Találatok a következő kifejezésre: Két éve a (1208 db)

Kapom ket evig a gyereknevelesre a penzt ha par honapot dolgoztam valamikor?

vagy kell legyen munkahejem ahoz?

Legjobb válasz: Egy év folyamatos munkaviszony kell a Gyedhez, amit szülés után két évig kapsz. Ha nem volt, akkor csak gyest kapsz, ami három évig jár, és 27ezer körül mozog.

Egy év folyamatos munkaviszony kell a Gyedhez, amit szülés után két évig kapsz. Ha nem volt, akkor csak gyest kapsz, ami három évig jár, és 27ezer körül mozog.
gyest kapsz (ha a TB-d fizetve volt)
A kérdező hozzászólása: en ezt a gyest nem ertem meg a tb-t, romaniabol vagyok. elmondanatok ez mi az pontosabban?
google a barátod!
Akkor kaphatsz gyest, ha itt élsz, itt születik a gyerek és õ is itt fog élni és a társadalombiztosítási járulékot fizetted amióta itt vagy. Vagy bejelentett munkakeresõ voltál.

Jövőre érettségizek, és ekkor egy természettudományi tantárgy utolsó két évének a jegyeit is be kell íratni. Az informatika is idetartozik, valóban?

Legjobb válasz: Már miért kellene természettudományi tantárgy utolsó két tanult évének jegyeit beírni? Szimplán egy általad választott tantárgyé kell, lehet ez tesi, ének és egyéb "baromságok" :)

Már miért kellene természettudományi tantárgy utolsó két tanult évének jegyeit beírni? Szimplán egy általad választott tantárgyé kell, lehet ez tesi, ének és egyéb "baromságok" :)
A kérdező hozzászólása: Komolyan? Jövõre? Ez teljesen biztos? Suliban a tanárok mondták egyébként, és én pont természettudományiakból nem vagyok jó. Erre mondták, hogy info is ide tartozik.
Nem tartozik oda.

Férfiak járnának idősebb nővel? Csak két év a korkülönbség. A nő 24, a férfi 22. Ha igen miért, ha nem, miért nem?

Legjobb válasz: Ket ev semmi! Amugy meg bejonnek az idosebb nok, persze max 10-12 evvel csak. Megmagyarazni nem tudom, mert talan abban a korban (25-30) a legnoiesebbek. 19f

Ket ev semmi! Amugy meg bejonnek az idosebb nok, persze max 10-12 evvel csak. Megmagyarazni nem tudom, mert talan abban a korban (25-30) a legnoiesebbek. 19f
Igen, egy számtól nem függ semmi, és tudtommal már a XXI. században élünk :) Ha tetszik, 2 évvel idõsebben is tetszik.
Összetenném a két kezem, ha végre egy idösebb Növel jöhetnék össze, csak sajnos nagyon ritka az ilyen, mert általában a Nöknek az idösebbek kellenek. Amúgy azért, mert egyrészt vonzanak, sokkal Nöiesebbnek látom azt aki idösebb tölem és tudom azt, hogyminden bizonnyal értelmes is. 21/F
Igen. Ha egy nõ bejön, lehet felõlem 17, de akár 45 éves is. Korban nem szabtam még határt soha magamnak, ha tetszett egy nõ, itt sem tenném. Aki pl. csak a saját korosztályából keresi a párját, az szerintem eléggé lekorlátozza a boldogság megtalálására az esélyét. A két év szinte semmi. Külsõleg észre sem vehetõ és az ismerõsök felõl sem éri ezt a két évet álszent szájtátva csodálkozás, amikor meghallják. Szóval igen, járnék idõsebb nõvel :)

Akinek nincs két év a gyerekei között, az miért döntött így? Én is gondolkodok nagyon rajta, és segítene, ha írnátok.

Legjobb válasz: Mi két évet szerettünk volna, 23 hónap lett. Nagyon jó! Épp elkerültük a féltékenységet, a nagy oda van a kicsiért, így viszonylag hamar "összenõnek" majd, és jó játszópajtások lesznek, viszont a szervezetemnek jó volt egy kicsit várni, így is nehéz volt a második terhesség. Ami jó volt, hogy már viszonylag önálló volt, nem kellett annyit emelgetni, mintha kisebb lett volna... Továbbá maradtam TGYÁSon és GYEDen. (Bár ez a véletlenen múlt, azért örülök neki.)Szóval nekünk bejött, de ezt mindenkinek magának kell látni/érezni, hogy mire érzi képesnek magát. Egy ismerõsünk 3 gyereke pl. 6-6 év távolságra van, azt mondja, neki így volt kényelmes, hogy közben mindig volt ideje visszamenni dolgozni stb. Ennek is meg lehet az elõnye. Szerintem ideális korkülönbség nincs, csak "Nektek ideális", mert sok tényezõ van. És elõre úgysem lehet tudni, milyen lesz...

Mi két évet szerettünk volna, 23 hónap lett. Nagyon jó! Épp elkerültük a féltékenységet, a nagy oda van a kicsiért, így viszonylag hamar "összenõnek" majd, és jó játszópajtások lesznek, viszont a szervezetemnek jó volt egy kicsit várni, így is nehéz volt a második terhesség. Ami jó volt, hogy már viszonylag önálló volt, nem kellett annyit emelgetni, mintha kisebb lett volna... Továbbá maradtam TGYÁSon és GYEDen. (Bár ez a véletlenen múlt, azért örülök neki.)Szóval nekünk bejött, de ezt mindenkinek magának kell látni/érezni, hogy mire érzi képesnek magát. Egy ismerõsünk 3 gyereke pl. 6-6 év távolságra van, azt mondja, neki így volt kényelmes, hogy közben mindig volt ideje visszamenni dolgozni stb. Ennek is meg lehet az elõnye. Szerintem ideális korkülönbség nincs, csak "Nektek ideális", mert sok tényezõ van. És elõre úgysem lehet tudni, milyen lesz...
Nekem a kisfiam és a kislányom közt 2és fél év korkülönbség van, és tervezet baba volt mindkettõ.Hát sajnos én nem mondhatom el mint az elõttem szóló hogy jól kijönnek, mert elég nagy harcok vannak köztük, de nem baj én örülök hogy így alakult .Most ismét babát várok a pici és a kislányom közt kereken két év lesz 1héttel vagyok korábbra kiírva vele mint a kislányommal voltam, de tudom hogy minden rendben lesz a három testvér közt, szépen együtt felfognak nõni, szerintem így jó a korkülönbség de errõl mindenkinek más a véleménye!!!
A kérdező hozzászólása: Én még egy gyereket szeretnék. Félek, hogy nem vesznek vissza dolgozni, azért is szeretném két éven belül a kettõt.Mert ha vissza is vennének, és egy pár év múlva újra gyereket szeretnék, esetleg még nehezebb lenne visszajutni. De félek, hogy így nem élvezem ki a szépségét a terhességnek, babázásnak, ha hamar jön egymás után.Lehet, hogy késõbb, úgy 5év múlva hiányozni fog újra az érzés. Tanácstalan vagyok.
21 hónap van a nagyok között.Nehéz.A kisebbikkel sokkal kevesebbet tudtam foglalkozni.Ölték és ölik egymást folyamatosan, de olyan szövetség van köztük, hogy csak õk eshetnek egymásnak, mi rosszat se mondhatunk a másikra.A nagyobbik ráadásul problémás gyerek.összeségében imádom õket, de jobb, hogy a kicsi 15 évvel fiatalabb a középsõnél.

Akik gyerekei között csak másfél két év a korkülömbség azok, hogy boldogultak a két picivel otthon?

Szeretnénk mégegy babát, de mikorra tervezzük az els? babónk még csak másfél max. két éves lesz, egyszóval még ? is pici. Attól félek, hogy a kistesó miatt nem tudok rá annyi id?t szánni amennyit megszokott. Pl.: ha épp szoptatni kell a kisebbet és a nagyobb is akkor lesz éhes vagy kakilnia kell vagy csak anyát akarja, hogy tudok majd boldogulni a dologgal. Az els? kisbabánk egy tündér, egyhetes kor óta 7-8 órákat alszik este és nap közben is jófiú, de nappal szereti ha foglalkoztatjuk és nem sokat alszik. Apa meg napközben dolgozik. Azt, hogy a másik babánk meg mennyi foglalkoztatást igényelne el?re nem tudhatjuk. Ti, hogy tudtátok ezt megoldani?

Legjobb válasz: nekem 3 is van így egymás után :) nem mondom, néha nehéz, de sikerült õket összehangolni. Szerintem mindent meg lehet oldani szevezéssel, türelemmel, humorral.

nekem 3 is van így egymás után :) nem mondom, néha nehéz, de sikerült õket összehangolni. Szerintem mindent meg lehet oldani szevezéssel, türelemmel, humorral.
Nekünk 20 hónap van a két pici között. Az elsõ 2-3 hónap kicsit rázós volt mert a "nagyobbik"-nak nem igazán tetszett, hogy nem csak vele foglalkozok. De most már napról napra érzem, hogy összerázódtak a srácok :) persze egyik nap jobb a másik rosszabb. :) De ha csak egy gyerkõccel vagy otthon ez akkor is így van. Nem kerül több energiába az, hogy itt a kistesó. Sõt talán hamar megtanulja, hogy néha várni kell.

Fogszabályozás felnőtt fejjel? Hogy bírható két évig a viselése, mennyire akadályoz, mennyire kényelmetlen?

Van itt esetleg, aki felnőtt fejjel csináltatott fogszabályzót, még tart a szabályozás vagy esetleg már túl van rajta? Mik a tapasztalatok, nehézségek? Megérte? ha újból kéne választanod, újra választanád a fogszabályozást?

Legjobb válasz: Testvéremnek és nekem is felnõttként lett fogszabályzónk. Újra belevágnék, nem volt rossz. Rendkívül rendes, aranyos, fiatal fogorvosunk volt. 2 évig volt fent, 1-1 nap volt amikor fájt és nehezített volt az étkezés. Mi fehér porcelán tappancsokat kértünk, de már olyan is van amit belülre raknak a fogara így egyáltalán nem látszik. (ez iszonyat drága) Keress egy jó dokit és vágj bele.

Testvéremnek és nekem is felnõttként lett fogszabályzónk. Újra belevágnék, nem volt rossz. Rendkívül rendes, aranyos, fiatal fogorvosunk volt. 2 évig volt fent, 1-1 nap volt amikor fájt és nehezített volt az étkezés. Mi fehér porcelán tappancsokat kértünk, de már olyan is van amit belülre raknak a fogara így egyáltalán nem látszik. (ez iszonyat drága) Keress egy jó dokit és vágj bele.
Felnõtt fejjel én is belevágok, ha minden igaz. Csak közbejött egy fogciszta, elõbb azt kell kimûteni + 4 hónapot kell várni a fogszabályozó feltételével. De én már olyan rég vágyom szép fogsorra, hogy egészen biztos nem fogom megbánni!! Amúgy engem is édekelne olyan válasza, aki már túl van raja.
A kérdező hozzászólása: Az orvosom már megvan, õ is nagyon aranyos doktornõ, magánrendelésben csinálnám, így is úgyis fizetnem kell. A porcelán nagyon szép, nézegettem képeken. Megérné, ha az ember ilyen sokáig hordja, még gondolkodok rajta, hogy felülre olyat tetessek e, csak az ár miatt vacilálok, ugyanis eddig kb 250.ezer Ft-ot költöttem a fogaimra és még van vissza. Fogtömések, gyökérkezelések, koronák, mind a 4 bölcsességfog kimûtése. 26 éves vagyok egyébként. Nagyon elcseszték a fogamat államiban, jártam, de mégse tömtek, vagy ha igen, az szivárgott és gyökérkezeltetni kellett. Úgyhogy ha már ennyit költöttem rájuk, jó lenne egy fogszabályzóval ki is egyenesíttetni õket :) Tehát akkor nem olyan vészes a dolog, kibírható, csak ugye elég hosszú idõ a 2 év! Köszi az eddigi válaszokat, várok még! :)
Szia! Köszi a választ! :-) Hát én bele akartam vágni, de útközben találtak egy cisztát az egyik foggyökéren, amit ki kellett mûteni. Mivel ez csontkorrekció, így kell várnom összesen 4 hónapot, hogy az adott helyen az úrjacsontosodás beálljon, és csak azután tesznek fogszabályzót. Ez nekem kb. szeptemberbe telik le. A vicc az, hogy pont azon a fogamon volt a ciszta, amit most majd ki kell húzni, de hát nem akartam közel fél évig fogatlanul járni. Neked milyen hamar kezdett el látszani bármiféle eredmény? A dr.nõ nekem azt mondta, hogy nagyon hamar beindul a korrekció, sõt gyakorlatilag az elsõ félév állítólag nagyon látványos. Csak azért olyan hosszadalmas a viselés, hogy ott is maradjon. Nálad ez hogy volt? Neked mennyi pénzbe került a fém? Nekem 110 lesz fogívenként, de a húzásokért utána nem kell külön fizetni. Kellett fogat kihúzni a szabályozás érdekében? Nekem összesen 4-et kell, na ettõl is parázok, de már annyira várom, hogy feltehessem. Az egész nõiességemet beárnyékolta a ronda fogsor. Akárhol vagyok, akárki idegennel beszélek, mindig olyan érzésem van, hogy a fogamat fixírozzák. De ugyanez fordítva is igaz. Ha látok egy fogsort, ami még az enyémnél is kuszább, mindig megjegyzem magamba, hogy na, neki se ártana egy fogszabályzó. :-)
Óóóh, ha nekem ilyen "szép" fogsorom lenne, lehet nem szabályoztatnám. Sajna nekem szemfogaim magasan nõttek (ami már eleve nem szép), ezért az elsõ kettõ befelé fordulva torlódott. Az alsó is kusza, de az nem vészes, de azt is szabályoztatni kell.

Az normális, ha egy lány, aki a barátnőtök volt két évig, a szakítás után mindent meggyűlöl, amit ti szerettetek, amihez kötődtetek?

Hobbi, édesség, film, étel, étterem, érdeklődés, szülőváros, zene, ilyesmik.. Szakítás után miért kell mindent megutálni, ami a férfi érdeklődési körébe tartozott?

Legjobb válasz: Én nem akarom azokat a dolgokat útálni, egyszerûen azért utálom õket, mert Hozzá van köze, és õt gyûlölöm. Rád emlékeztetik azok a dolgok, ennyi.

Én nem akarom azokat a dolgokat útálni, egyszerûen azért utálom õket, mert Hozzá van köze, és õt gyûlölöm. Rád emlékeztetik azok a dolgok, ennyi.
Az a nõ nem normális.

Az uncsitesómnak nincs meg két éve a menzesze, vissza jöhet neki? Ha igen?

Az uncsitesómnak nincs meg két éve a menzesze, vissza jöhet neki? 2 éve belekezdett egy fogyókúrába, amiből anorexia lett sajnos :( Nem látom gyakran, évi 2-3szor az uncsitesómat, most 18 éves, 16 évesen kezdett fogyizni, és akkor elmaradt neki a menzesze. Nemrég tudtam meg, hogy milyen beteg és úgy szeretnék neki segíteni! Már jár pszichológushoz, és történtek vele változások, nem az, hogy ismét szeret enni (elmondása szerint) hanem hogy legalább rá bír nézni a kajára :( Ugye vissza fog neki jönni a menzesze? Ha tablettát szedne, akkor hogyan jönne vissza a menzesze? Egyből megindulna, vagy az elején pl. csak 2-3 napig lenne vérzés, majd fokozatosan, hónapról hónapra több vérzése lenne, és a végén lehet hogy ismét normális lesz a menzesze? (4-6 nap, 28 naponta jönne meg kb.) Az elején össze-vissza lenne vagy rögtön beállna a ciklus ideje?

Legjobb válasz: Azért nem vettem észre (meg a szüleim se) mert más városban lakunk és évi 3szor látom õt. :( Ezért nem vettük észre hogy fogyott, a szülei meg váltak amikor õ 17 éves volt, és eléggé zûrõs a családi élete. Meg mindig hatalmas zsákszerû ruhákban jár, nem is lehetett észrevenni. De ha kell leutazom hozzá, ha segítség kell neki, így csak neten/telón beszélek vele.

A kérdező hozzászólása: Azért nem vettem észre (meg a szüleim se) mert más városban lakunk és évi 3szor látom õt. :( Ezért nem vettük észre hogy fogyott, a szülei meg váltak amikor õ 17 éves volt, és eléggé zûrõs a családi élete. Meg mindig hatalmas zsákszerû ruhákban jár, nem is lehetett észrevenni. De ha kell leutazom hozzá, ha segítség kell neki, így csak neten/telón beszélek vele.
Uncsitesód menjen el nõgyógyászhoz a körülményektõl függetlenül.
Ez volt VV Zsófival is. Hormontablettákat szedett. Õ is több mint 2 éve nem menstruált.
Ha anorexiás, akkor kisebb gondja is nagyobb a menstruációjánál. Arra figyeljetek, hogy _elõttetek_ egyen, különben az anorexiások csak hazudnak, hogy ettek. Internetre ne engedjétek fel a pro-ana oldalak miatt, és legjobb lenne, ha iskolát váltana.
A kérdező hozzászólása: 2: nem tudod, VV zsófinak visszajött?
A kérdező hozzászólása: erre is válaszoljatok, légyszi: Ugye vissza fog neki jönni a menzesze? Ha tablettát szedne, akkor hogyan jönne vissza a menzesze? Egybõl megindulna, vagy az elején pl. csak 2-3 napig lenne vérzés, majd fokozatosan, hónapról hónapra több vérzése lenne, és a végén lehet hogy ismét normális lesz a menzesze? (4-6 nap, 28 naponta jönne meg kb.) Az elején össze-vissza lenne vagy rögtön beállna a ciklus ideje?
2. vagyok. Úgy tudom Zsófinak beállt a hormontablettától.
Hormontablettától nem áll be semmi, mert az csak a vérzés imitációja, valójában nem következik be peteérés, így az nem igazi vérzés. Ha azt akarjátok, hogy menstruáljon kezeljék ki. Pszichiátertõl függetlenül el kéne mennie nõgyógyászhoz, mivel gyakori, hogy akik nagyon korán kezdték meg a koplalást nem fejlõdtek ki rendesen a szaporító szerveik, így meddõ lehet a késõbbiekben ha nem csinálnak vele semmit.

Lassan két éve a mindennapjaim része ez az oldal, és Ti is, kedves kérdezők, válaszadók. Megengeditek, hogy köszöntselek benneteket?

http://www.youtube.com/watch?v=A_1B4V6VtEM&feature=related

Legjobb válasz: Neked is nagyon boldog ünnepeket!

Neked is nagyon boldog ünnepeket!
Boldog karácsonyt mindenkinek! Jövõre is segítsünk egymásnak jóindulattal.
Nagyon aranyos vagy!!! Én is viszont kívánok Neked és minden ide író anyukának, jelenlegi és jövendõbeli kismamának és persze a babáknak békés, boldog és szeretetteli karácsonyt!!!
Én is köszönöm. És köszönök itt mindenkinek mindent! Másfél éve járok ide naponta hozzátok, megjárva kétségbeesetten a "Teherbeesés" rovatot, majd boldogan a "Terhesség" topikot és végül boldog-aggódó anyaként itt köthettem ki a "Babák" között. Boldog karácsonyt kívánok! 7 hós baba anyukája
Nagyon kedves vagy. Neked is nagyon Kellemes Ünnepeket! Egy elsõ karácsonyos, 8, 5 hós kislány anyukája
Kedves vagy! Kívánok én is BÉKÉS BOLDOG ÜNNEPEKET MINDENKINEk!!!!
köszönjük, és mindenkinek boldog ünnepeket kívánok!
De kedves vagy! Boldog Ünnepeket! Üdv.: O.
Ez nagyon kedves Tõled. Ez úton kívánok én is Mindenkinek Kellemes, Békés, Boldog Karácsonyt!
:) ) Én is kívánok Neked Nagyon Boldog Karácsonyt és Új évet!!
Békés, boldog Karácsonyt és örömökben és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!