Találatok a következő kifejezésre: Két gyermekem után (45 db)

Két gyermek után mennyi gyerek-kedvezményt lehet vissza igényelni, ha ezt év közben nem vettünk igénybe, és a kettőnk befizetett adója, a párommal összesen 430. 000 forint?

Legjobb válasz: Ha 2012. év minden hónapjában jogosultak vagytok 2 gyermek után családi kedvezményre, akkor összesen 240.000 Ft jön vissza a befizetett adóelõleg összegébõl.

Ha 2012. év minden hónapjában jogosultak vagytok 2 gyermek után családi kedvezményre, akkor összesen 240.000 Ft jön vissza a befizetett adóelõleg összegébõl.

Szerintetek két gyermek után már valóban lehetne akár 3 gyermek is?

Na ez így most elég furán hangzik de olyan válaszokra vagyok kíváncsi amik azt az elvet támasztják alá hogy két gyermek után már anyagilag illetve lelkileg is belefér a 3!Olyan válaszok is érdekelnének ahol már nagyobbak a gyerekek és bejön már az iskola esetleg továbbtanulás kérdés is!Remélem érthető voltam ha nem kérdezzetek vissza! :) Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Azt itt senki nem írta, hogy azért vállalt harmadikat, mert úgy jobb anyagilag! :-) Mi mindenképp szeretnénk több gyereket, valószínûleg lesz negyedik is, csupán arra válaszoltam, hogy a jelenlegi helyzetben jobban is jön ki anyagilag. De ugye nem ezért szültem õket, hiszen akkor is föl kell nevelnünk mindet, ha egy fillér állami támogatást nem kapunk. Viszont: nem a tisztességesen dolgozó és adózó családok állami támogatása miatt van sz..rban az ország, hanem a c..gányok miatt, aki egy negyed fillért nem tesznek hozzá semmihez, viszont kapják nyakló nélkül a segélyt. Ezzel van problémám, nem azzal, hogy ha apa tisztességgel keres, akkor több jövedelme marad meg az adókedvezmény miatt...

Azt itt senki nem írta, hogy azért vállalt harmadikat, mert úgy jobb anyagilag! :-) Mi mindenképp szeretnénk több gyereket, valószínûleg lesz negyedik is, csupán arra válaszoltam, hogy a jelenlegi helyzetben jobban is jön ki anyagilag. De ugye nem ezért szültem õket, hiszen akkor is föl kell nevelnünk mindet, ha egy fillér állami támogatást nem kapunk. Viszont: nem a tisztességesen dolgozó és adózó családok állami támogatása miatt van sz..rban az ország, hanem a c..gányok miatt, aki egy negyed fillért nem tesznek hozzá semmihez, viszont kapják nyakló nélkül a segélyt. Ezzel van problémám, nem azzal, hogy ha apa tisztességgel keres, akkor több jövedelme marad meg az adókedvezmény miatt...
Lelkileg nem hiszem, hogy bárkinek problémát okozna, de az anyagi lehetõségeit mindenki saját maga tudja csak felmérni. Mert az egy dolog, hogy baba- és kisgyerekkorában örökölhet egy csomó mindent a nagyobb testvéreitõl, külön babaágy, babakocsi, kis ruhák, játékok stb. már nem kellenek, de kamaszként már nem mindegy, hogy kettõ vagy három gyereket kell etetni, ruházni, és a taníttatásuk sem két fillér.
Jelenleg sokkal könnyebb anyagilag 3 gyerekkel, mint kettõvel. Sok a nagycsaládosok támogatása, most az adótörvény is a nagycsaládnak kedvez (persze ez utóbbi ki tudja, meddig), ingyen tankönyv, étkezési támogatás, kollégiumokban elõnyt élvez, aki nagycsaládból jött, tehát férõhelyet biztosabban kap, van kismillió dolog. Persze sosem lehet tudni, meddig marad így, lehet sokkal rosszabb is, persze akár jobb is, ki tudja. Nálunk a harmadik még csak pocakban és a nagyok is kicsik (3 és fél, illetve másfél évesek), jelenleg kifejezetten jól járunk anyagilag.
Mi sokkal jobban kijövünk anyagilag 3 gyerekkel mint kettõvel. A lelki oldallal sincs probléma. Kicsit az agyi kapacitásomat töltik ki, egyszerre 3 felé figyelni és lehetõleg nem elfelejteni semmit semerre (ovi, suli) nekem ez okoz gondot, de ezt egy naptárral megoldottam amibe felírok mindent.
Most lehet, hogy meg leszek kövezve, de én úgy gondolom, a család annyi gyereket vállaljon, amennyit Õ MAGA el tud tartani. Ha az államra vállaljuk a gyerekeket sorra...... Én akkor vállalnék harmadikat, ha 1. gazdagok vagyunk 2. a két nagyobb már önellátó, mármint legalább felsõ tagozatosak, akkor be is tudnak segíteni. Nem szimpatikus az a nézet, hogy anyuci sorra szül, mert "majd az állam ad pénzt". Ha saját erõbõl nem megy, akkor nem megy. Az ingyencuccok miatt pusztán nem vállalnék...
5. teljesen egyetértek. nagyon sok az olyan 3. gyerek, baba, aki csak a jobb megélhetés miatt jött világra. és ez iszonyatosan szomorú:-(
Az egy és kétgyerekes családoknak meg azért lesz egyre drágább a tankönyv, meg minden suli, meg minden, hogy a háromgyerekesek ingyen is hozzájuthassanak..nekem ez nem tetszik. Annyit vállalok, amennyit tisztességgel el tudok tartani anélkül, hogy segélyért, kedvezményért és ingyenholmiért álljak sorba.
Hát ebben az országban nagyon sok probléma, baj van:-( Amit írtál, teljesen igaz, de sajnos az is, hogy a 3 és többgyerekeseknek nagyon sok az ingyenes, illetve támogatott költségük. És az is baj, hogy a 65 év felettiek ingyen utaznak a bkv-n, és a 16%-os egykulcsos rendszer nagyon gáz, és még sorolhatnám. Ebbõl a sok sz.rból jön ki a nagy sz.r:-(
Így van. Nekem kettõ van, de csak azért mert ikrek. Amúgy alapból egy is elég lett volna. Most van egy kis szívás:-( De harmadikat nem vállalnék be, az biztos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)
Nehogy már sajnáljuk a magyar nagycsaládosoktól az ingyencuccokat!!! Õk valószínûleg dolgoztak elõtte is, apuka is keres. Én nem sajnálom tõlük, inkább azoktól akik a semmiért kapják a segélyt... Bocsi az offért!
Konkrétan igen, vannak kedvezmények és lehetõségek, amiket ki lehet használni. Igaz, amikor közép iskolába vagy egyetemre járnak, az már nagyobb költség, de normálisan gondolkodó emberek ezt is számba veszik, mielõtt vállalnák a 3. vagy 4. gyermeket. Én mindig úgy gondoltam, két gyermekem lesz. Egy fiú és egy lány. Most várom a másodikat és mindkettõ fiú. De már a harmadikat tervezzük. A férjem emlegeti, hogy legyen 4. Ez azért már lehet, hogy sok lenne, de ha nem jön közbe semmi, vállaljuk a 3. gyermeket. Barátnõméknek jól menõ vállalkozásuk van, 3 gyermeket vállaltak. Úgy gondolják, 3 az ideális, tudják biztosítani 3 gyermek számára a továbbtanulást is. Meg azon is el kell gondolkodnunk, hogy a mai világban a szülõk akarnak megfelelni a gyermek elvárásainak és nem fordítva. Ma természetes, hogy a középiskolások elmennek sielni. Az én idõmben ez nem volt természetes. Most veszekszik a gyerek, mert õt nem engedik el, esetleg nincs rá pénz. Most ha 17 évet betölti a gyerek, addig harcol a szülõkkel, míg azok ki nem fizetik a jogsiját. Sokan magunk kerestük meg a rávalót, nem a szüleink. Anyukám egyedül nevelt fel négyünket, apukám meghalt. Jól menõ vállalkozása volt, megadhatta volna mind a 4 gyerekének, hogy kifizeti a jogsit. Mégsem tette. Megkerestük a rávalót. Meg a fõiskolát is úgy csináltam, hogy mellette dolgoztam. Így is szín 5ös voltam. Ha az igényeket alább adnánk, többen vállalnának 3. babát, ha negyediket nem is. 21hkm
37 éves vagyok, 35, 5 évesen szültem a két gyerekemet. 18 éves korom óta keményem dolgozom és adózom. Akkor nekem miért nem jár támogatott ellátás? Mert "csak" kettõ gyerekem van? Én sem sajnálom a 3 és többgyerekesektõl, csak így nem igazságos. Azért ugye van igazság abban, amit írtam?
Persze, van igazság abban amit írtál! Ezt egy pillanatig sem vitatom. :) Lehet azért adnak támogatást azoknak akinek 3 vagy több gyereke van, mert nehezebb kifizetni mondjuk 60eft-ot könyvre, mint 40-et. (Na nem mintha, a 40eft kis összeg lenne.)
Én igazságtalannak tartom. Elmondom, miért. Azért, mert igencsak sok nõ álma a minél több csöppség, a nagy család, de sokan nem merik bevállalni. Képzeljétek el, mi lenne, ha MINDENKI bevállalná, aki errõl álmodozik!! Az államnak inge-gatyája rámenne. És mielõtt bárki megkövez gondolatban: igen, sok a c.gány, meg az ingyenélõ, stb., de az olyan anyuka is sok, aki nyakra-fõre szül, mert álma a nagy család, aztán sorba áll a kedvezményért, ami azét valósulhat meg, mert aki kevesebb gyereket vállalt, az valahol többet fizet. (mert hát valamibõl ki kell gazdálkodni a háromgyerekesek meg négygyerekesek ingyencuccait) És még egy dolog: én azért nem kapok kedvezményt, mert csak egy gyerekem van? Az én gyerekem tehát nem ér annyit, mint a szomszéd Jucikája, Pistikéje, Gabcsikája, Tercsikéje? Csak mert õ egyedül van? Ezt egy úton lehetne igazságossá tenni: ha a családok pusztán azért, mert még pocakban a második, az elsõ épphogy felült, de már a harmadikat tervezik, SAJÁT KÖLTSÉGEN vállalják a gyerekeket!! Úgy, ahogy mi, 1 és 2 gyerekesek is tesszük. Vagy akkor szülje minden nõ sorra a gyerekeket, menjen fõállású anyának, és akkor az állam mást sem fog csinálni, csak tejelni a rengeteg gyerek után a sok otthonlévõ anyának. De akkor azt hiszem nagyobb szarban lennénk még annál is, mint amiben most csücsül az ország......
Kedvenc megfigyelésem egyébként mostanság: Mindenki nyavalyog, hogy nincs pénzük a válság miatt, mégis minden nap ezerrel látom a babakocsit toló, másik kézzel totyogó gyerek kezét fogó, nagypocakos anyukákat...pénzhiány miatt nyafogó ismerõsök, rokonok, kisgyerekkel szintén tervezik a másodikat, harmadikat...... Nem hinném, hogy olyan nagy szegénység van amikor tényleg minden 2. nõ nyakra-fõre szül. De tisztelet a kivételnek, aki megteheti mert apuka egymagában is keres havi nettó sokszázat, mert õk tényleg nem az államnak szülnek, hanem maguknak.
A kérdező hozzászólása: Hú ha itt aztán sok válasz lett és nem kis port kavart!Mindenkinek ment a zöld kezecske!Hát igen nagy dilemma 1-2-3 gyermek legyen!Persze mindenki maga tudja hogy hány gyermeket tud felnevelni!Valakinek a kis korkülönbség jön be hamar le zavarja a pelenkás éveket valakinek 5-10 év a két gyerek között!De mindenki legjobb belátása szerint dönt!Mindenkinek további szép napot és köszönöm a hasznos válaszokat!

Az anyasági támogatás igényléséhez mit kell csatolnom, és miket kell kitöltenem, csak az igénylőt? A kórházi zárójelentésem másolata is kell? Illetve ha a kislányom a második gyermekem, hogy intézzem el hogy két gyermek után kapjak családi pótlékot?

Kérlek ne linkeljetek már végig olvasgattam a MÁK oldalát..inkább olyan írjon aki már elintézte,és friss emlékei vannak :-))és szívesen megosztaná velem :-)

Legjobb válasz: Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad ,akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.

Szia! A MÁK oldaláról letöltöd s kinyomtatod a formanyomtatványt, s van hozzá egy kitöltési útmutató! Ha elolvastad , akkor a kitöltési útmutatóban benne van, hogy hová mit kell írni, s hogy csatolni kell a te szem. ig. taj kártyád, lakcímkártyád másolatát, valamint a gyerek anyakönyvi kivonatának, taj kártyájának, lakcím kártyájának másolatát, s azt az orvosi igazolást, amit a kórházban kaptál a dokitól, hogy hányszor jelentél meg terhesgondozáson azt eredetiben! A családi pótlék ugyan így mûködik kinyomtatod, ott a kitöltési útmutató, s a fenti dolgokat kell ahhoz is csatolni, kivétel az igazolás amit a doki ad a terhes gondozásról.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Akkor én biztos nem olvastam el a kitöltési útmutatót, na mindjárt megkeresem :-) akkor a zárójelentésem nem kell hozzá, nem tudod?
A kérdező hozzászólása: tényleg vaksi vagyok le van írva minden :-))) köszi!


Két gyermek után ugyan annyi a gyes összege mint egy után, vagy úgy emelkedik mint a családi összege? (azaz 2*28500)

Legjobb válasz: Mindegy mennyi gyerek az összege mindig 28500 ft! Gondolj bele, lenne 1-2 cigány család, ahol kaszálnának a pénzen! Aki meg dolgozik és GYED-et kap az akkor elég rosszul jár! Pl. A cigány család 3db 3 éven aluli gyerekkel több pénzt kap alanyi jogon mint én aki dolgozok évek óta? ÁÁÁ :)

Mindegy mennyi gyerek az összege mindig 28500 ft! Gondolj bele, lenne 1-2 cigány család, ahol kaszálnának a pénzen! Aki meg dolgozik és GYED-et kap az akkor elég rosszul jár! Pl. A cigány család 3db 3 éven aluli gyerekkel több pénzt kap alanyi jogon mint én aki dolgozok évek óta? ÁÁÁ :)
Gyesre nem éri meg még1 gyereket vállalni.
Ó sajnos nem, kivéve ha ikrek, mert akkor duplán jár!
A kérdező hozzászólása: Jogos! Köszönöm a válaszokat!
Akármennyi gyerek van, csak egyre jár a gyes.
Egyszerre egy gy utáán vehetõ igénybe, kivéve ikrek esetén. És náluk is ez az összeg jár gyerekenként, nem emelkedik sávosan.

Két gyermekem után szeretném igénybe venni az adókedvezményt? Mennyivel fogok több fizetést kapni? (minimálbérre)

Legjobb válasz: 3750Ft-tal fogsz többet kapni. Ugyanis pontosan ennyi az adójóváírással számolt SZJA minimálbér után.

3750Ft-tal fogsz többet kapni. Ugyanis pontosan ennyi az adójóváírással számolt SZJA minimálbér után.
Csak annyi adókedvezményt vehetsz igénybe, amennyi jövedelemadót levonnak tõled. Ebben az esetben annyival lesz több a jövedelmed, amennyi adót fizetnél, akkor is, ha a kedvezmény nagyobb összeg lenne. A különbözet marad az államnál.

A 1.500. 000 családi kedvezmény (két gyermekem után én vettem igénybe) az oka annak, hogy nem kaptam vissza az adójóváírás teljes összegét a bevallásnál? Meg kellet volna osztani a férjemmel?

Úgy gondolom, hogy az adóbevallás során vissza kellett volna kapnom a tavalyi évre vonatkozó adójóváírás teljes összegét, de csak 86. 000 körül kapok vissza.

Legjobb válasz: Igen, nagyon valószinû, hogy amiatt nem kaptad vissza az adójóváírást. A másik lehetséges ok, hogy még az 1.5M adóalap-csökkentéssel is átlépted a teljes visszaigényelhetõ adójóváírást (kb 3.5M+1.5M szuperbruttó jövedelem).

Igen, nagyon valószinû, hogy amiatt nem kaptad vissza az adójóváírást. A másik lehetséges ok, hogy még az 1.5M adóalap-csökkentéssel is átlépted a teljes visszaigényelhetõ adójóváírást (kb 3.5M+1.5M szuperbruttó jövedelem).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Nem léptem túl a meghatározott összeget, ezért is vártam, hogy a teljes összeget visszakapom. Csak azt nem gondoltam át, hogyan lenne a legkedvezõbb a családi kedvezménnyel élni.
Nem veszett semmi, önellenõrzéssel orvosolható a dolog, ha már benyújtottátok az adóbevallást. Ha még nem, akkor számoljátok át úgy, hogy mindkettõtöknek a legkedvezõbb legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! A férjemét még nem adtuk le, viszont nekem már a 86.000 visszaigényelhetõ összeg is megérkezett. Illetve a munkáltató által kiadott igazoláson is rajta van az 1.500.000, mivel mindkét gyerekre én kaptam a családi kedvezményt. Ebben az esetben is lehet még valamit tenni?
Persze. Hiszen ez a kedvezmény megosztható a másik jogosulttal, ha a családnak úgy kedvezõbb. Nem kell ugyanúgy igénybe venni év végén a kedvezményeket, ahogyan év közben kérte az ember az adóelõleg levonásánál. Önellenõrzés kell a Te esetedben, a férjed esetén pedig már az aszerint (jó szerint) megosztott összeget írjátok be, nehogy az övét is önellenõrizni kelljen. A bevallás kitöltési útmutatójában le van írva az elején, hogy az adózó hogyan, és mikor javíthatja, helyesbítheti a bevallását, vagy mikor kell önellenõrzést végeznie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Mindenképp ezt fogom tenni!

Mit szedhetnék, mint zsírégető? 30kg feleslegem van a két gyermekem után és augusztusra meg kéne szabadulni jó soktól.

Elipszis trénerem van az elég és mennyit használjam?A futás az durva lenne a testemnek?

Legjobb válasz: + súlyzós edzés, még ha csak otthon is. egyrészt mert +kalóriákat éget (nem is keveset, ha elég intenzív), másrészt mert az elfogyasztott táplálékot az izmok fogják inkább felvenni, és nem fog további zsírrá lerakódni. de a legfontosabb a DIÉTA! és nem pár hétig, hanem hónapokig!

+ súlyzós edzés, még ha csak otthon is. egyrészt mert +kalóriákat éget (nem is keveset, ha elég intenzív), másrészt mert az elfogyasztott táplálékot az izmok fogják inkább felvenni, és nem fog további zsírrá lerakódni. de a legfontosabb a DIÉTA! és nem pár hétig, hanem hónapokig!
az agyad dúrva a testednek. nyaralás lesz augusztusban, és félsz, h összekevernek egy vizilóval, vagy mi? eddig nem zavart hogy 30 kiló plussz van rajtad? csak most? 2 hónap alatt szedted fel a 30 kilót?
A futás senkinek sem durva amiben én megbíznék az az l-karnitin. Aránylag olcsó és természetes anyag. És természetesen óvatosan kéne étkezni sokszor keveset kevés zsír kevés ch, sok sok fehérje. És ha lehet telítetlen zsír, és könnyen emészthetõ ch.
30 kiló plusszal a futás igenis durva: tönkreteszi az ízületeket. Az ellipszis tréner mehet, esetleg bringázhatsz vagy úszhatsz mellette.
Utolsó: Nem ismered a fajtáját ? :-D Aki úgy kezdi : " mit szedjek ?" Hát ezeknek 2 hónap diéta maga az örökkévalóság... Természetesen így nem fog lefogyni sajnos. Majd még ráhízik pár kilócskát :-)))
Hát ezt sajnos nem fogja megoldani pár tabletta. Nincs varázslat! Mindennap edzés, zsírszegény diéta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális válaszolóknak a válaszokat, segítséget.A BUNKÓKnak üzenem, hogy nemrég hagytam abba a szoptatást és sajna a terhesség alatt jött fel, remélem neked is lesz benne szerencséd, vagy hasonlóban és csak nehezen tudsz megszabadulni a felesleges súlytól!Elõször gondolkozz, mielõtt bunkó akarsz lenni!
Elég bunkón írta de inkább az a fontos, hogy ne akarj tablettáktól fogyni. Elõször jó diétás étrend utána aerob edzés, utána súlyzós edzés és csak utána jönnek a zsírégetõk a fontossági sorrendben. És sok sikert ! (1. válaszoló)

Két gyermek után a GYES lejártával hány nap szabadság gyűlik össze kb?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is most járt le, így kb tudom. Nekem azt mondta a munkaügyis, hogy a tgyás idejére jár (tehát 2* fél évre) plusz 1 évre. Én most 29 éves vagyok, így jött ki 56 nap. (Most járok 50-nél, mert már 6 napot kivettem :-))

Szia! Nekem is most járt le, így kb tudom. Nekem azt mondta a munkaügyis, hogy a tgyás idejére jár (tehát 2* fél évre) plusz 1 évre. Én most 29 éves vagyok, így jött ki 56 nap. (Most járok 50-nél, mert már 6 napot kivettem :-))
Leirtam, csak el kell olvasni. "Fél év táppénz (bennmaradt, de ez elõtt is maradhatott benn még) + csaknem fél év TGYÁS + 1 év GYED, ez után jár szabi az elsõ gyerekkel, majd a másodikkal csaknem fél év TGYÁS és 1 év gyed. "
Ha nem ment vissza dolgozni közben akkor mire fel járna neki 3, 5év szabi?
"Akkor másfél évnyi szabadság jár neked plusz a bennmaradtak" Ez hogy jött ki neked??? Fél év táppénz (bennmaradt, de ez elõtt is maradhatott benn még) + csaknem fél év TGYÁS + 1 év GYED, ez után jár szabi az elsõ gyerekkel, majd a másodikkal csaknem fél év TGYÁS és 1 év gyed. Ez szerény számitások szerint is csaknem 3, 5 évnyi szabadság.
A kérdező hozzászólása: 2007 és 2009-ben születtek, ez lemaradt.
A kérdező hozzászólása: 2 gyerekem van, szabadnapokat apa vette igénybe, 35 leszek, mire lejár majd a GYES is. Rég óta dolgoztam a cégnek, de én adtam számlát. Amikor kiderült, hogy jön az elsõ baba, õk rendesek voltak, és állományba vettek, mert nekik mindegy volt, ha a járulékok egy részét én fizettem magam után. Tulajdonképpen ezért is érdekel ennyire, mert a "szabik" ideje alatt nekem kell majd fizetnem nekik, és szeretném tudni, hogy mennyit, mert arra spórolnunk kéne, úgy érzem...
Az attól függ, hogy: - mennyi volt a bentmaradt szabi? - hány éves vagy? - hány gyereked van? - ki vette idáig igénybe a gyerek(ek) után járó pótnapokat? - mikor születtek a gyerekek? Nálunk pont 1, 5 év van a gyerekek között, ha áprilisban visszamegyek dolgozni, akkor 90 nap szabim lesz.
Akkor másfél évnyi szabadság jár neked plusz a bennmaradtak.És 4+nap a két gyermekre.
A kérdező hozzászólása: Sajnos fogalmam sincs. Már ígérgetik egy ideje, hogy majd a könyvelõ kiszámolja, de egyelõre nem sikerült, engem meg érdekelne. De úgy tûnik, ez akkor általánosságban kiszámolhatatlan... Ez egy kis cég...
A kérdező hozzászólása: Kb. fél év táppénzen voltam, majd TGYÁs, majd GYED, és alatta már született is a pici. (23 hónap korkülönbség van), vele szintén TGYÁS, most GYEDen vagyok, hamarosan jön a GYES. Csak már elõre gondolkodom...
TGYÁS idejére + utána egy évig jár (GYED elsõ éve alapesetben). Két gyerekkel, ha egymás után jöttek, akkor ebbõl következõen 3 évnyi szabadság gyûlt össze. Azt emg te tudod, eg évre hány nap szabi jár neked...
Nem az a lényeg h hány gyermek, hanem hogy mennyit voltál otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, közben megérkezett a könyvelõi számítás, eddig 116 napnál járok. (Nem tudom, ez hány év :o) Azt esetleg tudjátok, hogy egy napra mekkora összeget fizet utánam a munkáltató? (135000-el voltam bejelentve anno)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!