Találatok a következő kifejezésre: Két és hónapos kislányomnak (41 db)

14 hónapos kislányom nem akar elindulni. Nem is próbálkozik. Két lábra állítom és hívom de csak eldől és odamászik. Aggódnom kéne? Ez normális szerintetek?

Nem akarom siettetni, tudom hogy a saját tempója a lényeg de semmi jelét se látom annak hogy el akarna indulni a közeljöv?ben. Lassan már kéne totyognia nem?

Legjobb válasz: A magad megnyugtatására vidd el orvoshoz és vizsgáltasd ki, hogy kizárhass minden egyéb aggasztó okot. Valószínûleg semmi baja (99,99%), csak késõbb akar járni. Barátnõm kislánya 16 hónaposan állt fel és kezdett járni, már a frász törte õket. Az orvosok azt mondták, semmi baja, csak várni kell türelemmel. Ja, még azt is mondták neki, hogy minél kevesebbet vigye a gyereket babakocsiban, a bébikompot meg megtiltották.

A magad megnyugtatására vidd el orvoshoz és vizsgáltasd ki, hogy kizárhass minden egyéb aggasztó okot. Valószínûleg semmi baja (99, 99%), csak késõbb akar járni. Barátnõm kislánya 16 hónaposan állt fel és kezdett járni, már a frász törte õket. Az orvosok azt mondták, semmi baja, csak várni kell türelemmel. Ja, még azt is mondták neki, hogy minél kevesebbet vigye a gyereket babakocsiban, a bébikompot meg megtiltották.
A fiam 17 hónaposan indult el. A gyerekorvos azt mondta, hogy ha másfél éves koráig nem kezd el járni, akkor van "gond". Különben van egy anyuka, akivel szoktam beszélgetni a játszótéren, az õ kislánya csak 18 hónaposan indul el. Szerintem ne izgulj!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.
Fiam 16, 5 hónapos, és még nem sétál egyedül. Csak bútorok mellett. Ha van kapaszkodója, akkor megy, de egyedül csak pár lépést tesz meg köztem és a kiságya között... Szerintem csak bátortalan.
Fiam 12, 5 hónaposan állt fel elõször, utána szép komótosan kezdett csak el menni a kanapé mellett kapaszkodva, 16, 5 hónapos volt mikor elõször elengedte a biztos fogást. Késõn érõ típus. :)

Szisztok! A kislányom.4és fél hónapos, két és fél hónapos kora óta, nem nagyon akar enni! Pl. Tegnap délután 4 kor evett meg 100ml, aztán 7kor nagy nehezen 50ml, fél 10 kor elaludt 2 kor ébredt akkor is csak 100ml evett meg. Nem értem miért?

valamit rosszul csinálok? mer ö 200mlket szokott megenni!

Legjobb válasz: és a súlygyarapodása milyen? Ha az rendben,akkor baj nem lehet...mit mondott az orvos, ha kérdezted?

és a súlygyarapodása milyen? Ha az rendben, akkor baj nem lehet...mit mondott az orvos, ha kérdezted?
Eszik mást is még ezen kívûl? El kezdted már a hozzám táplálást?
*hozzá
a 200 ml rengeteg, nem is kellene annyit ennie

Négy és fél hónapos kislányomnak kinőtt két foga, és szoptatás közben mindig megharapja a mellbimbóm. Mit tudnátok javasolni? Mert elég fájdalmas. :- (

Legjobb válasz: Pàr napig eltart, mire megtanitod neki, hogy ne harapjon. Amikor megharap, akkor AZONNAL tedd le, szakitsd meg a szoptatást. Nehány perc után újra kezd szoptatni, de ha harap, megint hagyd abba. Érdekes módon nagyon gyorsan megtanulja, hogy hogy szopizzon harapás nélkül. Nekem volt, amelyik babámnak 3 hónaposan jött az elsö foga, így szoktattam le a harapásról, és egy eves kora után választotta el magát, akor már 10 foggal, de nem harapott.

Pàr napig eltart, mire megtanitod neki, hogy ne harapjon. Amikor megharap, akkor AZONNAL tedd le, szakitsd meg a szoptatást. Nehány perc után újra kezd szoptatni, de ha harap, megint hagyd abba. Érdekes módon nagyon gyorsan megtanulja, hogy hogy szopizzon harapás nélkül. Nekem volt, amelyik babámnak 3 hónaposan jött az elsö foga, így szoktattam le a harapásról, és egy eves kora után választotta el magát, akor már 10 foggal, de nem harapott.
Én a bimbóvédõt tudnám ajánlani!
Azt javaslom, mint az elsõ válaszoló.Garantáltan 1-2 nap alatt megtanulja, hogy ne okozzon fájdalmat.
A bimbóvédöt sok baba nem fogadja el, ha már megszokta, hogy anélkül szoptatsz.


15 hónapos kislányom még nem eszi a darabos ételt, csak ha leturmixolom és még pohárból sem iszik. Megfogja a poharat, bele is kortyol, de azzal a lendülettel ki is köpi. Ja, és két napja nem eszi meg vacsorára a tejcsit. Valamit rosszul csinálok?

Leírnátok ilyen korú babátok mit tud és mi a napirendje, napi étkezése? Köszi el?re is

Legjobb válasz: 15 hónapos a lányom.Szerencsére nincs baj az étkezésekkel mert nagyon szereti a hasát.Reggel este tejital.Reggeli, szendvics,virsli,rántotta,péksüti..Ebéd amit épp fõzök,uzsi gyümi,vacsi hasonló mint a reggeli, vagy ha olyan akkor az ami az ebédbõl maradt+tejital. De õ pohárból nem iszik.Ill megfogja és próbálná de ha hagyom neki a nyakába önti az egészet,viszont szépen eszik egyedül kiskanállal.

15 hónapos a lányom.Szerencsére nincs baj az étkezésekkel mert nagyon szereti a hasát.Reggel este tejital.Reggeli, szendvics, virsli, rántotta, péksüti..Ebéd amit épp fõzök, uzsi gyümi, vacsi hasonló mint a reggeli, vagy ha olyan akkor az ami az ebédbõl maradt+tejital. De õ pohárból nem iszik.Ill megfogja és próbálná de ha hagyom neki a nyakába önti az egészet, viszont szépen eszik egyedül kiskanállal.
Az én lányom 16 hós lesz nemsokára.Reggelire megeszi a szendvicseket, sajtokat, van hogy bundáskenyér, tojásrántotta bármi.Néha ha olyanja van megeszi a paradicsomot is meg uborkát is hozzá.Ebédre amit fõzök minden jöhet.Délutánonként gyümölcsözünk.Este változó ebédbõl vagy valami szendvics ismét.A tejet nem szereti sajnos csak a kakaóval lehet becsapni idõnként.Egyébként õ sem iszik még pohárból a nyakába öntené.Csõrös pohárból iszik.
Az én lányom sem iszik még magától pohárból, a cumisüveg meg a csõrös pohár elrontotta. Reggelre tápszert iszik, aztán kis csipegetés az én reggelimbõl, majd ebédeli azt amit mi. igyekeztem a mi kajánkat átalakítani úgy, hogy sok zöldség legyen benne. Uzsonna gyümölcs, sütõtök, esetleg joghurt. Vacsorára csipeget az apja vacsijából majd tápszer. Ebéd után másfél-két órát alszik. Adjál neki valami rágcsát tízóraira, uzsonnára (buláta, kölesgolyó, háztartási keksz, gyümölcsdarabok) hátha attól megjön a kedve. azt nem írtad akkor eszik-e mikor ti és egy asztalnál-e veletek. Ez is segíthet a dolgon. Nálunk az áttörést az hozta meg, hogy hasonló korú gyereket látott annak idején darabosat enni. Megpróbáltam ott helyben a darabosat megetetni vele és elfogadta.
Az én lányom 19 hónapos, teljesen kizárt nála, hogy pohárból igyon. A cumisüveg viszont szinte egész nap a szájában lóg. Elrontottam, tudom. A védõnõ le is tolt, hogy az elején megmondta, hogy ne adjak neki cumisüveget egyáltalán. Ja, persze, de ha mész valahova a pici gyerekkel télen, hogy itatod meg pohárból? Nyakába borul az egész a -10 fokban? Anyukám azt mondta, hogy majd ráérek 2 éves korában leszoktatni róla. Igaz, nekünk az már nem olyan sok, neked még van idõd.
Az én fiam 17 hónapos lesz, és még Õ is a turmixolt dolgokat eszi. Bár tegnap óta a sima kenyeret is rágcsálja. Reggelire sima tejpépet szoktam neki adni, amibe gyümölcsöt reszelek. (Ezt ma nem volt hajlandó megenni, inkább egy szelet üres kenyeret evett.) Tízóraira gyümölcsöt kap. Ezt kis darabokra vágom fel és villát adok hozzá, így élvezi az evést. Ebédre fõzök neki fõzeléket, amit turmixolok, bár próbálom egyre durvábbra hagyni az ételt. Néha "konzerv kaját" adok neki a 4 hónapos menüsorból. Uzsonnára próbálkozok neki adni vajaskenyeret husival, de nem igazán eszi, ezért az ebédjének a maradékát kapja. Esetleg Kinder tejszeletet, túró rudit, vagy Danon Actívia gyümijoghurtot 2 darab babapiskótával. Fürdés elõtt 3 deci táp, lefekvés után 2, 5 deci táp. Pohárból kb 14 hónapos kora óta egyedül iszik. A fürdõkádban gyakorolta. Van neki egy kétfüles müanyag játszó pohara.
Kisfiam 15, 5 hónapos. Reggelire szendvics, bundáskenyér, virsli, rántotta, ... Tízóraiira kekszet kap és/vagy gyümölcsöt. Ebédre az eszi amit mi. Uzsira joghurt vagy gyümölcs, túrókrém, ... Vacsorára hasonló mint reggelire, általában kakaóval vagy tejjel. Reggel és este még szopik. Õ egyedül is iszik pohárból, viszont nem tud egyedül enni.
utolsó vagyok azt elfelejtettm írni, hogy a tojásrántottát meg szendvicset meg ilyeneket nem eszi meg szóval az ilyen klasszikus reggeliket :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat.

Két hónapos kislányom ha álmában kakil, hangosan nyög és néha sír is. Ez normális?

Teljesen normális a széklete egyébként, anyatejes baba.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, teljesen normális! Nekem mindkét fiam iszonyat nagyokat nyögött álmában, 3-4 hónapos korukig volt "hascsikarás", ami gyakori ilyen pici babáknál. Idõvel megerõsödik a bélrendszere és elmúlnak ezek a tünetek. Egyébként lehet, hogy valami olyat ettél, ami nem tetszett neki...:)

Szia! Ne aggódj, teljesen normális! Nekem mindkét fiam iszonyat nagyokat nyögött álmában, 3-4 hónapos korukig volt "hascsikarás", ami gyakori ilyen pici babáknál. Idõvel megerõsödik a bélrendszere és elmúlnak ezek a tünetek. Egyébként lehet, hogy valami olyat ettél, ami nem tetszett neki...:)
igen, normális

Két és fél hónapos kislányomnak nem könnyes a szeme, ha sír. Mikor könnyeznek először általában?

Legjobb válasz: Nem tudom, h mikortól, de nekem sokan mondták, h már 1 hónaposan is. A kisfiam 9 hetes de õ se könnyezik. Beszéltem a szemészettel nekem azt mondtál, h még belefér és, h jövõ hónap elején úgyis viszem a nagyfiamat és ha addig nem változik akkor megnézik, h mit lehet csinálni vele. Megnyugtattak, h ne aggódja nincsen gond vele.

Nem tudom, h mikortól, de nekem sokan mondták, h már 1 hónaposan is. A kisfiam 9 hetes de õ se könnyezik. Beszéltem a szemészettel nekem azt mondtál, h még belefér és, h jövõ hónap elején úgyis viszem a nagyfiamat és ha addig nem változik akkor megnézik, h mit lehet csinálni vele. Megnyugtattak, h ne aggódja nincsen gond vele.
http://www.hazipatika.com/services/faq/question_view/nN9wAPq.. Nézd meg ezt az oldalt, én írtam az elõzõ választ, de ma kaptam választ szakorvostól erre a kérdésre engem nagyon megnyugtatott, ezért gondoltam te is megnézhetnéd
Két mi alatt? hét, hónap?
1 hónap alatt 400 grammot kell legalább hízni.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az az átlag, amit egy hónap alatt hízniuk "kell"?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! 2700 grammal született, és ma voltunk mérésen, 6110 a súlya. Az utóbbi hetekben lecsökkent a gyarapodása. Érzem is a lányomon, hogy nem úgy eszik, mint korábban. Napok óta nyûgösebb is, nem alszik jól, sem napközben, sem éjszaka, óránként felébred. Éjjel amikor megébred, nem mindig eszik, van amikor csak cicizik pár percet, és már teszem is vissza aludni. Nem tudom mi lehet, amiért nincs mostanában étvágya:-(
Teljesen jó, az én lányom átlagbanhavi fél kilókat hízott 8hol többet, hol kevesebbet) 11 hós koráig. (Minidg havi hízást nézz és abból számolj vissza. ha megvan min 80-1000 gramm, akkor jó) Eszedbe ne jusson pótlást adni neki. Amúgy születése óta mennyit gyrarpodott?
nálunk 2 és fél hótól 4 hóig csak pár grammot hízott, majd 4tõl 4és fél hóig 600got, majd most 5 hós megint csak 150et... szóval nyugi, majd hirtelen megugrik...és megint semmi :)
Ne aggódj ez a súlygyarapodás egyáltalán nem utal bajra/betegségre és arra se hogy nem elég tápláló atejed
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ez tényleg lemaradt! Két hét alatt!
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm teljesen jó, már több mint 6 kilós az én 4 kilóval született láynom volt 4 hónaposan 5900 gramm A babák meg változnak, front van, jöhet a foga....

Két éves és két hónapos kislányom még mindig szopizik, még éjjel is egyszer, nagyon nagy baj ez? Párom nagyon nyúz, hogy szoktassam le, de nem birom. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem amíg te nem érzed úgy, hogy itt az idõ a leszoktatásra,a ddig nem is fog menni. Ha csak párod nyúz miatta, az nem elég, hiszen egy ilyen döntéshez szükséges a kemény elhatározás... szerintem egyébként nem baj a szopizás mindaddig, amíg téged nem zavar.

Szerintem amíg te nem érzed úgy, hogy itt az idõ a leszoktatásra, a ddig nem is fog menni. Ha csak párod nyúz miatta, az nem elég, hiszen egy ilyen döntéshez szükséges a kemény elhatározás... szerintem egyébként nem baj a szopizás mindaddig, amíg téged nem zavar.
Szerintem is le kéne szoktatni, mert ez már elég komoly érzelmi függõség. Éjszaka, ha felébred, akkor adj neki inni pohárból, egy idõ után megunja, és nem kel föl majd csak hogy kapjon egy pohár vizet. Nappal mikor szopizik? Próbáld ezeket is kiváltani sima tejjel, kakaóval. Persze fokozatosan, ne sürgesd, hiszen eddig sem történt ilyesmi, nem értené, hogy most miért nem jó az, ami eddig volt. Bár én nem szoptatnék ilyen sokáig, nekem a fiam már 1 hónaposan átaludta az éjszakát (nem kényszerbõl, magától), de ha fél évesen még mindig felébredt volna, akkor szépen finoman leszoktattam volna róla.
A kérdező hozzászólása: Az éjszakai ébredést megszoktam Õ a harmadik lányom és a másik kettõ is három éves koráig felkellt éjszaka. Nekem igy dobta ki a gép, de egyikuk se szopott ennyi ideig. Sõt két éves korukra szobatiszták voltak mig a pici még nem akar! Napközben is sokat akar cicizni , kb. három négyszer, de ettõl függetlenül jól eszik.
Itt találsz egy szoptatási szakértõt, írj neki, segít: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3
Szia !Az én dorotim is ennyi idõsen szokott le a cicirõl.Egyszerûen azt mondtam neki hogy leharapta a boci.(a mesekönyvében lévõre mutatva)Leragasztottam sebtapasszal és mondtam hogy nagyon fáj.Fürdésnél is látta a tapaszt, és kb 1 hétig ragaszgattam .Éjjel volt némi sírás, de nem több 4-5 napnál.6.napon már végigaludta az éjjszakát is, pedig addig 3 óránként szopott éjjel mint az újszülöttek.Ha megérti hogy fáj akkor még sajnálni is fog.Némi hiszti lesz, de megszokja.Kitartás.Nekem a szívem majd meg szakadt mikor éjjel sírt , de ki kell bírni.A lányom cumizik így könnyebb volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, megprobálom, bár nehéz lessz az biztos!

Tényleg hiszti lenne? A 3 hónapos kislányom kb 1 hete nagyon sírt és mikor letettem a pelenkázóra felhúzta a két kis kezét, ökölbe szorította és megdermedt! Nézett előre és egy kicsit hunyorított!

Néhány másodperc volt az egész, hirtelen megijedtem és ráfújtam és utánna sírt tovább!!!ez már másodjára fordult elő, azelőtt ugyanígy csinálta, csak az apja kezébe! De a keze nem remegett, de mintha nem is vett volna levegőt!!! Ma voltunk a dokinál elmeséltem neki, és el§őnek elgondolgozott, h adjon e beutalót, mert ez lehet epilepszia, de mikor azt mondtam, h ugye előtte sìrt, akkor azt mondta doki, hogy ez csak hiszti! Nagyon rendes doki, de szerintetek tényleg hisztizik egy 3 hónapos baba? Azt mondta, ha legközelebb csinálja, vegyem fel kamerával..... aggódom nagyon!!!!!

Legjobb válasz: Ekkora gyerek nem hisztizik, de ezt a dokinak is tudnia kellene.

Ekkora gyerek nem hisztizik, de ezt a dokinak is tudnia kellene.
Figyelj én minden ilyen "komolyabb" problémával úgy vagyok: ha nem viszem el, csak tovább aggódok. Ha elviszem, és kiderül, hogy nincs baj, megnyugszom, max csúnyán néznek rám:) :) :) de ismétlem csak komolyabb gondoknál nem minden tüsszentésnél :)
Akkor szerintem az lesz a gond. Anyatejes vagy tapszetes a babad?
Nem nekem nem csinált, de egy közeli rokonom gyereke igen, legalábbis hasonlít ahhoz, amit leírtál. Azt viszont magamból kiindulva írtam, hogy ha olyat tapasztalok, ami szerintem "nem normális", akkor utána kérdezek. Itt a gyerek orvos nagyon nagy kérdés, én az enyémben megbízom maximálisan, viszont az enyém nem is mondott soha olyat egy 3 hónaposra, hogy "hisztizik". Szóval ezt Neked kell látnod összefüggésében, hogy hogyan értékeled a babád reakcióját, és az orvos hozzá állását, ebben kívülállóként nem lehet segíteni.
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem utolsó, hanem utolsó elõtti!! Köszõnöm a válaszokat, megy a zöld!!!!
A kérdező hozzászólása: De hasfájós és refluxos is sajnos! Én is erre gondoltam elõször, lehet belenyilalt a kis hasába! Nagyon reménykedek, hogy nem lesz semmi gond!!! Kedves utolsó, neked is csinált ilyet a babád??? Õ hasfájós {volt} ??
Én elvinném neurológiára, az a biztos. A dokid lehet hogy meg akart óvni egy esetleges tévedés gondolatától is, talán van tapasztalata túlzottan aggodalmas szülõkkel. Nekem az az elvem, hogy egy szülõ szokta leginkább érezni, ha valami "nem stimmel". És nem biztos, hogy epilepszia, szerintem ezért is fontos orvoshoz menni, hogy az ember mielõbb tudja, hogy mi van, és ne bizonytalankodjon hosszú ideig, meg aggódjon, meg elképzeljen olyasmit is (az internet ilyen szempontból rossz is lehet), ami nincs.
Olyan volt a babád, hogy sírt és vörösödött az arca és akkor volt olyan érzésed, hogy nem vesz levegõt? Szerintem nem epilepszia, hanem szimplán más baja volt amit nem találtál ki és nagyon belemélyült a sírásba. Mind a két gyerekemnél volt már ilyen sírás. Azt kellene kideríteni elsõkörben miért van. Nem hasfájós véletlenül? 3 hónapos baba csak akkor sír, ha valami baja van.
A kérdező hozzászólása: Nem sajnos!!! Mostmár nagyon ideges vagyok, nagyon féltem a lányom! Vagy várjam meg míg mégegyszer csinálja, és utánna kérjek beutalót?
Nem tudsz megkèrdezni masik orvost?
A kérdező hozzászólása: Akkor kérjek beutalót, vigyem el kivizsgálásra???
Ez a doki normális??? 3 hónapos csecsemõ még nem hisztizik!
Dehogy hiszti, egy 3 honapos nem hisztizik az tuti.
A kérdező hozzászólása: Akkor epilepszia lenne??
biztos, hogy az orvos azt mondta, hogy hiszti? nem azt, hogy hisztéria? mert a hisztéria az betegség, olvass utána. szerintem arra gondolhatott, mert az olyan, hogy tulajdonképpen nincs semmi baj, pszichésen okozza, persze elõbb ki kell zárni a többit, tehát neurológus legyen a következõ. de elõtte kamerázd fel ha tudod, mert a neurológus is felvételt fog kérni

Két és fél hónapos kislányom vérszegény, étvágytalan. A doki szerint minden etetetésnél el kell érni a 120 ml-t.60-80 ml-t szív, ha utána kínálom, vagy tápszerrel próbálkozom öklendezik. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem fér több a pocakjába. Nekem ez egy kicsit fura, nem az a fontos, hogy egyszerre mennyit eszik, hanem az, hogy mennyit eszik naponta, és a súlya hogyan alakul, gyarapodik-e. Nem írt fel neki valamilyen vaskészítményt?

Lehet, hogy nem fér több a pocakjába. Nekem ez egy kicsit fura, nem az a fontos, hogy egyszerre mennyit eszik, hanem az, hogy mennyit eszik naponta, és a súlya hogyan alakul, gyarapodik-e. Nem írt fel neki valamilyen vaskészítményt?
A kérdező hozzászólása: Nekem kell szednem vasat. Õ folsavat kap. 6 hetes koráig heti 30 dkg-t hízott, így nem mértem minden szopit. egy-egy napot lemértem, olyankor 30-150 között mindenféle mennyiség volt. Ami most aggaszt, hogy nem éri el a 100-t sem. A napi mennyisége is elmarad az elõírthoz képest. Egy hónapja volt egy lázas állapot, ami kórházban végzõdött, antibiotikum, egy hét kórház, de nem tudták kideríteni mi volt a baj.
nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy 2 és 4 hónapos kora körül cserélõdik le a magzati vér a baba saját szervezete által termelt vérre (ekkor indul a saját vérképzése), ezért lehet vérszegény a laborlelete. Nekünk is ez volt, ennek ellenére azért kaptunk Maltofer cseppeket, amit adok a babának - szintén az orvos mondta, hogy az nem elég, ha én eszek vasat, mert az anyatejen keresztül õ nem kap annyit, amennyit kellene. Folsavat nem is tudom miért adnának neki az orvosok?...Két dolog lehet, szerintem: az egyik, hogy nincs olyan, hogy mennyit kell ennie a babának, nyugodj meg, ha õ nem kér már többet, de van kakis, pisis pelusa szépne, akkor ennyi, õ ennyit kér és kész, nem kell aggódni :) A vérszegénységtõl valóban lehetnek étvágytalanok, bár inkább ez nagyobb korban jellemzõ, ebben az esetben a Maltofer cseppek segíthetnek. De megjegyzem, nálunk is volt egy kéthetes idõszak, amikor alig akart enni, szerintem a meleg miatt volt
6 hetes koráig heti 30 dkg-t hízott. Oké. És azóta mennyit hízik? Ha vérszegény, akkor valóban nem lesz elég, ha csak te szedsz vasat. Az én babám is vérszegény volt, 3 hónapos kora óta vasat szedett. Maltofer cseppeket + mellé folsavat és c-vitamin cseppeket. A folsav és a c-vitamin nagyon fontos a vas mellé, hogy az megfelelõen felszívódjon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!