni, akkor úgyis fog jelezni, mondjuk nálunk ez kezdetben enyhe nyöszörgéssel kezdõdött, majd - ha nem mentem elég gyorsan oda hozzá-, üvöltéssé fajult. Én a két nagyobb testvért szoktam megkérni, hogy egy kicsit szórakoztassa az öcsit, míg "megkavarom a rántást." Két hónapos babának az is nagy élmény, ha láthatja a család többi tagját maga körül. Egyébként érdemes énekelni neki, mondókát mondani, vagy valamilyen szép zenét "hallgattatni vele". Nekünk van otthon zongoránk, és szoktunk rajta játszani, az is szórakoztató.

Ha leköti valami a figyelmét, akkor szerintem nem kell minden percét "beosztani". Ha el kezd unatkozni, akkor úgyis fog jelezni, mondjuk nálunk ez kezdetben enyhe nyöszörgéssel kezdõdött, majd - ha nem mentem elég gyorsan oda hozzá-, üvöltéssé fajult. Én a két nagyobb testvért szoktam megkérni, hogy egy kicsit szórakoztassa az öcsit, míg "megkavarom a rántást." Két hónapos babának az is nagy élmény, ha láthatja a család többi tagját maga körül. Egyébként érdemes énekelni neki, mondókát mondani, vagy valamilyen szép zenét "hallgattatni vele". Nekünk van otthon zongoránk, és szoktunk rajta játszani, az is szórakoztató.
Szia. A legjobb úgy kialakítani a napirendjét, hogy legyen idõszak amikor játszunk vele, és legyen olyan idõszak, amikor õ magát foglalja le.Legtöbbször ezt õ maga is kialakítja.

Abbahagytam a fogamzásgátló szedését két hónapja, mert babát szeretnénk és most olyan az arcom, mint egy tinédzseré, el múlik ez majd?

Legjobb válasz: igen, teljesen természetes, tisztul a szervezeted. Ha nagyon zavarj menj el kozmetikushoz. Általában pár hónap alatt helyre jön magától.

igen, teljesen természetes, tisztul a szervezeted. Ha nagyon zavarj menj el kozmetikushoz. Általában pár hónap alatt helyre jön magától.

Két hónapja elveszítettem a babámat, most egy hete megint két vonalka volt a terhességi teszten. Nagyon várjuk a picit, de félek is. Lehet baj abból, hogy alig 2 hónap telt el a vetélés és a mostani terhességem között?

Legjobb válasz: NEM! Én is így jártam a 3 hónap el sem telt és véletlenül terhes lettem. Kétségbe esve hívtam a dokit, aki megnyugtatott, hogy semmi baj ha így spontán terhes lesz valaki az nem baj. Nyilván a szervezet felkészült rá ha teherbe tudtál esni. Én most 8 hetes vagyok és jól érzem magam. Ne izgulj, nem lesz baj!

NEM! Én is így jártam a 3 hónap el sem telt és véletlenül terhes lettem. Kétségbe esve hívtam a dokit, aki megnyugtatott, hogy semmi baj ha így spontán terhes lesz valaki az nem baj. Nyilván a szervezet felkészült rá ha teherbe tudtál esni. Én most 8 hetes vagyok és jól érzem magam. Ne izgulj, nem lesz baj!
Szia! A barátnõm is elvesztette sajnos a babáját, majd szintén 2 hónap múlva terhes lett. Most 29 hetes, úgyhogy nyugi. Próbálj nem aggódni, tudom, hogy nem könnyû, de nem tesz jót állítólag, bár én ezt a 23 hetet végigparáztam, idegeskedtem. Az én barátnõm annak idején azt mondta, hogy ez a baba ugyanaz, mint amelyik elment, és ha valaki ennyire akarja õket szülõknek, akkor nem lehet most már semmi baj. Drukkolok, hogy így legyen, és gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon erõsen elkezdtem görcsölni, és vérezni, most megyek a dokihoz. Reménykedek...
Jaj, drukkolok, hogy megmaradjon a babó, majd írd meg mi volt!
A kérdező hozzászólása: Pihenésre intett az orvos, és egy hét múlva kontroll... ill azonnal menjek vissza ha erõsebbé válna... Minden a csöppségen múlik, akar e maradni
én is veszités után 6 héttel estem teherbe és vérzésem is volt az elején nem szabad emelnem , meleg vizbe ülnöm.3x2 utrogestant szedek és minden rendben van a babával most 21 hetesek vagyunk :-))).kitartást és boldog babavárást kivánok!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak aki írtak, és gratulálok minden kismamának, akinek megmaradt a babája. Sajnos nem voltam ilyen szerencsés...

Elevitet szedek mert babat szeretnénk de utobbi két honapban össze vissza jött meg, mult honapban 12 napot most 3nap kesesnel tartok de semmi jele a mensinek, szerintetek mitol van? Lehet az elevittol?

Legjobb válasz: mondjuk en is igy gondoltam hogy nem az Elevittol van de én már nem tudom...majus ota próbálkozunk és a ciklusaim nem valami stabilak de altalaban 31 32 napra szokott megjönni,mult honapban 44re jött meg most 34nél tartok de nincs jele hogy megjönne :(

A kérdező hozzászólása: mondjuk en is igy gondoltam hogy nem az Elevittol van de én már nem tudom...majus ota próbálkozunk és a ciklusaim nem valami stabilak de altalaban 31 32 napra szokott megjönni, mult honapban 44re jött meg most 34nél tartok de nincs jele hogy megjönne :(
Az elevittõl nem valószínû, az csak vitamin. Valószínû, hogy kicsit megzavarodott a ciklusod. Nem tudom mi van a levegõben, de most itt a fórumon rengeteg ilyet olvasok, hogy ennyit, meg annyit késik. Nekem is már 2 hónapja megborult az eddig szépen kiszámítható ciklusom.
A kérdező hozzászólása: vagy attol lehet hogy vágyunk a babára?lehetséges lenne?nagyon be vagyok parázva hogy valami baj van :( 23eves vagyok, ráérnénk még a babával de rettegek hogy nem jön össze és évekig húzodo vizsgálatok meg kezelések kellenek hozzá hogyy végre teherbe tudjak esni :/ remélem nem igy lesz és hamar jön a golya
Az Elevit vitamin, nem tud hormonális vagy pszichés problémákat okozni, amik megzavarhatják a mensit. Amúgy soha nem késett, csak mostanában? Mióta próbálkoztok a babával?
Szia! Önmagában az elevit nem okozhat ciklusproblémát. Viszont csinálhat étvágyat (én a világot felfaltam volna, amíg szedtem), és ha többet eszel tõle, esetleg híztál, az már megzavarhatja a dolgokat. Amúgy sok minden okozhatja, de ha a ciklusod hónapokon át rendszertelen, nézesd meg magad endokrinológussal.

Ha két hónap együttjárás után teherbe esnétek, megtartanátok a babát?

Legjobb válasz: Ezt jól benéztem, kérdezõ írta a mondatot, ami nekem nem tetszett. Attól még nem tudod h elsõ randin lefeküdtek csak mert 2 hónap után terhes. De ezek szerint nem rólad van szó.

Ezt jól benéztem, kérdezõ írta a mondatot, ami nekem nem tetszett. Attól még nem tudod h elsõ randin lefeküdtek csak mert 2 hónap után terhes. De ezek szerint nem rólad van szó.
Függ a másik féltõl. Valószínûleg nem. De mindjárt jönnek akik az elsõ randin lettek terhesek és már 50 éve boldogok együtt :-)
Nem!
Kizárt.
Attól függ. Mi már jó ideje ismertük egymást, elõtte haverok voltunk. Sokat beszélgettünk a gyermekáldásról is. Õ már akkor azt mondta, hogy tõlem szeretne gyermeket. 3 hónapnyi járás után terhes lettem... Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk. Sõt, az esküvõt is. Sajnos a baba elment, de az esküvõhöz ragaszkodott. Így fél évnyi együttlét után összeházasodtunk, rá 3 hónappal megfogant a lányunk. Útban van már a kistesó is. :) Nekünk ez így bejött, de ha nem ismertem volna elõtte, lehet erõsen elgondolkodtam volna. Párod mit akar?
hát azért ácsi szerintem "kedves"kérdezõ...Én is lefeküdtem az elsõ randinkon a férjemmel, mégis a férjem lett, szerintem ezen baromira nem múlik semmi...(csak, h képben légy, a k. az a nõ, aki pénzért csinálja...) 4 évvel késõbb lettem terhes, mert én/mi tudtuk, hogyan kell védekezni... Amúgy ismerek olyat, aki ennyi idõ után tervezetten lett terhes..
Nem hinném.
Sok mindentõl függ, hány évesek vagyunk, ismertem-e õt elõtte már esetleg, hogy állunk anyagilag éppen, egyáltalán az apajelölt hogy reagálja le a hírt, én mennyire borulok ki.. Ilyesmiktõl függ. Nem írok választ, mert nem tudok több részletet. Te honnan szedted ebbõl h az elsõ randin lefeküdtek? Mi van ha 2 hetes terhes? Trollkodj máshol.
Ha egy huszonéves járt így, akkor inkább nem, ha harmincas, akkor valószínû, hogy igen, ha egy negyvenes, akkor nagy eséllyel megtartja a babát. De ezek csak találgatások, nagyon sok tényezõtõl függ. A körülményeket nem ismerjük.
Hogyha 40 évesen történne ez velem és úgysem lenne új esélyem babára de akarnék, akkor megtartanám. Szinte minden más esetben NEM. Ennyi idõ alatt nem ismered meg a másikat, jó esély van arra hogy egyedül maradsz.
Én 17 évesen elhatároztam, hogy az elsõ terhességemet megtartom bármi lesz is, na ez soká 8 év múlva lett, nem túl komoly kapcsolatból, most már 13 éves és tök jól megvagyunk:)
Oda kell figyelni hogy ne legyél az. Szedni a gyogyszert normálisan vagy óvszert húzni aktus után ellenõrizni ha kilyukat akkor 72 órás tabi. Szóval nem kell teherbe esni és nincs gond. A kérdésre válaszolva igen megtartanám mert nem lennék képes elvetetni. De nem is esnék teherbe, annál több eszem van.
Én valószínûleg nem tartottam volna meg, mert nem lettem volna annyira biztos benne, hogy egy friss kapcsolatban ezt meg tudjuk együtt oldani. Egyedülálló anyukává meg nem akartam volna válni.
Nem. Én még egy év után se tartottam meg, mert nem volt meg az anyagi háttér, nem is éltünk együtt. Késõbb összeköltöztünk, összeházasodtunk, aztán jött a gyerek is, de több év együttélés nélkül nem vállaltam volna gyereket senkivel.
Meg.
Én anno megtartottam, pontosan két hónap járás után, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Gondolom nem okozok vele nagy meglepetést, ha elmondom, hogy már nem vagyunk együtt (sõt, már a baba születésekor sem voltunk), mert a döntés után 1-2 hónappal kiderült, hogy egy igazi barom a "kedves" párom. Hát ez van, ilyen is van. Ettõl függetlenül nem bántam meg. Van egy majdnem hat éves fiam, akit öt évig ugyan egyedül neveltem, de teljesen kiegyensúlyozottan, normális körülmények között, nem magamat sajnálgatva, hogy jaj nekem, milyen szörnyû az életem. Aztán lett párom is, akivel már együtt élünk, együtt vagyunk egy család.
melyikõtök felejtett el védekezni? 2 hónapos kapcsolatban nem hinném, hogy jó ötlet babát vállalni. ismerek egy lányt, aki 5 hónap járás után lett terhes, úgy döntött, h megtartják, közben a pasi lelépett, a lány pedig elvetélt.
A kérdező hozzászólása: Valaki írta, hogy mindjárt jönnek azok akik az elsõ randin lettek terhesek. Erre írtam választ.
A kérdező hozzászólása: Aki az elsõ randin lefekszik egy pasival az egy K....
hat velem pont ez tortent par eve 22 eves voltam total kibuktam. bevallaltuk eskuvo minden ahogy kell rohadt nagy riziko nekunk bejott. azota van kisteso is es nagyon boldog hazasok vagyunk:-)

Eddig 1-1 kg-ot hízott a babám az első két hónapban, most viszont sokkal kevesebbet fog, ez szerintetek elég?

Még 1,5 hét van a 3 hós "szülinapjáig" és csak 40 dkg-nál tartunk a hízásban... :-S Csak anyatejes, viszont semmi nem változott, jó a kedve, alszik rendesen, talán túl sokat is mostanság.

Legjobb válasz: igen, ha 40dekát hízik egy hónapban az jó. nálunk is ez volt, hogy nagyon lelassult a hízása

igen, ha 40dekát hízik egy hónapban az jó. nálunk is ez volt, hogy nagyon lelassult a hízása
Nem gondolom, hogy bármi gond lenne. Szerintem észre lehetne venni a babád közérzetén. Nálunk is most lassult le a hízás. A kislányom is most lett 3 hónapos, és ugyanezt tapasztalom, amit leírtál. Van elég kakis/pisis pelus, nagyon jó a közérzete, nem izgulok... :)
A kérdező hozzászólása: Nálunk is stimmel a kakis-pisis pelusok száma és a közérzet is OK! Akkor ezek szerint így a normális! :-) Köszönöm a válaszaitokat!

1 éves babámnak két hónapja jött ki az első két foga. Azóta semmi! Miért állt meg a fogzás nála?

Legjobb válasz: Leírom nálunk hogy volt!Igaz jóval korábban kezdtük,de lassan! 3 hósan (14 hetesen) jött ki az elsõ foga! 1 hétre rá a párja! majd 6 hósan egy nap alatt kijött a két flsõ! majd 9,5 hósan kijött a bal alsó kettes,azóta semmi! 10 hós és és mi 3 havonta fogzunk!Ez megint enyéni ütemû mint mindena babáknál!

Leírom nálunk hogy volt!Igaz jóval korábban kezdtük, de lassan! 3 hósan (14 hetesen) jött ki az elsõ foga! 1 hétre rá a párja! majd 6 hósan egy nap alatt kijött a két flsõ! majd 9, 5 hósan kijött a bal alsó kettes, azóta semmi! 10 hós és és mi 3 havonta fogzunk!Ez megint enyéni ütemû mint mindena babáknál!

Édesapám halála okozta ideg problémám miatt két hónapig nyugtatót és kedélyjavítót kellett szednem. Most 9 hetes terhes vagyok és aggódom, lehet baja a babának?

A fogantatás és az utolsó gyógyszer beszedése között három és fél hónap telt el.El?tte és azóta semmilyen gyógyszert nem szedek.

Legjobb válasz: Szerintem nem, mert ennyi idõ alatt ki kell ürülnie a szervezetbõl. Pláne ha hozzáadsz még két hetet. mert a fogantatás után két hétig semmiféle kapcsolatod nincs vele. Tehát 4hónap alatt ki kellett örülnie a szervezetedbõl. de ha aggodsz kérdezd meg az ovrosod.

Szerintem nem, mert ennyi idõ alatt ki kell ürülnie a szervezetbõl. Pláne ha hozzáadsz még két hetet. mert a fogantatás után két hétig semmiféle kapcsolatod nincs vele. Tehát 4hónap alatt ki kellett örülnie a szervezetedbõl. de ha aggodsz kérdezd meg az ovrosod.
Nem lesz semmi gond. Nekem a mamám és az nyukám öt nap különbséggel haltak meg, és én is szedtem Xanaxot meg Zoloft-ot. Amint megtudtam hogy várandós vagyok abba hagytam de csak fokozatosan. Ma egy gyönyörû egészséges 8, 5 hónapos kislány anyukája vagyok. A gyógyszereket azóta sem kell szednem. Boldog babavárást kívánok.
Nyugodj meg, nem lesz semmi baja a babádnak. A szervezetedbõl már eltávozott a gyógyszer hatása. Én a terhességem 16. hetében veszítettem el az apukámat. Bár, semmit nem vettem be, a trauma amit átéltem nyilván elég volt....én biztosan többet ártottam a babámnak, mint Te, aki még nem voltál a gyógyszer szedésekor várandós. 36+4 pocakos
Nem lesz baj.) TErhesen is felírják a Seduxent, ami nem gyenge...
Nekem is június 12-én volt meg utoljára. Július 6-án pozitívat teszteltem. Te miért nem tesztelsz?
A kérdező hozzászólása: Július 12-én teszteltem és negatív. De én azt nem értem, hogy miért van 12-óta pecsételõ vérzésem a mai napig is. Terhességi tüneteim nincsenek.

A párommal lassan egy hónapja probálkoznuk babával. Jövő kedden, vagyis 09. 09-én kellene megjönnie. Eddig csináltam két tesztet, amik negatívak lettek. (lehet túl korán) Lehetek terhes?

A múlt hónapban kb 8-10 alkalommal voltunk együtt a periódus különböz? szakaszában. Egy pár napja alhasi szúró fájásom, görcsöm van, nem túl er?s, olyan mint amikor meg akarna jönni. A mellbimbóim is érzékenyek. Észrevettem, hogy könnyebben elérzékenyülök, például a kedvenc sorozatomon is képes vagyok sírni, pedig elég vicces film. Néha elfáradok, pedig semmi különöset nem teszek. Ez terhesség jele lehet vagy csak a következ? mensimet jelzi? Mikor lenne érdemes újra tesztelnem? Reménykedhetek, hogy van baba a pocakomban?

Legjobb válasz: A tüneteid jók, de hogy baba-e, azt csak a (kimaradt) mensid másnapjának elsõ reggeli vizeletébõl érdemes megnézni teszttel! :) Nem tudom, hogy elõtte szedtél-e fogamzásgátlót, csak azért, mert mikor én abbahagytam, akkor 3 hónapig totál terhességi tüneteket produkáltam, olyan gyönyörûeket, hogy ihaj... És nem volt baba persze. De drukkolok, majd 10-én várom a teszt eredményét! :)

A tüneteid jók, de hogy baba-e, azt csak a (kimaradt) mensid másnapjának elsõ reggeli vizeletébõl érdemes megnézni teszttel! :) Nem tudom, hogy elõtte szedtél-e fogamzásgátlót, csak azért, mert mikor én abbahagytam, akkor 3 hónapig totál terhességi tüneteket produkáltam, olyan gyönyörûeket, hogy ihaj... És nem volt baba persze. De drukkolok, majd 10-én várom a teszt eredményét! :)
Szia! Nekem is voltak ilyen tüneteim, de nekem sem volt baba a dologban. Csak annyira szerettem volna, hogy lehet, hogy én be is beszéltem magamnak. :( Nekem hat hónapi próbálkozás után jött a csoda. Drukkolok!
Szia!Egy kis vigasztalás és talán reménysugár.1-1.5 hónapja úgy döntöttünk vállalunk még egy csöppséget.Nem hõmérõztem nem számolgattam csak ahogy jött...Augusztus 9-én volt az utolsó menzeszem.Kb 10 nappal ezután a melleim iszonyatosan elkezdtek fájni, megkeményedtek és megnõttek.2 teszt negatív volt.meglehet korán csináltam.Mivel 23 napos a ciklus 1 én kellett volna megjönnie.Persze tudtam, hogy nem fog.Még 1-én megcsináltam a tesztet.Pozitív!!!:-)Az én esetembõl kiindulva van remény.A tünetek hasonlóak bár a hasam nem szurkált..Sok sikert!Remélem Ti is olyan szerencsések vagytok mint én!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Elsõ válaszolónak: szedtem fogamzásgátlót, de más kb fél éve abbahagytam. Reménykedek, bár néha én is azt érzem hogy csak bebeszélem a tüneteket magamnak. Ha lesz eredsmény, akkor írok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Ma reggel teszteltem és POZITÍV!!!!!! :) Nagyon boldogok vagyunk!!!
Szia!Szívbõl gratulálok Nektek!Ezek szerint olyan szerencsések vagytok mint mi!Boldog babavárást!
gratulálok nektek!!! 1. válaszoló

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!