Találatok a következő kifejezésre: Két éves vége. Hogyan menne (2 db)

Két éves kapcsolatomnak vége. Hogyan menne könnyebben a felejtés?

Együtt voltam barátnömmel két évet..1 hónapja h vége lett összejött haverommal,de hogy ne legyen könnyebb egy suliba is járunk :S nah most hogyan éljem túl a napokat? Folyton rajtuk agyalok,pedig nemkéne.Sajnos nagyon szeretem még

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a legjobb ha lefoglalod magad. Járj el szórakozni, persze más haverokkal, talán még egy helyes csajt is találsz. Persze nem egybõl, és azt tudnod kell, hogy a felejtéshez idõ kell. Választhatnál magadnak valami sportot, hobbyt, amit rendszeresen csinálsz, így ez is lefoglalna és új emberekkel is megismerkedhetnél. Csak ennyit tudok tanácsolni. A suliban pedig ne is vedd õket észre, ne foglalkozz velük. Tudom nem könnyû, de csak így lehet. Majd elmúlik egyszer, hidd el.

Szia! Szerintem a legjobb ha lefoglalod magad. Járj el szórakozni, persze más haverokkal, talán még egy helyes csajt is találsz. Persze nem egybõl, és azt tudnod kell, hogy a felejtéshez idõ kell. Választhatnál magadnak valami sportot, hobbyt, amit rendszeresen csinálsz, így ez is lefoglalna és új emberekkel is megismerkedhetnél. Csak ennyit tudok tanácsolni. A suliban pedig ne is vedd õket észre, ne foglalkozz velük. Tudom nem könnyû, de csak így lehet. Majd elmúlik egyszer, hidd el.
Szio! Olyan a szakítás utáni napok, mintha megállna az idõ! Éppen, ezért szerintem minél hamarabb állj fel és kezdj el valamit csinálni pl. valami jó kis hobby, csinálj olyasvalamit amire eddig nem volt idõd. Lógj a haverokkal-persze ezek után a bizalom is nehéz! Olyan emberekkel barátkozz, akikben még bízol. Hogyan élhetnéd túl? Csak úgy, ha elkezdesz szép lassan levegõt venni, érezni a külvilág apró jeleit.Az agyalás egy ideig eltart, mindaddig marad is, amíg ebben az állapotban vagy. Valait célt tûzz ki magad elé és élj annak, nemcsak szerelmünkbe lehetünk szerelmesek, azaz egy hobbyba, munkába stb is.Minden napra találj ki valamit pl. vásárlás, foci, amit szívesen csinálsz! Suliban ne foglalkozz velü, válj semmivé, lépj ki az életükbõl. Ez lesz a legnehezebb! Az a lényeg, hogy mihamarabb találd meg, ami elfoglal! Hajrá! Ezen agyalj inkább!;) Új kapcsolatba szerintem ne ugorj bele. Ahhoz, hogy beforrjon a seb még idõ kell. Az idõ csak úgy fog neked segíteni, úgy fog telni, ha miharabb felállsz és rájössz arra, hogy a világban annyi lehetõség van még!:) Kitartás!
Hát nem biztos hogy fog tetszeni a tippem de nekem bevállt:P iszonyatosan szerettem egy srácot, de szakitottunk. Utána még 1 évig kinlódtam vele... Mindennel próbálta mféltékennyé tenni, kicsit változtattam a stílusomon is hogy legyen bennem valami ujdonság, és nagyon kedves voltam vele is. Aztán annyira belemelegedtem hogy az egyik haverjával féltékennyé tegyem hoyg folyton vele vagyok hogy a végén összejöttünk:D Teljesen elfelejtettem utána és azóta is együt vagyok a sráccal, aki életem legnagyobb fogása volt! Mindenképp jár sokat bulizni.

Mennyi idő kb. belovagolni egy hobbiterepre használt 3-4 éves csikót, hogy biztonságosan végig tudjon menni egy két-három órás terepen nem profik alatt is?

Legjobb válasz: Aktívan kb 1 év, de alapvetõen a személyisége dönt, lehet, hogy még 20 évesen se lesz biztonságos iskolaló belõle.

Aktívan kb 1 év, de alapvetõen a személyisége dönt, lehet, hogy még 20 évesen se lesz biztonságos iskolaló belõle.
Ez attól függ, mit értünk nem profi alatt, ugyanis abszolút kezdõt ugye eleve nem viszünk terepre, 3-4 órásra meg fõleg nem. Ami még számít, hogy a csikót is fel kell készíteni egy ilyen terepre. Fontos a terep típusa, hogy a ló mennyire ijedezõs, vagy mennyire menõs, mekkora lovaskontrollt igényel, hogy el lehessen rajta lovagolni (hiszen teljesen már minden ló terepen, mint iskolázás közben egy négyszögben, pl). Aztán ott van a ló természete is, ami azért nem elhanyagolható. Én az egy évet kicsit soknak érzem, de mivel sok minden belejátszik, így akár az is reális lehet. Az meg baromság, hogy ha hobbi, akkor nem kell mindent tudnia... Pont, hogy mindent kell, mert csak az a ló tud jól kiszolgálni, amelyikben van kellõ tudás hozzá...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ nyergeléskor ráült valaki futószáron pár párcre, nem volt gond. Alig két hét után engem felkaktak rá egy csoportos terepezés alkalmával (régóta lovagoltam ott, de nem voltam profi, a többiek viszont még annyira sem.) Elsõ alkalommal hibátlanul vitt végig két órás terepen, alig akartam elhinni, legközelebb viszont már kétszer lerepültem róla. Abba is hagytam a lovaglást, elveszett belõlem a biztonségérzet. Tudom, nem a ló volt a hibás, kérdés, én vagy a vezetõ??
Egyértelmûen annak a hibája, aki a csikóra felültetett. Egyébként ez sok helyen így mûködik, ahol a tulajdonos nem hajlandó belovaglóra költeni. Alapvetõen 3 hónapra vállalnak belovaglást, de hogy a ló kezdõk alatt is szépen fog-e menni az leginkább a természetétõl és a tapasztalataitól függ. Ha eleinte jól is megy, gyenge lovas alatt hamar rájön, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy megszabaduljon a munkától. Én azt mondom, 4 évesen nem való még kezdõk alá, még ha maga a szentlélek, akkor sem, mert el kell mélyíteni a tudást, amit a belovaglás alatt megszerzett.
A vezetõ a hibás. Ahol így lovagoltatnak, azt a lovardát felejtsd el. Keress olyat, ahol a kezdõket futószárra ültetik tapasztalt iskolalovakon, és addig le sem veszik, amíg nem stabil az ülése, és a segítségei, és még ez után sem rohannak vele terepre, csak akkor, ha már biztosak benne, hogy képesek egyben hazahozni is...
Sokat befolyásol a ló jelleme, van olyan amire soha nem lehet biztonsággal felültetni egy kezdõt, mert mondjuk túl menõs, ijedõs, makrancos (csak az alatt megy akin érzi hogy rendbeszedi a fejét ha kell), de általában fiatal lóra (ha még a jellemi adottságai meg is vannak) nem szoktak kezdõket tenni, mert mint a gyerek még könnyebben elkalandozik, és hirtelen megijed, kevés a tapasztalata stb. Az hogy egy adott lovat mennyi idõ belovagolni, az sokban függ, nemigazán lehet nap, hét pontossággal megálapítani, mert nem mindegy, hogy hetente, vagy naponta dolgoztok vele (ki, milyen a tudása), milyen idõtartamban, satöbbi...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!