Találatok a következő kifejezésre: Késik. Még 50 (4 db)

Késik. Még mindig. 50. napon vagyok. Örülhetek? Vagy nem?

Csináltam egy tesztet, de nem vártam meg a reggelt, mert éjjel kb 4 kor éreztem h ki kell mennem pisilni. és akkor csináltam tesztet. De! Közben fölkelt a kislányom,és bementem a szobájába. Visszaaltatni, csak közben én is visszaaludtam vele. El?tte, kb 2 perce néztem a tesztet, még negatív volt. Viszont reggel amikor végülis fölébredtünk, volt egy halvány volnal...viszont az már órákkal kés?bb volt. Most högy értékeljem? 2 napja még negatív volt. Viszont tüneteim nincsenek. Kislányommal sem voltak annó....Írtok valami véleményt? El?re is köszi!

Legjobb válasz: haaaattttt! szerntem ismeteld meg a tesztet,az a tuti..nekem mar menzesz elott 5nappalpozitiv lett a tesz,nekem sem volt tunetem..es most sincs.. a halvany vonal az biztato de szerintem ismeteld meg!! en drukkolok 2gy 28hetes kismami

haaaattttt! szerntem ismeteld meg a tesztet, az a tuti..nekem mar menzesz elott 5nappalpozitiv lett a tesz, nekem sem volt tunetem..es most sincs.. a halvany vonal az biztato de szerintem ismeteld meg!! en drukkolok 2gy 28hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! És gratula neked!!!!!:)
Szerintem is ismételd meg a tesztet.Én 10 napos késés után csináltam tesztet és abban a pillanatban két határozott vonal jött elõ, persze ez a tesztfüggõ is, mindegyik más. 50 nap az már sok! Csak van valami! Szurkolok! Üdv! 14 hetes kismama

Miért van, hogy a háború után a nyugati liberális demokráciák még a homogén nemzetállamok mellett kötelezték el magukat, míg 50 évvel késõbb már a multikulturalizmus a kívánatos?

Akkoriban még õk is támogatták a németek erõszakos kitelepítését Lengyelországból, Csehországból, Magyarországról, Jugoszláviából és a magyar-szlovák lakosságcserét is, hogy homogén nemzetállamok jöhessenek létre.

Legjobb válasz: A háború után az újabb háború elkerülése volt az egyetlen cél, és a homogén nemzetállamokban látták ennek a legjobb módját. Nagyon sok háború a kisebbségek miatt tört ki, így gondolták a nemzetállamokban kisebb az esélye. Mára már nem fenyeget minket a háború, a cél pedig egyszerûen a profit maximalizálása. És ezt multikulturalizmussal tudjuk a leghatékonyabban elérni. És még valami: ma már azonnali távközlés van és nagyon gyors szállítás. Ez akkor nem volt, így nem is tudtak elképzelni egy ilyen világot.

A háború után az újabb háború elkerülése volt az egyetlen cél, és a homogén nemzetállamokban látták ennek a legjobb módját. Nagyon sok háború a kisebbségek miatt tört ki, így gondolták a nemzetállamokban kisebb az esélye. Mára már nem fenyeget minket a háború, a cél pedig egyszerûen a profit maximalizálása. És ezt multikulturalizmussal tudjuk a leghatékonyabban elérni. És még valami: ma már azonnali távközlés van és nagyon gyors szállítás. Ez akkor nem volt, így nem is tudtak elképzelni egy ilyen világot.
Miért van olyan érzésem, hogy a kérdezõ nem azt akarta hallani, amit az 1-es válaszolt neki?
Miért a multikultival? Nem kötekedek, csak tényleg nem értem.
Európában mindig is sokféle etnikum élt egymás mellett, már az ókorban is a Római Birodalom területén. Ez a homogén nemzetállam csak pillanatnyi agymenés volt, és amilyen gyorsan kitalálták, olyan gyorsan el is tûnt a süllyesztõben.
Pontosan milyen jellegû multikulturalizmusra gondolsz? Arra, hogy mondjuk Magyarországon nem tiltják a német vagy horvát nyelvhasználatot, vannak nemzetiségi iskoláik....stb Mert szerintem ez nem igazi multikulturalizmus.Hanem alap dolog, hogy az itt élõ horvát vagy német kisebbség megtudja õrizni a nyelvét, kultúráját, ha szeretné. Az igazi multikulturalizmus az egy liberális agymenés, idegen népcsoportok betelepítése, erõszakos sokszínûsítés...stb Ebbõl pont, hogy elege lett a franciáknak.Elég megnézni az EP választások eredményét.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a multikulturalizmusba minden kultúra beletartozik, nem lehet különbségeket tenni. Az európai kultúrák mellett el kell fogadni a cigány, iszlám stb. kultúrákat is. Az meg, hogy mely közösségek számítanak õshonosnak vagy bevándorlónak csak idõ kérdése. Magyarországon már a cigány, sváb, bolgár, örmény kisebbség is õshonosnak, elismertnek számít és 80 év múlva már a kínaiak is azok lehetnek. Hasonlóan például Franciaországban az arabok, Németországban a törökök, lengyelek is lassan általános, õshonos kisebbség lesznek. De az is elõfordulhat, hogy a bevándorlók kerülnek többségbe és olyan igazán multikulturális bevándorlótársadalmak jönnek létre, mint például az amerikai.
"a cél pedig egyszerûen a profit maximalizálása. És ezt multikulturalizmussal tudjuk a leghatékonyabban elérni" Az a baj, hogy már megint a profitmaximalizálás a fõ szempont, a többi lényeges vetület pedig perifériára szorul, mint mindig.
52 évesen
Körülbelül 50 éves korodban fog kezdõdni és ugyanúgy 54-55 éves korodig fog tartani, mint anyukádnak.

17 évesen késő már elkezdeni cross motorozni először 50-essel majd 125-össel vagy még rálehet érezni ebben a korban, illetve lehet e elég rutint szerezni ennyi idősen?

Bevallom igazából nem 17 vagyok hanem 18, 17 évesen kezdtem motort vezetni de apám aki majdnem 20 év motoros rutinnal rendelkezik azt mondja késő. Nem is annyira a cross vonz, hanem inkább az endúróval az akadályok letépése. Lassan több mint egy éve vezetek egy 50-es yamaha Dt-t és már borultam is (volt is belőle törés meg minden) tehát az alapra már ráéreztem. Most a fizetésemből újítanék egy erősebb motorra honda CRE 50 a kiszemelt. Bivaly kis gépnek tűnik, viszont apám válltig állítja hogy ez eldob engem, mindezek mellett azt mondja van érzékem a dologhoz. Késő belevágni ebbe az egészbe? Ráérezhetek még az erősebb motorra vagy ilyen korban már nem megy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!