Találatok a következő kifejezésre: Két gyermekem után nem vettek (3 db)

A 1.500. 000 családi kedvezmény (két gyermekem után én vettem igénybe) az oka annak, hogy nem kaptam vissza az adójóváírás teljes összegét a bevallásnál? Meg kellet volna osztani a férjemmel?

Úgy gondolom, hogy az adóbevallás során vissza kellett volna kapnom a tavalyi évre vonatkozó adójóváírás teljes összegét, de csak 86. 000 körül kapok vissza.

Legjobb válasz: Igen, nagyon valószinû, hogy amiatt nem kaptad vissza az adójóváírást. A másik lehetséges ok, hogy még az 1.5M adóalap-csökkentéssel is átlépted a teljes visszaigényelhetõ adójóváírást (kb 3.5M+1.5M szuperbruttó jövedelem).

Igen, nagyon valószinû, hogy amiatt nem kaptad vissza az adójóváírást. A másik lehetséges ok, hogy még az 1.5M adóalap-csökkentéssel is átlépted a teljes visszaigényelhetõ adójóváírást (kb 3.5M+1.5M szuperbruttó jövedelem).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem léptem túl a meghatározott összeget, ezért is vártam, hogy a teljes összeget visszakapom. Csak azt nem gondoltam át, hogyan lenne a legkedvezõbb a családi kedvezménnyel élni.
Nem veszett semmi, önellenõrzéssel orvosolható a dolog, ha már benyújtottátok az adóbevallást. Ha még nem, akkor számoljátok át úgy, hogy mindkettõtöknek a legkedvezõbb legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A férjemét még nem adtuk le, viszont nekem már a 86.000 visszaigényelhetõ összeg is megérkezett. Illetve a munkáltató által kiadott igazoláson is rajta van az 1.500.000, mivel mindkét gyerekre én kaptam a családi kedvezményt. Ebben az esetben is lehet még valamit tenni?
Persze. Hiszen ez a kedvezmény megosztható a másik jogosulttal, ha a családnak úgy kedvezõbb. Nem kell ugyanúgy igénybe venni év végén a kedvezményeket, ahogyan év közben kérte az ember az adóelõleg levonásánál. Önellenõrzés kell a Te esetedben, a férjed esetén pedig már az aszerint (jó szerint) megosztott összeget írjátok be, nehogy az övét is önellenõrizni kelljen. A bevallás kitöltési útmutatójában le van írva az elején, hogy az adózó hogyan, és mikor javíthatja, helyesbítheti a bevallását, vagy mikor kell önellenõrzést végeznie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Mindenképp ezt fogom tenni!

Két gyermek után mennyi gyerek-kedvezményt lehet vissza igényelni, ha ezt év közben nem vettünk igénybe, és a kettőnk befizetett adója, a párommal összesen 430. 000 forint?

Legjobb válasz: Ha 2012. év minden hónapjában jogosultak vagytok 2 gyermek után családi kedvezményre, akkor összesen 240.000 Ft jön vissza a befizetett adóelõleg összegébõl.

Ha 2012. év minden hónapjában jogosultak vagytok 2 gyermek után családi kedvezményre, akkor összesen 240.000 Ft jön vissza a befizetett adóelõleg összegébõl.

Két gyermekem születése után nem vettek vissza a munkahelyemre. Már nem jár a segély sem, de most újra terhes vagyok. Nem vagyok biztosított, így most fizetnem kell a terhesgondozásért?

Legjobb válasz: én ugy tudom hogy nemkell fizetned, viszont anyasági pótlékra nemtarthatsz igényt, csak a családi hozzájárulásokra.

én ugy tudom hogy nemkell fizetned, viszont anyasági pótlékra nemtarthatsz igényt, csak a családi hozzájárulásokra.
A következõ oldalon találsz egy olyan pontot, hogy "kérdezz a szakértõtõl". http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..
Talán idén még nem kell, de januártól szerintem igen. A legbiztosabb tényleg, ha szake´rtötöl kérsz választ.
Szia! Nekem sem volt biztosításom (nem dolgoztam itthon maradtam a fiammal, a párom eltartotjaként-de ez megszûnt, így megszûnt a biztosításom is) Fizetnem kell magam után a terhességem ideje alatt-mert az apeh-os nõ szerint benyújtják a számlát a kezelésekért (persze majd csak késõbb-jövõre) Inkább fizetem a havi ötezer valamennyit-mint utána a több tízezer ft-ot.
nem, a terhes nõk autómatikusan biztosítva vannak amint a terhesség bizonyított.én is így vagyok vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!