Találatok a következő kifejezésre: Két éves költözködnék, (5 db)

Egy két éves kisgyereket mennyire viselhet meg, ha kb 2 havonta máshova költözik az anyjával?

A páromnak van egy két éves kisfia. Az anyuka, amióta külön mentek (augusztus óta) már az 5. helyen lakik. Itt nálunk, a páromnál hétvégenként biztonság várja a kisgyereket, ugyanaz a környezet és itt meg is nyugszik, akkor hisztizik, amikor a párom visszaviszi az anyukájának.

Legjobb válasz: A gyakori környezetváltás természetesen nem tesz jót sem a kisgyereknek, sem a felnõttnek. Arról viszont egy szót sem írtál, miért költözik olyan gyakran az anyuka. Igaziból csak akkor lehet véleményt alkotni, ha mind a két oldal véleményét és lehetõségeit ismerjük.

A gyakori környezetváltás természetesen nem tesz jót sem a kisgyereknek, sem a felnõttnek. Arról viszont egy szót sem írtál, miért költözik olyan gyakran az anyuka. Igaziból csak akkor lehet véleményt alkotni, ha mind a két oldal véleményét és lehetõségeit ismerjük.
Gyereke válogatja. Van aki csak a gondozó személyekhez kötõdik és amíg õk stabilan ott vannak, bárhol elvan. Van, aki viszont a helyhez is és felzaklatja a változás. Látatlanban, a gyereket nem ismerve sajnos nem lehet válaszolni a kérdésre.
Nagyon megviseli, ilyen kisgyereknek az állandóságra van szüksége.
Most, 28 évesen is megviselne, ha állandóan hurcolkodni kellene más hülyesége miatt, naná, szerintem megviseli, azért van kiakadva, ha visszaviszitek az anyjához.
Az állandó bizonytalanságérzés miatt rendkívül súlyos személyiségproblémái lesznek felnõttként, és erre majdnem mérget vehetsz, olyan biztos. Ráadásul nem lesznek stabil és szilárd kapcsolatai (barátok, haverok, tanárok stb.) senkivel sem. Anyuka nevel egy pszichiátrai esetet - hacsak össze nem szedi magát az apuka és nem lép a gyerek érdekében - azaz nem igényli magának a gyereket hivatalosan, bíróság elõtt. Kérni kell egy gyermekpszichiáter-szakértõ véleményét is.
Nincs gyerekem, nem is értek emiatt hozzájuk annyira, de ösztönszerûen érzem, hogy az állandó költözés nem lehet jó egy ilyen pici gyereknek.
Mi állandóan költöztünk, amikor kicsi voltam. Semmi bajom nem lett tõle, sõt igazából nem is emlékszem rá. Az elsõ lakásunkra abból az idõbõl emlékszem, amikor már óvodás voltam. Tény, hogy a gyereknek biztonság kell, de a biztonságot nem a lakhely, hanem a szülõk adják meg. Ha az anya stabil mellette, akkor akár vándorcirkuszban is élhetnek lakókocsiban, akkor se lesz gond vele. Itt inkább az anyjával lehet gond.

Hogyan mondjam meg a két éves gyerekemnek, hogy hozzánk költözik a párom?

Párommal az egyik ismerösömnél jöttünk össze. Õ is oda járt beszélgetni és én is a gyerekkel. A kislánnyal sokat szokott ott játszani. Szerintetek hogyan mondjam el a kicsinek, hogy mostantól velünk fog lakni?

Legjobb válasz: Nem kell tulbonyolitani. Csak elmondod, hogy o is velunk fog lakni mostantol.

Nem kell tulbonyolitani. Csak elmondod, hogy o is velunk fog lakni mostantol.
Most nem azért, de az 1. választ miért kellett lepontozni??? Teljesen igaza van, egy két évesnek ennyit kell tudnia.
Kislányom, tudod van a Zoli bácsi, akivel olyan sokat szoktál játszani. Képzeld, most többet tudsz vele játszani, mert ideköltözik hozzánk.
Nem kell tulbonyolitani, egy ket evesnek ez nem akkora nagy dolog, nem tud meg olyan melyen gondolkozni, nem tudja, hogy ez furcsa. Sot, nem kell feneket keriteni neki, erezze azt, hogy ez termeszetes dolog, amin nincs mit magyarazni. A felnottek sokkal tobbet problemaznak ezen, mint egy 2-3 eves gyerek. (nekem is pont 2 eves a kicsi)

Két éves gyerekkel költözködnék, egy másfél szobás lakást szeretnék venni (panel). Mire figyeljek a vásárlásnál gyerek-szempontból?

Egyedülálló vagyok, de nagyon vágyom már rá, hogy meglegyen a magam kis szobája, eddig anyukámmal laktunk, ketten egy félszobában. Ezek után nekem minden lakás hatalmasnak t?nik, de mi az, amire mégis figyeljek oda?

Legjobb válasz: Igazából csak arra figyelj, hogy ne legyen sok gondod a felújítással, mert az egy kisgyerkemet megterhel, nembeszélve rólad. A lényeg, hogy tetszen, meglegyen mindkettõtöknek a maga is "zuga". Az is fontos, hogy ne kelljen sok emeletet gyalogolni, mert mondjuk a 3. elemet után már nem fogja bírni a lépcsõzést. Ha van erkély, akkor figyelj oda, hogy fémrácsos-e, mert azon még egy kisgyerek könnyen kisehet. Azt be lehet fedni valamivel. Ja és persze a lakás megvétele elõtt mutasd meg a gyerkõcödnek is, kérdezd meg hogy lakna-e ott szívesen, tetszik-e neki. Ha igen, akkor nem lesz semmi gond.

Igazából csak arra figyelj, hogy ne legyen sok gondod a felújítással, mert az egy kisgyerkemet megterhel, nembeszélve rólad. A lényeg, hogy tetszen, meglegyen mindkettõtöknek a maga is "zuga". Az is fontos, hogy ne kelljen sok emeletet gyalogolni, mert mondjuk a 3. elemet után már nem fogja bírni a lépcsõzést. Ha van erkély, akkor figyelj oda, hogy fémrácsos-e, mert azon még egy kisgyerek könnyen kisehet. Azt be lehet fedni valamivel. Ja és persze a lakás megvétele elõtt mutasd meg a gyerkõcödnek is, kérdezd meg hogy lakna-e ott szívesen, tetszik-e neki. Ha igen, akkor nem lesz semmi gond.
Meg szerintem még arra is figyelj, hogy milyen környéken veszed meg a lakást.Lehet egy jó környék kicsit többe kerül, de megéri, hogy nem kell-e azon aggódnod, hogy vajon haza mernél-e menni sötétedés után. Mi is 1, 5 szobában lakunk a férjemmel, és épp most újítjuk fel.Annyira nem vészes az ezzel járó zaj, inkább csak költséges dolog:(Viszont a felújításra váró lakások olcsóbbak, és egy felújítatlan lakásban még lehet élni 1-2 hónapot, és szépen lassan csinálgatni.Mi is ezt tesszük már egy éve, és lassan végzünk is, igaz piros szobában éltünk szekrények és függöny nélkül néhány hónapot, de ki lehetett bírni.:) :) :)
Szerintem a szomszédokat is nézd meg, fõleg a leendõ fölötted lakót. Az enyém pl. pokol, sajnálom hogy nem mentem fel vásárlás elõtt, rögtön láttam volna hogy nem normális. Legyen játszótér a közelben és lehetõleg ne legyen kocsma, diszkó. A nyílászárókat próbáld ki, hogy jól zárnak-e. Van-e lift, van-e tárolóhely pl, biciklinek. Ovi, orvos közel van-e. Betöréses környék-e, biztonságos-e a parkolóban kocsit hagyni. Késõ este is menj el, nézd meg milyen embereket látsz. Jó-e a közvilágítás vagy sötétedés után rizikós lesz hazamenni. A legfontosabb: látsz-e a tiédhez hasonló korú gyerekeket vagy játszótárs nélkül marad.
Az utolsó hozzászólónak osztom a véleményét fõleg a szomszédokkal és az utcán randalírozókkal.Nagyon megtudják nehezíteni az életedet.Mi kertesházban lakunk és amikor vegvettük kezdõ fejjel nem néztünk itt körbe.Romák vannak a közvetlen szomszédba és nem rossz emberek de megõrülök attól ahogy élnek.Üvöltve beszélnek és kicsapják a kölyköket az utcára.Panelbe képzeld el, ott minden wc lehúzást hallasz, pláne ha rikácsol vmi színesbõrü.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!! Nekem nincs bajom a cigányokkal, de olyan helyre én sem költöznék, ahol szinte csak romák laknak, mert máshogy élnek, mint mi. Tény, hogy õk nem is veszik észre, hogy hangosan beszélnek (ordítanak). Itt Pécsen szerencsére nem olyan gáz a helyzet :)
azért Pécsett is ki lehet fogni olyan környéket! lásd meszes... egyébként mi is pécsiek vagyunk, mi is tervezzük, hogy nagyobb lakásba költözünk, de csak jövõre.
A lent lakókat is nézd meg... nálunk marhára kivannak, hogy a gyerekeim mászkálnak a fejük felett...


Persze, ha dolgozol beveszik õket, hisz az utcára nem rakhatod ki õket.
A kérdező hozzászólása: Itthon voltam, idõs apukámat ápoltam. Nem dolgoztam mellette.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem tudom, a kerület melyik részére költözöl, ez nagy kerület, de azt javaslom, hívd fel az önkormányzatnál Karácsonyi Magdolnát. Szociális és Köznevelési Osztály Cím: 1139 Budapest, Béke tér 1. Ügyfélfogadás: Hétfõ:13.30:00-18:00 Kedd:nincs ügyfélfogadás Szerda: 8:00-16:30 Csütörtök: nincs ügyfélfogadás A kérelmek leadhatóak az Igazgatási Osztály ügyfélszolgálatán. Péntek: 8:00-11:30 Postacím: 1555 Budapest, Pf. 10. Telefon: (1) 452-4144, (1) 452-4148 Fax: (1) 452-4147 E-mail: [email protected] Osztályvezetõ: Karácsonyi Magdolna; fogadóóra: hétfõ 13:30-18:00 (31. szoba) (1) 452-4144
Akkor természetesen nem. A bölcsikben a dolgozó szülõk gyerekei vannak, legalábbis mifelénk, így is teltházzal mûködnek a bölcsik, hosszú várólisták vannak.
Csana, az van pár elég jó a 13. kerületben. Ott maradhatsz GYESen, meg kb mindent megoldanak. Jó Pont pl. nagyon jó.
Igen, bölcsibe csak akkor lehet, ha anyuka dolgozik. Ezért jó a Csana.

Éppen költözünk, hogy oldjam meg, hogy ne viselje meg nagyon a két és fél éves fiamat?

Eddig a mamával egy házban laktunk/lakunk de külön lakrészen. Mindennap járunk a házhoz(ahova költözünk) újítgattuk,felhoztuk a dolgainkat,most ott tartunk,hogy kész a beköltözésre! Szegénykémnek,mostanában sok új dologgal kellett szembenéznie,többek között megszületett a kistesója is! Költözzünk fel egyik pillanatról a másikra? Vagy fokozatosan? Mivel közel lakunk a mamához,így mindennap meglátogatjuk majd!

Legjobb válasz: szia!Sztem fokozatosan!nekünk az emelet lett kész kb 3 hónapja.Míg készült nagyon sokat feljártunk meglesni Apát..Mikor kész lett pár hétig egy másik rendesen ágyban altattam fent a szobájában délutánonként.És még igy is megviselte...Sokáig átjárt hozzánk,többször felébredt.Nem sírt,nem félt semmi ilyen csak szokatlan volt neki h külön szoba,új ágy és persze h mi nem vagyunk vele..de kb másfél hónapja szépen elalszik van h egyedül is nem jön már át hozzánk.sok energiánk van benne de megérte.így jobb neki is és nekünk is.pláne h kistesó is van...sztem elõször pár órákat töltsetek ott el,aztán már lehet egy alvást,csináljatok ott vmi közös programot.szobáját rendezgesse õ ahogy tudja.stb...aztán már lehet több idõt és végül meg ott ragadtok:)könnyü költözést...

szia!Sztem fokozatosan!nekünk az emelet lett kész kb 3 hónapja.Míg készült nagyon sokat feljártunk meglesni Apát..Mikor kész lett pár hétig egy másik rendesen ágyban altattam fent a szobájában délutánonként.És még igy is megviselte...Sokáig átjárt hozzánk, többször felébredt.Nem sírt, nem félt semmi ilyen csak szokatlan volt neki h külön szoba, új ágy és persze h mi nem vagyunk vele..de kb másfél hónapja szépen elalszik van h egyedül is nem jön már át hozzánk.sok energiánk van benne de megérte.így jobb neki is és nekünk is.pláne h kistesó is van...sztem elõször pár órákat töltsetek ott el, aztán már lehet egy alvást, csináljatok ott vmi közös programot.szobáját rendezgesse õ ahogy tudja.stb...aztán már lehet több idõt és végül meg ott ragadtok:) könnyü költözést...
mármint h nektek van kistesó nem nekünk:) kicsit össze-vissza lett de fél szemem a lányomon:)
A kérdező hozzászólása: Már volt, hogy itt aludtunk, de nagyon nehezen aludt el, pedig a saját ágya, ágynemüje, plüssei is itt vannak.Éjjel sokszor felébredt, sírt, reggel pedig rögtön mennünk kellett mamához! Többször volt, hogy vissza kellett vinni mamához éjjelre, mert nem volt hajlandó itt aludni! Délután meg mégúgyse:( Minket is megvisel, nehéz átszokni, szegénykémnek meg mégnehezebb!
Mi már kétszer is költöztünk 3 éves lányommal. Az elsõre alig emlékszik, csak 1 éves volt, a másodiknál pedig 2 éves. Akkor ráadásul másik városba is költöztünk, így csak egyszer járt a mostani lakásunkba, mielõtt költöztünk volna. Utána mindnet felraktunk a teherautóra, és az új lakás elõtt vártuk. (mi elõbb értünk fel) Hagytuk, hogy a saját szobáját õ "rendezze be", hogy hol legyen az ágya...stb. Néhány napig furcsa volt neki, volt, hogy a másik irányba indult pl el, ha a konyhába akart menni...ilyesmik. De semmi komolyabb. Szerintem nálatok is célszerûbb lenne, ha eldöntenétek, hogy mondjuk pénteken átköltöztök, és akkor nem érzi azt, hogy még vissza lehet menni. Mostantól ez van, a mamához meg átmegyünk majd. Lehet, hogy kicsit drasztikusnak tûnik, de hamarabb elfogadja.... sok sikert:)
Én is a "hirtelen verzió" híve vagyok. 18 hónapos fiammal költöztünk. 1-2 alkalommal jött velünk, amikor ránéztünk a festõre vagy elvittünk valamit. Aztán egy hétvége alatt átpakoltunk és este már ott aludtunk. Semmi gond nem volt, én rosszabbra számítottam. Végül is a bútorai, a játékai, a szülõk stb. ugyanaz maradt körülötte. Egy -két nap alatt belakta a lakást, teljesen otthon lett. Eleinte megijedt az új zajoktól, forgalmasabb helyen vagyunk, mint régen, de egy hét alatt azt is megszokta. A szüleim viszont most is hiányoznak neki, mert elõtte mi is együtt laktunk. 3 hónap telt el, de még mindig többször is emlegeti õket napközbe is. Ettõl független én úgy gondolom, hogy egy elhúzott költözés csak összezavarja.
Mi igaz csak telken belül költöztünk másik épületbe, de nem volt gond. Reggel a keresztanyja elvitte magához, mi átköltöztünk és másnap reggel már az új házba jöttünk haza. Nem volt gond, pedig az új házzal külön szobát is kapott, mert addig velünk aludt.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó ezeket olvasni, de nálunk nem fog ilyen egyszerûen menni az biztos! Mert amikor ott akartunk aludni akkor nagyon sírt, egyszerûen nem tudtam megnyugtatni:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!