Találatok a következő kifejezésre: Két és éves gyermeknek (47 db)

Két és féléves gyermekemnek már 2 évesen kint volt mind a 20 tejfoga. így megnyugodtunk, hogy vége a fogzásnak. De 2 hete kibújt a 21. és utban a 22. nagyörlő . Ez mennyire normális?

Többször átszámoltam , és a 22. jön. De nem találok semmit a neten ezzel kapcsolatban. Vélemények?

Legjobb válasz: Fura.... ilyet még nem is hallottam...Persze, ezzel nem vagy elõrébb... lányom 5 éves, és 20 foga van...

Fura.... ilyet még nem is hallottam...Persze, ezzel nem vagy elõrébb... lányom 5 éves, és 20 foga van...
kérdezd meg a gyerekorvost, vagy vidd el fogorvoshoz. 20 tejfog van. Lehet, hogy csontfog, de annak nagyon korai, és nem is a rágók szoktak "cserélõdni" elõször. hány db rágófoga van?

Mivel bünteted két-három éves gyermeked, ha valami rosszat csinál, és szeretnéd leszoktatni arról?

A kezdeti agresszió visszaszorítására gondolok, pl, más velekorú, vagy kisebb gyermek bántalmazásáért mivel büntethetnén? Az irigység leszoktatására milyen módszer van? Nyilván viszontagresszió, bántalmazás kizárva, a beszédb?l még egy kisebb gyermek nem sokmindent ért meg, valami más jelleg?re gondolnék, ami hatásos és mégsem abszurd. Köszönöm.

Legjobb válasz: Én volt mikor kikaptam... De evvel csak rontottak a helyzeten. Annál inkább szófogadatlan lettem:\ De ha kiabálnak velem az is csak ront.. mert 1 idõ után énis vissza kiabálok.. minnél nagyobb lettem annál többet beszéltem vissza. Szóval szerintem az, hogy kikap 1 gyerek vagy ordibálnak vele a szülei nem oldanak meg vele semmit. Meglehet oldani egyszerübben.. Elõbbutobb majd szótfogad. Még csak 3 éves..:) pár év múlva sztem semmi gond nem lesz vele.. majd kamasz korban:\

Szia! Igaz nekem még kicsi a fiam, de régebben néztem két mûsort, Segítség gyermekeim vannak és a Segítség szülõ vagyok. Ott szinte minden adásban a büntetésre büntihelyet alkalmaztak. Nevezz ki egy helyet a lakásban, ez lehet egy kis sámli, szõnyeg vagy bármi, ahova leülhet. És ha vmi rosszat csinál, oda kell ültetned annyi percre, ahány éves. Volt olyan gyerek, aki épphogy leültették, már rohant is el. ilyenkor mindig meg kell fognod és visszatenned a büntihelyre. Ha százszor elszalad és nem várja meg az idõ leteltét, akkr százszor teszed vissza a helyére. Volt egy kis óra és azon volt beállítva az idõ, csipogott amikor lejárt a büntetés. Ez ott nagyon bevált, úgyhogy ha a fiam is eléri ezt a kort, mi biztosan ezt a módszert fogjuk alkalmazni.
Én volt mikor kikaptam... De evvel csak rontottak a helyzeten. Annál inkább szófogadatlan lettem:\ De ha kiabálnak velem az is csak ront.. mert 1 idõ után énis vissza kiabálok.. minnél nagyobb lettem annál többet beszéltem vissza. Szóval szerintem az, hogy kikap 1 gyerek vagy ordibálnak vele a szülei nem oldanak meg vele semmit. Meglehet oldani egyszerübben.. Elõbbutobb majd szótfogad. Még csak 3 éves..:) pár év múlva sztem semmi gond nem lesz vele.. majd kamasz korban:\
Hát az elsõ válaszolónak nagyon nincsen igaza!!!! A viszont agresszióval nem lehet nevelni fõleg nem egy 2-3 éves gyereket. Még nem értik, csak azt hogy ütni lehet ütni kell és ütéssel oldjuk meg a problémát. Ennyit érsz el vele és még rosszabb lesz. Szóval , határozottsággal és tanitással. Meg kell neki tanitani, érti már a szót meg lehet neki magyarázni hogy az miért nem jó. És türelem, ne várj egybõl változást, egyszerûen ne engedd hogy megtegye amit tenni akar. És határozottan szólj neki hogy ezt nem szabad mert fáj neki, és sirni fog és ne legyen gonosz stb. Bûntetni nem lehet egy ekkora gyereket, csak tanitani. Az irigysége pedig el fog múlni, ez korral jár. De mondhatod hogy pl nem kap a kedvenc csokijából vagy nem mehet a játszótérre, de én ezt hülyeségnek tartom. Ebbõl még nem fog tanulni egy ekkora gyerek. Neked kell rávezetni és megtanitani hogy nem szabad és miért nem.
Magyarázni, és büntetni. Pl hintázni akarok, nem ma nincs hinta, mert tegnap legót dugtál az orrodba. Vagy csokigolyót kérek, nem kapsz, mert az elõzõt tányérostul bevitted a szobádba, pedig kértem, hogy ne tedd.
Eleinte ha verekedett(27 hó) a kezére csaptam(nem erõsen), de ettõl még jobban csinálta.Aztán rájöttünk, hogy a beszéd jobb:ne bántsd ez fáj neki, verés helyett adj neki puszit...és bejött.Szólunk neki, hogy nem szabad és vagy puszit ad, vagy bocsánatot kér.Ha rajtam is látja, hogy fáradt vagy ideges vagyok(csekk pakolás stb közben), odajön és ad 1 puszit, sokszor mondja, hogy semmi baj.Ettõl tényleg jobb kedve lesz az embernek:)
A viszont agresszió sosem jogos és gyermeknek õt érõ megalázó és fájdalmas dologgal megmutatni hogy milyen az irigység, az sem jogos. Istenem felnõttek vagyunk, miért olyan nehéz elképzelni hogy a gyermek most éli a tanulási periódusait. Meg lehet tanitani szóval és enyhe bûntetéssel, de nem kinzással!!! Persze abból is tanul csak nem mindegy hogy milyen áron, mert közben törik, törik, megtörik, és felnõtt korára nem lesz belõle egészséges ember! Csak olyan aki viszont agresszióra neveli a gyerekét! De mindenkinek joga van SAJNOS!!! A saját elvén felnevelni a gyerekét. De legyen ez inkább magánügy, és ne észosztás egy tanácstalan kezdõ anyukának!
Ha játszótéren vagyuk akor azzal büntetem, hogy elviszem onnan ahol a gyerekek vannak és közben elmagyarázom, hogy ez azért volt mert pl. nem szorjuk a homokot. Következetesennem adm be a derekam. Máskor én is fenyegetem.Pl nem kapsz majd nyalókát vagy azt amit épp szeret.Nem nézhetsz tv-t. Az irígység minden gyereknél jelen van.Szülõi példa mutatással lehet a legtöbbet elérni. Ha alapjában véve te is jószívû ember vagy akki szívesen kölcsönad másnak valami ha kér szívesen segítesz másokon akkor a gyereked is ezt fogja tõled látni. De sok ember alapból önzõ akkor a gyerek is azzá fog válni.
Bizonyos esetekben jogos a "viszont agresszió".Egyébként meg irigységre irigység a válasz, kellõ pillanatban, mikor "a legjobban fáj" (természetesen nem véglegesen, a végén engedve, megosztva a játékot/akármit.)Nálunk bevált, ma ott tartunk, h mindent szívesen megoszt a többiekkel, az elsõ csalódásig, utána megtanulta, hogy annak a gyereknek(és nem az összesnek!) nem feltétlenül ad oda mindent.Az pedig, hogy egy ilyen korú gyerek nem ért meg sok mindent, igaz, de mégsem...A saját nyelvén mondd el neki! Próbálj egyszerûbb, számára érthetõbb szavakat használni, és meg fogja érteni?Én is mindent meg tudok beszélni a kisfiammal(3 éves-nyilván nem mondok el neki mindent, de minden õt érintõ dologba igyekszem beavatni). Sok sikert!
Pedig hatásos lehet a viszont agresszió.Ha bántja a kisebbek, akkor ugyanûúgy kell bántani õt is, hozzátéve, hogy a másik gyereknek is így fáj, ha bántják.Természetesen ez nem lehet durva, inkább jelzésértékû. Az írígység már nehezebb.Ha egyedül van, akkor megszokta, hogy minden az övé.Csak közösségben tanulja meg, hogy ne legyen írigy.
12:54-nek: A viszontagresszió alatt természetesen én sem azt értettem, h ütöm-verem a gyerekemet.Ha a kezére csapok úgy, hogy még csak piros sem lesz tõle a kis keze, ugyan miért törném meg?Mivel alázom meg? Nem értem a mai embereket, miért kell mindig a legrosszabbat feltételezni a másikról...
Nem feltételeztem senkirõl sem hogy üti veri a gyerekét, de én alapban nem tartóm jónak még azt sem hogy picit ráütsz a kezére, egyébként ez is viszontagresszió és mint ahogyan elõttem irták páran , ezzel csak azt lehet elérni hogy látni fogja hogy a problémákat igy lehet megoldani. Megtörésen pedig azt értem hogy amikor õ irigy, és utána valamit õ sem kap meg direkt irigységbõl hogy ezzel megtanitsd neki hogy milyen rossz amikor õ irigy, ezzel megtöröd õt, mert nem azt fogja látni hogy milyen rossz amikor õ irigy hanem egyrészt levágja hogy direkt szemétkedsz vele, másrészt meg nagyon rosszul fogja érezni magát és nem attól hogy õ irigy, hanem attól hogy te az vagy, és számára ez még két teljesen különbözõ összehasonlithatatlan dolog. Rosszul fog esni neki, végül megtörik és beadja a derekát, de nem önszántából hanem úgymond kényszerbõl.

37. éves vagyok és özvegy! Van két kiskorú gyermekem A kérdésem : Ha kimegyünk külföldre bizonytalan időre (pl:ideiglenes munka miatt) akkor meg kell szüntetnem az özvegyi nyugdíjamat és a gyermekeim árvaellátását itt az országban?

Mennyivel a kiindulásunk előtt kell e tényállást a nyugdíjfolyósító felé jeleznem? Uniós országban jár özvegyi+árvasági??

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az özvegyi nyugdíj, és az árvaellátás a gyerekek tanulmányainak befejezéséig jár. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell megkérdezni, és õk tudnak majd pontos választ adni.

Én úgy tudom, hogy az özvegyi nyugdíj, és az árvaellátás a gyerekek tanulmányainak befejezéséig jár. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell megkérdezni, és õk tudnak majd pontos választ adni.


Ha a gyermek szobatiszta, akkor két és fél évesen beveszik az óvodába? Lehet, hogy eltudnék menni dolgozni és akkor nem adnám bölcsibe. Egy ismerősöm kislányát beadta mert el kellett mennie dolgozni. Ez mindenhol müködik?

Legjobb válasz: Elvileg igen, törvényileg úgy van szabályozva már hogy amennyiben kapacitás ügyileg elbírják, akkor 2 és féléves kortól mehet oviba. Az én fiam 2 éves és 9 hósan kezdte az ovit, szobatiszta volt hónapok óta, úgyhogy kezdhette. És sok olyan ovis társa volt a kiscsoportban akik szintén 2,5 és 3 év között vannak.

Elvileg igen, törvényileg úgy van szabályozva már hogy amennyiben kapacitás ügyileg elbírják, akkor 2 és féléves kortól mehet oviba. Az én fiam 2 éves és 9 hósan kezdte az ovit, szobatiszta volt hónapok óta, úgyhogy kezdhette. És sok olyan ovis társa volt a kiscsoportban akik szintén 2, 5 és 3 év között vannak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ! Holnap fel is hívom az óvodát ahova szeretném hogy járjon.
Sajnos nem mûködik mindenhol így. Ma volt itt a védõnõnk, és rákérdeztem. Az én lányom jövõ szeptemberben lenne (ovodakezdéskor) 2 éves és 9 hónapos, és itt két közeli oviban (Zuglóban lakunk) egyikben sem veszik be betöltött 3 év alatt :((( Nagyon szomorú vagyok, mert most 3 hónap híja miatt irathatom bölcsibe. :(
Az Én fiam se volt még 3 mikor oviba ment, szobatiszta volt, de sajnos utánna elkezdett bepisilni éjszakánként. A popsiját is ki tudta törölni, de látta, hogy az oviba ezt a többi gyerek nem tudja, így leszokott róla õ is. Ha van férõhely akkor beveszik valamelyik környékbeli oviba.
Ha van minicsoport az oviba, és hely is van akkor nem kell bölcsibe vinni.
Ez attól függ, hol éltek, és ott mennyi hely van az ovikban. Azt értem, hogy jobbnak látod, ha egybõl olyan helyre megy, ahol aztán "maradhat is", tehát nem kell majd váltani intézményt, de annyiban meggondolandó, hogy ha vegyes csoportos az ovi, akkor nagyon picike lesz 6-7 évesek mellett. Akkor már lehet, hogy bölcsivel jobban jártok.
Az elsõ vagyok:) Nálunk a fél csoport 6-7 éves:) Semmi baj nincs ezzel. De belátom ez óvónéni és dadus függõ is, mivel nekünk szerencsére jó jutott. De amúgy a nagyon elbabáznak a kicsikkel, és tanítgatják õket rengeteg mindenre észrevétlenül is! Az én fiam is rendszeresen játszik 2 6 éves kisfiúval :)
2. vagyok. Itt sincs minicsoport az oviban, viszont az én lányom elég érett, testileg, agyilag is (két éves sincs még, de a doktornõnk szerint 3 éves szinten van), és biztos vagyok benne, hogy egy év múlva (2 évesen és 9 hónaposan) nagyon jól ellenne a nagyobbakkal is :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok választ, javaslatot és tapasztalatot. Átgondolom és azért beszélek az illetékes óvodával és leírom majd mi történt.

Mekkora eséllyel lehet megvonatni a gyermektartást, ha két éve munkanélküli vagyok, 18 és 20 éves gyermekeim nem látogattak meg 1 éve, elõtte 1, 5 évig nem jöttek. Van valakinek hasonló tapasztalata?

Tizenkét éven keresztül rendszeresen elhoztam õket, mindent megadtam nekik még elvált apaként is. Munkanélküliségem elõtt kiemelkedõen magas gyermektartást fizettem jó keresetem miatt. 4 éve, mikor második házasságomban megszületett negyedik csemetém és tartásdíj leszállítást kértem, ex-nejem kisírta a bírónál, hogy a százalékos díjon felül még évi kétszer plusz pénzt is kapjon. Jelenleg kajára is alig van pénzünk. Amint írtam két nagy gyerekem felénk se néz. Ex-nejem minden hónapban módszeresen baszogat a gyerektartásért. Tudtommal egy tõrvény elõírja, ha nem méltók vagy nem tartják a kapcsolatot az elvált szülõvel, megvonható a gyt. Ügyvédi tanácsadáson azt mondták nekem, szinte nulla az esély erre, mert a bírók nem alkalmazzák. Mennyire igaz ez? Van valaki elvált szülõ akinek pozitív tapasztalata van, akinek sikerült ezen a címen megvonatni a gyt-t???

Legjobb válasz: ha megvonatni nem is, de csökkenteni mindenképpen tudod a munkanélküliségedre, meg a másik 2 gyerekedre való tekintettel, a 20 évesre meg ugye nem is vagy köteles fizetni, ha nem nappalin tanul!

ha megvonatni nem is, de csökkenteni mindenképpen tudod a munkanélküliségedre, meg a másik 2 gyerekedre való tekintettel, a 20 évesre meg ugye nem is vagy köteles fizetni, ha nem nappalin tanul!
Ha a gyerekeid betöltötték a 18 évüket, akkortól nem gyerektartás, hanem rokontartás jár(na). Eleve gyerektartásra maximum az összes nettó jövedelmed 50%-át lehet figyelembe venni, ami a gyerekek között egyenlö arányban oszlik meg, azaz egy gyerekre (4 gyerek esetében) 12, 5%. A gyerektartásra az vonatkozik, hogy a tartásra kötelezett akár a saját megélhetése terhére is köteles fizetni. A rokontartásra viszont más szabályok vonatkoznak. Ezt a tartásra kötelezett nem köteles fizetni, ha a saját megélhetését veszélyezteti, ha kiskorú gyerekei vannak, akkor azok tartása elöbbre való. Ezen kivül a rokontartás feltétele, hogy a nagykorú gyerek nappali tagozaton tanuljon, megfelelö eredményeket érjen el benne (ha bukdácsol, akkor nem jogos), illetve hogy ne legyen érdemtelen a tartásra. AZ érdemtelenséget indokolja, ha a gyerek saját hibájából nem tartja a kapcsolatot a szülövel. Tehát kérni kell az esetedben a tartási kötelezettség újra meghatározását, és ebben az esetben a tartási kötelezettség megszüntetését.
18 éves kor felett nincs gyerektartás csak rokontartás. Aminek egyik feltétele, hogy a gyerek ne legyen rá érdemtelen. Érdemtelenség pl ha nem tartja a kapcsolatot szülõvel, mivel nagykorúként az már az õ kötelezettsége is. Gyerekek tartása pedig elõnyt élvez a rokontartási kötelezettség elõtt. Biztos, hogy megnyered ezt.
Milyen suliba járnak ? Még mindig középiskolás mind a kettõ? Ha tudod melyik iskolába járnak (ha járnak), akkor menj be a sulijukba és kérj iskolalátogatási papírokat. Persze elõtte igazold, hogy az apjuk vagy. HA járnak suliba kapsz igazolást, ha nem akkor is kiállítanak egy papírt hogy már nem ide járnak. Ez alapján indulj ki szerintem, mert ez akár perdöntõ is lehet az ügyben. Csökkenteni biztos hogy fogják, mert a két kiskorúd elõnyt élvez már ebben az esetben. Hogy áll a helyzet most?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Magam is úgy tudom, hogy kérhetõ a gyt (ill. rt) megvonása. De sajnos nem sok jóval biztattak jogászok. Hiszen a bírók egyedileg, önnön elképzelésükbõl ill. a megszokásokból döntenek, az pedig általában az, hogy a gyerekeket kutya kötelesség eltartani, ha tetszik, ha nem. :-o A gondom, hogy az lesõ két szakképesítésig támogatni kell a gyerekeket. A 18 éves egyértelmûen középiskolás, de sajnos a 20 éves is az még, mivel váltogatta az iskolákat költözgetésük miatt, majd egyszer alkalmatlannak találták arra a szakra és eltanácsolták. Így múlt évben szerzett egy szakmunkás bizit, és még két évet ott maradt érettségizni. Tehát el is végezte a sulit, meg nem is. :-( Jelenleg ott tart az ügy, hogy várom a bírósági reagálást.
De ha neki már van egy szakmája, akkor rá már kérhetsz gyt megszüntetést. Rokontartás összege jóval alacsonyabbnak kell lennie, mint a gyt-nek!!! Sok sikert

Zsebpénz két különböző életkorú gyermeknek.10 e Ft-ot ki hogyan osztana el? (mondjuk 11 és 6 évesek. )

23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni. Tehát maximum addig van bevételük tőlem. Lehetőségek: -ugye 50-50%, mert az egyik is a gyermekem és a másik is, -vagy életkor alapján: 11/6. Az egyik majd 2-szer annyit kap, mint a másik. Összesen mondjuk kapnak 10 e Ft-ot. Akkor idén 11 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 6.470 6 * ( 10 e Ft / (11+6) ) = 3.529 -vagy bárhogyan máshogyan? Hogyan igazságos?

Legjobb válasz: A fele-fele akkor fair, ha a nagyobb is kapja a pénzt hat éves kora óta.

Szerintem a zsebpenz arra jo, hogy gyerekkorban megtanuljon gazdalkodni az ember. Sporolni, "befektetni", vasarolni, stb. En ugy csinalnam, hogy lenne egy fix osszeg, fele-fele, a maradekot pedig "teljesitmeny fuggove" tennem. Ha jok voltak, segitettek, jol tanultak akkor 100%, ha nem akkor 0% vagy a ketto kozott.
A fele-fele akkor fair, ha a nagyobb is kapja a pénzt hat éves kora óta.
Én 6 évesen még csak a játékpénzzel játszottam.. Szerintem neki ha elviszed fagyizni vagy nyalókázni akkor pont elég. Esetleg legyen egy kis malacperselye amibe dobálja az aprót ha valamit megcsinál kap egy 50 est vagy egy 100 ast. A 11 évesnek 2-3 ezret adnék ha normálisan el tudja költeni vagy gyûjt valamire.
Azta. Én ennyi idõsen nem kaptam zsebpénzt. Amúgy fele-fele.. Na de egy 6 évesnek???
Mindkettõ mostohagyerek? Mert kb. úgy írsz róluk. Eleve terhesnek érzed, hogy adj vagy rosszul jön le nekem az egész. 50-50 % az igazságos. De valahogyan az egészhez való viszonyod nem tetszik. Ha ennyire élni akarsz, ha betöltik a 23-t akkor minek kellett gyerek meg ráadásul 2 db!
Egyetertek az elsovel. A hat eves kicsi meg, kb 500 Ft eleg, h vegyen fagyit, ezt-azt. A nagyobbnak, ahogy mondtak, 2000-2500 eleg. A tobbit inkabb gyujtsd nekik vmi szamlan, ki tudja, lehet jon egy varatlan kiadas, vagy karacsonyra lehet venni ajandekot belole.
11 és 6 évesnek semennyit nem adnék. Ha nagyon muszáj 11 évesnek talán max. 2000-et egy hónapban, 6 évesnek meg semmit.
50-50%-ba ha már adsz nekik, de én tuti nem adnék, ha moziba akarnak menni vagy ilyesmi adnék pénzt, de így biztos nem....am meg milyen jól megy egyeseknek ( már bocsi) de én 20 éves vagyok és sosem kaptam zsebpénzt!
Szerintem úgy igazságos, ha egyformán adsz... attól függetlenül, hogy nem egyforma korúak, szerintem nem lenne így sértõdés. Max a kisebbiknek "segítenél elkölteni", tehát mondanád, hogy nézd most jön az iskola, vegyünk pár szép füzetet, stb... Hát én sztem így csinálnám :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon is jó ötletek! Nálatok a felnõtteknek van zsebpénze?
Ez akkor sem fair a naggyal szemben. A kicsi mi a manónak kapjon pénzt? Ha annyira szeretsz számolgatni, akkor visszamenõleg a nagynak 6 éves korától számold ki mennyi "jár", a fizetésed és az infláció függvényében. VAGY: akkor a nagynak 28 éves koráig "jár" a támogatás, mert a kicsi is kap. Tehát vagy azt csinálod, hogy mindegyik gyerek 12 éves korától 23 éves koráig kap X összeget, vagy hogy mindkét gyerek kap 2014-tõl 2030-ig X összeget.
10 év múlva? Honnan tudod mekkora lesz az infláció, vagy Forint lesz egyáltalán?
Ez már nem gyereknevelés hanem matek példa. Ilyenkor hol az anyuka? Meg az is szép h ennyi idõsen már a pénzhez szoktatod õket. Lehet csak nem ekkora összeggel kellene. Mert ezt tanulja meg h neki alapból jár a havi 5e ft.
de nem értelek. Maguknak kéne venni a ruhát, a kaját, a cipõt egyebeket? Vagy nem értem az egész elméletet, hogy egy 6 évesnek adsz 3000 ft-t egy 18 évesnek meg 5000-t
szerintem kezd mindkettõjüknél 1-1%-kal, és az évek során emelj a %-on mindegyik gyereknél az életkorukhoz igazodva. vagy a kicsinek egy ideig ne adj semmit, viszont a nagynak a korbeli hátránya miatt különíts el egy összeget, és amint a kicsi is 11 lesz, kezdj el neki zsebpénzt adni. emlékszem, én 7 éves voltam mikor elõször zsebpénzt kaptam, kerek 50ft-ot, és akkor az még papírpénz volt :)
de ez pont hülyeség, hogy minél idõsebbek annál kevesebbet kapnak...17-18 évesen majd 5000 ft-ból menjen el szórakozni, meg vegyen magának ruhát stb.. elég szar az elméleted már bocs
jéééézusom de kocka vagy !!!!! ezt nem így kell számolni és nem is kell számolni...... ha egy iskolában járnak akkor ott ugyan abba a büfében fognak költeni belõle és azért mert az egyik kisebb még nem lesz olcsóbb a büfé neki jogosan lesz mérges h neki miért jár kevesebb tinikorban meg mind a kettõnek kb ugyan annyi lesz a kiadása teló ruha fagyi mozi stb.... am 23 évesnek én már nem adnék zsebpénzt én arra számolok h 17 éves koruktól menjenek el diákmunkára és keressenek õk is egy kicsit, persze kiegészíteném
Remélem nincs gyereked és csak elméleti a kérdés. 23 éves kora után egy petákot sem? Tudod milyen jó nekem hogy 23 vagyok, dolgom, de nincs semmi kiadásom, csak gyûjtök/költök? Tipikusan az a fajta vagy akinek írni fog ide a gyereke hogy az egész fizetését a szüleinek kell adni mert felnõtt és az már neki csak egy albérlet. Nagyon gáz vagy. A 11 évesnek adnék heti 1000-et, a kicsinek meg heti 500-at, és mondanám neki hogy ebbe a dobozba gyûjtse. Én 15 évesen kezdtem zsebpénzt kapni, aztán az megszûnt mert inkább kaptam ha kellett valamire. Mozi, osztálykirándulás, stb. Persze ezt sosem használtam ki.
"Nálatok a felnõtteknek van zsebpénze?" Nálunk a 6 éveseknek nincs zsebpénze.
6 évest jó lenne tudni, hogy ovis-e vagy sulis. Sulitól számítanám a zsebpénzt. De azt még mindig nem válaszoltad meg, hogy a nagy mióta kap vagy kapott-e lóvét. Mert akkor vele szemben igazságtalanság, hogy õ csak most kap a kicsi meg már 6 évestõl. Amúgy igen, egyenlõ arányban kapnának kajapénzt, pl heti 1000-et. Ha ezen kívül kell valami azt egyéni igény szerint, ameddig a takaró ér.
Inkább nyiss számlát mindkettõjük nevére és havonta egy x össszeget küldj rá. /Teljesen mindegy, hogy milyen felosztásban/ Aztán mikor mondjuk egyetemre mennek akkor add oda neki, hogy a sulira elkölthetik. /mondjuk ha messze akkor koleszra vagy kajára/
44: Ha a Körúton laknál, eszedbe nem jutna egy 5-6 évest egyedül leengedni. Még csak az hiányozni!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy érdekes cikket. Hátha valakit érdekel... http://nol.hu/gazdasag/32_milliardot_kezelnek_a_gyerekek_zse..
Én pont 11 éve vagyok az öcsém meg 6 :) n mindne hónap 5. napján kapok 2 500 ft-t az öcsém meg semennyit egy nálunk így van
Nagyon erdekes a cikk, amit belinkeltel Kerdezo! De sajnos az jutott eszembe, h most, h megtudta a kormany, h mennyi penzt kezelnek a kicsik, meg nehogy megadoztassa azt is. :D
A kérdező hozzászólása: Beleszamoltam az inflaciot! Azzal, hogy a mindenkori fizumhoz kotom, azzal benne van az inflacio. De az meg mindig nem ok, hogy kisebb gyerekeknek eleg a fizu 1%-a. Mig a nagyobbaknak, lehet, hogy mar a fizu 10%-at "illene" adni.
a 18 éves szemét havi 5000 ft-tal akarod majd kiszúrni? ennyibõl vesz 1, max 2 pólót, vagy elmegy moziba és vesz kukoricát is. És inflációt is számold bele!
Szerintem minden, csak nem jogos az, hogy egy kamaszodó, maj d szép lassan felnövõ, egyre nagyobb igényekkel bíró zsebpénzét szépen lassan csökkented. Én még mindig igazságosabbnak találom a fele-fele arányt. A kicsi biztos boldog lenne, hogy több pénzt kap, viszont tökéletes családi háborút állíthatnátok fel, és megutáltathatnátok a két tesót egymással, amiért az egyiktõl elvesztek, hogy a másik kaphassa meg.
mind a két gyerekem kap zsebpénzt mind a kettõ elsõs kora óta kapja az elején heti 300.- majd 400.- most éppen heti 500.- tartunk minden hétfõn kapják meg és pénteken be kell tenni valamennyit a perselybe ennyi a szabály, nem szólok bele mennyit tesznek be de valamennyit kell !!!! mind a ketten ugyan annyit kapnak mert a sulibüfé nem lesz olcsóbb egyiknek sem azért hetente h megtanulják és azért csak ennyit h kénytelenek legyenek mérlegelni h mit vesznek meg 11 és 8 évesek eddig nagyon szépen gyûjtik a pénzt a nagynak 40 000.- körül van a kicsinek csak 25 000.- körül ami összegyûlik az meg a bankba saját számlára
6 évesnek nem adnék. Talán egyedül megy vásárolni? Majd ha már tud írni, olvasni, akkor hetente egy 500-ast, 10 éves kora után egy ezrest. A 11 évesnek adnék mondjuk hetente egy ezrest max. 14 felett lehet többet, akkor már mehet barátokkal moziba pl. vagy apróbb dolgokat megvehet magának.
A 6 éves hova megy egyedül, hogy kelljen neki zsebpénz?Azt mondom, hogy a 11 éves már el tud menni úgy a boltba, hogy nem baromságot vásárol magának, hanem normális kaját. De amúgy milyen anya vagy te, hogy ezt így lemered ide írni, hogy:"23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni." És ha olyan helyzetbe kerül valamelyik, hogy mégis adnod kellene?Belehalnál esetleg?Ennyire anyagias hogy lehet egy anyuka?Ne is haragudj, de ez már durva.Akkor vonnád meg tõlük a segítséget, mikor elkezdik az önálló életüket? Amúgy szerintem a pénznek a felébõl vásárolj be a 6 évesnek ruhákból, meg ami kell még neki most.A 11 évesnek meg add oda a pénzt.
12-es vagyok azért is mertem adni nekik mert mire elkezdték a sulit már írtak olvastak számoltak nagyon ügyesen ÉS mert az igazgató nagyon odafigyelt h a büfébe senkit ne vágjanak át máshol nem igazán vásárolgattak a pénzükbõl
A kérdező hozzászólása: Apuka vagyok. Saját gyermekeim. nem is akarok belemenni, hogy mi lesz 23 éves koruk után. Csupán szabályokat definiáltam, hogy könnyebb legyen számolni. Ezért a 23 év. Az mondjuk úgy 1 végsõ életkor(az iskoláztatás vége), amíg rendszeres zsebpénzrõl beszélhetünk.
nyitnék egy bankszámlát, és oda utalnám a zsebpénzt a kicsinek, a nagyobbnak meg mondjuk a 3/4 részét, és így jut is, marad is. Ezzel gyûlik a pénzük, nem verik el százforintos nyalókára a suliban, stb. De most komolyan: ki az, aki elvisz fagyizni egy hat éves kisgyereket, és elvárja, hogy õ fizesse ki a sajátját?
Az, akinek a 6 eves gyereke alig varja, h o fizethessen, a sajat penzebol. Van ilyen.
23 éves koruk után egy petákot sem vagyok hajlandó adni. Tehát maximum addig van bevételük tõlem. -23 éves kor után ne segítsd õket, ott dögöljenek meg ahol vannak! Azért csináltad õket. Szerencsétlen gyerekek.. kemény volt az életed ne rajtuk verd le!
Semennyit sem adnék. A hat éves óvodán kívül oda megy ahova én. A nagyobbnak talán már lennének külön utai. Idõnként adnék pénzt a nagyobbnak, hogy megtanulja használni. Büfében meg ne vegyen semmit sem, nem egészséges, másrészt itthon pakolok neki mindent ami kell. Ha középiskolások lesznek majd beszélhetünk rendszeres zsebpénzrõl...
Azért nem kell minden 11 évest életképtelennek gondolni.. Az én párom már 8 évesen tudott fõzni magának (persze egyszerûbb dolgokat), valamint tyúkot pucolni, segíteni a háznál.. a kevés pénzét amit néha kapott pedig mindig összegyûjtötte és gondosan kiszámolta, mire mennyit akar költeni... Nem hülye egy gyerek.. (Ja és érdekes, én már óvodában tudtam olvasni, kb 4-5 évesen, és nem voltam vele egyedül...) Miért kell egy gyereket ennyire lekezelni? 23 évesen meg pont azért lesz lekezelve, mert már "felnõtt, takarodjon és keresse meg magának a pénzt.." pff.
"Büfében meg ne vegyen semmit sem, nem egészséges" azért nem kell általánosítani, nem minden büfében adnak egészségtelen kajákat. És mi az, hogy ha majd középiskolás lesz? És ha 12 évesen a barátaival délelõtt kitalálnák, hogy délután elmennek fagyizni, akkor õ kimaradna, mert nincs pénze? és egyik sem igazságos, mert ha a kicsi megtudja, hogy a nagyobb többet kap, elkezd hisztizni, mire lekicsized, õ meg méginkább hisztizik. Ha viszont egyenlõ, akkor magyarázhatod a nagyobbnak, hogy miért is kell a hatévesnek is annyi pénz, mint neki. Ha õ nem kapott hat évesen, akkor pluszban esélytelen az igazság.
6 évesen mondjuk 100 forint, 11 évesen mondjuk 1000 havonta! Egy 6 éves gyereknek minek pénz? Inkább tegyétek félre, és mikor nagyobbak lesznek (17-18) jól fog még jönni nekik!
6 évesnek nem adnék, úgyis velem jön mindenhova. Tíz éves kortól kapna 3-5000 közti összeget.
Én meg a mindenáron egyenlõsdit nem tartom korrektnek. Egy 6 éves és 11 éves között nagy különbség van. Nyilván nem fog egyforma zsebpénzt kapni egy 5 éves vagy 16 éves. Ennyi erõvel, ha lenne kistesó, akkor 0 hónapos korától zsebpénzt kap, mert a többi is?
De most megoszja a zsebpénzt, a kicsi kevesebbet kap, a nagyobb többet. A 11 éves most kap 6470 Ft-ot, a kisebbik viszont évek múlva, szintén 11 évesen is 3529-et fog, csak mert amikor apuka kitalálta a zsebpénz mizériát õ volt a "kicsi"? Kicsi gyerek, kicsi pénz. Megnõttél? Sebaj, majd lesz egyszer saját fizetésed, addig ezt oszd be, míg tesód "vígad". Ez mennyivel korrektebb? Vagy ha a nagyobb ennyit kap, akkor a kicsié is legyen szépen hozzáigazítva a késõbbiekben. De akkor már egybõl nem 10 ezret kapnak elosztva, hanem többet. Ha csak nem csökkentik a nagyét. De az szintén nem korrekt.
Hát érdekes kérdés, az biztos. Én egyiknek sem adnék zsebpénzt. A kicsi még úgy sem jár el, a nagyobb meg (remélhetõleg) szintén nem. Ha azt szeretnéd, hogy legyen egy kezdõtõkéjük felnõttkorukra, akkor csinálj mindkettõnek egy számlát, és arra tedd rá havonta a zsebpénzt. Ha nagyobbak lesznek, és kezdõdik az anya, moziba szeretnék menni, bulizni, stb. Akkor ha nem akarsz nekik pluszba adni, akkor leveszed a számlájukról azt az összeget, amit gondolsz egy bulira, mozira, stb. De tényleg érdekesen beszélsz a gyerekeidrõl.

Ket es fel eves, de mar 15 kg feletti gyermek biztonsagosan utazhat mar a 15-36 kg kategoriaju ulesben?

Suly szerint igen, ez nyilvanvalo, viszont ehhez a kategoriaju ulesekhez odairjak azt is, hogy negy eves kortol.

Legjobb válasz: Amennyiben túllóg a feje,CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a 15-36 kg kategóriájú ülésben van biztonságban.Ez nem is kérdés.Kb.a mi kisfiunk is ennyi idõs volt(szintén 16 kg),amikor-a buksija miatt-le kellett cserélni az ülést.Mi isofixes Römert vettünk.Az becsült kor,ezért írnak súlyt is.A barátnõm kislánya 4 éves múlt,16 kg,104 centi,bõven jól elvan még a 9-18 kg kategóriájú ülésben.

Amennyiben túllóg a feje, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a 15-36 kg kategóriájú ülésben van biztonságban.Ez nem is kérdés.Kb.a mi kisfiunk is ennyi idõs volt(szintén 16 kg), amikor-a buksija miatt-le kellett cserélni az ülést.Mi isofixes Römert vettünk.Az becsült kor, ezért írnak súlyt is.A barátnõm kislánya 4 éves múlt, 16 kg, 104 centi, bõven jól elvan még a 9-18 kg kategóriájú ülésben.
Igazából nem csak súlyhoz van kötve, hanem magassághoz is, ahogy az elõzõ is írta. Ha túllóg a feje az elõzõ kategóriáson akkor az tuti nem biztonságos. Az én lányom 3 éves volt amikor lecseréltük az ülését. Ekkor már elég nagy volt ahhoz is, hogy megértse nem szabad izegni-mozogni az új ülésbe. Egyébként hol írják, hogy 4 éves kortól? Mi a Brendonban vettük, de ott csak súly van megadva (azt hiszem egy bizonyos súly felett a 9-18 -as ülés sem jó, hiába nem lóg ki a gyerek...de a fékezésnél-nagy fékezésnél- az 5 pontos biztonsági öv kiszakadhat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Akkor veszem azt a meretet batran. Kulfoldi oldalakon irjak, ket ules is kell, mert a nagyszulok kocsijaba is szukseg van egyre. Ritkan kell oda, de pont nem tudjuk atrakni a masikat, szoval muszaj kettot venni. Az egyik izofixes cybex lesz, annal harom evet irnak, a masik egy ettol olcsobb graco, annal negy ev szerepel a leirasban. Mar kiprobaltuk mindkettot uzletben, nem kicsi egyikben sem a fiam, eleg magas is es jol tartja az ules. Nyilvan kell majd egy ido amig megerti, hogy nem szabad kibujni az ovbol, az otpontosbol is probalkozik meg neha, de ha raszolunk, akkor befejezi. Remelem ezzel sem lesz nagy harc. Itt vannak a leirasok:
A kérdező hozzászólása: Itt vannak a leirasok: http://www.mamasandpapas.com/product-cybex-solution-x2fix-pu..
A kérdező hozzászólása: http://www.mothercare.com/Graco-Logico-L-Highback-Booster-Ca..

Két és fél éves gyermekem állandóan sivítozik este, amikor felöltözünk. Meztelen akar aludni. Miért van ez? Nem akarná már éjjelre a pelust? Korainak találom, mert még reggelre iszonyat teli van a pelenka pisivel.

Legjobb válasz: NE adj rá éjjelre pelenkát, de késztid oda egy bilit, mert reggel AZONNAL célszerü ráültetni. A legtöbb gyerek amikor nem akarja a pelenkát, akkor már képes is arra, hogy kibirja. Mellékesen 2 és fél évesen már lehet elég érett, próbáld ki. négy gyerekes anya

NE adj rá éjjelre pelenkát, de késztid oda egy bilit, mert reggel AZONNAL célszerü ráültetni. A legtöbb gyerek amikor nem akarja a pelenkát, akkor már képes is arra, hogy kibirja. Mellékesen 2 és fél évesen már lehet elég érett, próbáld ki. négy gyerekes anya
A kérdező hozzászólása: De még csak a rendes szobatisztaságot is most gyakoroljuk. Meg a kistesóval van egy szobában, és félek, hogy sûrûn bepisil éjjel és az ágynemûcserék sokasága zavarja a picit.
Az én lányom még nincs 2 és fél éves, 1 hónapja kezdtem bilire szoktatni, másnap már éjjel sem volt rajta pelenka, talán egyszer pisilt be éjjel. Szóval nem, nem korai. Lefekvés elõtt és ébredés után egybõl ültesd bilire.
Egy próbát megér!
Tapasztalat szerint a gyerekek ebben a korban NEM éjjelen át pisilnak sokat, hanem reggel a felébredés után közveltlenül. AZért van annyira tele a pelus, mert nincs ideje felszivni a pisit, ha éjjel sokszor pisilna keveset, akkor nem tünne annyira vizesnek.
Az enyém m ár szobatiszta, de õ is meztelenkedni szeret. Sokszor nappal leveszi magáról az összes ruháját. Úgy kell vele idõnként harcolni, hogy ne tegye.

Másfél-két éves gyermeked mikor fekszik este és mikor kel reggel?

Nappal mikor és mennyit alszik?

Legjobb válasz: Nálunk is 10 körül alszik el a kisfiam, egy másfél évig nem fog még menni oviba, nemsokára születik a kistesó, majd átalakul, ha meg nem akkor jövõre szépen fokozatosan ovira visszaszoktatjuk. Engem nem zavar, hogy késõn alszik el, késõbb jön az apukája is haza, szükségük van egymásra. 9kor fürdetünk vagy esetleg kicsit korábban, de õ mégis még mesél a maciknak a kiságyban. Reggel 9-10 körül ébred, 2-3 körül délután lefekszik és pihen egy 2 órát kb. Kiegyensúlyozott, vidám, rosszcsont kölök. Szerintem ha nem indokolja semmi, akkor ráértek változtatni ezen, úgyis lehet változik majd a nyárral is sok minden.

Nálunk is 10 körül alszik el a kisfiam, egy másfél évig nem fog még menni oviba, nemsokára születik a kistesó, majd átalakul, ha meg nem akkor jövõre szépen fokozatosan ovira visszaszoktatjuk. Engem nem zavar, hogy késõn alszik el, késõbb jön az apukája is haza, szükségük van egymásra. 9kor fürdetünk vagy esetleg kicsit korábban, de õ mégis még mesél a maciknak a kiságyban. Reggel 9-10 körül ébred, 2-3 körül délután lefekszik és pihen egy 2 órát kb. Kiegyensúlyozott, vidám, rosszcsont kölök. Szerintem ha nem indokolja semmi, akkor ráértek változtatni ezen, úgyis lehet változik majd a nyárral is sok minden.
Nappal alszik a bölcsiben 1x(1, 5 órát) , egyébként este 8kor már alszik, reggel 6kor kel :)
1, 5-2 éves kora között még itthon volt, este nyolckor aludt el, ahogy fél éves kora óta mostanáig(3, 5 éves) nappal déltõl aludt 2-3 órát, reggel 7-8 között kelt
A kérdező hozzászólása: 11.-es válaszoló az én lányom is imádja a barátok közt!! :)
1, 5 éves fiam este 9 - fél10 körül alszik el, reggel 8 körül ébred. Ebéd után alszik kb fél2-tõl 1 órát.
Fél 8-kor vacsizik, aztán fürdés és 8kor alvás.Reggel elég korán kel, 6-7 körül.Napközben (bölcsiben passz) itthon hétvégén van, hogy ebéd után (1-kor teszem le) másfél órát, de olyan is van, hogy 3-at alszik.Ez nem befolyásolja az esti alvását.
20 hónapos. Reggel 6kor vagy fél 7kor kel (legkésõbb). Este 9 körül fekszik. (Van egy 3, 5 évesem is, egyszerre fektetem le õket.) Nappal egyszer alszik, már kb. 10 hónapos kora óta, 14-16ig vagy akár 17ig.
1, 5 éves fiam este fél 10-kor fekszik a barátok közt után (imádja) ;-) reggel 8-kor kel magától.
22 hónapos fiú Reggel 7-kor ébred Délben 12:30-13 között elalszik, alszik 3 órát Este:20:30-21 között fekszik
2 éves a lányom. Bölcsis napokon 8-kor fekszik, 7-kor ébresztem. A bölcsiben alszik 1-2 órát. Itthon nem alszik ebéd után, így este fél 8 körül alszik el, és alszik reggel kb. 8-ig.
7 kor kel reggel, 13 óra körül alszik kb 2 órát, este fél 9-9 között alszik el. Én alakítottam így ki (nem volt semmilyen napirendje, szükség volt rá), szeptembertõl bölcsis lesz.
10 körül alszik el, 10 körül ébred. Délután alszik 2-4 órát. 1, 5 éves.
A lányom 1, 5 éves. 9-f10 között alszik el, reggel 7-8 között kel. Napközben keveset alszik, ebéd után kb 1 órát. Nekem a védõnõ mondta hogy késõn fekszik és késõn kel, így nehéz lesz a bölcsibe szoktatás. Szeptemberben kezd, nyár végén megpróbálunk áttérni a bölcsis menetrendre.
A kérdező hozzászólása: Az én lányom 20hónapos és 10nél elõbb nem nagyon akar elaludni.Reggel 8körül kel.dután fél 2-2körül alszik el 1.5-2 órát. Az anyósom állítja, hogy nem normális, hogy ilyen késõn alszik el a gyerek és változtassam meg a napi rendjét.Mit gondoltok errõl??Igaza van??
Reggel 8-kor kel, du.1-4 ig alszik, este 9-10körül alszik el.
Napközben 2-3 órát alszik, este 9 után alszik el, és reggel 7-kor kel.
2 éves fiam reggel 8 és 10 között ébred (ha hagyjuk aludni), délután 14-14.30-tól alszik másfél-2, 5 órát. Este fél 9 körül fürdetés, 10 és 11 között alszik el. 1 év múlva megy oviba, akkor majd átalakul az egész, addig élvezzük az életet. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!