Találatok a következő kifejezésre: Két gyerek van (237 db)

Ket gyerekkel van esely karrierre?

35 lennek mire visszaternek, addigra a gyerekek 3 es 5 evesek lennenek. Kozben elvegeznek egy penzugyes fosulit, bgf es megtanulnek angolul felsofokon, nemetul kozepfokon. Szerintetek? Ezek eddig folyamatban vannak, kerdes hogy eleg lenne-e, mert alig volt munkatapasztalatom elotte.

Legjobb válasz: Tehát ha jól számolom most 29 éves vagy és szinte semmi munkatapasztalatod nincs? Akkor nagyon kevés esélyed van normális karrierre 6 év múlva 2 gyerekkel. Azért szülnek manapság a nõk 28-32 éves koruk között, hogy 5-10 év karriert tudjanak a hátuk mögött mikor szülni mennek. Így egyrészt normális GYED-et kapnak és nem lesznek 100%-ban a férjükre rászorulva, másrészrõl így van esélyük visszamenni jó munkahelyre a két gyerek után. 35 éves pályakezdõket két gyerekkel minden munkaadó féli...

Tehát ha jól számolom most 29 éves vagy és szinte semmi munkatapasztalatod nincs? Akkor nagyon kevés esélyed van normális karrierre 6 év múlva 2 gyerekkel. Azért szülnek manapság a nõk 28-32 éves koruk között, hogy 5-10 év karriert tudjanak a hátuk mögött mikor szülni mennek. Így egyrészt normális GYED-et kapnak és nem lesznek 100%-ban a férjükre rászorulva, másrészrõl így van esélyük visszamenni jó munkahelyre a két gyerek után. 35 éves pályakezdõket két gyerekkel minden munkaadó féli...
Dolgoz suli mellett is. Levelezõn is lehet tanulni. Másrészt nagyon sokan nem maradnak otthon 3 évig a gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Masoddiplomam lenne a mostani. Elso diploma utan sokaig nem volt allasom, diakmunka, onkentes voltam sokaig. Utana lettem kozalkalmazott, de hamar eljottem szulni mert igy jott ki a lepes. Max gyedet kapok, elvileg visszamehetek, csak en mashova szeretnek, ahol karriert epithetek. Azert maradok itthon 3 evig, mert az en gyerekem igenyli es nem akarom megbanni h nem hasznaltam ki az idot vele.
Pénzügyes vagyok, és sürgõsen lebeszéllek errõl. Én hasonló cipõben jártam. Tanárként kezdtem, de nagyon utáltam, nem nekem való. Elvégeztem a BGF-t levelezõn, majd fel is vettek pénzügyi területre egy SSC-hez. Nyomultam volna, de hiába, minden fõnök bebetonozva, csak a csókosoknak volt elõrelépési lehetõség. Nekem meg is mondta a fõnök, amikor jelentkeztem egy jobb állásra, hogy: -Mit akarsz? Te csak egy tanár vagy! Köszi szépen, azért a közgáz diplomát nyugodtan kidobhatom, vagy mi? Végülis 29 évesen úgy döntöttem, hogy nem megyek másik céghez, inkább szülök gyereket. Mivel öregnek éreztem magam, rögtön szültem kettõt is. Ami azt jelenti, hogy 5 évet voltam otthon. Amikor vissza akartam menni, páros lábbal rúgtak ki. Mert a legtöbb nõ fél év szülési szabi után visszament, mit akarok én 5 év után?! Hát, már bocsánat! Szemét, kiszipolyozó multi vállalat van elég az országban, de gyerekem csak kettõ van, nekik egy anyjuk, hogy mertem velük ennyit otthon maradni?! Fél év alatt találtam másik munkahelyet, mert beszélek 2 nyelvet (ez a legfontosabb, erre gyúrj), de sajnos elég sokat ingázok, és ez a hely is meg fog szûnni. És ami a baj: 38 éves vagyok, munkatapasztalatom a pénzügyben 6 év, ami még nem lenne olyan kevés, de 38 évesen már csak a fõkönyvelõi állásokra hívják be az embert. Bárhova beadtam kis ap-s könyvelõnek, vagy bármi ssc-be, bárhova, csak a pályakezdõkkel foglalkoznak. Öreg vagyok. Senior könyvelõhöz, meg csoportvezetõhöz meg nem elég a tapasztalatom. Õszintén már azon gondolkodom, hogy visszamegyek tanárnak. Szóval szerintem is szülés után menj vissza a régi helyedre, ha állami szektor , azért onnan nem annyira könnyen vágják ki az embert (bár már hivatalosan megtehetik.) És onnan próbálj keresgélni. Egyébként is, amíg nem kerülnek iskolába elég nehéz karriert építeni, ha nem áll mögötted a két nagymama, mert sokat lesznek betegek. De a pénzügyet nagyon gondold át, mert nagyon tele van a pálya. Kezdõnek valóban öreg leszel, a fõkönyvelõnek meg tapasztalatot kérnek sokat, nem elég az iskola. Hogy mit kéne tanulj, sajnos ötletem nincs, minden nõi szakma nagyon tele van.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso. Mar elkezdtem a sulit, nem fordulhatok vissza, mert csomo penzem van benne:( ha nagyon jol kitanulja a szakmat az ember es szorgalmas, lehet vm teruleten onallosulni benne nehany ev szakmai tapasztalat utan? Mondjuk kozszferabol szamvitel penzugy teruletrol elmenve onallo konyvelonek, berszamfejtonek...?
"Jól kitanulta a szakmát az ember és szorgalmas." Sajnos ez csak a mesében van így. A szakmát nem az iskolában tanítják, hanem a munkahelyen. És ráadásul legtöbbször nem is úgy mûködik a dolog, ahogy az iskolában tanítják. És ezeken az interjúkon a legtöbbször az önéletrajz, meg a szimpátia számít, nem sok olyan interjún voltam, ahol szakmai dolgot kérdeztek. A könyvelõirodás projekt is csak hosszú távon elképzelhetõ, szerintem ennyi idõsen, kisgyerekekkel már nem arra vágysz, hogy évekig minimálbérért gürizz. Én voltam könyvelõirodában, de hamar ott is hagytam, mert minimálbérért beállított fûzni, meg a legkreatívabb munka, amit adott a számlakontírozás volt. Az adóbevallásokat meg megcsinálta szépen otthon egyedül, amikor nem voltam ott. Persze õk sem hülyék, egybõl leszûrik, hogy azért mész oda, hogy ellesd a szakmai fortélyokat, aztán meg nyiss egy saját irodát. Egyébként 3 év gyakorlat kell eleve, hogy regisztráljanak. Könyvelõiroda egyébként diplomával nem is nagyon fog felvenni, inkább a mérlegképes vizsga kell nekik.
Egyébként ha Pesten laksz, akkor lehet, hogy inkább egy ritkább nyelvet kéne nagyon megtanulnod, azzal jobban el lehet helyezkedni, mert kevesebben beszélik.

Két hónap ismeretség után férjhez mentem. Két gyerekem van. Esküvő előtt azt mondta hogy szakít addigi életével, nem úgy fogja élni. Most 3hó esküvő után már megbánta hogy ezeket mondta. Nem is szeret engem?

közös program, caládi élet nincs amiről beszéltünk. őt csak az autója és a számítógép érdekli . Arra se válaszol hogy szüksége van rám . Szerintetek?

Legjobb válasz: nem vagyok benne biztos, de szerintem egy kicsit elsiettétek... két hónap után férjhez menni... miért volt ennyire sürgõs? én ennyi idõ után feküdtem le a barátommal. Jó nyilván van, akinek sikerül, nem vitatom, de azért nem ez az általános. Ha jól értem összesen 5 hónapja ismeritek egymást, azóta összeházasodtatok, ráadásul neked már van két gyereked. Szerinted mi lehet a gond??? ezt nagyon elrontottátok.

nem vagyok benne biztos, de szerintem egy kicsit elsiettétek... két hónap után férjhez menni... miért volt ennyire sürgõs? én ennyi idõ után feküdtem le a barátommal. Jó nyilván van, akinek sikerül, nem vitatom, de azért nem ez az általános. Ha jól értem összesen 5 hónapja ismeritek egymást, azóta összeházasodtatok, ráadásul neked már van két gyereked. Szerinted mi lehet a gond??? ezt nagyon elrontottátok.
gondolom nem akarta, bár azt sem értem, hogy miért ment bele? bocsáss meg, ha kicsit nyersen fogalmazok, de én sem értem a logikátokat.
És sose merült fel benned, hogy talán kicsit várni kéne az esküvõ elõtt és megismerkedni a pasival?
Hátr nem apróztátok el az ismerkedést. Várni kellett volna még azzal az esküvõvel.
Felelõtlen voltál hogy szinte nem is ismerted és összekötötted vele az életed! Erre most mit mondjak? Edd meg amit fõztél?!
Amúgy hogy a búbánatba kéne családi életnek lennie nálatok, ha összesen 5 hónapja ismered? Ennyi idõ alatt nem tud családtaggá válni senki!
Hát mit mondjak... Buta voltál, hogy finoman fogalmazzak. Kétgyerekes anyaként kicsit több felelõsségérzeted és realitás érzéked lehetne
M E G É R D E M L E D ha ha ha he he he hi hi hi
Ne akard, hogy a kedvenc autóját, és szg-et (ez persze ne legyen függõség) teljesen mellõzze! ha azt szereti.. Azért biztos neki is szokni kell, hogy hirtelen egy nagy családot kapott.. De jusson idõ, a kedvteléseire is. Finoman, kedvesen bevonni a családi programokba. Ne erõltesd..
ez nem igazi, valós érzelmeken alapuló házasság. legalábbis a viselkedése alapján a férfi részérõl semmiképp. válj el, ezen nincs mit megmenteni. mennyivel jobb ez a házasság annál, mint amikor tök egyedül voltál?
A kérdező hozzászólása: nyugodt voltam elõtte. most zaklatott vagyok.hátam mögött sároz az anyáéknak, már szóba se áll anyosom velem. én mindent betartok amit kért és amit megbeszéltünk.szarul esik hogy õ nem
A kérdező hozzászólása: bocsi :a szüleinek
biztos vagyok benne, h nem fogtok tudni együtt élni, váljatok el minél elõbb és szolgáljon tanulságul, h nem szabad ennyire elhamarkodni a dolgokat. legközelebb ne ted ki ilyeneknek se magadat, se a gyerekeidet. lehet együtt élni papír nélkül is. látod, egyedül is jobb, mint egy rossz kapcsolatban :-( szurokolok neked, h rendbe jöjjön az életed
Miért mentél ilyen hamar hozzá?Az hogy sokáig 1ül voltál még nem indok én is sokáig egyedül voltam de mégse mentem hozzá az elsõ pasihoz akinek kellettem.3 éve élek vele együtt, igaz közös házat vetünk, közös babánk is lett.De valahogy nekem eszembe nem jutott volna hogy pár hónap után hozzá menjek....Miért nem válsz el tõle, ha ennyire nem jó semmi vele?
23 vagyok Mennyi idõs vagy te és a férjed?
A kérdező hozzászólása: nincs pénze képzeld. az én házamban lakunk. fizetése van, nekem is
Biztos pénze is van a csókának.... Hát elég nagy felelõtlenség volt ez az egész az biztos. De most a te hibád is, mert a házassághoz 2 ember kell, ha nem tetszik válj el tõle. Szerintem jobb az egyedüllét, mint egy pocsék házasság. hát te tudod... de ezt rendesen elbaxtad...
A kérdező hozzászólása: belemenekültem e ? másfél évig voltam egyedül.
A kérdező hozzászólása: próbálom bevonni, de nehezen akar közös programot.
Elõszöris, ne törõdj azokkal akik itt osztják azt észt, õk a legszerencsétlenebbek! Valamilyen szinten belemenekültél a házasságba, ugye? Szereted? Neked is engedned kell! Ez a hobbija. Nem tudsz mit csinálni, vond bele közös dolgokba, amikor ketten vagytok, elõször úgy!
Elõször is, én ugyan nõ vagyok, de még én is falra másznék, ha valaki olyan kérdésekkel gyötörne, hogy "szükségem van-e rá". Õrjítõ, ezt szerintem hagyd abba. Másrészt meg szerintem is elsiettétek. Két hónap után összeházasodni úgy, hogy ráadásul neked két kisgyereked van? Szerintem fel sem fogta, hogy mibe vág bele, és most, hogy szembesül vele, megrémíti a dolog. Ez csak egy tipp persze, hisz nem tudhatom, de nem ártott volna, ha elõtte hosszabb ideig van veletek, meglátod, milyen a gyerekekkel, hogy viszonyul a közös élethez, stb... Alap, hogy ne próbálj megváltoztatni senkit, mert úgysem lehet. Az meg, hogy megígér ilyesmit... Szinte elõre lehet tudni, hogy ez lesz a vége. Most már nem tudom, mit csinálj, a gyerekek miatt sem teheted meg, hogy ennek is csak úgy vége legyen. Elég felelõtlen voltál, bocsi.
Ha függõsége lenne mindkettõ, akkor már az esküvõ elõtti 2hónapban is csak az autójával és a szám.gépével foglalkozott volna. Én is 1hónap 'igen't mondtam a férjemnek és utána össze is költöztünk, de egyikünk sem árult zsákbamacskát. Ha ilyen rossz vele, hogy nem látsz közös jövõt, akkor válj el. Nem várj addig, amíg megszokják a gyerekek, mert akkor csak nekik lesz rossz
A kérdező hozzászólása: de neki függõség mind a kettõ.mikor összejöttünk akkor mellõzte õket.már jó hamar megunta a házas életet.
Nekem a leírásból egyértelmû, hogy nem szeret téged. Ritka az az ember amúgy is, aki alkalmas arra, hogy elfogadjon és együttéljen 2 idegen gyerekkel. Szerintem válj el, és legközelebb légy óvatosabb! Elég ha barátod valaki, házasodni nem kell, vagy ráér 3 év múlva is. Fõleg a gyerekek miatt. Sõõõt, talán ráér akkor az egész amikor a gyerekek már nagyok lesznek.

Akinek két gyereke van, és tervez harmadikat, nem fél attól, hogy esetleg ikrek lennének, és egyből négy gyereke lesz?

Három gyerk?c még elférne a kocsiban is és a lakásban is, de négy már nehezen...

Legjobb válasz: Van egy három és fél évesem lányom egy másfél éves fiam és most jönnek az ikrek. Nagyon várjuk õket is de kicsit félek. két gyerekes anyuka és 17 hetes kismama

Van egy három és fél évesem lányom egy másfél éves fiam és most jönnek az ikrek. Nagyon várjuk õket is de kicsit félek. két gyerekes anyuka és 17 hetes kismama
Mi is a harmadikat tervezgetjük, és én is aggódom, mert nem szeretnék ikreket. Három ilyen családot is ismerek, ahol harmadikra jöttek az ikrek. Az egyik családban viszont jött még egy öt9dik is utána. :o) Szerintem ez nagy mértékben teherbírás képessége is. Én abban hiszek, hogy ha Isten ikreket ad, akkor erõt is ad majd hozzájuk, bár jelenleg magamat nem tartom túl strapabírónak fizikai szempontból. Kedvencem egy három ikerpáros család. 6x-os öröm :-D
Egypetéjû ikerlányaink vannak.Hát mi is ezért vaciláltunk a harmadik babón.Most 5 hetes vagyok 2 hét múlva kiderül hányan vannak.Ha ezt igy adják igy fogadjuk el.Még mindig jobb szerintem mintha abszolut nem is lehetne.
Én is ettõl félek mármint az ikrektõl(anyukám iker volt)ezért nem vállalok harmadik babát. Meg attól hogy fiúk lennének és akkor már 4 fiam lenne.
Én soha nem szerettem volna ikreket (hugaim ikrek), 2 terhességnél meúsztam, harmadikat meg nem akarok. Még belegondolni is rossz
Nem arra gondoltam, akinek az lesz, hanem arra, aki azt mondja, hogy õ ikreket szeretne. Nekem ikerhugaim vannak, amúgy.
Szia! Nálunk 3 gyerek után, a 4. terhesség 11. hetében derült ki (a második ultrahangon), hogy ikreket várunk. Hát mit mondjak, frászt kaptam rendesen. ma már azonban úgy gondolom, hogy a legjobb dolog, ami velünk történhetett. A lányok nemsokára másfél évesek lesznek és mindannyiunk szeme fényei.
Én pedig nem is akartam ikreket, na? :) "ingyen kaptam, mégis kincset ér"
Sosem érettem miért akar valaki ikreket.
én világ életem iker csajokat szerettem volna, err van egy 26 és egy 7, 5hónapos fiam :-) és 30leszek idén.nos tervben van a 3.is, de szigorúan a 35.szülinapomra. ezek szerint esélyem lenne az ikrekre?Nem bánnám én, úgyis kombi kocsit szeretnénk, meg ha lányok lennének, akkor meglenne az egyensúly :-)
A kérdező hozzászólása: Mi hajlamosít még kétpetéjû ikrek fogantatására? Az anyai életkor meghatározó, a harmincas éveik második felében járó nõknél gyakoribb a ikerszülés. Ha a terhesség az édesanya életében a második vagy többszöri, akkor nagyobb valószínûséggel fordulhat elõ az ikerterhesség, mint az elsõ terhesség esetén. A magasabb, nagyobb testsúlyú nõk szintén jó eséllyel pályázhatnak ikerbabákra. Ha anyai ágon a családban elõfordult kétpetéjû ikerterhesség, akkor számíthatunk ikrekre, tehát õseinktõl örökölhetjük ezt a csodát. Az utóbbi évtizedekben a mesterséges megtermékenyítés is hozzájárult ahhoz, hogy még több családban szülessenek ikrek. Egypetéjû ikreknél a vizsgálatok arra utalnak, hogy a fenti okok közül csak az örökletességnek lehet szerepe. Tehát életkor, többszöri szülés, testmagasság, testsúly nem hajlamosít egypetéjû ikerfogantatásra.
Három gyereket terveztünk a férjemmel, kettõt egymás után két évre, utána visszamentem volna kicsit dolgozni, aztán a harmadik. Össze is jött mindkét terhességem elsõ próbálkozásra, másodszorra "duplán". :-) 21 hónap van a lányom is az ikerfiaim között, õk most 5 hósak múltak. J volna mégegyszer terhesnek lenni, de nem ikrekkel. A lányommal való terhességemet a végéig élveztem, az ikrekkel a 30 héttõl ugyan elvégeztem mindent, elláttam a lányom, de tiszta mozgáskorlátozottnak éreztem magam, mindenki aggódott (család, doki hogy korababák lesznek, stb), azt nem élveztem annyira. Most hogy itt vannak, annál inkább!!! Szuper, és sokszoros öröm ikreket nevelni. A kocsival bajunk van nekünk is még így is, elég szûkös. :-) Ha megint terhes lennék ikrekkel, befonnám a hajam. :-S
24 vagyok, és ikreim lesznek. Se páromnál, se nálunk nem volt ükszülõkig visszamenõleg ikerterhesség. Na, ezt magyarázza meg valaki népi megfigyelések alapján :)
A kérdező hozzászólása: Olvastam rá tudományos magyarázatot, de nem tudom visszaadni sajnos :S
Erre az elvre van valami tudományos magyarázat, vagy csak "népi megfigyelés"?
A kérdező hozzászólása: Elvileg minél idõsebb a nõ és minél többedik terhesség, annál nagyobb az esélye az ikreknek. Kíváncsi leszek, vajon nekünk mi lesz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a te válaszodat is! Még csak beszélünk a harmadik babáról :) az egyáltalán nem tart vissza, hogy mi van, ha ikrek lesznek, ez csak úgy eszembe jutott ma... Ha ikrek lesznek, hát legyen úgy :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves elsõ, nektek pedig kitartást és jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: Ejha, le a kalappal elõttetek, kedves utolsó válaszoló :) Ügyesek vagytok :)


Hogyan tudtok kicsit pihenni, regenerálódni, töltődni a gyerekek mellett? Nekünk két gyerekünk van és most jutottunk el oda a párommal, hogy MUSZÁLY néha megteremteni magunknak a szabadidőt, mert senki nem teszi meg helyettünk!

Legjobb válasz: Mi sehogy. 1 éves és 3 éves gyerkõc. Totál kivagyunk készülve. 4 nagyszülõbõl 3 él, de minek, egyik se kíváncsi se ránk, se a gyerekekre hiába is erõlködtünk.. (az meg mondjuk egy másik dolog hogy alkoholistákra amúgy se bíznám a gyerekeimet sose). Mi is mindig tervezzük, szeretnénk, vágyunk rá, hogy kicsit kettesben legyünk, de egyenlõre nem kivitelezhetõ. Nemrég megpróbáltam én is ilyen gyerekjátszóházba vinni õket,csak a boltba mentem, de úgy rohantam a sorok között mintha kergetnének, nem bírom nélkülük na:)) Ez egy nagyon jó megfogalmazás amit az utolsó írt, hogy mintha a fél kezem vagy lábam hiányozna, kb.olyan érzés. Lehet hogyha élne anyukám és nála lennének (akiben tökéletesen megbíztam) akkor nem aggódnék ennyire és fel tudnék szabadulni. De ez sajnos nincs így. Szóval nem tudom, talán az idõ segít csak.

Mi sehogy. 1 éves és 3 éves gyerkõc. Totál kivagyunk készülve. 4 nagyszülõbõl 3 él, de minek, egyik se kíváncsi se ránk, se a gyerekekre hiába is erõlködtünk.. (az meg mondjuk egy másik dolog hogy alkoholistákra amúgy se bíznám a gyerekeimet sose). Mi is mindig tervezzük, szeretnénk, vágyunk rá, hogy kicsit kettesben legyünk, de egyenlõre nem kivitelezhetõ. Nemrég megpróbáltam én is ilyen gyerekjátszóházba vinni õket, csak a boltba mentem, de úgy rohantam a sorok között mintha kergetnének, nem bírom nélkülük na:) ) Ez egy nagyon jó megfogalmazás amit az utolsó írt, hogy mintha a fél kezem vagy lábam hiányozna, kb.olyan érzés. Lehet hogyha élne anyukám és nála lennének (akiben tökéletesen megbíztam) akkor nem aggódnék ennyire és fel tudnék szabadulni. De ez sajnos nincs így. Szóval nem tudom, talán az idõ segít csak.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, inkább MUSZÁJ!
Hát nem könnyû az biztos. Nálunk semmilyen segítség nincs sajnos. Tesók nincsenek, nagyszülõk sajnos nem élnek stb. Mi este szoktunk egy kicsit "töltõdni". Nálunk este 8-kor már alszanak a gyerekek (6 és 8 évesek), így esténként mindig megnézünk egy filmet, beszélgetünk. Ezenkívül pedig néha vannak szülinapi bulik, amikor nincsenek itthon és akkor szuszannunk egy kicsit. Persze az csak pár óra, de az is valami. Amíg kisebbek voltak addig pedig csak a dvd maradt esténként. Én is próbáltam, hogy reggel korábban kelek, de akkor este idõ elõtt kidõlök.
A legjobb, ha legalább egy éjjelre másnál hagyjátok és elmenhtek valahova kicsit. VAgy csak egy elõre lebeszélt délután pár órát vigyázzon rájuk valaki, és menjetek moziba, vegyetek egy fürdõt, élvezzétek egymást. Vagy keressetek olyan szállót, ahol van "babaklubb" ahol kicsit ott hagyhatjátok, amíg szaunáztok.
Végsõ esetre: vannak már vállalkozások, ahová néhány órára be lehet adni a gyerekeket. Játszóházak. Hátrányuk, hogy kb. 17-18 óráig. További hátrányuk, de lehet ezzel egyedül vagyok: amíg beugrom a fodrászhoz, addig szoktam igénybe venni, tényleg csak a legszükségesebb, egy birkanyírás és kész. De közben, olyan, mintha hiányozna a fél kezem, v. valami más. de egyáltalán nem biztos, hogy mindenki így éli meg..pedig a kölykök jó helyen vannak.
Mekkorák a gyerekek?
A kérdező hozzászólása: Hát, látom ez másoknál is probléma. Egyébként pécsiek vagyunk, vannak nagymamik, de nem túl aktívak. És már nagyon kivagyunk...
Nekünk is 2 gyerekünk van (1 és 3 évesek). Mi olykor elmegyünk kettesben a párommal vacsorázni, ilyenkor anyumék vigyáznak a gyerekekre. Igen, muszáj lenne, mert az ember néha már megbolondul... Fõleg télen! Mi már nagyon várjuk a tavaszt. Merre laktok?
Nálunk sok korkülönbség van a gyerkõcök között, így pár órára a nagyobbakra bírjuk bízni a kisebbeket.Nincsenek nagyszülõk, keresztszülõk, vagy vmi más közeli rokon, barát aki elvállalná õket egy pár órára, amit magatokra fordíthatnátok?
Ha szerencséd van, nagyszülõk, barátok. Talán nem utópia, de egy kedves szomszéd. Ha nincs, hát akkor: én esténként a fürdõbe menekülök egyedül..de mire beérek, már szinte akkor 3-an vagyunk. Vagy, ha akkor épp még nem, akkor 2 perc múlva. Valakinek mindig sürgõs közlendõje van. Próbáltam hajnalban kelni, kicsit olvasni a hideg brr konyhában, kicsi fény mellett, nem az igazi. Este pedig képtelen vagyok fennmaradni. Kíváncsian várom én is a tippeket.
Gyermekmegõrzõbe én sem adtam még õket, már nagyon hozzá szoktunk, hogy mindig velünk vannak és tényleg olyan, ha nincsenek vagy nélkülük megyek valahova, mintha nem lennék teljes ember. Utolsó voltam

Manapság miért hansúlyozzák ki, hogy csak az kaphat valamit, akinek legalább két gyereke van? Akinek egy van az már nem gyerek? Azt már nem kell felnevelni tisztességben?

Mi van ha nem lehet, vagy bármilyen megfontolásból nem mernek még egyet bevállalni? Az egy gyerekeseket miért nem segíti senki? Hiszen igaz egyet, de szült utódot az országnak az a n??

Legjobb válasz: Szerintem igazságos, hogy a gyerekek számával arányosan kapják az emberek a támogatást. A háromgyerekes többet kap, mint a kétgyerekes, mégsem kezd el rinyálni az összes kétgyermekes szülõ, hogy ez milyen igazságtalan.

Szerintem igazságos, hogy a gyerekek számával arányosan kapják az emberek a támogatást. A háromgyerekes többet kap, mint a kétgyerekes, mégsem kezd el rinyálni az összes kétgyermekes szülõ, hogy ez milyen igazságtalan.
Segíts kérlek. Mit kaphat akinek két gyereke van???? Semmi extráról nem tudok. 1 gyerek egy családi adókedvezmény 2 gyerek két családi adókedvezmény Vagy lemaradtam valamirõl??????
Mirõl maradtál le? Szerintem a híradóról!! :) Bár én aztán igazán meg tudom érteni, ha nem nézed. Ha van két gyereked, megveszi ez az Eszközkezelõnek kinevezett társaság a házadat, és benne maradhattok családostul mint bérlõ. A bank persze, hogy nem propagálja ezt, mert a banknak az az érdeke, hogy szép vastag, zsíros, kövér hasznot húzogasson le rólad, míg bele nem betegszel, minden hónapban, de ha belebetegszel, az se baj, akkor is lehúzza. Nekem az egyszem kislányom nem maradhat bent az otthonában se bérlõként, se másképp, mert a Jóistennek más tervei voltak velünk.
A becsületes dolgos ember szegényedik el, az tény. Hadd kérdezzem meg, hogy mirõl írtok amikor a kétgyerek és a bedõlt hitelrõl beszéltek? szerintem valamirõl nagyon lemaradtam. 2 gyerekes vagyok, mostmár a hitel elérte azt a szintet, hogy ennél többet egy ezressel sem tudunk fizetni.Már nem tudok hol spórolni. Viszont a bankba nekem senki nem mond semmit. Ha nem fizetek elõször viszik anyámék házát, ami az egyik fedezet (kis összegû házak ezek, azért kellett 2 fedezet) majd a mienket. De senki nem említett semmi, hogy elõnyben lennék két gyerekkel. Mirõl maradtam le?
Úgy szokták mondani, hogy a két gyerek az, ami anyagilag a legmegterhelõbb, egy gyereket könnyen eltart az ember, három gyerekre meg már rengeteg kedvezmény van.
például ha két gyereked van, megveszi a bedõlt hiteles lakásodat az eszközkezelõ, miközben te továbbra is ott laksz bérlõként. ha egy gyereked van, mehetsz, amerre látsz. ne essék félreértés, minél több gyerek, annál több kedvezmény, rendben van, bár nálam se az én döntésem volt, hogy nem lett második, emiatt ma is magam alatt vagyok és ott is leszek amíg élek, ahányszor eszembe jut. de azért annak az egy gyereknek is kéne valahol lakni. az, hogy több gyereke van az embernek, egy áldás, egy óriási szerencse, a sors ajándéka, nem ok a rinyálásra. elnézést, kissé az elevenembe vág a kérdés.
Én sem kapok semmit amit a két gyerek indokolna. Egyébként pedig, ott a válasz a kérdésedben, te nem vállalsz második gyereket, mert ezt az egyet tudod tisztességesen felnevelni. De ha fel tudod nevelni, akkor miféle segítséget akarsz? Egyébként meg igen, egy gyerek egyetemi tandíját, nyelvoktatását, akármijét, jogosítványát könnyebben kigazdálkodja a család, mint két gyerekét, akik közel egy idõben mennek végig ezen az úton. És én is egyet értek azzal, ha valaki vállal második-harmadik gyereket, kapjon extra támogatást, segítséget.
Nekem 2 gyerkõcõm van de semmit nem kapok többet amióta megvan a második is. Nyilván a családi pótlék az több de ennyi.
kedves kerdezo, bocsanat az offert, a ketgyerekeseknek mi jár? (most vagyok terhes a masodik babaval, es nem tudok semmi kedvezmenyrol, szerintem haromtol jar)
Több gyerek több támogatás, ez így van jól! Bár azokat én büntetném akik lyukba, és a semmire szülnek 10gyereket, csak a segély miatt!
Tökéletesen egyetértek veled, takarítani is elmennék diplomával két nyelvvel, ha a helyzet meg a lányom érdeke ezt kívánná, és állítom, nem lenne bennem rossz érzés. Inkább jó érzés, hogy teszek valamit a lányomért! Dolgozni nem szégyen!!!! Miféle világ ez, elfogadjuk a segítséget, de a munkát nem?!?!?

Ahol két gyerek van kis korkülönbséggel, hogy megy az esti mesézés, hogy mindkettőnek jó legyen?

Nálunk 2 év 8 hónap lesz. Gondolom az elején még mindegy, mert nem érdekli még a babát, de majd ha kicsit nagyobb lesz, hogy meséljek nekik, hogy mindektt?nek érdekes legyen?

Legjobb válasz: Az én gyerekeim közt pont 3 év van! A lányom a kisebb,Õ 6 éves! Bármilyen mesét mondhatok nekik, a nagyobbat éppúgy leköti, mint a lányomat! Fõleg az állatkásakat és a humoros meséket szeretik! Habár a Mátyás királyos történetek is ,szóval szerintem ami mese, az mind jöhet!

Az én gyerekeim közt pont 3 év van! A lányom a kisebb, Õ 6 éves! Bármilyen mesét mondhatok nekik, a nagyobbat éppúgy leköti, mint a lányomat! Fõleg az állatkásakat és a humoros meséket szeretik! Habár a Mátyás királyos történetek is , szóval szerintem ami mese, az mind jöhet!
Nálunk 21 hónap van. Elõször a kicsi néz mesét, kisvakondot vagy varázs ceruzát, utána megy aludni velem, majd a nagy is megnéz még egy másikat amit szeret (most épp a T-rex expressz a kedvence)majd megy aludni az apjával.
Azt hittem mese olvasásról szólt a kérdés?! Szerintem sokkal jobb, mikor a szülõ leül és mesél, mint, amikor TV -t kapcsol! Hiszen olyankor érzi a gyerek is, hogy van olyan fontos a szülei számára, hogy leüljenek mellé arra a pár percre! Tv elõtt nincs meg az a kellemes hangulat!
A kérdező hozzászólása: igen, kifejezetten olvasásról szól a kérdés. csak azért kérdem, mert mondjuk most érdekli a kislányomat (aki júnisuban lesz 2, 5 éves), mondjuk x könyv, amit gyakran olvasunk, nem hiszem, hogy 5 évesen uez a könyv leköti majd, hiszen ez az õ korosztályának szól, nem az 5 évesnek.
Nekem 14 hónap van a gyerekeim között. Most a nagyobbik 33 hónapos. Épp Anna, Peti lázban ég. Egy este 3 mesét választ a könyvbõl, ezt meséljük el neki. Emeletes ágyuk van, a nagy felül, a kicsi alul alszik. Míg Apa fent mesél a nagynak, addig a kicsi lent issza a tápszerét, és (jó esetben) elalszik rajta. Még nem érdekli a mese annyira, hogy õ is fel akarjon azért menni. Amúgy én azt vettem észre, hogy egy második gyerek mindig sokkal hamarabb érik meg egy szintre, mint a nagyobb testvér. Biztos, hogy meg fog felelni a kicsinek is az a mese, ami a nagynak. Persze kell idõt szánni mind a két gyerekre, kell, hogy a neki való játékokkal és történetekkel is megismertessük õket. De meg kell tanulniuk azt is, hogy együtt, hogyan játszanak, hogyan osztozkodjanak meg rajtunk.

Gyegen vagyok. Két gyerekem van, 4, 5éves, és 13 hónapos. Közös vagyon nincs. Tényleg fél évig tart a procedúra, még ha mindenben megegyeztünk is?

Legjobb válasz: Igen.A férjeméknek gyereke sem volt,semmi közös vagyok,mégis fél év volt a válóper benyújtásától.

Igen.A férjeméknek gyereke sem volt, semmi közös vagyok, mégis fél év volt a válóper benyújtásától.
ha mindenben megegyeztek a gyerekekben is és erröl ügyvéd álltal ellenjegyzet papirt csináltok és így adjátok be a kérelmet akkor egy választással elvégzik. és igen , nem mindegy hol, vidéken kb a beadástol számíutott 1, 5 hónap pesten kb fél év.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.És az számít, hogy helyileg hól adod be a kérelmet? Én Pesten vagyok bejelentve, õ vidéken. Talán vidéken ez gyorsabban megy?
szia.én most váltam..gyerek is van..közös vagyon nincs.mindenben megegyeztünk..de nem fog lemenni 2 tárgyalás nélkül..az elsön 8-szor megkérdezik akartok e válni..a 2. on meg elválasztanak-..de készülj mert igazolást vinned kell gyedröl családirol..mindenröl ami van..az utolso közösen lakott lakásrol hogy ki marad ott..és mivel tew neveled tovább a gyerekeket.konkrét megállapodást kell kötnötök a láthatásrol, a gyerektartás összegéröl..ezektöl eltérhettek de muszáj.és 2 tárgyalás között 2-3 honap van..sok sikert

Szeretnék elválni a férjemtől. Két gyerekem van, de attól félek, hogy a kevés fizetésem mellett anyagi gondjaim lennének. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A gyermektartás két gyermekre 40%, persze ez csak akkor ok, ha nem fekete a jövedelem. Ezzel kalkulálhatsz.

A gyermektartás két gyermekre 40%, persze ez csak akkor ok, ha nem fekete a jövedelem. Ezzel kalkulálhatsz.
Menjel el ugyvedhez, segit abban, hogy tisztaban legyel mi jar neked valas eseten. Addig ne szolj a ferjednek. Ha anyagi okok lennenek ugy gondolod, akkor probalj maradni, hiszen tudod akkor azert lennel mindig ideges, mert nem lenne penzed. Ket gyerekkel egyedul nagyon-nagyon nehez, rengeteg koltseg, plane ha apuka 20000 Ft-ot fizet pl. gyerektartaskent (mint sok apa) Szoval jarj utana elobb, hogyan jonnel ki anyagilag!
17:48-as vagyok! Én ezzel nem akartam lehurrogni senkit. Csak esetleg meg sem fordul a hölgy fejében hogy talán mi lenne ha megpróbálnánk helyretenni a kapcsolatot és nem kellene az anyagi gondokon aggódni. Nem akartam én ezzel semmi rosszat. És igen van némi tapasztalatom. A párom elõzõ kapcsolatából van egy kislánya. És õ is inkább lenyúzná a bõrt rólunk, minthogy akkor gondolkodott volna egy kicsit, hogy milyen lesz egyedül.
Pénz miatt senkivel ne maradj együtt, az se neked, se neki és fõleg a gyerekeknek nem jó. (Kivéve, ha meg akartok és tudtok állapodni egy "egymás mellett élésben", ahol mindenki nyugodtan veszekedés nélkül élheti a saját életét a gyerekeket együtt nevelve) Menj el egy ügyvédhez és kérdezz rá pontosan a lehetõségeidre.
Lehet kérni az Önkormányzattól rendszeres gyermekvédelmi támogatást is, meg úgy tudom 3 havonta egyszeri segélyt, lakhatási támogatást, fûtéstámogatást.... családsegítõt ha megkérdezed, elmondják Neked. Az egyedülálló szülõknek járó családi pótlék ugyan nem sokkal több, mintha egyben van a család, de akkor azt is Te fogod kapni, és az is közel 30 rugó, meg még ott lesz a gyerektartás. Szóval ezeket ha összeadod, nem is biztos, hogy éheznétek.... Csak anyagiak miatt ne maradj benne egy rossz házasságban, a Te lelked is megsínyli, és ezáltal a gyerekeké is. Arról nem is beszélve, késõbb még találkozhatsz egy rendes pasival, aki úgy is szeretni fog, hogy már van két gyermeked.
17:48-as Te baromira nem tudod mit jelent egyedül maradni két gyerekkel, de egy rossz kapcsolatban sem akarod tönkretenni magad! Baromira nem errõl szól! A kérdezõ sem arról beszélt, hogy hogyan húzhatná le a legjobban a férjét, hanem azon aggódik, hogyan tudja felnevelni a gyerekeit, mert ahhoz bizony nem is kevés pénz kell. Szóval akkor ítélkezz, ha már tudod, hogy mitõl döglik a légy oké?
Talán a 17 48 asnak van némi tapasztalata is ilyen téren...De hát a nõk mindig hibátlanok!
Ezt úgy szeretem...a többség válik a férjétõl, közben anyagi gondjaik vannak, de nem is tudja hogy ott hagyja e a párját, mert akkor nem élne meg, de vele már nem szeretne lenni, így az a legjobb megoldás, hogy a gyerekek által mindent lenyúzni az apa bõrérõl. szánalmas!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, most egy kicsit megijedtem.
SZia! Barátnõmnek cisztától nõttek a mellei, és a gyógyszer is okozhat cisztát, menj dokihoz.
Azt nem tudom mitõl nõhetnek de pl:én gyógyszer mellett maradtam terhes és 3hónapig volt menszeszem is, a negyedik hónapban maradt el akkor közölték, hogy 4hónapos terhes vagyok 1 hét múlva megmozdult a baba.Az esély megvan rá de lehet teljesen más oka van.
Elsõ vagyok, nem akartalak megijeszteni csak leírtam hogy én hogy jártam de közel sem biztos hogy nállad ez a probléma én is azt tanácsolom inkább fordulj orvoshoz az a biztos.

Ha elbocsátásra kerül sor közalkalmazottak között akkor milyen szempontok alapján döntenek, ha 15 éve vagyok a cégnél és két gyerekem van akkor mire számíthatok?

Legjobb válasz: Én is közalkalmazott vagyok és szerintem sok mindentõl függ. Milyen munkaköröd van, egyedül csinálod-e, vagy többen vagytok egyforma munkakörben, mennyi a fizud, mennyire vagy megbízható annak ellenére, hogy van 2 kisgyereked, mennyire voltak/vannak megelégedve veled.

Én is közalkalmazott vagyok és szerintem sok mindentõl függ. Milyen munkaköröd van, egyedül csinálod-e, vagy többen vagytok egyforma munkakörben, mennyi a fizud, mennyire vagy megbízható annak ellenére, hogy van 2 kisgyereked, mennyire voltak/vannak megelégedve veled.
A pénz az elsõ. Nem mindegy melyik kategóriát kell nekik fizetni.
Aki képzet annak többet kell fizetni, így õket rúgják ki elõször. Az, hogy van gyereked nem hiszem, hogy sokat számít.
Nem számít, hogy 15 éve vagy ott és két gyereked van. Ezt a cégek nagy ívben lesz*rják. Azt küldik el elõször, aki a legképzettebb, de attól még tudják nélkülözni.Mivel neki kell a legtöbbet fizetni.
Én diplomás pályakezdõként kezdtem el dolgozni, fél éve voltam a munkahelyemen, amikor volt egy nagyobb létszámleépítés. A mi osztályunkról egy embert küldtek el, és mindenki azt hitte én leszek, de nem. Egy 20 éve ott dolgozó középfokú végzettségû emberke lett. Itt nem a pénz döntött, mert az én fizetésem magas, hanem a munka minõsége. A fõnökeink nem voltak vele megelégedve.
A kérdező hozzászólása: "A pénz az elsõ. Nem mindegy melyik kategóriát kell nekik fizetni." Ez hogy értendõ , azt bocsájtják el inkább aki képzettebb, vagy azt aki kevésbé ?
Nálunk is nemrég volt leépítés. 2 kollégámat küldték el azért, mert nekik felsõfokú végzettségük volt, így magas volt a bérük. 18-20 éve dolgoztak már ott, gyerekeik is vannak. Elvileg azt kellene elõször nézni, hogy van-e valakinek fegyelmije. Ezután pedig a vidékrõl bejáró, ingázó munkavállalók közül kellene elküldeni valakit, ugyanis a törvény szerint a helyieket kell elõnyben részesíteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!