Találatok a következő kifejezésre: Késik 3 fél (37 db)

Mai nap vettem 3 féle tesztet, mivel késik a mensesem! Az egyik teszt egy kicsit halvány de jól kivehető + t mutat ( Clearblue) a másik egyértelmű negatívat ( Romed) a harmadik pedig bemondta az unalmast ( Clearblue digitális)! Most ilyenkor mi van?

http://kepfeltoltes.hu/120418/DSC_0149_www.kepfeltoltes.hu_...

Legjobb válasz: Ez az a fajta clearblue csík, ami miatt nem jó a cb-t választani. Vegyél egy sima gravi hcg-t, vagy gyógyszertárit, mert ez így most bármi lehet.

Ez az a fajta clearblue csík, ami miatt nem jó a cb-t választani. Vegyél egy sima gravi hcg-t, vagy gyógyszertárit, mert ez így most bármi lehet.
A lényeget elfelejtettem, hogy vagy?:-)
Èn vagyok a nutellàs baràtnéd. Még annyit fûznèk a csodâlatos tesztekhez, anno a medilab csapott be csúnyân. Egy het késés 5! Gyönyörû egyforma pozi teszt. Megjött, rà màsnap vérvétel és egy deka hcg- t nem talàltak. Tehàt igen is van fals pozitív! A nõdokim azt mondta ezeknek a teszteknek annyi is elèg, hogy kicsit erösebben süt a nap(dobozban) és màr annyi neki!
Engem nem bántottál meg! 1 teszt sem tökéletes és 100%-os. Nem mutat mindenkinél valós eredményt, mindenki csalódott valamelyikben... a biztos az a vérvétel.
A kérdező hozzászólása: Elnézést ha most durván fogalmazok, de nem hat meg, hogy más pozitív véleménnyel van a tesztrõl! Én saját tapasztalatból írtam, hogy csaló a teszt! Hozzá tenném nem 1x hanem 3x mutatott nekem ál pozitívat! Így én nem fogom venni nem bízom meg benne még akkor sem ha valaki az életére esküdne meg , hogy megbízható! 1.5 év után 3x is örülni majd csalódni....kicsit sok! Remélem ezt megérted Te is kedves utolsó és tudom, hogy a linkel jót akartál és ezt köszönöm is!
Na az jò hír! :-) boszi vagyok, lehet :-) ne nyúlkàlj, nem szabad! Ha van babò ugyis ott lesz-van!! Ha meg terhes vagy akkor lesz 9 hònapod, hogy èlvezd a tehessèget!
A kérdező hozzászólása: szia :) ! 12.ére nem várom a mensest! Most úgy érzem sikerült és vannak apró elõjelei! Soha nem szokott a hasamm görcsölni még menses elõtt sem ( mindig csak onnan tudtam, hogy mensi lesz, hogy a megérzéseimre támaszkodtam ), most már 3 napja görcsöl a hasam az elsõ napon olyannyira, hogy azt hittem szét szakadok! Bár ez nem is görcs volt inkább úgy írnám le, hogy a méhem szét akart szakadni két felé! Vacsora közben elkapott a hányinger! És tudom az ön vizsgálat nem elõnyös, de én kíváncsi voltam utána olvastam terhesség esetén milyennek kell lenni a méhszájnak! Az enyém nagyon magasan van teljesen zárt és kicsit kemény pont amilyennek terhességnél lennie kell! Ennek ellenére nem élem bele magam, nem szeretnék csalódni, de valami belsõ hang azt súgja sikerült! 12.én tesztelek legkorábban elõtte nem akarok!
Ên ma ettem 2 nuttellàsat :-) . Hànyadik napon vagy?
Az is jò lesz, köszi :-)
A kérdező hozzászólása: Kakaóssal tudok csak szolgálni :)
Az jo. Egy jo nutellàs palacsintàért most bàrmit megadnèk! :-)
A kérdező hozzászólása: Nem rossz ötlet :) Szeretek sütni fõzni hál istennek :) ) Talán eltereli addig a gondolataim!
Tudom javasolni, hogy kezdj el gyàrtani fincsi sütiket! Az tutira leköt és a végeredmény is tuti fincsi:-)
A kérdező hozzászólása: Rendben amint eljön az idõ meg írom :)
:-) addig is nyugi. Szép idõ van, foglald le magad! Majd írd meg, hogy mi lett! Remélem dupla csìkok lesznek. :-)
A kérdező hozzászólása: Igyekszem nem lerágni :) ! CB-t azt messzirõl kerülöm mint a pestist! gabrielt fogok venni abban megbízom :)
Csak nyugi! én szorítok! De ne cb -vel tesztelj kérlek! A körmeidet azert ne ràgd le! :-)
Ez már az új fajta cb teszt. Totál fals. Nekem is pozit mutatott 2 sze is egymást követõ hònapban. Minden más olcsò teszt negatív volt. Részemrõl soha többé nem veszek ilyet.jò nagy pènzkidobàs!
A kérdező hozzászólása: Hát elég sûrû hangulat ingadozásaim vannak a hasam szurkál néha néha meg olyan rugdos a baba érzés van! Nehezen telnek a napok nagyon, de lassan csak eljön 12.e!
Na az jo! Nekem szombaton megjött. 2 nappal hamarabb, szerintem a frontok bejàtszanak. Meg elkaptam valami hasmenõs nyavajât. Az az 5 nap elrepûl:-) En màr jobban izgulok, mint Te :-)
Ok!
A kérdező hozzászólása: Ha nem haragszol meg nem szeretnék errõl beszélni!
Mi történt? ?
A kérdező hozzászólása: Szia! Tegnapi napon párom elhagyott engem, így a baba téma is feledésbe merül! Mindenkinek sok sikert kívánok a gyermek áldáshoz! Sziasztok
Sajnàlom! Tényleg ne görcsölj! Szedjél vitaminokat, setaljatok stb.. Lazulj, menj el egy jò masszásra. Jönni fog a babò! Nekem még egy sincs :( de már vàgyom rá. 30 mùltam... Mar nem gorcsolok... :-)
A kérdező hozzászólása: Ma reggel sajnos erõs görcsök kíséretében megjött :( ! Egyenlõre nem fogom erõltetni, ha jönni akar jönni fog a baba, lehet túl görcsösen akarom már a babát!
Szia! Miujsag?
Nagyon szorítok! :-)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Bocsi, hogy hétvégén nem írtam, de kisfiammal állat kertben voltunk ( le voltam kötve :) ) Nem jött meg és egyenlõre semmi jele an mensesnek, de a test is negatív lett amit csináltam! Gabrielt vettem ez eléggé megbízható teszt! 16.áig várok mivel eléggé összevissza ciklusaim vannak nem kizárt, hogy kivételesen 28.napos lesz a ciklusom bár bízom benne , hogy nem!
MIZUUUU? rEMÈLEM JO HIREK ;)
Ès ma, hogy érzed magad? Holnap nemkéne megjönnie neked. Holnap tesztelsz? Juuuuj, de izgulok. :-)
A kérdező hozzászólása: Ez lily teszt volt! Az utolsó elõttienk: A feltett kérdéd óta egyszer volt mensesem , most május 12.ére nem várom és remélem nem is lesz!
Itt a nuttellas palacsinta. Hàt ez meg halovany. De nagyon izgulok ertetek. 2 nap mulva ujAT! milyen tesztet vettel?
ez pozitív. de ha április 18.-án teszteltél pozit akkor ennek már erõsebbnek kellene lennie nem? vagy akkor jött meg utána és most nem jön majd meg?nem értem. vagy áprilisban a menszesz után teszteltél és azóta nem csak most??
A kérdező hozzászólása: Nem bírtam az energiámmal és csináltam egy tesztet! Nagyon nagyon halvány 2. csík van rajta! csináltam képet nem tudom azon mennyire látni! Ettõl még nem élem bele magam, mert csak 12.ére nem várom! http://kepfeltoltes.hu/120509/DSC_0153_www.kepfeltoltes.hu_...
Ez természetes :-)
A kérdező hozzászólása: Azt nem hiszem lassan már másra nem bírok gondolni csak erre :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnálom, hogy Te is befürödtél vele! Minden esetre már tudjuk milyen tesztet nem szabad venni! 28.án lesz ovum ha minden igaz, remélem most már sikerülni fog!
Szia, nem tudom jársz-e még erre. Ma csináltam én is egy cb tesztet, és olyan lett mint neked. Én már írtam hogy így jártam vele, de ennek ellenére mégis az vettem. De negatív lett... Ez gyakori hibája a tesztnek.. K
nekem a rossamnnos a nemvárt napján mindháromszor megmutatta a babát! :) a saját gyártmányúról beszélek, a legolcsóbbról :) sztema cb is szépen látszódik, pozi és én neked is babára tippelek! majd írd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat tippeket és segítséget, várok 1-2 napot és megismételem a tesztet!
Igen, szerintem is tesztelj ujra, mert csak atlagoltal a nemvart idpontjaval, tehat lehet 1-2 nappal kesobb kellene megjonnie es az sokat szamit a tesztelesnel :) Megy a drukk!
A kérdező hozzászólása: Nincs nálunk DM csak rossmann ott nem tudom lehet e kapni! A gyógyszertárban viszont csak ez a 2 fajta van most romed és clearblue!
Én azt mondom ez a clearblue halványan de pozitív. Csinálj reggeli pisibõl egy sima tesztet.pl dm-ben lehet olcsót kapni. Drukkolok neked!!
Na valaki megelozott :D
A kérdező hozzászólása: Az a baj , hogy pontosan nem tudom mikor kéne megjönnie mert mostanában hol 30 hol 28 hol 23 legutóbb pedig 20 napra jött meg! Az az március 21.én ha a 28 naposat is számolom ami az átlag akkor ma kellene vagy kellett volna megjönnie!
Attettem oket negativba, a Romed teszten nincsen 2 csik, viszont a clearblue-n igen, lehet a clearblue erzekenyebb teszt es azert mutatta ki? Mennyi ideje kesik a menszid? http://kepfeltoltes.hu/view/120418/1128407413DSC_0149_www.ke..
A kérdező hozzászólása: Igen a negatívon látszik a + a clearbluen de a romeden még így se semmi! A digitális tesztben bíztam, de az úgy döntött, hogy cserben hagy ma engem!
Én arra tippelek, hogy az egyik érzékenyebb teszt, mint a másik. Mikor kellene/kellett volna megjönnie? Ha két nap múlva reggeli elsõ pisibõl csinálsz egyet, biztosabbat mutat. Én is vettem állandóan ezeket a drága gyógyszertári teszteket, majd a vaterán vettem 100ft/db áron és az is tökéletes eredményt mutatott minden esetben, akár volt baba, akár nem. 25hkm
holnap teszelj újat az a biztos. nekem amúgy ez a Cb jól mutatta anno amikor a lányom meglepett minket. mikor kellett volna amúgy megjönnie?
A clearblue a legdrágább, ezért esküszik rá a gyógyszerész, mindenféle vásárlói (szubjektív) és klinikai (objektív) tapasztalat alapján a leggyengébb minõségû indikátorcsíkkal bír.
utolsó vagyok. Áttettem neked negatívba, nézzél rá ott is szépen látszódik a 2 csík, fõleg a clearblue-n: http://kepfeltoltes.hu/view/120418/DSC_0149_www.kepfeltoltes..
Hát ezen a Romeden semmi nincs szerintem. :O
A kérdező hozzászólása: Szia! Én a romeden semmit nem látok :S! Viszont nagyon boldog lennék és a párom is ha jönne a baba!
szia. Én mindkettõ teszten 2 csíkot látok:) szerintem babás vagy!!
Nálam is így volt, csak a medi-preg mutatott halvány pozit, gabriel meg az összes többi (nem tudom már a nevüket) mind negatív lett. Aztán a gyógyszertárban rám is rámsóztak egy digitális cb-t, az pozit mutatott. Két nap múlva még mindig nega lett az összes teszt szinte, de a cb digitális végig pozit mutatott. Cb-nak volt igaza:) Szerintem ott a baba! Üdv 19 hetes km
a CB-n látom a 2.csíkot, a másikon semmi. szerintem terhes vagy, a CB pontosabb, érzékenyebb. gratula. majd írj ha tesztelsz még. 2 kisfiú anyuja
A kérdező hozzászólása: Közben eszembe jutott az, hogy kb 1 hete lett egy fog íny gyulladásom amire Klimicint és Fortedolt szedtem, nem lehet esetleg , hogy ezek befolyásolják az eredményt? Nagyon bosszant, hogy a digitális teszt nem mûködött, mert abban bíztam a legjobban!
Sajnálom, de itt a következõ hónap, ami egyben új lehetõség is! 25hkm
A kérdező hozzászólása: Sajnos tegnap este megjött a nem várt...rendesen! Szóval a baba projeckt elnapolva a nemvárt végéig! Aztán gõz erõvel újra neki ugrunk :) )
Szerintem jó esélyed van, csinálj tesztet, drukkolok neked.
Szerintem negatívak...
A kérdező hozzászólása: Jó akkor holnap után írok :) Sajnos reggel 6 ra megyek dolgozni és nincs itthon tesztem, így munka után elsõ utam a Rossmanba fog vezetni pénteken pedig meg csináloma tesztet!
Írjál holnap!Én tesztelnék egyet sima rossmanos teszttel reggeli vizeletbõl!Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Nincs rendes vérzés! Már 2 napja elkezdõdött a barnázgatás, akkor mondtam magamban remek megfog jönni fel is készültem rá , de semmi épp ezért vettem ma a kérdésemben említett teszteket amibõl ugye mutatott pozitívat! Remélem igazad van és tényleg jönne a baba! Én lennék a világ legboldogabb embere az biztos :)
14es válaszoló vagyok. Szerintem ez a cb akkor is pozitív.Nekem is hasonló volt. A barnázgatás(ha nincs normális menzid) viszont jelezhet babát!
A kérdező hozzászólása: Az hiszem megfogok bolondulni! Imént voltam wc-n a pár órával ezelõtti gyenge vérzésem nincs sehol! Ez más 3 napja megy így! Barnázok vagy vérzek kicsit aztán meg semmi! Úgy érzem az a pénteki teszt meglesz csinálva!
Sajnálom, hogy megjött. De talán ha legközelebb kivárod a 30. napot és aztán tesztelsz, a legolcsóbb, 10es érzékenységû is ki fogja mutatni, nem kell több ezret tesztekre pocsékolni. Most megcsináltál 3at, mindez 4000ftba került. Ha neten kapható olcsót választasz és azzal csinálsz egy nap 3at, akkoris 300ft, nem 4000. A legjobbakat a következõ hónapra!!!
Sajnálom. K
Sajnálom! De amúgy ezeken a teszteken látszottak, hogy negatívak.
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezekben a pillanatokban megjött aminek nem kellet volna bár elég gyengén! Minden esetre most már tudom, hogy a ClearBlue teszt megbízhatatlan! Csalódott vagyok :( de nem adjuk fel párommal!
Értem! Kívánom, hogy sikerüljön. Annyit még had írjak, hogy ha a negatívot nézed, akkor a függõlegesnek olyan színe van mint a kontrollcsíknak, nem pedig olyan mint a visszintes csíknak. A legjobbakat))) K
A kérdező hozzászólása: A képen sajnos nem látszik jól de a cb-n vastag halvány csík van csak az egyik szélének a kontúrja erõsebb mint a többi része ezért látszik úgy mintha csak a z a vékonyka csík lenne ott! Most várok 21. éig akkor kerek 30 nap fog eltelni a menses után és akkor csinálok másik tesztet!
Szia Engedd meg , hogy a saját tapasztalatomat irja le a cb-val kapcsolatban. Az elsõ babámat 4nappal a nemvárt elõtt kimutatta. Jól láthatóan. Most megint babát szeretnénk, decemberben vettem megint cb-t, és olyan lett mint a tiéd. Az sajna negatív, nekem du-ánra meg is jött. Keress rá a neten, hogy ez a clearblue sajátossága, sokszor mutatja ezt a vékony vonalat, helytelenül. Akkor pozitív ez a fajta cb ha halványan akár , de vastag vonallal jelzi a +. De kívánom, neked hogy babád legyen, de ezek a tesztek negatívak. (még a negatívba rakott képen is más színe van a függõleges vékony csíknak) K
A kérdező hozzászólása: Ezeket is mindet gyógyszertárban vettem! A gyógyszerész megesküdött rá, hogy ezek a legmegbízhatóbbak! Akkor úgy nézki kidobtam 4 ezer forintot az ablakon a semmire!

Késik 3 és fél hete. Tüneteim: hízás, mell növekedése és fájása, fáj a hasam, és feszült vagyok pár napja. Tegnap vettem tesztet, ami negatív lett. Terhes vagyok, vagy cisztám lesz?

Pénteken megyek n?dokihoz.

Legjobb válasz: Csinálj szerintem még egy tesztet, tévedhetett is, vagy csak simán alacsony a hormonszint. A ciszta nem produkál ilyen tüneteket. Ultrahangon megnézik, az már biztosabb. Drukkolok!

Csinálj szerintem még egy tesztet, tévedhetett is, vagy csak simán alacsony a hormonszint. A ciszta nem produkál ilyen tüneteket. Ultrahangon megnézik, az már biztosabb. Drukkolok!
Doki!Menj orvoshoz.Õ megvizsgál és kiderül, hogy mi van.
Szia. Én most produkálom ezeket a tüneteket...most kértem idõpontot a nõdokinál. Nálad mi volt?

Lányok, szükségem van a véleményetekre! Két hete késik a menstruációm, már vettem 3 tesztet, mindegyik negatív. Gyógyszert már lassan fél éve abbahagytam, de eddig rendesen megjött. Mennyire biztosak a tesztek?

a tesztek között vártam mindig 2-3 vagy több napot is, az ellenőrzőcsík működött, gondolom nem hibás a termék... de azért aggódóm, sokat stresszelek is mostanában, orvoshoz pedig egy ideig még nem lesz lehetőségem eljutni, külföldi tartózkodásom végett.

Legjobb válasz: Barinõm miután abba hagyta neki is voltak ilyen késései egyszer sem azért mert terhes lett.. Sajna ez elõfordul elég sûrûn.. Neki még kb fél év elteltével is elõfordult, hogy kb majdnem egy hónapot késett, utána meg egy hónapon belül kétszer is rövid idõre meg jött. A nõ gyógyásza azt mondta, hogy felborult a hormonháztartása és ez természete s ha valaki hosszú ideig használ fogamzásgátlót, majd abba hagyja. A tesztek meg sajnos csak elégé késõn adnak pontos eredményt és én azt sem nevezném pontosnak sokszor már túl késõn mutatják ki, hogy terhes e vagy sem az ember lánya :S A nõgyógyász egy fokkal jobb hamarabb megtudja mondani, de az sem azonnal :S Itt egy oldal ahol rendesen leírják, hogy mire lehet számítani egy terhességi tesztnél: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/teszte..

Barinõm miután abba hagyta neki is voltak ilyen késései egyszer sem azért mert terhes lett.. Sajna ez elõfordul elég sûrûn.. Neki még kb fél év elteltével is elõfordult, hogy kb majdnem egy hónapot késett, utána meg egy hónapon belül kétszer is rövid idõre meg jött. A nõ gyógyásza azt mondta, hogy felborult a hormonháztartása és ez természete s ha valaki hosszú ideig használ fogamzásgátlót, majd abba hagyja. A tesztek meg sajnos csak elégé késõn adnak pontos eredményt és én azt sem nevezném pontosnak sokszor már túl késõn mutatják ki, hogy terhes e vagy sem az ember lánya :S A nõgyógyász egy fokkal jobb hamarabb megtudja mondani, de az sem azonnal :S Itt egy oldal ahol rendesen leírják, hogy mire lehet számítani egy terhességi tesztnél: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/teszte..
Olcsó húsnak híg a leve.. Tehát a tesztre érteném, de vonatkozik ez a fogamzásgátlóra és még az egyéb gyógyszerekre is. Terhességi tesztet a gyógyszertárban érdemes venni azok megbízhatóak, de azok között is van olcsóbb és drágább. Az olcsónak a minõsége nem olyan jó mint a drágábbé ezért nem is annyira pontos mint a drágább, két lehetõség van: vagy 2 olcsó, vagy inkább 1 drágább amiben meglehet bízni. (Egyébként az elvégzett három teszt már biztosan nem téved.) Na nézzük a fogamzásgátló gyógyszert. Azt abbahagyta, nem tudom miért de talán amiatt hogy sokan azt terjesztik hízlal. Hát igen, az olcsó kétségtelenül de a drágább ezen a téren is jobb. Az pedig mindig fontos hogy nõgyógyászat állítsa be a megfelelõ fogamzásgátlót! Az egyéb gyógyszerekrõl pedig annyit érdem tudni hogy több ugyanolyan hatóanyagú gyógyszer is van forgalomban a gyógyszertárakban, ezek más-más néven vannak feltüntetve és mindegyiknél más a gyógyszergyártó cég is. Vegyünk példának egy 300Ft-os XY nevû fájdalom csillapító gyógyszert és egy ugyanolyan hatóanyagú de más néven feltüntetett 900Ft-osat. (Az ár egyébként csak egy példa.) Megvettem a 300Ft-osat, még pénzt is takarítottam meg. Viszont elkezd fájni a fejem, sok esetben ezekbõl kell 2 szem is hogy hasson és ha megnézzük a betegtájékoztatón a mellékhatások listáját hát jóval hosszabb is mint a drágább gyógyszeré, tehát bevettem a 2 szemet de lehet hogy késõbb kihányom vagy még akkor is rosszúl fogom érezni magam. A drágábbat beveszem, az 1 szem és az viszont jó. Errõl több tapasztalatom is van mellesleg. Sõt egy gyógyszerész ismerõsöm is mondta már ezt, vagyis hogy nem mind1 mibõl van az tabletta amit beveszek. Nem mind1 hogy abba a porba, mert por lényegében ha összetörjük a gyógyszert hogy az mibõl van, hogyan szívódik fel és ezen múlik a minõsége és ezért különbözik árban is.. Bocs hogy kicsit eltértem a lényegtõl, de szerintem jó ha tudod hogy mindig a drágább a jobb!! A menszid ciklusát pedig többféle dolog is megzavarhatja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod! Sajna ezzel a linkel csak tovább nõtt az aggodalmam! Azt irja, hogy egy idõ után már nem mutatja ki a teszt, ha terhes lennék! 28 napja voltam utoljára férfival, akkor is csak az elején nem húzta fel a gumit, de hamar észbe kaptunk, de talán nem elég hamar :( Ennyi idõ után is kimutatja még a teszt azt a bizonyos HCG hormont?
A kérdező hozzászólása: ClearBluet vettem midegyik alkalommal, nem volt olcsó mulatság, persze a hülyeségemnek ára van -_- csak nagyobb ne legyen! A gyógyszerrõl sem véletlen álltam le, már 7 éve szedtem és nagyon minimálisan volt meg a végére a menszeszem! Kénytelen vagyok "pihentetni"
Szia! Régi kérdés, gondolom már rég megoldódott. Szerintem az, hogy egy idõ után nem mutatja ki a teszt a terhességet az több idõre vonatkozik, mondjuk a szüléshez közel már esetleg nem.... mi lett amúgy veled?

Kisfiamnál pervazív fejlõdési zavart állapítottak meg, valószínûleg autista. Honnan lehet majd tudni, hogy ez mennyire súlyos? Hogy késõbb hogyan funkcionál majd? Lehet erre bármibõl most következtetni? 3 és fél éves.

Legjobb válasz: Az, hogy vannak autisztikus tünetei, nem jelenti, hogy autista! Pláne három és fél évesen. Lehet, hogy az, lehet, hogy nem - majd ha idõsebb lesz, úgyis kiderül, ezt elõre nem lehet megmondani (legjobb tudomásom szerint). Vannak autisták (és nemcsak az aspergeresek közt!), akik tök jól funkcionálnak, képesek az önálló életre, és csak annyi látszik rajtuk, hogy furák. Vannak, akiknek 24 órás felügyelet kell. Ez sokmindentõl függ, pl az autizmus súlyosságától, az esetlegesen társuló értelmi visszamaradottságtól is. A környezet hatása a dologban vitatott (senki se tudja, mitõl lesz autista valaki), én egy esettanulmányban olyat is olvastam, hogy az autista ikerpár egyik tagja kiskorában sokat volt kórházban, míg a másik otthon a családdal, és késõbb a kórházi gyereknek speciális oktatás kellett, az otthoni meg többségi iskolába járt.

Az, hogy vannak autisztikus tünetei, nem jelenti, hogy autista! Pláne három és fél évesen. Lehet, hogy az, lehet, hogy nem - majd ha idõsebb lesz, úgyis kiderül, ezt elõre nem lehet megmondani (legjobb tudomásom szerint). Vannak autisták (és nemcsak az aspergeresek közt!), akik tök jól funkcionálnak, képesek az önálló életre, és csak annyi látszik rajtuk, hogy furák. Vannak, akiknek 24 órás felügyelet kell. Ez sokmindentõl függ, pl az autizmus súlyosságától, az esetlegesen társuló értelmi visszamaradottságtól is. A környezet hatása a dologban vitatott (senki se tudja, mitõl lesz autista valaki), én egy esettanulmányban olyat is olvastam, hogy az autista ikerpár egyik tagja kiskorában sokat volt kórházban, míg a másik otthon a családdal, és késõbb a kórházi gyereknek speciális oktatás kellett, az otthoni meg többségi iskolába járt.
Az auti.hu oldalon mindent megtalálsz errõl a kép cserés kommunikációról. Olyan gyógypedagógust keressetek, aki az autizmus terapiajahoz ért. Ez speciális terület.
A kérdező hozzászólása: Hol olvashatok részletesen a PECS-rõl? Õszintén megmondom, fogalmam sincs, mi az...
Vannak non verbális IQ tesztek. A PECS-szel pedig a kölcsönös kommunikációt meg lehet tanítani neki. Nagyon magas óraszámban próbáljátok fejleszteni, minden aktív percet ki kell használni. Ez nagyon nehéz mindenkinek, de muszáj! A prognózist csak a gyógypedagógus és a pszichiáter tudja megjósolni, aki vizsgálta. Most az a legfontosabb, hogy beszéljen és kommunikáljon. Erre van a PECS ugye, amit írtam. Auti specifikus fejlesztés kell. Nem szabad feladni a reményt, meg kell találni azt a képességét, amiben jó, több, mint az átlag.
A kérdező hozzászólása: Igen, számomra ez a legnagyobb kérdés! Mit jelent, hogy értelmi fogyatékosság? Annyira szeretném, ha jól funkcionálna késõbb... Most kezdjük a tmst-t. Azzal kapcsolatban mire lehet számítani? Mikor látható az eredmény és miben segít pontosan?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 éves korában egy nem beszélõ 2 éves szintjén volt, aztán fél év alatt rengeteget fejlõdött az ovi kezdete óta. Egy sima oviba jár, ahol pszichológus az óvónõ (szerintem azonnal látta, hogy mi a helyzet) és külön foglalkoztak vele rengeteget, hogy megtanulja a dolgokat és hogy beilleszkedjen. AZóta sokkal szociálisabb, tudunk vele már közlekedni vagy barátokat, szülõket látogatni. Megindult a beszéde is, "dumál", de borzasztóan repetitív, nem kölcsönös (minimálisan), a hanglejtése, kiejtése nagyon rossz, szavakat, rövid mondatokat használ, de képtelen ragozni. "kérsz csokit?" erre vagy "nem" a válasz, vagy az, hogy "kérsz csokit?" Egyik napról a másikra szobatiszta lett, ez nagyon meglepõ volt. Érzelmileg biztos, hogy nem sérült, ebben nagyon-nagyon biztos vagyok! Bújik, puszilkodik, azonnal elfogadta a kistestvérét, mosolygós. azt nem tudom, mennyire intelligens... hiszen nem kommunikál, utasítást nem teljesít, néha a nevére sem hallgat.
1. Ennyi idõs korban szinte sehogy nem lehet jósolni. Ami most súlyosnak tûnik, késõbb enyhülhet nagyban. 2. Beszél a kisfiad? Ha igen, az már jó nagyon! 3. Mennyire kommunikál? 4. Értelmileg rendben van? Autinál ez nagyon fontos a prognózis szempontjából. Magas IQ-val könnyebb kompenzálni. 5. Mennyire tud beilleszkedni? Vannak komoly viselkedés gondok? 6. Érzelmileg mennyire ép? Kötõdik?
Az én kisfiam 2 évesen kapott pervazív fejlõdési zavar diagnózist, de már akkor megmondták (kb.5 perc alatt), hogy ez autizmus (bár tévedtek volna). Számunkra is az volt a nagy kérdés, hogy késõbb mi lesz, mennyire súlyos. 2 éves kora óta folyamatosan kap fejlesztést (korai fejlesztést), TMST-t, vizi terápiát, lovas terápiát stb. Most 9 éves lesz, még nem beszél, 6 évesen lett szobatiszta, és még egyetlen IQ tesztet sem tudtak vele megcsinálni. Azonban integrált oviba jár asszisztenssel, és remekül elvan a társaival. Õsztõl megy spec. auti iskolába.
Ebben a korban még nem lehet megbízható, intelligenciára vonatkozó teszteket felvenni. És a késõbbi viselkedése, beilleszkedése, képességei egyéb külsõ tényezõktõl is függnek. Még az sem biztos, hogy késõbb kap bármilyen diagnózist. Viszont: Nagyon úgy fest, hogy az autizmus egy genetikai eredetû eltérés - az, hogy valaki kórházban van, még nem okoz autizmust.
Leírnád azt, hogyan viselkedik?
gondolom most is látod azt, hogy miben tér el a többi gyerektõl. ha fejlesztitek akkor nem fognak (annyira) súlyosbodni a tünetek, hisz ebben a korban jól fejleszthetõek és ha nincs az autizmus (?) mellé értelmi fogyatékosság akkor remekül tud majd kompenzálni
A kérdező hozzászólása: Szinte biztos, hogy az, sorra elvérzik a teszteken, szinte minden tünetet produkál. Nem is ez a kérdés. Hanem az, hogy most mibõl lehet (ha lehet egyáltalán) következtetni arra, hogy milyen szinten funkcionál majd, ha nagyobb lesz.
Kérdezõ, hol tartotok, mi van most veletek?

1 órával késõbb raktam fel a Nuvaringet, 6 nap helyett csak 3 napra jött meg. Lehet becsúszott a baba?

Az még pluszba rátesz, hogy most váltottam Nuvarinrõl, Reziára... Csak túl parázom? Ha késõbb teszem fel a Nuvaringet hány százalék eséllyel lehetek terhes? erre nincs vmi pearl index?

Legjobb válasz: mármint a megengedett 3 órás csúszásra RÁ 1 órára helyeztem fel a Nuvaringet*

A kérdező hozzászólása: mármint a megengedett 3 órás csúszásra RÁ 1 órára helyeztem fel a Nuvaringet*
szerintem nincs baba, de tesztelj egyet. Fogamzasgatlo valtasa okozhat ciklusvaltozast.

Félig tápszeres babám 3, 5 hónapos, egyre ügyesebben szopizik, de kevés a tejem ilyenkor is használ a MORE MILK kapszula, vagy már késő?

Legjobb válasz: Ha Használ, akkor bármikor el lehet kezdeni. Azért írom ezt így, mert van aki esküszik rá, van aki azt mondja, semmi hatást nem vesz észre. Ami tuti, rakd minél gyakrabban mellre(átmenetileg akár fél óránként, óránként, szoptass éjszaka is, ha ébred a baba), hagyd addig szopizni ameddig a babád akarja, igyál sok folyadékot, egyél rendesen és változatosan, és amennyit tudsz, pihenj.(ha úgy érzed nincs már tej a melleidben, akkor is szoptass, csalóka tud lenni, akkor sem "üres"!) Így a várva várt hatás sem marad el 1-2-3 napon belül! SOK SIKERT!

Ha Használ, akkor bármikor el lehet kezdeni. Azért írom ezt így, mert van aki esküszik rá, van aki azt mondja, semmi hatást nem vesz észre. Ami tuti, rakd minél gyakrabban mellre(átmenetileg akár fél óránként, óránként, szoptass éjszaka is, ha ébred a baba), hagyd addig szopizni ameddig a babád akarja, igyál sok folyadékot, egyél rendesen és változatosan, és amennyit tudsz, pihenj.(ha úgy érzed nincs már tej a melleidben, akkor is szoptass, csalóka tud lenni, akkor sem "üres"!) Így a várva várt hatás sem marad el 1-2-3 napon belül! SOK SIKERT!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Kipróbálom a kapszulát a homeos urtica, és a tea sem sem vállt be.
Talán, ha többet szoptatnál, nem lenne kevés a tejed. Nem kellett volna neki tápszert adni, ha van tejed, csak sokat szoptatni, meg sokat fejni, attól lesz több....
Szia! Szerintem amíg van tejed, addig az szaporítható....nem ismerem a tablettát, nekünk homeós bogyók jöttek be illetve a Hipp Natal szoptatós tea, meg a pihenés (persze, mindenkinél már taktika kell). Esetleg, ha többször fejed, az is serkentheti a tejtermelést, mindenesetre ne add fel, mert az csak egy dolog, hogy "kevés" a tej, abból lehet többet csinálni.:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, Ha tudnád és ismernéd mindenkinek az életét és a körülményeit valószínüleg nem itélkeznél ilyen gyorsan. De kellenek az olyan jóravaló emberek is mint TE. Nagyon köszönöm a véleményedet!

Tételezzük fel azt a szituációt, hogy 3 cigány megtámad engem este, én egyedül lennék, vagy a barátnőmmel, és megölném őket mondjuk egy kés vagy egy vipera segítségével, majd kihívnám a rendőrséget és önvédelemre hivatkoznék, emiatt lecsuknának?

Úgy hallottam, hogy bevezettek egy törvényt, ami megengedi azt, hogy ha csapatban támadnak rám, akkor megölhessem a támadóim. Erősítsétek meg légyszíves, hogy ez igaz-e vagy sem.

Legjobb válasz: késsel van esélyed, de vipera esetén megütnéd a bokádat. az tiltott. viszont. egyet megölsz, oké. a másik kettõt megsebesíted akik megijednek és el akarnak rohanni. Akkor a törvény szerint neked hagyni kell õket futni, hagyni kell, õket futni, hogy majd utólag megbosszulják. Ha utánuk futsz és bántod õket, akkor már te buksz...

késsel van esélyed, de vipera esetén megütnéd a bokádat. az tiltott. viszont. egyet megölsz, oké. a másik kettõt megsebesíted akik megijednek és el akarnak rohanni. Akkor a törvény szerint neked hagyni kell õket futni, hagyni kell, õket futni, hogy majd utólag megbosszulják. Ha utánuk futsz és bántod õket, akkor már te buksz...
"ja és ebbõl tudnának valami faji kérdéssel kapcsolatos dolgot kovácsolni, ami ellenem szólna..?" Biztos. De eddig csak egy esetrõl tudok, amikor rasszista motiváció miatt szigorúbban ítéltek el valakit. Egy cigányt, aki magyart vert.
"késsel van esélyed, de vipera esetén megütnéd a bokádat. az tiltott. " Adott pengehosszúság esetén a kés is. De azért az sem mindegy, hogy jogtalan fegyverbirtoklásért, vagy emberölésért ítélnek el valakit.
Az új Btk. tervezetében van olyan, hogy a csoportos támadás minden egyéb körülmény mérlegelése nélkül életellenes támadásnak minõsül, ezért jogos védelem esetén nem kell mérlegelni az arányosságot. Ugyanezt tervezik az éjszakai betörõkre, a fegyverrel támadókra, stb. Terv, jelenleg csak hirtelen felindulás esetén van lehetõség az arányos védekezés túllépésére. (Biztos mindjárt jön valaki, és elmodja, hogy de az Alkotmányban ez meg az van, blabla. Az Alkotmány nem közvetlenül alkalmazott törvény. Ebben a konkrét kérdésben irreleváns. Még az is simán lehet, hogy az új Btk.-t az új Alkotmány szerint is elmeszelik.)
A kérdező hozzászólása: jogtalan fegyverbirtoklásért le sem csukhatnak nem ? és ha dobozban tartom magamnál, akkor mondhatom azt hogy szállítási célból volt nálam, de muszáj volt használnom..ilyenkor nem kaphatnék börtönt nem ? vagy mégis ? amúgy köszönöm a tartalmas válaszokat mindenkinek, végre nem olyan emberek írtak akik csak okoskodni tudtak valami hiba miatt az elméletemben, vagy a helyesírásomban..
A kérdező hozzászólása: ja és ebbõl tudnának valami faji kérdéssel kapcsolatos dolgot kovácsolni, ami ellenem szólna..?
Nem vagyok bíró, de kizárt dolog, hogy megúszod felmentéssel.
Nem tudom hogy mit szólna a hatóság, de ha nincs tanu, én nem adnám fel magam. Valószínûleg eleve több elkövetõt keresnének. A lelkiismeretemmel viszont nekem kéne elszámolni. Egyébként nehezen tudok elképzelni olyan szituációt, hogy agyonverjek vagy agyonszúrjak 1 vagy 2 megmaradt támadót.
Amíg õk támadnak, addig simán megölheted õket, jelen esetben amíg támadnak, addig ott szúrod át a nyakát, ahol akarod! De amin menekülnek, azután nem ölheted õket meg! Mondjuk ha velem történne hasonló, akkor utánafutnék, és mondjuk addig ütném, amíg már nem tud védekezni, de halálra NEM verném! Így nem öltem meg senkit úgy, hogy az törvénybe ütközik, és még a támadót is elfogják :)
A kérdező hozzászólása: de ha nem lenne szemtanú, akkor is meg tudnának találni könnyen, nem ?
Lehet, hogy nincs szemtanú, de a halott testhelyzetén látja a rendõr, hogy azt menekülés közben döfték le, vagy támadás közben!

Remélem holnap nem lesz semmi baj meg csinálom a 3. tesztet reggel! Hétfön megyek dokihoz ha nem jön meg, szoritsatok hogy jöjön meg! De akkor mi lehet a baj? Lehet hogy tolodik hátra felé a mesim? Mert okt elején volt meg, lehet azért késik?

Legjobb válasz: Késõi peteérés is lehet. Én drukkolok hogy megjöjjön ha azt szeretnéd! Idegeskedés, fogyókúra is okozhat késés. Meg a félelem a terhességtõl.

Késõi peteérés is lehet. Én drukkolok hogy megjöjjön ha azt szeretnéd! Idegeskedés, fogyókúra is okozhat késés. Meg a félelem a terhességtõl.

Mi történik? Három napja késik és a hőm 37.3 már napok óta (elötte pé után 36.7-36.8 volt), viszont a teszt tegnap reggel negatív lett (2 féle is). Ez baby vagy valami gond lehet?

Legjobb válasz: csinálj késõbb tesztet, de lehet megjön van akinek aznap esik le a hõ mikor megjön...de kívánom h baba legyen.

csinálj késõbb tesztet, de lehet megjön van akinek aznap esik le a hõ mikor megjön...de kívánom h baba legyen.
Csinálj még egy tesztet utána várd ki hogy mi lesz.

Terhes lehetek-e ha barátommal védekeztünk óvszerrel, de már 3 napja késik a menstruációm? Nagyon félek, mert 16 vok és nem akarok gyereket! Ésha nem is vok terhes akkor meg miért késik?

Legjobb válasz: Késhet a stressz miatt is, mert ennyire aggódsz. Ha nagyon izgulsz, vegyél egy tesztet, nem olyan drágák. Ha megnyugszol tuti megjön! :) Vagy betegség miatt is késhet, meg sok dolog miatt... ***

Késhet a stressz miatt is, mert ennyire aggódsz. Ha nagyon izgulsz, vegyél egy tesztet, nem olyan drágák. Ha megnyugszol tuti megjön! :) Vagy betegség miatt is késhet, meg sok dolog miatt... ***
Azért is késhet mert még fiatal vagy, és játszanak veled a hormonjaid. Barátnõmnek is volt hogy egy hetet késett. Miis megijedtünk:)
ha gumival védekeztetek, nem volt lyukas, akkor kb nulla az esélye, szóval, ráadásul ezer ilyen kérdés volt már, meg ha nem rendszeres a menstruációd, napra pontosan, akkor nem kéne aggódni. nekem mikor annyi voltam mint te volt h egy hónap kimaradt, volt h 8 napig tartott stb, összevissza volt meg, mert ez normális abban a korban, szóval felesleges parázni.sõt valószínû azért is késik, mert parázol rajta, és akkor még késõbb fog megjönni az idegesség miatz
A kérdező hozzászólása: Megfogadtam a tanácsaitokat hogy ne stresszeljek és ma meg is jött!:DKöszike nektek a válaszaitokat!
Egyik barátnõm gumi mellett lett terhes, uhogy nem mondjátok, hogy nulla az esély.Ha szexelsz, akkor esely van rá, hogy terhes leszel, csinálj tesztet és meglátod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!