Találatok a következő kifejezésre: Két hét leszek (130 db)

Igen lehet :) Szerintem meg fogják hosszabbítani azt a 2 hetet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A kérdés kiírása után, 27-én láttam a plázában róla egy nagy képet, másnap vagy harmadnap pedig már megvettem a jegyeket :) November hetedikén megyünk barátommal, már nagyon nagyon várom :)
Jajj dejó :) Nem tudod véletlen, hogy mennyire fogynak a jegyek? Van rá esély hogy a helyszínen is fognak még árulni?
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs :S Én is inkább biztosra mentem, és megvettem amint tudtam. :) Szerintem Te is tegyél így, mert én személy szerint kétlem, hogy lesznek még jegyek az elsõ soron kívül, ahol kitöröd a nyakad, annyira fel kell nézni...:S

Mit programokat ajánlotok Budapesten? Barátom német, távkapcsolatban élünk fél éve. Március 9-én fog meglátogatni, két hetet lesz nálam. A kérdés az, hogy Budapesten és környékén (akár másik város is) milyen programokat ajánlotok?

Én Kecskeméten élek, de ő mindenféleképpen Pesten is szeretne lenni, mert érdekli a fővárosunk. Én meg sajnos nem ismerem ki magam ott. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Var, (ingyenes) szechenyi furdo, aquapark. gellerthegy (ingyenes). lathatatlan kiallitas. A ket allatkert, a Zoo es a parlament

Var, (ingyenes) szechenyi furdo, aquapark. gellerthegy (ingyenes). lathatatlan kiallitas. A ket allatkert, a Zoo es a parlament
A kérdező hozzászólása: köszönöm :) akár étterem is lehet, vagy szórakozóhely. bármi, ami jó :)

Hogy fordítjuk angolra ezt a mondatot? Két hétig leszünk távol.

Legjobb válasz: We will be/go away for two weeks.- Nincs elõre eltervezve. We are going away for two weeks. -Ha már le van fixálva. We are going to be/go away for two weeks.- Ha szándékodban áll, de még nem tervezted meg.

We will be/go away for two weeks.- Nincs elõre eltervezve. We are going away for two weeks. -Ha már le van fixálva. We are going to be/go away for two weeks.- Ha szándékodban áll, de még nem tervezted meg.
We are going to be off for two weeks.
A kérdező hozzászólása: köszike

Két héten belül egyenletes barnára kellene sülnöm. Mennék szoláriumba, de éppen most lesz a menstruációm. Lehet menstruáció alatt szoláriumba menni és hányszor kell elmennem?

Nem akarok csokibarna lenni, csak szép egyenletes .

Legjobb válasz: Persze, lehet mensi alatt is, tampont használj, akkor semmi kényelmetlénseget nem okoz. Két hét nem sok, vigyázz, nehogy túl sokat menj, mert akkor pont két hét múlva fog az egész lehámlani :( Szerintem hetente maximum kétszer és ne menj hosszú idõre, nehogy megégj, mert akkor a bõrödnek annyi. És rengeteget kend a két hét alatt a bõrödet. Lehet rásegíteni olyan testápolóval is, amiben van egy kevés (!!!) önbarnító. Ezt szolizás mellé is nyugodtan lehet használni, szép napsütötte színed lesz.

Persze, lehet mensi alatt is, tampont használj, akkor semmi kényelmetlénseget nem okoz. Két hét nem sok, vigyázz, nehogy túl sokat menj, mert akkor pont két hét múlva fog az egész lehámlani :( Szerintem hetente maximum kétszer és ne menj hosszú idõre, nehogy megégj, mert akkor a bõrödnek annyi. És rengeteget kend a két hét alatt a bõrödet. Lehet rásegíteni olyan testápolóval is, amiben van egy kevés (!!!) önbarnító. Ezt szolizás mellé is nyugodtan lehet használni, szép napsütötte színed lesz.
A kérdező hozzászólása: és elég, ha mondjuk 3szor elmegyek? annak már lesz eredménye?
Ha két heted van, akkor szerintem úgy csináld, hogy egyik héten- és másik héten is elmész mundjuk 2-2 alkalommal. Négy alkalomnak szerintem már lesz eredménye :) A menstruációtól függetlenül nyugodtan befeküdhetsz! Ja és ha van lehetõséged és idõd engedi, akkor napozhatsz is. Két szolialkalom után ha strandolsz egyet, meg fogsz lepõdni az eredményen :)
Szerintem ne menj menszesz alatt szoláriumba-mivel meleg van és így könnyebb elkapni valamilyen fertõzést.Te tudod hogy egy fertõzést megkockáztatsz-e.Inkább menj el önbarnító kabinba(tampont használj közben) : szépen, egyenletesen barnít és már 1 alkalom is elég.

Mennyi ideig tart a gátseb gyógyulása? Kedden lesz két hete hogy megszültem a gyönyörű fiunkat! És szerdán szedik ki a varratokat na ettől naon félek, fáj a kiszedése?

Egy majdnem 2 hetes babó édesanyja

Legjobb válasz: Ne félj a varratszedéstõl az már nem fog fájni és utána sokkal jobb érzés is lesz, ha kinnt lesznek a varratok. Még 1-2 hétig érzékeny lesz aztán teljesen meggyógyul. Két kisfiú anyukája

Ne félj a varratszedéstõl az már nem fog fájni és utána sokkal jobb érzés is lesz, ha kinnt lesznek a varratok. Még 1-2 hétig érzékeny lesz aztán teljesen meggyógyul. Két kisfiú anyukája
Nem felszívódót már nem is használnak. Csak felszívódót használnak (ezt a dokim mondta), csak vagy kiszedik, vagy nem.
Nekem felszívódó varrataim voltak, de köv-nél inkább nem ilyet kérek ha lehet, mert még a 6 hetes kontrollon is csippentett ki a doki belõlem kilógó szálat, azt mondta 9 hét kb. mire teljesen felszívódik. Nekem volt darabka, ami kifelé jött és nem pedig felszívódott, ami a dolga lett volna. És tényleg 9 hét eltelt, mire eltûntek a darabkák (persze a seb már sokkal korábban begyógyult azért, szóval ki lehetett bírni, csak ha kiszedték volna a nem felszívódót, hamarabb letudom az egészet).
Én is a körömvirágkrémet javaslom, szépen gyógyítja a sebeket.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!! Niki
Nekem a varratokat szülés utáni 7. napon szedték ki, olyan érzés volt mintha tûvel szúrnák, nagy volt a vágás, de hamar ment, és utána nagyon "jó " érzés volt. Valósággal megkönnyebbültem, mert a varrat már nem feszített, a seb pedig a 3. hét végén már nem is fájt...gyógyulást!
A körömvirág tényleg nagyon jó rá.De itt 4.nap kiszedték, neked miért van ilyen sokáig?Egyébként én is féltem a varatszedéstõl , és szinte semmit nem éreztem belõle.
körömvirágkrémet vegyél és kenegesd, akkor hamar gyógyul. ezüstkolloidda is öblítheted, az drágább.
Húú, jó soká szedik ki a varratokat. Nálunk mielõtt hazaengednek a kórházból, már kiszedik. Az elsõ lányomnál nagyon fájt a varratszedés, mondjuk jó nagy vágás volt, mert faros volt. A másodiknál már nem volt olyan vészes, talán mert tudtam mire számítsak, meg kisebb is volt a metszés. Bár a dokinak úgy kellett rábeszélni, hogy hagyjam kiszedni... :D Szerintem minél több idõ telik el, annál kevésbé fájdalmas. Illetve valakinek nem is fájdalmas... Elõtte, ha van rá módod, tusolj jó sokáig, és áztasd egy kicsit. Állítólag ez használ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat!! Üdv egy 2 hetes kisbaba édesanyja

A 12. héten voltam ultrahangon, legközelebb csak az AFP vizsgálat eredményeivel kell mennem, ami kb a 18 hétre lesz meg. Nem sok idő ez a két ultrahang között? A 12. hétig 2 hetente kellett járnom. Aggódom.

Legjobb válasz: Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!

Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit megnyugodtam.
Igen, ez sajnos ilyen, nem viszik túlzásba a kötelezõ UH-kat:( Itt akkor kéne aggódni, ha sûrûbben hívnának, mint ami idõpontokat elõttem leírtak.:) További jó terhességet kívánok:2 hónapos pici anyukája
Ja bocsi, az elõzõ " :) " STORNO, javítva erre " :( " .

Ha a 6. héten nem látott szívhangot, mennyi az esélye hogy két hét múlva lesz?

Legjobb válasz: Nagy esélye van, hogy lesz. A 6. héten még nekem sem volt, azt mondta a doki napok kérdése lehet. A 8. héten kellett újra mennem, akkor már hallható volt. Én is izgultam miatta.

Nagy esélye van, hogy lesz. A 6. héten még nekem sem volt, azt mondta a doki napok kérdése lehet. A 8. héten kellett újra mennem, akkor már hallható volt. Én is izgultam miatta.
simán lehet már ma van, csak hamar mentél!
Amikor az elsõ uh-t megbeszéltem az orvosmmal, azt mondta, hogy a 7-8. héten menjek elõször, mert akkora lesz biztosra szívhang. Szóval ha a 6. héten nincs, az semmit nem jelent.
Lehet persze, a 6. héten kevés kismama hallja a baba szívhangját!
én mikor 6 hetes voltam délelõtt mentem uh ra akkor nem volt szívhang de sajnos még ott az orvosi rendelõbe be is véreztem ezért beutalt a kórházba és délután 2kor már volt szívhangja a picinek úgy hogy ne aggódj biztosan látni fogják már 8 hetesen
Persze, lesz, ne izgulj! Még korai, meg elképzelhetõ az is, hogy nem is 6.hetes, hanem csak 5, mert késõbb fogant. Szóval, nyugalom! Rendben lesz!
Azt, hogy 6. héttõl van szívhang, úgy kell érteni, hogy a menstruációtól számítva 6. hét (tehát 4 hetes a magzat) vagy UH alapján 6 hetes?
A kérdező hozzászólása: Menstruációtól számítva. És lett szívhang, ma már 17+5 hetes kismami vagyok:) ):) :)
Köszi! :) És gratulálok! :)

Csütörtökön lesz két hete, hogy műtéti beavatkozással fejeződött be a terhességem, sajnos a panaszaim ma is meg vannak, fájnak a melleim, szurkál a hasam, stb, ma csináltam egy tesztet és pozitív lett, akkor most ez mi?

Legjobb válasz: Szia! Együttérzek veled, nekem 10 hete volt. Kb 2 hétig erõsebb terhességi tüneteket produkáltam, mint a két végig kihordott terhességem alatt. És a HCG sokára ürül ki a szervezetedbõl, még bõven benne van az emlék. Kitartást! :o)

Szia! Együttérzek veled, nekem 10 hete volt. Kb 2 hétig erõsebb terhességi tüneteket produkáltam, mint a két végig kihordott terhességem alatt. És a HCG sokára ürül ki a szervezetedbõl, még bõven benne van az emlék. Kitartást! :o)
Ez velem is így volt. A tünetek még egy darabig megmaradnak és a terhességi hormon majd idõvel kiürül. Én is kívánós voltam, fáfta mellem és a pocakom is olyan volt, mintha még terhes lennék.
a hcg szinted. az akkor nö mikor benned sejt növekszik. a terheség alatt nöta hcg ez amit kijelez a teszt is. gondolom a 2 hét alatt még nem ment le a hcg szinted, ez nem jelenti hogy terhes vagy csak azt hogy idö kell míg a szervezeted vissza áll. ezért húzodik amelled´is a hormon szinted sincs még rendben. pl a barátnömnek terhes érzése volt. elment a dokihoz aki korai terheséget állapított meg, és 2 nap múlva vissza rendelte. a hcg szint 2 naponta duplázódik, így két nap múlva pont 2x-e kellett volna lennie de ugyan annyi volt, így a doki egy elhalt petesejtet gondolt ami ki is jött egy menzesszel. de hogy ilyenkor mennyi idö mig le megy hcg szint nem tudom.
sajnos nekem is volt tavaly májusban egy mûtétem! nagyon sajnálom, hidd el nekem, és fel a fejjel, minden rendbe lesz. csak még annyit, hogy nekem utána egyáltalán nem volt semmi panaszom, és semmi terhességi érzésem. de persze ez nem jelenti azt, hogy az én esetem volt a normális. fel a fejjel, minden rendbe lesz.

38 heti UH-n 36 hét körüli adatokat mértek. A baba arányos (BPD:90mm, FL:70mm, AC:289mmm, TTD:88mm súly: 2708gr) lepény, magzatvíz tökéletes. Csak épp a két hét hiányzik. Lehet hogy csak kicsi lesz vagy aggódjak?

Legjobb válasz: Szia, ne aggódj, nekem szinte ugyanezek az adataim és a dokim csak annyit mondott, hogy nem lesz egy óriás bébi, de majd idekint megnõ :) 38 hetes kismami

Szia, ne aggódj, nekem szinte ugyanezek az adataim és a dokim csak annyit mondott, hogy nem lesz egy óriás bébi, de majd idekint megnõ :) 38 hetes kismami

Anyák! Én kb két hete érzem a terhesség tüneteit. De ma székrekedésem van. Normális ez két hét után? Lehet nagy lesz a baba?

Legjobb válasz: Ne haragudj, de nem értem hogyan függ össze a székrekedés és a baba mérete. A székrekedés okait az étkezésben kell keresni leginkább. Mennyi idõs terhes vagy?

Ne haragudj, de nem értem hogyan függ össze a székrekedés és a baba mérete. A székrekedés okait az étkezésben kell keresni leginkább. Mennyi idõs terhes vagy?
Mi van?
Én sem értem az összefüggést!
Nem ettél sok banánt esetleg? Nekem az napokra 'betesz'. Egyébként a hormonok miatt a belek ellazult simaizomzata okozza a terhesség elején a székrekedést, teljesen fiziológiás dolog, nem kell rá gyógyszer sem. Fogyassz olyan ételeket, italokat, amelyek tapasztalatod szerint nálad használhatnak ez ellen, gondolok ezen belül a sok rostra, sok folyadékra. Ez a terhesség elõrehaladtával általában elmúlik, de ez természetesen egyénfüggõ; késõbb még felbukkanhat, de alapvetõen a helyes étkezéssel kordában tartható a dolog. Én sem értem, honnan vetted, de: az, hogy mekkora babád fog születni, elsõsorban a te és a párod méreteitõl függ, ha egészségesen hordod ki a terhességet.
:-D hogy függ össze a baba mérete azzal hogy nem tudsz székelni? :-D a székrekedés is terhességi tünet egyébként.a baba mérete pedig már a fogantatáskor eldõlt, ugyanis ez genetika.persze ha nagyon sok Ch-ot eszel akkor felhizlalhatod, de ahhoz nagyon sokat kell enni.
Ne haragudj kérdezõ, de ez így tényleg mulatságos kérdés.:-))) Két hete a tüneteket érzed, vagy terhes is vagy? Igyál sok folyadékot, egyél sok gyümölcsöt, az rendbehozza az emésztésedet.
Lehet, arra gondolt a kérdezõ, hogy talán a nagy baba elzárta a bélcsatornáját :) ))
A székrekedés normális terhesség alatt, de nincs köze a baba nagyságához!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!