Találatok a következő kifejezésre: Két éves pár napja (13 db)

A hörcsögöm (dzsungáriai törpe) két éves, még sosem volt beteg. Pár napja a fülén észrevettem, hogy felfele áll, nagyobb, mint a másik, belülről mintha el lenne a hallójárata dugulva. Mi lehet a baja?

A lényeg, h vérzik most estét?l, és kicsit gennyes. Holnap elviszem orvoshoz, addig mit csináljak vele? Betadinnal bekentem. Az étvágya nagyon jó, szaladgál össze vissza.

Legjobb válasz: Ne haragudjon meg senik de szerintem már elég idõs ezért lehet beteg. Nekem a szemével volt probléma él is pusztult bármit csináltunk vele. Állatorvoshoz vinni kár. Én nagyon szerettem az elsõ hörcsögömet de mikor 8000ft -ot otthagytam az állatorvosnál és mégis elpusztult és a hörcsög került 700ft- ba, rájöttem hiába szeretem már többe került mint az élete. Az egyik barátom járt hasonlóan és az a höri is jó 2 éves volt. Nekem kicsit bizarr volt de õ odaadta a kígyójának mondván az orvos drága a hörcsög idõs és nem menjen kárba.

igen, ez kb. olyan. de a dokinak tûvel kellett volna leszívnia, akkor az állat is jobban viselte volna. kenegesd betadinnal meg béres cseppel
Ne haragudjon meg senik de szerintem már elég idõs ezért lehet beteg. Nekem a szemével volt probléma él is pusztult bármit csináltunk vele. Állatorvoshoz vinni kár. Én nagyon szerettem az elsõ hörcsögömet de mikor 8000ft -ot otthagytam az állatorvosnál és mégis elpusztult és a hörcsög került 700ft- ba, rájöttem hiába szeretem már többe került mint az élete. Az egyik barátom járt hasonlóan és az a höri is jó 2 éves volt. Nekem kicsit bizarr volt de õ odaadta a kígyójának mondván az orvos drága a hörcsög idõs és nem menjen kárba.
Jobbulást a kis hörcsögödnek!!! Nekem is volt törpehörim, 4. Az egyiknek daganat nõtt a szemére, elvittem orvoshoz és elvileg kitörölte neki, de helyette a szemét törölte ki és a daganat maradt meg... Errõl ennyit. Kézzel etettem, itattam haláláig. Aztán egyik este lefeküdt, betakartam egy pamacs darabbal és meghalt... Tudtam, hogy így lesz, valahogy megérzi az ember.
szia. nekem 15 db dzsungim van. a fülével nagyon vigyázz, próbáld meg bérescseppel (komolyan) kezelni. nekem beszokott jönni.
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk a dokinál. Azt hittem, hogy megvizsgálja, és kiír valami cseppet. Azzal kezdte ehelyett, hogy lehet daganat, vagy csak egy gyulladás, amit valami csípés okozott. Ugye fogtam Norcót miközben vizsgálta, aztán elkezdte nyomni a fülét valahogy, és ilyen csontszínû nagyon sûrû váladék jött ki belõle. de nagyon sok!! Tûrte a kis drágám, mert nagyon nagyon szelíd és barátságos, de egy kis idõ után még mindig folyt és kiguvadt a szeme, kinyitotta a száját, fintorgott, visított is kicsit, annyira fájt neki, látszott, h nagyon szenvedett közben:( Hazajöttünk, étvágya az van. De alszik, sápadt, nagyon nagyon megviselte :((( Pedig az orvos elõtt semmi baja nem volt. Szerintetek ez olyan most neki, mint aki mûtét után lábadozik?
majd írd meg hogy mit mondott :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, azért elviszem holnap dokihoz, megpróbálok mindent megtenni érte, az elsõ kisállatom:) )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon sokkolt a hír, miszerint Norcót el kéne altatni az állatorvos szerint... ugye kinyomtál a fülét 14-én, most pedig csütörtökön visszavittem, mert nagyon megtelítõdött megint. Kijött a Párom a Kicsivel, és átadta az orvos üzenetét. Ne vessetek meg, hogy nem mentem be, de nem bírtam volna még 1× végignézni, hogy bántják és visít:( Péntek este álmában is nyögött, annyira fájt a füle. Nagyon kikészültem, h ennyire szenved! Az érdekes, hogy ettõl függetlenül volt étvágya. Elhatároztam este, h másnap elaltattatom, mert bármennyire fontos nekem, nem akarom, h szenvedjen. Reg
A kérdező hozzászólása: Bocsi. Reggel már szaladt, étvágya volt. Az igaz, hogy nagyon sokat alszik, gondolom, mert beteg. Az orvos nem adott semmi cseppet, persze.... csak az elaltatás!! Anyukám fül-orr-gégész, hozott fülcseppet, és ma elõször hosszú napok után nem piros a füle, és nem is gennyedzik!! :) ) Úgyhogy nagyon boldog vagyok, de ez lehet nem jelent semmit. Az biztos, hogy minden egyes nap ajándék Vele, mert annyi szeretetet kapunk tõle, amit el se lehet képzelni:)
A kérdező hozzászólása: Norcóka tegnap örökre elaludt! :(
Szegényke! :(
az évfordulóra lehet vacsora vagy süss valami finomat pl. születésnapjára pedig amit csak akarsz.
A kérdező hozzászólása: eltaláltad utolsó, 100%-ban nõnemû vagyok! :D
28f :) én abból szûrtem le hogy nõnemû, hogy a pasik ritkán használják a "párom" kifejezést, Õk inkább a "csajom", "nõm", "barátnõm" stb-t használják :P a másik szerintem nem sok pasinak jut eszébe a fényképalbum ;) L22
Az utolsó igazat írt, de nem tudjuk a kérdezõ nemét. Én egy szerenádot megejtek az elsõ évfordulóra. Virág, gyertya, ... Ez szülinapra is jó. :) 28F
bocsi de az album lõtt ügy...hiába szeret a párod, meg biztos tetszeni fog Neki, de csak befogja b*szni a fiókba és ott fog megrohadni...a tesóm csináltatott a võlegényének az elmúlt évekrõl 15.000-ért megnézte....örült neki....tetszett neki...és azóta se nyitotta ki...most lehet hülyén hangzik és félreérthetõ, de a pasik "nem értékelik annyira", "nem rajonganak annyira" az ilyenekért mint mi nõk... mielõtt betámadtok fiúkák ott vannak az IDÉZÕJELEK ;) L22
A kérdező hozzászólása: szeretek vele közösen fõzni de az kilõve mert azt szinte minden hétvégén megejtjük nem csak különleges alkalmakkor, imádunk egymással fõzni! Arra is gondoltam hogy egy fényképalbum az elmúlt évünkrõl, és mindegyik kép hátulján valami megjegyzés vagy szép idézet. szerintetek?:)
nálunk az a szívás hogy egy napon van a szülinapom meg az évfordulónk...így csak egy ajándékot kapok :) igaz nagyobb értékben (azért nem kell túlzásokba esni :) ) sztem évfordulóra valami pirosat, szíveset, szeretlekeset (én ilyet szoktam), szülinapra meg valami személyeset, hasznosat (pl. a barátom nagy horgász, neki azzal kapcsolatban szoktam vagy hasznosat vagy vicceset) L22
hmmm... 1x ettem a párommal félhomájba zene mellett jó kaját... azóta is az zakatol a fejembe... persze ez gondolom emberfüggõ ki mennyire szereti az ilyen meghitt dolgokat... mivel az évforduló közös akár csinálhatnátok ketten is a kaját. összefoglalva a kaja jó5let de érdemes bõvíteni további közös programokkal délelõtt meg délbe és akkor este jöhet a fõzöcskézés kaja és ágyjelenet :D szülinap az meg ajándék...
ge*cit fostam
A rettenetes valosag az, hogy minket ferfiakat nem igazan erdekelnek ezek az evfordulos dolgok. Adj neki valamit szuletesnapjara, a cimkere meg ird ra, hogy evfordulo. Nem kell tulzasokba esni...

Én látom rosszul a dolgot? A párom elvált Apuka, van egy 5 éves kislánya, aki kb két hetente 2 napot tölt nálunk. Tegnap kijelentette a kedvesem, hogy ne szóljak bele a lánya nevelésébe.

Mivelhogy a kislányra kijött vmilyen persegés(karjára,hasára,lábára), nagyon viszkedett neki és elsírta magát, a párom azt mondta tesz rá vizes ruhát én rászóltam, hogy ne, mert megfázik.Utána tett rá fenistilt és másnapra el is múlt.Kés?bb megkért, hogy ne neveljem a gyerekét, tudja ?, hogy hogy kell.Ezen összevesztünk és nem beszélünk egymással.Én 12hetes múltam,be is görcsöltem rendesen.Az anyai ösztönök bennem vannak, ha nálunk van gondoskodom róla, de persze hagyom hogy legyen az apukájával, hiszen alig találkoznak.Mi lesz,ha megszületik a babánk?

Legjobb válasz: Az apuka egy nehéz természetû ember,és kicsit lópokróc stílusú is.Írhatom ezt,hiszen az enyém is ilyen.Bár Nekünk csak saját gyerekeink vannak azokkal kapcsolatban is számtalanszor beszólt Nekem.Eleinte mindíg zokon vettem,és jól összevesztünk,hogy miért beszél velem így a gyerek elõtt.Hogy fognak tisztelni a gyerekek,ha az apjuk ilyen tiszteletlen velem!Nagyon önérzetes vagyok,évekig vitatkoztunk ezen.De most már az egyik fülemen be a másikon kimennek az ilyen megjegyzései.Nem is idegesítem magam.És a gyerekek ugyan úgy szeretnek.És még a férjem is lejjebb adott a stílusából,hiszen nem veszekedtünk örökké,így megnyugodott.Javaslom tanuld meg ezt a teknikát,mert ugye a párod megváltoztatni nem lehet!Gondolj bele még mindíg jobb ha néha beszól mintha alkoholista lenne,vagy játékgépezne.

Az apuka egy nehéz természetû ember, és kicsit lópokróc stílusú is.Írhatom ezt, hiszen az enyém is ilyen.Bár Nekünk csak saját gyerekeink vannak azokkal kapcsolatban is számtalanszor beszólt Nekem.Eleinte mindíg zokon vettem, és jól összevesztünk, hogy miért beszél velem így a gyerek elõtt.Hogy fognak tisztelni a gyerekek, ha az apjuk ilyen tiszteletlen velem!Nagyon önérzetes vagyok, évekig vitatkoztunk ezen.De most már az egyik fülemen be a másikon kimennek az ilyen megjegyzései.Nem is idegesítem magam.És a gyerekek ugyan úgy szeretnek.És még a férjem is lejjebb adott a stílusából, hiszen nem veszekedtünk örökké, így megnyugodott.Javaslom tanuld meg ezt a teknikát, mert ugye a párod megváltoztatni nem lehet!Gondolj bele még mindíg jobb ha néha beszól mintha alkoholista lenne, vagy játékgépezne.
Szia! Nagyon rendes gondoskodó anya leszel, ebbõl látszik, hogy más gyerekével is milyen szívesen foglalkozól! :D A párod örülhetne, hogy elfogadod azt az 5 éves kislányt és vele is úgy viselkedsz mintha csak a tied lenne! Sajnálom hogy begörcsöltél emiatt! Vígyázz magadra, nehogy baja legyen a picidnek! Nyugodj meg! Szereti nagyon az 5 éves kislányát és a tiedet is szeretni fogja NAGYON! :D Beszéld meg vele, hogy neked ez nem esik jó, hogy így viselkedik veled mikor te csak jót akarsz a kislánynak. Ha megszületik a kisbaba, biztos többet fog vele foglalkozni, mint a nygaobbik lánnyal! Hidd csak el! :D Persze ez nem azt jelenti, hogy a nagyobbikat eldobja magától! Sok boldogságot! 28 heteske


6 éves kislányom alsó két tejfoga nyáron esett ki, azóta nő helyette a két maradandó fog. Most a felső is elkezdett mozogni, még nem esett ki, de pár nap alatt elszürkült. Az előzőeknél nem volt ilyen. Mitől lehet?

Olvastam hogy er?s ütést?l elhal a tejfog, és akkor szürkül, de semmi ilyesmi nem történt.

Legjobb válasz: Ha a tejfog szürke, az valószínûleg már elhalt. Ez nem csak erõs ütéstõl lehet, hanem természetesen is. Elvileg annak már lassan ki kellene jönnie, de ha nem akkor érdemes lenne felkeresni egy KEDVES fogorvost, aki kihúzza neki FÁJDALOMMENTESEN, mivel ezek a fogak már nem csatlakoznak semmilyen ideghez és ha mozog, már az íny se fogja. Tényleg nem fog fájni, csak azért fontos, hogy orvos tegye, hogy ne fertõzõdjön el szegényke szája. Sok sikert!

Ha a tejfog szürke, az valószínûleg már elhalt. Ez nem csak erõs ütéstõl lehet, hanem természetesen is. Elvileg annak már lassan ki kellene jönnie, de ha nem akkor érdemes lenne felkeresni egy KEDVES fogorvost, aki kihúzza neki FÁJDALOMMENTESEN, mivel ezek a fogak már nem csatlakoznak semmilyen ideghez és ha mozog, már az íny se fogja. Tényleg nem fog fájni, csak azért fontos, hogy orvos tegye, hogy ne fertõzõdjön el szegényke szája. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Hogyan lehet ezt feldolgozni? Két pozitív teszt után pár nappal később meg spontán vetélés. Annyira szomorú vagyok, a környezetemben egy 13 éves lány vár babát, úgy érzem nekem már nem sikerül, valahol feladtam. Ti hogy dolgozzátok fel?

Legjobb válasz: Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27

Szia! Mi ultrahangon is láttuk, mielõtt elment. Egy év telt el, de nincs nap, hogy ne jutna eszembe. Feladni butaság lenne, hisz még mindig vágyunk egy babára, és szerintem te/ti is! Az emlék megmarad, de az életünk megy tovább. Jobb szembenézni vele, mint elmenekülni. Nagyon sajnálom, ami történt, hagyj egy kis idõt, de mindenképp lépj tovább! Lesz még babád! L27
Szia. Tudom, min mész át, nekem is volt sajnos vetélésem. DE gondolj arra, hogy most már tudod hogy képes vagy teherbe esni!! Ez nagyon sokat jelent, van akinek sajnos még ez sem sikerül. nem tudom volt-e már korábban vetélésed. Én azt javaslom, hogy ha lelkileg túl jutottál rajta, akkor kezdjetek el újra próbálkozni. Én a vetélés után 6 hónappal jutottam el oda, hogy újra próbálkoztunk és rögtön baba lett belõle. Már fél éves a picim:) Sok erõt neked!
Ezt még viszonylag "könnyen". Sajnálom, ami történt, de sokkal rosszabb lehet, ha halva születik. Az én babám most májusban született volna. A sógornõméknél szerencsére minden rendben zajlott, de olyan rossz, hogy nekünk is lehetne:( Egy 4 éves fiú anyukája, akinek 2 spontán vetélése (ikrekkel a 11.héten, egy babával a 10-en), és egy méhen kívüli terhessége is volt.
A második vetélésem 18 hetes korban történt. Hát mit mondhatnék. Egy megválaszolatlan kérdés örökké bennem marad: Nem mondták meg, hogy fiú vagy lány lett volna.Ne tessék már könnybe is lábadt a szemem.
Szia! Én is nagyon sajnálom, ami veled történt. Ha ez valamennyire vígasztal, akkor gondolj arra, hogy ilyenkor a mindent vagy semmi elv mûködik. Ha elvetéltél, akkor valószínû valami nem volt rendben, s sokkal jobb még így, mintha megszületett volna, s valamilyen kárododása lenne. Fel a fejjel, add ki magadból az elkeseredésedet, s ha úgy érzed, hogy készen állsz á, kezdjétek újra. Remélem hamarosan beköltözik egy teljesen egészséges baba a pocidba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát, igazatok van, lesz még nekünk babánk, és aki ide ír, tiszta szívbõl kívánom, mihamarabb sikerüljön mindenkinek.
Tudom én is mit érzel, nekem is volt s.vetélésem, 5 hetes múltam csak, de már arra is nagyon vártunk. Hónapokig sírtam, már tökre belebolondultam a hõgörbékbe és tesztekbe... kiderült hogy pcos-em van. Clostit kaptam, a következõ hónapban megfogant a lányunk. Idõben: május vetélés, december closti, január 30. + teszt. Kitartás és fel a fejjel, fog jönni a baba!!!! Üdv. 8 hónapos kislány anyukája
Remélem azóta már Te is babázol. Teljesen normális gondolat a feladás...de meg kellpróbálnod hinni, hogy megy. Azért leírom, nálunk hogy volt. Másfél év hiábavaló próbálkozás után, 10 hetesen veszítettükel elsõ kisbabánkat 2011 októberében. Elsõ terhességem volt, nem is gondoltunk ilyen lehetõségre, az ember ilyenkor boldog, és vár hogy bejelenthesse a családnak... esetünkben, hogy a kórházbn vagyok, a mûtõben. Ezután a nap után olyan mélyre kerültünk, nemcsak én, hanem aférjem is, hogy egyszerûen nem bírtunk kisgyermekekre nézni... a depressziót addig hírbõl sem ismertem. Az, hogy nem tudtál örülni egy közeledben élõ terhességének, teljesen normális érzés. Én is így éreztem. Tavasz lett, mire összeszedtük magunkat, és újra próbálkoztunk, ismét sikerrel, majd sajnos õt is elveszítettük, most hamarabb, kb. 5 hét alatt... én addigra teljesen feladtam. A nõgyógyászom, aki egy szuper rendes ember, nem tudott már mit mondani, csak azt, hogy bízzak magamban, és legyek erõs, higgyem el, hogy legközelebb sikerüni fog. Fiatal vagyok, és nincs semmi egészségügyi akadálya a babának. Ekkor már úgy voltam vele, hogy nekünk nem lehet gyermekünk, mert alkalmatlan vagyok rá... nem vallottam be a férjemnek, csak késõbb, és minden próbálkozás végén kértem az égieket, hogy segítsenek, hogy ha sikerült is, megmaradjon. És sikerült. Párhéten belül fog megszületni a kisfiunk, és nagyon boldogok vagyunk, de soha nem fogom elfelejteni az elõzõ két babámat, ahogyan a férjem sem. Van egy mondás, a jó dolgokért meg kell szenvedni... ez esetemben teljesen igaz... Nekem a férjemen kívül az orvosom volt az, aki sokat segített. A mostani babánál minden nap rettegtem a 10 hétig, hogy mikor fog bekövetkezni az ismert folyamat... féltem minden uh-n, hogy nehogy azt mondja, ennyi... soha nem tudtam mosolyogni, mikor monitort néztem, annyira féltem, mit mond az orvosom. És õ mindig megkérdezte, hogy nemis örül? Látta, hogy baj van... féltem. Aztán, mikor elõször éreztem, hogy megmozdult, és ficánkol, akkor kezdett lassan elmúlni minden félelmem... Még most is örökmozgó, pedig márcsak szûkösen fér el. Mégegyszer szívbõl remélem, hogy azóta sikerült Nektek is a baba, együtt érzek Veled az átélt tragéiával kapcsolatban... szerintem soha nem lehet teljesen feldolgozni. Elhalványodik, de az emlékét nem lehet kitörölni. Most hogy csak írtam róluk, így is könnyeztem...

Pár napja a két hónapos babám a kezét tömködi a szájába. Nem éhes, mert evés után csinálja. Miért?

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is 2 hónaposan kezdte tömködni a szájába a kezét és azért mert megindultak a fogai! 4 hónaposan kis is jött kettõ! Neki a nyáltermelése is beindult akkor nagyon. A te babádnak nem folyik nagyon a nyála?

Szia! Az én kislányom is 2 hónaposan kezdte tömködni a szájába a kezét és azért mert megindultak a fogai! 4 hónaposan kis is jött kettõ! Neki a nyáltermelése is beindult akkor nagyon. A te babádnak nem folyik nagyon a nyála?
Az enyém 3 hónapos, ugyanezt csinálja, néha öklendezik is szegénykém. Jön a nyála is, lehet hogy indul a fogzás... Próbálok cumit adni, nem kell neki, van hogy így nyugtatja magát. Jó babázást.
Szia! Lehet, hogy csak játszik vele, hisz a kezük az elsõ játékuk:) de nem kizárható a fogak ágyazódása sem. Nekünk is elég korán jöttek az elsõk (sajnos)3, 5 hónaposan jött az elsõ, iszonyatosan nyáladzott is a drágám. Most 10 hónapos és 8 foga van. Boldog babázást:)
ebben a korban indul meg a fogzás, de csak a 6. hónap körül bújik ki az alsó 2 fog, addig idõnként intenzívebb a nyálzás is.az teljesen normális, hogy csócsálja az öklét, mivel ingerli, viszket az ínye.
mi hûthetõ rágókát adtunk neki, az sokat segített, ha a cumi nem kellett neki, a dentinoxot csak késõbb érdemes használni, 6 hó körül, amikor már át akarja az ínyt törni a fog
Mert szereti, hadd játsszon! Biztos szeret enni, és olyan jó utána úgy tenni mintha enne. Evõst játszik. Majd bonyolódik még mire nõ, lesz még ebbõl ipi-apacs :) Neki a legjobb érzékszerve a szája, s neki még a kezecskéje is érdekes. Szerintem a cuminál sokkal érdekesebb. Olvasd el ezt, nagyon jó: Frank Caplan: Az élet elsõ tizenkét hónapja
Az én gyerekeim is kb. 2 hónapos koruk körül "találták meg" a kezüket. A nagylányom elsõ foga ennek ellenére 11! hónaposan bújt ki, a fiaimé 6 hónaposan.. A 6 hónapos lányom ökle is kb. ennyi idõs korálól szinte állandóan a szájában van (kivéve, ha épp nem eszik, vagy nem mást dug bele:) ))) ). Ilyen pici korban ez az elsõ játékuk. Így ismerkednek a testükkel, a környezettel. Késõbb is mindent, ami a kezük ügyébe fog keülni, elõször a szájukba tömik. Ez természetes dolog. Ha nem nyûgös, akkor szerintem ne csinálj semmit, hagyd, hogy ismerkedjen magával. Az is lehet, amit már elõttem írtak, hogy a fogcsírák mozgolódnak.. bár sokmindent erre lehet fogni ilyen korban:) ) nagycsaládos anyuka
semmi a fa.xunk sem tudja meddig, jósok vagyunk mi, vagy mi a xar?:)
ez nem is kapcsolat
A kérdező hozzászólása: Elsõ kommentelõ, véleményre voltam kíváncsi, nem arra, h jósold meg... ja, és ha értelmeset nem tudsz írni, akkor inkább hagyd :)
A kérdező hozzászólása: de érdekelne még több ember véleménye is :D
Ez inkább egy majomházra hasonlít, mintsem egy kapcsolatra.
én is így jártam az elsõ barátommal. másfél évig tartott, aztán meguntam, az állandó szakításokat. szerintem ez max 1-2 évig tarthat

Mi a következő lépés? Lányom két éves múlt, a szobatisztasággal most úgy állunk, hogy ha itthon vagyunk, akkor pár napja ügyesen szól pisi, kaki miatt és megy a bilire.

Ha elmegyünk itthonról, délutáni alváshoz és éjszakára még pelusban van. Mi jön ezután? Várjunk egy ideig, hogy ez stabilizálódjon és egy id? múlva, ha mondjuk rövidebb utakra megyünk, akkor már pelus nélkül? Nálatok hogy történt?

Legjobb válasz: Szia. Kislányom 20hónaposan lett szoba tiszta.Kb.1 hétig azt csináltuk,hogy csak itthon nem lett ráadva pelus,aztán már elmenetelkor sem,mert az bezavart nála,hol lehet pelusba pisilni hol nem. Mielõtt itthonról elmentünk pisiltattam. Ha kell neki akkor kint pisilunk,autóval is félre lehet állni,nem gond.E hónap 27én lesz 2éves.Csak alvásra kap pelust :) üdv

Szia. Kislányom 20hónaposan lett szoba tiszta.Kb.1 hétig azt csináltuk, hogy csak itthon nem lett ráadva pelus, aztán már elmenetelkor sem, mert az bezavart nála, hol lehet pelusba pisilni hol nem. Mielõtt itthonról elmentünk pisiltattam. Ha kell neki akkor kint pisilunk, autóval is félre lehet állni, nem gond.E hónap 27én lesz 2éves.Csak alvásra kap pelust :) üdv
Szerintem igen, várjatok egy kicsit, amíg egy picikét hosszabb idõre vissza tudja tartani, vagyis inkább úgy mondom, hogy hamarabb jelez. Utána rövidebb útra már ne adj rá pelust. Mondjuk az elsõ pelenka nélküli vásárlásunknál én végig paráztam, hogy mi lesz, ha a bolt közepén bepisil, persze igyekeztem nem mutatni hogy aggódom :D De egyszer sem pisilt be sehol :) Az alvásokkal úgy voltam, hogy a bölcsiben szóltak, hogy már délutáni alvásra nem is adják rá, mert mindig száraz pelussal ébred, és utána még kibírja addig, amíg kiviszik a bilire, szóval nem kell. Akkor már én sem adtam rá. Az éjszakainál meg az volt, hogy jobbára akkor is szárazan ébredt, de nem mindig, kb. az esetek 2%-ában nem. Azt mondtam, hogy na, ha elfogy a pelus, akkor nem veszünk többet. És már két hete pelus nélkül alszik éjjel, és sose történt még baleset. Szerintem álmában is érzékeli, hogy már nincs rajta pelenka, nem szabad ilyenkor pisilni, ezért nem is pisil, sõt, reggel sem kell kapkodni.

Az ovitól lehet? A kis keresztfiam 3 éves két hónapos. Egy hónapja jár oviba, adaptációs délelőttök majd rendes oviba járás után pár nap reggeli sírás után úgy tűnik, egész megszokta az ovit és tetszik is neki, szóval büszke ovis fiú lett.

Kb. egy hónapja viszont, lényegében amióta az oviba jár, szinte állandóan folyik az orra, attó, hogy tele van az orrocskája, köhécsel is, most pl. be is lázasodott. Tudok róla, hogy a friss óvodások az els? hónapokban produkálnak hasonló pszichoszomatikus tüneteket. Leírnátok, hogy Nektek van-e ilyen vagy hasonló tapasztalatotok? Köszönöm.

Legjobb válasz: Pszichoszomatikus? Nem csak egy kis nátha? Én annak mondanám igy elsõre :-D Elkapják a közösségben egymástól, meg amúgyis fura idõjárás-változások vannak mostanában...

Pszichoszomatikus? Nem csak egy kis nátha? Én annak mondanám igy elsõre :-D Elkapják a közösségben egymástól, meg amúgyis fura idõjárás-változások vannak mostanában...
A kérdező hozzászólása: Egy hónapja lenne náthás?
Szeritnem se pszichoszomatikus, hanem valódi nátha. Folyamatosan oda-vissza fertõzik egymást, úgyhogy igen, lehet, hogy egy hónapja folamatosan náthás szegény. Pláne, ha elõtte nem járt közösségbe (pl. bölcsi) és most találkozik elõször a bacikkal.
Elsõ vagyok. Igen, lehet egy hónapja náthás szegényke, amikor én ovis voltam annak idején, szinte mindig náthás voltam...

Két éves lánycicám pár napja tüzel, mégsem engedi magához a kiszemelt kandúrt (rátámad). Miért lehet ez?

Bújik, dorombol, murrog, emelgeti a fenekét (mint máskor általában, amikor tüzel), de amikor elvittük a fiúhoz, igazi vadmacskává változott. Ha nem fogjuk le, akkor rátámadt volna. Még eddig nem volt kiscicája, most elöször szeretnénk bepároztatni. Perzsa szobacica ö is, és a fiúcica is. Le vannak oltva, tiszták, szépek, egészségesek. Lehet az a baj, hogy nem sürün találkozott még másik macsekokkal és fél töle?

Legjobb válasz: Esetleg még nem érzi, hogy itt az ideje. Légy türelmes, oda fogja egyszercsak engedni. Tapasztalatból írom.

Esetleg még nem érzi, hogy itt az ideje. Légy türelmes, oda fogja egyszercsak engedni. Tapasztalatból írom.
pár nap még semmi. lehet hogy 10 nap is lesz belõle. majd tudja õ
a nõstény igy viselkedik a kanduréknál általába!nem gond ha nekitámad, nem olyan támadást csinál mint ahogy azt te hiszed.macskákkal foglalkoztam, tudom.hagyd pár napig, sokszor egy hét is mire a kandurt elfogadja!idegen a terep, stresszes az uj környezet és az utazás, nincs ott a gazdi...stb.ilyenkor van cica ami abba is hagyja a tüzelést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ (válaszokat), de már nem aktuális a kérdés. Tavaly ugyanis ki lett ivartalanítva a kisasszony, mert gyilkos módon rátámadt a testvérére, majd random idõközönként nekünk ugrott és néha nagyon brutálisan szétmarcangolta a lábunkat. Most már nem vad, aranyos mint régen. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!