Találatok a következő kifejezésre: Két éves pár (78 db)

Szombathelyen két évessel pár órás programot tudnátok ajánlani?

Mit érdemes megnézni, hova érdemes menni vele?

Legjobb válasz: http://www.szombathely.imami.hu/programajanlo/allando-progra.. http://www.szombathely.imami.hu/programajanlo/aktualis-progr..

Holnap leszünk két évesek párommal, valami jó ötlet közös programra?

Ahogy hallottam, es?s, szeles id? lesz, hajókázást terveztünk, de azt hiszem, annak l?ttek. :(

Legjobb válasz: Egy üveg pezsgõ és be a paplan alá! Ez a méltó ünneplés!

Egy üveg pezsgõ és be a paplan alá! Ez a méltó ünneplés!
Megvárjátok az estét. Jólberugtok.
A kérdező hozzászólása: Vidámpark, Állatkert, Csodák Palotája, Jövõ háza kilõve, mert ott már voltunk. :)
A kérdező hozzászólása: A mozi kilõve, nem szeretjük. :( Színházba nincs ruhánk. :D (Tudom, nem egyszerû.) Aqua World jó lenne, ha nem lenne vacak az idõ holnap is. :( De! A Tropicariumos ötlet nagyon jó, felvetettem, páromnak is tetszik! ^^ Hát ha nem jön annál jobb, akkor az marad, aztán este fõzünk valamit ketten. :) Amúgy a többi múzeumban már mindketten voltunk, a Terror Háza meg nem igazán ilyen 2 évesek vagyunk, boldog párocskák vagyunk hangulatú szerintem. :P
a fürdõt sztem úgy értette a válaszoló h éjszakai fürdõzés, fedettben:)
menjetek el gokartozni egy fedett pályára az is fasza program
a legjobb dolog az a fedett fürdõ és utána egy romantikus vacsora..:)
Fedett éjszakai fürdõ a legjobb...:) elõzõ vagyok
Az Aquaworld-ös válaszoló vagyok. Nem úgy gondoltam, hogy éjszakai, de tökjó, ez az ötlet tetszik :D És igen, úgy gondoltam, hogy a fedett részben lennétek. Ott is van egy csomó csúszda, meg élménymedence :)
Pólus centerbe menjetek el korizni délután, aztán vacsi és irány vmi szórakozóhely, de szolidra gondolok, ahol lassúzni is lehet. Sok sikert!
Egy romantikus hétvégét tudnék elképzeli egy vidéki panzióban, gyertyafényes vacsorával, rengeteg együtt töltött perccel és beszélgetéssel.
Menjetek el az Aqua World-be és érezzétek jól magatokat :) Vagy ha kikapcsolódni akartok, akkor valamilyen másmilyen fürdõbe :) [úgyis fedett egy része a fürdõnek kb mindenhol] Vagy ha vodafone-osok vagytok, akkor használjátok ki a vodafone keddet [www.vodafonekedd.hu] és menjetek el moziba egy romantikus filmre :) Vagy menjetek egy romantikus hangulatú étterembe =)
Én fordítva csinálnám, színház/mozi és utána vacsora. Akkor nem kell sietni. Vagy libegõzzetek. :)
Múzeum? Nemzeti, szépmûvészeti, iparmûvészeti, terror háza? én tuti ilyennel ütném el az idõt.
Tropicarium? vagy beülhettek egy teaházba :)
legelsõ vagyok. esetleg moziba is mehettek, valami olyan filmre ami mindkettõtöknek tetszene. idézzétek fel a klasszikus randit: vacsora és mozi! =)
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ÉN apósommal. :D
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy öccsével meg apósával élünk egy lakásban, szóval azért akarunk elmenni itthonról. :) Meg mindig csak a meló van, végre mindketten szabad naposok vagyunk, végre van egymásra idõnk... erre itthon poshadjunk? :) Most megnéztem a Természettudományi Múzeumot, erre zárva van kedden... :(
Szerintem egy otthoni gyertyafényes vacsora, hangulatos zenével 2 pohár borral elengedhetetlen:) A párod tanácstalan marad te pedig titokban csinálsz egy jó kis hangulatos estét. Nem kell az ilyet nagy dobra verni a szándék a fontos :) . De amúgy a hajókázás tényleg jó ötletnek tûnt.
"Fedett pályás" programként elmehettek este színházba, mondjuk úgy, hogy indítotok egy étteremben, utána színház, és koccintotok magatokra pezsgõvel!=) Jó szórakozást!=)
Fedett fürdõ!!!!!

2 hónapos terhes vagyok. A párom sajnos nem dolgozik, én igen, ezért arra gondoltam, hogy ha a kicsi két éves lesz akkor én visszamennék dolgozni a párom meg otthon maradna a kicsivel. Mit gondoltok erről? Szerintetek gáz?

Legjobb válasz: Nem gáz!! A párod nem tudna találni magának munkát? A fizud elég arra,h 3-an éljetek? Van 1 éves munkaviszonyod? Csak,h ne gyest kap, ami nagyjából 40e ft a családival. Az 3 embernek kevés. Legalább a gyedet kapjátok meg. :) Gratulálok!

Nem gáz!! A párod nem tudna találni magának munkát? A fizud elég arra, h 3-an éljetek? Van 1 éves munkaviszonyod? Csak, h ne gyest kap, ami nagyjából 40e ft a családival. Az 3 embernek kevés. Legalább a gyedet kapjátok meg. :) Gratulálok!
Nem gáz, választhattok, hogy melyikõtök menjen gyesre kettõtök közül. Ha az apa nem dolgozik, akkor valószínûleg gyest sem kap, ezért ezt mérlegeljétek, de gáznak nem gáz, az apa is ugyanolyan szülõ!
A GYES és Családi pótlék alanyi jogon jár mindenkinek, annak is aki életében még 1 percet sem dolgozott.
De ha ez nem átmeneti állapot, akkor nagyon szûkösen fogtok megélni, ha lesz egy gyerek is.Fõleg ha te otthon maradsz vele 2 éves koráig, mert a gyes, meg a gyed azért nem olyan sok, hogy 3 ember könnyen megéljen.
Az nem gáz, ha az apuka marad otthon a kicsivel. Viszont a párod úgy tervezi, hogy még évekig nem fog dolgozni, vagy hogy van ez, mert az gáz.
Nem gáz. Nekem is volt ismerõsöm akik így csinálták. Elõször az anyuka volt otthon a gyerekkel, majd miután az apa elvesztette az állását õ maradt otthon (fél és 1 éves kora között) Egy hónapot még egyszerre is otthon voltak. Késõbb az apa talált munkát, a kicsi ment bölcsibe.
A kérdező hozzászólása: Semmi közötök hozzá!!!!!!
valami nagy titok lehet akkor. Na mindegy.. a kérdésedre választ kaptál. innentõl kezdve meg azt csináltok amit akarok. Boldog életet kívánok! :) )
Hát ezt már sosem tudjuk meg. Pedig szeretném én is elkapni azt a kórt, hogy a férjem azt mondja, "nem baj drágám, nem tudsz dolgozni, ülj csak itthon" Nekem nem fog ilyet mondani soha...
Engem is érdekelt volna az a kor, hátha nekem sem kéne dolgozni :D De hát így jártunk! Az a lényeg, h vannak a Földön olyan pasik, akiket el kell tartani! És még szülnek is nekik...
Én írtam le mennyibe kerülnek a cuccok, és te marhaságnak nevezed a babaágyat meg a kocsit? Tudod mit kérdezõ, maradj akkor magadra, mi a francnak teszel fel ide kérdéseket ha nem vagy kíváncsi a válaszokra. Konkrétan én semmi rosszat nem írtam neked te pedig leugatsz. Hát, elég aljas ember lehetsz.
Talan ha leirnad, hogy miert nem dolgozik a parod, talan tudnanak a tobbiek alternativakat mondani, ha mar volt ennyi eszetek az anyukad nyakara koltozni. Aruld mar el, mert ugye azert csak adtok a rezsibe, a megelhetest, ill.a tovabbiakat hogy gondoltatok kivitezni? Nyugodtan szallj le a magas lorol, itt mindenki segiteni probal, amit nem erdemelsz meg, mert ilyen titkolozasok kozepette ertelmes valaszt azert elvarsz, igaz? Szegeny gyerek, szegeny anyukad..
Tolókocsiban van? Úgy h fogja ellátni a babát késõbb? Nincs keze, lába, akkor sem tudja ellátni. Börtönben van? Rohadtul nem tudom elképzelni, mi azaz indok, amiért nem dolgozhat egy férfi... kezdem sajnálni
Nem kell hülyeséget venni. Ha véletlen tápszeres lesz a babád, akkor majd meglátod mennyibe jön ki pelenkával együtt. Nekem most beteg a fiam, már 15 ezret elköltöttünk rá, pedig egy normál betegség.
A kérdező hozzászólása: Nem a férjem
Csomó marhaság egy babakocsi, kiságy, cumisüveg? Az egyik válaszoló nem légzésfigyelõt sorolt fel, ami tényleg nem kötelezõ. Gondolkozz már! mondjuk mindegy! pár hónap és rájössz a dolgokra. Még jó, h nem az én életem. A Tiéteket teszed tönkre. Bánom én..
Ha nincs se keze, se lába akkor megértjük.
Ki él meg 80 ezerbõl? Mutass már egy családot. Jó oké, nem lesz hiteletek meg rezsitek (ha ez olyan jó dolog), de nekünk azt levonva is marad 130 körül, mégis b.szódunk egyik hónapról a másikra.. És örülünk mint majom a farkának ha a férjemnek bejön valami mellékes 20-30ezért. De mindegy. Ha nem akar a párod dolgozni, de neked õ kell ez van. Csak ezért írtuk, hogy legalább te ne ülj otthon évekig, neked legyen eszed. De mindegy.
A kérdező hozzászólása: Mert nem dolgozhat és kész! Mit nem lehet ezen megérteni??
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, hogy én veszek egy csomó marhaságot???? Használtan is lehet babakocsit és kiságyat venni. És nem kell lenézni!!!!!
Hát te tényleg nem fogsz babakocsit, meg kiságyat venni merthogy nem lesz mibõl... Majd anyád megy a bankba ilyen olyan hitelért hogy ne haljatok éhen. Ami még nagyon fontos egyszerüen nem tudhatod mit fog belöletek kihozni a gyerek nem olyan mint a tv-ben nem önt el a boldogság. 2 évig anyukukánál nyomorogva a baba üvöltése a pelenkaszag nukú pénz az egy szar helyzet, és bizony gyilkolni fogjátok egymást, hogy ki menjen melózni, ki költözön, ki kelljen a gyerekhez.... Nem biztos hogy együt maradtok, hogy egyáltalán alkalmas lesz e a gyerek nevelésre.
Semmi közünk hozzá, akkor nem itt kell kérdezõsködni
De jól kijelentetted, hogy nem a férjed. Azért ha azt mondják rám, hogy feleség vagyok, akkor mosolygok rajta és nem tiltakozok foggal körömmel, hogy márpedig nem vagyok az.
A Te életed! Nézd végig a lehetõségeket, és válaszd ki a Neked legjobbat, a sok hülye véleményt meg magasról...
Tök rendesek vagytok hogy megengeditek neki, hogy fizesse a rezsiteket:) Gondolom övé a haszonélvezet azért lakik benne. Nem tudom mit csinál, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy õ sem keres többet 80nál. 4 ember (köztük kisbaba) 160ból majd meglátod. Úgy hogy a negyediknek nem is az a dolga hogy titeket tartson. Na mindegy. Boldog babavárást! Párodnak pedig sok szerencsét a munkavállaláshoz! Hátha mégiscsak csoda történik és TUD dolgozni 3 éven belül is:)
Ez azért érdekes.Azt mondtad nem kellene rezsit fizetnetek.Szóval a te házad de anyukád fizeti?Ez érdekes.
jah, h anyád örüljön, h ott lakhat.. értelek.. még durvább a helyzet o.O
A kérdező hozzászólása: Azt a házat én örököltem anyám csak ott lakik!
Csak a felfogasunk kulombozik, szomoru, hogy 30 evesen addig se jutsz el, hogy ne anyuka nyakara szulj, es kergeted az illuziokat, hogy 80.000 ft-bol ki fogtok jonni...
Én 34 voltam amikor a gyerek született a férjem meg 45. Amúgy szerintem nem gáz ha õ is marad otthon gyesen. A férjem is szívesen maradna itthon de nem néznék a munkahelyén jó szemmel.
A kérdező hozzászólása: Már nem vagyunk fiatalok én 30 vagyok a párom 43
Ha beteg lenne a parja, leirta volna, inkabb valami buncselekmenyt kovethetett el, amiert ugyan nem varrtak be, de nem akarja bevallani. :) mindenkeppen meresz dolog anyu nyakara gyereket szulni, lehet, ott sem maradnak sokaig.. Fogalma sincs, milyen arak vannak, es biztosan fiatalok nagyon, vagy ennyire sotetek.
írjon le annyit, h "beteg a párom". máris mindenki leáll a csesztetéssel.
A babakocsi miért nem fontos?? Biztos nem próbáltad már, de majd amikor nagyobb a gyerek próbáld meg vinni, akár esetleg hosszútávon is... Ostoba.
tök gáz, hogy nem te maradsz otthon a gyerekkel. Nem hiszem, hogy nem tudnátok azt is megoldani, hogy még az utolsó évet te legyél vele otthon.
Kedves válaszolók, nem lettünk okosabbak! :) így végig olvasva a kérdezõ nagyon emlékeztet a viccben szereplõ agresszív kismalacra...
Nagyon undokok vagytok mind, arra nem is gondoltok, hogy esetleg beteg a párja, azért nem dolgozhat? Meg ajánlgatjátok itt a húszezres pelenkát, mert gondolom textilpelenkát mosni már derogál nektek... Kérdezõ, szerintem ha ez a helyzet, akkor nem kéne 2 évig várnod, hanem akár egy év után is mehetnél dolgozni, a párod meg vigyázna a babára. Az a sok modern vacak, amit mostanában rásóznak a szülõkre, tényleg nagyrészt fölösleges, lásd pl. az eldobhatós pelenkát meg a babakocsit (a hordozó a gyereknek is jobb). Kitartás, menni fog! :)
De mi az oka???? Áruld már el!!
Város, h segítsünk, és te meg titkolózol.Miért nem dolgozhat a párod?? Lehet könnyebb lenne segíteni!!
De figyelj, teljesen mindegy. Otthon lehetsz két évet te, kaphatod a gyedet, utána mehetsz dolgozni és õ kaphatja a gyest. Ez volt a kérdésed Utána remélhetõleg lesz munkája, vagy ismételtek..
:) Most vonul be:) Vicceltem. Nem tudom elképzelni, hogy mitõl tudod, hogy még majdnem 3 év múlva sem lesz állása....
A kérdező hozzászólása: Hogy te milyen okos vagy!!!! Mond már meg ha a párom börtönben lenne akkor hogy lehetnék terhes????
Kicsit jobban tudnánk tanácsot adni, ha mégis rávennéd magad, hogy nagy vonalakban vázold, miért is nem tud dolgozni a párod, csak alkalmilag. Büntetett elõéletû, és még priusza van, vagy beteg?
Én már csak arra tudok gondolni hogy még két évig börtönben van. De nem mert õk is dolgoznak, kapnak pénzt:) Nekem is van olyan vidéki ismerõsöm aki nem kap munkát. Illetve csak pár hónapra veszik fel. De õ megy éjjel-nappal ha kell napszámba, idõsebb néniknek segít pénzért, mert a gyereket etetni kell. Nagyobb városban olyan nincs hogy tudja az ember hogy nem talál évekig állást. Be kell állni bármilyen putris gyárba, vagy feketén valamit elvállalni... Ha szervi problémája van megpróbálhattok valami támogatásért folyamodni. Ha semmi nem jön össze, akkor a baba 3-4 hónapos korában visszamehetsz dolgozni, addig õ megtanulja mit kell csinálni a kicsivel. Úgyis otthon lesz, látja majd
Miért nem kap? :o
A kérdező hozzászólása: Pár évig tuti ez lesz, a párom szeretne dolgozni de munkát sajnos úgysem kap.
A párodnak nincs munkája, és nem is lesz egy darabig. Anyád nyakára szülnél. Szerintem ebben a szituációban a legkevésbé gáz az pont a kérdéseben felvett probléma. Gondold végig, hiszen közel sem biztos, hogy te bírni fogod a munkát a teljes terhesség alatt, ha táppénzre kell menni, az megint egy érvágás. A szülés után nem tudsz majd azonnal visszamenni dolgozni, ott is kiesik minimum 6 hét. Mindenképpen most kell ebbe a szituba gyerek?
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam õ még egy jó darabig biztos nem kap munkát.
Az alkalmi munkák+csp+GYES kevés, gondolod, hogy ki tudnátok ebbõl jönni hárman?! Ha maximális GYED-et kapsz, még megérteném, de így nem. Nem gáz egyékbént, de ha még alkalmi sem lesz? Akkor muszáj lesz elmennie a párodnak normláis munkát találni. Elviekben rólatok neki kellene 'gondoskodnia', ...
A kérdező hozzászólása: Anyámnál laknánk, és a párom hátha kapna alkalmi munkákat.
Hát, ha addig kihúzzátok, akkor jó... A párodnak addig is munkát kéne keresnie. Maga az, hogy egy darabig apuka van gyes-en, az nem gáz, mi a párommal már megbeszéltük, hogy ha lesz gyerek, eleinte persze én leszek itthon, amíg baba, de utána ha csak egy mód van rá, fogunk váltani 1-2 évre.
Hát ha max gyedet kapsz akkor sem igazán lehet ebbõl megélni. Ha az elején otthon is akarsz maradni, de fél év után én visszamennék. (hacsak nincs tartalékotok, valaki nem támogat stb, amirõl mi nem tudunk:) )
A kérdező hozzászólása: A párom bizonyos okok miatt nem kap munkát. De ezt nem szeretném részletezni.
Egy gyereket meg egy tartós munka nélkülit viszel anyád nyakára hogy 1 fizuból évekig eltartsa a teljes kompániát.... Eszednél vagy?
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom két évig otthon leszek a kicsivel egy évig az apja és utána mehet oviba.
A kérdező hozzászólása: Majd fog ha lesz rá lehetõsége!
Nekem most egy éves a gyerekem. Babakocsi = espiro magic-ot vettem ez igaz drágább, de könnyû nincs lift a másodikra kell felcipelnem ezért döntöttem mellette, amikor én vettem tavaly nyáron akkor volt azt hiszem 43 ezer (van olcsóbbért is babakocsi, de a súly számított nálam) Kiságy (legegyszerûbbet vettem 10 ezer körül volt az ára, meg bele a matrac volt öt vagy hétezer nem emlékszem már...) Ruhák - fogalmam sincs mennyit költöttünk rá de havi szinten párezerre kijön, ebben a hónapban vettem bodykat (7 darabos auchanos volt 2000 valamennyi, két nadrágot egy sapkát egy pólót - azt hiszem csak ennyit vettem) Hálózsák ami véd is a hideg ellen hétezer körül van. pelenka... na az egy bõ 10-20 ezres tétel / hó Babakaja Cumisüveg Fogalmam sincs mennyibe kerül a gyerek de sokba az biztos... (nem mertem még összeszámolni :D) Na a lényeg a lényeg hogy az a kb. nyolcvanezer nagyon kevés lesz. Kellene a férjnek valamit produkálni. A Neis vac-c az hétezer volt ha jól emlékszem. A hasi és feji ultrahang az 10 ezer volt. Most csak próbálom felidézni mi mennyibe került.
egy babára havonta minimum 50 ezret kell költeni. plusz a váratlan kiadások, mint pl. ha beteg lesz gyógyszerek. Nem kell albit fizetni, hogyha a szüleid ellátnak benneteket étellel, akkor az is megvan oldva.Ha rezsit sem kell fizetnetek az is mázli lesz. Marad 30 ezer kb. amit arra költötök amire akartok. Másik kérdés, h ki mer a szülõ nyakára költözni és szülni. mert én nem tenném meg, és szerintem sokan gondolják ezt így rajtam kívül! De ti tudjátok! Mindenki máshogy élni az életét, hogyha nektek jó szûkölködni.. Még mindig nem értem, h a párod mi okból nem dolgozhat? Írd már meg. Lehet elég indok arra, h senki sem cseszegessen itt..
Ennyibõl 2 felnõtt és egy gyerek kötve hiszem, hogy megél, vagy legfeljebb hatalmas nélkülözések árán.
ezt nem beképzeltségnek hívják, hanem realitásérzéknek...
A kérdező hozzászólása: A beképzeltség nálatok is befigyel!
A kérdező hozzászólása: Más is megél ennyibõl. Nekünk nem lesz hitelünk és az ilyenfajta véleményeteket tartsátok meg!!! A két utolsó válaszolóra gondolok.
Hát szerintem nem fogsz otthon lenni 2 évig, mert rájössz, hogy a 80ezer lófing. Mi 270bõl élünk hárman, és így is agybajt kapunk minden hónap végén, ha meg bejön egy váratlan kiadás ott a sírógörcs kerülget. De erre majd rájössz, ha meglesz a gyerek.
az respekt, ha abból meg fogtok élni... én a 4-szersébõl nem élek nagylábon, de te tudod... elõbb gondolkozni kellene és utána teherbe esni.
A kérdező hozzászólása: Hát kb 68000 forint gyedet fogok kapni plusz a családi ami 13700 forint lesz.
Áruld már el, hogy mi miatt nem dolgozhat a párod? Itt úgysem tudja senki, hogy ki vagy.
Írd már le légyszi, h miért nem dolgozhat a párod? Hátha jobban tudnánk segíteni Neked! :/
Megkérdezhetem hogy mennyi gyedet fogsz kapni? Õ jár közmunkára kapja azt a huszonvalahány ezret mindig? Nem kell válaszolnod, csak érdekel:)
Ha így gondoljátok csináljátok így.
Nem gáz, bár ebben az esetben lehet, hogy eleve apuka maradhatna otthon vele.


Párom úgy döntött, hogy kilép az életünkbõl. Hogy mondja ezt el a két éves lányomnak? Nagyon szerette a páromat.

Legjobb válasz: Teljesen ki akar lépni? Tehát a gyerekkel se akar többé találkozni? Két lehetõség van. Vagy elmondod neki nyíltan õszintén, persze a saját szintjén, vagy azt mondod elutazott. Várni fogja egy darabig, de ennyi idõsen szerintem hamar elfelejti (fõleg ha eddig is ilyen csodás apa volt). Ez a te döntésed.

Teljesen ki akar lépni? Tehát a gyerekkel se akar többé találkozni? Két lehetõség van. Vagy elmondod neki nyíltan õszintén, persze a saját szintjén, vagy azt mondod elutazott. Várni fogja egy darabig, de ennyi idõsen szerintem hamar elfelejti (fõleg ha eddig is ilyen csodás apa volt). Ez a te döntésed.
én rögtön levettem, hogy nem az apja. Ellenben cseszegetnéd kicsit azokat, akik az apjának hitték, hogy mennyire tudnak szöveget értelmezni? köszi.
Szerintem a kérdésbõl egyértelmûen kiderült, hogy nem õ az apja a gyereknek. 72%-os tanulj meg szöveget értelmezni!
már hogy a fenébe ne lenne köze a kérdéshez, hogy az apja a gyereknek vagy sem??? Ha az apja, akkor nyilván fel fog bukkanni, láthatás, stb. Ha nem az apja, jó eséllyel soha többet nem látja. NYilván ettõl azért erõsen függ, mit mondjon neki, nem?
gondoltam, megosztom veletek ennek az aggódó anyukának a következõ privijét: A rák egyen meg. NA, hát akkor errõl a kérdésrõl szerintem ennyi elég is. NEm sértegettelek, egy szóval sem. Azt írtam, a gyerek érdekében gondolkodj kicsit felelõsségteljesebben, mert minden döntésed õt is érinti. Ha neked ez sértés, ám legyen.
9. Szerintem sincs közöd hozzá mivel nem ez volt a kérdés.
kedves kérdezõ, ha már privit írogatsz, hogy mi közöm hozzá... Az a közöm hozzá, hogy idejöttél, kérdeztél. ÉS igen, úgy gondolom, fontos kérdés, õ az apja-e a kislánynak. Anya vagy. Azért, mert férfit akarsz magad mellé, még jó lenne, ha számításba vennéd, hogy a gyereked minden alkalommal ragaszkodni fog ahhoz, akit odaköltöztetsz. Kicsi még. És ha nagyobb lesz se feltétlenül azt kell látnia, hogy anyu néhány hónap után összekötlözik valakivel, aki pár hónapig itt van, elmegy, jön másik... (mert gyanítom, jönni fog). Ha nem érdekelnek a vélemények, ne kérdezz.
most nézem, hogy már elment (a kérdésedben úgy írtad, mintha a volt párod akarná elmondani a picinek, és nem te) te csak azt mondod, ha keresi, hogy el kellett mennie messze, és nem tud jönni ... idõvel elfelejti
Ha "csak " 8 hónap, akkor elég ha kérdezi..
- elutazom messze és hosszú idõre - jó, akkor holnap jössz? - nem, nagyon sokáig nem jövök - akkor sírok - ne sírj, szeretlek akkor is, ha nem vagyok itt 2 éves gyerek nem tudja mi az az elválás, mi az a hosszú idõ, vagy nagy távolság, nem tudod neki elmagyarázni ... szép lassan el fogja felejteni
A kérdező hozzászólása: Nyolc hónapig voltunk együtt, nem hiszem, hogy tartaná a kislánnyal a kapcsolatot akkor ne ment volna el köszönés nélkül. Sokat játszottak együtt stb.
nem akarlak megbántani, de ezért kellene sokkal jobban meggondolni, mielõtt összeköltözöl valakivel :( Úgy veszem ki a soraidból, nem õ az apa... A gyereknek nem jó, ha apuk jönnek-mennek...
A kislány úgyis kérdezni fog.. A kérdéseinek megfelelõen valaszolni.. Csak az igazat, és nagyon fontos már egy 2 éves esetében is, hogy tudja nem az õ hibája, vagy hogy nem õ tett rosszat... Mennyi ideje voltatok együtt.? Közös kislány? Mrt neke az jztott eszembe, hogyha nem is az övé, de régíta együtt voltatok, akkor talán látogatná...ebben aza esetben is. Ha nem az apja, akkor amúgy hamar elfelejti... Ilyenkor a hosszútávú memória még nagyon keveseknél alakul ki... (Nagyon nagyon kevés ember van, aki emlékszik a 2 éves idõszakra, vagy abból valamire az életébõl (bar én ezen kevesek közé tartozom:) )
A kérdező hozzászólása: Semmit sem tudok róla, lehet, hogy egyszer majd újra felbukkan.
Nekem sem derült ki... Mert sehol nem írja, hogy nem az apja.., párjaként utal rá, nem férjeként, ennyi derül ki.. Én is rakérdeztem, kaptam is valszt... A 72 % -ossal alapvetõen egyet értenék, de az elsõ válasza feltételezésekbe bocsájtkozik.. Azért én úgy gondolom, mhogy egy 8 hónapos ott élés, tehát egy majd 1 éves kapcsolat annyira nem rövid, hogy azt gondoljuk felelõtlenül viselkedik az anyuka, nem jött össze ennyi. Tény, hogy egy szülõnek sokkal jobban át kell ondolnia a párkapcsolatának aladását, mert nagyobb a felelõssége, mint egy egyedül lévõ nõnek, de jelen esetben ez nem is volt kérdés.. Viszont az fontos, hgy a gyerek apja-e vagy sem a volt párja, mivel ezen múlik, hogy van-e esélye hgy benne marad az életében a gyereknek... A kapcsolat hossza pedig azért fontos, mert ha pl 1, 5 év alatt hozzánõtt a gyerek, lehet, hogy ha az anya engedi szívesen tartaná a kapcsolatot.. Tény, hogy ebben az esetben ha szõ nélkül lépett er kb 0 a esély.. Tartom, mhogy csak akkor kell mondani akármit is, ha kérdez a kislány.. Amígy hamar elfelejti, mert még pont abban a korban van 3.

Párommal pár hónapja élünk együtt, előző kapcsolatomból van egy két éves lányom aki köztünk alszik. Párom szó nélkül engedi neki. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Az lehet az oka, hogy még csak pár hónapja éltek együtt, és még tûri, és nem akar veled cirkuszt.. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezt hosszú távon szó nélkül hagyja? De azért te is érdekes vagy. Furcsállod, hogy nem szól érte a párod. Ezek szerint te sem érzed ezt a gyerekekkelalvós dolgot normálisnak. Akkor miért nem rakod a gyereket a saját ágyába?

Jezusom, ha meg szólna akkor az lenne a baj. Tedd külön a gyereket éjszakára es örülj h toleráns a párod.
Az lehet az oka, hogy még csak pár hónapja éltek együtt, és még tûri, és nem akar veled cirkuszt.. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy ezt hosszú távon szó nélkül hagyja? De azért te is érdekes vagy. Furcsállod, hogy nem szól érte a párod. Ezek szerint te sem érzed ezt a gyerekekkelalvós dolgot normálisnak. Akkor miért nem rakod a gyereket a saját ágyába?
Talán mert szereti? Talán mert nem azt tartja szem elõtt, hogy csak a tiéd, hanem azt, hogy mostantól közösen nevelitek, és ha tartós lesz a kapcsolatotok , akkor õ lesz a nevelõ/pótapukája? Miért, te mire gondoltál...?
Azért nem szól mert nem akar még beleszólni a gyereknevelésedbe.
#2 vagyok, Úristen, de naívak vagytok! Egy ágyban alszanak a gyerekekkel, és emiatt még szex sincs, de biztos azért nem szól, mert annnnnnyira szereti a gyereket. Anyukám, vegyél már egy ezresél egy matracot annak a gyereknek, mert -attól függõen, hogy kié a lakás- vagy a pasi csomagol össze, vagy titeket rak ki.
Akármekkora is a szerelem...a gyereknek sem jó ez így...kellene neki egy saját hely. Eddig hol aludt?
A pasik sokszor sokkal toleránsabbak a számukra idegen gyerekekkel mint a nõk.
Igazuk van a többieknek! Ne sajnálj egy ágyat venni a gyereknek, hogy külön aludjon! Mindenkinek kényelmesebb lesz. Miért nem jutott eddig eszedbe, hogy vesztek, ha nincs?
Én m-ár születésemtõl kezdve külön szobában, külön ágyba aludtam... Nekem ez igy jó volt :) meg igy az egészséges
Pasi kb annyira okos mint te! Szegény kislányt sajnálom. Az "eredeti" apja ezt engedi?
Gondolom nem mer szolni. Mondjuk nekem kicsit durva, hogy a lanyodat egy "idegen" ferfi mellett altatod. Nem hiszem hogy ez egeszseges.
Szerintem nem meri neked mondani, hogy jobb lenne, ha lenne végre külön ágya, külön szobája a gyereknek......
Most tényleg szivatsz bennünket, vagy már ne is haragudj, de nem lopnának el az eszedért. Szóval, örülj, hogy van párod, de meg kellene becsülnöd. A legfontosabb: van egy kislányod, akit nevelsz, akkor ugyan tiszteld meg már azzal, hogy ne a te pasiddal aludjon együtt és fordítva is a pasidat is megtisztelhetnéd, hogy te alszol vele csakis. Ha lesz netán másik pasid majd azzal is együtt alszik akislány?
Ja, de neked nem kéne szólni, ha kiváncsi vagy hogy miért hagyja vagy ha azt hiszed, hogy problémái vannak, mi? Nagyon okos logika.
A kérdező hozzászólása: Egy éves kora óta.
A kérdező hozzászólása: Ha baja, hogy köztünk alszik a kicsi akkor szóljon.
a 2 éves gyerek születése óta melletted alszik?
Azért nem szól mert a TE GYEREKED. Neked kellen ezt elintézni, nem gondolod?? De h*lye emkberek vannak, jézusom...
A kérdező hozzászólása: De szex senagyon van a kicsi miatt.
A kérdező hozzászólása: Azért mert nincs saját ágya.
A kérdező hozzászólása: Eddig melettem aludt.
Ennyire nem lehet valaki vak. Nem szól a párod, mert egyelõre nem akar ebbõl vitát, de így még a gyereked saját apja sem szeretne élni, nemhogy a barátod. Ezt a kérdést egyébként provokációnak szántad ?
a 2 éves gyerek születése óta melletted alszik?
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok hogy szexuális problémája van.
Miért még soha nem voltatok együtt?
A fejével van probléma hogy melletted van :D 32/F
Na változott valami, Amúgy a Veterán INGYEN ELVIHETÕ gyerekcuccok is vannak.

Két éves és két hónapos kislányom még mindig szopizik, még éjjel is egyszer, nagyon nagy baj ez? Párom nagyon nyúz, hogy szoktassam le, de nem birom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem amíg te nem érzed úgy, hogy itt az idõ a leszoktatásra,a ddig nem is fog menni. Ha csak párod nyúz miatta, az nem elég, hiszen egy ilyen döntéshez szükséges a kemény elhatározás... szerintem egyébként nem baj a szopizás mindaddig, amíg téged nem zavar.

Szerintem amíg te nem érzed úgy, hogy itt az idõ a leszoktatásra, a ddig nem is fog menni. Ha csak párod nyúz miatta, az nem elég, hiszen egy ilyen döntéshez szükséges a kemény elhatározás... szerintem egyébként nem baj a szopizás mindaddig, amíg téged nem zavar.
Szerintem is le kéne szoktatni, mert ez már elég komoly érzelmi függõség. Éjszaka, ha felébred, akkor adj neki inni pohárból, egy idõ után megunja, és nem kel föl majd csak hogy kapjon egy pohár vizet. Nappal mikor szopizik? Próbáld ezeket is kiváltani sima tejjel, kakaóval. Persze fokozatosan, ne sürgesd, hiszen eddig sem történt ilyesmi, nem értené, hogy most miért nem jó az, ami eddig volt. Bár én nem szoptatnék ilyen sokáig, nekem a fiam már 1 hónaposan átaludta az éjszakát (nem kényszerbõl, magától), de ha fél évesen még mindig felébredt volna, akkor szépen finoman leszoktattam volna róla.
A kérdező hozzászólása: Az éjszakai ébredést megszoktam Õ a harmadik lányom és a másik kettõ is három éves koráig felkellt éjszaka. Nekem igy dobta ki a gép, de egyikuk se szopott ennyi ideig. Sõt két éves korukra szobatiszták voltak mig a pici még nem akar! Napközben is sokat akar cicizni , kb. három négyszer, de ettõl függetlenül jól eszik.
Itt találsz egy szoptatási szakértõt, írj neki, segít: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3
Szia !Az én dorotim is ennyi idõsen szokott le a cicirõl.Egyszerûen azt mondtam neki hogy leharapta a boci.(a mesekönyvében lévõre mutatva)Leragasztottam sebtapasszal és mondtam hogy nagyon fáj.Fürdésnél is látta a tapaszt, és kb 1 hétig ragaszgattam .Éjjel volt némi sírás, de nem több 4-5 napnál.6.napon már végigaludta az éjjszakát is, pedig addig 3 óránként szopott éjjel mint az újszülöttek.Ha megérti hogy fáj akkor még sajnálni is fog.Némi hiszti lesz, de megszokja.Kitartás.Nekem a szívem majd meg szakadt mikor éjjel sírt , de ki kell bírni.A lányom cumizik így könnyebb volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, megprobálom, bár nehéz lessz az biztos!

Két éves fiamnak megígérte az apja, hogy tegnap elviszi az állatkertbe. Persze ebből semmi nem lett ezért a mostani párom azt akarja, hogy ne tartsa a kicsivel a kapcsolatot. Megtílthatja ezt a párom?

Törvényesen nem ismerte el az apja a gyereket így nincs sem láthatás sem gyerektartás. Néha fizet 10000-15000 forintot de inkább nem.

Legjobb válasz: A párod nem tilthat meg semmit. Te viszont igen. Sok jövõbeli csalódástól emgkíméled a fiad is, de egyszerûbb lenne apukával leülni és komolyan megkérdezni hogy kell e ez neki, tud e felelõsségteljesen foglalkozni a gyerekkel, nem csak ha épp olyanja van, akarja e, ha igen akkor ez így nem oké, ha nem akkor inkább mondj le arról a néhai 10-15e-rõl.

A párod nem tilthat meg semmit. Te viszont igen. Sok jövõbeli csalódástól emgkíméled a fiad is, de egyszerûbb lenne apukával leülni és komolyan megkérdezni hogy kell e ez neki, tud e felelõsségteljesen foglalkozni a gyerekkel, nem csak ha épp olyanja van, akarja e, ha igen akkor ez így nem oké, ha nem akkor inkább mondj le arról a néhai 10-15e-rõl.
Ha a jelenlegi párod bele akaor szólni abba, hogy mi vana gyerrekeddel, akkor fogadja örökbe. Attól kezdve joga is van erre, de természetesen kötelezettségeket is vállal. De ettöl függetlenül, ha a biológiai apa ennyire felelötlen, akkor én is arra hajlanék, hogy ne zavarja össze a gyereket, magyarul ne tartsa vele a kapcsolatot.
A parodnak nincs beleszolasa, de igaza van. Ha az apa nem ismeri el a gyereket, akkor ne is lassa. Idegen gyerekeket sem vihet el sehova. Ha meg el akarja vinni, akkor torvenyesen is ismerje el!
Mivel az apa hivatalosan nem is az apa, te engedheted el vele sem sem. A párod örökbefogadta? Egyébként egy apa, aki nem képes elismerni a gyerekét, nem akar fizetni, számomra idegen lenne. Egyáltalán tartjátok a kapcsolatot vele? Mit akar? Jó lesz ez hosszútávon a gyereknek? Ezzel is számolni kellene.
A gyerek ragaszkodik az apukájához? Ez alapján amit írtál, hogy elengeded vele, pedig nem is ismert el a gyereket, nekem nagyon érett gondolkodásúnak tûnsz, aki a gyereke érdekét nézi. Én megkérdezném az apát, hogy miért nem vitte el, mi jött közbe, vagy csak meggondolta magát. Utána pedig a gyerek érdekeinek a maximális figyelembevételével döntenék. Sezrintem a volt párod elmondhatja a véleményét, hisz most õ neveli a kisfiút, viszont õ nem tilthatja meg.
A párodnak van gyermeke? Addig, míg nincs, semmi etikai alapja nincs, felmérni sem képes a helyzetet! A logikus döntések nem mindig egyeznek meg a lehetõségekkel, fordítva is igaz, a lehetõségek miatt úgy tûnhet, hogy logikátlanok vagyunk. Te döntsd el, hogy láthatja-e, vagy nem! Ez, hogy "ebbõl semmi nem lett", nem mond semmit nekünk! Az sem, ha homályosan utal valaki rá, te még csak homályosan sem utaltál arra, miért maradt el. Így a saját fantáziánkra lett bízva. Lehet, hogy kórházba kellett mennie, akárki miatt! Lehet, hogy csak anyagi háttere nem volt. Mindennek oka van! Nem mindig az az oka valaminek, amit mi hiszünk, mert az élet egyedi dolgokat produkál.
Megtílthatja, de ha ez volt az elsõ eset akkor minek? Én inkább azért nem tartanám vele a kapcsolatot, mert ha olyan önzõ, hogy gyerektartást nem fizet, akkor ne akarja a gyereket se látni. Azért nem akarnám, hogy találkozzanak, mert felelõtlenség, amit csinál... A párod megtílthatja, ha Te is akarod, de leginkább azt gondolom ez a kettõtök dolga és nem feltétlenül kell a te párod beleszóljon.
Nem, a párod ezt nem tilthatja meg! Sõt, te sem!
Ja neki szeretõje van neked meg párod, na ennyi elég is.
A kérdező hozzászólása: Az oka az volt, hogy inkább a szeretõjével töltötte az idõt. Páromnak van két gyereke úgyhogy tudja mirõl beszél.
A párod nem tilthatja meg. Viszont a gyerek érdekeit nézve, talán jobb lenne mindenkinek, ha nem tartaná a kapcsolatot egy ilyen apával.
A válaszokból látom, hogy itt mindenki pontosan tud mindent, csak én nem tudok semmit. Gondolom, te sem tudsz többet, mint én, mert ha tudnád az okot, csak-csak leírtad volna, hogy tisztábban lássunk. Senki nem tud semmit, csak dönteni! Nem semmi! Apuka azért mégis figyelhet a gyermekére, mert idõnként és nagyon minimálisan támogat anyagilag is (tudom, hogy ez semmi). A párod nem úristen, hogy abszolút döntsön. Lehet, hogy bele sem szól a gyereknevelésbe, csupán dönt! Ha lesz közös gyermeketek, neked abba semmi beleszólásod nem lesz, ahogy látom, a leírtak alapján. Én csak akkor tudnék határozott véleményt mondani, ha ismerném a körülményeket. Ez a véleményem a "fantáziám alapján" született...
A szeretõjével? Ez a megfogalmazás mindent elárult, a te szeretõdet miért párodnak nevezed?
Nyilván joga nincs a párodnak ilyen horderejû dologban dönteni, ez a te feladatod és felelõsséged.Nem tilthat meg semmit, viszont elvben igaza van, és ezt te is beláthatod.Hiszen az az apa, aki nem ismeri el a saját gyerekét, nem támogat titeket, nem látogatja rendszeresen a gyereket, csak ha kedve tartja, az valójában nem apa.Innentõl elég jogos lenne részedrõl eltiltani tõle a kicsit.

Joga van a páromnak beleszólni abba, hogy hogy bánok a két éves gyerekemmel ha nem ő az apja?

Ma rákiabáltam és a kezére ütöttem a fiamnak mert szétszórta a papírfecniket. Párom erre közölte, hogy amíg ő itt van addig a gyereket nem bánthatom. Miért szól bele a gyerek nevelésébe?

Legjobb válasz: Ez a te verziód, az érem egyik oldala. A párod most lehet hogy azt mondaná, hogy mindennaposak a kiabálások, a ütlegelések, és õ nézi igazán a gyerek érdekeit, és elege van abból, hogy kelted a feszültséget. Joga van beleszólni, mert egy háztartás, egy közösség vagytok. Egyébként önigazolást keresel itt? Ha mindenki neked ad igazat, akkor kinyomtatod, és a párod orra alá dugod?

Ez a te verziód, az érem egyik oldala. A párod most lehet hogy azt mondaná, hogy mindennaposak a kiabálások, a ütlegelések, és õ nézi igazán a gyerek érdekeit, és elege van abból, hogy kelted a feszültséget. Joga van beleszólni, mert egy háztartás, egy közösség vagytok. Egyébként önigazolást keresel itt? Ha mindenki neked ad igazat, akkor kinyomtatod, és a párod orra alá dugod?
Amennyiben a párod és szereted õt, szeretnéd hogy elfogadjon téged a gyerekeddel együtt, akkor én igenis bevenném a gyereknevelésbe. Nem lesz az édesapja sosem, ez tény, de ne is csak egy idegen bácsi legyen a házban, aki nem szólhat bele semmibe. Joga és köze nincs hozzá, de ha családként szeretnétek élni, szerintem nem így kéne erre reagálnod.
Együtt éltek? Igen, ha közös jövõt terveztek, szeretnéd hogy õ legyen a gyereked "apja", akkor joga van hozzá. De ne a gyerek elõtt beszéljetek errõl, hanem kettesben.
A párodnak van igaza.. azért mert szétszórt valamit nem kell a kezére ütni.Gyerekbõl van , természetes, hogy ilyeneket csinál..elég lett volna ha rászólsz. A párod meg azért a párod, hogy a másik feled legyen, így beleszólhat a nevelésbe..örülj neki, hogy így elfogadja a gyereked.
A gyerek biológia apja azért beleszólhat? Ha elvárod, hogy nevelje a gyerekedet, vállalja az ezzel járó lemondásokat, akkor bizony abban az is benne van, hogy elfogadod a véleményét.
Miért vagy a pároddal, ha egyedül akarod nevelni a gyerekedet? Egy párkapcsolatban a gyereknevelés is közös, ahogy a felelõsség is. Joga van beleszólni a te rossz nevelési elveidbe.
Ha Apának akarod, akkor ugyan olyan joga van hozzá, mint neked. Ha így gondolkodsz, akkor garantálom , hogy nem sokáig maradtok együtt. Nem csak a pénz hazaviteléhez van joga. Örülj annak, hogy elfogad a gyermekeddel együtt.
Nyilván jogilag és biológiailag nem õ az apja, de ha valóban szereted, ha valóban úgy érzed, egymáshoz tartoztok, akkor meghallgatod és elfogadod az õ nevelési elveit is.Persze a döntés a tied, hogyan neveled a gyereket, de ez nem jelenti azt, hogy nem hallgathatsz ilyen téren a párodra, vagy hogy kizárhatod ebbõl a szempontból az életedbõl.
A párodnak abban igaza van, hogy ne bántsd a gyereket. DE: Szerintem nem is bántottad. Nem verted véresre a fenekét, a kézre csapást meg nem nevezném bántásnak.
A kérdező hozzászólása: Hat hónapja lakik velünk a párom, én most akarok visszamenni dolgozni, õ lenne itthon a kicsivel mivel én másik városban dolgozom.
Becsüld meg nagyon ezt a férfit, nem minden bokorban találsz ilyent!
A kérdező hozzászólása: Nem tudok mit tenni, akkor nevelje õ a gyereket.
Tehát te visszamész dolgozni, õ marad otthon a picivel, de nem nevelheti...? Azt ugye te is tudod, hogy ez nem mûködõképes? A kiabálásról annyit, hogy ha elég határozott vagy anélkül is megérti a gyerkõc, hogy felemelnéd a hangodat. Minden megszokás kérdése. A többieknek meg igazuk van, az ilyen férfit meg kell becsülni.
Akkor mostantól egész nap õ lesz a gyerekkel, így nyilván van joga beleszólni. Nem megsértõdni és hisztizni kell meg játszani a mártírt, hanem megbeszélve megoldani a problémákat. Közösen.
A kérdező hozzászólása: Nevelni nevelheti ha tudja. De miért mond olyat, hogy amig õ velünk lakik addig én a gyereket nem bánthatom? Szerintetek ezt vegyem fenyegetésnek?
Kedves kérdezõ, te beteg vagy, de minimum nem normális.
Ez vagy kamukérdés, vagy pedig remélem, hogy a pasi lelép, és viszi a gyereket...
Ebben az egész történetben az a legszomorúbb, hogy te teljesen jogosnak érzed a felháborodásodat. Annyira meg vagy gyõzõdve arról, hogy egy 2 éves gyereket így kell nevelni, hogy nem is érted, itt miért nem emelnek piedesztálra téged. Mégis hogy gondolod? A pasi ott van a fizetést leteszi, kvázi eltartja más gyerekét, és nem szólhat rád, amikor hülye vagy? A gyerek érdekében remélem, hogy ez az ember sokáig veletek marad.
Gyereknevelésre képtelen agybeteg a kérdezõ. Esélyes, hogy elveszik tõle a gyerekét ha így folytatja...
Olvas utána a nevelésnek, ha ennyire tanácstalan vagy benne. Másrészt párod helyébe azonnal lelépnék, még mielõtt a közös gyerekekkel is ezt csinálnád.
Persze, hogy ebbõl ért ha csak ezt ismeri. Még mindig nem tudjuk, hogy mióta vagytok együtt, együtt éltek-e, õ tart-e el titeket.
Ha õ van ott veled és a gyerekkel. Ha nézi a gyereked érdekeit, akkor sokkal inkább õ az apja, nem az aki megcsinálta... Nem feltétlenül attól lesz egy apa igazi apa, hogy vér szerint õ az egyik szülõ. A helyedben örülnék, hogy találtam egy férfit aki elfogad a gyerekkel együtt...
A kérdező hozzászólása: De akkor sem kellene a páromnak ilyeneket mondania. Én vagyok a gyerek anyja, had csináljam én a nevelését. A múltkor azért szólt rám mert a kicsi felált a babakocsiban és egy kicsit rákiabáltam, hogy üljön le.
A kérdező hozzászólása: Az igazi apja nem törõdik a kicsivel. De valahogy nevelni kell a gyereket.
Örülj neki, hogy így elfogadta, megszerette a gyermekedet, hogy õ veszi védelmébe veled szemben!
Ha nem érdekelnek a válaszok, miért kérdezel? Igen, ha közös életet tervezel vele, akkor a gyereknevelést is közösen kell megoldani. Együtt éltek? Anyagilag besegít?
Mondd, te csak kiabálni tudsz a gyerekeddel?
Örüljünk, hogy törõdik a gyerekkel.
Együtt fogjátok nevelni a gyereket, a gyerek apjaként fog rá tekinteni (akkor is, ha persze tisztában lesz vele, hogy nem õ a biológiai apja). Ennek fényében nyilvánvalóan közös nevelési elveket kell(ene) kialakítanotok. Mégis, hogy gondoltad, hogy a párod fogadja el a gyerekedet, lakjon vele, tartsa el, nevelje, stb., de ne szóljon bele a te dolgodba?? Akkor nem kell összeköltözni...
Persze a pénzét meg az idejét költheti rá, de különben kuss a neve. Na ezért sem kell gyerekes nõvel kezdeni.
Egy 2 éves gyereket képes vagy megütni, és kiabálni rá? Ezt nevezed nevelésnek? A párod helyébe én eltörném a kezedet, és beverném a szádat.
A kérdező hozzászólása: Akkor hogy neveljem a gyereket? Máshogy nem fogad szót, csak ha rá kiabálok.
El tudod mondani, hogy minek kellett neked gyerek? A korod miatt, mert ideje volt vállalni? Így akartad az apját megtartani? Hogy nem azért vállaltál gyereket, hogy szeresd az 100 %. Neked annyi türelmed van a gyerekekhez, mint nekem, de akkor könyörgöm, nem kell szülni! Elképedtem, hogy hogy gondolkozol. A pasid tartson el benneteket, finanszírozza a gyerkõcöd dolgait is, de fogja be, ugye? Tudod mire gondolok? Csomó normális nõ marad egyedül a gyerekeivel, és sokan közülük kétségbe esnek, hogy nem lesz többé normális párjuk. Ezentúl a Te kérdésed és válaszaidat linkelem nekik. Ha neked összejött, akkor õk pláne megérdemelnének egy normális férfit maguk mellé.

Anyukák, lassan 1 éve, hogy itt hagyott minket a párom, Most lesz két éves a kislány. Nem voltunk házasok. Bőv. Lent?

Szeretném megkereszteltetni a lányom,de volt ex nem akarja,ilyenkor mi a tehend?,kell az ? bele egyezése? Vagy sem,mit tegyek.nem nagyon látogatja a kislányt.hetente 1 szer 2 ó hosszára.

Legjobb válasz: Ha te neveled, úgy gondolom, hogy nagyobb jogod van eldönteni, hogy mit akarsz. A keresztelõn viszont tanácsos ott lenni mindkét szülõnek, bár nem tudom, felétek mi a szokás. Nálunk annak a szülõpárnak, ahol volt áldozás stb, meg kell gyónni keresztelõ elõtt, és el kell menni egy beszélgetésre is a leendõ keresztszülõkkel. Itt a papon is múlik, hogy engedi-e, valamint tényleg jó lenne tisztázni a volt pároddal a dolgot. Nálunk papírokat is ki kell tölteni.

Ha te neveled, úgy gondolom, hogy nagyobb jogod van eldönteni, hogy mit akarsz. A keresztelõn viszont tanácsos ott lenni mindkét szülõnek, bár nem tudom, felétek mi a szokás. Nálunk annak a szülõpárnak, ahol volt áldozás stb, meg kell gyónni keresztelõ elõtt, és el kell menni egy beszélgetésre is a leendõ keresztszülõkkel. Itt a papon is múlik, hogy engedi-e, valamint tényleg jó lenne tisztázni a volt pároddal a dolgot. Nálunk papírokat is ki kell tölteni.
szia! szerintem nem kell, nálunk most volt keresztelõ, mi ott sem voltunk, amikor elõtte intézkedett párom anyukája, bediktálta a nevünket, hogy mi vagyunk a szülõk, és ennyi. Nem kell külön engedély tõle.

Szerintetek baj, hogy a párom fürdeti a két éves lányomat?

Lassan egy éve vagyunk együtt a párommal, van egy két éves kislányom akit rendszeresen õ fürdet, vagyis beteszi a kádba, kiveszi és felöltözteti.

Legjobb válasz: Ha neked az számít, hogy egy ilyen fórumon mit írnak emberek, akkor a kapcsolatod a pároddal nem a bizalomra épül. Én meg azt olvastam, hogy egy apa kiirtotta a családját, mégsem gyanakszom apámra, hogy képes lenne ilyenre, szóval nálatok valami gond van.

Ha neked az számít, hogy egy ilyen fórumon mit írnak emberek, akkor a kapcsolatod a pároddal nem a bizalomra épül. Én meg azt olvastam, hogy egy apa kiirtotta a családját, mégsem gyanakszom apámra, hogy képes lenne ilyenre, szóval nálatok valami gond van.
mi a retkes lófüttyét kell arról beszélni bárkivel, hogy ki fürdeti a gyereket??? Semmi köze hozzá se a szomszédnak, se az ismerõsnek, se a rokonnak. Ez pont olyan magánügy, minthogy nem mesélem el, hogy nem szeretem az akármelyik pózt a szexben.
az unokatestvérem most lett 2 éves és még mindig fürdeti az anyukája õt.. semmi gond nincsen ezzel. ha a kislány nem mondja, hogy ne akkor nincs semmi baj:)
és engem ki fürdet? :'(
A nõvéremék szétmentek. Van egy 4 éves kislány. Ha az apa elviszi maradjon retek a gyerek mert jajj mit csinálhat vele? Vagy az az ember ha viszi a gyereked akitõl van? Rémeket látsz. Nincs semmi baj azzal ha a nevelõapa fürdeti, de ha nem tecc emeld fel a sgged a rosalinda elõl azt fürdessed te.
A kérdező hozzászólása: Én fürdetném, de a párom azt mondja õ szivesen megfürdeti. Mondjuk, ha én fürdetném a kicsit akkor csak pancsolna, a páromnak jobban szót fogad.
Szuper. Szóval nektek az a jó, ha õ fürdeti, de jaj, a marinéni mit szól. Tudod mit, ne fürdesse, tegyetek rá magasról, hogy a gyerek koszos marad, ha te bohóckodsz vele, mert a marinéni véleménye sokkal fontosabb.
Egyrészt te ismered a párodat. Másrészt nem minden mostohaapa pedofil, viszont csak ezekrõl kapunk hírt és kérdéseket. Minden nap kiírhatná 5 millió ember hogy a mostohaapa nem fajtalankodott ma sem a nevelt lányával. Csak a rossz hírek és negatív dolgok jutnak el hozzánk, így nem érezzük hogy az összes estbõl ez milyen kis hányad. Nagymamám mindig panaszkodik hogy a híradókban csak a balesetekrõl írnak. Most mondják el hogy kis pista épségben eljutott a-ból b-be? Ismered a párod, neked kell tudni. Hogyha bármi gyanúsat észlelsz akkor viszont lépj fel ellene.
Én is fürödtem apuval anno egy kádban és köszönöm ép és egészséges felnõtt lett belõlem, élek. Ha ennyire parázol, akkor nézd végig minden este, ahogy a párod megfürdeti a kislányt. Miért kell ezen kiakadni? Én, ha elmesélem a családnak, hogy a párom fürdeti a kislányomat, megeteti, tisztába teszi, ha kell, akkor nem a fujjogás az általános vélemény, hanem de jó, hogy olyan embert fogtam ki, aki segít mindenben! A szomszéd Pista bácsi és Gizi néni véleménye meg még is ki a frászt érdekel? Majd én tudom, hogy van-e mitõl félnem, vagy sem.
"Én, ha elmesélem a családnak, hogy a párom fürdeti a kislányomat, megeteti, tisztába teszi, ha kell, akkor nem a fujjogás az általános vélemény, hanem de jó, hogy olyan embert fogtam ki, aki segít mindenben!" Csak a te esetedben annyi a különbség, hogy a párod a gyerek apja.
Honnan tudja más, hogy nálatok ki fürdeti a gyereket? Tán már elindult a Való Világ 6 special edition, hogy ezt mások tudják?
Kedves 27-es! A jelenlegi párom nem a kislányom édesapja (sajnos). Õ itt hagyott a 7 hónapos gyerekemmel anno és azóta is kéthetente hallunk csak róla, amikor elviszi a lánykát egy napra. Neki fontosabb volt a farka, mint a várandós felesége, avagy késõbb az újszülött kislánya. :) A páromban maximálisan megbízok, eszembe sem jut, hogy ilyet tenne a lányommal! Nem egyszer végignéztem ahogy fürdeti, vagy tisztába teszi. A lányom azért szereti annyira, mert pacsál, játszik vele fürdetés közben, míg nekem sokszor csak a sablon fürdetésre van energiám és jóccakát.
Én nagyon késõnérõ típus voltam, engem 9 éves koromig fürdetett a nevelõapám. Soha senki sem furcsálta, kislányos volt, igényem volt rá. És sose mászott rám...
*voltam
Sajnos ha molesztálós fajta a pasi akkor tök mindegy, hogy vér szerinti vagy nevelt lánya a pici! Nem tudom milyen a lakásotok, de egy panelban pl. nekem gyanús lenne, ha apuci mindig zárt ajtónál fürdetne mondván, hogy megfázik a gyerek vagy például nem hallanám mit beszélnek, mit játszanak, mert suttogósra venné a figurát! Ha ez nem áll fenn és a gyerek szívesen megy vele fürödni akkor nem lehet baj! Remélem megnyugtattalak!
A vérszerinti apja sem fürdethetné? Ha nem akkor ne fürdesse a nevelõapja se... Zárójelben, a párom szokta fürdetn a barátaink kislányait is, ha náluk vagyunk, a kislányok kérése(3, 6), hogy akkor csak õ lehet ott, mert jót játszanak közben, imádják...ebben sincs sztem semmi
Te most addig akarsz provokálni, míg találsz egy tökéletlen véleményt, hogy azután ujjonghass, hogy: ugye megmondtam? Mi lesz ha azt olvasod holnap , hogy a gyereket az édesanyja fojtotta bele a kádba??? Volt már ilyen, nem csak "aszongyák"! Mehet majd a gyerek intézetbe! Mennyi mindennel kell még neki szembenéznie miattad, míg felnõ???!!!
Dehogy baj, most ne kezdjünk már mindenhol rémeket látni!
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy nem feltételezek ilyesmit róla! De lehet sokan elítélik azt, hogy õ fürdeti a kislányt.
Párod tán Pedomaci? Nem? Akkor nincs semmi baj :D
Annak kellene örülni, hogy segítenek! Ha így folytatod, lesz még vagy húsz párod, mert valamelyik szomszéd fog benne találni kivetni valót! Ha nem, akkor keresel a neten egyet! A huszadiknál már nagy lesz a lányod, akkor már nem kell fürdetni! Ha fürdetni fogják, az nem a te "párod lesz"! Manapság annyi mindent mondanak arra, aki váltogatja a kapcsolatait! Ehhez mit szólsz?
Ja, en multkor olvastam, hogy egy gyerek fejszevel kinyirta a szuleit. Azota majrezok, nehogy az en kolykom is megkattanjon es kinyirjon engem. Jatekpisztollyal alszom a parnam alatt. :s ...egyebkent nagyon sajnalom szegeny parodat, remelem csak kamu a kerdes...
Nekem az lenne a kérdésem, hogy férfi létemre szeretek fõzni. De tudom, hogy ezt sokan elítélik. Szerintetek abbahagyjam? Nektek mi a véleményetek errõl? Mármint, hogy ha egy férfi szeret fõzni. Agyiszint b+
És az örökbefogadott kisbabákat szerinted ki fürdeti? :)
Engem is sokszor apám fürdetett 2-3 éves koromig, legjobb barátnõm kislányát is szokta fürdetni a lány élettársa, aki ugye nem vér szerinti apja a gyereknek. Semmi extra nincs ebben. Komolyan egy fórumos kérdés számít ebben Neked?! 28N
A kérdező hozzászólása: Lehetõleg a kérdésemre válaszoljatok és ne írjatok hülyeséget. Az egyik ismerõsöm szerint sem helyén való, hogy a nevelõapja fürdeti a kicsit.
Igen... Valószínû amiért 1000 emberbõl 1 s*ggf*j, azért nem hagynám énsem, hogy a párom hozzáérjen, fürdesse, öltöztesse, pelenkázza a gyerekemet. Sõt ne is etesse, vagy vagy vegye fel, mert abba is bele lehet látni mindenfélét. Örülj annak, hogy a párod elfogadta és szereti a kislányodat! Járj nyitott szemmel, de ezért fúrni, neee...
Szerintem már leírták a véleményüket, csak te most azt akarod hallani, hogy nem helyes, hogy foglalkozik a kicsivel, ha már a vérszerinti apja nem teszi ezt meg.
Olyan férfivel vagy együtt akiben ennyire nem bízol meg? Hagyd el akkor, másnak jól jöhet egy ilyen férfi, aki gondoskodik más gyerekérõl.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy nem bízok meg benne, hanem azt, hogy másoknak ez fura lehet. Engem sem fürdetett apán soha.
Én még fürödtem is apámmal együtt, nõvérem is, akivel 5 év különbség van köztük. Amúgy kire tartozik rá, úgy õszintén hogy kifürdeti azt a gyereket? Örülj, hogy van aki foglalkozik azzal a gyerekkel és elfogadja.
Nos sajnos én nagyon rosszul jártam ebben a tekintetben, mert az én nevelõapám bizony 6 éven keresztül molesztált mindezt 6-12 éves korom között, anyukám sem hitte, hogy a nevelõapám egy pedofil állat, nem is mertem elmondani úgy kb 20 éves koromig, és csak most 24 éves koromban tudatosult benne, és csak most hagyta el.Tehát hiába mondtam el természetesen nem hitte el.Viszont van jó tapasztalatom apukámnak van új felesége és mostohagyerekei, és apukám a világ legjobb nevelõapjai abszolút nincsenek ilyen hajlamai de nem fürdette sosem a lányokat, fõleg azért sem mert 7 és 9 évesek voltak amikor elvette az anyjukat Ha úgy gondolod megbízható a párod, nem látsz semmit a kislányon akkor engedd, de azért tartsd nyitva a szemed és a füled.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!