Találatok a következő kifejezésre: Két gyermekem után (48 db)

Szerintetek két gyermek után már valóban lehetne akár 3 gyermek is?

Na ez így most elég furán hangzik de olyan válaszokra vagyok kíváncsi amik azt az elvet támasztják alá hogy két gyermek után már anyagilag illetve lelkileg is belefér a 3!Olyan válaszok is érdekelnének ahol már nagyobbak a gyerekek és bejön már az iskola esetleg továbbtanulás kérdés is!Remélem érthető voltam ha nem kérdezzetek vissza! :) Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Azt itt senki nem írta, hogy azért vállalt harmadikat, mert úgy jobb anyagilag! :-) Mi mindenképp szeretnénk több gyereket, valószínûleg lesz negyedik is, csupán arra válaszoltam, hogy a jelenlegi helyzetben jobban is jön ki anyagilag. De ugye nem ezért szültem õket, hiszen akkor is föl kell nevelnünk mindet, ha egy fillér állami támogatást nem kapunk. Viszont: nem a tisztességesen dolgozó és adózó családok állami támogatása miatt van sz..rban az ország, hanem a c..gányok miatt, aki egy negyed fillért nem tesznek hozzá semmihez, viszont kapják nyakló nélkül a segélyt. Ezzel van problémám, nem azzal, hogy ha apa tisztességgel keres, akkor több jövedelme marad meg az adókedvezmény miatt...

Azt itt senki nem írta, hogy azért vállalt harmadikat, mert úgy jobb anyagilag! :-) Mi mindenképp szeretnénk több gyereket, valószínûleg lesz negyedik is, csupán arra válaszoltam, hogy a jelenlegi helyzetben jobban is jön ki anyagilag. De ugye nem ezért szültem õket, hiszen akkor is föl kell nevelnünk mindet, ha egy fillér állami támogatást nem kapunk. Viszont: nem a tisztességesen dolgozó és adózó családok állami támogatása miatt van sz..rban az ország, hanem a c..gányok miatt, aki egy negyed fillért nem tesznek hozzá semmihez, viszont kapják nyakló nélkül a segélyt. Ezzel van problémám, nem azzal, hogy ha apa tisztességgel keres, akkor több jövedelme marad meg az adókedvezmény miatt...
Lelkileg nem hiszem, hogy bárkinek problémát okozna, de az anyagi lehetõségeit mindenki saját maga tudja csak felmérni. Mert az egy dolog, hogy baba- és kisgyerekkorában örökölhet egy csomó mindent a nagyobb testvéreitõl, külön babaágy, babakocsi, kis ruhák, játékok stb. már nem kellenek, de kamaszként már nem mindegy, hogy kettõ vagy három gyereket kell etetni, ruházni, és a taníttatásuk sem két fillér.
Jelenleg sokkal könnyebb anyagilag 3 gyerekkel, mint kettõvel. Sok a nagycsaládosok támogatása, most az adótörvény is a nagycsaládnak kedvez (persze ez utóbbi ki tudja, meddig), ingyen tankönyv, étkezési támogatás, kollégiumokban elõnyt élvez, aki nagycsaládból jött, tehát férõhelyet biztosabban kap, van kismillió dolog. Persze sosem lehet tudni, meddig marad így, lehet sokkal rosszabb is, persze akár jobb is, ki tudja. Nálunk a harmadik még csak pocakban és a nagyok is kicsik (3 és fél, illetve másfél évesek), jelenleg kifejezetten jól járunk anyagilag.
Mi sokkal jobban kijövünk anyagilag 3 gyerekkel mint kettõvel. A lelki oldallal sincs probléma. Kicsit az agyi kapacitásomat töltik ki, egyszerre 3 felé figyelni és lehetõleg nem elfelejteni semmit semerre (ovi, suli) nekem ez okoz gondot, de ezt egy naptárral megoldottam amibe felírok mindent.
Most lehet, hogy meg leszek kövezve, de én úgy gondolom, a család annyi gyereket vállaljon, amennyit Õ MAGA el tud tartani. Ha az államra vállaljuk a gyerekeket sorra...... Én akkor vállalnék harmadikat, ha 1. gazdagok vagyunk 2. a két nagyobb már önellátó, mármint legalább felsõ tagozatosak, akkor be is tudnak segíteni. Nem szimpatikus az a nézet, hogy anyuci sorra szül, mert "majd az állam ad pénzt". Ha saját erõbõl nem megy, akkor nem megy. Az ingyencuccok miatt pusztán nem vállalnék...
5. teljesen egyetértek. nagyon sok az olyan 3. gyerek, baba, aki csak a jobb megélhetés miatt jött világra. és ez iszonyatosan szomorú:-(
Az egy és kétgyerekes családoknak meg azért lesz egyre drágább a tankönyv, meg minden suli, meg minden, hogy a háromgyerekesek ingyen is hozzájuthassanak..nekem ez nem tetszik. Annyit vállalok, amennyit tisztességgel el tudok tartani anélkül, hogy segélyért, kedvezményért és ingyenholmiért álljak sorba.
Hát ebben az országban nagyon sok probléma, baj van:-( Amit írtál, teljesen igaz, de sajnos az is, hogy a 3 és többgyerekeseknek nagyon sok az ingyenes, illetve támogatott költségük. És az is baj, hogy a 65 év felettiek ingyen utaznak a bkv-n, és a 16%-os egykulcsos rendszer nagyon gáz, és még sorolhatnám. Ebbõl a sok sz.rból jön ki a nagy sz.r:-(
Így van. Nekem kettõ van, de csak azért mert ikrek. Amúgy alapból egy is elég lett volna. Most van egy kis szívás:-( De harmadikat nem vállalnék be, az biztos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)
Nehogy már sajnáljuk a magyar nagycsaládosoktól az ingyencuccokat!!! Õk valószínûleg dolgoztak elõtte is, apuka is keres. Én nem sajnálom tõlük, inkább azoktól akik a semmiért kapják a segélyt... Bocsi az offért!
Konkrétan igen, vannak kedvezmények és lehetõségek, amiket ki lehet használni. Igaz, amikor közép iskolába vagy egyetemre járnak, az már nagyobb költség, de normálisan gondolkodó emberek ezt is számba veszik, mielõtt vállalnák a 3. vagy 4. gyermeket. Én mindig úgy gondoltam, két gyermekem lesz. Egy fiú és egy lány. Most várom a másodikat és mindkettõ fiú. De már a harmadikat tervezzük. A férjem emlegeti, hogy legyen 4. Ez azért már lehet, hogy sok lenne, de ha nem jön közbe semmi, vállaljuk a 3. gyermeket. Barátnõméknek jól menõ vállalkozásuk van, 3 gyermeket vállaltak. Úgy gondolják, 3 az ideális, tudják biztosítani 3 gyermek számára a továbbtanulást is. Meg azon is el kell gondolkodnunk, hogy a mai világban a szülõk akarnak megfelelni a gyermek elvárásainak és nem fordítva. Ma természetes, hogy a középiskolások elmennek sielni. Az én idõmben ez nem volt természetes. Most veszekszik a gyerek, mert õt nem engedik el, esetleg nincs rá pénz. Most ha 17 évet betölti a gyerek, addig harcol a szülõkkel, míg azok ki nem fizetik a jogsiját. Sokan magunk kerestük meg a rávalót, nem a szüleink. Anyukám egyedül nevelt fel négyünket, apukám meghalt. Jól menõ vállalkozása volt, megadhatta volna mind a 4 gyerekének, hogy kifizeti a jogsit. Mégsem tette. Megkerestük a rávalót. Meg a fõiskolát is úgy csináltam, hogy mellette dolgoztam. Így is szín 5ös voltam. Ha az igényeket alább adnánk, többen vállalnának 3. babát, ha negyediket nem is. 21hkm
37 éves vagyok, 35, 5 évesen szültem a két gyerekemet. 18 éves korom óta keményem dolgozom és adózom. Akkor nekem miért nem jár támogatott ellátás? Mert "csak" kettõ gyerekem van? Én sem sajnálom a 3 és többgyerekesektõl, csak így nem igazságos. Azért ugye van igazság abban, amit írtam?
Persze, van igazság abban amit írtál! Ezt egy pillanatig sem vitatom. :) Lehet azért adnak támogatást azoknak akinek 3 vagy több gyereke van, mert nehezebb kifizetni mondjuk 60eft-ot könyvre, mint 40-et. (Na nem mintha, a 40eft kis összeg lenne.)
Én igazságtalannak tartom. Elmondom, miért. Azért, mert igencsak sok nõ álma a minél több csöppség, a nagy család, de sokan nem merik bevállalni. Képzeljétek el, mi lenne, ha MINDENKI bevállalná, aki errõl álmodozik!! Az államnak inge-gatyája rámenne. És mielõtt bárki megkövez gondolatban: igen, sok a c.gány, meg az ingyenélõ, stb., de az olyan anyuka is sok, aki nyakra-fõre szül, mert álma a nagy család, aztán sorba áll a kedvezményért, ami azét valósulhat meg, mert aki kevesebb gyereket vállalt, az valahol többet fizet. (mert hát valamibõl ki kell gazdálkodni a háromgyerekesek meg négygyerekesek ingyencuccait) És még egy dolog: én azért nem kapok kedvezményt, mert csak egy gyerekem van? Az én gyerekem tehát nem ér annyit, mint a szomszéd Jucikája, Pistikéje, Gabcsikája, Tercsikéje? Csak mert õ egyedül van? Ezt egy úton lehetne igazságossá tenni: ha a családok pusztán azért, mert még pocakban a második, az elsõ épphogy felült, de már a harmadikat tervezik, SAJÁT KÖLTSÉGEN vállalják a gyerekeket!! Úgy, ahogy mi, 1 és 2 gyerekesek is tesszük. Vagy akkor szülje minden nõ sorra a gyerekeket, menjen fõállású anyának, és akkor az állam mást sem fog csinálni, csak tejelni a rengeteg gyerek után a sok otthonlévõ anyának. De akkor azt hiszem nagyobb szarban lennénk még annál is, mint amiben most csücsül az ország......
Kedvenc megfigyelésem egyébként mostanság: Mindenki nyavalyog, hogy nincs pénzük a válság miatt, mégis minden nap ezerrel látom a babakocsit toló, másik kézzel totyogó gyerek kezét fogó, nagypocakos anyukákat...pénzhiány miatt nyafogó ismerõsök, rokonok, kisgyerekkel szintén tervezik a másodikat, harmadikat...... Nem hinném, hogy olyan nagy szegénység van amikor tényleg minden 2. nõ nyakra-fõre szül. De tisztelet a kivételnek, aki megteheti mert apuka egymagában is keres havi nettó sokszázat, mert õk tényleg nem az államnak szülnek, hanem maguknak.
A kérdező hozzászólása: Hú ha itt aztán sok válasz lett és nem kis port kavart!Mindenkinek ment a zöld kezecske!Hát igen nagy dilemma 1-2-3 gyermek legyen!Persze mindenki maga tudja hogy hány gyermeket tud felnevelni!Valakinek a kis korkülönbség jön be hamar le zavarja a pelenkás éveket valakinek 5-10 év a két gyerek között!De mindenki legjobb belátása szerint dönt!Mindenkinek további szép napot és köszönöm a hasznos válaszokat!

Két gyermek után mennyi gyerek-kedvezményt lehet vissza igényelni, ha ezt év közben nem vettünk igénybe, és a kettőnk befizetett adója, a párommal összesen 430. 000 forint?

Legjobb válasz: Ha 2012. év minden hónapjában jogosultak vagytok 2 gyermek után családi kedvezményre, akkor összesen 240.000 Ft jön vissza a befizetett adóelõleg összegébõl.

Ha 2012. év minden hónapjában jogosultak vagytok 2 gyermek után családi kedvezményre, akkor összesen 240.000 Ft jön vissza a befizetett adóelõleg összegébõl.

Az anyasági támogatás igényléséhez mit kell csatolnom, és miket kell kitöltenem, csak az igénylőt? A kórházi zárójelentésem másolata is kell? Illetve ha a kislányom a második gyermekem, hogy intézzem el hogy két gyermek után kapjak családi pótlékot?

Kérlek ne linkeljetek már végig olvasgattam a MÁK oldalát..inkább olyan írjon aki már elintézte,és friss emlékei vannak :-))és szívesen megosztaná velem :-)

Legjobb válasz: Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad ,akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.

Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad , akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor én biztos nem olvastam el a kitöltési útmutatót, na mindjárt megkeresem :-) akkor a zárójelentésem nem kell hozzá, nem tudod?
A kérdező hozzászólása: tényleg vaksi vagyok le van írva minden :-))) köszi!


Két gyermek után ugyan annyi a gyes összege mint egy után, vagy úgy emelkedik mint a családi összege? (azaz 2*28500)

Legjobb válasz: Mindegy mennyi gyerek az összege mindig 28500 ft! Gondolj bele, lenne 1-2 cigány család, ahol kaszálnának a pénzen! Aki meg dolgozik és GYED-et kap az akkor elég rosszul jár! Pl. A cigány család 3db 3 éven aluli gyerekkel több pénzt kap alanyi jogon mint én aki dolgozok évek óta? ÁÁÁ :)

Mindegy mennyi gyerek az összege mindig 28500 ft! Gondolj bele, lenne 1-2 cigány család, ahol kaszálnának a pénzen! Aki meg dolgozik és GYED-et kap az akkor elég rosszul jár! Pl. A cigány család 3db 3 éven aluli gyerekkel több pénzt kap alanyi jogon mint én aki dolgozok évek óta? ÁÁÁ :)
Gyesre nem éri meg még1 gyereket vállalni.
Ó sajnos nem, kivéve ha ikrek, mert akkor duplán jár!
A kérdező hozzászólása: Jogos! Köszönöm a válaszokat!
Akármennyi gyerek van, csak egyre jár a gyes.
Egyszerre egy gy utáán vehetõ igénybe, kivéve ikrek esetén. És náluk is ez az összeg jár gyerekenként, nem emelkedik sávosan.

Két gyermekem után szeretném igénybe venni az adókedvezményt? Mennyivel fogok több fizetést kapni? (minimálbérre)

Legjobb válasz: 3750Ft-tal fogsz többet kapni. Ugyanis pontosan ennyi az adójóváírással számolt SZJA minimálbér után.

3750Ft-tal fogsz többet kapni. Ugyanis pontosan ennyi az adójóváírással számolt SZJA minimálbér után.
Csak annyi adókedvezményt vehetsz igénybe, amennyi jövedelemadót levonnak tõled. Ebben az esetben annyival lesz több a jövedelmed, amennyi adót fizetnél, akkor is, ha a kedvezmény nagyobb összeg lenne. A különbözet marad az államnál.

Két gyermek után 100. 000 ft?

450-500.000 az apa fizetése.

Legjobb válasz: Az anyának nyilván jó, az apának meg gondolom sok :D Mi a kérdés konkrétan?

Az anyának nyilván jó, az apának meg gondolom sok :D Mi a kérdés konkrétan?
Nem a külföldi fizetés után állapítják meg a gyerektartást! Kint drágább az élet, mint itthon. De irreálisan sok két gyerekre a 100.000.- Ft. Még az 50, 000, - is elég magas.,
Egyébként úgy tudom mostantól már nem jövedelem alapon számolják, mint eddig hanem alanyi jogon és a gyermek életkorához mérten állapítanak meg egy összeget. Pont ezt kiküszöbölve hogy kevés keresetû keveset ad, aki meg sokat keres az meg irreálisan sokat.
Abból az összegbõl fogják számolni, amit akkor kapna ha itthon dolgozna. Tehát 100000 tuti nem lesz.
Nem fognak megítélni ennyit, szinte kizárt. Max. 60.000 szerintem a két gyerekre. De kérdéseim is vannak: Be van jelentve a munkahelyén? Ennyi a bejelentett fizetése? Nettó/bruttó? Magyarországon dolgozik?
A kérdező hozzászólása: De külföldön dolgozik.
Ha nem megint azzal a kérdéssel állunk szemben, hogy az említett összeg az apa külföldön szerzett jövedelme, akkor igen, jár.
A kérdező hozzászólása: 1 éves és 5 éves
Mekkorák a gyerekek? Én max iskolás gyerekekre adnék ennyit, de még az is sok kicsit. Én 15-öt kapok egy óvodásra és most még elég.
Két gyermek után 100. 000 forint már burkolt asszonytartás. Plusz CSP is jár. Ugye a kedves anyuka is mellé tesz ugyanennyit?

Két gyermek után havi bruttó 550 000 ezer fizu esetén év végén mennyi családi adókedvezményt kérhetek vissza?

csak május 4 tõl dec 31 ig dolgozott az illetõ? jól gondolom hogy 8*20000 ft?

Legjobb válasz: Nem jól gondolod. A családi adókedvezmény nem függ a munkában töltött hónapok számától, egész évben jár, vagyis pontosabban azokra a hónapokra, amikorra családi pótlékot folyósítottak. Szóval gondolom mindkét gyerekre kapta egész évben a csp-t, úgyhogy visszajár neki a 240ezer Ft, ha év közben nem érvényesítettek semmit belõle.

Nem jól gondolod. A családi adókedvezmény nem függ a munkában töltött hónapok számától, egész évben jár, vagyis pontosabban azokra a hónapokra, amikorra családi pótlékot folyósítottak. Szóval gondolom mindkét gyerekre kapta egész évben a csp-t, úgyhogy visszajár neki a 240ezer Ft, ha év közben nem érvényesítettek semmit belõle.
Majdnem jó, amit az elõzõ leírt, kis kiigazítással. Azokra a hónapokra jár családi kedvezmény, amely hónapokban az illetõ családi pótlékra jogosult (lenne). Tehát nem is kell hozzá családi pótlékot kapnia, elég ha a jogosultsága fennállna rá, ha kérné... Ha egész évben fennállt a családi pótlékra jogosultságod, akkor 12 hónap x 2 fõ x 62.500, - Ft = 1.500.000, - Ft összegû családi kedvezményre vagy jogosult az adóévben. Bevallás 21. sorába ennyi összeget írhatsz maximum.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!