Találatok a következő kifejezésre: Két éves költözködnék, egy (3 db)

Egy két éves kisgyereket mennyire viselhet meg, ha kb 2 havonta máshova költözik az anyjával?

A páromnak van egy két éves kisfia. Az anyuka, amióta külön mentek (augusztus óta) már az 5. helyen lakik. Itt nálunk, a páromnál hétvégenként biztonság várja a kisgyereket, ugyanaz a környezet és itt meg is nyugszik, akkor hisztizik, amikor a párom visszaviszi az anyukájának.

Legjobb válasz: A gyakori környezetváltás természetesen nem tesz jót sem a kisgyereknek, sem a felnõttnek. Arról viszont egy szót sem írtál, miért költözik olyan gyakran az anyuka. Igaziból csak akkor lehet véleményt alkotni, ha mind a két oldal véleményét és lehetõségeit ismerjük.

A gyakori környezetváltás természetesen nem tesz jót sem a kisgyereknek, sem a felnõttnek. Arról viszont egy szót sem írtál, miért költözik olyan gyakran az anyuka. Igaziból csak akkor lehet véleményt alkotni, ha mind a két oldal véleményét és lehetõségeit ismerjük.
Gyereke válogatja. Van aki csak a gondozó személyekhez kötõdik és amíg õk stabilan ott vannak, bárhol elvan. Van, aki viszont a helyhez is és felzaklatja a változás. Látatlanban, a gyereket nem ismerve sajnos nem lehet válaszolni a kérdésre.
Nagyon megviseli, ilyen kisgyereknek az állandóságra van szüksége.
Most, 28 évesen is megviselne, ha állandóan hurcolkodni kellene más hülyesége miatt, naná, szerintem megviseli, azért van kiakadva, ha visszaviszitek az anyjához.
Az állandó bizonytalanságérzés miatt rendkívül súlyos személyiségproblémái lesznek felnõttként, és erre majdnem mérget vehetsz, olyan biztos. Ráadásul nem lesznek stabil és szilárd kapcsolatai (barátok, haverok, tanárok stb.) senkivel sem. Anyuka nevel egy pszichiátrai esetet - hacsak össze nem szedi magát az apuka és nem lép a gyerek érdekében - azaz nem igényli magának a gyereket hivatalosan, bíróság elõtt. Kérni kell egy gyermekpszichiáter-szakértõ véleményét is.
Nincs gyerekem, nem is értek emiatt hozzájuk annyira, de ösztönszerûen érzem, hogy az állandó költözés nem lehet jó egy ilyen pici gyereknek.
Mi állandóan költöztünk, amikor kicsi voltam. Semmi bajom nem lett tõle, sõt igazából nem is emlékszem rá. Az elsõ lakásunkra abból az idõbõl emlékszem, amikor már óvodás voltam. Tény, hogy a gyereknek biztonság kell, de a biztonságot nem a lakhely, hanem a szülõk adják meg. Ha az anya stabil mellette, akkor akár vándorcirkuszban is élhetnek lakókocsiban, akkor se lesz gond vele. Itt inkább az anyjával lehet gond.

Két éves gyerekkel költözködnék, egy másfél szobás lakást szeretnék venni (panel). Mire figyeljek a vásárlásnál gyerek-szempontból?

Egyedülálló vagyok, de nagyon vágyom már rá, hogy meglegyen a magam kis szobája, eddig anyukámmal laktunk, ketten egy félszobában. Ezek után nekem minden lakás hatalmasnak t?nik, de mi az, amire mégis figyeljek oda?

Legjobb válasz: Igazából csak arra figyelj, hogy ne legyen sok gondod a felújítással, mert az egy kisgyerkemet megterhel, nembeszélve rólad. A lényeg, hogy tetszen, meglegyen mindkettõtöknek a maga is "zuga". Az is fontos, hogy ne kelljen sok emeletet gyalogolni, mert mondjuk a 3. elemet után már nem fogja bírni a lépcsõzést. Ha van erkély, akkor figyelj oda, hogy fémrácsos-e, mert azon még egy kisgyerek könnyen kisehet. Azt be lehet fedni valamivel. Ja és persze a lakás megvétele elõtt mutasd meg a gyerkõcödnek is, kérdezd meg hogy lakna-e ott szívesen, tetszik-e neki. Ha igen, akkor nem lesz semmi gond.

Igazából csak arra figyelj, hogy ne legyen sok gondod a felújítással, mert az egy kisgyerkemet megterhel, nembeszélve rólad. A lényeg, hogy tetszen, meglegyen mindkettõtöknek a maga is "zuga". Az is fontos, hogy ne kelljen sok emeletet gyalogolni, mert mondjuk a 3. elemet után már nem fogja bírni a lépcsõzést. Ha van erkély, akkor figyelj oda, hogy fémrácsos-e, mert azon még egy kisgyerek könnyen kisehet. Azt be lehet fedni valamivel. Ja és persze a lakás megvétele elõtt mutasd meg a gyerkõcödnek is, kérdezd meg hogy lakna-e ott szívesen, tetszik-e neki. Ha igen, akkor nem lesz semmi gond.
Meg szerintem még arra is figyelj, hogy milyen környéken veszed meg a lakást.Lehet egy jó környék kicsit többe kerül, de megéri, hogy nem kell-e azon aggódnod, hogy vajon haza mernél-e menni sötétedés után. Mi is 1, 5 szobában lakunk a férjemmel, és épp most újítjuk fel.Annyira nem vészes az ezzel járó zaj, inkább csak költséges dolog:(Viszont a felújításra váró lakások olcsóbbak, és egy felújítatlan lakásban még lehet élni 1-2 hónapot, és szépen lassan csinálgatni.Mi is ezt tesszük már egy éve, és lassan végzünk is, igaz piros szobában éltünk szekrények és függöny nélkül néhány hónapot, de ki lehetett bírni.:) :) :)
Szerintem a szomszédokat is nézd meg, fõleg a leendõ fölötted lakót. Az enyém pl. pokol, sajnálom hogy nem mentem fel vásárlás elõtt, rögtön láttam volna hogy nem normális. Legyen játszótér a közelben és lehetõleg ne legyen kocsma, diszkó. A nyílászárókat próbáld ki, hogy jól zárnak-e. Van-e lift, van-e tárolóhely pl, biciklinek. Ovi, orvos közel van-e. Betöréses környék-e, biztonságos-e a parkolóban kocsit hagyni. Késõ este is menj el, nézd meg milyen embereket látsz. Jó-e a közvilágítás vagy sötétedés után rizikós lesz hazamenni. A legfontosabb: látsz-e a tiédhez hasonló korú gyerekeket vagy játszótárs nélkül marad.
Az utolsó hozzászólónak osztom a véleményét fõleg a szomszédokkal és az utcán randalírozókkal.Nagyon megtudják nehezíteni az életedet.Mi kertesházban lakunk és amikor vegvettük kezdõ fejjel nem néztünk itt körbe.Romák vannak a közvetlen szomszédba és nem rossz emberek de megõrülök attól ahogy élnek.Üvöltve beszélnek és kicsapják a kölyköket az utcára.Panelbe képzeld el, ott minden wc lehúzást hallasz, pláne ha rikácsol vmi színesbõrü.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!! Nekem nincs bajom a cigányokkal, de olyan helyre én sem költöznék, ahol szinte csak romák laknak, mert máshogy élnek, mint mi. Tény, hogy õk nem is veszik észre, hogy hangosan beszélnek (ordítanak). Itt Pécsen szerencsére nem olyan gáz a helyzet :)
azért Pécsett is ki lehet fogni olyan környéket! lásd meszes... egyébként mi is pécsiek vagyunk, mi is tervezzük, hogy nagyobb lakásba költözünk, de csak jövõre.
A lent lakókat is nézd meg... nálunk marhára kivannak, hogy a gyerekeim mászkálnak a fejük felett...
Persze, ha dolgozol beveszik õket, hisz az utcára nem rakhatod ki õket.
A kérdező hozzászólása: Itthon voltam, idõs apukámat ápoltam. Nem dolgoztam mellette.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem tudom, a kerület melyik részére költözöl, ez nagy kerület, de azt javaslom, hívd fel az önkormányzatnál Karácsonyi Magdolnát. Szociális és Köznevelési Osztály Cím: 1139 Budapest, Béke tér 1. Ügyfélfogadás: Hétfõ:13.30:00-18:00 Kedd:nincs ügyfélfogadás Szerda: 8:00-16:30 Csütörtök: nincs ügyfélfogadás A kérelmek leadhatóak az Igazgatási Osztály ügyfélszolgálatán. Péntek: 8:00-11:30 Postacím: 1555 Budapest, Pf. 10. Telefon: (1) 452-4144, (1) 452-4148 Fax: (1) 452-4147 E-mail: [email protected] Osztályvezetõ: Karácsonyi Magdolna; fogadóóra: hétfõ 13:30-18:00 (31. szoba) (1) 452-4144
Akkor természetesen nem. A bölcsikben a dolgozó szülõk gyerekei vannak, legalábbis mifelénk, így is teltházzal mûködnek a bölcsik, hosszú várólisták vannak.
Csana, az van pár elég jó a 13. kerületben. Ott maradhatsz GYESen, meg kb mindent megoldanak. Jó Pont pl. nagyon jó.
Igen, bölcsibe csak akkor lehet, ha anyuka dolgozik. Ezért jó a Csana.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!