Találatok a következő kifejezésre: Két éves vége (23 db)

23-as
Kislányom 19 hónapos, most 19, 5-20-as a lába (20as cipõket hord, de azok pcit nagyok), sztm max 21-es lesz 2 éves korára.
A lányom 22 hónapos, kb 88 cm és 12, 5 kg. Most 23-24-es cipõt hord, attól függ, melyik márkát nézem.

Két éves a fiam, lassan 3 hónapja szobatiszta nappalra, de 3-4 napja nem szól csak akkor mikor már csorog a nadrágon, harisnyán végig. Két napja megint pelusban van, mert nem győzzük száraz ruhával s kint hideg van . Mi lehet vele?

sokat iszik 1-másfél liter tea,meg 6-7 dl tejet.felfázás,de azt mondja,hogy nem fáj mikor pisil.

Legjobb válasz: Ugyan ez van nálunk. Mióta vannak ezek a hidegek, nem szól hogy pisilni kell,csak mikor már késõ. Én most úgy csinálom, hogy óránként ráültetem a bilire,( még akkor is ha azt mondja nem kell pisilnie), és azt mondom neki, hogy pisiljen bele, mert a cica szomjas (nincs macskánk :D ), és utána együtt lehúzzuk a Wc-n.

Ugyan ez van nálunk. Mióta vannak ezek a hidegek, nem szól hogy pisilni kell, csak mikor már késõ. Én most úgy csinálom, hogy óránként ráültetem a bilire, ( még akkor is ha azt mondja nem kell pisilnie), és azt mondom neki, hogy pisiljen bele, mert a cica szomjas (nincs macskánk :D ), és utána együtt lehúzzuk a Wc-n.
utolsónak: elmondanád h mire gondoltál? érdekel, nálunk is ez a helyzet! köszi
Azért egy kis Vekerdy Tamást olvasgassatok a témában.
1. vagyok Nálunk 2 napja vissza állt a rend, most már szól ha biliznie kell. Lehet neki is csak idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Lehet most már télire pelusoznom kell?"bilire nem kell csücsülni" szerinte.bárhova mehettünk pelus nélkül mindig szolt idejében, mintha kicserélték volna.
1. vagyok. Nálunk nem azzal van a baj, hogy sokat pisil, hanem azzal, hogy mióta hideg van nem szól. Nem tudom, hogy a idõvel van e az összefüggés, de elõtte mindig jelezte, hogy biliznie kellett.
Nem tudom, hogy van-e benne igazság, de egy jó barátnõm azzal az elmélettel állt elõ, hogy most, mikor bejött a hideg idõ, a szervezetnek nincs annyi folyadékra szüksége, mint nyáron.A "fel halmozott víz készlet" most már felesleges, mehet ki!Nálunk is ugyan ez a helyzet mint a kérdezõnél. Ugyan annyi folyadékot iszik a lányom, mégis mostanában többet pisil az eddigieknél. Lehet benne valami szerintem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megprobálom csökkenteni a tea ivást
Szia!Nálunk ugyanez volt 22 hónapos kislányommal mire egyik barátnõm rákérdezett mennyi teát iszik!Nálunk is sok most a tea ivás ami hiába gyümölcs tea van benne koffein és az fokozza a vizelet ürítést!Én is a sûrûbb pisiltetést alkalmazom!Ha nem ivott teát vissza állt a rend ezért biztosra tudom hogy a tea a hibás!Lehet nálatok is ez a probléma! :)
Szia!Nálunk is ugyanez van!Többször pisiltetem mert ha szól is akkor sem akar bilire ülni!A védõnõm szerint akik fiatalon szoknak le azoknál van néha visszaesés!Idõ kérdése és helyre áll a rend!Én pelust nem adom vissza hanem többször kérdezem és ráültetem a bilire!A könyvre én is kíváncsi vagyok mit kell belõle tudni! Neked kitartás és türelem!!! :)

Két éves kapcsolatomnak vége. Hogyan menne könnyebben a felejtés?

Együtt voltam barátnömmel két évet..1 hónapja h vége lett összejött haverommal,de hogy ne legyen könnyebb egy suliba is járunk :S nah most hogyan éljem túl a napokat? Folyton rajtuk agyalok,pedig nemkéne.Sajnos nagyon szeretem még

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a legjobb ha lefoglalod magad. Járj el szórakozni, persze más haverokkal, talán még egy helyes csajt is találsz. Persze nem egybõl, és azt tudnod kell, hogy a felejtéshez idõ kell. Választhatnál magadnak valami sportot, hobbyt, amit rendszeresen csinálsz, így ez is lefoglalna és új emberekkel is megismerkedhetnél. Csak ennyit tudok tanácsolni. A suliban pedig ne is vedd õket észre, ne foglalkozz velük. Tudom nem könnyû, de csak így lehet. Majd elmúlik egyszer, hidd el.

Szia! Szerintem a legjobb ha lefoglalod magad. Járj el szórakozni, persze más haverokkal, talán még egy helyes csajt is találsz. Persze nem egybõl, és azt tudnod kell, hogy a felejtéshez idõ kell. Választhatnál magadnak valami sportot, hobbyt, amit rendszeresen csinálsz, így ez is lefoglalna és új emberekkel is megismerkedhetnél. Csak ennyit tudok tanácsolni. A suliban pedig ne is vedd õket észre, ne foglalkozz velük. Tudom nem könnyû, de csak így lehet. Majd elmúlik egyszer, hidd el.
Szio! Olyan a szakítás utáni napok, mintha megállna az idõ! Éppen, ezért szerintem minél hamarabb állj fel és kezdj el valamit csinálni pl. valami jó kis hobby, csinálj olyasvalamit amire eddig nem volt idõd. Lógj a haverokkal-persze ezek után a bizalom is nehéz! Olyan emberekkel barátkozz, akikben még bízol. Hogyan élhetnéd túl? Csak úgy, ha elkezdesz szép lassan levegõt venni, érezni a külvilág apró jeleit.Az agyalás egy ideig eltart, mindaddig marad is, amíg ebben az állapotban vagy. Valait célt tûzz ki magad elé és élj annak, nemcsak szerelmünkbe lehetünk szerelmesek, azaz egy hobbyba, munkába stb is.Minden napra találj ki valamit pl. vásárlás, foci, amit szívesen csinálsz! Suliban ne foglalkozz velü, válj semmivé, lépj ki az életükbõl. Ez lesz a legnehezebb! Az a lényeg, hogy mihamarabb találd meg, ami elfoglal! Hajrá! Ezen agyalj inkább!;) Új kapcsolatba szerintem ne ugorj bele. Ahhoz, hogy beforrjon a seb még idõ kell. Az idõ csak úgy fog neked segíteni, úgy fog telni, ha miharabb felállsz és rájössz arra, hogy a világban annyi lehetõség van még!:) Kitartás!
Hát nem biztos hogy fog tetszeni a tippem de nekem bevállt:P iszonyatosan szerettem egy srácot, de szakitottunk. Utána még 1 évig kinlódtam vele... Mindennel próbálta mféltékennyé tenni, kicsit változtattam a stílusomon is hogy legyen bennem valami ujdonság, és nagyon kedves voltam vele is. Aztán annyira belemelegedtem hogy az egyik haverjával féltékennyé tegyem hoyg folyton vele vagyok hogy a végén összejöttünk:D Teljesen elfelejtettem utána és azóta is együt vagyok a sráccal, aki életem legnagyobb fogása volt! Mindenképp jár sokat bulizni.


Egy két éves kisgyerek végig bírja nézni - ülni a fõvárosi nagycirkusz elõadását?

Legjobb válasz: Ez nagyban függ a gyerek személyiségétõl is

Ez nagyban függ a gyerek személyiségétõl is
szerintem ahhoz még pici, egy 3-4 éves is max fél órát tud egy helyre koncentrálni de akkor is már izegmozog nem bír megmaradni a bõrébe. Tényleg függ attól is milyen a személyisége de én még ezzel várnék pár évet. Állatkerbe el lehet vinni, ott több inger éri, de ülni egy helyben sok szerintem
Egyet értek az elsõvel. Az én 2 évesem pl. tuti nem birná. Másé meg lehet hogy simán. Neked kell ismerni a gyerekedet.
Attól függ, fél-e a bohócoktól.
Nem hinném. Még ha nyugisabb típus akkor is min. 2 óra elõadás. Az én fiam lassan 2 éves de 5 percet ritkán ül meg nyugiba, inkább csak ha álmos..
Gyerekfüggõ, az enyémek nem tudták volna biztosan. Az egyik az egy helyben ülés miatt, a másik sokkal nyugisabb volt, de ennyi ideig nem kötötte volna le õt sem biztosan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez hasznos volt! akkor inkább kihagyjuk.

Párom a két éves kislányunkat a kocsiban elõre ülteti. Mikor fogja végre megérteni, hogy ne tegye?

Azt mondja, hogy a faluban úgy sem szól neki a rendör, meg nem is megy gyorsan. Szerintetek én reagálom túl?

Legjobb válasz: Nem reagálod túl. Nem csak az a lényeg, hogy a rendõr meglátja vagy nem. Hanem a gyerek biztonságáról is szó van itt. Én nem hagynám neki az biztos.

Nem reagálod túl. Nem csak az a lényeg, hogy a rendõr meglátja vagy nem. Hanem a gyerek biztonságáról is szó van itt. Én nem hagynám neki az biztos.
Nem is kell ahhoz ütközés se. Felnõtt ember repült ki 30 km/h fékpróbánál teherautóból apám mellõl. Beszélgettek és nem figyelt.
Õ hiába megy lassan, a rendõr meg kit érdekel. elég egy elvetemült barom, aki beléjük rohan. egyébként nagyon sokan vannak így , mint a te párod. Városba nagyon sokat látom. Szomorú. aztán meg sírnak az újságok címlapján:( Annyibaj érheti így is a gyerekeket, miért kell külön veszélyeztetni?
9. Te csak a szarkavaráshoz értesz?
Én azt gondolom, hogy ez kamukérdés. Van a világon olyan gyengeelméjû nõ, aki hagyja, hogy ezt tegye a "párja" a gyerekével? Nem akarom elhinni. Már megint csak egy unatkozó kislány hülyéskedik itt suli után. Ugye..?
Ha nem érti meg, akkor én nem engedném vele a gyereket autóval.
egyszer probaltasd ki vele, hogy mi tortenik egy 5-10 literes, vizzel teli muanyag kannaval, ha 30 km/h-nal nyom egy satufeket (pl. mert elelepett valaki).
"Mikor fogja végre megérteni, hogy ne tegye?" Legkésõbb akkor, amikor valamikor elveszíti az uralmát/belerohan szembõl egy õrült/nagyot kell hirtelen fékeznie egy figyelmetlen gyalogos miatt és a gyerek fejjel elõre kirepül a szélvédõn. A temetésen majd észbekap... Bocs ha morbid voltam, de ez a szomorú valóság.
A kérdező hozzászólása: 2#. Hiába mondom neki, az a válasz, hogy semmi baja nem lesz a faluban ne fossak.
A kérdező hozzászólása: Azt mondja így szem elõtt van a gyerek él legalább nézelõdik is.
Mennyi ilyen 20 IQ-s ösembert látok én is, robogón is elõre veszi agyereket ha esnek, akkor a gyerekre essen.
Gondolom gyerekülés nélkül. Próbálj vele beszélni, hogy nem a szabályok betartása a fõ (azt se árt), hanem a gyerek testi épsége. Hátha, akkor megérti.
Én a leordítás helyett inkább leülnék vele megbeszélni a dolgot. Mondd el neki, hogy bízol benne (még ha nincs is így, akkor is ..), viszont rengeteg felelõtlen sofõr jár-kel az utakon, õ hiába vezet lassan és szabályosan, attól még simán belémehetnek, karambolozhat, akármi. Alapból is a személyautóban az anyósülés a "legveszélyesebb" hely, legalábbis a nagyokosok és a statisztikák ezt mutatják. Egy kis 2 évesnek gyerekülésben, az autó hátsó ülésén van a helye. Ültessen úgy, hogy a visszapillantóból bármikor ránézhessen, sokszázan csinálják ezt, neki is menni fog.

Ha a gyerek nem érett az óvodára azért, mert végig sír, vagyis nem tud az anyukájától még huzamosabb ideig elszakadni, akkor ezt hogyan képes egy bölcsis, egy-két éves gyerek megtenni?

Legjobb válasz: Ahogy felnõttek, úgy a gyerekek sem egyformák. Más személyiségek, más a kapcsolatok, viszonyuk a szüleikkel, vannak nyitottabbak, könnyen barátkozók, nem félõsek, vannak félénkek és anyásak.. stb. Minden ember más.

Ahogy felnõttek, úgy a gyerekek sem egyformák. Más személyiségek, más a kapcsolatok, viszonyuk a szüleikkel, vannak nyitottabbak, könnyen barátkozók, nem félõsek, vannak félénkek és anyásak.. stb. Minden ember más.
Mert a gyerekek - egészen meglepõ módon - más-más karakterek. Az egyik barátkozósabb, nyitottabb, lazább, a másik meg félénk, visszahúzódó.
Én most készülök bölcsibe adni a fiam! Rengeteg bölcsis nénivel beszélem már, többek között a legjobb barátnõm anyukája is az. Mondta, hogy a legtöbbször nem azért nem tud elszakadni a gyerek, mert nem akar, nem tud, hanem átveszi az anya bizonytalanságát. Azok a gyerekek sokkal hamarabb beszoknak, ahol anyuka nem parázik rá a dolgokra, a leválásra. De ahol anyuka fél, ott a gyerek is fog! A fiam két éves. Látom, hogy nem elég már neki a társaságom. Nemrég egy ismerõs által bevihettem két órára a bölcsibe, amolyan próba napra. A gyerekem két órán keresztül még csak felém sem nézett!
A lényeg ott van, hogy megérett-e rá?! Ez meg a gyermek korával fokozatosan nõ! Ez a lényeg! Nem a szoktatás, meg a gyerek lepasszolásával kell "szoktatni" az ovira-bölcsire! Meg kell várni, hogy magától érjen meg az elválásra. Kisfiam iszonyú anyás volt, ritkán mentem nélküle valahová, ha mentem is, sirt, hogy vigyem õt is, szóval sülve-fõve együtt voltunk, sose aludt a nagyszülõknél, nem vigyázott rá sose a szomszéd stb... És láss csodát, 4 évesen mosolyogva ment oviba, könnyek nélkül! Ekkorra érett meg rá! Ennyi! Nem szoktatás kérdése. És igaz, amit szakértõk mondanak, hogy 4 éves korra érnek meg az óvodára a gyerekek. PErsze megértem, akinek dolgozni kell menni, muszály hamarabb beadnia a gyereket, de azok a gyerekek másképp élik meg az elválást, sokkal rosszabbul, mint egy 4 éves. Szóval a lényeg az, hogy hány évesen éli meg az elválást a gyerek. Minnél késõbb, annál jobban fogja viselni!
Igen a 3asnak annyiban van igaza, hogy ahol a gyerek pl. sose aludt máshol, lehet akár 5 éves is, nem fogja tudni másra bizni ha a szülõk mondjuk kettesben mennének valahová, vagy ha agyerek azt látja hogy anyuka se igazán akarja hopgy a gyerek oviba menjen, és távol legyenek egymástol, azt a gyerek megérzi, és ö se akar az oviban/bölcsiben mradni.Felesleges tulzott szimbiozisban élni a gyerekünmkkel, mert csak ez lesz a vége. És most tessék nyugodtan lepontozni
Miért kellett off-olni a hármas kommentelõt? Teljesen igaza van... Az anyuka is nagyban benne van ebben a leválás-dologban. Nem mellesleg, fel kell készíteni azt a közel 3 éves gyermeket arra, hogy óvodába fog kerülni. Nem kéne rögtön 0%-osra értékelni azt, akinek a kommentjében benne van, hogy "anyuka a hibás".
Ha egy gyerek még óvodás korára sem tud elszakadni az anyukájától, abban az anyuka a hibás. Ahol az anyuka okosan nevelte a babáját, hagyta egyedül játszani, néha rábízta az apukára, a mamákra, ott a gyerek gond nélkül elszakad az anyukájától néhány órára. A kisgyerekek úgy viselkednek, ahogyan szoktatják õket.
A harmadának igaza van. Minél korábban es gyakrabban van a gyerek másra bízva, annál kevésbé lesz problémás a közösségbe kerülésekor.m
Valószínûleg pont azért nem bírja az ovit, mert nem volt bölcsis, nagyon fontos lenne, hogy minden gyerek járhasson bölcsibe, kell a szocializálódáshoz. 3 éves korár úgy megszokja, hogy csak õ van a világon, hogy sokkal nehezebben viseli a közösséget.
Milyen szakmabeli? Hivatali? Mert hogy nem óvodai, az biztos.
NKt. 8. § „A jegyzõ – az egyházi és magán fenntartású intézmények esetében a fenntartó – a szülõ kérelmére és az óvodavezetõ, valamint a védõnõ egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem elõtt tartva, az ötödik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelezõ óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja.” - See more at: http://minelli.hu/2013/05/tajekoztato-az-ovodaba-jaras-a-tan..
A kérdező hozzászólása: szociális munkás, gyermekvédelmes szakvizsgával
és nem tanultatok pszichológiát? mert nehezen hinném el.. viszont ha tanultatok, akkor elég ciki, hogy ilyen kérdést teszel fel itt a neten, mert magadtól nem tudod rá a választ...
A kérdező hozzászólása: "kedves" utolsó! inkább menj és dugasd meg magad a férjeddel, mint hogy itt kötekedj. jobb lesz az neked, hidd el, mint hogy itt ismeretleneket sértegess.
Milyen jól nevelt gyermekvédelmis :) )
Én vagyok a nagyon lepontozott, látom, hasznos volt lepontozni, amikor a végén kiderül, hogy nekem van igazam, hogy nem érettek a gyerekek 4 éves kor elõtt!!! A kérdezõnek is pszichológus mondta! De jó lenne, ha a buta emberek nem pontoznák le az okosabbakat!
A kérdező hozzászólása: Utolso, egyetertek. :-) Masiknak meg azt hiszem, nincs mit hozzafuznom a hozzaszolasaihoz...
7-es, nem, a bölcsire NINCS szüksége! 3 év alatt szeretõ szülõi gondoskodásra van szüksége. max.vannak gyerekek, akik rugalmasabbak és jobban viselik. A szocializációt bõven elég az oviban elkezdeni, még akkor is, ha nehezebben szoknak be ezek a gyerekek. Az megint más, hogy sok szülõnek muszáj beadnia. Pedagógus.
A kérdező hozzászólása: A törvényrõl én is csak azt tudom ismételgetni, amit az egyik hozzászóló már leírt. Az ovi papírok 3 éves kortól kötelezõ, de igazából ez még mindig 5 éves kor. Ezt az óvódavezetõk tudják és nem egy ördöngõs dolog beszerezni a papírt a védõnõtõl és az önkormitól sem. A cél valóban az volt, hogy azok a gyerekek is meleg ételhez és fûtött szobához jussanak legalább napközben, akik nem élnek olyan fényes körülmények közt, hogy ez megadatott volna nekik (nem csak a cigányok élnek így, elhihetitek). Ja és igen, a szakmában dolgozom, ha valakiben felmerülne a gyanú, hogy légbõl kapott infót terjesztek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon érdekesek a kommentek. Azért tettem fel a kérdést, mert a 3, 5!!! (már nem is 3) éves fiamról most állapította meg a gyermekpszichológus, hogy még nem óvodaérett és nem azért, mert nem tudna beszélni, nem lenne szobatiszta, hanem mert szeptember elseje (ma okt. 22.-e van, vagyis közel 2 HÓNAPJA) minden egyes nap sírva megy oviba és VÉGIGSÍRJA a 3 óra hosszát. Az elõzményekrõl annyit, hogy anyós, anyukám és a sógornõk is rendszeresen vigyáztak rá, ott is aludt néha a nagyszülõknél, gyermekközösségbe is rendszeresen járunk és voltam már egész éjszakás programon is gyerek nélkül. (ezért írtam, hogy no komment a 3. válaszolónak és ugyanezt üzenném a többi 'anyuka hibája' válaszolónak is) A gyermekpszichológus állítása szerint a gyermekemnek SEMMI baja nincs, nincsenek kötõdési problémái, nem kötõdik betegesen hozzám, egyszerûen csak nem érett még meg az elválásra. Ez olyan, mint amikor a gyermek nem tud még járni.Vezetgetni lehet, de többet árt neki, ettõl nemfog hamarabb járni, hanem még ártunk is neki. Szóval vacillálok, hogy kiveszem az oviból, mert tudom, hogy szenved. Tisztában vagyok azzal, hogy az óvónõink sem könnyítik meg a dolgát, de ez egy másik kérdés. Emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy mekkora megrázkódtatás lehet egy 1 évesnek az elválás, aki még közel sem érett rá. A pszi is annyit mondott, hogy ebben a korban ez még simán elõfordulhat, az idõ elõrehaladtával ez egyenes arányosan csökkenni fog, viszont (egyik kommentelõ kérdésére válaszolva) az már nem teljesen jogos, ha a gyerek még kisiskolás korában is sír anya után.
kislányom senkinél nem aludt ott még , de járt bölcsibe most ovis, nélkülem is elvan.
A kérdező hozzászólása: persze, értem, de azért a kisebbek között még nagyobb az esély, hogy nem tud elszakadni, nem? 3. no komment
És azokkal akkor mi van akik még iskolás korukban is sirnak?Õk nem érettek még akkor az ovira sem? Nem azért passzoltam le korán a gyerekemet mondjuk nagyszüllõhöz idõben mert olyan kedvem volt, de nem akartam ugy járni mint barátnõm, aki sose adta oda pár órára sem az elsõ gyerekét, nagyszülõknek sem, és késöbb nem tudtak felnöttes programot csinálni ami késö estig tartott, mert sehol nem maradt el a gyereke...fiam 2 évesen került bölcsibe, és nem viselte meg az elválás...
Hoppá-hoppá-hoppá! Ugye tisztában van a kedves "4 évesen lesz óvoda érett" kommentelõ az alábbi törvénnyel: "2014. szeptember 1-tõl MINDEN 3. életévét betöltött gyermeknek KÖTELEZÕ lesz az ÓVODA!!!" kötelezõ!!! azaz anyuci nem jöhet sírva, hogy hello, az én gyerekem csak 4 évesen fog oviérett lenni, addig nem hozom -_-
Utolsó! Az 1 év múlva lesz! Eddig 5 évesen volt kötelezõ! Nem a jövõrõl volt szó, hanem a múltról és a jelenrõl! És ne mondd már, hogy a törvényhozók értenek a gyermekpszchihológiához! Olyan f... törvényeket hoznak, hogy megáll az ész! Ezt is csak a c.gányok miatt hozták törvénybe, hogy a koszon kivül valami ragadjon rájuk is és ne egész nap az utcán rohangáljanak!
12-es! Egyébként az a "kötelezõ" -t nem nehéz kijátszani, kb egy igazolást kell irni, ennyi az a nagy kötelezõ ovi! 6 éves kortól kötelezõ az iskola, ugye? Vagy az lesz jövõre? Ott meg az óvónõ ir 2 sort, hogy nem ajánlja még a gyereket iskolába! Ennyit a nagy kötelezõ témáról!
Már nincs olyan lehetõség, hogy írok egy igazolást, és csókolom... Ezt már nem lehet kijátszani. De Te biztos szakmabeli vagy.
Pedig van, ezek szerint járatosabb vagyok ezekben a dolgokban, mint te! Érintett is vagyok az ügyben.
Persze, ha a gyermek környezete, családi -ill. sajátos helyzete, képességei indokolják. Na de ez azzal is jár, hogy az önkormányzat jegyzõje, a védõnõ és még ki tudja hogy ki körbejárja az ügyet (ergo családlátogatás, stb..) Hogy bújsz ki a dolgok alól, ha az ügy elbírálása közben kiderül, hogy nana, ennek nem is indokolt?? Hmmm.. ?? Akkor mégsem lehet csak úgy kiskaput keresni, igaz-e?
Én azt láttam a bölcsibe mikor mentünk, hogy az 1-1, 5 évesek sokkal könyebben beszoktak, mint a 2 évesek...szóval nem tudom... Viszont azzal nem értek egyet, hogy akit korábban otthagynak nagynál, vagy itt-ott, az utána könnyebben válik le az anyukáról.. Én a lányomat 2 évig senkire sem hagytam, (mert nem volt kire, és nem is nagyon akartam), és a bölcsi-ovikezdsére nem hiszem, hogy nálam jobban ráparázott volna bárki kis :-DD, de a lányom mégis 1-2 hét után szépen, zökkenõmentesen beszokott. Szóval ez sem törvényszerû... Az viszont tény, hogy az ovikezdésnél megállapítottam, hogy aki elõtte bölcsis volt, annak könnyebb azért..de hát ez egyértelmû...
Szerintem hallgass az ösztöneidre, azok soha nem csalnak te vagy az édesanyja, te vagy vele a legtöbbet, te tudod, hogy mire van szüksége a gyermeknek! És ha az érzéseidben megerõsítettek a szakemberek is, akkor azt hiszem, nincs több kérdés! :-) Egyébként végigolvastam a kommenteket, mint mondjak, enyhe sokkot kaptam. :-P Hihetetlen, hogy a válaszadók elvileg mind édesanyák, és így egymásnak esnek csak azért, mert különböznek a vélemények. Minõsíthetetlen hangnemet választva felháborodnak, hogy lepontozták egymást.... Elképesztõ! És vicces... :-D
persze, ezt nem õ szabja meg, vannak erre vonatkozó szabályok

12 éves vagyok. Szeretnék egy járművet és hallottam egy két mást. Végül is akkor vezethetem és hol?

Szerintetek?

Legjobb válasz: Persze, ha motor hajtja ami erõsebb 300 Wattnál akkor otthon az udvaron vezetheted, vagy más forgalom elõl elzárt területen (nem a határban, hanem kerítéssel körbezárt területen)

Persze, ha motor hajtja ami erõsebb 300 Wattnál akkor otthon az udvaron vezetheted, vagy más forgalom elõl elzárt területen (nem a határban, hanem kerítéssel körbezárt területen)
Milyen jármûvet szeretnél? Kerékpárt már most is vezethetsz egészen nyugodtan, de ha kicsit konkrétabb kérdést adsz, talán a válaszok is értelmesebbek lesznek.
Õ hallott valamit, de mi sajnos nem hallottuk. Írhatta volna az ezotéria kategóriába is, egy jós hátha tudna segíteni.
Na azzal mehetsz, mert elvileg gyalogosnak számítasz vele. Egy biciklis bukót azért vegyél fel, mert ezek a dögök tudnak 60-al is menni.
A kérdező hozzászólása: Én is azt szeretnél csak azt ugye nem vezethetem sehol.
viccen kívül szerintem egy simsonnal kezdjél terepen én is azzal kezdtem 12 évesen
mi járt le a mûszaki rolla? :D
A kérdező hozzászólása: Annyit mondok, hogy 1 ez lejárt 2 elég béna 3 nem vagy menõ
ha motort szeretnél ez tökéletes a számodra: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://img18.aprod.hu/im..
"Elvileg ezek a rollerek rögtön illegálissá válnak, ha az ember kiviszi õket a kertkapun, hogy közterületen közlekedési eszközként használja õket. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a kutya sem törõdik vele. Az elektromossal fõleg nem, a csendes gyengébb benzines modelleket némi fejcsóválás és vállvonogatás után szokták útjukra engedni – a zajos sportgépekkel pedig épeszû ember úgysem merészkedik se az autók, se a gyalogosok közé." -totalcar.hu-
A kérdező hozzászólása: Igazából egy benzines roller érdekelne és róla az infók.
kint erdõn mezõn persze ha van vidéki rokonod úgy könnyebb

Kedves Anyukák, akik Neocate tápszerrel tápláljátok babátokat! Két napja etetem 2 hónapos kisfiamat, azt tapasztalom, hogy az evés végére a tápszerből kikristályosodik por. Mi a gond?

Próbálom melegebben elkészíteni. Nektek mi a tapasztalatotok, és kb. mikorra várhatom a tünetek javulását? Nálunk véres, nyákos zöld hasmenése volt a kicsinek + hasfájás és súlymegállás, eléggé kétségbe vagyok esve. Ez a 3. tápszerünk, anyatejesek voltunk (eddig Milumil pepti, majd pregomin volt)

Két éves kapcsolatunknak vetett véget a párom. Ennek körülbelül 2 hónapja de még mindig reménykedem. Sírva váltunk el, és igyekeztem nem megalázó helyzetbe hozni magam, nem kerestem őt, de ő sem engem. Érdemes még várnom hogy talán megkeres?

Még mindig szeretem.

Legjobb válasz: Mi is hasonlóan váltunk el az exemmel 2 éve augusztusban.. nagyon sokat szenvedtem.. nem azért váltunk el, mert nem szerettük egymás, csak nem mûködött.:S Fél év kellett,h újra beszélõ viszony alakuljon ki..de a továbblépést ez nagyon megnehezítette! Igazából én még ma sem vagyok túl rajta..õ talán már egy fél éve igen.. de az ilyen szakítások mindig nehezen gyógyuló sebet okoznak!

Mi is hasonlóan váltunk el az exemmel 2 éve augusztusban.. nagyon sokat szenvedtem.. nem azért váltunk el, mert nem szerettük egymás, csak nem mûködött.:S Fél év kellett, h újra beszélõ viszony alakuljon ki..de a továbblépést ez nagyon megnehezítette! Igazából én még ma sem vagyok túl rajta..õ talán már egy fél éve igen.. de az ilyen szakítások mindig nehezen gyógyuló sebet okoznak!
De miért lett vége?
A kérdező hozzászólása: tulajdonképpen nekünk is azért mert "nem mûködött". Egy lakótelepülésen élünk, de csak hétvégén tudtunk találkozni általában évközben iskola miatt. Azt mondta nem bírná ki hogy szeptembertõl megint elõrõl kezdõdjön minden mert így nem igazán tudtunk egymással foglalkozni. Az viszont 100% hogy neki sincs azóta sem senkije, és közben sem volt.
Oh, akkor értem... Hány évesek vagytok amúgy? Nálunk is ez a helyzet a suli miatt, hogy csak a hétvégék vannak ott (1 éve vagyunk együtt), de azokért a hétvégékért megéri... teljesen... attól még mûködhet egy kapcsolat, bár biztos több ok van a veszekedésre. Ha te még mindig nagyon akarod, akkor szerintem te várd, hogy õ keressen meg. Fõleg, ha úgy gondolod, hogy nincs senkije. Nincs vesztenivalód, egy tartalmas beszélgetést mindenképpen megér, lehet, hogy azóta rájött, hogy nélküled sokkal nehezebb neki, mint csak a hétköznapok nélküled, nem? Ha akarod, próbálj meg beszélni vele, ha annyira nem akarja, úgyis megmondja már akkor, hogy "nincs mit beszélnetek" vagy vmi ilyesmit... Írd meg mi let!!
Kedves elsõ válaszoló, mintha az én történetemet írtad volna meg. Mi is két éve augusztusban váltunk szét, és utána talán két levelet ha váltottunk... viszont fél év után újra találkoztunk, csak barátkozás szintjén. Aztán hirtelen szerelem lett "második látásra"! :) Immáron másfél éve. Bár nekem abban a fél évben nem volt senkim, nem volt olyan óra, hogy ne gondoltam volna rá. Bár neki volt más, és pontosan az a lány kellett, hogy kicsit megváltozzon a véleménye. Ennek köszönhetem most ismét Õt! :)
A kérdező hozzászólása: 20 évesek vagyunk, és szerintem is mûködne a dolog /ha táv kapcsolat ha nem/ ha egyszer két ember szereti egymást, ezért nem értem. Köszönöm szépen a válaszaitokat. Arra jutottam mind ezt összegyúrva, hogy valószínûleg már én is csak talán karácsonykor fogok vele kapcsolatba lépni:) ....viszont jobb késõn mint soha, hiszen akármi és akárki fog jönni az életemben õ egy ajándék volt, és talán annak kéne valóban örülnöm hogy megtörtént, mint hogy soha sem történt meg volna velem ilyen. A szépre emlékezni fogok, persze azért nem adom fel..reménykedem..és talán ha alkalom lesz rá ravaszkodom is. Persze csak visszafogottan;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!