Találatok a következő kifejezésre: Két éves vége. Hogyan (11 db)

Mennyi idő kb. belovagolni egy hobbiterepre használt 3-4 éves csikót, hogy biztonságosan végig tudjon menni egy két-három órás terepen nem profik alatt is?

Legjobb válasz: Aktívan kb 1 év, de alapvetõen a személyisége dönt, lehet, hogy még 20 évesen se lesz biztonságos iskolaló belõle.

Aktívan kb 1 év, de alapvetõen a személyisége dönt, lehet, hogy még 20 évesen se lesz biztonságos iskolaló belõle.
Ez attól függ, mit értünk nem profi alatt, ugyanis abszolút kezdõt ugye eleve nem viszünk terepre, 3-4 órásra meg fõleg nem. Ami még számít, hogy a csikót is fel kell készíteni egy ilyen terepre. Fontos a terep típusa, hogy a ló mennyire ijedezõs, vagy mennyire menõs, mekkora lovaskontrollt igényel, hogy el lehessen rajta lovagolni (hiszen teljesen már minden ló terepen, mint iskolázás közben egy négyszögben, pl). Aztán ott van a ló természete is, ami azért nem elhanyagolható. Én az egy évet kicsit soknak érzem, de mivel sok minden belejátszik, így akár az is reális lehet. Az meg baromság, hogy ha hobbi, akkor nem kell mindent tudnia... Pont, hogy mindent kell, mert csak az a ló tud jól kiszolgálni, amelyikben van kellõ tudás hozzá...
A kérdező hozzászólása: Az elsõ nyergeléskor ráült valaki futószáron pár párcre, nem volt gond. Alig két hét után engem felkaktak rá egy csoportos terepezés alkalmával (régóta lovagoltam ott, de nem voltam profi, a többiek viszont még annyira sem.) Elsõ alkalommal hibátlanul vitt végig két órás terepen, alig akartam elhinni, legközelebb viszont már kétszer lerepültem róla. Abba is hagytam a lovaglást, elveszett belõlem a biztonségérzet. Tudom, nem a ló volt a hibás, kérdés, én vagy a vezetõ??
Egyértelmûen annak a hibája, aki a csikóra felültetett. Egyébként ez sok helyen így mûködik, ahol a tulajdonos nem hajlandó belovaglóra költeni. Alapvetõen 3 hónapra vállalnak belovaglást, de hogy a ló kezdõk alatt is szépen fog-e menni az leginkább a természetétõl és a tapasztalataitól függ. Ha eleinte jól is megy, gyenge lovas alatt hamar rájön, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy megszabaduljon a munkától. Én azt mondom, 4 évesen nem való még kezdõk alá, még ha maga a szentlélek, akkor sem, mert el kell mélyíteni a tudást, amit a belovaglás alatt megszerzett.
A vezetõ a hibás. Ahol így lovagoltatnak, azt a lovardát felejtsd el. Keress olyat, ahol a kezdõket futószárra ültetik tapasztalt iskolalovakon, és addig le sem veszik, amíg nem stabil az ülése, és a segítségei, és még ez után sem rohannak vele terepre, csak akkor, ha már biztosak benne, hogy képesek egyben hazahozni is...
Sokat befolyásol a ló jelleme, van olyan amire soha nem lehet biztonsággal felültetni egy kezdõt, mert mondjuk túl menõs, ijedõs, makrancos (csak az alatt megy akin érzi hogy rendbeszedi a fejét ha kell), de általában fiatal lóra (ha még a jellemi adottságai meg is vannak) nem szoktak kezdõket tenni, mert mint a gyerek még könnyebben elkalandozik, és hirtelen megijed, kevés a tapasztalata stb. Az hogy egy adott lovat mennyi idõ belovagolni, az sokban függ, nemigazán lehet nap, hét pontossággal megálapítani, mert nem mindegy, hogy hetente, vagy naponta dolgoztok vele (ki, milyen a tudása), milyen idõtartamban, satöbbi...

Két éves kapcsolatomnak vége. Hogyan menne könnyebben a felejtés?

Együtt voltam barátnömmel két évet..1 hónapja h vége lett összejött haverommal,de hogy ne legyen könnyebb egy suliba is járunk :S nah most hogyan éljem túl a napokat? Folyton rajtuk agyalok,pedig nemkéne.Sajnos nagyon szeretem még

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a legjobb ha lefoglalod magad. Járj el szórakozni, persze más haverokkal, talán még egy helyes csajt is találsz. Persze nem egybõl, és azt tudnod kell, hogy a felejtéshez idõ kell. Választhatnál magadnak valami sportot, hobbyt, amit rendszeresen csinálsz, így ez is lefoglalna és új emberekkel is megismerkedhetnél. Csak ennyit tudok tanácsolni. A suliban pedig ne is vedd õket észre, ne foglalkozz velük. Tudom nem könnyû, de csak így lehet. Majd elmúlik egyszer, hidd el.

Szia! Szerintem a legjobb ha lefoglalod magad. Járj el szórakozni, persze más haverokkal, talán még egy helyes csajt is találsz. Persze nem egybõl, és azt tudnod kell, hogy a felejtéshez idõ kell. Választhatnál magadnak valami sportot, hobbyt, amit rendszeresen csinálsz, így ez is lefoglalna és új emberekkel is megismerkedhetnél. Csak ennyit tudok tanácsolni. A suliban pedig ne is vedd õket észre, ne foglalkozz velük. Tudom nem könnyû, de csak így lehet. Majd elmúlik egyszer, hidd el.
Szio! Olyan a szakítás utáni napok, mintha megállna az idõ! Éppen, ezért szerintem minél hamarabb állj fel és kezdj el valamit csinálni pl. valami jó kis hobby, csinálj olyasvalamit amire eddig nem volt idõd. Lógj a haverokkal-persze ezek után a bizalom is nehéz! Olyan emberekkel barátkozz, akikben még bízol. Hogyan élhetnéd túl? Csak úgy, ha elkezdesz szép lassan levegõt venni, érezni a külvilág apró jeleit.Az agyalás egy ideig eltart, mindaddig marad is, amíg ebben az állapotban vagy. Valait célt tûzz ki magad elé és élj annak, nemcsak szerelmünkbe lehetünk szerelmesek, azaz egy hobbyba, munkába stb is.Minden napra találj ki valamit pl. vásárlás, foci, amit szívesen csinálsz! Suliban ne foglalkozz velü, válj semmivé, lépj ki az életükbõl. Ez lesz a legnehezebb! Az a lényeg, hogy mihamarabb találd meg, ami elfoglal! Hajrá! Ezen agyalj inkább!;) Új kapcsolatba szerintem ne ugorj bele. Ahhoz, hogy beforrjon a seb még idõ kell. Az idõ csak úgy fog neked segíteni, úgy fog telni, ha miharabb felállsz és rájössz arra, hogy a világban annyi lehetõség van még!:) Kitartás!
Hát nem biztos hogy fog tetszeni a tippem de nekem bevállt:P iszonyatosan szerettem egy srácot, de szakitottunk. Utána még 1 évig kinlódtam vele... Mindennel próbálta mféltékennyé tenni, kicsit változtattam a stílusomon is hogy legyen bennem valami ujdonság, és nagyon kedves voltam vele is. Aztán annyira belemelegedtem hogy az egyik haverjával féltékennyé tegyem hoyg folyton vele vagyok hogy a végén összejöttünk:D Teljesen elfelejtettem utána és azóta is együt vagyok a sráccal, aki életem legnagyobb fogása volt! Mindenképp jár sokat bulizni.

Párom a két éves kislányunkat a kocsiban elõre ülteti. Mikor fogja végre megérteni, hogy ne tegye?

Azt mondja, hogy a faluban úgy sem szól neki a rendör, meg nem is megy gyorsan. Szerintetek én reagálom túl?

Legjobb válasz: Nem reagálod túl. Nem csak az a lényeg, hogy a rendõr meglátja vagy nem. Hanem a gyerek biztonságáról is szó van itt. Én nem hagynám neki az biztos.

Nem reagálod túl. Nem csak az a lényeg, hogy a rendõr meglátja vagy nem. Hanem a gyerek biztonságáról is szó van itt. Én nem hagynám neki az biztos.
Nem is kell ahhoz ütközés se. Felnõtt ember repült ki 30 km/h fékpróbánál teherautóból apám mellõl. Beszélgettek és nem figyelt.
Õ hiába megy lassan, a rendõr meg kit érdekel. elég egy elvetemült barom, aki beléjük rohan. egyébként nagyon sokan vannak így , mint a te párod. Városba nagyon sokat látom. Szomorú. aztán meg sírnak az újságok címlapján:( Annyibaj érheti így is a gyerekeket, miért kell külön veszélyeztetni?
9. Te csak a szarkavaráshoz értesz?
Én azt gondolom, hogy ez kamukérdés. Van a világon olyan gyengeelméjû nõ, aki hagyja, hogy ezt tegye a "párja" a gyerekével? Nem akarom elhinni. Már megint csak egy unatkozó kislány hülyéskedik itt suli után. Ugye..?
Ha nem érti meg, akkor én nem engedném vele a gyereket autóval.
egyszer probaltasd ki vele, hogy mi tortenik egy 5-10 literes, vizzel teli muanyag kannaval, ha 30 km/h-nal nyom egy satufeket (pl. mert elelepett valaki).
"Mikor fogja végre megérteni, hogy ne tegye?" Legkésõbb akkor, amikor valamikor elveszíti az uralmát/belerohan szembõl egy õrült/nagyot kell hirtelen fékeznie egy figyelmetlen gyalogos miatt és a gyerek fejjel elõre kirepül a szélvédõn. A temetésen majd észbekap... Bocs ha morbid voltam, de ez a szomorú valóság.
A kérdező hozzászólása: 2#. Hiába mondom neki, az a válasz, hogy semmi baja nem lesz a faluban ne fossak.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja így szem elõtt van a gyerek él legalább nézelõdik is.
Mennyi ilyen 20 IQ-s ösembert látok én is, robogón is elõre veszi agyereket ha esnek, akkor a gyerekre essen.
Gondolom gyerekülés nélkül. Próbálj vele beszélni, hogy nem a szabályok betartása a fõ (azt se árt), hanem a gyerek testi épsége. Hátha, akkor megérti.
Én a leordítás helyett inkább leülnék vele megbeszélni a dolgot. Mondd el neki, hogy bízol benne (még ha nincs is így, akkor is ..), viszont rengeteg felelõtlen sofõr jár-kel az utakon, õ hiába vezet lassan és szabályosan, attól még simán belémehetnek, karambolozhat, akármi. Alapból is a személyautóban az anyósülés a "legveszélyesebb" hely, legalábbis a nagyokosok és a statisztikák ezt mutatják. Egy kis 2 évesnek gyerekülésben, az autó hátsó ülésén van a helye. Ültessen úgy, hogy a visszapillantóból bármikor ránézhessen, sokszázan csinálják ezt, neki is menni fog.


Ha a gyerek nem érett az óvodára azért, mert végig sír, vagyis nem tud az anyukájától még huzamosabb ideig elszakadni, akkor ezt hogyan képes egy bölcsis, egy-két éves gyerek megtenni?

Legjobb válasz: Ahogy felnõttek, úgy a gyerekek sem egyformák. Más személyiségek, más a kapcsolatok, viszonyuk a szüleikkel, vannak nyitottabbak, könnyen barátkozók, nem félõsek, vannak félénkek és anyásak.. stb. Minden ember más.

Ahogy felnõttek, úgy a gyerekek sem egyformák. Más személyiségek, más a kapcsolatok, viszonyuk a szüleikkel, vannak nyitottabbak, könnyen barátkozók, nem félõsek, vannak félénkek és anyásak.. stb. Minden ember más.
Mert a gyerekek - egészen meglepõ módon - más-más karakterek. Az egyik barátkozósabb, nyitottabb, lazább, a másik meg félénk, visszahúzódó.
Én most készülök bölcsibe adni a fiam! Rengeteg bölcsis nénivel beszélem már, többek között a legjobb barátnõm anyukája is az. Mondta, hogy a legtöbbször nem azért nem tud elszakadni a gyerek, mert nem akar, nem tud, hanem átveszi az anya bizonytalanságát. Azok a gyerekek sokkal hamarabb beszoknak, ahol anyuka nem parázik rá a dolgokra, a leválásra. De ahol anyuka fél, ott a gyerek is fog! A fiam két éves. Látom, hogy nem elég már neki a társaságom. Nemrég egy ismerõs által bevihettem két órára a bölcsibe, amolyan próba napra. A gyerekem két órán keresztül még csak felém sem nézett!
A lényeg ott van, hogy megérett-e rá?! Ez meg a gyermek korával fokozatosan nõ! Ez a lényeg! Nem a szoktatás, meg a gyerek lepasszolásával kell "szoktatni" az ovira-bölcsire! Meg kell várni, hogy magától érjen meg az elválásra. Kisfiam iszonyú anyás volt, ritkán mentem nélküle valahová, ha mentem is, sirt, hogy vigyem õt is, szóval sülve-fõve együtt voltunk, sose aludt a nagyszülõknél, nem vigyázott rá sose a szomszéd stb... És láss csodát, 4 évesen mosolyogva ment oviba, könnyek nélkül! Ekkorra érett meg rá! Ennyi! Nem szoktatás kérdése. És igaz, amit szakértõk mondanak, hogy 4 éves korra érnek meg az óvodára a gyerekek. PErsze megértem, akinek dolgozni kell menni, muszály hamarabb beadnia a gyereket, de azok a gyerekek másképp élik meg az elválást, sokkal rosszabbul, mint egy 4 éves. Szóval a lényeg az, hogy hány évesen éli meg az elválást a gyerek. Minnél késõbb, annál jobban fogja viselni!
Igen a 3asnak annyiban van igaza, hogy ahol a gyerek pl. sose aludt máshol, lehet akár 5 éves is, nem fogja tudni másra bizni ha a szülõk mondjuk kettesben mennének valahová, vagy ha agyerek azt látja hogy anyuka se igazán akarja hopgy a gyerek oviba menjen, és távol legyenek egymástol, azt a gyerek megérzi, és ö se akar az oviban/bölcsiben mradni.Felesleges tulzott szimbiozisban élni a gyerekünmkkel, mert csak ez lesz a vége. És most tessék nyugodtan lepontozni
Miért kellett off-olni a hármas kommentelõt? Teljesen igaza van... Az anyuka is nagyban benne van ebben a leválás-dologban. Nem mellesleg, fel kell készíteni azt a közel 3 éves gyermeket arra, hogy óvodába fog kerülni. Nem kéne rögtön 0%-osra értékelni azt, akinek a kommentjében benne van, hogy "anyuka a hibás".
Ha egy gyerek még óvodás korára sem tud elszakadni az anyukájától, abban az anyuka a hibás. Ahol az anyuka okosan nevelte a babáját, hagyta egyedül játszani, néha rábízta az apukára, a mamákra, ott a gyerek gond nélkül elszakad az anyukájától néhány órára. A kisgyerekek úgy viselkednek, ahogyan szoktatják õket.
A harmadának igaza van. Minél korábban es gyakrabban van a gyerek másra bízva, annál kevésbé lesz problémás a közösségbe kerülésekor.m
Valószínûleg pont azért nem bírja az ovit, mert nem volt bölcsis, nagyon fontos lenne, hogy minden gyerek járhasson bölcsibe, kell a szocializálódáshoz. 3 éves korár úgy megszokja, hogy csak õ van a világon, hogy sokkal nehezebben viseli a közösséget.
Milyen szakmabeli? Hivatali? Mert hogy nem óvodai, az biztos.
NKt. 8. § „A jegyzõ – az egyházi és magán fenntartású intézmények esetében a fenntartó – a szülõ kérelmére és az óvodavezetõ, valamint a védõnõ egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem elõtt tartva, az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelezõ óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja.” - See more at: http://minelli.hu/2013/05/tajekoztato-az-ovodaba-jaras-a-tan..
A kérdező hozzászólása: szociális munkás, gyermekvédelmes szakvizsgával
és nem tanultatok pszichológiát? mert nehezen hinném el.. viszont ha tanultatok, akkor elég ciki, hogy ilyen kérdést teszel fel itt a neten, mert magadtól nem tudod rá a választ...
A kérdező hozzászólása: "kedves" utolsó! inkább menj és dugasd meg magad a férjeddel, mint hogy itt kötekedj. jobb lesz az neked, hidd el, mint hogy itt ismeretleneket sértegess.
Milyen jól nevelt gyermekvédelmis :) )
Én vagyok a nagyon lepontozott, látom, hasznos volt lepontozni, amikor a végén kiderül, hogy nekem van igazam, hogy nem érettek a gyerekek 4 éves kor elõtt!!! A kérdezõnek is pszichológus mondta! De jó lenne, ha a buta emberek nem pontoznák le az okosabbakat!
A kérdező hozzászólása: Utolso, egyetertek. :-) Masiknak meg azt hiszem, nincs mit hozzafuznom a hozzaszolasaihoz...
7-es, nem, a bölcsire NINCS szüksége! 3 év alatt szeretõ szülõi gondoskodásra van szüksége. max.vannak gyerekek, akik rugalmasabbak és jobban viselik. A szocializációt bõven elég az oviban elkezdeni, még akkor is, ha nehezebben szoknak be ezek a gyerekek. Az megint más, hogy sok szülõnek muszáj beadnia. Pedagógus.
A kérdező hozzászólása: A törvényrõl én is csak azt tudom ismételgetni, amit az egyik hozzászóló már leírt. Az ovi papírok 3 éves kortól kötelezõ, de igazából ez még mindig 5 éves kor. Ezt az óvódavezetõk tudják és nem egy ördöngõs dolog beszerezni a papírt a védõnõtõl és az önkormitól sem. A cél valóban az volt, hogy azok a gyerekek is meleg ételhez és fûtött szobához jussanak legalább napközben, akik nem élnek olyan fényes körülmények közt, hogy ez megadatott volna nekik (nem csak a cigányok élnek így, elhihetitek). Ja és igen, a szakmában dolgozom, ha valakiben felmerülne a gyanú, hogy légbõl kapott infót terjesztek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon érdekesek a kommentek. Azért tettem fel a kérdést, mert a 3, 5!!! (már nem is 3) éves fiamról most állapította meg a gyermekpszichológus, hogy még nem óvodaérett és nem azért, mert nem tudna beszélni, nem lenne szobatiszta, hanem mert szeptember elseje (ma okt. 22.-e van, vagyis közel 2 HÓNAPJA) minden egyes nap sírva megy oviba és VÉGIGSÍRJA a 3 óra hosszát. Az elõzményekrõl annyit, hogy anyós, anyukám és a sógornõk is rendszeresen vigyáztak rá, ott is aludt néha a nagyszülõknél, gyermekközösségbe is rendszeresen járunk és voltam már egész éjszakás programon is gyerek nélkül. (ezért írtam, hogy no komment a 3. válaszolónak és ugyanezt üzenném a többi 'anyuka hibája' válaszolónak is) A gyermekpszichológus állítása szerint a gyermekemnek SEMMI baja nincs, nincsenek kötõdési problémái, nem kötõdik betegesen hozzám, egyszerûen csak nem érett még meg az elválásra. Ez olyan, mint amikor a gyermek nem tud még járni.Vezetgetni lehet, de többet árt neki, ettõl nemfog hamarabb járni, hanem még ártunk is neki. Szóval vacillálok, hogy kiveszem az oviból, mert tudom, hogy szenved. Tisztában vagyok azzal, hogy az óvónõink sem könnyítik meg a dolgát, de ez egy másik kérdés. Emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy mekkora megrázkódtatás lehet egy 1 évesnek az elválás, aki még közel sem érett rá. A pszi is annyit mondott, hogy ebben a korban ez még simán elõfordulhat, az idõ elõrehaladtával ez egyenes arányosan csökkenni fog, viszont (egyik kommentelõ kérdésére válaszolva) az már nem teljesen jogos, ha a gyerek még kisiskolás korában is sír anya után.
kislányom senkinél nem aludt ott még , de járt bölcsibe most ovis, nélkülem is elvan.
A kérdező hozzászólása: persze, értem, de azért a kisebbek között még nagyobb az esély, hogy nem tud elszakadni, nem? 3. no komment
És azokkal akkor mi van akik még iskolás korukban is sirnak?Õk nem érettek még akkor az ovira sem? Nem azért passzoltam le korán a gyerekemet mondjuk nagyszüllõhöz idõben mert olyan kedvem volt, de nem akartam ugy járni mint barátnõm, aki sose adta oda pár órára sem az elsõ gyerekét, nagyszülõknek sem, és késöbb nem tudtak felnöttes programot csinálni ami késö estig tartott, mert sehol nem maradt el a gyereke...fiam 2 évesen került bölcsibe, és nem viselte meg az elválás...
Hoppá-hoppá-hoppá! Ugye tisztában van a kedves "4 évesen lesz óvoda érett" kommentelõ az alábbi törvénnyel: "2014. szeptember 1-tõl MINDEN 3. életévét betöltött gyermeknek KÖTELEZÕ lesz az ÓVODA!!!" kötelezõ!!! azaz anyuci nem jöhet sírva, hogy hello, az én gyerekem csak 4 évesen fog oviérett lenni, addig nem hozom -_-
Utolsó! Az 1 év múlva lesz! Eddig 5 évesen volt kötelezõ! Nem a jövõrõl volt szó, hanem a múltról és a jelenrõl! És ne mondd már, hogy a törvényhozók értenek a gyermekpszchihológiához! Olyan f... törvényeket hoznak, hogy megáll az ész! Ezt is csak a c.gányok miatt hozták törvénybe, hogy a koszon kivül valami ragadjon rájuk is és ne egész nap az utcán rohangáljanak!
12-es! Egyébként az a "kötelezõ" -t nem nehéz kijátszani, kb egy igazolást kell irni, ennyi az a nagy kötelezõ ovi! 6 éves kortól kötelezõ az iskola, ugye? Vagy az lesz jövõre? Ott meg az óvónõ ir 2 sort, hogy nem ajánlja még a gyereket iskolába! Ennyit a nagy kötelezõ témáról!
Már nincs olyan lehetõség, hogy írok egy igazolást, és csókolom... Ezt már nem lehet kijátszani. De Te biztos szakmabeli vagy.
Pedig van, ezek szerint járatosabb vagyok ezekben a dolgokban, mint te! Érintett is vagyok az ügyben.
Persze, ha a gyermek környezete, családi -ill. sajátos helyzete, képességei indokolják. Na de ez azzal is jár, hogy az önkormányzat jegyzõje, a védõnõ és még ki tudja hogy ki körbejárja az ügyet (ergo családlátogatás, stb..) Hogy bújsz ki a dolgok alól, ha az ügy elbírálása közben kiderül, hogy nana, ennek nem is indokolt?? Hmmm.. ?? Akkor mégsem lehet csak úgy kiskaput keresni, igaz-e?
Én azt láttam a bölcsibe mikor mentünk, hogy az 1-1, 5 évesek sokkal könyebben beszoktak, mint a 2 évesek...szóval nem tudom... Viszont azzal nem értek egyet, hogy akit korábban otthagynak nagynál, vagy itt-ott, az utána könnyebben válik le az anyukáról.. Én a lányomat 2 évig senkire sem hagytam, (mert nem volt kire, és nem is nagyon akartam), és a bölcsi-ovikezdsére nem hiszem, hogy nálam jobban ráparázott volna bárki kis :-DD, de a lányom mégis 1-2 hét után szépen, zökkenõmentesen beszokott. Szóval ez sem törvényszerû... Az viszont tény, hogy az ovikezdésnél megállapítottam, hogy aki elõtte bölcsis volt, annak könnyebb azért..de hát ez egyértelmû...
Szerintem hallgass az ösztöneidre, azok soha nem csalnak te vagy az édesanyja, te vagy vele a legtöbbet, te tudod, hogy mire van szüksége a gyermeknek! És ha az érzéseidben megerõsítettek a szakemberek is, akkor azt hiszem, nincs több kérdés! :-) Egyébként végigolvastam a kommenteket, mint mondjak, enyhe sokkot kaptam. :-P Hihetetlen, hogy a válaszadók elvileg mind édesanyák, és így egymásnak esnek csak azért, mert különböznek a vélemények. Minõsíthetetlen hangnemet választva felháborodnak, hogy lepontozták egymást.... Elképesztõ! És vicces... :-D

Kedves Anyukák, akik Neocate tápszerrel tápláljátok babátokat! Két napja etetem 2 hónapos kisfiamat, azt tapasztalom, hogy az evés végére a tápszerből kikristályosodik por. Mi a gond?

Próbálom melegebben elkészíteni. Nektek mi a tapasztalatotok, és kb. mikorra várhatom a tünetek javulását? Nálunk véres, nyákos zöld hasmenése volt a kicsinek + hasfájás és súlymegállás, eléggé kétségbe vagyok esve. Ez a 3. tápszerünk, anyatejesek voltunk (eddig Milumil pepti, majd pregomin volt)

Két éves kapcsolatunknak vetett véget a párom. Ennek körülbelül 2 hónapja de még mindig reménykedem. Sírva váltunk el, és igyekeztem nem megalázó helyzetbe hozni magam, nem kerestem őt, de ő sem engem. Érdemes még várnom hogy talán megkeres?

Még mindig szeretem.

Legjobb válasz: Mi is hasonlóan váltunk el az exemmel 2 éve augusztusban.. nagyon sokat szenvedtem.. nem azért váltunk el, mert nem szerettük egymás, csak nem mûködött.:S Fél év kellett,h újra beszélõ viszony alakuljon ki..de a továbblépést ez nagyon megnehezítette! Igazából én még ma sem vagyok túl rajta..õ talán már egy fél éve igen.. de az ilyen szakítások mindig nehezen gyógyuló sebet okoznak!

Mi is hasonlóan váltunk el az exemmel 2 éve augusztusban.. nagyon sokat szenvedtem.. nem azért váltunk el, mert nem szerettük egymás, csak nem mûködött.:S Fél év kellett, h újra beszélõ viszony alakuljon ki..de a továbblépést ez nagyon megnehezítette! Igazából én még ma sem vagyok túl rajta..õ talán már egy fél éve igen.. de az ilyen szakítások mindig nehezen gyógyuló sebet okoznak!
De miért lett vége?
A kérdező hozzászólása: tulajdonképpen nekünk is azért mert "nem mûködött". Egy lakótelepülésen élünk, de csak hétvégén tudtunk találkozni általában évközben iskola miatt. Azt mondta nem bírná ki hogy szeptembertõl megint elõrõl kezdõdjön minden mert így nem igazán tudtunk egymással foglalkozni. Az viszont 100% hogy neki sincs azóta sem senkije, és közben sem volt.
Oh, akkor értem... Hány évesek vagytok amúgy? Nálunk is ez a helyzet a suli miatt, hogy csak a hétvégék vannak ott (1 éve vagyunk együtt), de azokért a hétvégékért megéri... teljesen... attól még mûködhet egy kapcsolat, bár biztos több ok van a veszekedésre. Ha te még mindig nagyon akarod, akkor szerintem te várd, hogy õ keressen meg. Fõleg, ha úgy gondolod, hogy nincs senkije. Nincs vesztenivalód, egy tartalmas beszélgetést mindenképpen megér, lehet, hogy azóta rájött, hogy nélküled sokkal nehezebb neki, mint csak a hétköznapok nélküled, nem? Ha akarod, próbálj meg beszélni vele, ha annyira nem akarja, úgyis megmondja már akkor, hogy "nincs mit beszélnetek" vagy vmi ilyesmit... Írd meg mi let!!
Kedves elsõ válaszoló, mintha az én történetemet írtad volna meg. Mi is két éve augusztusban váltunk szét, és utána talán két levelet ha váltottunk... viszont fél év után újra találkoztunk, csak barátkozás szintjén. Aztán hirtelen szerelem lett "második látásra"! :) Immáron másfél éve. Bár nekem abban a fél évben nem volt senkim, nem volt olyan óra, hogy ne gondoltam volna rá. Bár neki volt más, és pontosan az a lány kellett, hogy kicsit megváltozzon a véleménye. Ennek köszönhetem most ismét Õt! :)
A kérdező hozzászólása: 20 évesek vagyunk, és szerintem is mûködne a dolog /ha táv kapcsolat ha nem/ ha egyszer két ember szereti egymást, ezért nem értem. Köszönöm szépen a válaszaitokat. Arra jutottam mind ezt összegyúrva, hogy valószínûleg már én is csak talán karácsonykor fogok vele kapcsolatba lépni:) ....viszont jobb késõn mint soha, hiszen akármi és akárki fog jönni az életemben õ egy ajándék volt, és talán annak kéne valóban örülnöm hogy megtörtént, mint hogy soha sem történt meg volna velem ilyen. A szépre emlékezni fogok, persze azért nem adom fel..reménykedem..és talán ha alkalom lesz rá ravaszkodom is. Persze csak visszafogottan;)

Két és féléves gyermekemnek már 2 évesen kint volt mind a 20 tejfoga. így megnyugodtunk, hogy vége a fogzásnak. De 2 hete kibújt a 21. és utban a 22. nagyörlő . Ez mennyire normális?

Többször átszámoltam , és a 22. jön. De nem találok semmit a neten ezzel kapcsolatban. Vélemények?

Legjobb válasz: Fura.... ilyet még nem is hallottam...Persze, ezzel nem vagy elõrébb... lányom 5 éves, és 20 foga van...

Fura.... ilyet még nem is hallottam...Persze, ezzel nem vagy elõrébb... lányom 5 éves, és 20 foga van...
kérdezd meg a gyerekorvost, vagy vidd el fogorvoshoz. 20 tejfog van. Lehet, hogy csontfog, de annak nagyon korai, és nem is a rágók szoktak "cserélõdni" elõször. hány db rágófoga van?

Kedves Doktor úr! 44 éves vagyok, augusztus óta gyötörnek intenzíven a hőhullámok. Szeptemberben elkezdtem a Remifemin szedését, két hét után végre éreztem a hatását, elmúltak a hőhullámok. A gond, hogy másfél hónap után a hőhullámok vissza tértek, a Remi

Kedves Doktor úr! 44 éves vagyok, augusztus óta gyötörnek intenzíven a hőhullámok. Szeptemberben elkezdtem a Remifemin szedését, két hét után végre éreztem a hatását, elmúltak a hőhullámok. A gond, hogy másfél hónap után a hőhullámok vissza tértek, a Remifemin szedése mellett. Mi a teendő ebben az estben? Köszönettel: Anna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom a Remifemin plus további szedését, hiszen már kezdte kifejteni a kedvező hatást. Maga a hormonhiány is hullámzó lehet, így elképzelhető, hogy a készítmény hatékonysága sem mindig ugyanolyan – ez természetes jelenség! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom a Remifemin plus további szedését, hiszen már kezdte kifejteni a kedvező hatást. Maga a hormonhiány is hullámzó lehet, így elképzelhető, hogy a készítmény hatékonysága sem mindig ugyanolyan – ez természetes jelenség! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! Én egy 61 éves nő vagyok szeretném kérdezni mitől van hogy minden hónapban egy két napon át ilyen kis hólyagos valami jön ki olyan ami a nem tudom megmagyarázni, de olyan, mint a sömör és kanesztennel kenem meg kamillás hintőporral vég

Tisztelt Doktor úr! Én egy 61 éves nő vagyok szeretném kérdezni mitől van hogy minden hónapban egy két napon át ilyen kis hólyagos valami jön ki olyan ami a nem tudom megmagyarázni, de olyan, mint a sömör és kanesztennel kenem meg kamillás hintőporral végül is eszemben jutott, herpesz a neve de hamar elmúlik. Mitől van ez, mire figyeljek oda, ez már egy éve huzodik szinte minden honapban van mikor 3 nap alatt elmúlik ez, a kívül jön ki a a nemiszerv szélén. Köszönöm, vöröske

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Sajnos erről csak vizsgálatot követően tudnék nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Sajnos erről csak vizsgálatot követően tudnék nyilatkozni. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor úr! 44 éves vagyok, augusztus óta gyötörnek intenzíven a hőhullámok. Szeptemberben elkezdtem a Remifemin szedését, két hét után végre éreztem a hatását, elmúltak a hőhullámok. A gond, hogy másfél hónap után a hőhullámok vissza tértek, a Remi

Kedves Doktor úr! 44 éves vagyok, augusztus óta gyötörnek intenzíven a hőhullámok. Szeptemberben elkezdtem a Remifemin szedését, két hét után végre éreztem a hatását, elmúltak a hőhullámok. A gond, hogy másfél hónap után a hőhullámok vissza tértek, a Remifemin szedése mellett. Mi a teendő ebben az estben? Köszönettel: Anna

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom a Remifemin plus további szedését, hiszen már kezdte kifejteni a kedvező hatást. Maga a hormonhiány is hullámzó lehet, így elképzelhető, hogy a készítmény hatékonysága sem mindig ugyanolyan – ez természetes jelenség! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Mindenképpen javaslom a Remifemin plus további szedését, hiszen már kezdte kifejteni a kedvező hatást. Maga a hormonhiány is hullámzó lehet, így elképzelhető, hogy a készítmény hatékonysága sem mindig ugyanolyan – ez természetes jelenség! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!