Találatok a következő kifejezésre: Két és hónapos kislányomnak nem (19 db)

14 hónapos kislányom nem akar elindulni. Nem is próbálkozik. Két lábra állítom és hívom de csak eldől és odamászik. Aggódnom kéne? Ez normális szerintetek?

Nem akarom siettetni, tudom hogy a saját tempója a lényeg de semmi jelét se látom annak hogy el akarna indulni a közeljöv?ben. Lassan már kéne totyognia nem?

Legjobb válasz: A magad megnyugtatására vidd el orvoshoz és vizsgáltasd ki, hogy kizárhass minden egyéb aggasztó okot. Valószínûleg semmi baja (99,99%), csak késõbb akar járni. Barátnõm kislánya 16 hónaposan állt fel és kezdett járni, már a frász törte õket. Az orvosok azt mondták, semmi baja, csak várni kell türelemmel. Ja, még azt is mondták neki, hogy minél kevesebbet vigye a gyereket babakocsiban, a bébikompot meg megtiltották.

A magad megnyugtatására vidd el orvoshoz és vizsgáltasd ki, hogy kizárhass minden egyéb aggasztó okot. Valószínûleg semmi baja (99, 99%), csak késõbb akar járni. Barátnõm kislánya 16 hónaposan állt fel és kezdett járni, már a frász törte õket. Az orvosok azt mondták, semmi baja, csak várni kell türelemmel. Ja, még azt is mondták neki, hogy minél kevesebbet vigye a gyereket babakocsiban, a bébikompot meg megtiltották.
A fiam 17 hónaposan indult el. A gyerekorvos azt mondta, hogy ha másfél éves koráig nem kezd el járni, akkor van "gond". Különben van egy anyuka, akivel szoktam beszélgetni a játszótéren, az õ kislánya csak 18 hónaposan indul el. Szerintem ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.
Fiam 16, 5 hónapos, és még nem sétál egyedül. Csak bútorok mellett. Ha van kapaszkodója, akkor megy, de egyedül csak pár lépést tesz meg köztem és a kiságya között... Szerintem csak bátortalan.
Fiam 12, 5 hónaposan állt fel elõször, utána szép komótosan kezdett csak el menni a kanapé mellett kapaszkodva, 16, 5 hónapos volt mikor elõször elengedte a biztos fogást. Késõn érõ típus. :)

Két és fél hónapos kislányomnak nem könnyes a szeme, ha sír. Mikor könnyeznek először általában?

Legjobb válasz: Nem tudom, h mikortól, de nekem sokan mondták, h már 1 hónaposan is. A kisfiam 9 hetes de õ se könnyezik. Beszéltem a szemészettel nekem azt mondtál, h még belefér és, h jövõ hónap elején úgyis viszem a nagyfiamat és ha addig nem változik akkor megnézik, h mit lehet csinálni vele. Megnyugtattak, h ne aggódja nincsen gond vele.

Nem tudom, h mikortól, de nekem sokan mondták, h már 1 hónaposan is. A kisfiam 9 hetes de õ se könnyezik. Beszéltem a szemészettel nekem azt mondtál, h még belefér és, h jövõ hónap elején úgyis viszem a nagyfiamat és ha addig nem változik akkor megnézik, h mit lehet csinálni vele. Megnyugtattak, h ne aggódja nincsen gond vele.
http://www.hazipatika.com/services/faq/question_view/nN9wAPq.. Nézd meg ezt az oldalt, én írtam az elõzõ választ, de ma kaptam választ szakorvostól erre a kérdésre engem nagyon megnyugtatott, ezért gondoltam te is megnézhetnéd

Szisztok! A kislányom.4és fél hónapos, két és fél hónapos kora óta, nem nagyon akar enni! Pl. Tegnap délután 4 kor evett meg 100ml, aztán 7kor nagy nehezen 50ml, fél 10 kor elaludt 2 kor ébredt akkor is csak 100ml evett meg. Nem értem miért?

valamit rosszul csinálok? mer ö 200mlket szokott megenni!

Legjobb válasz: és a súlygyarapodása milyen? Ha az rendben,akkor baj nem lehet...mit mondott az orvos, ha kérdezted?

és a súlygyarapodása milyen? Ha az rendben, akkor baj nem lehet...mit mondott az orvos, ha kérdezted?
Eszik mást is még ezen kívûl? El kezdted már a hozzám táplálást?
*hozzá
a 200 ml rengeteg, nem is kellene annyit ennie


15 hónapos kislányom még nem eszi a darabos ételt, csak ha leturmixolom és még pohárból sem iszik. Megfogja a poharat, bele is kortyol, de azzal a lendülettel ki is köpi. Ja, és két napja nem eszi meg vacsorára a tejcsit. Valamit rosszul csinálok?

Leírnátok ilyen korú babátok mit tud és mi a napirendje, napi étkezése? Köszi el?re is

Legjobb válasz: 15 hónapos a lányom.Szerencsére nincs baj az étkezésekkel mert nagyon szereti a hasát.Reggel este tejital.Reggeli, szendvics,virsli,rántotta,péksüti..Ebéd amit épp fõzök,uzsi gyümi,vacsi hasonló mint a reggeli, vagy ha olyan akkor az ami az ebédbõl maradt+tejital. De õ pohárból nem iszik.Ill megfogja és próbálná de ha hagyom neki a nyakába önti az egészet,viszont szépen eszik egyedül kiskanállal.

15 hónapos a lányom.Szerencsére nincs baj az étkezésekkel mert nagyon szereti a hasát.Reggel este tejital.Reggeli, szendvics, virsli, rántotta, péksüti..Ebéd amit épp fõzök, uzsi gyümi, vacsi hasonló mint a reggeli, vagy ha olyan akkor az ami az ebédbõl maradt+tejital. De õ pohárból nem iszik.Ill megfogja és próbálná de ha hagyom neki a nyakába önti az egészet, viszont szépen eszik egyedül kiskanállal.
Az én lányom 16 hós lesz nemsokára.Reggelire megeszi a szendvicseket, sajtokat, van hogy bundáskenyér, tojásrántotta bármi.Néha ha olyanja van megeszi a paradicsomot is meg uborkát is hozzá.Ebédre amit fõzök minden jöhet.Délutánonként gyümölcsözünk.Este változó ebédbõl vagy valami szendvics ismét.A tejet nem szereti sajnos csak a kakaóval lehet becsapni idõnként.Egyébként õ sem iszik még pohárból a nyakába öntené.Csõrös pohárból iszik.
Az én lányom sem iszik még magától pohárból, a cumisüveg meg a csõrös pohár elrontotta. Reggelre tápszert iszik, aztán kis csipegetés az én reggelimbõl, majd ebédeli azt amit mi. igyekeztem a mi kajánkat átalakítani úgy, hogy sok zöldség legyen benne. Uzsonna gyümölcs, sütõtök, esetleg joghurt. Vacsorára csipeget az apja vacsijából majd tápszer. Ebéd után másfél-két órát alszik. Adjál neki valami rágcsát tízóraira, uzsonnára (buláta, kölesgolyó, háztartási keksz, gyümölcsdarabok) hátha attól megjön a kedve. azt nem írtad akkor eszik-e mikor ti és egy asztalnál-e veletek. Ez is segíthet a dolgon. Nálunk az áttörést az hozta meg, hogy hasonló korú gyereket látott annak idején darabosat enni. Megpróbáltam ott helyben a darabosat megetetni vele és elfogadta.
Az én lányom 19 hónapos, teljesen kizárt nála, hogy pohárból igyon. A cumisüveg viszont szinte egész nap a szájában lóg. Elrontottam, tudom. A védõnõ le is tolt, hogy az elején megmondta, hogy ne adjak neki cumisüveget egyáltalán. Ja, persze, de ha mész valahova a pici gyerekkel télen, hogy itatod meg pohárból? Nyakába borul az egész a -10 fokban? Anyukám azt mondta, hogy majd ráérek 2 éves korában leszoktatni róla. Igaz, nekünk az már nem olyan sok, neked még van idõd.
Az én fiam 17 hónapos lesz, és még Õ is a turmixolt dolgokat eszi. Bár tegnap óta a sima kenyeret is rágcsálja. Reggelire sima tejpépet szoktam neki adni, amibe gyümölcsöt reszelek. (Ezt ma nem volt hajlandó megenni, inkább egy szelet üres kenyeret evett.) Tízóraira gyümölcsöt kap. Ezt kis darabokra vágom fel és villát adok hozzá, így élvezi az evést. Ebédre fõzök neki fõzeléket, amit turmixolok, bár próbálom egyre durvábbra hagyni az ételt. Néha "konzerv kaját" adok neki a 4 hónapos menüsorból. Uzsonnára próbálkozok neki adni vajaskenyeret husival, de nem igazán eszi, ezért az ebédjének a maradékát kapja. Esetleg Kinder tejszeletet, túró rudit, vagy Danon Actívia gyümijoghurtot 2 darab babapiskótával. Fürdés elõtt 3 deci táp, lefekvés után 2, 5 deci táp. Pohárból kb 14 hónapos kora óta egyedül iszik. A fürdõkádban gyakorolta. Van neki egy kétfüles müanyag játszó pohara.
Kisfiam 15, 5 hónapos. Reggelire szendvics, bundáskenyér, virsli, rántotta, ... Tízóraiira kekszet kap és/vagy gyümölcsöt. Ebédre az eszi amit mi. Uzsira joghurt vagy gyümölcs, túrókrém, ... Vacsorára hasonló mint reggelire, általában kakaóval vagy tejjel. Reggel és este még szopik. Õ egyedül is iszik pohárból, viszont nem tud egyedül enni.
utolsó vagyok azt elfelejtettm írni, hogy a tojásrántottát meg szendvicset meg ilyeneket nem eszi meg szóval az ilyen klasszikus reggeliket :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat.
Két mi alatt? hét, hónap?
1 hónap alatt 400 grammot kell legalább hízni.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az az átlag, amit egy hónap alatt hízniuk "kell"?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 2700 grammal született, és ma voltunk mérésen, 6110 a súlya. Az utóbbi hetekben lecsökkent a gyarapodása. Érzem is a lányomon, hogy nem úgy eszik, mint korábban. Napok óta nyûgösebb is, nem alszik jól, sem napközben, sem éjszaka, óránként felébred. Éjjel amikor megébred, nem mindig eszik, van amikor csak cicizik pár percet, és már teszem is vissza aludni. Nem tudom mi lehet, amiért nincs mostanában étvágya:-(
Teljesen jó, az én lányom átlagbanhavi fél kilókat hízott 8hol többet, hol kevesebbet) 11 hós koráig. (Minidg havi hízást nézz és abból számolj vissza. ha megvan min 80-1000 gramm, akkor jó) Eszedbe ne jusson pótlást adni neki. Amúgy születése óta mennyit gyrarpodott?
nálunk 2 és fél hótól 4 hóig csak pár grammot hízott, majd 4tõl 4és fél hóig 600got, majd most 5 hós megint csak 150et... szóval nyugi, majd hirtelen megugrik...és megint semmi :)
Ne aggódj ez a súlygyarapodás egyáltalán nem utal bajra/betegségre és arra se hogy nem elég tápláló atejed
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ez tényleg lemaradt! Két hét alatt!
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm teljesen jó, már több mint 6 kilós az én 4 kilóval született láynom volt 4 hónaposan 5900 gramm A babák meg változnak, front van, jöhet a foga....

Két éves és két hónapos kislányom még mindig szopizik, még éjjel is egyszer, nagyon nagy baj ez? Párom nagyon nyúz, hogy szoktassam le, de nem birom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem amíg te nem érzed úgy, hogy itt az idõ a leszoktatásra,a ddig nem is fog menni. Ha csak párod nyúz miatta, az nem elég, hiszen egy ilyen döntéshez szükséges a kemény elhatározás... szerintem egyébként nem baj a szopizás mindaddig, amíg téged nem zavar.

Szerintem amíg te nem érzed úgy, hogy itt az idõ a leszoktatásra, a ddig nem is fog menni. Ha csak párod nyúz miatta, az nem elég, hiszen egy ilyen döntéshez szükséges a kemény elhatározás... szerintem egyébként nem baj a szopizás mindaddig, amíg téged nem zavar.
Szerintem is le kéne szoktatni, mert ez már elég komoly érzelmi függõség. Éjszaka, ha felébred, akkor adj neki inni pohárból, egy idõ után megunja, és nem kel föl majd csak hogy kapjon egy pohár vizet. Nappal mikor szopizik? Próbáld ezeket is kiváltani sima tejjel, kakaóval. Persze fokozatosan, ne sürgesd, hiszen eddig sem történt ilyesmi, nem értené, hogy most miért nem jó az, ami eddig volt. Bár én nem szoptatnék ilyen sokáig, nekem a fiam már 1 hónaposan átaludta az éjszakát (nem kényszerbõl, magától), de ha fél évesen még mindig felébredt volna, akkor szépen finoman leszoktattam volna róla.
A kérdező hozzászólása: Az éjszakai ébredést megszoktam Õ a harmadik lányom és a másik kettõ is három éves koráig felkellt éjszaka. Nekem igy dobta ki a gép, de egyikuk se szopott ennyi ideig. Sõt két éves korukra szobatiszták voltak mig a pici még nem akar! Napközben is sokat akar cicizni , kb. három négyszer, de ettõl függetlenül jól eszik.
Itt találsz egy szoptatási szakértõt, írj neki, segít: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3
Szia !Az én dorotim is ennyi idõsen szokott le a cicirõl.Egyszerûen azt mondtam neki hogy leharapta a boci.(a mesekönyvében lévõre mutatva)Leragasztottam sebtapasszal és mondtam hogy nagyon fáj.Fürdésnél is látta a tapaszt, és kb 1 hétig ragaszgattam .Éjjel volt némi sírás, de nem több 4-5 napnál.6.napon már végigaludta az éjjszakát is, pedig addig 3 óránként szopott éjjel mint az újszülöttek.Ha megérti hogy fáj akkor még sajnálni is fog.Némi hiszti lesz, de megszokja.Kitartás.Nekem a szívem majd meg szakadt mikor éjjel sírt , de ki kell bírni.A lányom cumizik így könnyebb volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, megprobálom, bár nehéz lessz az biztos!

Két hónapos kislányomnak a szemfoga helyén olyan mintha jönne a foga, felhivtam tegnap a dokinkat és azt mondta hogy az hámgyöngy de nem mondta el hogy mi az, mi lehet az? és hogy milyen tünetei vagy kezelése van?

Legjobb válasz: Ott kellett volna rákérdezned. Soha ne gyere el úgy a dokitól, védõnõtöl, hogy valami nem tiszta! Rákerestem a google-ban, de túl sok jót nem írnak... Én visszamennék, és tisztázám a dokival hogy mi van és mit kell tenni.

Ott kellett volna rákérdezned. Soha ne gyere el úgy a dokitól, védõnõtöl, hogy valami nem tiszta! Rákerestem a google-ban, de túl sok jót nem írnak... Én visszamennék, és tisztázám a dokival hogy mi van és mit kell tenni.
na amásik, h ha csak telefonáltál akkor honnan tudja a doki h mi az, tanácsadáson mutasd meg
Most kicsit elkezdtem aggódni. Épp a héten tettem fel egy kérdést, hogy lehetséges-e, hogy jön a két hónapos fiam foga. Merthogy észrevettem, hogy a szintén a szemfoga környékén van valami. Igazából már ki is bújt, teljesen ugyanolyan, mintha fognak a csúcsa lenne, kemény, fehér. Csak éppen túl korán még ehhez szerintem és nem igazán jó helyen, mert ugye a metszõfogak jönnek elsõként általában. De kaptam egy pár megnyugtató választ, hogy lehet, hogy már fog és az is lehet, hogy az jön elsõként, megnyugtattam magam. De lehet, hogy mégsem? Lehet, hogy nálunk is ez a gond? Én csak a jövõhéten tudok dokihoz menni, akkor megyünk ellenõrzésre. A te kislányodé hogy néz ki? Kemény, fehér?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kommentálónak mondanám, hogy felhívtam nem pedig elmentem a dokihoz, és nem okoskodást vártam hanem egy választ, hogy mi lehet az. Esetleg valakinek volt e ilyen és hátha tudja hogy mi ez, mint a harmadik kommentáló. A harmadik kommentálónak mondanám, hogy igen olyan mintha fog lenne, fehér, kemény, és már kint van a hegye. Teljesen olyan mintha fog lenne. De nekem is az volt a fura, hogy ilyen hamar jön a szemfoga. Lehet, hogy mégis az. Bocsi nem akartalak megijeszteni, csak én megijedtem, hogy ilyen hamar jön a szemfog.
Kozben en annyit leptem a dologban, hogy tegnap felhivtam a dokit, de a recepcioson kivul massal nem tudtam beszelni. Szerinte ez nem egeto problema es boven raerunk vele a jovoheti ellenorzesig, majd mutassam meg ott. Hm. Ugyhogy netezgettem es kerestem orvos valaszol topic-okat, kb negy dokinak megirtam a problemat. Eddig egy valaszolt, szerinte nem kell aggodni, mert eleg kicsi az eselye, hogy barmi mas legyen, foleg ha ennyire fogszeru, tehat feher es kemeny. Azzal nyugtat, hogy a fogzas eleg nagy szorast mutat, nem az en fiam az elso, akinek ilyen hamar kibujik az elso foga, es bar altalaban valoban a metszofogak jonnek eloszor, de ebben is lehet elteres, latott o mar boven olyat, hogy hatso, vagy szemfogak bujtak ki. Szoval majd mutassam meg eloben is valakinek, addig is figyeljem, hogy meg mindig fogszeru-e, de ha barmi rendelleneset latok, akkor azonnal mutassam meg dokinak. Hat ennyi. Majd ha egyszer valaszol a tobbi is, akkor azokat is leirom, vagy bemasolom ide neked.
Elfelejtettem odairni, de gondolom, hogy kitalaltad, hogy a harmadik valaszolo voltam.

4 hónapos kislányom hajnali fél ötkor felkel, és nem tud visszaaludni, kb másfél két órán keresztül. Mit tegyek?

Attól függetlenül van ez így, hogy éjszaka felébredt-e még szopizni, vagy sem. S?t rosszabb esetben ugyanezt csinálja éjjel egykor. Nem sír, hanem játszik, gügyög, beszélget kb másfél órán keresztül...

Legjobb válasz: Az én lányom ugyan ezt csinálja, mondjuk õ átalussza az éjszakát, este 9-kor alszik és reggel fél 5 körül ébred. Én az figyeltem meg, hogy ha azonnal "reagálok" arra, hogy fel fog kelni, tehát még csak nyögött egyet v. forgatja a fejét, gyorsan kiveszem az ágyból és már teszem is cicire, akkor szopi közben visszaalszik. De, ha beelõz:-) és már a szemeit is nyitogatja, akkor abból nem lesz visszaalvás csak másfél v. 2 óra múlva. Akkor viszont már én nem tudok visszaaludni...Szóval elõzd be a kiscsajt, hátha szunyál még egy kicsit.:-)))

Az én lányom ugyan ezt csinálja, mondjuk õ átalussza az éjszakát, este 9-kor alszik és reggel fél 5 körül ébred. Én az figyeltem meg, hogy ha azonnal "reagálok" arra, hogy fel fog kelni, tehát még csak nyögött egyet v. forgatja a fejét, gyorsan kiveszem az ágyból és már teszem is cicire, akkor szopi közben visszaalszik. De, ha beelõz:-) és már a szemeit is nyitogatja, akkor abból nem lesz visszaalvás csak másfél v. 2 óra múlva. Akkor viszont már én nem tudok visszaaludni...Szóval elõzd be a kiscsajt, hátha szunyál még egy kicsit.:-)))
Kisfiam is játszik, forgolódik éjszaka, de nem reagálok rá, mert akkor rögtön azt akarja, hogy vegyem fel.Õ 5, 5 hónapos és este 9-tõl hajnali 3-ig ált-ban alszik , utána jön nála a játszóidõ.Általában hajnali 5-6 között eszünk elõszõr utána visszaalszik 1-1, 5 órara.Viszont ma hajnali 4 -kor ébredt és kis forgolódás után csak 7-kor kelt fel!Teljesen meglepõdtem.Nem hiszem hogy tudnánk ez ellen tenni, nekik így jó.Ha nem sír, akkor hagyom játszani.Remélem segítettem és megnyugodtam, hogy nem csak az én gyerkõcöm játszik éjszaka.:)

Két és fél hónapos kislányomnak a fel karján kijött egy nagy dudor piros nem fáj neki de nem is akar elmúlni. Mi lehet ez?

Egy ismerősöm azt mondta h amit a kórházba meg kapot Bcg oltást annak lehet ilyen következménye.. de ennyi idő után jelentkezik?

Legjobb válasz: bcg hegreakcio, ez a normális

bcg hegreakcio, ez a normális
Igen ez normalis!Az en kislanyomnak is van.meg mindig latszik es mar 9 hos.Rakerdeztem a dokira hogy nem baj hogy meg mindig latszik, es nem baj!
BCG miatt van, eléggé késleltetett. Én azt hittem megcsípte valami. Azért jó, hogy nem szólnak elõre... Nálunk felgyûlt alatta a genny, aztán kifakadt, 2x is. Elég sokára gyógyult.
Igen a BCg oltás. Én még a védõnõt is hívtam anno. Én sem tudtam mia a fene az. Azt hittem megcsípte valami. Az én fiamnak is ilyen késõn jött ki és nagyon gennyes volt , többször kifakadt , de hamar begyógyult.

Összeszoktatás? Sziasztok Van egy másfél éves fiú aranyhörcsögünk és most szereztünk mellé egy két hónapos kislányt. Kérdésem hogy 1 ketrecbe lehet-e őket rakni? Nem fogják bántani egymást? És nem akarnánk kicsiket. Köszi.

Legjobb válasz: Hát, azt kell mondanom hogy jól kigondoltátok! Ha az idõsebb nem fogadja el akkor nem tudjátok egy ketrecben tartani, ha meg elfogadja, akkor meg a kishörcsögök ellen nem tudtok mit tenni. Sehogy se lesz ez jó.

Hát, azt kell mondanom hogy jól kigondoltátok! Ha az idõsebb nem fogadja el akkor nem tudjátok egy ketrecben tartani, ha meg elfogadja, akkor meg a kishörcsögök ellen nem tudtok mit tenni. Sehogy se lesz ez jó.
Ha nem akartok kicsiket ne tegyétek õket egy ketrecbe.
Két ellenkezõ nemû hörcsög egy ketrecben = kishörcsög vagy gyilkosság. Esetleg elõbb kishörcsög és azután gyilkosság.
Nem, nem lehet õket együtt tartani, ha nem akartok kicsiket, vagy nem akarjátok, hogy kinyírják egymást. Az aranyhörcsög szigorúan magányosan élõ állat, csak a párzás idejére viselik el egymást.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segitséget mindenkinek
Ha nem akartok kölyköket, akkor minek vettetek még egy hörit?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!